A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok!!!

Zsanci:
Igi nagyon aranyos vol, van és lesz...

Curse:
Adél baba is tüneményes!!!

Kátya:
Én itthon járok tornára (illetve inkább nem járok, 3x voltam), előadásra akartunk az együttszülősre menni, de a párom nem tudott felkelni időben... legközelebb az ápr. 10-én lesz, na azt már nem szeretném megvárni...
Viszont voltunk bent a szülésznőnél és ő mindent elmagyarázott és megmutatott nekem is és a páromnak is, úgyhogy gyorstalpalón elvégeztük! :)

Votiv:
Nekem is tegnap telefonált a volt oszt.társnőm (egy nap különbséggel vagyunk kiírva), hogy ő is a Söfi-be szült volna, de az a baj, hogy a dokija sem tud semmi értelmeset mondani.

Csodálkozik mindenki, hogy nyűgösek a gyerekek, a kismamák, a pocaklakók, amikor egyik nap szakad a hó, másik nap meg süt a nap. Állítom, nem normális ez az időjárás. De legalább ma lehet sétálni... Szegény kistutám tegnap nem nagyon akaródzott kimenni, úgyhogy hajnali 3-kor már hozta a gumicsontját, hogy játszak vele. Én gonosz meg elzavartam... :oops:
Ma viszomt már 7-kor kiEBrudaltam a kertbe + ma jön az "idomár" hozzá.

nukada

Nagyon boldog ÁKOS-napot!!! :D :D

Kátya :) Az, hogy hány ágyas szobában érzed jól magad, tényleg sok mindentől függ, de sztem elsősorban a szobatárstól. Nekem nagy szerencsém volt, nagyon jó fej és rendes csajszit fogtam ki, ő tanított meg pelenkázni, mellet fejni és nem dumált sokat, mégis rá tuduk bízni egymásra a gyerkőcöket, amíg tussoltunk, stb. Szóval így elsőre nem bántam meg, hogy nem egyedül voltam (bevallom másodjára meg nem fizetnék a külön szobáért...).
Előadásokra meg tornára még első pocakosságom idején jártam, most ezek luxuscikkek :lol:

Votiv :) Hát ez a Söfis eset elég durván hangzik :evil: :evil: gondolnám, hogy mindennek van határa, de úgy látszik nincs :( :(
Indi sztem tök jó tippet adott, a dédi igazán jöhetne taxival! végső esetben párod vmelyik nagy gyereke nem tudna vigyázni Istire? Az meg, hogy Te vezess fájásokkal szintén rémesen hangzik, akkor már inkább Te is hívj taxit, ha minden kötél szakad!! (Nekem voltak fájásaim kórházba menet, garantálom, hogy nem tudsz másra figyelni akkor...)

Neet :) Fánk nyami :D :D És tökre igazad van, sztem is a személyi feltételek jobban meghatározzák hogy érzi majd magát a gyerek az oviban/bölcsiben/isiben, mint hogy mennyire kopott a pad... de akkor marad a puding próbája az evés...

Ancsi :) Elképzelem a vatta-tesztet, ahogy kül. fajta vattákat dugsz a pizsud alá, hogy melyik viszket... :lol: inkább elhiszem, hogy mindegyik pamut.

Kép
Kép
denizsa

Voitv: és ha a dédi az aktuális nap előtt odaköltözne hozzátok?? :roll:

Igiboy és Adélbabó nagyon helyre gyerekek :) Füles meg igazi huncut manó :)

Csatlakozom Neethez én is azt hittem, hogy a Szinyei Merse is és csak aztán Pál :oops: :oops: mindég tanul az embör vmit hiába...

Fibi: jaaa az nem L doki hanem Z doki :lol: és igen majd elmegyek hozzá márciusban (megvárjuk a fizut mert ez a kórházasdi kissé sokba került most nekünk)
Barátném kisfia Ágosoton lesz 8)

Manóka: szuper, hogy kisfiúcska jól van odabenn! Nektek van már valami név ötletetek?

Amúgy ez a névügy valóban nem egyszerű...ha fiúnk lenne fogalmam sincs, hogy mi lenne a neve...

Söfis doki jó nagy paraszt! Eddigis kirázott a hideg a Söfi gondolatától is, ezek után meg... :?

Szrek: én karobot még sose nem használtam. sima biotortát csináltam amiben nincs cukor és elvileg bio cuccokból kéne, hogy készüljön de én sima hazai lisztből csináltam. Nemtom Fibi elküldte-e a recipét, ha nem akkor bemásolom neked újfent!

Den: el a bacikkal és fel a talira! ;)

ÁKOSOKNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Rylie
rylie

Rájli,
ugye-hogy? ha netán kiderülne, hogy fiúcska a pocaklakó, én sem tudom, mi lenne a neve. Sokal kevesebba szóbajöhető és az egyetlen "kedvenc" fiúnevemet, meg Apa nem preferálja :mrgreen:

Neet,
no hát nem mondtál akkora fikciót, mert ha Apa anno, nem veszi a szavamat a telefonban, hogy ha már nem akarom, hogy hazajöjjön a melóból és bevigyen a H-ba, akkor mindenképpen hívjak taxit, akkor lazán bebuszozom a 7-essel a H-ba és akkor tényleg a csordogáló magzatvízzel történt volna az eksön. :mrgreen:

Votiv,
De durva ez a Söfis sztori!!!! :evil: :evil: már megint azok isszák a fantasztikus reformok levét, akik nem tehetnek az egészről!! :evil: :evil: taxi nem rossz ötlet.

Kimegyek, valahol megszellőztetem a gyereket! :mrgreen: nehogy kárba veszen már ez a szép idő :)

Zsááána,
lógol nekem, egy túrós-muffin recepttel! :wink:
macskanyu

ajjajjj...
Már tudom miért volt csöndben a kutya reggel óta... Elvitte a párom kinti cipőjét... Azt hiszem megyek és eltüntetem a bizonyítékokat, mert ezért ám verés jár... (nem vagyunk kutya kínzók, de már legalább 10 pár cipőt szétrágott, meg a szemüvegemet...)

Na L a levegőre!

Utána (most útálni fogtok...) életemben először vasalni fogok... Szorítsatok!

nukada

túrósmuflon receptet ÉN IS akarok!!!

enyém ded alvad szal remélem napocska sütöget még ebéd után is :)

Macs: Apjuk azt mondta, hogy nekünk lányunk lesz másodszorra is 8) majd néhány percet gondolkodott és hozzátette, hogy - vagy fiú- :mrgreen:

R
rylie

Nekem nagyon tetszik Ágoston név - és hát Szent Ágoston miatt az üzenete is elég jó: minden hibát ki lehet javítani. Kicsit sarkítva, de végül is ez a lényeg :wink:

Akkor szülinapi torta és túrós nyufin receptjét ide tegyétek, én is szeretném, mingyá köll tortát sütni és még nem sikerült rájönnöm a megfelelőre. Tojás nélkülit tudunk? Többin már túlvagyunk.

Manóka :) de jó, hgoy Emmának öcsikéje lesz! Biztos nagyokat fognak huncutkodni együtt :)

Móni :) csak úgy egy kis örömöt küldök mára, frontok szaladnak ide-oda, ki tudja... Peti nem érzi a veszélyt? :lol:

Nuk :) babaruhát én is vasaltam szülés előtt, de jó volt! Azóta se :wink: Azért csak finoman, kényelmesen, sokat üldögélve, hajlamos az ember ilyenkor nagyon túlhajtani magát.

Deni :) puszi :)

indianyo

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy melyik dokit ajánljátok a Szt Imrében?
(olyat keresek aki nem csak terheseket vállal, szülés után is járhatnék hozzá. Empatikus, odafigyel rám és nem 100 ezret kér egy szülésért)

Magamról csak annyit, hogy tervezzük a 2. babát és a sztárnőgyógyászomnál pedig nem szeretnék még egyszer szülni, mert futószalag lett nagyon.

Köszi,
sósmackó (mailben: petrus@index.hu)
sosmacko

ÁKOSNAK BOLDOG NÉVNAPOT!
ancsipancsi

Sziasztok!

Remélem, még visszafogadtok! :wink:

Párom a múlt héten táppénzen volt, és nem sikerült gép közelébe jutnom, amúgy sem egyszerű két gyerek mellett!!! 8)

Nem tudok visszaolvasni, de azt tudom, hogy Iginek és Fibinek szülinapja volt. Isten éltesse őket!!!! És az Ákosokat is! Volt még valakinek valamije??? Mert őt is Isten éltesse!

Mi meggyógyultunk, ma pedig már kiélveztük a szép napsütést is, játszótéren voltunk, szuper volt!!!!

mindenkinek csók, remélem, azóta senki nem szült, ha igen, írjátok meg légyszi!

Móni, ugye még egyben?

Kép
Kép
zuzmo1

Sosmackó!

Bálint Balázst tudom ajánlani. NAgyon empatikus, és ha jól tudom, 50-60 körül szoktak Neki adni szülésért. Egy gond van Vele, hogy egy hónapra előre be kell hozzá jelentkezni, mert nagyon sokan vannak, de egyáltalán nem futószalagon kezeli a nőket!

Kép
Kép
zuzmo1

Lindiről tudtok valamit? Eléggé el van veszve...

ancsipancsi

Nukada :) Ejnye-bejnye kutyus :lol:

Rylie :) Remélem kijuttok a napsütésre Ti is, mi olyan jót sétáltunk! :D

Zuz :) De jó, hogy írtál és hogy már jól vagytok!!! :D

Indi :) Puszi Nektek is :D Jól vagytok, hasmenés ugye nincs már??

Sósmackó :) Én ajánlhatom Neked a Faludi Pált, hozzá nem csak szülni járhatsz, van magánja és a Fehérvári úti sztk-ban is rendel (nem tudom hol laksz és hova tartozol). Mondjuk van egy stílusa, ami vagy bejön vkinek vagy nem, de nem kell hónapokra előre bejelentkezni. Az idősebb generációhoz tartozik, de annyit adsz neki, amennyit gondolsz (nincs pofátlanul magas díjszabása).
denizsa

zuzmo és denizsa,

köszi szépen a válaszokat! Bálint Balázst már többen ajánlották. Az egy hónappal korábban be kell jelentkezni pontosan mit jelent? Hogy csak úgy nem hívhatom fel a nyavalyámmal mert nem tud fogadni csak 1hónap múlva?

Másik topikban írt valaki Zsigmond Tamásról jót. Őt nem ismeritek?

A Szt Imrében is az a rendszer, hogy csak üvegen keresztül lehet megnézni a babát?

Nekem már van egy 3 éves kisfiam ezért szeretnék olyan helyen szülni ahol apja és ő is megnézhesse és ne csak üvegen keresztül..

Én egyébként budaörsi vagyok szóva bármilyen magánrendelő jó nekem a XI. kerületben. :)
sosmacko

Neet, vagy marad az otthonszülés... ? :D

taxi jó ötlet, csak kb 8000 forint... azért ennyire nem drámai ám a helyzet, csak tohonyák a rokonok :evil: (kivéve dédikét, aki azonnal felajánl minden segítséget, csakhát ugye már a 80.-ba lépett ezért nem illdomos őt nagyon kihasználni)
ideköltözés azért nem az igazi, mert se apa se én nem szeretjük igazán a bentlakókat, hiába szeretjük őket egyébként nagyon. és hát ha a kiíráshoz képest megint 2 héttel később szülök, az már tényleg sok lenne a jóból (bárkiből) :wink:

voltunk az önk-ban apasági nyilatkozatot csináltatni, bevették a személyiket meg a kiskönyvet, és kint kellett várnunk míg kitöltik. Aztán vkivel összekeverhettek, mert mikor visszahívtak, a nyilatkozat helyett elénk tolták a Milyen zenét kérnek a bevonuláshoz? listát, meg a 2007-es Önkormányzati Esküvő katalógust :lol: :lol:
votiv

Votiv :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

indianyo

Sósmackó, igen, a látogatók itt csak üvegen át láthatják a kisbabákat, de lehet picit trükközni, amikor épp nincsenek sokan (ill. épp az előbb dumálták a csajok, hogy egyágyasba apát is becsempésztek). Ha van már egy háromévesed, megbeszélheted a gyerekdokitokkal, hogy adjon igazolást és nézzen rátok az első pár napban, úgy már egy nap után is hazamehettek a H-ból, és az üvegajtó se jelenthet már problémát :)
egyébként nem nagyon lelsz olyan SztImrés dokit (főleg nem Bálintot), akihez nem többhetes a bejelentkezés. BB-n kívül a másik szuper(népszerű) doki a Bardóczy Zsolt (ő a MOM parkban rendel), ő nagyon empatikus és hihetetlenül jó szakember is, csakhogy nála még ezen kívül is órákat csúszik a rendelés. De a kismamái ettől még mind azt mondják, megéri rá várni :)
még aki eszembe jut, a Barna Péter, bár ővele nincs "orvosi" tapasztalatom, csak nagyon szimpi, és mindenhonnan sok jót hallani róla. azt se tudom, ő hogy áll az előjegyzésekkel...
Zsigmond dokit sajna nem ismerem.
sok sikert a babaprodzsekthez! :)

votiv 8)
votiv

Sziasztok :)

Még nem tudtam visszaolvasni, csak ezt az oldalt, de igyexem.... 8)

Kicsit összezsúfolódtak nálunk a dolgok és nem tudtam jönni. Annyi házimunkám volt :x :?
Neet,
eszembe is jutottál az új vasalóddal 8) Hiszem Te szertsz vasalni, jöhettél volna, volt mit............. :D

Votiv,
taxi tényleg jó 5let :)

Valakit, ha jól emlékszem érdekelt a MIMI-s könyv :roll: Most is van a vaterán tök jó ajánlat. Felrakom a linket, hátha...
http://www.vatera.hu/mimi_konyvcsomag_5 ... 41276.html
Én már vettem a csajtól könyvet és teljesen új könyvekröl van szó. Szerintem megéri :wink:

A hétvégén nézegettük Orsinak(+pocaklakónak később) az ágyakat. Helyhiány miatt emeleteset szeretnénk. Már kinéztünk egyet, konkrétan ezt: http://www.babacenter.hu/kep/na.jpg , ami olyan 50 ezerre jönne ki (matrac nélkűl). De jó kis masszív darab. Nem ilyen piszkalábon álló valami.
Ha valaki tud jobbat vagy jobb 5lete van, szóljon plííz :wink:
A flexáról letettünk, mert nagyon sok lenne :(

Votiv,
ez a Söfis dolog kiakasztott :( BOTRÁNYOS!!! Már megint az ártatlanok sívnak :evil: :evil: :evil:

Ja, megkaptam a cukorterhelésra a papírt a körzetitől (Holbától). Ez is milyen hülyeség, hogy oda kell mennem beutalókért :evil: Az AFP-vel nem volt gond, azt ideadták a 11 ker.ben. Ki érti ezt :roll: :roll: :roll:

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Votiv!
végül milyen zenét választottál? :lol:
lehet, hogy simán leszel olyan állapotban, hogy bevezess a H-ig, mert csak elmegy a vized, de Rozi még nem jön. a taxira meg majd összespórolja neked apafej a lét :), nehogy azon izgulj már hetekig, hogy hogyan érsz be a kórházadba!!! (btw te a Szt. Imrébe tartozol? mert akkor szvsz mentőt is hívhatsz!!!)
ancsipancsi

Na tessék, tele vagyok helyesírási hibákkal :evil:

Votiv,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Biztosan jót nevettetek :wink:

Sósmackó,
csatlakozom Votivhoz

Mása
szmagdi

Ancsi, gondolkodtam a Sámson és Delilán :lol:
SztImrébe tartozom, jesz, de ha lehet nem szeretnék mentőt hívni, meg filharmónikusokat se meg senki mást, csak vmelyik lusta rokonomat egye ide a penész pár órára, már ha netán épp éjjel jön rám a sürgős szülhetnék. egyébként meg az se lenne tragikus, ha Istit is bepakolnánk a kocsiba, és a H felé útközben leadnánk bármely nagyszülőjéhez, csak az én lelkemnek lenne jobb, ha nem zaklatnánk a kis álmát.
De tényleg ne vegyetek már ennyire komolyan :lol:

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Koszonjuk szepen a koszonteseket Akosom neveben :) Annyira dragak vagytok, hogy eszetekbe jutottunk,pedig tok ritkan tudok irni.Inkabb csak olvaso uzemmodben mukodok.

Minden szulinaposnak:
Kép

Minden nevnaposnak:
Kép

Kepek szuperek minden gyermekrol!!

Kisherczeg :)
Nagyon sokat gondolok Ratok!!!!

Es 1 kep a nevnapos nagyfiumrol
Kép
(egyedul ette a joghurtot :lol: meg a hajan is van...)
bkrityo

Szia Sosmackó!

Én a Dr. Bálint Mihályt tudom ajánlani, én hozzá járok. Amikor januárban bejelentkeztem akkor kb. 2 hetes előjegyzése volt. Utánna mindig megbeszéltük az aktuális időpontot. Ha érdekel az elérhetőségét megtudom adni.

Hajnal
hajnal76

Szmagdi,
az azért túlzás, h szeretem, de tény, h semmi bajom a vasalással, sőt egy jó kis zene vagy film közben elég jól el lehet mélázni közben. :D

Nukada,
kutya mennyi idős? Vagy az mindegy? :D Enyém négy lesz, már régóta nem bántja a cipőket, kb azóta, amióta megneveltük, értsd: elérhetetlen magasságba raktuk őket. :lol: :lol: De tényleg csak akkor rágja, vagy szalad el valamelyikkel, ha nagyon unatkozik és nagyon velünk akarna jtszani, mert ilyenkor persze megkergetjük. :mrgreen:
neet
neet

Ákosoknak boldog neve napját!!

Bálintbol folyik a takony reggel ota :( :cry: Érdekes modon, mindig akkor lesz beteg, ha hazaérünk anyoséktol... :? Vagy a tegnapi holapátolás tett be ennyire?? :roll: Mindenesetre egy jo tanács:
NE VEGYETEK OCCSÓ BAKANCSOT A RENO-BAN, MERT BEÁZIK AZ ELSÖ HOBAN!! Eddig kibirta, mert nem volt hó, de tegnap megmutatta, mit tud a "vizállo" cucc :x

na, megyek visszaolvasni...
fibi

Sziasztok!

Tulajdonképpen "búcsúzni" jöttem! Bár elég régen írtam utoljára, de amikor csak tudtam olvastalak Titeket. Holnaputántól arra sem lesz időm, kezdődik a meló!!

Szeretném megköszönni, hogy Közétek tartozhattam, nagyon jó volt megoszatni Veletek a történéseinket :lol:

Sztem Macs biztos elmeséli majd nekem az eseményeket, mindenesetre jó pocakososdát és nagyon szép szülést kívánok minden kismamának, a kint lévő babáknak éa mamáiknak(és persze az egész családjuknak) meg sok-sok egészséget és vidáman töltött napokat!!!

Délután megfordult a fejemben az ötlet, hogy kéne egy táblázatot csinálni a dokikról, pár szavas pozitív és negatív véleménnyel mindenkitől (akár névtelenül is) és az érdeklődőknek ezt belinkelni, hogy utána már név szerint tudjanak kérdezősködni! Na? Ha lenne időm megcsinálnám :P :P :P

Csajok: nagyon szeretlek Titeket, mindenki vigyázzon magára és a kis/nagy családjára!!!

mindjárt teszek fel búcsúképet, csak még kicsinyítenem kell :)

Pussz: Pocak
pocakpacni

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Pussz: Pocak
pocakpacni

Ancsi, Leni,
én is megnéztem itthon a vattákat, egyik gyogyszertári, másik DM-böl valo, és mindkettö 100 % pamut.

Votiv,
ezen már én is agyaltam, hogy mi lesz, ha éjjel indul el a szülés. Zsolo szerint be kell rakni majd alvo B-t a kocsiba, és levinni anyoshoz :shock: hát, ezt szeretném majd a legkevésbé. Akkor inkább kifizetem hugomnak a taxit, ha hajlando lesz idejönni éjjel, és ha másnap éppen nem melozik. Amugy passz.....

Rylie,
én ugy emlékszem, hogy uazt a biotortát sütöttük mindketten, a Kismamás recept alapján. Annak van egy változata (ami más szinnel van irva az ujságban), a karobos meggyes lepény, én ezt is kiprobáltam.

Szrek,
inkább irom ide, mert multkor sem ment át a privi. többiek átugorhatják :wink:

Hozzávalok:
25 dkg biomazsola
2 közepes alma
7 dkg finom bioliszt
7 dkg bio grahamliszt
1 tk sütöpor
késheygnyi fahéj
2 tojássárgája
1 dl étolaj

A mazsolát forro vizbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük tésztaszüröben, botmixerrel pépesitjük. Az almákat lereszeljük. A liszteket összekeverjük a sütöporral, és a fahéjjal. Külön tálban kikeverjük a tojássárgáját a fokozatosan belecsurgatott olajjal. A keveréket a mazsolaturmixszal, majd a liszttel, végül az almával vegyitjük. Kiolajazott, kilisztezett 24 cm átméröjü tortaformába simitjuk a massát, és kb 30 percig sütjük.

A karobos változat csak annyi, hogy még 2 tk karobport vegyitünk a keverékbe. Alma helyett lehet meggyel dusitani. ennyi.
fibi

Pocak,
puszi Neked is, és jo melozást! azért nem kell bucsuzkodni, még biztos fogunk talizni a jövöben is :D ha más nem, fözünk az ikejában :lol:
fibi

Votiv, zeneválasztás :D

Nukada, milyen kutyid van, mennyi idős? Hát ilyen nincs. Most, hogy ezt a kérdést leírtam, felhívott a kutyakiképző, akihez kutyasuliba jártunk a moszkvai őrkutyinkkal. Véletlenek márpedig nincsenek. :D

Turbós muffin recipe engem is érdekel, szeretnék újítani a jelenleg futó áfonyásos és csokoládésos verziók után. :)

Ákosokat istenke éltesse! :D

Fibi, Bálintnak gyors kijövést takonykórból!
kincsimano

Neet, Kincsimanó:
Zsiga április 9-én lesz 1 éves, tehát ő még épp hogy kamaszodik...

Votiv:
ilyenkor nem jut eszedbe, hogy ez egy égi jel?!?!?!? :lol: :lol: :lol: :lol:

Sütöttem fini-fini márvány kuglófot. Már panaszkodott a párom, hogy nem sütök mostanában, erre mondtam neki, hogy robotgép nélkül nehéz, ha felveri nekem a tojásokat, meg ilyesmi, szívesen. Erre ma megleptük magunkat egy kézi mixerrel, gyorsan fel is avattam...

Votiv, Fibi (és akinek 2., 3. gyerek jön):
Tényleg gáz, hogy hírtelen hova dugd szegénykét... Nekünk ilyen szempontból tök jó, hogy a tesómék szemben, anyuék meg 1 utcányira laknak. Én "csak" azon problémázok, hogy kit riadóztassak, ha eljön a pill.?!?!?! Ha éjszaka (ugyebár a Zuram dolgozik) valszeg apu, de akkor meg anyu is jönni akar, azt meg nem szeretném, mert szerintem halálra idegesítene a szeretetével... Tök mindegy, valahogy úgy is lesz!!!

nukada

Kincsimanó:
Azt elfelejtettem írni, hogy Zsiga vizsla (már a többieknek a könyökén jön ki a kutya, mindenki a gyerekéről anekdotázik, én a hülye kutyámról :lol: :lol: )
Nem veszélyes az a moszkvai őrkutya? Egy ismerősömnek volt és bottal etették, meg ilyenek :shock: . Amúgy a párom is először kaukázusit, vagy valami ilyen zorall kutyát akart, de én mondtam, hogy gyerek mellé nem szeretnék olyat, ami már szedett szét embert...

nukada

Nukada, vizslák imádnivalók. :D És én is rengeteget tudok kutyasztorizni. :) A moszkvai őr alapvetően nem fenevad, ha nem olyanra idomítják, de baromi nagy, a mienk most 65-70 kg, ezért jártam vele kutyasuliba - ennyi kilóval jólneveltnek kell lennie, nem vonszolhat az utcán, szépen néznénk ki. :D

Kátya
kincsimano

ÁKOS fiam nevében is KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A KÖSZÖNTÉSEKET!!!!!!

Pocak,
ne búcsuzkodj, én is dolgozom és mégis akad pár perc a kikapcsolódásra. Na persze nekem csak egy van a jóbol nem három!!!! :D :D

Ha valakit érdekel, nekem van egy egész muffin receptes könyvem word doksiban, elküldöm szívesen.

Szrek,
miért panaszkodsz a kilókra? Vagy nem veled taliztam néhány hete? (hónapja??) :) :)

Kép
akata

Votiv :) Na nem akarok okoskodni, de amennyibe egy szülés "kerül", ahhoz képest nehogy már a taxipénzen rágódj és izgulj emiatt még a hátralévő hetekben!! Önkormányzat :lol:

Fibi :) Jaj, szegény Bálintod! :( Bulást neki és sok ++++++++!! Mi meg a délutáni séta alatt áztunk meg, de anorák cucc volt B-n, remélem nem lesz semmi baja. A tortád meg eszembe jutott, milyen finom volt, tisztára összeszaladt a nyál a számban :lol:

Kriszta :) Csupamaszat Ákos nagyon édes! :D :D

Kátya :) 70kilós kutya?! :shock: A mi első kutyánk egy kuvaszkeverék volt, "csak" kb. 50 kiló, és néha inkább ő vitt sétálni engem mint fordítva, rendes kutyus volt, de azóta se mertem nagy kutyát bevállalni, szóval le a kalappal előtted!

Pocak :) Azért tényleg ne búcsúzzál, bekukkanthatnál néha! Sok puszi Nektek, nagyon szépek a gyerkőcök!! :D

Nukada :) Gratula az új géphez és a sütihez! Érdekes, hogy a pasik mennyi mindenre képesek, ha a hasukról van szó :wink: :lol: :lol:
denizsa

Nukada,
Mi kutyánk soha nem rágott szét egy papucsot/lábbelit se :lol: . Ezt jó nagy mellénnyel írom. Viszont a tapétát módszeresen leszedte az előszoba faláról!!! (Sokkal gázabb, mint pár cipő, mert a cipőnek annyi, nem látod többet, viszont nem tapétázol havonta.) És sose lehetett előhagyni még a forró sütit se - egész tálcával megette. Vizsla volt.
Én is úgy vagyok szüleimmel, hogy azt képzelem idegesítene az aggódásuk és a szeretetük.

Pocak,
Minden jót, nagyon szépek a gyerekek a fotókon. Azért néha esetleg ha van pár perced írhatnál. Hogy is megy a munka-gyereknevelés együttes. Engem legalábbis nagyon érdekel. (Nem kellene olvasnod minket, mert az tényleg időigényes, csak úgy néha írogathatnál.)

Akata,
Érdekel a muffin könyv, de még mennyire. Igazából legjobban reform muffinok érdekelnek - tehát amiben kevés vagy no cukor van. Peti miatt. Rám ütött, csoki mániás ezért később úgyis sokat fog enni, legalább ne most kezdje. De Marci szülinapjára (0.) úgyis ígértem neki sütit, az különleges alkalom lesz, hagyományos sütit fogok csinálni. (Már nem Marci szülinapján, mert akkor mást csinálok, hanem utána pár héttel.)

Tényleg, láttam, hogy Zuzmó írt. Hogy vagy? És Lindi? És még jó sokan rég nem írtak...

És hűha a 70 kilós öleb!!!

Votiv, Fibi,
Én is jó sokat gondolkoztam a szervezésen (amíg szülök és főleg az előtte levő pár órán). Igazából a vajúdástól jobban félek, mármint attól, hogy hova teszem addig Petit. De már semmi nem izgat - majd csak lesz vhogy... Sztem a 41. héten pedig újra elkezdek majd Petivel egyedül bkv-zni és esetleg állatkertbe is megyünk. A 42. hétre akár kf-i nyaralást is szervezhetnék - állítólag már 15-én olcsóbb Bécsbe menni (pl), mint Mo-on egy hotelbe...
Néha most is olyan érzésem van, hogy a szülés egyre valószínűtlenebb :P .

Móni
Kép
Kép
monisa

Akata :) Engem nagyon is érdekel a muffin receptes doksi!! :wink: :D Hogy ünnepeltétek Ákost?
denizsa

Kátya:
És most mennyi idős a picike? vagy ez már a felnőtt súlya?

Kutya feltűnően csöndben van, szerintem megette a kuglóf maradékát... (2 szeletett hagyott a párom, a többi bevitte dolgozni)

Monisa:
Még jó, hogy nálunk nincs tapéta... :lol: :lol:

nukada

Monisa:
Holnap után (ha még egyben leszel...) mit fog írni a vonalzó? :wink:

nukada

taxi nem is elsősorban a pénz miatt nem játszik (persze nem szívesen adnék ki érte ennyit), hanem mert a 80 éves kisnyugdíjas nagyanyám még életében nem ült taxiban, és nem hiszem, hogy sikerülne rábeszélni, ahhoz ő túl makacs öregasszony :lol:
egyébként meg a családban épp annyi kocsi van, ahányan vagyunk, épp ezért is botrány, hogy senki sem hajlandó ide kivonszolni a seggét egy ilyen egy-életben-egyszer-adódik esetben, miközben mi persze mindig minden szirszarért azonnal ugrunk...
dehát az emberek többnyire önzőek, csak amikor a saját családján tapasztalja ezt vki, akkor az kicsit szarabbul esik.
főleg hogy nem magam miatt kéne a segítség, hanem Isti, az ő drága szeretett kis unokájuk/unokaöccsük stb. miatt, és az dühít, hogy felnőtt emberek, akik már felneveltek pár gyereket is, simán elvárnák, hogy egy kétévest az éjszaka közepén felrángassunk, kocsiztassunk és egy idegen helyen letegyünk, mikor szegénykének tuti épp elég lesz az is, hogy a mama elmegy pár napra meg hogy hazahoz egy kis békát, aki itt marad örökre...
na de az egész nem ér ennyit, majd nappalra időzítem a szülésem és akkor minden meg van oldva :D
vagy ha mégis éjjel lesz, hát apafej elmegy a dédiért, én meg addig összeszorítom a lábam :wink:
(vagy az is lehet, hogy apafej nagylánya pár napra ideköltözik, már jelezte, hogy szívesen lógna emiatt a suliból :wink:)

Ákosokat isten éltesse sokáig névnapjukon!!! :D
votiv

Kicsit nehezen értelek utol benneteket.

Boldog születésnapot 2.0-ás Iginek. Éljenek a sorompók! :D Klasszak a képek. :)
Boldog névnapot az Ákosoknak! :D

Tinu,
Majomnéző Tünde nagyon cuki, olyan kis manócskás arca van és mennyi haja. :)

Fibi,
De jóóóó ez a kép, Bálint nagyon hasonlít rád :)

Macs,
Annyira jó arca van Fülinek, édes pofa :)

Curse,
Adél baba is nagyon édes, gyönyörű szemei vannak. :)

Votiv,
Isti nagyon ügyes ezzel a mondattal, és te is milyen jó mamija vagy, hogy megértetted, amit mond. :) Cuppanós puszihoz is gratula.
Szuper, hogy ilyen jól érzed magad. :) Én nem veszlek komolyan, szerintem megoldódik majd a kórházba menetel. :) Önkormányzati sztori jóóó. :lol:

Fibi,
Kívánom, hogy a költözéssel járó pakolása legyen a legnagyobb gondod ebben a házprojektben. :wink:
De jó, hogy Bálint ilyen önálló, kreatív és ügyes (fejjel lefelé puzzle) :) Hólapátolás homokozólapáttal :), remélem, csak átmeneti a taknyosság.

Ancsi, Neet,
Gyerekeitek szövege igen jó :lol:

Szrek,
Remélem már jól vagy és Ábel sem kapta el a kórt. Azért a további kilók kedvéért nem kéne még a vírusokat is mozgósítanod. :wink: Gratula Ábel újabb fogához. Azért várakozz csak, jönnek még. Nálunk is voltak hónapos kihagyások közben. Ja és csodállak a hullázós kitartásodért. :)

Indi,
Gratulálok nektek Domino első lépéseihez! :) Fabicaj klassz. Hú de jó, hogy ti az autók mellett vonatokat is tudtok nézni. :)

KépKép
nonni

Sok érdekes dolgot olvastam tőletek a pospikrémről, törölgetésről, fürdetőről stb. Hmmm. Ezek szerint most én is rongálom gyermekem bőrét. Ja és a bendőjét is, mert nálunk meg a testápoló nyalogatása is sláger a fürdővíz mellé. :) ja és legszívesebben a C-vitamint is önállóan adagolná magának közvetlenül az üvegből. No majd a következőnél…

A különleges csokikkal is jól felcsigáztatok.

Móni,
hol veszel 100%os, meg biocsokit? Zöldorrú kismalac Peti aranyos lehet :) no meg az öcséd is jófej :D
Találkoztam a kórházban gyógytornásszal. Mondjuk említette a tornán, hogy nem mindig jut el mindenkihez. Nem tudok nagyon praktikus tanácsot felidézni. Megkérdezte milyen volt a szülés, eszembe jutott-e a légzés, ott volt-e az apa stb. Ezt jegyzetelte is :), mert torna elején el szokta mesélni a szüléstörténeteket. No meg biztatott, hogy csináljam a gátizom gyakorlatokat finoman, óvatosan. Mondjuk az már a tornán is elég nehezen ment nekem, legalábbis a különféle üteműek. Lényeg, hogy nekem az esett nagyon jól, hogy ismerősként kezelt, kedves volt, lelkesített, megcsodálta a gyerekemet, együtt örült velem. Hasonlóan jó volt bemenni BS kérésére a relax csoportba is egyik délelőtt. Hát így szórakoztam én kórházi napjaim alatt. :)

Én legközelebb kipróbálnám az egyágyas szobát. Meglehetősen rossza alvó vagyok, minimálisat aludtam a kórházban, nehezen viseltem a nagyon horkolós és nagyon dumálós szobatársamat. Mellesleg ők orvosi sugallatra megoldották apa jelenlétét a szobában, a csecsemőosztályon (?). Férj felvette a szüléskori zöld ruhát és szabadon járkált. Kissé meghökkentem…

Deni,
Jó ez az Ancsi-féle vatta-tesztelés elképzelés :wink:

Neet,
Eszti mint harmadik gyerek, ez tetszik. :) Hajrá, hogy a negyedikkel is jól boldogulj. :wink:

Móni,
Klassz ez a lazaság. Amikor a mondataidat olvasom, el is feledkezem róla, hogy te már tényleg bármikor… Külföldi nyaralás különösen jó ötlet. :D
Nem akarok ünneprontó lenni, de a szülés a te esetedben biztos esemény. :)

Nincs valami jól bevált tippetek sebes, berepedező mellbimbóra?

Ti rajzoltok a gyerekeitekkel? Mivel? Kicsi fiam mindent megrágcsál persze a hegyénél. :)

KépKép
nonni

Sziasztok!
Ma jól lefárasztottam magam, délelőtt barátnőzni voltunk, ahol Emma olyan jól érezte magát, hogy csak 2-kor tudtam elvonszolni :) Aztán persze bealudt az autóban, viszont az csak 45 perc volt, így a délutáni táncházban már nem nagyon akart táncolni, inkább csak csápolt meg tapsolt, meg figyelte a zenészeket (Muzsikás az FMH-ban, nekünk nagyon bejött).

Kátya!
Az előadásokat már végigjártam első pocakommal, meg akkor tornára és relaxra is rendszeresen jártam, és nagyon jó volt "sorstársak" között lenni. Most nagyon készültem tornára, de sajnos valahogy nem akart összejönni soha, ahogy Deni írta, ez már a luxuskategóriába tartozik.

Rylie!
Ez a fiúnév dolog tényleg bazi nehéz, bezzeg a lánynévnél nem kellene ennyit gondolkodni. Most ott tartunk, hogy leszűkült a kör három névre: Botond, Csaba és Attila, még ezek között hezitálunk.

Pocak!
Először megijedtem, mert csak a nagybetűs részét láttam az írásnak, nem értettem, hogy mi ez a búcsúzkodás :D Jó munkát neked, és azért ha van időd, írj néha pár sort magatokról, és persze képek jöhetnek minden mennyiségben a gyönyörű gyerkőceidről!

ÁKOSOKNAK BOLDOG NÉVNAPOT!

Kép
Kép
manoka11

Nonni :) Cera Lanae = lanolin = barika szőréből kivont viasz = csodaszer, ajak- és ciciápoló, kenőcsök alapanyaga. Gyógyszertárban kapható csak erőteljesen kell kérni, mert húzzák a szájukat. Én a gyapjúpelusokat is azzal kezelem. Olcsó dolog 50 gramm 200 froitn körül van, azzal egy egész szoptatási szezont ki lehet húzni :wink:

Rajzolni méhviasz krétával, kicsiknek téglaforma, nagyobbaknak ceruzaforma, garantáltan pocakbarát, ehető termék. Drága, de a vacak is drága :wink:

indianyo

Adél nagyon cuki :lol: , Igi pedig nagyon jóképű :lol: !

Manóka! Éljenek a jó eredmények. :lol:
Szépek a fiúneveitek. :lol:

Den! :D 4D-s re mentek! De jó!

Éljen a happy Votív! :lol:
Esküvői katalógus :lol:

Schöpf: nem hiszem el, hogy ilyenre képesek! :twisted:

Boldog Ákosok napot!

Joghurtevő Ákos! Ő is milyen jóképűűűűűűűűűű! :lol:

Rylie! Milyen bölcs az apjukod! :lol:

Zuzi! Játszótéren apjukostúl vagy hármacskán voltatok?

Fibi! Bálintnak +++++++++
Hozzánk bedobhatjátok B-t. Maci elfocizik vele, én meg szétcsikizem :lol:

Pocakgyerkőcök nagyon ééééééééédik!!! :lol:

Kátya! 70kg kutya??!! :shock:

Akata! Én kérek szépen muffinreciket! Nekem még egy sem sikerült soha. Ha jól emlékszem ugyan még csak 1x próbáltam. :roll: :mrgreen:

Nonni! Én cicire a PureLane-t használtam.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Votiv!
én elvből nem ülök taxiba, nem akarom gazdagítani a fillér k..ókat, de ha nagy gáz lenne, persze használnám őket. a családdal kapcs. viszont tök igazad van, szépen menjenek ki, ha szülsz :)

Nonni, Deni!
van, hogy tapintásra még el is megy egy pulcsi, de a bőröm nem hazudik, már a karomon is nagyon érzékeny, így lefülelem a műszálas cuccokat. (múltkor egy zsenília pulcsival jártam így)

Vattások! :)
nyitott szemmel jártam ma a boltban,
láttam ma valami Frézia vattát és csak 70%-ban volt pamut! tényleg figyelni kell.

Nonni!
én vettem Lencsémnek Crayola 1 éves kortól használható, vízzel lemosható gömbölyűvégű filcet.
ancsipancsi

nem tudjátok meddig számít normálisnak, hogy tápszert is adok L-nek? mert eléggé szereti, és 2x annyi kcal van benne, nem beszélve a sok vitaminról, de pl. gond, hogy este így nincs fogmosás, mert elalvás előtt issza. mennyire aggódjak ezért? amúgy se hagyja, hogy nagyon mossam a fogát, hanem ő rágja a kefét napközben. és a reggeli tápi után csak ritkán akar enni, sokszor következőleg csak ebédnél eszik. gáz ez? (igaz, 8-9 között kel)
ancsipancsi

Szépjóreggelt! :D

Uramatyám, betöltöttük a 32. hetet is, mindjárt szülünk! :)

Kata, a sok-sok muffinrecipét már próbáltad, finomak? Engem is érdekel nagyon. :)

Apró ölebünk kerti eb, kivételes esetekben jöhet be a lakba (pl. szilveszteri petárdázáskor), nagyon jól tanítható kutymorgó. Hát, az első sétáink viccesek voltak, de mostmár szépen jön láb mellett, ha elengedjük, szóra visszajön és leül szépen. Most pénteken lesz másfél éves, majd 3 évesen lehet azt mondani, hogy felnőtt. A súlya, mérete már nem változik különösebben, legfeljebb még jobban benő a feje lágya. Persze a babával és egész kis gyerekkel taníttatása ellenére sem fogjuk egyedül hagyni, eccerűen túl nagy. De van egy szép nagy kennele, abban is elvan, majd kicsit gyakrabban használjuk, mint most. :)

Most el fogorvoshoz. Brrr... :?

Szép napot, kevés esőt, hogy lehessen sétálni kölökgólyákkal! :D

Kátya
kincsimano

Indi!
múltkor kértél tojásmentes recepteket. én egy olyan muffint tudok, ami tkp kelt tészta, de a meggyúrása nem éppen a mi állandóan bengás kezünknek való, viszont, ha rászánod magad, szívesen megadom a receptet. aztán később, ha átköltöztünk az új lakhandiba, akkor meggyúratok egy adagot a kenyérsütő gépemmel, eljöttök (jön már alacsony platós, csak messze lesz) és sütök én Dominónak ilyet. max. nem kenem meg a tetejét tojással, nem kell, hogy világítson a barnasága. megdumálhatjuk, hogy milyen töltelék legyen benne, hogy senkit ne sértsen a mivolta :). (vagy valamék talira ilyet viszek majd)
ancsipancsi

Köszi Mindenkinek a +++-t, éjjel csak egyszer kellett orrszivozni, és rögtön vissza is aludt, ahogy leraktam. jo ki volt(unk) purcanva.

Moni,
Bécsbe én is nagyon szivesen mennék :) de az Állatkert is jo ötlet :D

Nonni,
én Garmastant használtam a sebes mellbimbomra.

Manoka,
Botond név nagyon tetszik :D

Barbi,
köszi, aranyos vagy, de olyan helyre szeretném vinni B-t, ahol már sokszor volt, és ismeri a helyet, embereket.

KépKép
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: