A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Jaj, de jóóóóóók a képek! Mindegyik gyerek milyen szép!

Macs: és nem lehet, hogy idén hamarabb érnek a dolgok, hogy melegebb van? Mert már április vagyon. Mondjuk még az eleje, az igaz. Én is sejtettem, hogy ez még primőr lehet. :roll:

Indi: megnéztem a honlapot. Hát az ár kicsit elrettentett. És a bionarancs honnan való? Honnan lehet tudni, hogy az bio? Csak nem az is Magyarországon termett? :shock:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
nem hiszem, max 2 héttel előbb lehetnek frissek szerintem. Amit palántázni kell pl. azt majdnem biztosan nem tették/teszik le szabadföldre előbb, még a répaféléket sem vetették el előbb, hiszen nem lehetett tudni, nem jön-é rá fagy....

Sajna szakmámbéli tapasztalatból kell mondanom, ami NEM kukacos, az nagyon-nagyon-nagyon ritkán bio. Értem ezalatt legalább is a hezei termékeket.. Ismerek olyan biogazdaságot, ráadásul nagy névnek is számít bio körökben, ahol éjjel, fejlámpával járnak permetezni...
Reccáéké az tuti :lol:

A valóban bio pedig azért (is) drága, mert nagyon sok "elvész" a letettből, iszen sokkal lájtosabban lehet csak védekezni a kártevői ellen..
macskanyu

Tinu :) a citrom és narancs Olaszországból jön, ennél különösen fontos, hogy ne legyen permetezett. (ott egyébként hatalmas ahgyományai vannak a biokultúrának) Minden bioélelmiszert minősítenek és kötelesek kérésre be is mutatni a minősítést. Az ár valóban magas, de az érte végzett munka is sok ám. És a vacyak is sokba kerül...

MAcs :) csodajók a képek!!! Már a zuram is megnézte és irigykedett.
A nagynevű fejlámpás permetező nevét és tulajdonságait (vegyszerrel permetez?) mélben/priviben alkalomadtán megosztod velem magánlevelezésben vagy beszélgetésben?

Én tanultam a főiskolán biogazdálkodást(w-pedagógia része), elképesztő nagy munka.

indianyo

Indike,

itt a fijjad, csak az elején tartottam rosszul..:lol:

http://www.youtube.com/watch?v=XnQ4F7b9Yb4

egyebekben ment privi
macskanyu

Jaj de jók a talis képek!! :D Gyerkőcök nagyon édesek és Fibi pocakja is nagyon szépséges :wink: :D Dominó nagyon ügyes már azzal a rugós bigyóval!!

Curse :) Adél szemecskéjének bulást!!

Tinu :) Bevallom, én üveges formában vettem anno a biozöldséget a dednek.

Zuzi :) Továbbra is sok +++ küldünk a picurkának! Írj majd, ha tudsz, plíz!

Manókáék is jól vannak, már az új lakásban pakolnak, de még nincs netjük, puszil mindenkit!
denizsa

kullancs: csipesszel minel lejjebb megfogni, picit csavarva hatarozott mozdulattal kihuzni, v gyakorlottabbaknak ugyanez kezzel, csipesz nelkul. (nekem konnyu, mert a macska naponta 5-10 db-t behoz magaban, meg ott vannak a kutyak is - van min gyakorolni...) kenegetes, borogatas nem jo! mert mielott tavozik az allat, uriti magabol, ami benne van (esetleg) :( ha a feje bent marad, akkor majd megszarad es kiesik, nem kell piszkalni! (persze jobb, ha egyben jon ki.) nem ordongosseg, nem kell felni ;). viszont tenyleg mindig at kell nezni a gyerekeket (felnotteket, kutyakat, macskakat, stb.) - akar volt oltas, akar nem, hiszen az oltas csak az agyhartyagy.ellen ved. + annal konnyebben kijon a dog, minel kevesbe furta be magat - ertheto modon ;)

szabadfoldi zoldsegek: nalunk mar kibujtak a retkek, meg a salatak 2-2 kis (szik)levelkevel - eleg nyaffadtak, nemtom, mi lesz beloluk, meg egyaltalan barmibol lesz-e vmi, mert baromi sok mar most is a mindenfele ronda soklabu dog (enyhe telnek megvan a bojtje :(). a borsok, repak, hagymak is mar bujnak, nagyon helyeskek ;). de lesz ez meg jo nehany het, mire vmi ehetove valik :D

kepek joook :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

ja meg a zoldsegekhez: a mi kertunk nem mervado, mert eszaki lejto, es minden kesobb erik valamivel. persze azert nem honapokkal :lol: (1-2 hettel)

(na megyek, mert a kiskadban mar alig van viz, es az is jo hideg lehet :oops: de B lelkesen pancsol benne :D)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

GYEREKEK CSODASZÉPEK!! (mamájuk is :) )
Dominónak a fogát látom, vagy az csak homok (árnyék)?

Macs!
hát én is ezt mondom, hogy ennyi kukacot én még nem láttam újhagymában, sőt, sosem láttam újhagymában kukacot, csak amit bionak vettem. így viszont nem volt gusztusom megenni, minden réteg között ott voltak a dögök :). a bio eper annyira homokos volt, hogy ezer léből se tudtam kimosni és ropogósan ettem,mérgelődve. a borsó meg... :). persze a családban én vagyok mindig, aki a kukacot megtalálja a kajákban.
te, mint tudós, segíthetnél nekem. vegyész férjem nem tudja, ill.nem emlékszik, hogy a vitaminokból fagyasztás hatására marad-e valami. naívan azt mondja, hogy 50 C felett megdöglenek, de szerinte a fagyasztás nem biztos, hogy árt nekik. érdekelne ez az ügy, mert sok szagember hangoztatja, hogy így meg úgy együnk több vitamint, béta karotint, stb-t, de hogy, hogyha egyszer megfőzzük a zöldségeket, esetleg fagyasztani vagyunk kénytelenek? pl. vajon a béta karotinból főzés után marad még vmi? a fagyasztott gyümölcsök érnek valamit, vagy csak ballasztanyag lesz, ha lefagyasztom?

mamám a legmenőbb biogazdálkodó, kézzel szedi össze a krumplibogarakat, amiket egy befőttes üveg vízbe fojt :), csak a szőlőt permetezik, azt is a betegségek miatt muszáj.

a nitrátok inkább a műtrágyázás miatt vannak, ugye? gondolom a permetszerben mit keresne nitrogén? azok csak szimplán mérgek :)

az ellenőrzött gazdálkodásban kicsit se tudok bízni, mint említettem volt, dolgoztam olyan helyen, ahol minden, de minden szabályt ki lehetett játszani, elképesztő dolgok vannak. (ez a fejlámpás még nem is olyan vészes)
ancsipancsi

Segítéget kérek a számítógéphez jól értőktől!

Nem tudom a videót a youtube-on megnézni, mert javat és flash legújabb verziót követel, de neem ez mind van. mostanában nem ment a youtube, korábban nem volt gond.

indianyo

milyen bönge?
ancsipancsi

Indi!
arra gyanakodtam, hogy esetleg Firefoxod van, és az nem okés, de nekem most azon is lement a videod. Dominó nagyon édes, klassz a videon. esetleg próbáld meg, hogy törölsz minden kukit és internetes ideiglenesen tárolt file-t.

Macs!
látom ura vagy a megszokásoknak (állított kamera :D )
ancsipancsi

Sziasztok!

Votiv

Drukkolok nagyon, szüjjél már! :) Húúú ez a sztori Istivel, ajjaj, az én fiam is tud alkotni, úgyhogy nagyon el tudom képzelni és átérzem a helyzeted, bár én ne panaszkodjak, mert Bendi már beszokott a bölcsibe, így én napközben szabad vagyok és nem vagyok mindenórás kismama sem. De az együttérzés az mindenképpen megvan bennem a kis gézengúz miatt. :wink:

És amúgy Bendi már egyáltalán nem sír a bölcsiben, az elején azért volt kis sírás, pár napig amikor elköszöntünk és elmentünk sírt egy pár percig, de aztán már egész nap vidám volt, most meg már csak berobog a szobába és vissza se néz. :D És megszokta nagyon hamar azt is, hogy ott alszik és azt hiszem jól is érzi ott magát, bár még elmondani nem tudja, de vidám szokott lenni. :D

Kullancsnál én is úgy tudtam, hogy nem gáz ha a feje benn marad, az a lényeg, hogy minél előbb meg kell tőle szabadulni, a feje meg majd kiesik magától, ha esetleg benn maradt volna, és én is úgy tudtam, hogy nem szabad semmivel kenni.
Kisün, írj erről kicsit részletesebben, hogy mit tudsz, miért baj ha benn marad a feje, mert lehet, hogy én tudom rosszul és most kétségek között vagyok... :roll:

Talis képek nagyon jók!! Nagyon jó helynek tűnik ez a játszótér, és az a videó Dominóval...hát nagyon édes. :) Dominó is mennyit nőtt már.

Indi

És ez a szállító tényleg megbízható? Nekem ez a bajom a bio dologgal, hogy lehet, hogy azért a nagyon sok pénzért ugyanolyan mérgezettet kapok, mintha nem bio-t vennék. Persze biztosan van nagyon megbízható termelő, de melyik?? És persze tudom, nagyon bizalmatlan vagyok, de hát a zöldségen nem látszik, hogy vegyszerezték-e vagy sem...

Zuz

Nagyon szorítok annak a kisbabának! +++++++++++++ én is csupa olyan sztorit hallottam ahol egészségesen felnőtt a kis koraszülött baba, nagyon drukkolok, hogy ez esetben is így legyen!!

Tinu

Ne aggódj a sín miatt, én is úgy hallottam, hogy a babákat nem szokta zavarni a dolog és megoldja a lábproblémát. Drukk, hogy mielőbb megjavuljon a kis Tündérke lába. :)

Nuk

Neked pedig gratula a szopi miatt, nagyon ügyesek vagytok! :)

ruz
ruzicsky

Köszi Ancsi! Végül nem a kukikkal volt baj, hanem a flasht kellett le- és újratelepíteni, valamiért beragadt. msot már oké és láttam is a videjót - édes egy kölök :wink:

indianyo

Ruz :) ügyes ez a fiúcska, ilyen hamar ilyen klasszul beszokott a bölcsibe!

Bio: persze nyilván vannak átverések/kíséretek, de a MOM piacán nagyon szigorú követelmények alapján árusítanak (szombaton) és ott a vásárlóktól is érdeklődhtsz, nagyon komoly és régi a vevőkör már - ha bármi gáz lenne velük, az gyorsan elterjedne. (megint az olaszokkal jövök: ahgoyan a kávé ott kávéból van és az olajat se döglesztik meg, úgy az organikus boltokban is tuti megbízható minden...)
A biobarlangból sokan rendelnek, én személyesen nem ismerem őket, csak azért adtam a címet, mert Tinu panaszolta, hgoy náluk nincs babakocsinyi távolságra ilyen bolt.

Ha komolyan érdekel, akkor az Életmód rovatban van a Környezettudatos mama topik, ott sokan vásárolnak a MOM piacon és biztosan megmondják, ha valami nem frankó.

indianyo

ha már a tudatos és a bio......
egy éve ácsingózom már egy NASA által kifejlesztett osmosis vízszűrőre és most beszereltettük. mondjuk csapvizet sosem ittunk, de az ásványvíz sem annyira ok állítólag. nem tudom de nagyon heppi vagyok a finom kristálytiszta vizünkkel :)

csak érdekességképp (és persze tanulságképp :? ) ezt a pohár csapvizet én engedtem és ez lett belőle egy sima áramlábas szerkezettől ami megkötötte a benne lévő anyagokat.
hmmmm

Kép

Indi
kösz a linket, mit össze kerestem egy ilyet csak nem leltem :)

Kép
akata

Hajlihó!

Köszönöm a véleményeket, hsz-eket 3alatti félelem ügyben. Valami olyasmire szerettem volna kilyukadni, amit Recca írt: kell hogy legyen ösztön is! 8) :lol:

Ancsi! Ma olvastam, hogy ha egy ded mondja vmire hogy nem szabad vagy nem-nem, s ettől függetlenül megteszi a tilost, az már a kezdeti felelősség kialakulása :lol:

Tinu! sín :(

Nukada! séta és Réka :lol:

Talisképek nagyon szuperek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi az újpesti ökopiacra járunk hetente a dednek ételért, s szinte minden második alkalommal ellenőrzik őket. Én úgy tudom nagyon kemény feltételeknek kell megfelelniük.

Indi! Fót már majdnem nálunk van :wink:

Neet! mialatt "csattogott" itthon az ostor gondoltam rád :D
S kippikoppi tegnap és ma is este álombasimogattam (ahelyett hogy fél óra extra cicin való akrobatikázást engedtem volna).

Tudom már volt téma :oops: Milyen cipőt jó elsőre venni? Az Asso-ra emlékszem. Ezen kívül?

Én most péntekig nem leszek, mert anyóséknál alszunk, majd nagynéninél, s a temetés is most lesz.
Ancsinak jó költözést, Votívnak pedig csodálatos szülést :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

És szuper hogy Bendi így belejött a bölcsizésbe :lol:
gödibarbi

Kismama jóga is megvolt este intimtornával spékelve, jol elfáradtunk ma :)

Macs,
képek nagyon jok! csak kár hogy én nem vagyok fotogén :lol: És köszi, mert igy megusztam a pocakos foto felrakását :wink:

Deni,
érdeklödö volt tegnap, de épiteni akar elsösorban, és telket olcsobban kap, meg nincs szive (meg plusz pénze) ezt lebontani... szal nem játékos :(
Már csak Rolad hiányzik pocakfoto, figyelek ám 8)

Recca,
köszi a kullancsos infokat. férjem is azt mondta, hogy nem baj, ha bennemarad a feje, majd kiesik, ha megszárad. ezért merte csipesszel kiszedni.

Zuzi,
mi ujság a pici babával?????????

Votiv,
holnap is drukkolunk :wink:

na, én eldölök...
fibi

Zuz! :?: :?: :? :?: :?:
++++++++++++++
gödibarbi

Sziasztok!

Hát, nincsenke túl jól hírek. Sajnos a baba nagyon megszenvedte a szülést, végül azért lett császár, mert levált a placenta, és már Anita élete is veszélybe került. A méhlepény leválásával a baba is sok vért vesztett, az orvos szerint ez tovább rontja az esélyeket, szerinte nagy a valószínűsége a maradandó károsodásnak :cry: :cry: :cry: Őszintén szólva egyáltalán nem bíztatják Anitát, szerintük nincs sok esélye a babának. Az ismerősünk szerint (aki ott csecsemős) sem szabad reménykednünk. Állítólag tele van gyógyszerekkel és fájdalomcsillapítóval :cry: :cry: :cry: Mindezek ellenére bízunk a csodában......
Én most eldöntöttem, hogy kicsit kivonom magam a történésekből, mert nagyon megvisel, ráadásul nem is rám van szüksége a sógornőmnek, ma szerencsére hazajött a férje is, talán benne lesz annyi, hogy foglalkozik a feleségével, ha már a család ezt nme teszi meg.......
És félek is, hogy esetleg megbántottam valamivel, mert nagyon nem vagyunk, és soha nem is voltunk egy hullámhosszon, nagyon fura a kommunikáció közöttünk. mintha nem értené, amit mondani próbálok, utólag meg rájövök, hogy nem is tudom, mit erölködök :? . Ez így most biztos homályos, abba is hagyom. Nagyon sajnálom őket, és próbálnék segíteni, de hát ilyen esetben nem lehet :cry: :cry:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz!
"nagyon fura a kommunikáció közöttünk. mintha nem értené, amit mondani próbálok, utólag meg rájövök, hogy nem is tudom, mit erölködök. Ez így most biztos homályos," én tökre megértelek. Ugyan teljesen más tészta, de van (volt) olyan ismerős, barát/nő, akivel szó szerint ez volt a szitu. Köszi, h ilyen jól megfogalmaztad.

A kicsi babának van neve? Vagy "ilyenkor" nem szokás....? :(
Annyira borzasztó ez... nem is tudom, mit szeretnék inkább ilyesmi szituban... egy örökre beteg gyereket... vagy..... ????
Persze a maradandó károsodás elég tág fogalom, és reméljük, h nem lesz tragédia, de ezek szerint, ha a dokik sem bíznak és nem bíztatnak... milyen is ez a Sors? Tele van gyógyszerekkel és fájdalomcsillapítóval...? Mikor mi azon aggódunk, h adnak-e cukros vizet és lesz-e cumizavara....? basszus.....
neet
neet

Neet!
Ugyanez jutott eszembe! Szegényke több gyógyszert kap, mint amit mindannyiunk gyereke összesen! Sőt! Talán egy felnőtt egész életében nem kap ennyit. Mi meg itt parázunk azon, hogy vajon a gyeröknek lesz-e baja egy kanál Panadoltól :cry:

Na, de hogy jót is írjak, a talis képek szuperek! És Fibipocak nagggyon szépséges, mint ahogy Macspocak is! Dedekről nem is beszélve!

Kép
Kép
zuzmo1

Neet!
Névre már rá sem mertem kérdezni! :cry: Na, meg eszembe jutott, hogy ha esetleg nem éli túl, amire a legnagyobb az esély, akkor lesz temetés, meg minden? :shock: :cry: :cry: :cry: Bele sem merek gondolni...........
zuzmo1

Jó reggelt!

Talis képek, igen, igen szuperek! És láttam a Domi-vidit, oolllllyyaaann édes a kiscsávó! :D

Indi,
Pipci nem szabadalmaztatható. A szeretet nem eladó. :D

Akata,
azt az áramlábas izét meg dobd ki, ha ilyet csinál a vízzel. Boá.... :wink:
A palackos vízzel meg 2 bajom van: 1. haza kell cipelni. 2. Műanyag flakon.

Asszem láttam tegnap a Történelmi Pillanatot az Etelén, első (negyedik) metrófúrás ügyben! :D Még mintha a Himnusz is kihallatszott volna, de ez nem 100as...

Ruz,
hajrá Bendi és hajrá bölcsi!! Az a jó, ha eleinte sír picit, mert akkor később nem fog. Vagyis ez inkább visszafelé igaz, aki az elején nem sír, az később fog (nálunk bejött...), de előbb-utóbb megszokják, megszeretik, pláne, ha elég kiegyensúlyozott minden. Eszterrel még hétvégén is előfordul, hogy menne.. :D

Den,
Manókáékat mi is pusziljuk! :) És bulást kösz, már hatott is a szavad. :D (CSak akkor fáj, ha rágondolok...)

Tinu,
sín: hát, ha a babócát nem zavarja, akkor jó! És mennyi idő, mire rendbejön? Vagy ez menetközben derül ki?
neet
neet

Szia mindenkinek :)

Zuzi,
no comm.. :( mindenesetre drukk és kitartás!!! Te pediglen gyönyörködj és meríts erőt a 2 fantasztikus gyerekedből! :) az ő mosolyuk a legjobb gyógyír :)

Tinu,
sín nem hangzik jól, de a végeredmény a lényeg!!! sok+++++ :)

Ancsi,
nem vagyok annyira élelmiszer tartósítási szagember... én csak állattenyésztést, ezen belül tej és húsipari alapismereteket tanultam, fagyasztott zőccségek vitamintatalmának változását nem, így nem tudok érdemben segíteni. Annyit tudok, hogy ha megfelelő eljárással fagyasztanak, akkor sok értékes anyag megmarad bennük, de ne kérdezd, mi a "megfelelő".. szívsen mondanék többet, ha tudnék..

És igen, IGEN!! éjjel megint aludtunk!!! kell az a friss levegőn sok rohangálás, na! még most is szuny, de mindjárt trükközök, hogy ébredjen.. :)

milyen idő van kint???
annyira utálom, hogy semmit nem látni innen ki. Ennyi erővel lehetne 25C fok, meg zuhogó eső is... mindkét esetben ugyan az az ablakból látható végeredmény... :( de már közeleg a jó világ... :D :D :D

Barbi,
jajjj :oops: akartam már írni, de vhogy mindig kimarad :oops: :oops: igen, érdekel a dokid, mélezd el légyszí vagy akár privi is :)
Első cipő nekünk siesta volt és bejött :)
macskanyu

Fibi,
és kérem az isteni finom muffinod recipéjét!!! :D

Indike,
neked mindjárt megy pü :)
macskanyu

Zuz:
annyira fájdalmas ez az egész :cry:
Annak idején csak abba tudtunk kapaszkodni,hogy mégegyszer nem történhet meg velünk a tragédia,de szegények még ebben se... :cry: Nem is tudom,hogy mit kívánjak inkább?!
Nálunk egyébként volt temetés,sőt szegény Aposóm még egy rögtönzött keresztelőt is intéztetett Neki :(

Nem is tudok most másról írni.....

petergabi

Zuz: jajjjjjjjjjjjjj, baba. :cry: Egyébként hasonló a viszonyom nekem is a sógornőmmel. Igaz, vele rossz volt a kezdet, és azóta már egész jól elvagyunk, bár a közös hullámhossz hiányzik. Ha jobban belegondolok, a másik sógornőmmel is ugyanez van. Lehet, hogy mégis velem van a baj? :wink: :lol: Á, tuti nem. :)

Neet: gondolom, majd akkor lesz kegyes közölni velem az infót a doki, mikor megyünk jövő héten feltenni a sínt. Addig tornáztatni kell.

Kép
Kép
tinu

Akata!
ez nem meglepő, az elektrolízis ezt csinálja. ettől még nem kell félned, hogy azok az elektrolízis hatására sötétre változott anyagok veszélyesek lennének. olyan ez, mint mikor barna jódot csöpögtetsz a krumplira (vagy más keményítő tartalmú kajára) és kékké változik. elég megdöbbentő, mi? :) jut eszembe, így lehet megnézni a felvágottakat is, hogy van-e bennük gabona (keményítője), jóddal.
btw az új víz jobb ízű lett? nem lett kesernyés mellékíze? két helyen is ittam már kesernyés tisztított vizet és kíváncsi lennék mitől. ami legjobban zavar a csapvízben az a klórbűz. ha nagyon büdös, már öntöm is kifelé és inkább teát iszom, vagy valami mást.

Zuzi!
tudod, ezt már mondtam, érthető a sógornőd reakciója, úgymond "féltékeny" rád, akinek már két gyereke van, neki meg nem sikerül egyik sem. na meg nagyon bánatos és tudja, hogy most hiába hallja a sikersztorikat másoktól, az őrajta nem segít. sajnálom szegényt, de a babát még jobban. nem is tudom, hogy mi a megoldás a jövőt tekintve, ha még egy gyereket szeretne. remélem, hogy a kicsi babuka mégis rendbe jön, minden jövendöléssel ellentétben.

Macs!
a megfelelő eljárás az az, hogy nagyon rövid időn belül lefagyasztják. azaz nem egy napig fagy meg, mint nekünk a fagyasztóban, hanem ipari körülmények között, kb. 1 óra alatt csonttá fagy a cucc. ezért finomabb a bolti fagyasztott zöldség (és nem is lesz "ikrás" kiolvadáskor)

Gabi!
ők is kapaszkodhatnak abba, amibe ti! :( ez már a második ilyen babájuk tudtommal.
ancsipancsi

Vera!
éjjel veled álmodtam hosszút. rettentő szigorú voltál velem, én pedig nem bírtam magammal és kétszer is megcsikiztelek. (???? :roll: ) először csak finoman mondtad, hogy hüss, másodszor már keményebb voltál. nem nagyon értem ezt az álmot, mert nem szoktam csajokat csikizni (lányomat kivéve), és veled se incselkednék az élteben. remélem meg tudsz bocsátani nekem és újra felhőtlen lehet a kapcsolatunk :lol: .
ancsipancsi

Fibi, Rec,
én már láttam begyűlt-begyulladt kullancsfej-helyet, nem szép látvány, szóval vitatkoznék azzal, hogy nem baj, ha bent marad... maradjunk annyiban, hogy általában nem baj. :? Ha óvatosan csavarja az ember, akkor szinte 100%, hogy egyben kijön, én tehát maradnék ennél :wink:

Talis képek gyönyörűek!!!! Fibi pocakja, a gyerekeke, mindmindmind :lol:

Zuz,
megértlek, qrva nehéz helyzet ez, és lelkileg is borzasztóan megterhelő a kívülállókra nézve :( A tehetetlenség, hogy abszolút lutri, hogy mivel tudsz segíteni, ha egyáltalán tudsz, és mivel bántod meg. Nem tudom, sógornőd netezik-e, de ha a legrosszabb történne, ott van a www.angyalokszulei.hu itt hasonló tragédiát átélt emberek történetei vannak, van fórum, a közösség nagyon segítőkész.
Mentek ma diószegire? Ha igen, akkor mi is arra járunk :)

Macs,
éljen az alvás!!!! :lol: Hétvégén méhecskéket meg virágzó faágakat fényképeztem a Bakonyban, találtunk egy virágzó gyümölcsfát, amin annyi méh volt, hogy zúgott... hihetetlen élmény volt :) Ha majd találkozunk, és semmirőldesemmiről nem tudunk beszélni, majd jól megmutogatjuk egymásnak a természetfotóinkat :D

Tinu,
remélem, nem kell sokáig a síni! Szegény pici lány!!! Bár azt tapasztaltam, hogy ilyen picikéknél jobban fáj az anyjuk lelke, mint ahogy őket zavarja.

Neet,
ujjad hogy van? :lol: Metrófúrás: felemelő lehetett :mrgreen: Én már csak akkor leszek emelkedett hangulatban, ha ott ülök az egyik szerelvényen és repesztek ezerrel a Keleti felé :)

Ancsi,
nagyszülő indukálta pörgés nálunk is játszik, én fáradok ki abban, ha nézem :) És kell 1-2 nap, hogy elmúljon :lol: Mamádhoz hasonlít anyósom is: ő híres csigagyilkos, abszolút vegyszermentesen védi a krumplit, és annyit termelnek, hogy a mi családunknak is kijön belőle az éves adagja. Legalább egy dolog, amiben remélhetőleg nincs vegyszer :)

Ruz,
örülök, hogy Bendi ilyen jól beszokott a bölcsibe! Kullancsfej: annyi a gáz, hogy begyulladhat, és az csúnya lehet, láttam már ilyet, nem szép, az biztos.

v
kisün

Zuz,
nem tudom, mi szokás ilyenkor, azt hiszem, a halva születésnél rád van bízva, hogy akarsz-e temetést, itt nem tudom, mi van :( Azt hiszem, nekem mindenképp lenne, jó elbúcsúzni a babától :( Én a nagyon korán elment babáimat is elgyászoltam, kellett, hogy tovább tudjak menni.
kisün

Ancsi,
:mrgreen: :mrgreen: Nem tudom, szóba akarok-e állni veled ezután :mrgreen:
kisün

Zuzi,
jaj szegény babácska :cry: én nem is tudok már mit irni, csak azt, hogy még hiszek a csodákban.....

és sogornömmel én se nem egy hullámhossz, meg ahogy Neet irta, 1-2 ismerös/bnövel sem :? :( néha már az jut eszembe, hogy a hugomon kivül senki nem ért meg igazán...

Macs,
szivesen átküldöm a recipét, de erre a muffinra még jouram is aszondta, hogy tényleg rossz lett... már eleve furcsálltam a receptet, h sok cukor és kevés liszt kell bele....

KépKép
fibi

Vera,
igen, azt kifelejtettem, hogy ovatos csavarás technikával egyetértek :) és elhiszem, hogy annak is lehet rossz vége, ha begyullad a dög feje :(

ÉS Pocakom nevében Mindenkinek köszönöm a bokokat :D :D
fibi

mármint nem a kullancs feje gyullad be, hanem a gyerek böre... :roll: ááá, már fogalmazni sem tudok :?
fibi

Jóreg!

A tegnapi nap annyira csodálatos volt, még mindig tart a hatása!

Fibi :) Nagyon szép vagy a pocakoddal. Bálint pedig remek finom nyufint sütött nekünk :wink: És igaz, hogy nem akart egyedül szaladgálni, mint ifjabbik kollégái, de hát ők meg a két kis csibészke ugye, többnyire ezt művelik :)

Kata :) Akkor ez nem a reverse ozmózis fajta? De jó, nagyon kíváncsi vagyok rá, melyiket vettétek végül? Én is tervezem, most forraljuk a vizet - nem akarván palackos ásványvizeket venni Dének, de az se az igazi.
Bármelyik szabadnapodon szívesen játszózunk :)

Neet :) igazad van, Pipcit őrizzétek gondosan, megéri :)

Zuzi :) Igen, van egy pont, amin túl nem tudsz segíteni. És valóban, talán most nem is kell már. Ott a te csodálatos kis szűkebb családod..

indianyo

Talis képek nagyon jók :) Gyerkőcök olyan édesek, Fibi pocija pedig nagyon szép :)

Zuzi,
:cry: nem is tudok mit írni.....

Votiv,
Nagyon köszi a segítséget :) Annyira zizi vagyok agyilag, h az eszembe se jutott, h megkérdezzem van-e rá vmi gyógymód :?

Kép Kép
curse

Fibi,
nekem ízlett :) és próbáld meg fordított liszt-cukor aránnyal!!

Vera,
természetfotózás nagyon jóóó :D én is nagyon szeretem :) és legalább egy méhecskés képet tegyél fel :) idén még nem is láttam méhet, csak darazsat és lódarazsat :shock: :lol:

Hol lehet kapni gyerekszobába való, nem túl édibédicukroshabosbabos, de kedves-állatkás függönyt?

és milyen idő van kint????!!!
macskanyu

Indi,
köszönöm :oops: :D
És végülis nincs azzal baj, hogy idegen helyen nem rohangál B egyedül, csak igy én alig tudtam belefolyni a társalásba :?
És Domino olyan édesen dumálgat már meg vigyorog ezerrel, nagyon vidám kis felfedezönek tünik nekem :lol:
fibi

Macs,
pont ez jutott eszembe, lehet h elgépelték a receptet :lol:
és nálunk borongos idö van :( , de ez nem mérvado Neked :wink:
fibi

Fibi,
dhogynem :D mindjárt kimegyünk a házikóhoz, bonobitozni ;)
macskanyu

Sziasztok,

hol van Votív??? :wink:

Indi,
de az! állítólag az a baj a forralással, hogy csak a baktériumokat öli meg de az a klór miatt úgysincs benne, viszont a vegyi anyagok (hormonok és egyéb gyógyszerek) csak méginkább koncentrálódnak a forralt vízben :? hát nem tudom mi is a jó....annyi a veszély ebben a XXI. században.

Zuz, :(

Neet,
ja a palackok is megszűnnek ezentúl nálunk :)

és a talis képek tök jók, a gyerkőcök gyönyörűek :) D is a homokban nagyon cuki, szerintem kedvet kaptam, hogy mi is kipróbáljuk :)

Kép
akata

Macs,
idő borong, de nem zuhog, nincs hurrikán-erejű szél, ergó mi kint leszünk :lol: És itt a két kedvencem:

Kép
Kép
kisün

Akata,
most lehet, elásom magam keszon-mélyen, de sosem forraltam vizet Fülesnek. Igaz, Ő január elején született és anyatejen kívül inni legkorábban nyáron kapott, mikor bejött a túl-meleg...
soha semmi baja nem volt ettől.
természetesen az edénykéit rendszeresen kiforraltam azért :)
macskanyu

Vera,
tök jók :D köszönöm :D
látom a második képen a méhecske jól teleszedte a "kosárkáját" :)
macskanyu

Jaj de szép képek!!!!

Kata :) soha nem forraltam vizet korábban, sajnos a hasznos anyagokat is eltünteti, de ez a bolti ásványvizezés nemcsak drága, hanem az irgalmatlan mennyiségű palack, ugye....
No és melyik márkát vettétek végül? No, majd ezt úgyis kikérdezem.

Tesómék is vettek iszonyat drágán egyet, keserű a víz, bár állítólag tiszta. Azért itt oszlassunk el egy félreértést: nem a fekete vizet isszátok, azt a teszt mutatta ilyennek a tesztelési folyamat után, ugye?

Azért mondok egy nevetnivalót is: Egy egész csomag grissini (olasz ropi, nagyon finom) beesett a szekrény mögé - természetesen a nyíitott szájával lefelé. A zacskó megmenekült :mrgreen:

indianyo

MAcs :) Annyira szembetűnő a tegnapi és a mai nap közötti különbség, simán látom, mi a baj: itthon sehová se mehet szegény kisfiú, mindenhol tilos vagy veszélyes, kés az alsó szekrényben :!: hypós vödör a fürdőkádban, üvegek és konyhagépek bokamagasságban nyitott polcon, szóval okosan vannak elrendezve nálunk a dolgok :evil: ellentétben a jó ksi szabad térrel, ahol bármit lehet bármennyi ideig. Megyek is most valahová, ez a bezártság hirtelen iszonyatos lett a tegnapi csoda után.

Ma már lemaradunk a Diószegin taliról, de szívesen jövünk legközelebb.

indianyo

jó szakaszosan írok: azrét az nincs előttem, ahogy Macs és Vera ülnek egymással szemben és nincs miről beszélniük :lol:

indianyo

Macs,
ja, értem :) akkor jo munkát :) itt sem esik (még).

Indi,
és a kertben sem olyan jo Dominonak Nálatok?
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: