A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Curse: az agyhártyagyulladás elleni más, mint a pneumo. A pneumo az tüdőgyulladás ellen van. Egyébként az agyhártyásat mi most fogjuk beadatni, mert a viszonylag megfizethető. A rota elleni és a pneumo elég drága. :shock:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok,
ez már egyszer volt topicon :) de a pneumo és agyhártya vakcina - legalábbis szerintem - nagggyon fontos. A rotát 24 hetes korig kell megkapni!!! 1 hónap különbséggel a kettőt. Szájba adják, szirup szerű finom, de sajnos tényleg nagyon drága. :? Ez lehet lutri, de az előző kettő életmentő!!!
Van ki egyetért van ki nem, mindenki saját felelőssége. Ha lehet szerintem NE ezen spóroljunk.

bocs, most csak ennyi mert rohanok, de ezt nagyon fontosnak tartottam elmondani!!
Curse, ha még van kérdésed privizz bátran!

Kép
akata

Nem hallott esetleg valamelyikőtök már az Atoderm Zinc P.O. nevű krémről? Ekcémára van, de fogalmam sincs, hol lehet beszerezni. A gyógyszertárban nem hallottak róla. :shock: Ha nem sikerül megkapnom, már nem tudok, mit kitalálni és marad a szteroidos kenőcs, mert ez már nem pálya, hogy 3 hónapja nem merek vízbe nyúlni a kezemen lévő ekcéma miatt. :? Egyszerűen nem akar elmúlniiiiiiiiii. :cry:

Kép
Kép
tinu

Lányok segítsetek!
Voltam Dr. Barna asszisztensénél, aki nagyon kedves volt. Viszont 8000 Ft egy terhesgondozás :shock: !!!
Szerettem volna a kórházba járni hozzá terhesgondozásra, de azt az infót kaptam, hogy ott nem tart rendelést. Most mit csináljak? Nem tudok ennyi pénzt kinyögni, elég rosszul állnak a dolgaink otthon jelenleg... Tudtok tanácsot adni? El vagyok keseredve. Most már csak olyan dokinál lehet szülni, akinek százezreket fizetek a 9 hónap alatt? :cry:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi,
Balogh TIbor és Faludi Pál a sztkban rendel, ők nem kérnek pénzt a rendelésért, viszont valszeg nem is tudnak bejönni a szülésedre. A Faludit inkább el tudom kézelni ,h meg tudod kérni, h vállaljon el, de akkor is fizetned "kell" a szülésért, és az sem olcsó.
Én úgy kezdtem,h csak sztkba jártam, és nem akartam felkérni senkit szülésre, pont anyagi okok miatt, de sajnos máshogy alakultak a dolgok... :roll:
és kórházban már nem tart senki terhesgondozást...

szóval. ha kerületi vagy, akkor ingyen járhatsz dokihoz az sztkba, és szülhetsz az ügyeletesnél, de ha nem, akkor ott kell szülnöd, ahova tartozol, ha nem kerületi vagy, csak fizetős orvossal van esélyed itt szülni...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Köszi Zsanci!
Szerintem ez mindenhol így van... Kerületi vagyok, tehát végülis lenne rá mód, de már tényleg belefáradtam...

Kép
zsuzsi**

Sziasztok,

Visszajöttünk síelésből, ami nagyon nagyon jól sikerült. Fanninak volt 3 "szolgája": nagyszülők és nagynéni, igy Ő különesen élvezte a helyzetet. De mi is mert egész nap száguldozhattunk a lejtőkön. De nap végén már remegve vártam, hogy lássam ŐT.

Kicsit visszaolvasok és akkor még jövök, csak gyorsan akartam néhány dolgot. :-)

Tinu: írtam neked Pü-t ekcémával kapcs.

Zsanci: ne parázz, nem lesz semmi baj. Ilyen hülyeségekre pedig ne is gondolj, mondom én aki végig parázott. :lol:

Jaj de jó, hogy Véda végre otthon. Gyönyörűséges napokat nekik és remélem hamar elfelejtik a borzalmakat.

Nuk: gratula Rékababához.

Ancsi: Lencsinek utólag is boldog névnapot.

Gabi: ház gyönyörű, nagyon jó lett. Dorka mekkora már, szépséges kislány illetve nagylány.

Jövök még...
johanna1975

Barbi: jobbulást nektek. Én ha ilyen van akkor rizsen élek és répaleven.... mennek a +++ felétek. Látó? nektek is van olyan?

Curse: de jó, hogy jobban van a gyomrod, sokat gondoltam rád, mert én is "gyomros" vagyok. Tök jó, hogy apa ennyit van Adél babussal. Adél egyébként annyira de annyira édes volt múltkor.

Deni: Bence nagyon szép név. Nálam most két fiú név játszik és az egyik az Bence, de nem megy a vezetéknévhez, a másik az a Dani... már csak egy baba kéne a pocakba hozzá. :lol:

Rájli: szedsz már valami turbózót? Képek nagyon jók. Nem semmi lehetett ez a sok kaja elkészítés.

Votiv: szerintem a Lili nagyon jó név lesz a lánykádnak, de a Brünhilda is csodás. :roll: :lol: :o
johanna1975

Sziasztok!

Köszi a segítséget Dr. Vass Zoltánnal kapcsolatban, nem igazán tud róla senki semmit, így nem is tudom, hogy jó döntés volna-e...

Kicsit kezdek parázni, bár már kaptam neveket és sokat olvasgattam a véleményeket, nem tudom még, hogy kihez menjek. Vannak nagyon szimpatikus dokik, de egy kicsit zavar, ha valaki olyan felkapott, hogy 1-1,5 hónapot kell várni rá, hogy fogadjon... de persze, ha olyan jó...

Szóval kicsit kétségbe vagyok esve, mert nem találom az igazit :lol: :oops:

Segítsetek lányok, ajánljatok dokit!

Nagyon köszi, elôre is!
fdrani

Kata,
Nagyon köszi :) végülis megválaszoltál minden kérdést, csak azért akartam privibe, mert már a többiek biztos nagyon unják az oltásos témát. És persze teljes mértékben egyetértek, ha egy komoly betegséget meg lehet előzni, akkor minek kockáztassak.

Tinu,
A pneumo agyhártyagyulladást is megelőzi: www.pneumo.hu. A pneumo esetében a pneumo baci váltja ki. Szerintem te a meningococcus agyhártyagyulladásra gondoltál és ebben nem voltam biztos én se, h Deni ezt a fajtát vette meg, vagy a másikat :?

Zsuzsi,
Zsanci végülis az én dokimat ajánlotta neked (Faludi). Ha van kérdésed a dokival kapcsolatban, kérdezz nyugodtan :) Rajtam kívül még Denit, Votivot és Mását is meg tudod kérdezni.

Johi,
De jó volt olvasni, h ilyen jól sikerült a kiruccanás :) Ezek szerint te is sokat szenvedsz a gyomroddal? :( Az biztos, h nem egyszerű dolog, sajnos.

Fdrani,
Kicsit konkretizáld, h mi az elképzelésed a dokival kapcsolatosan.

Kép Kép
curse

Tinu,
Egyébként a sima agyhártyagyulladásos oltás hogy működik, mert arról nem tudok semmit, ezért is kérdeztem volna Denit. Mikor kell beadni, mennyiszer? És egyébként nem ebből van két típusú, mintha Deni azt mondta volna, h neki pont a rosszat írta volna fel a doki :?

Kép Kép
curse

LAKÁS:
nem tudtuk még átvenni, szerdán fogjuk, de egész álló nap cuccok után rohangáltunk.

Rylie!
olyan ez a virág kép, mintha oda varázsoltad volna a rideg tájra photo shoppal :). nagyon klassz!!

Barbi!
egyél keserű csokit! szerintem semmi bajod nem lesz tőle! mi, ha fostunk kiskorunkban, anyukám sokszor adott ezt!

Deni!
akkor mindkét fijadnak ugyanaz lesz a monogramja :)

Gabika!
nagyon sokat gondoltam rád, éppen márc. 15-én is ;-), és már fontolgattam, hogy elkérem valakitől a számodat, hogy írjak valami kis sms-t. tök jó, hogy tudtál jönni! lakás fotó tök olyan, mintha már régen itt laknátok :), tényleg belaktátok. nekem nagyon tetszik. viszont két dolog feltűnt: hol van Dorka haja és a cumija?? ott hagytátok a régi lakásban? :) annyira édes ezen a képen, és milyen szép!!!

Akata!
ha ennyire fontos, akkor a pneumot miért adják ennyire iszonyatosan drágán? miért nincs mindenkinek támogatás rá? :(
házi dokink azt mondta, hogy ezt a betegséget általában az immungyenge gyerekek kapják el, és azok, akik sokan vannak egy rakáson.

Tinu!
annyit sikerült megtudnom, hogy Bioderma krémről van szó. egy jobb gyógyszertárban megrendelik neked.

Zsuzsi!
sajna egy terhesgondozás vagy ennyi, vagy több. :( ha az SZTK-ba akarsz menni, ott ingyenes, de ott nem választhatod meg a dokidat (csak páran rendelnek az SZTK-an). lehet, hogy van egy-két doki, aki a "kórházban tartja a terhesgondozást", de ezért ugyanúgy elkéri a lóvét! az meg, hogy behívd a szülésre, külön pénz. egyes orvosok maguk megmondják a tarifát, egyesek meg rád bízzák. én is nagyon soknak tartottam, több mint 100 ezret hagytam ott csak terhesgondozásra, lehet, hogy a következő gyerekkel már nem tudom megtenni.

Curse!
igen, én is úgy tudom, hogy a pneumo is okozhat többek közt agyhártya gyulladást, csak úgy, mint megfázást és egyéb tüneteket.
Deni meningo oltást kért és pneumot kapott.
ancsipancsi

Sziasztok!

Köszönöm a bőséges információt a kórházról. Legalább tudom mire készüljek. Én mondjuk tuti amíg lehet beadom éjszakára a babát, egy szívtelen dög vagyok, de ha már a koriban is folyton velem van akkor hulla leszek mire hazaérek. És biza nekem itt a nagyobbacsak, akit iskolába kell hordani, meg menni érte. Sajnos szükség törvényt bont.Amúgy a nagyobb is az éccakákat bent töltötte az újszülött osztályon, de ott normálisak voltak a nővérek, kihozták ha felébredt és meg tudtam szopiztatni. Megpróbálom itt is ezt megbeszélni, vagy majd meglátom.... :?

Én még a kórházba járok terhesgondozásra, de valóban már mindenkit a fehérvári útra küldenek.

Én speciel az ügyeletesnél fogok szülni, csak terhesgondozásra járok egy orvoshoz, ha esetleg pont ő ügyelne az szuper volna, de ha nem akkor is kijön a baba! :)

KépKépKép
bogyra

Rylie,
Én is mentem 2 hetessel és 2 évessel sétálni és kapualjban szoptattam (pedig baromi szégyenlős vagyok, persze a kutya se látott, de mégis ... viszont a kölök ordított, meg próbálom hozzászoktatni magam, Peti miatt muszáj lesz mozognunk.). Addig nem is volt baj, amíg haza nem értünk, onnantól vánszorogtam és nagyon meg voltam ijedve. Úgyhogy a két próbálkozásom után most nem mozgok...
Kedvenc képed nem csoda, h tetszik. Nekem is bejön.

Votiv,
Lili Róza név sztem is (továbbra is) gyönyörű. És még ha kis Brünhilda is lesz születéskor, idővel lilirózásodik, ha ezt a nevet álmodtad meg. Öcsém gyönyörű kiskrapek volt (most se rossz pasi) és olyan dagi újszülött volt, h a szemét se bírta kinyitni.
És már olyan izgatott vagyok a lányod miatt. Amióta M megszületett még jobban rá vagyok kattanva az emberiség 1 m alatti részére, pláne az 50-60 centisekre!!

Zsanci,
Ha-ha (most magamon nevetek :) nem rajtad), még jó, h Marci már mrgszületett, különben én meg a földes krumpli miatt aggódnék. (Talán Nukada írta a szivárgó magzatvizet és elültette a fejemben a bogarat. Mondjuk az én fejem fogékony a bogarakra.)
Sztem se olvass ilyeneket. Vérvétellel úgy tudom meg lehet nézetni, de azok akikkel én kapcs-ban álltam (pl terhesgondozó) furán néztek rám, mikor erőltettem (1x megnézettem, negatív volt és minden alkalommal meg akartam nézetni). (Volt egy listám is, rajta egy csomó más dologgal - biztos engem hittek a zizzent listásnak.)
(Rylie) Dokim szerint camambert lehet és én iszonyú sokat ettem.

Barbi,
Én ennék!!! De a te helyedben nem is tudom. Bár az ember -néha- megérzi, mi lenne jó...

Tinu,
P üvegből soha nem ivott, viszont kiskanállal simán megette a lefejt anyatejet, még tetszett is neki.
P ekcémájára Lipobase repair és Eucerin spec ekcémára való krém jött be. Persze nem 2 használat után látszott az eredmény. Ezek gyógyszertáriak. Eucerin jó drága.

Deni,
Bence klassz név.

Móni
Kép
Kép
monisa

Bogyra!
az a szitu, hogy ahogy felvesznek a kórházba, közlik, hogy ez room-in, azaz a gyerek az anyjával van. én császárral szültem, és kb. 3 óra múlva kihozták a gyereket, én meg visszaküldtem rövid idő múlva, hisz az epidurál miatt fel se kelhettem, nemhogy... aztán másnap és harmadnap éjjelre is bekerült, mert nem volt tejem és finoman céloztak rá, hogy akkor jobb, ha beadom, mert üvöltött szegény. negyed nap már szóltak, hogy ne adjam be éjszakára, el kell tudnom bírni vele. (tejem akkor se volt még, úgyhogy akkor már kértem tápot) minden reggel 5 órakor oda viszik az ágyadhoz és nappalra veled lesz. (csak fürdésre kell bevinni) úgyhogy ezekre készülj fel. gondolom, ha megkened őket egy kis lével, akkor nem érzik majd tehernek :) a munkát, de pl. az én kétezresemtől nem lágyult el a nővér, úgyhogy többet nem is adtam. (lehet, hogy ez pofátlanul kevés összeg??)
nem irigyellek , hogy hazamenés után majd a nagyot suliba kell vinned, és gondolom a picit viszed ijenkor magaddal. :(
ancsipancsi

Szia GABI!!!!! :D :D :D épp a minap emlegettelek!!! szépséges és otthonos a házikó, csajok nagyot nőttek, lovas kép nagyon döfi, meg is mutatom majd Istóknak!

hát ma többször aszittem megszülök :D nagyon éreztem a hidegfrontot :? akkorákat keményedtem, hogy hűűű.

de. voltam kismamamaszin meg minimanóban, aztán fogdokinál (de pechemre épp szabira megy, így csak azután állunk neki a fogamnak, amire lehet hogy már tényleg megsülök :roll:) aztán hazafelé volt egy durrdefektem :shock: de szerencsére épp tök lassan mentem és már nem az autópályán, hanem a főúton, aztán más választásom nem lévén felnin begurultam a biai gumisig :oops: és lecseréltettem azt a büdös rongyszerű izét ami egyszer a gumim volt :lol:

még jövök, ha tudok, de Istók vernyákol, hogy kaka! :D aztán lehet hogy megint csak hülyít :wink:

votiv 8)
votiv

Szia Gabi :) De jó, hogy újra itt! Milyen barátságos lett a házikó! Dorka úgy megnőtt, ha nem te teszed fel, lehet, meg sem ismerném.

Barbi :) szerintem bármit ehetsz, amit megkívánsz. De növényi tejszínt én teljesen egészségesen se ennék, brrrrrrrrrrrrrrrrr.

indianyo

Elég nehéz, de megpróbálom pontosítani, hogy milyen dokira vágyom :lol:

Örülnék, ha a természetes szülés híve volna (ésszeru határokon belül persze), hogyha bármit megkérdezhetnék és ô türelmesen válaszolna, ha telefonon is el lehetne érni és nem rázna le, ha lenne kellô tapasztalata és gyakorlata, de nem is lenne begyöpösödött... szóval a szuper dokit keresem :lol: :lol:
Nem voltam még nô nôgyógyásznál, de az sem kizárt, hogy nôhöz menjek.
Olyan legyen, akiben tökéletesen meg lehet bízni...
Nem baj, ha nem egy humor herold, csak normális, kedves legyen. És jó lenne, ha komolyan venné az igényeimet és a kéréseimet, amíg orvosi szempontok nem indokolják, hogy eltérjen tôlük, de akkor is beszélje meg velem.

Ennél konkrétabb elképzelésem nincsen ;), remélem tudtok segíteni!

Köszi!!!
Sziasztok, Anikó
fdrani

Curse: én is most néztem utána a neten, hogy a menningococcus-os oltás, amit be akarunk adatni (remélem, ezt a recit írják meg :oops: ), az a C ellen véd és legalább kétszer kell beadni. A kötelezőben (a 2 hósban) is van egy agyhártyagyulladás elleni, de az megint egy másik fajta ellen véd. És még van egy csomó másik fajta is agyhártyagyuszit okozó baci, ami ellen nincs is oltás. :shock:

Ancsi (majdnem Lencsit írtam :lol: ): köszi, megpróbálom megszerezni. Kerestem rá a neten, de csak külföldi oldalak jöttek be. :shock: Remélem, használ és sikerül megrendelnem.

Johi: köszi a pü-t és vissza pü-zök mindjárt. :wink:

Kép
Kép
tinu

Mesélek nektek egy kicsit magamról, hiszen én sokmindent megtudtam már rólatok :)

Van egy lassan 2 éves fiacskám, Frédi, aki egy gazfickó :lol: és most talán egy új pocaklakó, aki még nagyon-nagyon picurka, ôt szeretném megmutatni annak a remek orvosnak, akit még keresek ;)

Frédi az Uzsokiban született, de át szeretnék jönni a Szt. Imrébe, több okból is, az egyik, hogy 5 percre lakunk tôle és állítólag a szülészete az egyik legjobb Budapesten.

Az Uzsokis dokim egyébként majdnem megtesetesítette a fenti leírást, csakhát az Uzsoki...

Szóval kis gondban vagyok és ezért kérem a segítségeteket, hogy jól tudjak dönteni.

Mégegyszer köszi a segítséget, elôre is!

Sziasztok, Anikó
fdrani

Ancsi,
a kérdés nagyon jó, de úgy van ez mint manapság az összes gyógyszerrel.....az originális készítmények drágák és kevesebb támogatást kapnak, a "másolatok" olcsók hisz nem kellett érte megdolgozni a másolóknak. ezernyi mellékhatással jóval kisebb hatásfokkal működnek, de olcsók. az állam így azt támogatja. A vakcinák mindig egy külön kérdés, alig alig akarnak valamennyit bevenni a támogatotti körbe a hepatitst is évekbe tellett mire megértették, hogy kötelező kell legyen :? a pneumot 10 hónapos kor után kell adni, az agyhártya elleniből pedig csak egyféle van ami 2 éves kor alatt adható! Az a baj, hogy az immungyenge gyermeketől viszont elkaphatják a mi egészséges gyermekeink is mondjuk ha épp ugyanazt a játékot kóstolgatják. Az immunrendszer vírus ellen kevés! bakteriális fertőzésekkel szemben hatásos az erős immunitás, ezért a vírusos fertőzés után a bacis szekcióban már jól nyomja az immunrendszer, de a vírust mindenki bekapja ha arra jár :)
a rendelésnek vége :D

Kép
akata

Fibi, Rylie
köszi a tanácsokat! :) ez a Danonino olyan vacak, hogy nekem sem csúszik le és milyen érdekesek a gyerkőcök. Hiába édes, neki sem kell. De akkor miért adja hozzá a nevét Gy. Andrea?? :roll:

Fdrani :) nem próbálom kimondani, jó hogy csak leírni kell :D
Én női nőgyógyásznál szültem és már soxor dícsértem itt a topicon. Hát nem humor herold bár én bírom a mégis sajátos humorát.
Remek orvos, nekem császárom volt és úgy ismerszik meg aztán igazán! :D ott övé a főszerep és állta is a sarat... 8000 egy rendelés és pont szemben a kórházzal van a magánrendelése.
Hmmm most nem jut több info eszembe de ha érdekel kérdezz nyugodtan, aztán priviben válaszolok.

Kép
akata

Ja és Rylie, Kamilla gyönyörű kislány, nekem már rögtön az első kép (a tengerparton) nagyon tetszett de egyre szebb - ha ez lehet :) téllleg

Kép
akata

Kata: nem 6000 a terhesgondozás UM-nél? :shock: Én annyira emlékszem...

Kép
Kép
tinu

Tinu,
hmmmmmm most megfogtál :D lehet :?

Itt a múlt heti sztár ajándék :D
Kép

Kép
akata

Curse :) Mi a pneumococcus ellenit vettük, ami kb 2x annyiba kerül, mint a meningoc. elleni, de mindkettő okozhat agyhártyagyulladást (másfajtát) meg egyebeket is, és én is gondoltam, hogy nem ezen kell spórolni és beadatom mindkettőt, így megkonzultáltam a védőnővel, mire elmondta, hogy más bacik is okozhatnak, és ezért még a kötelező oltások között is van erre való védelem, de még így sincs teljes védettség, szóval most úgy állunk, hogy maradunk ennél az egy szurinál. És sajnos ahány oltás, annyiféle, pl. ezt a pneumot is 2x kéne beadatni, ha 2 éves kor alatt kapja a ded, így valszeg megvárjuk már azt a kis időt. És nem a "rosszat" írta fel a doki, hanem úgy írta fel az egyik (ráadásul a legdrágább) agyhártyagyull. ellenit, hogy nem tájékoztatott, pedig ezért mentem oda, szóval ezt hiányoltam a leginkább :roll:
És örülök, hogy apa végre magára ill. Adélra talált! :D :D

Johi :) Király, hogy ilyen jól sikerült a síelés! :D

Zsuzsi :) A terhesgondozás más dokinál is hasonló összeg a magánrendelésen :( Ha kerületi vagy, akkor menj a Fehérvári úti rendelőbe, ott is van pár doki és ott nem kell fizetned, max. ha felkéred őket a szülésre. Pl. én is Faludi dokihoz járok az sztk-ba.

Votiv :) Durrdefekt :shock: Hú, de szerencse hogy nem esett bajod ill bajotok!! Kismamamaszi bizti jól esett, tényleg ott lesz veled a csaj szülésnél?

Gabi :) Nagyon szép a kecó!! :D és persze a csajok is :wink: :D :D

Ancsi :) Akkor szerdára drukk, hogy simán menjen minden! :wink: És tényleg u.az lesz a monogramja a két gyerkőcnek, egyik nap épp arra gondoltam, hogy milyen jól tudtam B-re rövidíteni a nevét, de ez majd nem lesz elég a későbbiekben :lol:
denizsa

Kata :) Ákos nagyon édes!! :D Látom, nagyon élvezi a hintázást! A dudát is imádja nyomni? nekünk is pont ilyen van :wink:

Anikó/fdrani :) Itt sztem mindenki elégedett a dokijával (azért is jár hozzá :lol: ), írtam fentebb, hogy én Faludi dokihoz járok, ő rendel az sztk-ban és magánban is, már idősebb, úgyhogy van tapasztalata meg gyakorlata, és humora is van (bár ez változó, hogy kinek jön be és kinek nem), szóval tudom őt ajánlani, ha kell még info, csak szólj! egyébként itt egy tábla, hogy melyikünk kinél szült, kikről tudunk mondani vmit: http://babanet.extra.hu/tabla1.htm
denizsa

Deni :) B1 és B2 ? :lol: És Benedek Bence lesz vagy Bence Bence?

Votiv :) Az őrangyalod keményen melózik.... fafaragó Istóknak üzenem, hogy épp most dolgozom Dominó autóján, elkélne egy segéderő :lol:

Kata :) De jó látni ezt a mosolyt :)
Képzeld, annyira ki volt purcanva a kolléga, hogy fürdés nélkül kellett tejecskézni negyed 7-kor és azóta is alszik, bár iszonyú zaklatottan. Lehet, hogy a borostyán is úgy működik, mint a homeobogyó: kezdeti rosszabbodás után jön a javulás? :)

Fdrani :) Szia itt!

indianyo

Fibi :) Mi volt uh-on? Végül nem hívtál, hogy telt a napotok?

Indi :) Ti hogy vagytok? Dominó fogacskái? kijött már a hatodik?

Barbi :) Sikerült azóta újabb adag kaját bent tartani?
denizsa

Sziasztok,
csak gyors bejelentkezés, mielött ülve elalszom :lol:

Zuzi,
akkor végöl Ti sem mentetek ma játszora? :? jol elmosta az esö ezt a talit :(

Votiv, Deni,
végül ugy történt, hogy BS-nek irtam reggel megint sms-t, és felhivott (!), hogy délben megy a H-ba, és megszerzi a naplószámot :) elözöleg már megirta a beutalot az elözö lelet hátuljára, csak rá kellett firkantanom a büvös számot 8)

UH ma nagyon jo élmény volt, bébicsekkel minden okés, és éljen-éljen, mert fejvégü :D :D Mindene megvan, és a mérete pont megfelelö, a hetek számához stimmel :) Az volt a poén, hogy B röhögtetett közben, pedig nem kéne rázkodnia a hasamnak, amig vizsgálnak. De ö az arca elé huzta a függönyt, és mondta, hogy "elbujtam", én meg nem birtam ki röhögés nélkül :lol: A végén meg megkérdezte töle a szonográfus, hogy Mit szolsz a kistesohoz?, erre ö meg azt felelte, hogy "semmit" :P
na, mennem kell altatni, csoközön. holnap reagálok még.
fibi

Indi :) B1 és B2 nagyon jóóó! megvettük :wink: :lol: csak egyszerűen Bence lesz :D (bár nekem a Benedek is tetszett, de apának nem...) És ezekszerint megvan a borostyánlánc?
denizsa

Fibi :) Nagyon rendes ez a BS! :D Örülök, hogy minden okés pocaklakóval :D Bálintod haláli, mint mindig! :wink: :lol:
denizsa

akata, :D
köszi az infot, megnézem a táblátokat, az tényleg nagyon hasznos lesz és gy?jtöm a kérdéseimet ;)

denizsa, köszi a táblát!

köszi lányok az üdvözlést és a segítséget, még jövök kérdezni ;)

Anikó
fdrani

sziasztok,
azt hiszem rajtam már csak az segit, ha megszülöm a picit, és a kezemben van...és látom ,h egészséges...ha nem...az egy másik történet...
de úgyis az lesz, ugye??? :lol:

Móni,
hol lehet toxóra beutalót kérni?????????

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kata, hogy miért adja Danoninóhoz a nevét GY. A.? a kérdés költői, dehát mindenkinek megvan az ára... fiad csudahelyes :D

Johi, velkám bekk! :D Fanninak hogy tetszett a hó?

Szia Zsuzsi! idősb Barnánál egy ismerősünk szült száz éve, amikor még fiatal volt :D de nagyon elégedett volt vele, és bár nem volt már akkor sem az a nagyon bratyizós típus, általában szerették a páciensei :) a fia pedig a legjobb fej :wink: és szakmailag se hallottam még kifogást egyikőjükre sem.
magánrendelés sajna naggyon viszi a pénzt :(
én is sztk-ba járok, de a dokim (Faludi) nem tesz különbséget magán és sztk-s beteg között! ettől függetlenül szülésre fel kellett kérni, és majd megfelelően hálás is leszek neki ezért :wink: de egyébként ő pont nem egy anyagias doki, sosem mondott tarifát se! míg Balogh pl. simán.
az Sztk-ban rendelő dokik közül még a Holba, a Tasi és a Fülöp dokikról hallottam jót, esetleg közülük valaki?

és abszolút járható út, ha komplikáció-mentes vagy, hogy fogadsz szülésznőt, a doki meg lehet az ügyeletes - egy normál szülésnél úgysincs dolga! viszont ennek a verziónak a veszélye, hogy ha bármi gebasz van, egyik doki pattint a másikhoz, és mossák kezeiket :? sajnos ez a tapasztalat :(

Anikó, szia Neked is! ha van keret bőven, akkor Bardóczyt vagy a Bálint Balázst válaszd! :) mindketten nagyon szimpatikusak, empatikusak, jó szakemberek, tökéletesen megbízhatóak, háborítatlan szülés hívei stbstb Nem tudom mekkora a pocaklakód, hogy mennyire kell sietni a dokivlasztással, de a H-ban tartanak szülésfelkészítő előadásokat, ahol személyesen is lehet találkozni a dokikkal (és szülésznőkkel is), és hát a legjobb a Neked legszimpatikusabbat választani :) az előadások dátumai fent vannak a H honlapján. Frédinek mi a teljes neve? egyébként irtó gézengúzosan hangzik :)

Fibi, UH :D

Barbi, nektek további jobbulást!

Móni :D :D

Ruz, milyen volt a bölcsi?

Rylie, behaltam az írásaidon :lol:

Indi, küldöm is Ezsványt hozzád kisinasnak!
ahogy Neet mondaná, őrangyalom bedobhatott ma pár felest a műszak végén! :D de hol van Neet? HP elszerette tőlünk :?

beájulok, mindenkinek jó éjt :)

votiv 8)
votiv

Joo reggelt :)bár lehetne szebb idö is... :?

Deni,
azért nem hivtalak tegnap, mert én annyira fáztam, hogy ki sem mozdultunk a Lurdybol. Ill. elindultunk a vili megállo felé, amikor B unta a banánt, hogy átmegyünk Felétek, de jegyem sem volt, meg rossz idö is volt :roll: .
Amugy jol elvoltunk egész 4-ig ott (B kialudta magát a dugoban, reggel 2 ora alatt értünk be Pestre...). Játszoház dél körül kiürült, és érdekes modon Bálintnak nem tetszett a magányos játszás ("Hol van gyerekek?" :D). Aztán ettünk turos-barackos palacsintát, meg vettem neki egy traktoros Puzzle-t, kb 10x kirakta már azota :lol: Cipöboltban is nézelödtünk, de kizavartak, mert B átrendezte a kirakatot 8) (nekem lehet h egy számmal nagyobb cipö lenne már kényelmes....)
És este teljesen meghatodtam, mert nagyfiam puszilgatta, simogatta a hasam, és azt mondta a tesojának, hogy "mesélek Neked.... doktornéni megvizsgált ma", és közben szeretettel ölelgette :D

KépKép
fibi

Gabi,
nagyon jol néz ki a házatok, tök jol berendeztétek :) és lányaid is szépek mint mindig!

Rylie,
tök jok a képek, és le a kalappal, hogy ennyi mindent föztél :P

Johi,
az már haladás, ha 2 fiuneved is van. már tényleg csak a pocakbaba hiányzik hozzá :wink:

Ancsi, Zuzi,
tegnap UH elött vettünk olyan vitaminos krémet a patikában szemben :D

Curse,
Ádámbol sajna van már a családban is, meg Zsolónak is nem tul kellemes emlékeket hoz fel ez a név :?

Votiv,
most én is ugyanerre lyukadtam ki, mint Te :) hogy ennél jobbat, szebbet nem fogunk találni, ugyhogy marad a Levente vagy Ábel. Persze Bálint a Lemente babára szavaz mindig :lol:
fibi

Sziasztok!

Hú, Fíbsz, ez már neked is a 29.hét :shock: :D
az a gyerek meg előbb-utóbb megüzeni vagy már megüzente a nevét, hiába is tiltakoztok ellene ;) :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Fibi: szerintem is oké a Levente, annyira nem gyakori - legalábbis az én köreimben. Viszont Ábel nevű paciensem már volt (akit ugyan imádtam), vagyis az máris eggyel több, mint a Levente, mert Levente nevű gyereket nem ismerek :lol:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Szeretném mindenkinek megköszönni a sok-sok segítséget! Azt hiszem, maradok Barnáéknál, ketten csak kihoznak valamit :D
Tegnap összefutottam a rendelőjében az öreg Barnával, de nem tudtam neki bemutatkozni, mert nagyon sietett. De nagyon szimpatikus volt! Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy most ez a legfontosabb, és erre költünk, nem másra (bár eddig is erre költöttünk).

Még egy kérdés: a terheléses cukor vizsgálatra a 75g cukrot 3 vagy 2 dl vízben kellett nektek feloldani? Két dokim kétfélét mondott...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi, amennyiben meg tudod inni :wink: a lényeg, hogy lecsúszon :x
(én félliteresben vittem citromos vizet, a maradékot még meg is szabadott inni :roll:)
Ha a Fehérváriba mész terhelésesre, akkor az új rend szerint előtte nap kell menjél egy sima teljes vérképre, éhgyomorra (pisi is kell). és másnap, ha jó volt az előző napi leleted, amiért előzőleg sorba álltál :wink: akkor mehetsz a cukorterhelésre, ez még egy éhgyomri és aztán ott helyben kell felhörpinteni utána a lötyit és lehetőleg 8 óra előtt :) aztán 2 óra múlva leveszik újra, és voilá :)

és jó dokit választottál, hajrá hajrá :) Pöttyedet hogy fogjátok hívni? lehet már tudni, hogy lány v fiú? és milyen eddig a pocakoslét?

Fibi, nagyon komoly a fiad! Isti csak ül a pocakommal szemben és üvölt mint Csubakka... erre telik... ja és ha véletlen "kilóg", akkor ráhúzza pólóm, hogy mit mutogatom itt... :D

votiv 8)
votiv

Szia Votiv!
Köszi... Nekem a XII. kerületben van a háziorvosom, úgyhogy ő utal majd be valahova...szerintem a Jánosba vagy a Kapás utcába, fogalmam sincs.

Kovács Pöttyről még nem tudjuk, hogy fiú vagy lány, de Gergő és Panna a két nevünk. Nagyon élvezem a pocakosodást, eddig semmi rosszullétem nem volt, nem híztam sokat (2.5 kg).
Szerdán megyek szívultrahangra, mert azzal paráztattak, hogy vastag a hasfalam és nem látják a szív anatómiáját :shock: . Én ezt nem igazán értem... még a 100 kilós anyukáknak is uh-zák a babáját... mindegy. Elmegyek, aztán majd egy 4D-re is szeretnénk.

Neked nagyon cukker a kisfiad... Hogy nevet! Én is szeretném már az én bébemet a karomban tartaniiiii!!! :P

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!
arra vigyázz, hogy nem szabad neked feloldanod a cukrot, hanem nekik kell zacskóban oda adnod, hogy feloldják. én vittem hideg szénsavmentes vizet+citromot és nem lett olyan rossz. előtte/utána inni (sima vizet) végig lehet, az nem befolyásolja az eredményt.
ancsipancsi

Szrek,
aha :D szerintem a kölykeim összebeszéltek rendesen :lol:

Tinu,
én ismerek Levente nevü gyereket (távoli rokon), meg egy srácot is, de most már tényleg az számit hogy mindenkinek tetszen a név a szük családban :) azt meg elöre nem tudhatom, hogy idén hány L fog születni, és ki kinek lesz az ismeröse 8)

Votiv,
ez eddig oké, viszont ha kibujik a kisöcsi, nem biztos hogy marad ez a viselkedés. a ciciért pl biztos lesz küzdelem, most is sir B, ha nem simizheti, meg birizgálhatja idönként... :?
fibi

Zsanci,
Hűha, te se vagy jobb, mint én voltam. Viszont mióta megszülettek nem vagyok túl aggódós, remélem te se.
Én P-nél egy magánlaborban csináltattam a vérvételt (ingyen volt, közel volt, céges labor), másodszor a zuglói terhesgondozóban említettem. Ott kérdezték miért akarom - nem tűnt úgy, hogy vmi hatalmas rizikófaktornak gondolnák. Én azt mondtam, hogy Petivel sokat homokozunk és van macska. Egyébként életemben macskák között éltem, agyon karmoltak és még mindig negatív vagyok, tehát nem estem át ezen a betegségen. Sőt, a rubeolán átestem, de nem alakult ki immunitásom. Még jó, hogy úgy tudtam, hogy kialakult, így nem tudtam parázni.

Fibi, Votiv
Nálunk is az volt, amit Votiv írt. Ha kilátszott a hasam P szemrehányóan betakarta. Sose simogatta, de most a kibújt M-t simogatja már és örül neki.

Móni
Kép
Kép
monisa

Moni,
na látod, lehet hogy nálunk meg pont forditva lesz :lol:
és szopira nem féltékeny? olyankor mit csinál P? (emlékszem, ezen agyaltál szülés elött sokat)
fibi

Hű, de jó, hogy írjátok ezt a hasbetakarósdit!!!!

Ha Hankának mutogatom, hogy itt van anya pocijában a testvérke - rögtön ráhúzza a pólót..... Ezek szerint nem kizárólag az én gyermekem viselkedik ily rosszallóan az anyja extra hasmérete iránt... (bár inkább attól tartok, nem a hasmérettel van itt gond, hanem, hogy igenis TUDJA, hogy ott bent van egy kisember, csak épp "látni se akarja" :oops: :cry: ) Igaziból ez az, amit aggasztóna érzek.

Szóval, amit Monisa írt, az NAGYON jól hangzik!!!!!

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

DH: képzeljétek, már 2 hete leszerzödtünk velük, és semmi hir :( még a hirdetést sem tették fel a honlapjukra..... Azt hiszem, szülés utánra ide kell berendezkednem :(
fibi

Atyavilág!

Storytv4, Sóbi nóbi műsora! Idetévedtem! most tudtam meg, hogy a terhessség alatt 9 kiló plusz a megengedett, a 10-12 még talán, de e fölött kóros elhízás! :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted: csajok, én aztán kórosan elhíztam :lol: :lol: :lol: :lol: Ja, és naponta 3 órát a gyerektől külön kellene tölteni :idea: :shock: :shock: :shock: Én negyedéves intervallumban sem töltök ennyit nélkülük.....mondjuk ez sem normális :?
Ja, és fel vagyok mindezen háborodva 8)
zuzmo1

Fibi :) Örülök, hogy jól telt a tegnapi napotok! :D Érdekes, hogy Bálintod a többi gyereket hiányolta, eddig pont fordítva szokott lenni :wink: És sztem is az a lényeg, hogy Nektek tetszen a név!

Nálunk szerencsére a pocaksimizés és puszilgatás megy :D nem tudom, ha tesó majd kint lesz, akkor mi lesz? az aggódás ezen persze nekem is baromira megy :lol:
Ééés nem is írtam, hogy Bálint 10 napja szopizott utoljára! Lehet hogy ebből leszokás lesz? :D

Kép
Kép
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: