Sziasztok!
Hát, már feladtam, lehetetlen visszaolvasni, annyira pörögtök. Úgyhogy kb, vissza-vissza olvasok, ha valaki kimarad, azért hattttalmas elnézést!!!
Sajti, minden- minden csurim Veled !!!
Látom, február eleje nagyon izgalmas időszak lesz, már várom

Mert nekem is
Kismamáim, hajrá-hajrá! Leendő kismama (mindenki, aki az előző kategóriába nem tartozik bele) HAJRÁ-HAJRÁ!!! és Kispatak, hajrá fogak és vezetés
Tegnap voltunk dokinál, megnéztük a szülőszobát, nagyon profi. Végül úgy döntöttünk, hogy tuti, hogy lesz szülésznőnk. Ez az első szülésem, legyen minden megnyugtatós, aztán majd a másodikat már itthon két ugribugri nap között apa is megoldja )) (na jó, csak viccelek ) Találkoztunk vele, kedves és nagyon nyitott…
A doki is jó fej volt. Hogy ne kelljen CTG-re járni a többi kismami közé (iszonyú sokat kellett várni ott AFP-re is, meg betegek voltak…stb), a kórházba fogok járni, szerda esténként. Olyan jó volt ott, a szülőszobán. Épp akkor született egy baba, egy meg vajúdott. Nagyon nyugodt hangulat, otthonos, szóval teljesen jól éreztem magam. Kb. 20 percig tartott. Ha valakinek van kedve velem jönni valamikor (és szétnézni a János szülészetén), akkor elkísérhet
A babómmal minden happy, jó helyre van befordulva, van vizem szépen, nem nyílik a méhszájam… a doki most kb. 2900 g-nak tippeli, és még van 4 hetem… Szóval, kezdem egyeztetni Alberttal, hogy mi lenne, ha nem jan 10-re raknánk a nagy kalandot, hanem 1-re… Már nagyon nyűgös a vége, napról napra rosszabb. Nehezen mozgok, fáj minden, kiszakad a hasam, nyunyis vagyok egész nap, minden jön vissza, csak azért rosszabb, mint a terhesség elején, mert csakis gyomorsav ízben... (de nem vizesedek, nincs aranyér, nincs stria és végigalszom az éjszakákat

)
Kérdeztem most a kórházban, hogy hahó, mikor pakoljak össze? Mondták, hogy tegnap… Szóval, hétvégén elkezdjük akkor összeszedni. A Jánosnak van egy tájékoztató füzete, ha kell hozok el kedden és bescenneljük. Abban minden annyira jól benne van. (Több listát láttam már mindenféle fórumon, de eddig a Jánosét találtam a legösszeszedettebbnek).
Megosztom, hogy hova járunk, hátha hasznos:
- Jánosban van szülésfelkészítő előadássorozat, több alkalmas, de naggyon jó. A szülésznő jó fej, picit vicces is és mindenről nyíltan beszél. Nem konzervatív, de nem is egy otthonszülős. Szerintem annyi hasznos infot tartalmaz, amit máshonnan nem nagyon tudhatsz meg.
- Kismama torna, nagggyon jó és egy nem elszállt dúla tartja, aki iszonyú jó fej! A kismama torna alatt kb. minden szülés körüli témát körbejárunk, így akár szülésfelkészítőnek is felfogható. Én tőle sokkal több hasznos infot tudtam meg, mint a védőnénimtől, pedig ő is jó fej!
- Ugyanez a dúla csinálta a papás szülésfelkészítőt is: Hovorka Tünde
www.dulavagyok.hu. A Jánosban már sok szó esett a papák szerepéről (nagyon támogatják), Tünde pedig jól elmagyarázta, hogy pontosan mikor és miben tudnak nagy kincsek lenni. Gyakorlatokkal is. 5000 Ft volt / pár, szóval szerintem nagyon is megérte! Főleg azoknak jó, akiknek nem lesz dúlájuk és a papa lesz a lelki-testi támasz. Franti tök magabiztosan jött el, végre tudja, hogy mi lesz, mi mi után történik, melyik kifejezés mit jelent, mi az ő dolga ott pontosan.
- Egy ismerősön át kaptunk lehetőséget, hogy ingyen részt vegyünk a babagondozas.hu egyik előadásán. Brutáldrága egyébként, és fele annyit sem ad, mint a Jánosos felkészítő. De mivel ingyen van, elmegyünk

Mi a 2-st választottuk. Szombaton lesz, meglátjuk.
Nagyon sok olyan kérdés van a szülés körül, amiben egy kismami dönthet. Nekem nagyon tetszik hogy a Jánosban amikor kérdeztem, mindenhez pozitívan álltak. Van egy olyan doksim, ami egy szülésterv, ha gondoljátok és kell valakinek, írjon és átküldöm. Némelyik elég elvakult, némelyik pedig egyértelmű, de ezek mellett fontos, hogy tudja az ember, hogy hogy áll egy kórház a beöntéshez, a gátvédelemhez, a szülés utáni pillanatokhoz, az apu szerepéhez…stb. (jó sok ilyen van.). Pl. nekem nagyon szimpi, hogy ha akarsz, kérsz beöntést, ha nem, nem. Nekem ugye elég erős emésztési problémáim vannak a terhesség alatt, én mindenképp kérnék, hogy szép környezetbe fogadjuk a kicsit

Van olyan kórház ahol kérdezés nélkül beadják és van olyan, ahol egyeltalán nincs is hozzá már semmilyen eszköz…
na, nem okoskodok itt, csak gondoltam, megosztom veletek, amim van

Én nem vittem túlzásba a terhességgel való foglalkozást, nem figyeltem jeleket, nem olvastam utána neten

De ezek a foglalkozások tényleg nagyon hasznosak voltak.