Szdorka! de klassz, hogy benéztél! már sokszor eszembe jutottál, persze írni időm sose volt/lesz

de nagyon örülök Nektek! a fiad a pici képen is szépséges, de csatolhatnál egy nagyobb portrét is, annyira szívesen látnám! drukkot nagyon köszönöm, jól esik
Nukada, a 2. gyereknél már a nemalvás is luxus lesz

de az első pocakkal én is ilyen álmatlan voltam, csak bámultam a holdvilágot...

most meg a fatuskó is éberebben alszik nálam
Manóka, isten éltessen a 7. szülinapodon!!!

Ilyenkor hogy csináljátok, melyik nap köszönt a család?
Ancsi, amit leírtál, aszerint Lencsinek minden alapja megvan rá, hogy egészséges szép fogai legyenek!

szóval sztem ne aggódj egy cseppet se.
fogmosást tényleg mielőbb el kell kezdeni, de 2-2,5 évesen is még csak az utánzás megy, aztán 3-4 éves korra már jó lenne "igaziból" csinálni - persze az évszámok véleményfüggően eltérhetnek!
Kátya, ínyednek jobbulást! nemrég éltem át egy hasonlóan szörnyű fogászati beavatkozást, úgyhogy őszintén együttérzek!!
Tinu, arra is gondolj, hogy esetleg nem ehettél-e Te vmit, amitől szelesedik Tündi. nálunk is az idő meg a pocakmasszázs/bicajozás/hasra tevés/repülőtartás/gyakori és kitartó böfiztetés (még szopi közben is!) segített, de talán mégis inkább az idő... Meg kell tanulni élni ezeknek a csöppeknek, és ez sajnos fájdalmas eleinte, és az anyai szív ezt különösen nehezen viseli (sőt, én már azon is bőgök, ha egy idegen kisgyereknek van vmi baja).
Szélcsőhöz én gyáva voltam (be kell dugni a baba popsijába és forgatni, aztán időben félreállni), de itt olvastam jó tapasztalatokat is vele. A "hőmérőzés" se ment, dehát én még egy kúpot se bírok betolni a gyerekemnek
Ha gondolod, írok pár homeós bigyót is, amit kipróbálhattok, hátha bejön.
Most jut eszembe, a Weledának van speckó babapocak-olaja (Baby Bauchlein Öl), a mai napig előveszem néha, ha pukikérdést kell megoldani, és egész jó a hatásfok
és anyatejes babánál normálisnak számít az is, ha 10 napig se kakil, mert szinte minden felszívódik! csak azok a fránya szelek ne lennének

és fontos lenne most a felmentősereg, hogy Te is tudj pihenni, regenerálódni!
az óránkénti szopiról engem nagytudásúak lebeszéltek, hogy attól még jobban fáj a pocakja, úgyhogy ha "csak" megnyugtatásnak kell a cici, akkor próbáljátok ki a cumit, vagy megmutatni Tündinek a hüvelykujját. De pl LLL szopitanácsadók szerint ez a "rátöltéses" cucc baromság, és mindig igény szerint kell cicire tenni, szóval igazodjon ki az ember...
Móni, hogy s merre? bájdövéj, kinek küldsz sms-t ha elindul Marci?