A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi, a mi gyerekdokink szerint minél tovább tápolod a gyerkőcöt, annál jobb :wink: de a "minimum" 2 éves korig. De ő nagyon konzerv-doki.
Sztem ha tejet is iszik már Lencsi, akkor azzal (ill az esti ágybani iszogatás helyett egy tartalmas vacsorával) lassan kiválthatod a tápit. Attól ne félj, hogy ezek után nem alussza át az éjszakát vagy éhes marad, vagy hogy netán nem kap annyi vitamint meg ásványi anyagot, mert majd szépen beszerzi másból.

A fogmosás nélküli elalvás ebben a korban sztem még nem olyan tragikus, ha egyébként se kap cukrosakat a gyermek, és esetleg cukormentes tápot is választhattok.

Én is izgulok néha emiatt, mert Isti nagyon kis béndzsó a fogmosásban, erőszakoskodni meg nem akarok vele folyton, attól félek, azzal csak megutáltatnám.

Azzal vígasztalom magam, hogy a védőnő, az olvasmányaim és az általam megkérdezett fogdokik szerint ebben a korban még úgysem lehet a tökéletes fogmosást megvalósítani, elég, ha megszerettetjük a gyerekkel és a napirendje részévé tesszük a szájápolást, és anya kicsit besegít a dörzsiben, dehát ugye ez még nem az igazi.
Ha a gyerek nem nassol (túl sokat), és csak ivásra használja a folyadékot (többnyire tiszta vizet) és nem lóg a szájában folyton a teás/gyümölcsleves cumi, meg sok rágással és nyers gyümölccsel tisztítja a fogacskáit, akkor nem lehet nagy baj... legalábbis most még nem. Aztán remélem idővel Istipók is megtanul fogat mosni, dehát ő még enni se tud egyedül...
(a nappali nyugtató-cumit szokák még mumusnak mondani a fogdokik, hogy ha már cumizik a gyerek, legalább gyakran fertőtlenítsük)

Persze azért kell is és jó is az a fogmosás, de ha majd változik idővel a napirendetek, és Lencsi nem iszik este az ágyban (ez már pl. a szobatisztaságra szoktatásnál fontos lesz), hanem vacsizik és aztán fürdik/fogatmos/lefekszik, legkésőbb akkor ez is meg lesz oldva.
votiv

Lányok,
a muffin receptek küldési nehézségeit és hosszanti időtartamát elkerülendő, légyszi aki kéri küldjön nekem egy emilt amire válaszként küldhetem, mert időőőőő összevadászni a címeiteket :D bocsi :oops: :oops: :oops:
csak, hogy megkönnyítsem: andrek00@citromail.hu

Kép
akata

Ancsi :) aranyos vagy, azért meg tudok én gyúrni egy tésztát ám :wink: Úgyhogy kérem a recipét :) Persze ha hozol kóstolót egy talira, akkor azt nem fogom visszautasítani :lol:

A torta feltehetőleg joghurtos-túrós-almás lesz, áprilisban még nincs más gyümölcs, úgyis az a lényeg, ő szívesen egye. Csak a tojás az aggodalmam, kicsit tartok tőle.

indianyo

Votiv!
elég jól megnyugtattál, köszi!
fogdoki nekem is azt mondta, hogy 2 éves kora után, ha minden foga kijött, ráérünk fogat mosni, mert addig megsérthetjük az ínyét, és az erőszakossággal megutáltathatjuk vele a fogmosást. este, ha sokat vacsorázik (mondjuk 1 szelet szeletelt kenyérke + felvágott), akkor is kér tejet, de csak boci tejet szoktam ilyekor adni neki. Sajna, ha cukor nem is, de laktóz van benne, az is zabálja a fogakat :). L nem nassol túl sokat, akkor is csak 2-3 szál ropit, inni csakis tiszta vizet (sokszor a csapból), és reggel-este tej/tápit. a nyers rágós gyümiket csak ritkán hajlandó megenni. cumit nem használunk.

újabban az a szokása, hogy apjuk kiengedi a kádnyi vizet, Lencsét bele, és az belepisil. ilyenkor lehet új vizet engedni, vagy csak zuhanyoztatni. múltkor gondoltam, hogy majd én... erősködtem, hogy pisiljen a bugyiba, mígnem láttam, hogy nyom, sőt, vetkezéskor még rám is csöppent egy csöpp, erre beteszem a kádba és csuri.
ezen felbuzdulva, gondoltam, akkor majd a wc. szeret leselkedni, ha anya pisil, úgyhogy ráültettem a wc-re, amiről fejvesztve menekült. kénytelen leszek bilit venni.

Indi!
esetleg fagyi gyümölcsökkel is feldobhatod a tortát, de elég sok levet eresztenek az ilyenek. (sőt, jut eszembe, nem is ehet még csak meggyet ezekből, málnát ilyesmit nem) a tojástól én is féltem, de adtam neki Manner piskótát kb. 10 hónapos korától, és abban is van, semmi baja nem volt tőle. tudod, én megveszekedett vagyok, megvettem Lencsének a kb. 1500 Ft-os nagyméretű (számomra kicsi volt :) ) Szamos tortát, ami főként marcipán és párizsi krém, és simán befalt egy szeletet, nagyon élvezte.

mivel nem műxik a privi:

KELT MUFFIN:

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg cukor

reszelt citromhéj
6 dkg margarin /vaj
3 dl tej /tápi
mazsola
2,5 dkg friss élesztő

A hozzávalókat kenyérsütő gépben dagasztom, kelesztem. A sütőformákat muffin papírral bélelem, a megkelt és átgyúrt tésztát kilapított gömbre formázom (mint egy szilvásgombóc pl.). Lekvár, mazsolás túró, gyümölcs, csoki darabok, zselés szaloncukor darabok, kandírozott/aszalt gyümölcs vagy egyéb ízesítés jön a tésztadarabkára és összegömbölyítve ( mint a gombócot) teszem a formába. Tojássárgával megkenve 20 percnyi pihentetés után 20 perc alatt gyege fokozaton
megsütöm. (sárgáját elvileg már ehet, de ki is hagyhatod ezt a lépést)
ancsipancsi

Deni: sikerült elcsípnünk két esőzés közt a napsütést, szal volt séta !

Mása: hiányoltad Lindit! Épp amit belinkeltél vaterás könyves oldalt, az alján épp Lindi kérdezett vmit az eladótól :lol:

Pocak:+++++ a melóhoz meg mindenhez! Néha azért tényleg írjál egy pár sort, hogy hogy vagytok!!!

Fibi: mostmár eszembejutott, hogy a múltkor is megegyeztünk abban, hogy kismamás receptet csináltunk mindketten ;)

Muffinkönyv: nekem is megvan, de én abból még sose csináltam semmit - van tapasztalatotok vele? Én azokat a reciket szeretem amik már tuttira beváltak másoknak! SZal: ZSAN ide a túrósmuflon receptet!!!! :)

Monisa: áááááá te mingyá szülsz?!! Akár ma?? 8) SZÜJJÉ má !!

Nonni: Rajz: nekünk ilyen übergagyi tescós mágneses firkatáblánk van és ded nagyon élvezi! Hiába veszi a toll részét a szájába nem tud vele kárt tenni magában! Egy dologra kell figyelni, hogy nem hurcibálhatja - de szerencsére szófogadó a jány ;)

C vitamin: ezt már máshol is hallottam, hogy adnak ilyet a dednek!
Ki ad még köcnek ilyet? Miért kell? Milyen kiszerelésben? Érdemes??

Manóka: nevek nekem tetszenek mind!!!

Indi: sárgáját se kóstolta még Domicsek? IGaz én is egy éves kora után adtam a sárgáját először Kamillának és rá egy hónapra a fehérjét...

Rylie
rylie

Ancsi :) Tápszer: doktornéni citálta nekem a who ajánlásást: 1 éves korig anyatej/ha tápszer, érzékenység esetén ezt 3 éves korig meghosszabbítani, de nem ha tápszer is ajánlott 3 éves korig, ha midnen oké. Persze, ez a 3 év nekem is soknak tűnik, de az biztos, hogy nem árt a tápi a babának - főleg, ha igényli. Ha elutasítja, akkor már meg is van a megoldás :wink:

indianyo

tejérzékenyeknek/glutén érzékenyeknek 1 éves kortól Vaníliás karika:

Hozzávalók:20 dkg liszt, vagy lisztérzékenyeknek coelipan süteménypor (Pécsi Sütőipar), 10 dkg Liga margarin, 10-15 dkg porcukor, 10 dkg főtt burgonya, 3 dkg élesztő, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 dl langyos víz, só (4 dkg vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja)

Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet/coelipan port a szódabikarbónával, majd a zsiradékkal, s a főtt, áttört burgonyával, a felfutatott élesztővel és a diétában megengedett ízesítőkkel alaposan összedolgozzuk. Habzsákba töltjük, a zsiradékkal kikent sütőlapra tetszés szerinti formákat készítünk. 10 percig pihentetjük, mérsékelt tűznél világos rózsaszínűre sütjük. Melegen (vaníliás) porcukorba forgatjuk.

A dietetikus véleménye:Nemcsak tejérzékenyeknek, hanem vesegondokkal küzdő apróságoknak is ajánlható ez az édesség. A Liga margarin tejérzékenység esetén jól használható, mert nincs benne semmilyen tej eredetű anyag.
ancsipancsi

Rylie :) én elég ruglmasan kezelem a kajakérdést, úgy érzem, de a tojástól tartok, így még azt tologatjuk. Ráér vele megismerkedni. Tésztát eszünk - durum, tojás nékül, kenyeret is meg az allergéneken kívül mindent már, de itt kongat a fejemben a harang és mondja, hogy tojást még ne. Biztos igaza van :lol:

Ancsi :) szerintem a jó kis szabolcsi alma pont megfelelő lesz a tortán :wink: A fénypont úgyis a túró meg a joghurt, abból bármikor bármennyit, és egyszer van szülinap, amikor tapicskolhat a kajában, máskor ez szigorú nem-nem.

Köszi a recipét!

indianyo

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre...

Most is azért jöttem, hátha van más XXII. kerületi pici babás anyuka itt, aki még nem igényelte meg a babakelengye utalványt az önkormányzatnál, vagy ha megigényelte és megkapta, akkor még nem vásárolta le.
A hír a következő: holnaptól megváltozik a rendszer, nem fogja mindenki kapni, csak méltányossági alapon, így aki még nem igényelte meg, az fusson du. 4-ig az önkormányzathoz és tegye meg.
Akinek megvan az utalvány, és nem vásárolta még le, az meg fusson a Camponába, ugyanis ma estig lehet csak levásárolni (vagy hívja fel az önkormányzatot, hogy átváltják-e később ők pénzre, mert a bolt tuti hogy csak ma estig fogadja el).

(rólam csak annyit, hogy január 5.én napra pontosan megszületett Márk, 4250 gr-mal és 56 cm-rel. Természetes szülés volt az Ikea szobában, egyedül egy burokrepesztésre volt szükség, mert 12 óra után sem nagyon változott a folyamat (este 9-kor indult 5 perces fájásokkal, és ez nem is nagyon változott reggelig, én meg már igazából "untam" a dolgot). A burokrepesztés után aztán kb. 3 órával bújt ki a "pici" fiúnk, akinek azon túl hogy 38 cm-es volt a buksija, még a kezét is a feje mellé tette, hogy nehezítse a dolgom. De azért csak kinyomtam valahogy :-) Ráadásul gátvédelemmel (ezer hála a szülésznőmnek!!!), és csak 2-3 apró pici öltésem volt, amitől már utána rögtön tudtam ülni, és egy pillanatra sem fájt a gátam.
A kórházzal én meg voltam elégedve, hamar elment az a pár nap)

Ha nem is írok, azért néha bekukkantok hozzátok, és drukkolok mindenkinek (ha nem baj, Votiv, neked különösen! :-)

Dorka

Kép
szdorka

Sziasztok,

Megint mennyit írtatok... nem győzök visszaolvasni.

Fogmosás ügyben én is aggódom, mert Fanninak annyiból áll a fogmosás, hogy leeszi a fogkrémet a fogkeféről, többre nem hajlandó, ha esetleg megemlítem neki, hogy ezt nem igy kéne, akkor borzasztóan megsértődik és büntiből még a fogkrémet sem eszi le róla. :lol:

Indi: tojástól én is marhára tartottam, most viszont annyira imádja, hogy tojásrántottát enne nap mint nap. De csak, ha apja csinálja vegakolbászosan hagymásan.

Ancsi: én is adom még a tápszert, de pont most gondolkodtam, hogy meddig adjam még. De tejre még nem akarok én sem átszokni.

Fibi: olajakért mikor gyüssz? Gyógyuljatok.

ÁKOSNAK BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk.

Manóka: szépek a nevek, amiket kitaláltatok. Kiváncsi vagyok melyik lesz a befutó?

J
johanna1975

Megint szar idő van... Tiszta depi leszek mindjárt...

A sok kajás hsz-ről jutott eszembe: az igaz, hogy aki szoptat, az nem ehet epret? Ha igaz, esetleg így terhesen még szabad? Van még pár doboz mirelitt a tavalyi termésből, akkor gyorsan beburkolnám, mert sztem pont eperszezon lesz, mire megszülök... :roll:

Tegnap próbáltam magam kifárasztani (takarítás, mosás, vasalás, vásárlás, sütés), le se dőltem du, mégsem tudtam aludni rendesen... Szerintem 1 óránál többet folyamatosan nem aludtam. :cry: :cry: Valami ötlet?

Néha elgondolkodom, hogy mi lesz, ha a gyerek tej, liszt vagy akármi érzékeny lesz... Mi zabáljuk a vajaskenyeret, ő meg eszik valami vackot...

nukada

Johi!
akkor ezek szerint a kókusztej akciód nem vált be?
én a boci tejcsit is adom, nincs is tőle baja, csak a tápiban van egy csomó vitamin, meg több kcal, így könnyebb adagolni a vitamint is.

Szdorka!
Gratulálok a babához, szuper, hogy minden jól ment! Hamarosan a XXII-be költözünk, de csak jövőre születik majd meg babánk, viszont érdekelne ez a kelengye téma.
ancsipancsi

Dorka,
utolag is gratula Márkhoz! Nagyon szép baba :D ki volt a szülésznöd és a dokid? nagyon jol csinálhatták a dolgukat, ha ilyen nem tul pici babát gátvédelemmel, teljesen természetes uton megszültél, nagyon ügyes voltál!!! :D

Johi,
elvileg, jövö szerdán járunk Budán :wink: ha addig meggyogyul B és nem jön közbe semmi, akkor megdumáljuk :)

Fogmosás: nálunk sem tökéletes még, nem mindig akar homeos fogkrémet sem rátenni. De ha mi is mossuk, akkor ö is dörzsölgeti :) a kiköpést még abszolut nem tudja/akarja, de állitolag azt csak késöbb tudják ök megtanulni.
fibi

Nukada,
nehogy öngyi legyél! :mrgreen: És sajnos az utolsó időszakban elég szokványos a nemalvás jelenség... evvan...
én már ettem lisztérzékenyeknek való "vackot", igen finom csak nagyon húzós az alapanyag.. :(

Johi,
privimet megkaptad???!

mingyárt írok még, csak F nyafog..
macskanyu

Rylie,
én Cebion cseppet adok most Bálintnak (csecsemöknek is lehet már), napi 10 csepp kisgyereknek. amig ilyen trutyi idö van...

Nukada,
ne légy depis! nézz meg inkább vmi jo kis vigjátékot, Te még megteheted, nem szakit félbe gyereksirás :lol: vagy menj el vásárolni, nálam bevált :) most vettem egy Cherokee mamuszt magamnak (ikejás kilyukadt), meg egy anticellulit gélt, hátha használ :lol:
epres kérdésre szakértöink biztos válaszolnak (én amugy ettem :oops: ). Alvásra meg hááát... talán relaxácios zene, nyugtato illoolajos fürdö, ilyesmi hátha segit. vagy az unalmas tévémüsör, én azon mindig elaludtam 8)
fibi

Szia Macs,
Bálintnak még öléggé folyik az orra, igy nem tudunk pénteken tornára menni :cry: sajnálom nagyon :(
fibi

Fibi,
Bálint Balázs a dokim, és Kondor Kata a szülésznőm. Mindkettőjüket 1000 százalékosan tudom bárkinek ajánlani :-)
Azért persze talán az is használt, hogy én is csináltam a gátmasszázst az utolsó hetekben, de Kata masszírozása nélkül valószínüleg ez kevés lett volna.
A nagy szerencse az volt, hogy senki nem tudta hogy ekkora baba várható (37. héten 2900 gr-ra becsülték :-), így nem izgult azon senki hogy nem fog kijönni.
Bár talán volt egy pillanat, amikor BB már kicsit bizonytalan volt, ő már nyúlt is az ollóért, de Katával ketten lebeszéltük róla (mondjuk gondolom inkább Kata volt a meggyőző :-)

Ancsi, a kerület 40.000 Ft-ot ad a kerületben született babáknak, viszont holnaptól csak rászorultsági alapon (öregségi nyugdíj * 2 fejenként alatt :-(

Ébred Márk, mennem kell...

Dorka

Kép
szdorka

Ja, egy vicces sztori tegnapról:

Sétálunk a Kikában, a mozgólépcső oldala ki van rakva tükrökkel. Én szépen elhaladok mellette és konstatálom, hogy annak a kismamának ott a túloldalon milyen nagy pocija van... Már kezdtem is anyukámnak, hogy: Úr Isten... (úgy folytattam volna, hogy nézd, milyen nagy pocak, szegényke!!!) amikor rájöttem, hogy az én vagyok a nagy bendőkémmel... :shock: :shock: :shock:

Fibi:
nálam egész éjszaka megy a TV (így kevésbé félek), de tegnap még egy Orbán interjút is végig hallgattam és mégsem aludtam el... (elkapcsolni lusta voltam :oops: ) Amúgy Animal Planetet szoktam nézni, az állatrendőrséges sorozatot, de attól meg fura álmaim lesznek (lásd egy oldallal korábban)

nukada

Viszont szombaton szeretnék végre kismama jogára eljutni (Zsolo itthon maradna B-vel). Téged az érdekel esetleg?
fibi

Votiv :) Igazad van, kapja csak össze magát a család és segítsen!! Elképzelem, ahogy összeszorítod a lábad,amíg apa dédit fuvaroz :lol:

Nonni :) Bár nem volt ciciproblémám, az Avent mellápoló balzsamjával kenegettem, hogy bírja a strapát, azt még lemosni sem kell szopi előtt, nem egy olcsó mulatság, de nagyon jó.
Rajzolás: nálunk is van mágnestábla, amit nagyon szeret Bálint, mert szinte rá sem kell nyomni a ceruzát és mégis jól látszik, de van gyerekbarát zsírkrétája is, de azok már főleg darabokban... :roll:

Manóka :) Szuper, hogy szűkült a nevek köre, bár tudom, így sem egyszerű (mi sem döntöttünk még :lol: )!

Barbi :) Majd csak később megyünk a 4D-sre, de nem hagyjuk ki :wink: Angival mi újság?

Kátya :) Fogdokihoz sok ++++

Ancsi :) Nálunk minden este van fogmosás, bár ded nem mindig lelkesedik érte. Köpni még ő sem tud, de utólag szépen mondja, hogy "phö" :lol: Én megkérdeztem a gyerekdokit, aki szerint nem kell még fogat mosni a gyereknek, de a fogdokinkat is, aki szerint meg nem árt minél előbb elkezdeni (legalább gumikefével)... hát most legyen okos a szülő, próbálkozunk... :roll:
A kakaót még mi is tápival isszuk, bár felhigítom, így nincs annyi kalória benne és kb. u.annyiba jön ki, mintha tejet inna Bálint. De már én is gondolkodom rajta, hogy meddig is kéne és mikortól jöhet a tej.

Fibi :) Bálintod jobban van? (és olajodat elhozom)

Indi :) Igazad van, nem sürget a tatár, nem kell elsietned, ha úgy érzed a tojást! Úgyis a töltelék a lényeg, és az nagyon jól hangzik :wink: :lol: Nem írtad, hogy van-e még hasmenés vagy végre túl van rajta Dominó?

Rylie :) Bálint is kap most ebben a betegséges időszakban immunerősítőnek C-vitamint (Cebion cseppet), persze ettől még simán lehet beteg, de talán nem árt neki, mert kevesebb gyümit is eszik így télen. :roll:

Dorka :) Gratula a szüléshez és Márkhoz, meg a szép súlyhoz is! :D

Johi :) Fannika tudja, mi a jó: kolbászos rántotta :lol: :lol:

Kép
Kép
denizsa

Nukada!
B májuban született, és folyamatosan epret zabáltam, és semmi baja nem lett!!!!!!! Nehoogy lemondj róla! Egyébként a lényeg, hogy szopizás alatt ne igyá', ne drogozzá', ne cigizzé'. A többit meg majd jól kitapasztalod :lol: :lol: :lol:
És ha ne megy az alvás, nem jönnél át hozzánk éjszakai gyerekcsősznek??? mi ugyanis tudnánk aludni :wink:

De nem panaszkodok, B egéyz jól alszik, most épp nyugalmi állapotban vannak a fogai, és eszik is! Olyan jó!!!! Bár tudom, hogy ez csak átmeneti, de ilyenkor érzem, hogy mennyivel nyugodtabb lehet az olyan anyuka, akinek eszik a gyereke!

Barbi!
Egyedül viszem már a kölkökel a játszóra! Hogy tetszett a Göncöl? Megtaláltad???

Indi!
Megkaptam a Kisamama Babakonyháját, álllati jó receptekkel, hétfőn megmutatom, van benne torta (bio is) recept is!!!!!

Dorka!
HAtalmas gratula a hatalmas babádhoz!!!! :D

Fibi, Votiv!
Na, én abszolut nem paráztam amiatt, hogy mi lesz, ha beindul a szülés! Még csak össze sem pakoltam, tudtam, hogy lesz rá időm! Persze kívánom nektek, hogy gyorsabban menjenek a dolgok, mint elsőre, de szerintem lesz idő kitalálni, hova tegyétek a fiúkat. Én pl 1 napi fájások után hívtam tesómat, hogy akkor jöhet vigyázni B-re, ő meg már hónapokkal előtte beharangozta a melóhelyén, hgy bármikor jönnie kell szülni :lol: Szerintem , ha éjszaka indulnak a dolgok, reggelig még simán otthon lehet maradni! Aztán akár hozzánk is hozhatjátok a dedeket, ahol kettő elfér, ott akár három is :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Votiv!
És Apafej mit szólt az esküvői zene kiválasztásához? :mrgreen:

Nonni!
Cicire a Weleda mellápoló olajat javaslom!!!!!!!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi Kép
nekün olyan ritkán sikerül valamit összehozni Kép
Bálint gyógyuljon hamar meg!!!!! én dafke elmegyek egyedül, illetve Fülessel, mert az a kényszerképzetem (nehogy megmondjátok, mennyire hülye vok, mert összeomlok! :mrgreen:), szóval túltáplált tengerimalacnak érzem magam és megnyugtat, hogy sportolhatok úgy, hogy Fülit sem kell rásóznom emiatt senkire.

Nuk,
én ettem az epret gátlástalanul, terhesség alatt, védőnénim szerint minden piros gyümölcs, nagyon segít a vaspótlásban! Szerintem szopi alatt is lehet, HA a babapocak bírja. Füles nem bírta, így hús-tészta "diétán" kellett tengődnöm 3 keserves hónapig, pedig én zőccség-sajt fan vagyok... és tejet sem lehetett, pedig súlyosan tejfüggő is vagyok...

Ancsi,
én nem tápizom Fülest, mert szerencsére eszik sok zöldség-gyümölcs-husi miegyebet, az altatós itóka nálunk banánturmix tejből, sok banánnal, hogy sűrű legyen és ha vmiért keveset evett napközben akkor Johi féle rizspéppel még sűrítek rajta. Cukormentes és Füles imádja!

Indike,
belőhangokra mindig érdemes hallgatni, ezt megtanultam. Ettől függetlenül tésztába kevert tojást kapott F 10 hósan, semmi baja tőle és most már főtt tojást is kap, attól sincs semmi baja. Csak a narancs-mandarin és bolti felvágott, amit nem bír, attól rögvest sebes lesz a popója.. pedig imádná a mandarint :(
macskanyu

Nukada :) Mozgólépcső :lol: Sajnálom, hogy nem tudsz aludni :( ha a tv nem jön be, akkor könyv? :roll: Bevallom én is ettem epret... :oops:
denizsa

Szoval a jogás hsz Macsnak szolt :)

Manoka,
Boldog szülinapot!!! ha jol emlékszem, valahogy mostanság tartod :wink:

Dorka,
ök tényleg jo párositás, de a Te munkád nélkül nem jött volna össze :lol:

Nukada,
Kikás sztori :lol:

Deni,
hát, kicsivel talán jobban. ma már nem 2 percenként kell orrszivozni... Olajat köszi (mindjárt mélre is válaszolok), csak jo lenne Johival is talizni majd :wink:
fibi

Zuzi,
gratulálok neked az egyedül-játszóterezéshez :)

Fibi,
a hétvégék nekünk nem jók általában, nem csak azért, mert akkor végre láthatm Apát, hanem mert a rokonyok is akkor jönnek babázni stb. De ha mégsem, akkor rohanunk a házikóhoz, meg bevásárolni stb. :(

Én remélem olyasmi lesz a szülésem, mint Fülivel, viszont ebben az esetben én nem tudok egy napot várni! 10-kor indultam a kórházba, erőst bizonytalanul, nst-re és 14.15-re kibújt Füles...

Dorka,
Márkhoz gatula! :)

az összes muffinosnak ajánlom, most találtam: Kép
macskanyu

ÉJJJJEN-ÉJJJEN!!!

Azért vannak + dolgok is az életben!!!

Zuz:
Szívesen mennék, de bevallom őszintén, az egy dolog, hogy nem tudok aludni, de a paplan alatt punnyadni baromi jól esik... :oops: :lol:

Amikor pár hós kismama voltam, a mirelitt gyümiért voltam oda nagyon... A Metroban lehet kapni 1kg vegyes bogyósgyümit (eper, málna, áfonya, SZEDER/a kedvenv/) 1000-ért, a mi sztem baromi occsó, mert a Cora-ban a 350g-os 700 körül van. Na, azt szépen kiborítottam tálba, még azt sem vártam meg, hogy rendesen kiolvadjon, dideregve habzsoltam...

Most meg már nem esik jól igazán semmi...
DE elég a panaszkodásból, hiszen a kis élősködő, aki miatt nem tudok enni, aludni, meg egyebek 8) az én saját, külön bejáratú csecsemő-leszármazottamként ölt formát nemsokára!!!

nukada

Macs,
ne is mondd, én is észrevettem már, hogy ritkán jön össze Veled tali :( jo tornázást! akkor joga nem érdekel? :)

Zuz,
abban igazad van, hogy az éjjeli fájásokkal mehetünk reggel a H-ba (legalábbis nálam sem váthato villámszülés :lol: szerintem), de sajna az én hugomnak elég fix a beosztása, ö nem tud bármikor jönni segiteni :cry: ha meg anyoshoz kell vinni B-t netán, akkor az plusz 3 ora hossza minimum :?

Deni,
B is kapott olyan mágnestáblát névnapjára, és mondtuk neki, hogy rajzolás után elvarázsoljuk. erre ö ugy mondja, hogy "elgarázsolom" :lol:

U, akkor ezek szerint én nagyon gázos anya vagyok, mert már 1 éves kora után ihatott tejet a gyerekem... :roll:
fibi

Fibi!
Manókánakl idén nincs szülinapja, mert febr 29-én született :mrgreen: ő a legfiatalabb közöttünk :lol: lehet kb 7 éves :lol: :lol: :lol:
Manóka!
Isten éltessen! :D
zuzmo1

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!!

Tudnátok nekem olyan orvost ajánlani a Szent Imrében, aki lelkiismeretes a terhesgondozás folyamán, és aki oda is figyel a kismamára??? Sajnos a régebbi rossz tapasztalataink miatt keresek most új orvost. Egyébként Bálint Balázsról olvastam a legtöbbet. Szerintetek??

Köszönöm a segítséget!!

Mel.
hammy

Fibi
méltem :) és enyém 1 éves dedem is tejmániás :)

Hát akkor Isten Éltesse Manókát :D
macskanyu

Boldog szülinapot Manóka!!!!!!!!!

nukada

Macs: megkaptam, csak nem tudtam semmi okosat kitalálni, lehet Apjukat megkérem, vigye el néked...

Ancsi: bevállt, az ahhoz kellett, hgoy a délutáni tápit elhagyjuk, annak már nyoma sincs, már csak ete tápulunk... :lol:

Zuz: hun van az a göncöl turi? Ügyes vagy az egyedül játszózáshoz. Bazsónek üzenem, hogy egyen szépen továbbra is, legyen néki boldog anyucija.

Den: hát igen... csak hát vegakolbászos, azért rendeset még nem kapott (tőlem). :lol:
johanna1975

Manóka: Boldog szülinapot Neked... akkor tényleg jó fiatal vagy.
Sok sok boldogságot neked.
johanna1975

Johi, méltem
macskanyu

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!!

Tudnátok nekem olyan orvost ajánlani a Szent Imrében, aki lelkiismeretes a terhesgondozás folyamán, és aki oda is figyel a kismamára??? Sajnos a régebbi rossz tapasztalataink miatt keresek most új orvost. Egyébként Bálint Balázsról olvastam a legtöbbet. Szerintetek??

Köszönöm a segítséget!!

Mel.
hammy

Fibi :) Én is szeretnék a Tóbiásomnak tejet adni 1 éves kora után - már keresem is a jó kis házi tejecskét - itt nálunk házhoz hozzák állítólag! De ettől még az esti és reggeli tejecske az tápi marad még egy darabig, abban tényleg midnen fontos vitamin megvan - szerencsére nálunk az evés maitt nem kell aggódni - ma például csirkepörkölt volt, husi elfogasztása után csontot is rágcsáltunk kicsinyég:lol:

Zuzi :) de jó, megnézzük a tortarecipét! És klassz, ghyo Bazsó jókat eszik! Van egy-két ötletem szendvicsre meg gyerekcsábító tálalásra ám :wink:

Deni :) köszönöm szépen érdeklődésed, tegnapra megjavult a kölök pocakja :)

Macs :) tegnap este tiszteletedre elfogyasztottunk egy avokádót és közben sűrűn emlegettünk - meséltem Dominónak, hogy születése előtt is iylen fonomságokat ettem a kórházban :wink:
Ó, sajnálom, hogy Füli nem ehet mandarint, az tényleg finomságos! Egyéb citrusokat sem bírja?

Nuk :) hát én is hasonlóképpen fenn kukorékoltam éjszaka az uccsó hónapokban - állandóan ment a tévé, teljesen ki lettem okítva az amerikai állatvédelmi törvényekből például :wink: Jó elsz, legalább a kórházban majd nem akarsz az álmosságtól felborulni, mert megedződsz :wink:

Manóka :)

Kép

indianyo

Manóka :) Nagyon boldog szülinapot!!! :D :D

Fibi :) elgarázsolás :lol: Fiad tagadhatatlanul autófan :lol: és tök jó, hogy már jobban van!! :D :D

Johi :) Bálint már kapott "rendes" kolbászt, nagyon bejött neki, de nem sokszor jut neki a jóból :lol:

Zuz :) Gratula a kétgyerkőcös játszózáshoz! Bazsó meg nagyon rendes, hogy így eszik, remélem megtartja ezt a szokását!

Macs :) Banánturmix nagyon jól hangzik, még én is megkívántam :lol:
denizsa

Szia Hammy!

BB közös kedvencünk :) De nagyon sok figyelmes orvossal találkozhatsz a kórházban ám! Például extrafigyelmes doktorbácsi Dr. Faludi Pál - mindjárt meg is fognak ebben erősíteni néhányan :)

indianyo

Indike,
az avokádó nálunk általában súlyos vita forrása, mert Füli is minden mennyiségben elenné előlem :mrgreen: Úgy vagyok az avokádóval, mint a hobbitok a gombával :mrgreen:

Hammy,
sztem itt a legtöbbünk dokija ilyen. Ha bővebbet írsz az igényeidről, jobban tudnánk segíteni...
macskanyu

Iiiigen, BB is jó fej,meg a FP is, de a Szőnyi István is :D Kép
macskanyu

Mel :) Kicsit szűkíthetnéd a kört, hogy mi az elképzelésed dokit illetően (férfi/nő, idős/fiatal, stb.), mert nagyon sok jó és figyelmes dokit tudunk Neked ajánlani! A Bálint-família igen népszerű, de Faludi dokinak is van jó néhány páciense itt (ahogy Indi említette :lol: ), és Bardóczy doki is, stb. itt egy link, hogy melyikünk kinél szült: http://babanet.extra.hu/tabla1.htm Az viszont kérdés, hogy van-e már pocakod, mert pocakosan már nem mindegyik vállal el, és eltér kinél mennyi az előjegyzési idő, meg hogy csak magánban rendel vagy sztk-ban is (kérdés persze hol laksz és hova tartozol), stb.

Indi :) Jaj de jó!! Akkor puszi Dominó már egészséges pocijára! :D :D
denizsa

Macs,
tej-téma: akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok galád anya :wink: szerencsére B is eszik rendesen gyümölcsöt meg zöldséget is. A kedvence a vérnarancs, alma, körte, meg a zuborka, és koktélparadicsom :D ja, meg a cékla, csak neki az csipi ki a popoját (meg a karfiol).

Deni,
hát, csak annyira van jobban B, hogy picit ritkábban kell szivni az orrát, meg már nem akar egész nap rajtam ülni, hanem szivesen rajzolgat az uj filcével is :wink:
fibi

Nonni!
3 krémet használtam cicire, (Bepanthen, GArmastan, Avent), legszimpibb a legdrágább Avent volt.

Macs!
és miből issza Füli a turmixot? mert egyszer csináltam én is, és a 4-es Avent cumi eldugult tőle. :(

Deni, Fibi!
nálunk van a cerkában egy luk, arra madzagot és azt a táblához kötöttük. (de fúrni is lehet bele, hogy ne tudja elcsórni)

Manóka!
Boldog szülinapot kívánok!

Hammy!
amit leírtál, az minden dokira stimmel majdnem.

Macs, Indi!
én inkább hobbit lennék
avokádó nem jött be
ancsipancsi

Fibi,
koktélparadicsomot Füles is kétorcára falná, de még nem merek sokat adni neki.. :D

Indike,
előbb kimaradt, sajna csak az ananász megy a citrusfélék közül.. meg 2 falat kivi

Behalok a Csajomon.. :D :D :D megevett egy marék kekszet, összemorzsázta az egész szőnyeget és most kihurcolta a kisszobából a porszívót és mutatja nekem, hogy " Zizzzz-Zizzz..!!!" = "nemlátod micsoda kupi! Porszívózz már ki!!" :lol:

és drukkoljatok, elvileg ma kiderül az afp-m eredménye...
macskanyu

AKIK A KRÉMEKBEN OTTHON VANNAK:
kinéztem egy Eucerin fedőkrémet, ami a szörnyűséges pattanásaimat leszárítaná, viszont valami 3500 Ft, amit nagyon sokallok. két nagyon fontos hatóanyag van benne, a Panthenol és a Zinc Oxyd. nem ezek vannak a popsikrémekben is? vagy azért ennyire ne legyek marha, hogy ezt kenem a búrámra? mondjuk a mi kenőcsünkben csak Zinc van, Panthenol nincs, viszont van benne valami zsír, ami miatt nem oké.

Szerintetek, ha bemegyek a gyogyótárba, hogy ezt tegyék nekem össze (legalábbis amijük van belőle), azt megcsinálják? mondjuk mennyiségek nincsenek :(

Aqua, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Butylene Glycol, Panthenol, Steareth-20, Cetea-ryl Alcohol, Myristyl Alcohol, Bisabolol, Polyglyceryl-2 Caprate, Carbomer, Acry-lates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Dia-zolidinyl Urea, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Eth-ylparaben, Propylparaben, Talc,
ancsipancsi

Bár az internetről is le lehet tölteni, de szépen összeszerkesztve (abc sorrendben :D ) el tudom küldeni bárkinek a kb. 100 oldalas muffinrecept-gyűjteményemet. Nagyon sokat kipróbáltam már és finik. Van benne túrórudis muffin is, vagyis túrós-csokis. Nyami-nyami.
Az emilem: szeredibeatrix@hotmail.com. Akinek kell, írjon egy emilt és elküldöm.

Kép
Kép
tinu

Macs,
ananász, kivi, nyami, már megint megéheztem :D
afp-hez drukk, ugysem lesz semmi gáz!!

Én krémekben nem vagyok otthon, igy nekem is lenne egy kérdésem: az a gyogyszertári kenöcs, amit többen is használtok száraz börre, annak megvan valakinek a "receptje", összetevöi???? vagy csak bemegyek, és készitenek? valami A vitaminost irt asszem valaki (Deni??) mert B-nek elfogyott, amivel a hátát kentük, és szerintem ez a (kb 33 forintos krém) is ilyen volt.
fibi

Leni, Monisa,
Ti irtatok privit tegnap este? mert reggel még kiirta, hogy 3 uj üzenetem van, aztán valami debug-os hibaüzi jött, és eltünt minden :? légyszi mélben irjátok meg ujra :)
fibi

Ti Tapasztalt Anyákok!

Kezdek kissé kilenni. Kérlek, írjátok meg, meddig kell még kitartsak? Vagyis meddig ilyen nehéz ezzel az egyébiránt igencsak cukimókus, zabálnivaló gyerekkel? Tudom, hogy már mindig, de ennél konkrétabban? :? Szóval van neki ez a hascsikargatása (vagy mije), amitől aztán marha nehezen alszik. Ma is óránként szoptattam, mert nagyon nyüszi, ráadásul ma még a kaki sem akart még eddig kijönni. Ma döntöttem úgy, hogy még a szélcsövet is kipróbálom inkább, csak nyugodjon el a pocija, mert így csak nyüszizik és nem tud pihenni. (Mellesleg persze ilyenkor én sem. Na nyilván utóbbitól vagyok kicsit idegbeteg.)
Szóval mikor csitul a helyzet szerintetek? Még két hét? Még egy hónap? Majd ha megtanul mocorogni? Vagy ha jár? Mikor lesz az, hogy lesz egy nap kétszer fél órán kívül valami kis olyan időm, ami nem az altatással, vagy az etetéssel telik?
Bár most kb. 10 perce még nem nyikkant meg. Lehet, hogy alszik egy kicsit? (Kopp-kopp-kopp.)

Kép
Kép
tinu

Tinu,
ez eléggé gyerekfüggö szerintem, erre sincs recept sajna :? Mindenki a maga tapasztalatát tudja elmondani csak.
Bálinttal is nehéz volt az eleje, én ugy emlékszem könnyebbséget a 8-9. honap hozott, és miután elkezdett ülni+mászni. Ö nem birt tul sokáig egy helyben feküdni, mindig kellett neki látnivalo, ergo cipelni kellett a fenekét sokáig és sokat. Vagy a hasa fájt, vagy éhes volt (sokak szerint kevés volt a tejem), vagy álmos volt, és nem birt egyedül aludni, a joég tudja, én nem mindig tudtam eldönteni. De ahogy önálloan is tudott dolgokat csinálni, minden könnyebb lett. Kitartááás!!!
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: