A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Recca!
nálunk is úgy fest, hogy nem tudunk menni, úgyhogy majd megdumáljuk a növényügyet :).

Bogyra!
pelenka csak akkor kell, ha te a szobában pelenkázod. szóval amíg a csecsemősöknél lesz, ők teszik tisztába, saját anyaggal dolgoznak :)

Curse!
mármint a gyerekporszívót? L. már szívózott vele, de fél tőle. aszondja, hogy "bekaccsolod a poszíjót nem" :D

ilyen furcsán, fordítva mondja a mondatokat. "Henite is a vécébe pisil nem"

Adél nem fuldoklik, hanem öklendezik. próbáld ki, milyen érzés, egy ököllel a szájban :). (engem már a torokvizsgáló kanál is megöklendeztet) ha nagyon zavar, vedd ki a kezét, de ha még bírod cérnával, ne tedd, mert valószínűleg jönni akar a foga és így segít magán.
ancsipancsi

Barbi,
Igyál. Akkor is, ha úgy érzed nem marad meg benned. Sztem van olyan, hogy a hasmenést egy ideig semmi nem állítja meg, gyerekorvos szerint ez nem is baj, csak ki ne száradjon a delikvens (felnőtt-gyerek). Én 1-2 napig semmit nem ettem, Peti tovább bírta, de ittunk (nem vizet, hanem mézes-citromos-gyümölcsös cuccokat higítva).

Nukada,
Kitartást a szoptatáshoz, ha cuppog az is tök jó!!! És szoptasd gyakran!!

Tinu,
Én folyamatosan beteges voltam P születése után. Azt hittem most jobb lesz, de ma meghúztam a hátam (hallod, Neet?) És olyan nyavalyák jöttek ki rajtam amik korábban sose. Vigyázz magadra, egyél sok-sok vitamint! (De komolyan!)

Zuzmó,
Hűha, van aki nálam is rosszabbul alszik?!?!?! És mindig milyen pozitív és jókedvű vagy (már legalábbis ez az én képem rólad)!!!

Votiv,
Én szerettem kölcsönadni és persze kicsit leharcoltabban kaptam vissza. Viszont a kedvenceimet nem adtam kölcsön (ez a nagyobb ruhákra vonatkozott, amiket már akár hónapokig hordtunk - némelyik pulcsit egy évig is). Meg aztán úgyis pucéran a legszebbek a gyerekek, én nem tudok betelni velük.

Curse,
És ha lebetonoznátok a kertet? Rakhatnátok ki művirágot. :lol: (Gratulálok az ültetéshez és hogy bírtad fizikailag.)
M hál istennek még nem sír, csak szuszogva-röfögve jelzi, h éhes. Sztem is erős csaj vagyok, de nem értem az erős csajok gyerekei mér nem alszanak??? (Zuzmó nálam sokkal erősebb - amiket a gyerekek logisztikájáról írt /kendő+kocsi/ és még annyit se alszik, mint én. Úgyhogy holnaptól megjátszom a gyenge nőt, mégiscsak fiaim vannak, legalább a nagyobbikban lehetne egy kis jóérzés.

Szrek,
Á. szép ám nagyon.

Kátya,
Hogy vagy?

Móni
Kép
Kép
monisa

Bogyra,
mosdó két szobánként van, tehát összesen 4 ember használja, sztem nagyon jól be lehet osztani... :lol:
és DEJÓ, h te is szülésznő vagy!!! Hol????? és hát akkor neked tényleg nem kell saját... :wink:
más hasznos most nem jut eszembe, talán majd idővel... :roll:
ja, vki nem szereti az ottani kosztot, tehát érdemes behozatni hazait, de én most egész pozitivan csalódtam a kajában, nekem nagyon bejöttek... :lol:
ja, szokták mondani, h kis sapi gyerkőcnek, h ne kapjon huzatot, de sztem májusban ez már nem lesz gond...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv :) Nekem meg 10.30-ra :lol: akkor összefutunk!! :wink:
Ruhák miatt ne bánkódj, Ancsinak igaza van: lepd meg magad pár csajos cuccal :wink:

Bogyra :) A csajok már tök jól megadták a választ a kérdéseidre, úgy látom csak a mosdós maradt ki: a szobákban van mosdó, de f.szoba (zuhany+wc) csak 2 szobához van 1.

Curse :) 21 tuja?! :shock: ráadásul sziklába... akkor tényleg nagy kőbe vágtátok a fejszéteket, azaz csákányotokat! :o Hólyagoknak, ízületeknek bulást!!
Most kedden megyünk majd a 4D-sre :D
Ancsinak valszeg igaza van, a fogzás miatt van a "kézlenyelés"! Nálunk most u.ez van, Bálint néha szinte letolja a torkán a kezét, múltkor ez pont vacsi után történ, akkora bukás lett az eredménye, hogy csak na... szóval most már igyekszünk figyelni rá, hogy legalább ne kaja után csinálja, de a figyelemelterelésen kívül nem találtunk jobb módszert... :roll: Sztem a cumi nem a legjobb helyettesítő, lehet hogy inkább már rágóka kellene Adélnak, ilyen kis korban még érdekli őket, van dombormintás meg hűthető meg amilyet csak akarsz :wink:

Ancsi :) És miért félhet Lencsi a porszívótól? nagyon hangos vagy fura hangja van?
denizsa

Bogyra: én vittem egy csomag pelenkát, hogy teljesen felkészült legyek, erre kb. 3 darabot használtam el, mert a fürdetésnél úgyis átpelenkázzák és azt az ottanival teszik. Szóval nem kell egy 44 darabos pelenkacsomag. :lol:

Mi se vállaljuk be a talit még. Esni fog valszeg... :(
Egyelőre próbálok felkészülni a pénteki szakképzésre. Már megbeszéltem a férjemmel, hogy ne telefonáljanak, én se fogok, mert ha meghallom, hogy sír a gyerek, rögtön otthagyom a képzést. :shock: Csak akkor szóljon, ha cumisüvegsztrájk van, de akkor üljenek kocsiba (az apósomék is feljönnek, mert egyébként nincs kocsink) és jöjjenek szopiztatni. :? Jaj, szerintem bőgni fogok. :roll:

Kép
Kép
tinu

És mégis megkérdezem:
ugye szerintetek is normális, h még nem tudom levinni a srácokat sétálni? Eddig 2x tettem (2-3 órára) és utána alig bírtam járni. Sajnos rövidebb időre nehéz P-t vinni, meg akkor is kidőlök.

Ti mikortól sétáltatok? Nem egy gyerekkel, hanem nehezítetten, kettővel (pl Zuzmó, Lindi, Zsanci....).
Már úgy mennék, mert ha P homokot lát rám se néz 1 órán át, békésen olvasgathatnám a hvg-met... (Ancsi, amikor P kisebb volt nem hagyott ám békén a játszótéren, aztán magától megváltozott).

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok!

Barbi,
mi rotánál szedtük a protexin restore nevű cuccot (ebből van felnőtt mrg gyerek külön, sajna nem túl olcsó); asszem a bélflóra visszaállítására jó ez is
és szedtük a sodioralt, ami meg egy tonna ásványi anyag stb h ne száradjon ki az ember meg ne épüljön le totál
kiszáeadásra figyelj bébinél is meg magadnál is - mi voltunk heim pálban emiatt és utána én kaptam el, maikor már itthon voltun és bébicsek is rosszabbodott - már azzal fenyegettek, hogy megyünk a Lászlóba, de megúsztuk
sztem egyébként Heim Pálból nagyon hamar kidobtak - gyerekdoki nem gyanakodott rotára, hanem egyéb fertőzésre és kivizsgálásra kerültünk a Heimbe, mert egyébként rotások a Lászlóba mennek
csak gondolom ott is féltek a fertőzéstől, úgyh 3éjszaka után kijöhettünk
drukkolok

nemtom, mennyire érdemes oltatni, féléves kor alatt lehet talán - sztem megéri, nagyon ki tudja ütni az embert

Tali:
:cry: :cry: :cry:
holnapra olyan mennyiségű feladat jött össze, hogy nem tudunk mi sem menni; persze mindenhez utsó pillanatban kezdek, ma éjjel tuti nem alszom - zh-t írunk hnap meg munkám is van úgyh éjszakázás - persze bébi napok óta f6kor kel úgyh hulla vagyok
egyszóval nagyon feszített a tempó hnap és nem fér bele, de nektek jó talizást!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Tinu,
köszi a képeket! :D

és köszi bókokat Ábel nevében is ;) :D nekem hányinger van de arra is gondoltam, h fogyókúra miatt is lehet esetleg (bakker,most kb két hete megállt a fogyás, igazán indulhatna tovább :twisted: )

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok,
hazaértünk mi is, még nem tudtam visszaolvasni, de egy gyors kérdés elöször:
Volt e valaki február ota UH-n a Bártfaiban naplószám nélkül?
Mert nekem még mindig nem küldte meg BS a naplószámot, és elvileg holnap akkor nem mehetek UH-ra :cry:
És ha holnap tényleg kaki idö lesz, akkor nem érdemes átbumliznunk Budára :( igy a tali is ugrana részünkröl :cry:

KépKép
fibi

Nukada,
de jó, hogy írtál! de hol vannak a képek?? :) hamarosan lesz elég tej ne aggódj, az jó hogy most is jut valamennyi a babunak.

Votív,
szerintem legyél önző dög.... :idea:

Indi,
holnap délután kb 1/2 6? hívlak....

Szrek,
kölyök ari, de nagyon :D

És akinek picibabája van: rota ellen van oltás és ráadásul szúrni sem kell :wink:

Én egész héten szabin voltam és olyat de olyat kertészkedtem!!! még az életben nem volt ilyen szép a kert...(persze minden évben ezt mondom :) )

A fiam még nem 10 hónapos és van bukósisakja :D :D Apa ma vette neki a bicajozáshoz.
És a natúr joghurtért külön köszönet mindenkinek a ki írta, falja!!

Kép
akata

Köszönöm mindenkinek a tippeket. Végülis széntablettával végre maradt bennem valami.
Votív! Hogy rota-e? Hát a te leírásaid alapján annak tippelem.
Úgy kezdődött hogy 3nappal ezelőtt kiscica rém büdiket kakilt(bevallom nem tudom milyen a kénszag), de "csak" 6x egész nap, nekem ekkor 39fokos lázam lett, s majd szétrobbant a fejem, s enni/inni alig bírtam. Második nap Anginak igaz már csak 4 ilyet iszonyat büdi kakija volt, de megjelentek a fonálkák. S nagyon sokat szopizott. Nekem 38fokos lázam volt, s enni/inni még mindig nem nagyon. Angi ma már csak 3x kakilt, de viszont annyit szopizott, mint 1hós korában. Félóránként rajtam volt, s négyszer aludt napközben( :shock: ), s kizárólag rajtam. Bennem viszont semmi nem maradt meg. Délután már nem is próbálkoztam semmivel, s még mindig rohantam a wc-re. Oszt jött a széntabletta. :D
Szóval nem tudom mi volt ez, de nagyon remélem, hogy már vége, s ne is jöjjön vissza. Persze az a jó hogy Angi közérzete végig nagyon jó volt :lol: , s végülis én voltam nagyon szarul.

A Smecta-ra az van írva, hogy gyerkőcöknek. Sebaj, legalább van itthon. :wink:
gödibarbi

Én is szívesebben taliznék egy hét múlva mondjuk, amikor emberi időjárás uralkodik... úgyhogy most ezt részünről is elnapoljuk inkább.

indianyo

Nukada,
szoritok, hogy legyen minél több tejcsid! és nagyon ügyesek vagytok!! :D

Deni,
nem kávézni voltunk Zsanciékkal, hanem egy játszotéren :) de ott csak kekszeztek a srácok, a kakashinta nem érdekelte öket :lol:

Zsan,
én már majdnem 10 kilo plusznál tartok :oops: De neked szerintem csak a hasad lett nagyobb, nekem a sejhajom is szélesebb már :roll: :lol:

Szrek,
ZH-hoz drukk holnapra!!

Tinu,
ne sirj, biztos meg fogjátok oldani a pénteket :) nem fog tuti éhenhalni a ded, és apa is gyakorlatozik legalább :wink:

Ancsi,
én megirtam priviben a mobilszámom, még csüt. hajnalban, ugy láttam, átment. és holnapra drukk a lakásátvételhez :D

Curse,
nem semmi lehetett a bányászás ma :?

Moni,
védönö nem mond hülyeséget: gyermekágyi idöszak alatt többet kellene feküdnöd, pihenned, föleg ha érzed is, hogy jol esik. Petit nem tudja nagymama levinni inkább a homokozoba?

Votiv,
már nagyon a finisben vagy, bakker 8)

Barbi,
jobbulást!!

na, többit holnap asszem...
fibi

Megpróbálok utóolvasni, de amit még sikerült:

Éljen, éljen Véda otthon! S Nukadáék is! :lol: :lol: :lol:

Akata! Nálunk is lehet nyugodtan biciklizni - nincs nagy forgalom - csak én vagyok betoji (hú ez most nem poén :mrgreen: ), s nem merném magam mögé/elé ültetni dedet biciklin.

Valaki írta a kimozdulási parát. Én is nehezen mozdultam ki a házból. Én túlparáztam, s előbb is lehetett volna... :roll: Hallgass a megérzésekre, s tudd hogy a nap nagy energiákkal feltölt mind2töket. :D

Tünci nagyon édi, még közveszélyesen is. :lol:

Votív! Én a jó cuccainkat nem adom kölcsön, csak olyannak aki nagyon-nagyon közel áll a szívemhez. 8) :lol:

Szrekuc! protexin-t ismerem, csak ugye vasárnap van... Normaflore készletünket hála sikerült utánpótolni.
Pasivisszaengedésről van szó? Merthogy nekem is az jutott eszembe, amikor olvastalak :mrgreen:
gödibarbi

Tinu! én szétbőgtem az arcom amikor először kiléptem a kapun ded nélkül, szóval nagyon megértem. Minden rendben volt nálunk is, s nálatok is úgy lesz! :wink:

Curse! Galyatetőn elfogadnak OTP-s EP-t.

Most fejből hirtelen ennyi.
gödibarbi

Sziasztok!

De jó hírek, hogy Véda már otthon!

Nukada

Neked pedig még egyszer gratula! :) Jó, hogy már otthon vagytok! Kórházi élmények, nem semmik lehettek...de a lényeg, hogy otthon vagytok és minden rendben veletek! :) Tej pedig biztos beindul jobban és majd és Réka is ügyesedni fog napról-napra! :)

Votiv

Ez már tényleg izgi, hogy csak ennyi időd van már hátra. :) Készülsz már nagyon? Ruhák :(, de legalább lesz indok arra, hogy miért kell új ruhácskákat is venni a kis Lili Rózának vagy még nem biztos, hogy ez lesz a neve? Legalábbis mi imádunk Bendinek vásárolgatni. Neki még a férjem is szívesen vásárol, na persze ha nem tart túl sokáig. :lol: Szájelharapás :?.
Bölcsiről pedig majd beszámolok. Receptet is köszi, tejszín nem volt otthon, úgyhogy mást csináltam, de a receptet elmentettem, nagyon jól hangzik. :D
Na meg a szemölcsleesés is cool! :) Mi régebben a férjem combján lévő 3 szemölcsöt, egy gyógyszertárban kapható (de lehet, hogy a DM-ben vettük?) kis flakonos lefagyasztóval kezeltük és elmúlt. De megjegyzem ezt a természetes gyógymódot is hátha még valaha szükségünk lesz rá.

Deni, ez valami képzavar lehet, még, hogy te figyelmetlen. :D Tényleg nem számoltam még be a bölcsiről. Szóval az van, hogy szeptembertől mindenképpen be szeretném íratni, mert megyek vissza dolgozni, tovább már nem szeretnék itthon maradni és Bendi is már nagyfiú. Ez volt az eredeti terv, viszont az egyetemen sok a lemaradásom és ehhez még ott vannak az új tárgyak is meg egyéb nyalánkságok, hogy egy hónap múlva le kell adnom egy 20-30 oldalas évfolyamdolgozatot :x . És ezeket nem tudom megoldani úgy, hogy Bendi egész nap lefoglal. Szóval kitaláltam, hogy a vizsgaidőszak végéig egy magánbölcsibe járjon Bendi, ahol felveszik azonnal és nem kell várni. Úgyhogy holnap megyünk először a bölcsibe, remélem hamar beszokik, mert engem már így is annyira szorít az idő az egyetemi dolgok miatt, hogy .... :evil: Aztán ha minden a terv szerint megy, akkor júliustól megint együtt leszünk otthon és szeptembertől meg állami bölcsi, mert a magán egy vagyon.

Egyszer nekünk is volt ilyen, hogy Bendi szinte elaludt evés közben, de ha vinni akartam az ágyba, akkor eltolta a kezem, hogy hagyjam már enni. :lol: Végül mikor sikerült bevinnem a szobába, csak letettem és már aludt is. Nem kellett altatni. :lol:

Móni

Végül is így is lehetnek használni a bokszzsákot, hogy amikor B nyomja a hisztit, akkor én bokszolok, hogy lehiggadjak. :lol: :lol:
Éjjeli ébredések :(, én bele sem merek gondolni, milyen lehet egy ilyen éjszaka. :? És szerintem pihenj még és ne aggódj a játszótér miatt, hisz ez még gyermekágyas időszak, főleg ha éjszaka sem tudsz pihenni, nem lehetne, hogy inkább anyukád viszi Petit a játszótérre?

Tinu

Lányod csuda helyes. :)

Kátya

Továbbra is sok drukk, hogy hamar jó legyen a vérnyomid és hazamehess!! +++++++++++

Zuz

Rajtad mindig elképedek, hogy mennyi energiád van, hogy ennyit mentek mindig a két gyerkőccel. (főleg, hogy én is nagy alvó vagyok és tudom mit jelent, ha valakinek nagyobb az alvásigénye, mint a gyerkőcnek) És még ránk is van időd és mindig vidámak az írásaid! :) :) Meg pocakosan letetted a jogsit én meg még mindig nem bírtam (most megint nekifutok majd nemsokára, időpontot még nem tudok). Szóval te is igazán nagyon stramm anyuka vagy!!!

Szrek

Ábel milyen nagyfiús az egyiken és milyen szép mosolygós a másik fotón! :)

Barbi

Rota :evil: :evil: Jó hír, ha már jobban vagytok! :) Attól, hogy gyerkőcöknek van még használhat a smecta neked is. :)

Curse

Tujaültetés. :? Elég jól hangzik, csákány, miegyéb, azt hiszem én feladtam volna, amilyen lusta vagyok. :P

Ancsi

De jó neked, nemsokára mentek az új kéróba! :)

Na én meg megyek aludni, sziasztok!

ruz
ruzicsky

Barbi,
:roll: dehogyis,épp most küldött minden átmenet nélkül egy sms-t, ami után kikapcsolta a telefonját, hogy mindenki őt bántja stb és neki elég volt csá :shock: :?

Kép

Kép

szrekuc

Barbi :) betojin muszáj volt nagyon nevetni :mrgreen: Remélem, hamar-hamar kilábaltok ebből a csúnyaságból! Nálunk a podophyllum és az arsenicum album mellett a natúr joghurt(dednek tejföl :lol), rizs, répalé és almalé segített.

Móni :) gyermekágyi időszak tényleg... ha nem muszáj, akkor most inkább ne te menj a játszótérre, hanem pihenj! Én még a második hónapban is egy óra alatt tettem meg az egyébként 25 perces utat, annyira le voltam merülve, hasam is olyan fura volt, aztán hogy helyrejöttem egyik napról a másikra! Tényleg az a 6 hét-két hónap nagyon kell.
És nemcsak Marciról nem raktál fel még képet ám!

Kata :) Jó lesz a fél 6 szerintem.

Szrek :) Ha egyszer azt írod majd, hgoy borzasztó sok a szabadidő és unatkozol, akkor tudom, hgoy valami betegség ütötte fel a fejét nálatok :lol:

indianyo

Indike,
:mrgreen: ó, jessz :lol: pszichopata mondta is, h azért imádom csinálni a galibákat stb mert ez nekem jó tulképp :roll: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi,
Lencsidnek utolag is Boldog Névnapot!!

Szrek,
érdekes egy pasid van :roll:

Kata,
nekünk a Bakony és a Biojoghurt vált be kisebb korban :) szedres és natur is van utobbibol.

Ruzi,
bilizös Bendihez gratula!! :D engem örökké cseszegetnek a bajai rokonok, hogy miért nem bilizik még B, de kisteso születése elött nem akarom eröltetni. hátha majd ö is magátol ráül, mint nagyfiad :lol:

Akkor holnap megy valaki egyáltalán a talira? :?
már nem birom megvárni, hogy válaszol e ma éjjel Votiv vagy Zsan vagy Deni az UH-s kérdésre, de reggel még benézek, és felhivom a Bártfait, bár sejtem, hogy kimarad igy a holnapi UH :(
Jó éjszakát!
fibi

Fibi,
én sajna nem voltam csak januárban UH-n Bártfaiban, de akkor már volt rajta naplószám.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Tinu :) Hű, már szakképzésre fogsz járni? nem semmi! Tuti Tündén fog járni az eszed, de ez természetes! :)

Szrek :) Drukk a holnapi zh-dhoz!

Kata :) Gratula a bukósisakhoz! na meg a joghurt-faláshoz :D

Barbi :) Bulást Neked továbbra is! örülök, hogy már jobb a helyzet! :D

Ruz :) Akkor holnapra mennek a drukkok, hogy Bendinek tetszen a bölcsi!! és sztem jó ötlet volt, legalább be tudod fejezni, amit kell és ősszel biztos ő is könnyebben veszi majd az állami bölcsit!

Fibi :) Sztem kell a szám, bár amikor febr. elején voltam, még elfogadták az előző leletet, de a köv.-re már ráírták a n.számot. Bocsi, hogy nem tudok érdemben segíteni, talán tényleg a legjobb, ha felhívod őket és megkérdezed, mert Neked nincs a "szomszédban" a Bártfai... Akkor holnap nem is jöttök talira?

TALI: Jön akkor egyáltalán vki?? (persze ha tűrhető idő lesz)
denizsa

Fibi, engem Bártfaiból elzavartak naplószámért vissza a dokihoz!!! szóval nehogy anélkül menj :wink:
nekem most csak simán kézzel ráírta a doki a papírra: 310120421/21001021
valaki nézze még meg az övét, hátha egyforma, és akkor elég lenne ráfirkantani neked is!

Deni :lol: hát akkor összefutunk :D

már csak 13 nap :lol: a kiírásig... remélem szappanopera nem lesz a végére, most is jó kis jóslóim vannak, tényleg ideje lenne összerakni már a kórházi cuccot :D

Ruzi, annyit gondolkodtam a néven - Szrekuc, köszi a múltkori karikatúrát, attól magamba szálltam :D - és arra jutottam, hogy annál tökéletesebbet nem tudok találni, mint amit 30 hét alatt sikerült ráadásul szinte egyszerre vágtuk rá apájával, szóval ez mégiscsak vmi jel, vagy "eredmény" és 10 nap alatt nem fogok ennél jobbat találni, az fix :wink: de azért még nyitva egy kiskapu, hogy ha a szülőszobán ránézünk, és Brünhilda-feje lesz, akkor nem lesz Lilike :D

Móni, ugyan én még 2in1 vagyok, de simán el tudom képzelni magamról, hogy az első hetekben inkább a nagyszülőkkel vitetem el majd Istit sétálni, én örülni fogok, ha addig is feltehetem a tappancsaimat. szerintem megérdemled a pihenést! :)

Barbi, hát ez nagyon úgy hangzik, mint a rota :( akkor viszont már a nehezén túl is vagytok! ami jó hír :) csak még kíméljétek a pocitokat...

votiv 8)
votiv

Zsan, Deni, Votiv,
köszi szépen a válaszokat :)

Hát, akkor mivel naplószám sincs, meg esik az esö, akkor a mai programnak löttek :cry: Remélem, majd be tudjuk potolni a talit, mielött megindulnak itt a szülések :P

KépKép
fibi

Fibi, sajnálom :( ezt a naplószám dolgot jó lenne összehozni. hátha tényleg elég annyi, hogy a legutolsó UH-leletre ráírod tollal és kész.

Ruz, Bendinek klassz első bölcsis napot! :D

Barbi, smecta lehet felnöttnek is, asszem napi 2-3 tasak a fejadag. de valójában annál jobb az elektrolit+ásványi só pótlásra pl. a Sodioral vagy a Normolyt, vagy a HIPP ORS 200 répás-rizsnyákos ivóleve. Anginak szuper, hogy ott van az anyatejecske, de Te igyál gyenge fekete teát, bele egy csipet sót, a víz most nem elég tartalmas. nekem bejött hasmenés ellen a málnalevél tea is! bár igazából csak a széntabletta fogott meg :?

Akata, joghurt :mrgreen: de jó, hogy bejött! :D

Zsanci, én 15 kilónál járok itt a finishben, de vszínű irreális elvárás, hogy majd megint egy tízest ledobok a szüléssel :wink: de majd csak lefogyok ha két kölök után kell rohangásszak!

Istit meg beadom fafaragó-suliba :twisted: mostanában mindenbe belevés :evil: pl. tegnap tollal az íróasztalomba :?
és új szava a kaka, most folyton ezt mondogatja, a fürdőkádban, a játszótéren, ebédnél... meg a lépcsőházban is ezt kiabálja :D

votiv 8)
votiv

Meglesz mégis délre a naplószám, ugyhogy indulunk Bp-re :) Esö miatt sztem a Lurdy játszoba megyünk délelött (nincs jobb ötletem), aztán ha kisüt a nap, lehet h átmegyünk Budára. Ha lesz ott valaki, irjon sms-t légyszives :) köszi, sziasztok!
fibi

Jó reggelt!
Minden ami este bentmaradt, éjjel kijött. Hajnalban felhívtam a "látónkat", s azt mondta influenza :shock: . Együnk péppé főtt rizst, citromos víz, oscilo, normaflore. Már baromi éhes és szomjas vagyok! :twisted: Kiscica hála jól :lol: De ez a cici egy csoda!!! :lol: Hogy bírja?!? Tényleg nem értem.

Remélem később jövök

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi!
a csokikra is az van írva, hogy gyerkőcöknek, azt mégis esszük :). szerintem a Smecta jó lehet neked is, nálunk L-nek nagyon bevált.
mondtam én, hogy rizst kell enni! :)
ancsipancsi

Sziasztok!

Zsuzsi vagyok, és én is a Szent Imrében szülök majd július végén. Most váltottam orvost és kórházat a sok okosság miatt. A Margitban szültem volna, de a jelenlegi állás szerint a szülészetet bezárják. Úgy voltam vele, hogy nem maradok bizonytalanságban, amíg kiderül, hogy mi lesz a Margittal, ezért a Szt. Imrét választottam. Ott Dr. Barna Istvánt ajánlották nekem. Felvettem vele a kapcsolatot, elvállalt :) Annyi rizikó van a dologban, hogy sajnos júl. 6-án szabira megy két hétre, én pedig 28-ra vagyok kiírva, így lehet, hogy a fiánál fogok szülni.

Szeretném tőletek megkérdezni, hogy van-e köztetek olyan, aki Barnáéknál szült, esetleg a terhesgondozásról is tud nekem infót adni?

Már körülnéztem a kórház honlapján, megyek majd előadásra is. Kismamaklubba is megyek, ott a szülésznőkkel lehet találkozni, de azt hiszem, szülésznőt nem választok. Segítsetek, az első babámat várom, nem tudom, hogyan mennek a dolgok a Szt. Imrében.

Bocs, hogy hosszú voltam....

Kép
zsuzsi**

Szia Zsuzsi!

Zsanci a te embered, ő majd mesél Barnáékról. :) nekem az öreg Barnával csak egy szülést megelőző vizsgálási és egy vizites tapasztalatom van. A vizsgálás picit fájt, de gondolom szülés előtt ez normáli. A viziten meg rám kacsintott, amitől elég jó kedvem lett. A fia is nagyon szimpatikus volt, és készséges volt a gondjaim megoldásában.
ancsipancsi

Ebben az időben mi is kihagyjuk a talit :(

Votiv :) Nekem más a n.számom (az utcsó 3 szám eltér), pedig milyen jó megoldás lett volna 8) Isti új szava :lol:

Barbi :) Bulást Neked továbbra is!! ++++++

Zsuzsi :) üdv! nekem nincs tapasztalatom Barnáékkal, de majd jönnek a többiek :wink: Gratula a pocaklakódhoz! Ha bmi kérdésed van a kórházzal kapcsolatban (rooming in, látogatás, stb.), csak rajta, szívesen segítünk! :wink:

Ancsi :) Na mi van a lakással? lesz átadás??

Kép
Kép
denizsa

Deni: csak kéthetente megyek suliba egyszer, 9-től fél 2-ig. Május végéig, utána egyszer vizsga Pécsett, vagy kétszer, remélem, csak egyszer kell lemenni. Utána csak szeptembertől, de addigra már Tündi nem csak szopizik és talán könnyebb lesz megoldani az elszakadást. :roll:

Kép
Kép
tinu

Deni: végre van ticker! :D Huh, már a 34. hét? :shock:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Köszi nektek a segítséget... Kicsit el vagyok anyátlanodva, mert jó volt a dokim, most kicsit bizonytalan vagyok. Majd kérdezek. :D

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Zsuzsi,
üdv! :D

az talán segít a visszaanyásodásban ;) ha szülésznőt fogadnál vagy azt nem szeretnél? ő műsképp foglalkozna veled mint egy doki
(nekem mondjuk nem volt szülésznőm, de lehet, h legközelebb én is felkérek)
de egyébként a Barnákról is mindenki nagyon jókat szokott mondani úgyh ne aggódj! :D

Kép

Kép

szrekuc

Bogyra,
Üdv itt :) A többiek szerintem tök jól megírták a válaszokat. Saját tapasztalatom alapján, én 10 pelust vittem be és nem volt elég, úgyhogy Apa hozott pótlást. Adél már akkor nagyon jól termelt :) (Ha esetleg vmit úgy látsz, h elfogyóban van, akkor párodat, vagy bármelyik látogatódat meg tudod kérni, h vigyen neked, de a kórházon belül van gyógyszertár is, meg gyógyászati üzlet is). Szülőszobák pedig pont úgy vannak, h ha onnan a csecsemő osztályra, illetve a kórtermekbe akarsz menni, akkor a hátsó várón is keresztül kell menni. A mi esetünkben is így volt esélye a nagyszülőknek közvetlenül szülés után látni a dedet, mikor vittek át minket a kórterembe. Bár ők elég félszegek voltak és nem mertek hozzányúlni a dedhez :)

Ancsi,
Aranyod lehet Lencséd :) Ezek szerint ez nem jó jel, ki fog neked segíteni a takarításban a későbbiekben? :wink:
És igazad van, öklendezés, csak akkor pont nem jutott eszembe ez a fránya szó :oops:

Móni,
Szerintem a betonozás sem lenne könnyebb, de jó ötlet :lol: És szerintem is inkább, próbálj meg pihenni és ne menj sétálni, pláne, ha ilyen húzós éjszakáitok vannak. Tényleg kell az a 6 hét, bár megjegyzem, én még most is nagyon el tudok fáradni, pedig világéletemben sportoltam és most annyi erőm van, h megcsináljam a házimunkát, a kertezés már extrém sport :lol:

Deni,
De izgi lesz a holnapi napod :) Ha tudsz, majd tegyél fel képet, de most Andrásról vagy Bencéről? Megszületett már a döntés? :)

Ancsi, Deni,
Köszi a segítséget. Én is fogzásra gyanakodtam, csak hát tényleg baromi idegesítő és ijesztő időnként :roll:

Egyébként az tényleg igaz, h ha hűtött cuccot adsz a dednek, akkor az jó fogzáskor? A babavilágban az egyik színésznő (bk-ban tilda anyja) Janka vki, nem tudom a nevét, azt mondta, h a pelust fagyasztózta és azt adta a dednek. Az nem hideg a szájának, torkának? :?

Tinu,
Én az első utamon sírva fakadtam. Ha veled is ez történik, szerintem az teljesen normális lesz :wink:

Szrek,
Egy kalappal a vizsgához!!!

Kata,
Bukósisak :lol: A rotás cuccot megírnád nekem priviben, h mi fán terem? :?

Barbi,
Továbbra is mennek a ++++!!! Egyébként megnéztem sajna a k&h-val nincsenek szerződésben, úgyhogy kell vmi más :(

Tud vki esetleg bababarát helyeket ajánlani még?

Fibi,
Tanulságképpen olyan házat nézzetek itt Érden, ahol már a kert készen van :lol: Egyébként még nekem eszembe jutott az Ádám is, mint név. Ez nem tetszik? Bár mondjuk a névnap elég szerencsétlenül jönne ki :?

Ruz,
És ugyanoda sikerül visszamenned dolgozni, már mint ua a pozíció stb?

Gondolom a tali ma elmaradt....

Zsuzsi,
Üdv itt. Barna dokival nekem vizit alkalmával sikerült találkozni. Nekem elég szigorúnak tűnt, nem sikerült az arcára mosolyt csalni, de biztos, csak azért, mert rossz kedve volt. A szigorúság alatt azt értettem, h nem engedett haza, amikor be kellett feküdnöm vérzés miatt a kórházba. Szerencsére másnap BB volt és haza engedett :) Szakmailag nem tudok nyilatkozni.

Kép Kép
curse

Kép
Majd jövök,csak egy kicsit visszaolvasok! :lol:

petergabi

vNo túl vagyunk a 4 napos hadd-el-hadon :)
A 0315-ig népünnepély nálunk jól tetl: 77 db gombócot gyúrtam :shock: majd sütöttem cseresznyés pitét és este még szendót is kellett gyártani! Sáskahad mindent felzabált :P jó kis nap volt, Kamilla is élvezte, hogy mindenki őt nézi :)

Ancsi: Lencsinek boldog névanapot!! Mit szólt a telóhoz?
mienk konyhabútor ikejás, hallarum. szeretem.

Dzsekik szél és vastag, és téli szerkók kiárusítása van a Decathlonba!! Én is vennék dednek téli szerkót de lövésem sincs, hogy mennyit fog nőni nyáron :roll:

Macs: Honnan jött nektek ez a kiszáradásos mizéria????
Nálunk a szívószálazás jött be, úgy hajlandó volt inni valamicskét!

Ruz: hát bátor voltam én is és megfeleztük a hajam hosszát! Jó volt egy kicsit kikapcsolódni és kellemes meleg volt az este is!
Gratula a bilihez és a bölcsihez +++++

Fibi: szerintem nem függ össze a görcs a mozgással, mert én szépen jártam kismami tornára és mégis görcsöltem! Szal Indi szavaiban lehet igazság-a hormonoktól van ez!

Monisa: az ikeja gyerekvillát, mire is írtad nekem :roll: ??
Én is lottyadt-nyegle kismami voltam itthon legalább egy 1,5 hónapig! Az első napokban (itthon) volt, hogy a klotyóra (kb 15 lépés) úgy mentem ki, hogy kapaszkodtam a falba, hogy ne essek össze! Nem bírtam megtartani Kamillát se :( ettől kész voltam teljesen! És amikor először kimentünk akkor szédültem mint állat!
Pedig a kórházban nagyon fasza csaj voltam, ott semmi bajom nem volt! Csak itthon jött ki rajtam a sok nyűg, szóval én is csodálkozom, hogy itt egyesek már 2 hetes babával jönnek-mennek :P (Zuzi pl)!
Születéssztori :P :lol:

Kátya:++++ neked és reméljük nem lesz semmi gond, csak megszületik a babóka ahogy kell!

Lindi: mosolygó Barni :lol:

Akata: látom többiek már megaszonták, hogy Danonino gáz. Én se bírom. Én a natúr joghurtba spec házi saját készítésű lekvárt teszek!

Andi-Véda: dejóóóó, hogy otthon vagytok már!

Nuk: nektek is nagy-nagy gratula! Tejci miatt ne parázz! Szépen kínálgasd + fejj! Van két ismerősünk is akik koraszülöttek és szépen lassan megerősödtek ahhoz, hogy szopizni tudjanak és még most is vígan szopiznak! Nyugi!! Erős lesz Réka hamarost!

Indi: Kamillára sokáig kocsicipőt adtam amikor még csak álldigálni-járni próbált. Azt meg lehet olcsón kapni akár a kínaiba is, a célnak (hogy ne fázzon a lába) tökéletesen megfelel, plusz lehet még tappancsos zoknit is adni rá a lakásban!

Barbi: ez a betegség nem hangzik túl jól :( Remélem meggyógyultok hamar+++++

Curse: kertépítés :o

Votiv: Szerintem király a Lili Róza név, ha nektek ez a befutó akkor mindenki más le van ejtve!

Hadisebesülés nálunk is volt: Normafánál gyerek elindult lefelé a lejtőn, ami meredekebb volt, mint gondolta igy orraesett átbucskázott a fején és beleharapott a földbe :o egy kissé sírt utána, tiszta piros foltos-sebes lett a szája fölött...de aztán kis idő múlva megint úgy gondolta, hogy leszalad a dombról! 8)

Van Gogh: szerencsére magamrakötöttem a dedet és igy mentünk! hála nektek! Ezren voltak, dög meleg volt és Kamilla kevéssé volt meghatva a képektől :? Végig nyafizta az egészet, igy olvasni nem tudtam semmit, csak a képeket néztem meg, azokat is körözve, mert állandó mozgásban kellett lennem a ded miatt :lol:
Aztán kiállítás után elengedtük a jányt a Hősök terén!! Hát az nagyon vicces volt! Úgy szaladgált ott mint aki 20 év után szabadult a sittről :) És persze nem volt nálunk fotómasina :?

Mostani kedvenc képem:
Kép

Ez meg a Normafánál a domboldalba egy szép virág:
Kép

Jó hosszú lettem, bocsesz
Rylie
rylie

sziasztok,
Zsuzsi,
sztem nem lesz gond a Barnával, úgy látszik az egész család kacsintós, mert rám a fia kacsintott egyszer még nagyon régen...
egyébként apuka-doktor általában jókedvű, de én is láttam már morcosnak. De sokkal többet kedves, mint vidám. Jó szakember, nem hiszem,h vele gond lehetne...
Én a fiához járok, eddig kétszer találkoztam vele, kedves, lelkiismeretes, de én most épp halálra parázom magam a szülés miatt, igy nem vagyok vmi POZITIV... :roll:

Lányok,
most a sok magzatviz miatt épp a toxoplazmózist szúrtam ki magamnak, csak hogy tudjátok...
az látszik az UH-n???????? mert karácsony környékén nyershúsoztam, és valszeg nem mostam kezet, miközben kóstolgattam... :roll:

további szépet...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ZSANCI: én meg ettem egy csomó rántott camambertet és azt se szabadott volna!!! No PARA!!!
És mi a fenének olvasol össze minden marhaságot??? Doktorira készülsz?

GABI: SZIA!!! Milyen a ház? Belaktátok már? Mit szólnak hozzá a lányok???

Tinu, Curse: én amikor először kiszabadultam ded nélkül akkor egy egyáltalán nem bőgtem! Sőt! Még lelkifurdim is volt utána.. :oops:
Szóval Tinu, ha NEM bőgnél, attól még jó anya vagy ám ;)

el mert megébredt a ded
Rylie
rylie

Sziasztok!

drukkokat köszi - épp most írtam a tanárnak h nem tudok bemenni és ha lehet akkor máskor írnám... :roll: remélem, lehet (munkával így se fogok végezni az is izé de a legizébb, hogy több mint egy féléve nem fizetnek...)

Zsan,
nekem is mindig azt írták az uh-ra h sok magzatvíz;indexes Amerikában élő magyar orvos szerint itt szeretnek túlbuzogni meg riogatni
sztem dont vöri :D

Kép

Kép

szrekuc

SZIA GABIIIII! :D

Kép

Kép

szrekuc

Helló! Itt a halálra zabáltam magam 3 kanál rizzsel, s bennem maradt anyuka. :mrgreen:
(Az éjszaka 7széntablettával sem sikerült eredmény elérni :?
Szegény férjemet hajnal négykor megkértem, hogy kenjen nekem egy vajaskenyeret, mert kilukad a gyomim. Csak azért nem tettem meg magam, mert Angi fél4től egy órán keresztül letehetetlen volt. Szerintem a zuhét érezte.)

Curse! nálunk is volt ilyen kézrágás. Mi ismerkedésnek tudtuk be. :lol:

Votív! Éljen Lili! :lol: :lol: :lol:

Ruz! Hogy sikerült az első bölcsisnap?

Szrekuc! Hallottam már ilyesfajta sms-t... szerintem ez pont a „gyere és szeress” Csak kicsit gyatrán fogalmaz. :mrgreen:

Fibi! Szerintem ügyi vagy, hogy nem erőlteted a bilit. Én idáig csak olyan sztorikat hallottam, ahol magától lett végleges eredmény.

Neet! Sikerült megvenni a korpáscuccot? Szívesen megveszem neked, s elpostázom.

Ancsi! Csoki! Nyálcsorgatós smiley-t ide! Ne tudd meg hogy kívánom!!! :roll:

Zsuzsi! Tök jó hogy elvállalt!!! :lol: Nekem volt saját szülésznőm és saját dokim is, s nekem így volt jó. Ha már úgyis elmész a szülésznős talira, akkor adj nekik egy esélyt. Persze szerintem.

Gabi! :lol:

Rylie! Hűha micsoda főzés! :shock: :D Kamilla ezen a képen is gyönyörű! :lol:

Anyukám csinált fincsi spárgát, növényi tejszínnel. Azt szerintetek ehetek?
gödibarbi

Látom egyedül topikolok :mrgreen: (ma sikerült először leraknom a dedet alváshoz)

Nagyon köszönöm még 1x mindenkinek a + -t és tanácsokat! :lol: (Votív neked különösen :wink: :lol: ) Már nagyon vagánykodnék, de elég gyengus vagyok. :?

Egy kicsit visszaolvastam:

Monisa! A tehénállatos :lol: dolog amit orrszívással kapcs. írtál érdekelne. Személyemet titulálták már birkának - hasonló tulajdonság miatt – szóval hátha bejönne nekem a te módszered :wink: .

Deni! Végül fogtól volt olyan lázas B?

Zuzi! Próbálok gyorsolvasó lenni, s lehet, hogy lemaradtam a csajod csipőeredményéről... ?
A C-s dolog :( Megértem, hogy tudni akarod. Én detto ilyen vagyok! Mindig tudni szeretném a dolgok okát...
Az a legfontosabb, hogy egészségesek vagytok!!! :lol:

Kisün! Szerintem Marcid hamarabb el fog indulni, mert olvastam, hogy ketteskéknek ott van a tesó példának, s ezért nagyobb léptekkel haladnak. (Mellesleg Angi azért kezdett el korán mászni, mert tőlem látta jó párszor :wink: )
gödibarbi

Köszi Csajok a bíztatást! Ma megyek adategyeztetésre, meglátjuk.

A magzatvíz nekem is több, e miatt nem kell parázni szerintem.
Nekem még azt is mondták, hogy a hasfalam vastag, ezért nem látják a szív felépítését. Most mehetek szívultrahangra az I-es Nőire brrr :(

Kép
zsuzsi**

Curse :) Úgy néz ki, már eldőlt, és Bence lesz a tesó :D Csak kazira fogjuk kérni az uh-t, szóval nem hiszem, hogy tudok majd képet felrakni, arra még várni kell pár hetet :wink: :lol: A hideg állítólag fájdalomcsillapítóként hat a fogínyre, a rágókákról én úgy tudom, hogy elég a normál hűtőbe betenni, a mélyhűtött pelusról még nem hallottam... Gyomrod azóta is jól van?

Tinu :) Igen, már a 34. hét, de még csak az eleje :) Nem semmi, hogy még vizsgázni is fogsz! (bevallom nekem anno az egyszem újszölött minden energiámat igénybe vette :oops: ) Drukkolok, hogy Tündi hajlandó legyen a tejcsit üvegből is elfogadni!

Rylie :) Nagyon jó a kép Kamilláról!! :D 77gombóc nem semmi! :shock: Kirándulás jó lehetett a szép időben, mégha bukfenc is volt... És egyébként hogy tetszett Van Gogh?

Gabi :) Szia!! Majd mesélj!!

Barbi :) Gratula a bennmaradt kajához! :D Nem csodálom, hogy kívánod a csokit, nagyon ki lehet ürülve a szervezeted energiaraktára... lehet hogy meg kéne próbálnod pár kockát, valszeg az is benn maradna :wink: a tejszínes cuccban nem vagyok ilyen biztos, de hátha...

Zsan :) Jaj, mindig találsz vmit, amin agyon izgulod magad... Lazíts végre egy kicsit!! puszi :)
denizsa

Rylie,
Hűha, jó kis hétvégéd lehetett :) Kamillád nagyon édes :) És hát az esése :( de szerencsére elég kitartóak és strammok :)
Elmenést illetően igazad van, csak azért írtam, h én sírtam, mert az is uolyan normális, mintha nem :) Én megvoltam győződve arról, h nem fogok bőgni, mikor elindulok, oszt mégis :) Pedig nagyon vártam, h egy kicsit kiszabaduljak. Hiába a hormonok :lol:

Gabi,
Szia!!! :) Majd mesélj milyen az új hely!!! :)

Szrek,
Drukkolok, h tudjál halasztani :)

Zsanci,
Ebben a dologban nem a csak csajok műsor van? :wink: Tényleg ne izguljál, minden rendben van Mersével! Ezeket az uh-s méréseket és a hozzá tartozó következtetéseket is csak azért találják ki a dokik, h jól beparáztassák a kismamikat :evil:
Egyébként a műsorban mondta a doki, h a húsokat Mo-on nagyon bevizsgálják, nagyon kicsi az esély arra, h elkapja az ember. És ha ez megnyugtat, én is ettem nyers húst a terhesség alatt :oops: pl. amikor a fasírtot kóstoltam, hogy jó-e már ízre. Szerintem macskától az ember előbb elkapja. Tényleg ne izgulj!!!!!!

Barbi,
Örülök, h végre sikerült vmit magadba tartani, csak így tovább!!! Egyébként te mikor is szoktál mászni? :wink:

Kép Kép
curse

Barbi :) lemaradt: hogy valszeg a fogtól volt B-nek láza-hőemelkedése, bár fene tudja, mert fog még nincs, csak nyálzás továbbra is, és már a hő is normális, most legyen okos az ember :roll: Remélem most már gyorsan meggyógyulsz!!
denizsa

Deni,
De jó, szerintem a Bence nagyon szép név, jól választottatok :) És köszi, szerencsére a gyomrom azóta jól van :) szerintem sokat segített az, hogy apa itthon volt közel 3 hetet :) Egyébként tök érdekes, mert ebben a 3 hétben agyba-főbe szeretgette a lányát, egyfolytában kézbe vette, magán altatta stb. Szóval kezdem úgy érezni, h az a nehéz időszak kizárólag a munkája miatt volt, sajnos nem tudta az ajtón kívül hagyni.
Ha jól emlékszem Másáéknál te meséltél vmi oltóanyagról, ami az agyhártyagyulladás elleni. Jól emlékszem? Ez a pneumo oltás? Nagyon gondolkozom azon, h beoltassam-e Adélt a pneumoval :? De lehet, h keverem és te másról beszéltél.

Kép Kép
curse

Aprópó Mása ti jól vagytok? Nagyon régen voltál és a legutolsó emlékem az, amit Indi írt, h Orsika beteg. Remélem azóta minden rendben veletek? :?

Kép Kép
curse

Most az 1hónappal ezelötti oldalakat olvasgattam csak:

Véda-Andi:
Nagyszerű,hogy otthon lehettek végre!!!
Mostmár minden csak egyre jobb lehet++++++++++++++++

Nukada:
gratulálok a kicsilányodhoz!
Minden szépet és jót kívánok a borzasztóan nehéz kezdet után!!!

Ancsi:
utólag is ISTEN ÉLTESSE LENCSÉT a névnapja alkalmából!
Köszönöm az e mailedet,nagyon jól esett,hogy gondoltál rám :D

Votiv:
atya ég,majdnem lecsúsztam a pocakosságod végéről :shock:
Drukkolok,hogy ne legyen szappanopera a vége... :lol:

Mi teljesen belaktuk a házikót,legnagyobb örömömre Dorka is első perctől élvezi és egyedül alszik a szobájában!Igaz az első héten mondogatta,hogy menjünk haza :lol:
Pont jókor jött ez a 4 nap,végig a"kertben" voltunk és így már nincs sehol sitt! :? :lol:
Viszont az esős idő szörnyű,csak kocsival...
Kép
Ilyen volt és ilyen lett:
Kép Kép
Kép
és a csajok:
Kép Kép

folyt.köv....

petergabi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: