A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Tinu,
kitartás! nálnk ez 3 hónapos koráig ment jobb-roszabb időszakokkal. Ekkora babának nem feltétlen kell minden nap kaksizni! Ha nagyon pocakfájós, akkor infacol-t, vagy sab simplexet próbálhatsz. Szélcsövet, csak a legvégső esetben. Ha kamillateát kortyolsz, esetleg 1 kávéskanálnyit adsz Tündinek, az enyhe hashajtó hatású, nekünk bejött! egyebeken, meg sok++++++++++++++!!
Jelzem, front van és lehet ettől is nyűgös!!

Ancsi, Fibi,
sógornőm mesterkometikus, tőle tudom az alábbiakat: száraz bőrre a legjobb, alaposan, esetleg bőr/arcradíros cuccal lemosni, leitatni a nagyját, majd szűz oliva olajjal emberesen bekenni, rajta hagyni, legalább fél órát és csak langyi vízzel mosni. Ha már muszáj krémezni, akkor a legszimplább ZSÍROS krémmel, semmi esetre sem hidratálóssal!
macskanyu

Tinu,
segített még, hogy védőnői tanácsra a kiságy fejénél megemeltük kicsit, így nem teljesen vízszintesen feküdt. Segített sokat a pocaktorna és a pocakmasszázs is!
macskanyu

Macs: valamilyen front mindig van. :roll: De kipróbálom a kamillát, mert az van itthon egy csomó. Mondjuk a fitolacban is van, bár én laktoherbet iszom. Eddig a gripe watert próbáltam, de azt se lehet folyton adni a hasijára, úgyhogy kell valami kiegészítő kezelés. Mi lehet a szélcső hátránya egyébként? Még nem próbáltam, és még nincs is itthon egyelőre.
Fibi: igyekszem akkor kitartani. HÁt persze, hiszen visszaadni már nem lehet. :lol: Jobb, ha látom a végét, azért kérdeztem.

Kép
Kép
tinu

Tinu!
én a Hitler Jugend tagja voltam :lol: , bizony nem adtam óránként kaját L-nek, hiába üvöltött, csak dajkáltam. mivel én is totál kikészültem, idegbajos lettem, lekezdtem utána járni a dolgoknak, és több álláspont hangoztatta, hogy az amúgy is hasfájós gyereknek nem használ, ha a félig emésztett kajára frisset kap (egyéb álláspontok ezt cáfolták), és józan ésszel úgy éreztem, hogyha belakott előzőleg, 2 óránál hamarabb nem lehet éhes, úgyhogy 2 óránál hamarabb sosem etettem, de inkább 2,5-3 óránként. viszont ez mit sem változtatott a helyzeten, hogy hasfájós volt, kaja után kb. fél, v. egy órával rákezdett a sírásra, pont, mikor végeztem a fejéssel, mosogatással, úgyhogy zombiként jártam, és szvsz az idegbajomat is átragasztottam rá. aztán ezek a hatalmas bömbik csökkenni kezdtek, majd az utolsó időkben már csak este kezdett rá, úgy két órára :), és 3 hónap után az előbb leírtak szerint elmúlt. viszont, mivel engem a 6 héttel hitegettek, képzelheted milyen ideges voltam a 7. hétben, hogy semmi se változott. kipróbáltam minden herkentyűt (csöppek, amik a púzást segítik), de semmi nem segített, csak az idő. úgyhogy kitartás, kb. még 2 hónapig fog tartani, addig bírd ki, és amikor csak tudsz, aludj. nálam általában a délelőtt volt bömbimentesebb, úgyhogy volt, hogy 11-ig aludtam a deddel, azok után, hogy hajnalig bömbölt.

Macs!
nekem zsíros a bőröm (képemen). a többire van mit kennem, ami száraz.
ancsipancsi

Tinu,
Ancsi szavaiban rejlik az igazság! Sztem hasfájós babánál nem lehet igazából mit tenni, illetve nagyon ritkán. Mire a kismama minden praktikát kipróbál, a baba kinövi a bajt. A kamillával óvatosan! max egy bögrével egy nap és nkább oszd ezt is 2-3 felé!
Kitartás! :)
macskanyu

Tinu!
a szélcsővel kapcs. is szélsőséges álláspontok vannak, van aki kategorikusan nem, van aki pedig mégis ajánlja. én nem mertem Lencsét ilyesmivel zaklatni, habár 1-2x gondoltam rá. a Gripe W-t kipróbáltuk, ezen kívül az Espumisant, meg azt a másikat, aminek tök ua. a hatásmechanizmusa, és a doki által felírt "Papaverin" segített kicsit, de abban meg valami görcsoldó gyógyszer volt pici mennyiségben, úgyhogy ...
tudom nem megnyugtató, de nekem semmilyen praktika nem segített, se a repülős tartás, se a szerek, se a babamasszázs. valószínűleg dajka nélkül is meglett volna, de nem bírtuk hagyni sírni, kézről kézre járt már este (oda-vissza adogattuk egymásnak), néha bringázott a lábával, néha csak megfeszült, mint az íj. később vettem egy homeos szert, amit kifejezetten erre a megfeszülős hasfájásra ajánlanak, de addigra elmúlt a gondja, mire használni kezdtem volna.
ancsipancsi

Ja, és a védőnőm szerint a laktoherb is okozhat nyugodtan hasfájást...
sztem nem is biztos hogy hasfájás, inkább amolyan általános méhenkívüliség a baj...
mi csak úgy hívtuk: a Nagy Titokzatos Sírásra Késztető Valami..
El fog múlni!
macskanyu

Két órás kínzás megvolt, érzéstelenítővel, de a végére már kezdett kimenni - most is fáj a képem, mert ínyt vágtak egy helyen. Mindegy, a fő, hogy rendben legyen minden, kibírom. :?

Manoka, boldog szülinapot! :D

Nukada, alvással én is így vagyok, vagyis sehogy. 3 napig semmi (max 3-4 óra), most tegnap végre sikeredett, csak minden fordulásra ébredtem fel. Jó edzés ez a későbbiekre. :D

Kátya
kincsimano

Ancsi: hát tudom, hogy nem éhes, viszont a cici legalább megnyugtatja. Nehezen viselem, ha sír és ezért nem bírok vele órákig járkálni. Egy ideig dajkálom, aztán jön a cici. De még alvás közben is nyüszöget, amitől aztán én sem tudok aludni. Mert ilyenkor azonnal felébredek. Murphy amúgy is bejön: mihelyst lefekszem, azonnal nyikorog. De néha tényleg csak annyi, nem feltétlen ordít, elég, ha kicsit megsimítom, dehát felébredek, szóval semmi értelem lefeküdni.

Kép
Kép
tinu

Tinu,
még Ancsi szavairol jut eszembe, hogy nálunk sem használt semmilyen "szer".
És utolag azt látom, hogy amikor már kezdtem kevésbé aggodos lenni, akkor nyugodott le Bálint is. Az elsö honapokban idegbeteg voltam én is, mert mindenki más és más tanáccsal "kedveskedett". Aztán letojtam a rokonokat, ugy csináltam, ahogy éreztem, és ahogy javult a zombiállapotom, ded kedélye is javult. Szoval szerintem a legtöbbet az használ, ha anyuka nyugodt és sokat pihen!! mosogatást hagyd a párodra, és kész :)
fibi

Macs: nekem egyértelmű, hogy a hasival van a gond. Vagyis inkább az emésztéssel. Hogy ilyesmit is kell csinálni. Most is kicsi gombóccá gyűrte magát a kiságyban. És megszabadul egy kicsit (puki, kaki), akkor kisimul. Csak az a baj, hogy emészteni mindig kell, mert az evéssel jár. :D
Ancsi: van, mikor nem is feszít, csak abból lehet gondolni, hogy a hasa, hogy amint kijön valami, megnyugszik. Biztos nem fáj neki annyira, csak épp ahhoz elég, hogy ne aludjon.
Tudom, hogy hülye dolog panaszkodni, mert egyáltalán nem ordítós és más kisbaba jóval agresszívebben tudatja a világgal a baját, de nekem minden újdonság - mégha tudom is, hogy ezeken át kell esni. Szóval ez a tűzkeresztség. :D
Most kicsit jobb is, meg nemsokára kezdődnek a boszorkák és a férjem is hazaér, hoz nekem enni. Tehát lesz még jó ebben a napban...

Kép
Kép
tinu

FIbi: én szó szerint nem csináltam eddig semmit, csak a gyerekkel foglalkoztam. Jó, néha bepakolom a mosógépet, kiteregetek, kivasalok, de ennyi. SZóval nem panaszkodhatok, mosogatás nuku, mert ekcémás a kezem. Lehet, hogy az a baj, hogy kevés a kihívás. :lol:

Kép
Kép
tinu

Na megint szeretni fogtok :lol: Jövők a nyolc tonnámmal :lol:

Manóka,
Gratula a kisöcsikéhez :) Boldog Szülinapot!!! :)

Zsanci,
Igi nagyon édes a képeken, főleg, amikor az apján nyomul :lol: És tényleg nagyon hasonlít rád :)

Deni,
Olyan izgi a 4d-s uh. Mikor mi voltunk annyira tetszett, szerintem így sokkal közelebb kerül az ember a pocaklakójához :) Én nem bántam meg, hogy elmentünk, mert hogy sokan vannak ellene vagy feleslegesnek tartják.

Ancsi,
A sensitive dolgokat csak Adélhoz használok, de nem láttam még semmi problémát a használat során. Szerencsére nekem rinocérosz bőröm, mindent bírok :lol:
Tökre tetszik, h ilyen bevállalós tesztelő vagy :)

Köszönöm a bókokat Adél nevében :)

Ez a Schöpf-Mérei dolog milyen gáz :shock: Nem hiszem, h a dokik nem mennek át vhova máshová :?

Votiv,
Szerintem is inkább rántgassatok oda vkit, h ne kelljen Istit az éjszaka közepén felverni. Persze olyanra gondoltam, akinek van kocsija. Önkormis sztori nagyon jó!! :lol:

ÁKOSOKNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT UTÓLAG IS!!! :oops: :)

Ez a bölcsis dolog is annyira gáz. Én már most rettegek attól, h hova tudunk majd mi is járni. Érden is hasonló a helyzet, főleg az oviknál van túljelentkezés.

Sosmacko,
Üdv itt :) Deni már ajánlotta az én dokimat. Zsigmond Tamásról nem hallottam.

Bkrityo,
Ákos nagyon édi, nagyon jó ez a kép :)

Fibi,
Jobbulást Bálintodnak!!!

Pocak,
Gyerkőcök szépségesek és ahogy írták a többiek, időnként nézzél azért be :)

Nukada,
Zsiga a kutyátok neve? Nagyon jó!!! :) Sajna nekünk is az előző kutya mindent szétrágott, a vadi új cipőket, meg persze a kapunyitó vezetékét is. Na akkor páromnál is kiborult a bili, ugyanis épp késésben voltunk és nem tudtunk kimenni a kapun.

Kátya,
Szép nagy kutyusotok van :shock: :) Nekünk írfarkas, de szerintem nem nyom ennyit, bár még nem emelgettem :)

Kép Kép
curse

Móni,
Szerintem biztos meg fogsz szülni :) De azért szép utazási tervek :lol:

Nonni,
Én mivel lusta típus vagyok, olyan cuccot vettem, amit nem kell lemosni. Először aventes mellápolót, aztán meg a weledásat.

Dorka,
Gratula Márk babádhoz :) Szép méretek és hát az uh-s sacc :shock: :)

Zuzi,
Örülök, h meggyógyultatok és Bazsónak ilyen jó étvágya van :)

Macs,
Drukk az afp-hez, de úgy sem lesz semmi gond :)

Tinu,
Kitartás!!! Nálunk kb. 3 hós koráig tartott, aztán mintha elvágták volna. Mondjuk ez a dolog eléggé kötődött az infacolhoz. Kaksi pedig nem mindennap fontos, nálunk sem volt mindennap és a gyerekdoki is mondta, h 3-4 napig nem kell aggódni.

Kép Kép
curse

Kutya: nekem egy 63 kg-s rottweiler kanom volt. Nagyon jó fej kutya, nagyon szerettem!! :)
Majd lesz megint, mert a jelek szerint Füles is épp olyan álatbolond lesz, mint az anyja :mrgreen: Sajnos Apa miatt nem lehet nagyot, nekem meg a kutya, a térdtől felfelé-t jelenti méretben.. Val.szeg boxerben, vagy kerry blue terrierben kiegyezünk.talán.. :)
macskanyu

Kedves "topiklakók"!

Köszönöm szépen a válaszokat! Igen, igazatok van, túlságosan is általános volt a leírásom, most pontosítanék.

Magánrendelésre szeretnék menni és lehetőleg olyan doktort keresek, aki kellően informál minden esedékes vizsgálatról, törődik a kismamával és nem csinál abból problámát, ha kicsit aggodalmaskodó a leendő anyuka. (Jómagam egy nagy adag rossz élmény után az lennék...)

Még nem vagyok pocakos, de már szeretnénk babát, és azt szeretném, ha már ebben a "stádiumban" felvehetném a kapcsolatot a leendő orvossal.

Szóval újból megköszönném a segítséget!

Sziasztok

Mel.
hammy

Tinu,
épp most olvastam el a márciusi Kismama egyik cikkét, ami pont Neked valo (48. o.). Szerintem megnyugodnál töle, legalábbis nekem pl sikerült sokmindent helyretenni a multtal kapcsolatban.
fibi

Mel,
szívesen elküldöm a dokim adatait priviben, ő idősebb, de nagyon jó fej. Én az első babámat is nála szültem és a másodikat is nála fogom most. Aztán eldöntöd, szimpi-e :)
macskanyu

nem tudok privizni.....debug....
macskanyu

Tinu!
ha segít rajta a mellretétel, akkor ne fogd vissza magad! ;-)
amit még elfelejtettem, hogy ne kezdd el magad sanyargatni, én már csak margarinos zsemlén éltem azokban az időkben, hátha a kajám a gond. de persze semmi nem jött be. :) meg kell tanulnia emészteni. kb. 4 hós lehetett, amikor megfeledkezve magamról, káposztás rétest ettem. csodák csodája, semmi baja nem lett tőle, úgyhogy onnantól kezdve nem szelektáltam a kajákban (leszámítva az erőset)
ancsipancsi

Macs :) Füli és a keksz :lol: :lol: És én is drukk az afp-hez, minden okés lesz, ne aggódj!!

Fibi :) Király, hogy Bálintod kedvencei a gyümölcsök meg zöldségek! A krém receptjét sajna nem tudom, de van a hűtőben, szívesen adok belőle! (nekünk most úgysem kell és csak megromlana)

Tinu :) Nálunk Bálint kb. 3 hós koráig tartott a hasfájós időszak és próbáltunk mi is mindenfélét (Infacol, masszázs, stb.), de ahogy a csajok is írták, leginkább ki kell várni a végét... úgyhogy kitartááás! Aztán ahogy telik az idő, egyre jobban leköti majd a környezete és már a székében/ágyában is elnézelődik egy kicsit.

Curse :) Én nagyon is szeretlek a nyolc tonnáddal együtt! :lol: de magatokról is írjál lécci!!!
denizsa

Macskanyu!

Nagyon köszönöm! ide is küldheted: hacukamama@citromail.hu

:D
hammy

Mel
elküldtem a mélt :)
macskanyu

TÚRÓS MUFFIN:

Hozzávalók:
10 dkg csoki
3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg liszt
7,5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál tej
25 dkg túró
porcukor
tejföl

Elkészítés:
A csokit összetörjük és összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal. Majd elkészítjük a túrót palacsintatöltelék-szerűen: porcukor+tejföl, de ne legyen túl folyós. Ezt a masszát is beletesszük a tésztába. Majd tejjel lazítjuk egy kicsit, beletesszük a vaníliás cukrot.
A tojásfehérjékből csiptenyi sóval kemény habot verek, és egy részét először erőteljes fakanálmozdulatokkal, durván belekeverem a tésztába, majd a többit csak nagyon óvatos, laza mozdulatokkal.
Ha ez megvan, akkor mehet bele a sütőporos, csokis liszt. Az egész masszát belekanalazzuk a kivajazott horpadásokba, és megsütjük 30 perc alatt (175 fokon, gázsütőn 4-es fokozat).

Tipp: A tetejére a "Túró Rudi" hatás érdekében lehet csokimázt tenni!!:)

Én nem szoktam csokit belerakni, ugyanolyan jó anélkül is, sőt!!!!!!!!!!!

Fibi,
testápoló recept:

CITROMOS TESTÁPOLÓT:
neve: 1,0% gta 20,0 viginti SOL. Vigantol
OL.VIT "A"
GLICERIN aa gta 5,0 quinque
UNG HYDROPHYL
UNG REFRING aa gta 50,0 quingueginta
SOL ACITI BORICI 3% gta 100,0 centrum
OL CITRICI gta 0,50

DS:külsöleg testápoló

csak orvos irhatja fel, ha normális a gyerekdokid, fel fogja irni neked...de lehet,h van neki saját testápolója...

és kedvencem, a vaniliás popsikrém receptje is megvan...olyan illata van...és még JÓ is...hmmmmmmmm... :D

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Mel :) én is küldtem mélt, de vissza is jöttek :roll:
denizsa

Macskanyu!

Nagyon köszönöm!!! Ezer hála!!
hammy

Macskanyu, Denizsa :D megkaptam a leveleket, el is olvastam :D (vmi miatt nem tudok visszaírni :(

Nagy segítség, köszönöm szépen
hammy

Zsááánaaa!! :D

köszönöm :)
macskanyu

Zsan,
kösziii, angyal vagy :D gyerekorvosunk nem igazán jo fej, majd beprobálkozom a háziorvosomnál inkább :?

Deni,
jaj, nem ugy értettem, hogy B kedvencei a gyümik és zöldségek, hanem hogy azokat is eszi :) igazi kedvencei a turbo rudi, sütik, és tejberizsek :wink:
fibi

Kedves anyukák!

Még azt szeretném megkérdezni, hogy abban tudtok-e segíteni nekem, hogy Bálint Balázs doktornak mi az elérhetősége, vagy ki az, aki az ő kismamija (volt).

Köszönöm!

Mel.
hammy

Szdorka! de klassz, hogy benéztél! már sokszor eszembe jutottál, persze írni időm sose volt/lesz :oops: de nagyon örülök Nektek! a fiad a pici képen is szépséges, de csatolhatnál egy nagyobb portrét is, annyira szívesen látnám! drukkot nagyon köszönöm, jól esik :)

Nukada, a 2. gyereknél már a nemalvás is luxus lesz :lol: de az első pocakkal én is ilyen álmatlan voltam, csak bámultam a holdvilágot... :) most meg a fatuskó is éberebben alszik nálam :wink:

Manóka, isten éltessen a 7. szülinapodon!!! :D Ilyenkor hogy csináljátok, melyik nap köszönt a család?

Ancsi, amit leírtál, aszerint Lencsinek minden alapja megvan rá, hogy egészséges szép fogai legyenek! :D szóval sztem ne aggódj egy cseppet se.

fogmosást tényleg mielőbb el kell kezdeni, de 2-2,5 évesen is még csak az utánzás megy, aztán 3-4 éves korra már jó lenne "igaziból" csinálni - persze az évszámok véleményfüggően eltérhetnek!

Kátya, ínyednek jobbulást! nemrég éltem át egy hasonlóan szörnyű fogászati beavatkozást, úgyhogy őszintén együttérzek!!

Tinu, arra is gondolj, hogy esetleg nem ehettél-e Te vmit, amitől szelesedik Tündi. nálunk is az idő meg a pocakmasszázs/bicajozás/hasra tevés/repülőtartás/gyakori és kitartó böfiztetés (még szopi közben is!) segített, de talán mégis inkább az idő... Meg kell tanulni élni ezeknek a csöppeknek, és ez sajnos fájdalmas eleinte, és az anyai szív ezt különösen nehezen viseli (sőt, én már azon is bőgök, ha egy idegen kisgyereknek van vmi baja).
Szélcsőhöz én gyáva voltam (be kell dugni a baba popsijába és forgatni, aztán időben félreállni), de itt olvastam jó tapasztalatokat is vele. A "hőmérőzés" se ment, dehát én még egy kúpot se bírok betolni a gyerekemnek :oops:
Ha gondolod, írok pár homeós bigyót is, amit kipróbálhattok, hátha bejön.
Most jut eszembe, a Weledának van speckó babapocak-olaja (Baby Bauchlein Öl), a mai napig előveszem néha, ha pukikérdést kell megoldani, és egész jó a hatásfok :)
és anyatejes babánál normálisnak számít az is, ha 10 napig se kakil, mert szinte minden felszívódik! csak azok a fránya szelek ne lennének :? és fontos lenne most a felmentősereg, hogy Te is tudj pihenni, regenerálódni!
az óránkénti szopiról engem nagytudásúak lebeszéltek, hogy attól még jobban fáj a pocakja, úgyhogy ha "csak" megnyugtatásnak kell a cici, akkor próbáljátok ki a cumit, vagy megmutatni Tündinek a hüvelykujját. De pl LLL szopitanácsadók szerint ez a "rátöltéses" cucc baromság, és mindig igény szerint kell cicire tenni, szóval igazodjon ki az ember...

Móni, hogy s merre? bájdövéj, kinek küldsz sms-t ha elindul Marci?

votiv 8)
votiv

Macs,
Kutya méretben egyetértünk :) Minél nagyobb annál jobb :) Nem véletlenül van írfarkasunk :) Bár nekem pl. bejönnek nagyon a törölköző kutyák is :)

Deni,
Bagoly mondja verébnek? :wink: Egyébként mi jól, élvezkedek, apa táppénzen úgyhogy van segítségem!!! :)

Fibi,
Nem hiába Bálintodnak nagyon jó ízlése van :) Én már előre aggódok amiatt, h majd a lányomnak hogy mondok nemet, amikor édességet fog kérni :? :)

Kép Kép
curse

Tinu :) Na akkor jövök én az ellenvéleménnyel :lol: Az anyatej a szomjoltó és tápláló tulajdonságán kívül fájdalomcsillapító jellegű is, így nemcsak enni-inni akar a babácska... Így én nyugodt szívvel adnám neki a cicit óránként, ha kéri. Persze egyévesen már más a helyzet, de egy 1-2-3 hónapos babánál ez fontos.

Nálunk a pocakfájás tápszercserével megoldódott - ez ugye nálatok nem alkalmazható. Közben maszi volt még esténként, nagyon kellemes.

Szélcső: a szélcsövecske nagyon bejött, enm szokott hozzá a baba, de segített szegény picikének a kemény és nehezen távozó kakitól megszabadulni - persze nem naponta használtam, csak amikor már vörös volt a feje az erőlködéstől. Viszont: Akár 10 naponkénti kaki is normális, egészséges az anyatejes babáknál!!!

és érzékeny babáknál front = hasfájás.

Máég egy: ha a babóca tud hason aludni, érdemes próbálkozni, mert úgy könnyebben megszabadul a pukimanóktól.

Sok türelmet kívánok, megoldódik hamarosan, meglásd :)

indianyo

Ja, a kuty nekem is egy 60 kilós rottweilert jelentett, bármikor otthagytam volna mellette a gyerekemet, igaz, napi 1-2 órát minimum foglalkoztam is vele. Különleges kuty volt.

indianyo

Votivom,

elküldtem neked a mélt, amivel lógam!!!

Curse,
ha nem adsz eeve és nem előtte eszed, nem lesz ilyen gondod :)
macskanyu

Indike,
én is rábíztam volna Fülit a Nagy Poci Kutyára. Olyan feje volt, mint egy cápának(értsd: csupa fog-vigyor), de a családtagok a nyelvét is húzhatták. Igaz, kutya-kamaszként nagyon szigorúan kellett fogni.. de egy megbízható, kiegyensúlyozott állat lett belőle!
macskanyu

Mostani kutyink menhelyről hozott. Sajnos nem tudom egyenlőre eldönteni, h rábízhatnám-e Adélt :? De amit most tudok, ha kint van Adél babakocsiban a teraszon, akkor a kuty odafekszik. Mintha őrizné :?

Kép Kép
curse

Monisa irt sms-t, hogy kisfia megszületett :D Nem tudok semmi részletet (remélem majd válaszol), mert böbeszédüen csak annyit irt, hogy "Megszületett Marci" :lol:
fibi

Jaj, de jó :D GRATULÁLOK MÓNISA!!! ISTEN HOZOTT MARCI!!! :D SOK BOLDOGSÁGOT ÉS SOK-SOK TEJCIT!!!

Kép Kép
curse

Marcinknak boldog, hosszú életet, anyukájának sok örömet kívánok!

indianyo

ÉS egy újabb kisfiú a mai napra:
Ada kisfia JOnatán,pikk-pakk kiugrott ma anyukája pocakjából

MOnisáéknak is sok boldogságot!
20170114224602

Isten hozta Marcit és Jonatánt!!

Tinu,
a pocakfájás nálunk 4 hónapig tartott. Már egybe volt a hányással, mert a gázzal tele belek nem hagyták elférni a pocit. :( nagyon gáz volt, úgy együttérzek!
Aztán dokibácsi mondta, amit Ancsi írt. Legalább egy kaját hagyjon ki baba, helyette tea (botrányos :lol: :lol: :lol: de bejött!!) azóta hiszem, hogy az a kis "éhezés" nem baj.
Aztán jött a szélcső, egyetlen alkalommal és akkor .........nem részletezem és a pocifájás örökre a múlté lett :) Apa szerint kinyitottuk a kaput :lol:
Nincs semmi tuti praktika, majd elmúlik. és ettől a szövegtől sikítófrászt kaptam akkoriban :wink:

Kép
akata

Milyen baba özön :)
ADA NEKTEK IS SOK BOLDOGSÁGOT!!! :D ISTEN HOZOTT JONATÁN!!! :D

Kép Kép
curse

Monisa: nagy, nagy GRATULA!!! Hú, még fel se ocsúdtam a saját szülésemből és már itt a következő babuci! :D

Kép
Kép
tinu

Mindenkinek köszönöm a biztatást!!! Nagyon jó olvasni a tanácsaitokat és ti tapasztalataitokat. Én is bevetek mindent, aztán meglátjuk, mi válik be.
Végül belátom, hogy az idő mindent megold... :lol:

Kép
Kép
tinu

Micsoda babaeső!!! :D

Isten hozta Marcit és Jonatánt! Gatula a családoknak! :)
macskanyu

Ja, és igen, Votiv, kipróbálnám a homeós bogyókat is, hátha használ. Bármi jöhet, csak Tüncinek jobb legyen. Az is lehet, hogy minden babának más válik be, és ki kell kísérletezni.

Kép
Kép
tinu

Jonatán!!! MIlyen kafa név!!! :D

Kép
Kép
tinu

[color=red]Isten hozta Marcit és Jonatánt!! Sok-sok boldogságot Móniéknak és Adáéknak!![/color]

Curse :) Szupi, hogy befogtad apát segíteni! :wink: :D De jó, hogy ilyen klassz kutyátok van :D
denizsa

Fibi!
lehet, hogyha felnőtt orvos írja fel neked, akkor már nem olyan olcsó mulatság, mintha B. orvosa. én egyszer ugyanígy bepróbálkoztam Lencse dokijánál, hogy hallottam egy testápolóról, erre felírta a saját keverését (hasonlót, mint ez) és 1000 Ft-on felül volt, mondván az A vitaminra nincs támogatás és az tette ki a krém árának nagy részét. ráadásul csak 6 hó volt a szavatossága és nem fogyott el. szóval nem tudom, hogy hogyan és hol olyan olcsó az a testápoló, de megvenném én is olyan áron :). asszem Zuzi mondta, hogy a Bártfai patikában sok ilyen kence kapható. csak egyszer el kéne jutnom oda ;-)

Monisa!
Isten hozta Marcit!

Tinu!
megpróbálom előkeresni azt a homeo bogyót, amit feszülős hasfájásra kaptam.
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: