A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zulu,
én is úgy tudom, 300 napnál nem régebbi....

Dora,
én sajnos személyesen nem ismerem, de amit hallottam róla, abban semmi rossz nincs! Sok ismerősöm szült vele, és MIND meg volt vele elégedve!
valaki szerint katonás, nem igazán alternativ barát, de emellett lelkiismeretes, ALAPOS orvos.
kórházról:
kell pelus és popsitörlő a babának, csecsemősök segitőkészek, ha kérdezel tőlük (ált), szülésznők szinte mind tündérek, velük nincs baj...
én épp ma beszéltem egyel, aki még "csak" tanul, de ő is rettenetesen kedves, ott röhögtünk hangosan majd' félórát!!!!
ha van válaszott dokid, akkor nem lesz baj, ha nincs...akkor sincs baj, ha NINCS SEMMI BAJOD!!!
:lol: :wink:

még mit mondjak? kérdezz!!! :wink:

többiek,
nagyon klasszak a májas receptjeitek, a hétvégén asszem neki is fogok!!!!!!!!

Rec,
Benke SZÉP, nagy lett!!!! micsoda pasi...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Köszi csajok, akkor elzavarom az embert, legyen meg, biztos ami tuti alapon :D .
zulu

Füli és Benke igazán szépségesek :D :D (még mindig :lol: )

Vera, Zuzi :) Nagyon jó volt Veletek játszózni! :D és persze a Bikást is bevállaljuk :wink:

Leni :) Hankának nagyon boldog névnapot!! :D A heti 1-2 kanál mézzel elgondolkodtattál, Bálint minden nap kap, de lehet hogy ezekután már csak akkor ha beteg lesz... :roll:

Mása :) És a 3x250 mg magnézuim nem sok egy kicsit? Úgyértem, hogy a ráírás szerint napi 1 tabletta az adag, de a Magne B6-ból is a 3x2db a javasolt legnagyobb mennyiség (ami az 50 mg-os tabletta esetében kb. 300 mg), szóval nem lehet ezt túladagolni? (De lehet hogy hülyeséget kérdezek, bocsi, nem akarlak én paráztatni, csak kérdeztem!!) És nálunk is apa "ment meg" a soklábú nemkívánatos vendégeinktől, ha bejönnek, ahelyett hogy kint maradnának a jó kis kertben, ahol nem bántja őket senki :mrgreen:

Indi :) Jaj, ez az óriáspók... :shock: én asszem a nagy pocimat meghazudtoló gyorsasággal futva elhagytam volna a helyszínt... :oops: Kertben mászó Dominó :D :D És szupi, hogy Dominó pótolja az elveszett energiákat és feltankol a tavaszra! :D

Barbi :) Sztem kutyu már alig várja, hogy legyen játszótársa Angi személyében, nagyon jól meg fogják érteni egymást! :wink: :D

Macs :) Gratula Fülinek a nagy étvágyához! :D mennyivel jobb ez, mint mikor könyörögni kell, hogy egyék meg a kaját :wink:

Ancsi :) szemölcs: Lencsi egy hős! Te is, hogy nem ájultál el! :D

Szrek :) Akkor még mennek a +++++ Ábelnek!!

Rylie :) Csatlakozom a többiekhez: percig se izgasd magad a kolléganő és a 16 hós lánykája miatt! Mi tudjuk, hogy Kamilla milyen szuper csajszi! :D Bevallom, én ilyenkor inkább sajnálom azt a "mintagyereket"...

Curse :) Adél baba fogacskáiról mi hír? Sikerült találni vmit a fájdalomra?

Kép
Kép
denizsa

Hankának innen is boldog névnapot!

Zsanci, ha ma tartod, NEKED is! :)

és Johinak is :D

nst-n már volt pár erősebb keményedés, de sztem még nem is puhult a méhszájam se ennyitől, de azért a hétvégén már vmikor szeretnék szülni :)

és relaxon BS mindenkit megnyugtatott, hogy ne törődjünk semmivel, csak szépen jöjjünk szülni, mindenkit ellátnak (ha már beindult a szülés, nem fogják az embert átirányítani máshová, és hát azt meg ki tudja, hogy 2 órán belül vagy 12 órán belül fog megszületni a baba? :wink:) és a választott dokit/szülésznőt is behívják, bár erre azt mondta, hogy vszínű ebbe még a H vezetőségének is lehet beleszólása, de ugyan miért ne járulnának hozzá.
Aztán a területiség is megoldható egy ideiglenes XI. kerületi lakcímmel és akkor nem kell fizetni se semmit. de júliusig még variálnak annyit, hogy talán ez se lesz.
és ami még jó hír, a szülészeteken úgy néz ki nem lesz teljesítmény-volumen korlát (azaz minden szülést fizet a tb, nem csak egy bizonyos számig), úgyhogy sztem a SztImrében felkészülhetnek az abszolút tömegnyomorra, mert 10x annyian akarnak majd náluk szülni és ennek már csak fizikai korlátai lesznek...

és ma nagyon jókat hallottam a fiatal Vass dokiról, nem is tudom, ki kérdezett róla nemrégiben, de BS is dícsérte meg egy Mona Lisás csajszi is nála szült, állva! :lol: és a doki meg négykézláb segítette ki a babát :lol: szóval alternatívkodásban is benne van, ha az kell :)

votiv 8)
votiv

köszi a névnapi köszöntéseket, én is most tartom, igaz régen Johanna még 31-én volt, csak most áttették 28-ra, de mi maradtunk 31-nél...
okos és értelmes vagyok, ugye?
szóval, hivatalosan MA, családilag meg 31-én...
:shock: de nincs különbség, nem tartjuk... :lol:

és nekem is nagyon szimpi a Vass doki, ő rendel a sztkban is, tehát INGYEN lehet hozzá járni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!én is ott láttam őt, és nagyon EMBERSÉGESnek tűnt, ahogy a betegekkel bánt!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kép

Zsána :) Neked is bódogot máma :)

Rylie :) Nekem az jutott eszembe, hogy ennek a szegény nőnek állandóan fényeznie kell magát meg a gyerekét - egy harmonikus embernek nincs ilyne kényszere. Ennyi ez, nem érdemes mérgelődni rajta!

Recca :) Szépséges Benke! Hogy álltok a bidzniccel?

Lyányok! A pókok nagy része védett állat, szigorúan tilos bántani őket! No jó, skorpiót én is öltem már... de ott valakinek meg kellett halnia és nem akartam én lenni az illető. Persze gyerek- és kamaszkoromban sok pókot is, csak aztán megtanultam, hogy nem szabad.

De szép taliidő volt ma! Meséljetek!!!!

Popópöttyök iszonyatosan burjánzanak, szegény kismackóm :( És fáj a nemtudommelyik fog is :(

indianyo

Recca, és hányszor gyújtottátok újra a gyertyákat? :D
Benke szeme is gyönyörű :) és nagyon sokat változott a kis arca, már egészen nagyfiús! :)
pelenkás akcióra mentek 7-én?

mindenkinek figyelmébe ajánlom a www.norak.hu oldalt, sok érdekes cikk és adat van a terhesgondozástól kezdve a kórházi szülésről, alternatívkodásról és hagyományos módszerekről egyaránt. készült egy dokumentumfilm is egy "átlagos" kórházi szülésről, de ezt kismamáknak nem ajánlják, de később majd szeretném megnézni, mindenesetre az oldalon fent van pár részlet is.
votiv

Leni, :P :P

Lindiékkel mi van? Vagy csak én olvasok vissza hiányosan?

Pókok
Én is félek a pókoktól, főleg ha nem élnek. Rettegek a döglött soklábú jószágoktól, úgyh ez életbiztosítás nekik. Kiskoromban falun tudtam melyik állat melyik sarokban lakik. Este megnéztem ott van-e, reggel is csekkoltam. Ha épp nem volt ott vmelyik elhagytam a szobát (futottam, ahogy bírtam).

Votiv,
Akkor jó szülést hétvégén, V. előtte, v. utána.

Móni
Kép
Kép
monisa

Votiv, persze, h megyunk :wink: (nem csatlakozik vki? :D)
ezt a linket en is gondoltam, h beteszem, de aztan inkabb nem - tekintettel a pocakosokra ;) (de tenyleg erdekes es dobbenet :()

Zsan, akkor bodogot neked :)

Indi, kisse docogosen :?
fiacskadnak mielobbi pottyetlenedest!!!

B koszoni :D ja es imadja nezegetni a rola keszult fotokat :lol:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Zsan :) Akkor Neked is nagyon boldog névnapot!!!

Indi :) Szegény Dominónak sok ++++ a fogakhoz és a pöttyökhöz!!

Votiv :) Hű, már keményedések! Drukkhegyek!!!

Móni :) Sarokcsekkolás :lol:

Holnap jönnek szerelni a szekrénysort, ma este megvolt az "előpakolás" vagyis inkább kipakolás, úgyhogy most kicsit elfáradtam, megyek is vízszintbe pihenni, mindenkinek csóközön és jó éjt!
denizsa

"pelenkás akcióra mentek 7-én?"

Ezmiez???? :roll:

Indi, akkor visszavonom! Derüljön má' ki, hogy mitől vannak azok a pöttyök!!! :shock:
leni

Rylie,
Vmikor pár napja írtam be a receptet. Ha nem találod újra beírom és elküldöm csak neked, de akkor lécci írj egy pü-et, hogy ne felejtsem el. (És azért rá fogsz jönni, hogy a fehér cukrot és fehér lisztet nem az emberiség elpusztítására találták fel gaz tudósok, hanem finomabb sütit akartak sütni. De nekem azért ízlik és tényleg egy kicsivel egészségesebb. És főleg többet lehet belőle enni!)
Jó lehetett a tökéletes ded anyjával (és a gyerekkel) találkozni. Persze a tökéletes anyát én is elő tudom adni, ha Peti hajlandó asszisztálni (utcán, idegenek között általában hajlamosabb). Régebben, mindig elmagyaráztam, ha vki az utcán ismeretlenül dícsérte a gyerekem, hogy azért nem olyan fényes ám a helyzet. Egyszer azt mondták, hogy milyen önzetlen, mert az autóját rá akarta tukmálni 3 testvérre. (Fineszes a gyerek, mert lányok voltak, akiket egyáltalán nem izgatott az autó, a szülők persze el voltak ájulva.) És olyanokat mondtak, hogy látszik mennyire szívből jövően önzetlen... Hülyének éreztem magam, hogy azt bizonygattam egy 1.5 éves gyerek esetében ez elég fura besorolás (ha már besorolnám az irigy kis eb :twisted: zsákba tuszkolnám). Azóta ha vki dicséri csak lapítok és kiélvezem a helyzetet.
Nekem egyébként egyetlen tökéletes anya/gyerek ismerősöm sincs, bár van egy lány, aki szigorúbb elvek szerint neveli a gyerekeket (részben) ezért ő jobban alszik, mint én. Soha nem ejtem ki az alvás/éjszaka szót előtte, arra van más hozzám hasonló lúzer barátnőm :lol: .

És még egy kérdés:
Vki szoptatott v. szoptat igény szerint? Már a gyerek igényei szerint. (Most lehet hogy kiderül, milyen gaz anya voltam, de Peti vhogy nagyon hamar beállt egy viszonylagos rendszerre. Ha evett, akkor pl. sose éhezett meg 20 perc múlva. (Pláne nem 10 perc múlva.) Vagy csak én voltam hülye és rosszul értelmeztem szegény gyerek jelzéseit, ez már mindegy majd a pszichológusa kideríti.

Móni
Kép
Kép
monisa

Macska,
Mi az a holstein fríz? A tehén típusa? A barna-fehér pettyes? (Tudom, hogy lehet más színű is, de barna-fehérből van a legtöbb.)

Móni
Kép
Kép
monisa

jaja, Johinak is boldogsagosat :wink: :D

Coolio
recca

Leni, apr. 7-e az "Otthonszules napja" (tavaly ota). es most 7-en lesz a 2. pelenkas akcio (elotte a Norak vetitese lesz, utana meg az "Otthon szuletett gyerekek VI. talalkozoja") - diohejban :wink:

es amit meg akartam: Zanzaekrol tud vki vmit? :?

Coolio
recca

Monisa! Én ha nyekkent, már tettet cicire. Lehet, hogy hülyeség volt, mert azóta sok helyen olvastam, hogy nem biztos, hogy azért nyekken, mert éhes. De nem lett hasfájós és elkényeztetett hálátlan dög - úgyhogy azért annyira nem bánom :lol:

Mondjuk nem 10 perc volt a minimum két szopi között, de volt időszak, hogy du. óránként szopizott...... :roll:
(Aztán egy évesen mégis simán abbahagyta, és azóta átalussza az éjszakát.... valaki ezt nekem előre mondja, NEM hiszem el!!!!)

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Recca! Köszi, azóta rábukkantam a szules.hu-n :lol:

Sajna nem vagyunk érintettek :(
leni

Zuz és a többiek!
Én ma megfordultam a Feneketlennél, de senkit nem láttam, sztem nagyon korán voltam. És most jut eszembe, hogy ti meg a diószegin... na, ez jól sikerült, de mindegy, arra már úgysem lett volna időm, hogy még oda is besétáljak meg ki, kb negyed óra volt az összes gap a mai napomban. (Egyébként 10 után már ott voltam, lófráltam egy sort egy fagyival, meregettem a szemem a kisbabás anyukákra, h vajh ti vagytok-e, de aztán mennem kellett a suliba, ahol másfél órás várakozás után sikerült leadnom a szakdogámat végre. :D

MINDEN NÉVNAPOSNAK BOLDOG NAPOKAT! :D

Szuper anyukák szuper gyerekeinél már csak egy idegesítőbb van: amikor a szuper anyának nagyon kakás napjai vannak, mert a gyerek a, fogzik, b, nem eszik és erre anyuka együttérzően mondja, hogy hát tudod, milyen ez, neked magyarázzam? :lol: Mondom, nyugodtan, gyerekem se nem fogzott se a kajával nem volt soha (eddig) bajunk, ... ehelyett hülye fejemmel együttérzően bólogatok, hogy hjaj igen, azok a kemény idők....
Ja, de van még egy idegesítőbb, ha mindezt úgy mondja, hogy egy pók is van a szobában. :mrgreen:

Móni,
nálunk igény szerint ment az evés, de marha hamar beálltunk a 2.5-3 órára. Olyan sose volt, h 20 percenként, és bizony egy idő után (pár hósan) már erőltettem a relatíve gyors evést, mármint hogy nem alszunk, nyűjjük anyu cicijét 45-50 percen át, hanem bekapjuk, amennyi kell, oszt lehet nézelődni, de cict kiköpve. Ehhez valami 3 nap kellett, hogy az 50perc szopiból 25 legyen. És mindkettőnknek jobb lett: nekem nem fájt annyit (mert egyébként jujj) és maradt időm netezni, Eszternek meg sose fájt a hasa (vagy csak az idő szépíti meg? már nem emlékszem), mert nem volt állandóan evészet. Na, de ezt biztos nem lehet minden babánál megtenni, nekünk szerencsénk volt, Eszter már a H-ban elkezdte visszahízni az első 1-2 napban leadott súlyt, és evett rengeteget.

Zulu,
a profilod elnézve ti hármaskára gyúrtok? :D
neet
neet

Recca :) ugyanott lesz a pelenkás akció? :wink: Szívesen elmennék, de nem lenne ízléses az előtt a kórház előtt mozgalmárni, ahol szültem :mrgreen: Ráadásul a szülinapján :lol:
De veletek vagyok lélekben!

Zanzáék jól vannak, épp vasárnap beszéltem vele egy röpkét. Makka most lábalt ki egy újabb baciból. Emailben/telefonon/chaten/személyesen/talikon elérhető.

indianyo

Jajj, csajok, már a múltkor is írtam, hogy valaki tegyen már fel képet csúnya gyerekről, mert ez így olyan "uncsi". :lol: :lol: :lol:

De most komolyan, olyan édes képeket tesztek fel, hogy az na! Benke, Fülesmacska és a többiek! :D
neet
neet

Leni, hat ez nagyon diohej lett :oops:
szoval 1. pelenkas akcio tavaly kerult megrendezesre Gereb Agi es az egesz otthonszules mellett, mivel ekkor kerult vademelesi szakaszba annak az ikerparnak az ugye, ahol az egyik baba meghalt (errol biztos hallottal, nem akarom reszletezni). es iden megrendezik a 2. p.a-t, (mily meglepo ;)) az otthonszules helyzetenek mielobbi rendezese mellett (amely ugyben a TASZ (Tarsasag a Szabadsagjogokert) nyilt levelben fordul az illetekesekhez, stb. stb.)
en annyiban vagyok erintett, h otthon szultem ;) :D de johet barki, akit erdekel a dolog, szimpatizal a torekvesekkel... :)

Coolio
recca

ja mar megtalaltad ;)

Indi, nem ott lesz!! ha erdekel, elkuldom az infot :D

na eldugulok (mert magas lesz a telefonszamlank :?)

Coolio
recca

Indi, meg mki, akit erdekel, tovabbi info itt (ugye Leni :D): http://www.szules.hu/new/peticio/masodikpelenkas.html
jon vki? ;)

(haha meghogy 21 ora, inkabb 23... vissza a multba :?)

Coolio
recca

Indike! Mi is nagyon szííííííííííívesen találkoznánk már veletek!!! :lol: Sajna a szülinapos állatkertezéskor nem tudunk csatlakozni :( , de vmikor összehozzuk! :wink:
Nagyon szívesen látnálak magunknál is, de tudom nektek ez hosszú lenne! De ha bevállalod 20perc a Nyugatiból vonattal (Angival már 1x vonatoztunk, s bejött neki :D )

Kisün! M.A.R.C.I. minek a szóképe? :mrgreen:

Macs! Nálunk mióta volt a fosós vírus azóta kajál (mondjuk nem annyit mint a fent leírt Füli étlapja :shock: :D ). S azóta már „felnőttes” a kakink is. :mrgreen:

Rylie! köszönöm.
Kolléganős látogatás. :twisted: Most nem akarom itt oldalakon keresztül dícsérni csudaédes, okos, értelmes és szép lánykádat mert túl késő van. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
S persze rólad is kezdhetném :wink:

Tinu! A H-ban másként mérik a hosszt (nálunk is volt ilyen összemenés :mrgreen: )
Oltásnál sírás: rossz anya vagyok, én bíz pityogtam. :lol:

Ancsi! Bőrgyogyi. :( Drukk hogy ez legyen az uccsó alkalom!

Deni! Új szekrénysor. Szupi!!! :lol:

Monisa! Én mindig igény szerint szoptattam/szoptatok. Annyira hogy amikor kérdezik hányszor egy nap nem tudok válaszolni :lol: Nálunk nem volt semmilyen hasfájás és a lányom egy angyal. Igaz még nem aludtam át egy éjszakát sem mióta megvan, de jól bírom :wink: .

Neet! Gratula a szakdogaleadáshoz!!! :lol:

Boldog névnapot minden valódi és ál Johannának!!! És Zsancinak is!

A hetedik is áttört. Mármint fog. :mrgreen:

Valaki tud olyan linket ahol magyar szavak értelmezését lehet megnézni? Nekünk egy ősrégi értelmezőnk van, s nem bízom benne.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

http://pistvan.extra.hu/mesz.htm értelmező kéziszótár hóp itsz gona bí pörfikt ;) :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek! nagyon rendi vagy :D , de nem sikerül letölteni :(

most mán megyek ajcsizni. jócakkát mindenkinek! :D
gödibarbi

Sziasztok,

Jaj csak gyorsan...

Köszi lányok a köszöntést, de én csak ál Johi vagyok, illetve egyszer fel akartam hivatalosan venni második névnek, de nagyon nagy macera lett volna. :-( Igy marad csak "álnévnek", bár már nagyon sokan csak igy ismernek.

Zsancinak és Hankának azonban akiknek nem álnév, Boldogságos Névnapot igy utólag is.

Ennyire engedett ide Fanni...

szép napot mindenkinek

Johi

Neet: gratula a dolgozat leadáshoz.
johanna1975

Jó reggelt :)

Monisa,
én igény szerint szoptattam, de Fülinek 2,5-3 óránként volt igénye.. kivéve a növekedési szakaszoknál, mikor 2-3 napig több tej köllött volna, mint volt. De amint beállt a kereslet-kínálat ismét, visszaváltottunk a 3 óránkéntire.

ez a holstein fríz fajtájú tehén:

Kép

ez meg a magyartarka:

Kép
macskanyu

áááá.... bocs, hogy ekkora lett, de nem feltöltötem,csak linkeltem......
macskanyu

IDEIGLENES LAKCÍM A XI. KERBEN:
ezzel csak az a bökkenő van, hogy ahova bejelentkezel, ott fogyasztási egységet képzel és a jövedelmed beleszámit az ott lakókéba, így, akár el is eshetnek a gázár támogatástól. Apeh állítólag azt fogja vizsgálni, hogy adott címen, adott időszakban kik laktak, és azok rajta voltak-e a támogatást igénylő lapon. úgyhogy nálunk apa már be se jelentkezik az új lakásba, hogy végre egyszer ki tudjunk használni egyetlen támogatást. (ki tudja meddig) anyjáékhoz van bejelentkezve 33 éve, akik "kőgazdagok", mert van képük 95 ezer körüli nyugdíjat kapni :), szóval nekik se jár a gázártámogatás. úgyhogy olyan családhoz éri meg bejelentkezni, akik nem kapnak támogatást.
más tészta, hogy az önkormányzatoknál nem vizsgálják, hogy tényleg a tulaj írta-e alá a lakcímbejelentőt, úgyhogy perpill bárki bárhova bejelentkezhet.

Hankának boldog névnapot!

Zulu!
mikor én szültem, akkor a XI. kerületben házasodottaknak nem kellett vinniük friss anyakönyvit, elég volt a másolata a réginek.

Zsanci!
boldog névnapot!

Indi!
talán még fogzástól is lehet pöttyös a popó.

Recca!
Benke édi a képen!

Macs!
tehénkéket ismertem úgy ahogy, mert főnököm egy cég megvételével megörökölt vagy 50-et, és elejében rengeteget vitáztam vele azon, hogy nem jól tartja őket. persze nem vagyok szagember, csak zavart, hogy az addig istállóban tartottakat hipp hopp ridegtartásra akarta átszoktatni, meg elkezdte őket levágatni, mert nem fejték őket időben, és bajuk lett, ilyesmik. mára gondolom egy darab sincs már belőle.
ancsipancsi

Sziasztok!

Itt mindig tanul vmit az ember lánya! :mrgreen: :lol: pl hogy a holsten fríznek nagyobb a tőgye mint a feje; hát, őt semaz eszéért szeretjük ;) :lol: :lol:

Boldog névnapot utólagosan ál és nem ál-Johiknak! :D

gyerek gondolom gyógyul, mert a pelenkáját reggel nem a sejahán találtam hanem a pizsama bal lábfejénél :mrgreen: :lol: először azt hittem bedagadt neki, de aztán láttam, hogy a segge meg összement, úgyh nincs baj ;) :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szrekuc :lol:
úgy örülök, hogy jobban vagytok!!! :D

Holstein-maca tényleg elég tőgyes :D

Ancsi, hogy Te mikre nem gondolsz! :) na de mire Te szülöd majd (jövőre?) ketteskét, már tuti minden tényállás más lesz.

asszem kilógatom a fiam az ablakon, reggel óta nyomja fel a pumpámat. szétdobálta a kajáját, szétlocsolta a piáját meg egy fél üveg ásványvizet beöntött az ágyamba, földhözvágta a műanyagtányért (eltört), kilopott mindenfélét a fiókomból, megkaparta az anyajegyem, folyton az ölembe akar mászni (pedig a hasamtól már nem fér) és én ha nem akarom, leordítja a hajamat is, na és most meg ellopta az ékszeres dobozomat és dobálja, megyek és tényleg kivágom :twisted:
és basszus még csak 1 órája van fenn...

votiv 8)
votiv

Szrek,
te aztán tudsz fogalmazni: :lol: :lol: :lol:

Ancsi,
nocsak, még a tehenekhez is értössz? :wink:

Mélyhűtő leolvadt végre, de úúútálom csinálni. Egyszer beruházom egy önleolvasztósra, az tutáj.
neet
neet

Szrek :mrgreen:
szörprájsz á la Ábel :mrgreen:
és vigyázni köll velem, mert sajnos tehén ügyben hajlamos vagyok órákat szövegelni... :mrgreen: Szerencsétlen holstein egy bio-tejgyár, erre lett "kifejlesztve", egy tehéncsontvázra húzott bőr, naaagy tőggyel, ezért is nem tud 3,8-nál nagyobb zsírtartalmat. Mert a mennyiség és a beltartalom negatív korrelációban van egymással..

Neet,
gratula a végre-végre leadott szakdolihoz :)

Ancsi,
nekem meg annyira ez a szakmám, hogy az ország összes regisztrált tehenét ismerem :mrgreen: és igazad van, nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni a körülményeket, elsősorban a takarmányozást nem. Mivel a tehén nem monogasztrikus és teljesen másképp működik az emésztése..

na abbahagyom, mert ez nem a tehenészeti gyorstalpaló topic.. :mrgreen: bocs mindenkitől :)

más:
háti hordozója van valakinek? érdemes beszerezni? esetleg kölcsön, egy kipróbálás erejéig? minden info érdekelne, amit tudtok :)
macskanyu

És Benke nagyon aranyos meg szép a képeken! :D

És és köszi a kókusztmatracos tippeket, mihelyst lest valamiféle napfény, meg is csinálom:D

Ancsi,
ezt a gázár meg bejelentkezéses dolgot nem értem; én ide nem vagyok bejelentkezve de a gázóra az én nevemen van, akkor itt most senki nem kap támogatást meg nem is fogyaszt mert nem vagyunk bejelentve? Mi mindketten anyuhoz vagyunk, ide senki

Indi,
gyerek épp a hajára keni a kaját, ennyit az önálló evésről ;) :lol: de legalább van kedve a kajához vmilyen szinten ;)

Kép

Kép

szrekuc

Macs, engem tökre nem zavar a tehenészeti gyorstalpaló :lol:
És az tényleg egészen elképesztő, hogy Ancsi MINDENHEZ hozzá tud szólni :shock:

Tök jó, hogy Ábel jobban van már!!!!! :P

Gyanítom, hogy lesz ezen még kötözködés, hogy elég-e az ingyenes ellátáshoz az IDEIGLENES XI.keri lakcím.... :roll:

Ááááááááááááá, Vot..... kitartás!!!! Nyomi az idő, gondolom Isti is érzi - no meg, hogy már nagyon inog alatta a "trón" - mindjárt itt van a bitorló! :wink:
leni

Neet: mi vettünk egy önleolvasztós hűtőt, de én biza nem látom, hogy mikor önleolvaszt. Konkrétan centis jég van a hűtő hátuljában. Nekem nincs energiám ezzel most foglalkozni, úgyhogy csak nézegetjük. :shock:

Kép
Kép
tinu

aranyosak vagytok, köszi; remélem, hamarosan már Fülicsekéhez hasonló lakomákról számolhatok be ;)

Vot,
:( amikor tegnap kiöntötte az itatója teljes tartalmát a földre, én is idegbajt kaptam, főleg a második ilyen esetnél
(ha nálunk az étkezőben kiönti a piát, az egyszersmind jelenti a dolgozó, a háló, a gyerekszoba és a nappali szennyeződését; egyedül a könyvtár és tornaterem nem érintett olyankor :mrgreen: :wink: :lol: )

Kép

Kép

szrekuc

sziasztok,

köszönöm mégegyszer a köszöntéseket!! :lol:

Macs,
tehenek szépek, én az a friz leszek 2 hónapon belül... 8) ilyenkor állat jól nézek ki, pont, mint egy amazon... :lol:
hátihordója pl. Veráéknak van, ők nagyon szerették/szeretik, mi is kipróbáltuk egyszer az övékét, nekünk is tetszett...

Votiv,
részvétem Isti miatt :lol: sajnálom, de amikor leirod, akkor mindig olyan mulatságos az egész... :?
de "élőben" biztos nem az, mert a felsorolásodban két olyan tényező is volt, amit ha az én fiaim csinálnak, azonnal idegrohamot kapok. 1. anyajegy kaparás 2. ásványviz öntögetés

Móni,
én is, mint sokan igény szerint szoptattam. Nálunk, mint Leniéknél sosem állt be rendszeresség...
viszont, én még két éves korukban is szoptattam őket éjjel, a harmadiknál már törekszem egy kis önzésre, és azon merengek, h TALÁN majd egy éves kora után vhogy lehozom az éjjeli szopikról... :roll:
de lehet,h nem leszek elég erős...
és akkor majd megint jön a depresszió/hiszti/stb korszakom...
ja, és nálunk mindkettőnél volt hasfájás is...nnnna, olyankor is cicit kaptak...
és képzeld, a doki megdicsérte a vérképem, és ollllyan BÜSZKE voltam, mintha én tehetnék róla...:wink:

Rek,
dejó,h Ábel már jobb...

Ancsi,
most akkor ez hogy van? én úgy tudtam,h évente 1x lehet módositani gázár támogatást...
tehát, ha megszülöm a 3. gyerekem, akkor csak jövőre érvelhetek vele...ez visszafele nem igy van????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szrek!
a törvény szerint úgy van, hogy gázár támogatásra az jogosult, aki az adott címre van bejelentkezve, és az igényelheti, akinek a nevén van az óra. ha anyukádhoz vagy bejelentkezve, és ő igényelte a támogatást, úgy, hogy a te jövedelmedet is bele vette, akkor te nem igényelhetsz otthon. ha anyukád nem vette bele a jövedelmedet, akkor meg az nem fog tetszeni nekik, mert az igénylő lapon fel kell tüntetni az összes azonos címen lakó embert és jövedelmét.
ancsipancsi

Szrek, könyvtár és tornaterem :D

Leni, igazad van! én is kissé feszült vagyok, nem csak hogy mikó szülök má'??? :D hanem mert mindjárt indulok fogdokihoz, aminek persze a vége jó, csak hát addig meg :roll:

Macsek, végül úgy döntöttem, még az utsó pillanatban megcsináltatom a durvább, érzéstelenítős részét, hogy mégse a szoptatás alatt kelljen. úgyhogy elvileg jövő hétre kész is lesz a pótlás, csak be kell ragasztatni. végül mégiscsak korona lesz, de nagyon szépséges és kínaji porcellán :lol: sajnos annyira gyöngécskék lettek a fogaim a 2. terhesség végére (hiába a megagiga kalciumdózisok - és még csak most jön a szoptatás! ajjaj...), hogy doktornéni szerint más megoldás nem lenne tartós, mert a mellette fogacskák is már mindjárt esnek szét, brühühü :(

bocs az offért...

votiv 8)
votiv

Zsanci!
ezt sajna nem tudom. azt viszont igen, ha valakinek perpill nem jár és nem igényel, de megszületik mondjuk májusban a gyereke és gyors megigényli, akkor júniustól meg is illeti majd a támogatás.
ancsipancsi

Zsanci, a vizet tőlem is kiöntheti ahová akarja, de amikor épp az ágyamba, na azért harapok! :twisted:
és igen, tényleg eléggé börleszk-szerű az egész de most valahogy semmi hangulatom hozzá... :wink:

szomorú, hogy mit akarok én 2 gyerekkel, ha még ehhez az egyhez sincs türelmem? :(
votiv

Votivom,

Örülök neki, hogy megoldódott a dolog :) sajnálom, hogy gyenguszok a fogaid, majd ha megszültél, akkor érdemes az étrendedet kiegészíteni egy kis kalcium-foszforikummal..
ha ez vígasztal kicsit is, nekem sincs mindig elegendő türelmem és én is elgondolkodtam már Füles nyűgösebb napjain, alkalmas vagyok-e egyálalán 2 Brügyli nevelésére.. de szerencsére a gyerekek strapabírók, ők kibírják :) mi több élvezik is :)
macskanyu

Ancsi,
:shock: tök királyságos, akkor gyors átjelentkezés ide, gondolom ez a megoldás; márha ezt lehet gyorsnak nevezni

Votiv,
tillllltakozom a nevedben!!! :lol: sztem tök jó anyuka vagy és tök jól csinálod, pedig Istipók aztán tud, ha akar ;) meg a fejlesztő meg a lovaglás meg a munkád meg minden, úgyh dont vöri, türelmed meg minden már most megvan akármennyi gyerekhez, most már csak a logisztikai feladatok vannak hátra ;)

Kép

Kép

szrekuc

Votiv: de ez legalább életszagú, amiket Istók művel! Sokkal-sokkal inkább mint bűbáj jógyerek kolleganőm lánya!

Köszönöm mindenki megnyugatását arra nézvést, hogy mi vagyunk a "normálisak". Tudtam-tudom én, hogy Kamillkával minden igy jó ahogy van, minden gyereken egyszercsak kitör a hiszti előbb vagy utóbb, de akkor ott, hogy hárman hullámoztak a másik kislánynak..hm kissé rosszul érintett. És itt nem azon van a hangsúly, hogy nem az enyémet dicsérték, hanem azon, hogy majdhogy nem fikázták és ez :evil: Értitek? Meg furcsa érzés volt, mert sehol eddig senkivel nem tapasztaltam ilyet -de ez is kellett nekem, legközelebb már tudom, hogy az ilyeneken csak mosolygok magamban egyet.

Ancsi: vonyítás nyilvános helyen...hmmm az ilyen szitutól ver a víz engem is, és úúútálom amikor idegenek cöccögnek :x

Kata: igy már tudom mi az :oops: de én úgy hallottam, hogy 16 éves korig lehet beadatni mint védőoltás afelett már halottnak a csók. El is döntöttem, hogy Kamilla majd megkapja ha 10 éves lesz!

Zsan: nézem a naptár, ma Aguszta napja van. Nem értettem miért köszönt meg Téged mindenki...aztán rájöttem :) Szal Bódógat!

MAcs: Ez a holstein micsoda benga állat!! :shock: A házi tejet hígitsam a dednek először vízzel?? Hétvégén akarok venni a piacon, még nem kapott ilyesmit. És honnan tudom ránézésre, hogy egy házi tej jó minőségű? Van valami védjegy, vagy hologramm vagy vonalkód rajta ?? :roll:

Mása: Next csütörtökhöz mit szólsz? Hátha jó lesz az idő is újra!
Meg hét elején suliba leszek és szerda este gyüvök meg!
Előre izgulok, mert az első külön töltött éjszakánk lesz a deddel!! :roll:

Móni: recipét nem láttam sehol :( Igy írtam neked pü-t jól!

Neet: GRATULA a szakdogához!!
Én nekem lila ködöm sincs, hogy miről írjak és már rég le kellett volna adni a címét legaláb...
Van valakinek ötlete: olyan rendezvény ami még nem volt, minima 3000 embert vonzon. És fejből meg tudjam írni az egészet, mert nem kívánok nagy ívű megamunkát csinálni csak legyen meg a papír oszt jóvan.

Szrek: láb-segg :mrgreen: Szuper, hogy Ábel jobban van!! A kórházba azt mondták, amikor Kamillka is hányikázott, hogy nem baj ha nem akar enni utána akár pár napig is, csak igyon!!! Aranytartalék minden gyereknél van!

Macs: hátipuki! minket is érdekel a téma! A Decathlonba próbáltunk is egyet, beleraktuk a Csibit és Apjuk sétálgatott vele. Nem volt tőle eldurranva a Manci :? és bazi drága is..néztem az e-bayon is és hát ott se olcsó mulatság... Ha tudsz esetleg olcsó lelőhelyet akkor szólj nekem is plíz!
És én is szeretem, hogy Kamilla rosszgyerek, mintsem a sarokbamegülős :P erre is törekedtünk a gyártásánál :lol:

Rylie
rylie

Hé, Vot te valamikor suttyomban átlépted a 4000 hszt! ?? Pont akkoriban nem tudtam jönni? Volt buli? :D

Engem Eszter tegnap megharapott, mert nem ugrottam egyből, ahogy a kisasszony kívánta. :shock: Aztán elkezdte puszilgatni a harapás helyét, meg bekötözte a Pipcivel (textilpelus), hisz Pipci MINDIG segít....
Aztán apával elkezdtük tervezgetni, hogy hogy is lesz ősztől, amikor is dolgozni fogok már én is, a reggeli elindulás... no, ismét rájött, h nem lesz Eszci dzsunior, pedig a napokban már elgondolkodott ketteskén... meg egy vizslát is szeretne, hát megőrült ez??? 8) Részemről egy db Eszcivel és egy db Marcival bőven kiegyezem a jelen körülmények közt. Barátok közt meg micsoda történések vannak! Zsuzsa csal és most megvallja Andrásnak! :mrgreen:

Zsan,
gratula a vérképedhez! :D

Tinu,
centis jég még hagyján, de amikor már lábbal se bírom benyomni a mélyhűtő ajtót, az gáz.... :lol: és átlag havonta azért le kell engednem,, nyáron sűrűbben, télen ritkábban. Tudod, ez ilyen derékig érő kis hűtőcske. De ezt is csak ritkán tömjük tele, úgyhogy nem kell nagyobb, meg az alpesi (ferde) falak miatt be se férne sokkal magasabb. Mindennap frisset főzök, tescoba, corába naponta megyünk, fölöslegesnek érezzük felhalmozni a cuccot, két és felünknek ez bőven elég.
neet
neet

Recca: ha magas a vérnyomi akkor már kizárt az otthon szülés ugye?
Igaz ki tudja mi lesz jövőre, de én komolyan mondom vagy a Sz Imre vagy itthon, de a DélPesti az KIZÁRT!!!

R
rylie

Barbi :) Nagy gratula a 7.foghoz!!! :D

Móni :) Én is igény szerint szoptattam, dednek tetsző időközönként és időtartamig, volt hogy úgy túltankolt, hogy már visszacsorgott... És egy vagy két (egymás után persze) ciciből szoptatsz?

Szrek :) De jó, hogy már jobban van Ábel!! :D

Votiv :) Úgy látom, Isti edzésben tart :mrgreen: Fogdokihoz+++++

Neet :) Gratula a szakdogaleadáshoz!!

Macs :) Tehénkék nekem is nagyon tetszenek :D egyszer volt szerencsém egy igazi tehenet megsimizni és fantasztikus tejszaga volt! és hosszú érdes cuki nyelve, amivel megnyalta a kezem, azóta imádom őket :D

Nálunk meg szerelik végre a szekrényt, Bálintot nem lehet elrángatni onnan, mindent megvizsgál és felügyel, még sétálni sem akar menni, tiszta műszaki pasi már most...

Kép
Kép
denizsa

Rylie :) Nem tudom, Nálatok hogy mérik a házitejet, itt a piacon egy nagy tartályból műanyag flakonokba mérik, nincs azon semmi hologram :roll: És jövőhéten ott fogsz aludni Pécsett? Tök izgi, mit szól majd Kamilla. A szakdogát Neked mikor kell leadni?

Neet :) Eszti és a harapás :shock: pelus :lol: És hol harapott meg?
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: