REccaREccaREcca éljen! Annyira de annyira hiányoztál!
Kutyus

Nekem most fél éven belül eltávozott mind a két cicám, akikkel a független életem igazán kezdődött: albérlet, India... Lehet, hogy kutyusoddal és Vera cicájával együtt nyargalásznak
GAbi

jelentkeztem a Babafalvára szakértőnek(fura ez az elnevezés) és úgy tűnik hamarosan kezdek, mint pedagógia-környezettudatos életmód tanácsadó. Holnap küldöm vissza az aláírt szerződésemet és aztán indulhat a banzáj
Babafalva szakértőség: hát lehet, hogy a pechszériám véget ér, de ahhoz én is kellek, ugye... Rám jellemzően fogalmam sincs, hogy mennyit fizetnek, ha igen

Nekem ez annyira kínos téma... a tanfolyamért tudom a juttatást, de a többiről enm esett eddig szó. Azért reménykedem, hogy valami csurran-cseppen, ha nem is ebből tartom el a fiacskámat, legalább egy kis zsebpénz
Ancsi

Hát ebben a témában itt a topikon szerintem midnenki szakértőbb nálam, lévén saját tapasztalatom hisztiügyben még csak más gyerekével volt és az se hivatalból. Mondjuk Dominó is elkezdte már, de még viszonylag jól tudom kezelni, meglátjuk egy év múlva
Két dolgot jegyeznék meg, mint tanulságot: 1. ha kiabál az ember, az is azt jelenti, hgoy nem tudja a helyzetet kezelni, ha üt, méginkább - tehát ez nem Lencsiről szól, hanem rólad. (én is kiabálok időnként, senki se szent...) 2. Lencsi nem rossz. Amit csinált, az rossz, azért haragszol, de nem rá. Ezt fontos magadban tisztáznod és Lencsivel is. Bármikor, ha haragszol rá, akkor figyelj arra, hgoy hogyan fogalmazol: nem rá haragszol, hanem arra, amit csinált éppen.
Ezek meg csak a saját gondolataim, mint kezdő szülőnek: midnenkinek világos legyen, hogy mit nem szabad: nálunk ezek csak az ön- és közveszélyes dolgok, valamint fontos dolgok rongálása (számítógép, telefon, üveges vitrin nem-nem, művészeti könyvek szintén, de utóbbi nem a gyerek hibája, én rossz helyen tárolom). Ezeket már egy egyéves gyerek is meg tudja érteni, ha következetes vagyok. Vannak viszont olyan dolgok, amiket nem kedvelünk, de nem tartozik ebbe a kategóriába: például köpköd a gyerek, vagy, dobálja a holmiját, vagy hisztizik: ezek minket zavarnak, de valaminek a tünetei - tanulja a dobálást, fáradt, de legfőképp figyelemre és megértésre van szüksége.
Szóval, ha már tanács: egy kicsit érdemes lenne a mindennapokon változtatni, és inkább kevesebb dolgot elvégezni, viszont többet nyugodtan és örömmel igazán együtt lenni Lencsével - tudom, hogy kívülről minden sokkal könnyebbnek látszik! És lassan már be tudnád egy-két dologba vonni - például segíthetne a mosogatásban - mondjuk a saját kiskanalait ő öblögethetné, vagy neki si lenne kissöprűje és együtt takaríthatnátok, sütit süthetnétek, amiven ő is gyúrhatna egy kis sajátot. Nem állítomk, hgyo ezek már könnyedén mennek Lencsi korában, de hátha élvezné és később már klasszul tudnátok összedolgozni - az is egy jó kis együttlét.
Gigi

Én a héten számítok egy látogatásra hozzátok - Zanzával megbeszéljük és inulás! Remélem, Rékalány hamar meggyógyul

Ivásban is benne vagyok