A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Rájli,
írj Pocaknak glitteres, izémicsoda témában, vagy hívd fel, priviben elküldöm a paramétereit :)

Zuzi,
oooolllyan izgiiiiii :D :D :D

Bécseseknek méltem :)

Időm és energiám ennyit engedett, de nemsokára.....

.....coming soon

Macsek
macskanyu

Juc :) Ezek nagyon klasszak! :D :D

Ildi :) A boszi ujjával én is így jártam :lol: Timi újra alszik rendesen napközben? Nem tudom, hogy mitől fáj, gondolom ahogy lazulnak a csontok... Bálinttal is volt anno, csak később, most úgy látszik minden előbb jön :?

Zsan :) Igi eszik? ááá... nem hiszem... ha azt mesélnéd, hogy még többet szopizik, azt simán elhinném :mrgreen: :lol: De gratula a fél banánhoz!! no és a harapáshoz is! :wink:

Fibi :) Szegény vakarózós Bálintod :( De nem ébred fel rá, ugye? Akkor jövőhéten elviszem Nektek a teát :wink:
denizsa

Zuz,
Kösz a tippet, járok néha Corába Törökbálintra.
Nagyon drukkolunk!!! és irigykedünk :?

Indi,
A pocakosan hidegben fürdésből nekem is jutott, mert tavasszal újítottuk fel a fürdit és nemcsak hideg volt hanem sitt és kosz brrrrrr. De szerintem minden baba születése előtt történik valami hasonló én ezt nevezem "fészekrakásnak" kis cinizmussal. :wink:

Ákos fél 7 előtt 1 perccel már követeli a fürdést mert 7-nél továb nem bír ébren maradni úgyhogy félórába a fürcsi és a kajcsi is bele kell férjen. Az a különbség, hogy nálunk 3-5 óra között van fészkelődés, beszélgetéssel és néhs kis sivalkodással egybekötve, pedig ő minden evések között alszik, aza 3 óránként. Ma pl. aludt egy kétórásat is kint a babakocsiban, mégis a fürdőkádban már csak a szemét tudta dörzsölni.
Körkérdés :) mikor alusszák át az éjszakát, de úgy igazán??? Ákos féléves múlt de 3 óránként eszik éjjel is és már naggyon fáradt vagyok!

Votív,
Isti várja a tesót már? És aztán hogyan fogtok lovagolni járni?

Tea: Humana gyógynövénytea. nagyon jó és nulla cukor és a baba nagyon szereti. és granulált amitől nem lesz a cumisüveg alján olyan nyúlós izééééé.

Kép
akata

Jucus :) Ezek gyönyörűek!!!! Köszi, most mégjobban fellelkesültem :):):) Milyen ragasztót használtatok hozzá?

Anyócák! Aki még szereti az efféle örömöket, hát ehhez aztán tényleg alig kell valami anyag, nosza gyártsunk sokat!

Kész a fűtés és 22 fok van a szobában! Domicsek pedig egész délután aludt :!: , 6-kor adtam neki vacsit is, hogy ne legyen éhes, mégis beájult fél 8-kor és kellett neki tejecske. Megitta, elájult 5
percre és azóta gurgulázik. Úgy látszik, erre van beprogramozva ?

Móni! Üdv itt! Péterednek szépséges neve van :)

Manóka, Greenolive, Lindi :) Pocakok hogy vagynak?

Blaye :) Jó, hogy írtál :)

Zsanci :) Teccik Igi territórium-védelmező módszere, felnőttekkel is alkalmazza? :mrgreen:

indianyo

Juc,
de tökjok! :)

Deni,
nem, nem arra ébred. hanem amikor a szokásos éjjeli ébredései vannak, olyankor vakarja.

Indi,
ja, nekem is gyanus, tul szép pirosak ezek a teák. az összetevök között csak az szerepel, hogy aroma...

Moni,
tényleg igy lehet, Bálintnak is csak "tél" ota van ez a börprobléma, ahogy elkezdtünk füteni. és most olvastam utána, hogy még a sima meleg viz is szárithatja az érzékeny börü gyerekek börét... ugyhogy náluk jobban kell figyelni a testápolásra.
fibi

Kata,
köszi, és ezt a teát hol lehet beszerezni?

körkérdésedre a válasz: teljesen gyerekfüggö! van amelyik ded pár hos korátol átalussza, van amelyik (enyém gyerek) még másfél-2 évesen is megébred éccaka és/vagy hajnalban ...
fibi

én imádom a hógömböket!!! :D csodás karácsonyi filingem van máris :D

Gabi, ma este drukkolok a Ti kedvenc csapatotoknak :D (most hallom hogy ez lehet Brett Favre utsó Monday Night-ja, brühü :()

Zsanci, seggbeharapás :lol: nem kell félteni Igit, ez jó :D
én nem nevetek a fél banánon, nálunk is ez a nagy zabálás kategória :roll:
de majd ha kétméteres, sportos fiatalemberek lesznek, nem győzzük etetni őket :D
és klassz a tickered :wink:

Deni, remélem hamar elmúlik a fájdalom! nekem tényleg semmi... még a legelején kicsit lelassult az emésztésem, ez nem volt mindig kellemes, de pár nap alatt ez is normalizálódott. dehát sok van még hátra (holnap lépek a 23. hétbe), jöhet bármi, nem bízom el magam.

Fibi, elkeseredésemben bekentem. de nagyon megbántam. nem segített, ráadásul minden elvemmel ellenkezett.

Móni, nagyon köszi a javaslatokat!!! :) a Márton klassz név! mi Péter, Sámuel/Samu vagy az Olivér közül választottunk volna. lányra most épp 2 variáció van (de folyamatosan változik): Róza és Nelli. mégcsak ízlelgetjük, de fogadok, hogy jövő hétre rájövünk, hogy nem az igazi :D Nektek milyen lányneveitek vannak?

votiv 8)
votiv

Kézművestársak :)

akinek van ideje-türelme, nagyon szép mozaikokat is lehet csinálni. Én tavly karácsonyra csináltam ajándékba mozaik-tálcát, bármely kreatív boltban lelhetőek hozzá alapanyagok :) A tavalyi tálca képét fel tudom tenni,(bár anno is szerepelt a fórumon ) idei még nincs :)

Kép

aki kicsit ügyesebb, az az üvegfestéssel is próbálkozhat :)
macskanyu

Indi!

pillanatragasztót.
20170114224602

Indi! éljen a fűtés :lol:

Szrekuc! Enyém ded napi 3x-4x –i félórás alvásokra van programozva.

Fibi! Nagymama. :(
B-nek akkor az a múltkori fürdetéses dolga is lehet hogy már ebből fakadt? :idea:

Gabi! Avatar :lol:

Neet! ?

Votív! De szép a pocakosodásod! :lol: :lol: :lol:

Zsan! Sógornő :shock:
Igiharapás :lol:
Banánhoz gratula! Ahogy én elnézem ezeket az olykor félkanál leveket, amiket Angi bevisz szinte hihetetlen hogy egyszer ebből evés is lesz. :o

Den! ha nagyon kellemetlen a tünet akkor a kismamatornás Andit meglátogathatnád a rendelésén!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Kata, szerintem nem várja :lol: de akkor lesz csak igazán pipás, ha beköltöztetem a kis békát az életünkbe :wink: aztán lehet, hogy mégis szeretni fogja :roll: :D
lovaglásra elviheti bárki, remélem a rokonok bevállalnak 1-2 alkalmat, mire mobilok leszünk. egyébként sok a többgyerekes ott is, ha jó az idő, babakocsiba simán ki lehet tenni a bébit levegőzni, míg a tesó lovagol. és van kuckó szoptatni is, bár ezt akár a kocsiban is lehet.
a nagyobb parám, hogy mi lesz, ha hetekig nem jut el fejlesztésre :(

votiv 8)
votiv

Fibi,
szerintem hiperekben is, de én gyógyszertárban szereztem. Van benne kamilla, citromfű, hárs, narancsvirág.

De már nem eszik a majdnem kétévesed éjjel ?? :shock:

Kép
akata

Kata,
nem akarlak elkeseriteni "egész éjszakát átalvás" témában...
háááát, a 4,5 éves fiamnak most már többé kevésbé sikerül... :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Fibi!

Nem áruljuk a lakást, ez szabadfelhasználású hitel, bár ingatlanfedezetű. De hihetetlen mennyit kell szaladgálni és hány fele. Ti hogy álltok az eladással?

Indi!

Köszi a naptárlinket!:)

Zsan!

Fenékbe harapás aranyos lehetett!:)
Timire meg ma rászóltam, mert valamit a szájába vett, Ő meg kaján mosollyal hátrálni kezdett folytatva a rágcsálást, amíg bele nem ült a lavorba! Jót nevettem!:)

Den!

Igen, most mintha kicsit rendeződött volna a helyzet és alszik Timi délután!:)

Tinu!

Nevtanban dolgozol? Hol? Mit csinálsz? :)

Megyek, mert reggel korán kell kellnem!

Jó éjt!
ILdi
ildi76

Sziasztok!

Zuzi, szülsz már? :wink: Majd jön Neet, ő még kedvesebben tudja sürgetni az ember lányát! :lol: :lol:

Dora, szerintem mi Reccával egy turnusba kerülünk, mert én nagyon lelkes vagyok babázásban, de ahhoz új kapcsolat kell, a régi kimúlt. :wink:

Juc, Macs, hűha, nagyon ügyik vagytok! :wink:

Recca, a szürkék tényleg mindent megesznek, csak hagyd ott nekik. :wink:
zanza

Gigi, te így zizegsz itt a fórumon? :wink:

Kata, azért ne add fel! Nálunk néha már összejön egy-egy 6 óra egyben alvás. :mrgreen:

Zsan, köszi a bénázós cikket! Király! :mrgreen:
zanza

Sziasztok!

Rylie: találtam valamit, de ha nem ez, akkor légyszi némi segítséget kérek, kb honnan indultál, magyar vagy külföldi oldal-e...
http://glittermypic.com/addimage.php
van még egy két linkem, de ez hasonlít legjobban ahhoz, amit leírtál!

Pussz: Pocak
pocakpacni

Barbi,
igen, simán lehet hogy már akkor elkezdödött ez az egész... :?

Votiv,
ezt találtam a házipatikán:
"Sok laikus, ha meghallja a szteroid szót, megijed, talán, mert az illegálisan használt doppingok, erősítő-izomnövelő szerek jutnak eszébe, netán a formátlanná nyomorított NDK- sportolónők képe dereng fel a múltból... pedig szteroid sokféle van, és adott esetben, megfelelően adagolva nélkülözhetetlen, akár életmentő gyógyszer is lehet..."
fibi

Kata,
nem eszik már éjjel, csak cicizik :P
köszi a tippet :)

Ildi,
sehogy nem állunk. ha lenne jo hir eladással kapcs, biztos irtam volna :roll:
fibi

Macs!

Vau ..!Ez igen!
20170114224602

Tinu, kötés mennyire megy?
Rékának anyum 3 pulóvert kötött, amíg még kicsi volt - az egyik épp, hogy jó lett, mire elkészült. :wink:

Kép

Bocs, ha nem látszik jól! :roll:
zanza

Ésésésés a délutáni 3 órás(!) maratoni alvás közben orvul kirecésedett a régebben nekiindult csücsök :) És fiúska annyira büszkén mutatta, berakta az ujjamat a szájába és megcsócsálta :)

Viszont ezzel kapcsolatos kérdésem: tudom, hogy gyakori fogzáskor a hasmenés és a popsi kipirosodása (Dének ilyen még sose volt, most már értem az előző éjszakát, annyira kicsípte a kaki, hogy fáj, ha hozzáérek) - szóval mi ennek az élettani magyarázata?

Votiv :) de szépet írtál az áldott állapotodról :)

Zanza :) kimúlt kapcsolat :( de ha :wink:, akkor az jó jel, nemdebár? :)

Neet :) Ugye nincs baj????????????????????????????????????

indianyo

Fibi, persze. nem szabad semmiben sem vaskalaposnak lenni. de ez nem az a szteroid - noha ez is rajta van a doppinglistán :wink: - szóval nem az életmentő kategória, hanem a tüneti kezelés-mellyel még több baj okozható-kategória. de mondom, kipróbáltam, nem hatott, és a mellékhatásai meg arányaiban sokkal veszélyesebbek, mint hogy tovább használjuk - egyébként haszn. ut szerint se szabad 5 napnál tovább, az ekcémája meg hónapok óta van stabilan...

votiv 8)
votiv

HELP! hogy hivják azt a szerkezetet, amire rá lehet fektetni dedet, be is lehet kötni (talán még dönthetö is?), vásznas anyagbol van????? piehnöszék vagy mifene??

És JOHI hova tünt már megint?????????

Votiv,
jaaaaajjj, ez igy nem hangzik jol :(
fibi

kóstoltátok a Carte d'or rákóczi túrós fagyiját? zseniális :D :D

Indi, gratula a recéskéhez :D és az extrahosszú szunyókához!
ha nagyon durva a hasmenés, adhatsz Podophyllumot, minden kaki után 1-2 golyócskát. esetleg kend be neogranormonnal a popsiját, az hamar helyrehozza.
a konkrét összefüggést a fogak és a hasmenés közt nem tudom, csak azt, hogy a fogzás miatt fokozódhat az anyagcsere - talán ezzel van összefüggésben, meg esetleg az ilyenkor érzett stresszel, fájdalommal.

Zanza, cuki a kis csíkos lányod :D

votiv 8)
votiv

áh, piHEnöszék.....
fibi

Votiv,
ah, fagyi :D mi ma este gesztenyepürét nassoltunk, meggylekvárral és tejszinhabbal, huuu :oops:
fibi

Fibi, asszem pihenőszék. a pszichopedagógusunk a gyermek idegrendszeri fejlődésének súlyos veszélyeztetését látja benne (meg a bébikompban). de néha csak "gondozási anomáliának" aposztrofálja :wink:
egy ismerősöm is használta és a gyereke előbb tudott járni, mint felülni.
mire kell?

votiv 8)
votiv

Fibsz, akkor dőzsöltök ti is :D :D

votiv 8)
votiv

Votiv,
nemáááá! :( miért veszélyezteti az idegrendszert??
hogy mire kell? hát kistesonak szeretnék :wink: sok ismerösnél láttam (náluk nem okozott ilyesmit, amit irtál), és jobbnak itélem, mint amikor Bálintot a hordozoba pakoltam, mert feküdni már nem akartam, de idönként muszáj volt letennem... a gerincének nem jobb ez, mint a hordozo?
fibi

jaj, megint rosszul irtam :roll: nem én nem akartam feküdni, hanem a gyerek..... :) most viszont tényleg megyek (le)feküdni asszem :lol:
fibi

POCAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISTENKIRÁLY VAGY!! EZ volt az :) :)
LEborúlós, csáplós smile hegyek!!!

cupp cupp
Rylie
rylie

Ildi: kb. még 3 hétig dolgozom a budafoki nevtanban mint pszichomókus. :)

Zanza: a kötéstudományom kimerül a sima és fordítottban, de eddig még csak sálat kötöttem. Nem tudom, hogyan kell csinálni, hogy pulcsi legyen belőle. :D De az se baj, ha sapka vagy akármi, csak olyan jó lenne ilyeneket kötögetni. Olyan kicsi egy ilyen pulcsi, mennyi időbe telik megkötni? :shock:

Kép
Kép
tinu

Indi!
Nekünk dokinéni azt mondta, hogy ilyenkor megváltozik a nyál összetétele, meg ugye jobban is nyáladzik a ded, és az okozza a hasmenést :cry: Neogranormon nekünk bevált, érdemes kipróbálni! És gratula a recéhez! :D

Ma nővérem itt alszik, mert holnap dokibához kell mennem, és mi kihasználtuk az uccsó alkalmat és elmentünk mozizni :D A Szabadság Szerelmet akartuk megnézni, amit ma levettek a műsorról :x Aztán mondtunk egy másik filmet, hát azt ma nem játszák (csak kedden nem) :x Erre Tomi mondja a csajnak, hogy mindegy, mondjon valami filmet, ami most kezdődik, mert otthon vár egy másfél éves, az asszony mindenórás, és mi még szeretnénk egyet mozizni :lol: :lol: :lol: Erre a csaj valami Bor, Mámoros romantikust ajánlott Russel Crow-val, erre Tomi: az ki van zárva!!! :lol: :lol: :lol: Úgyhogy megnéztük az Ember gyermekét, és azt hittem, nem lesz jó, de nekünk nagyon tetszett!!!! Hú, nagyon régen voltunk már kikapcsolódni! Talán tavasszal? Azért aggódtam, nehogy elmenjen a magzatvíz :lol: Aztán leégettük amgunkat a büfében is, kértem 3 decis kólát, mire kiderült a félliteres a legkisebb 8) Nagyon kijöttünk a gyakorlatból :lol:

A pihenőszék miért gáz????? És akkor az autós hordozó is az??? B sem szeretett sokáig feküdni :?

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
jol tettétek :D ááá, én is meg akartam nézni 7végén a Szabadság, szerelmet :( :( És ebben az Ember gyermekében ki játszott?
és növéred tök rendes? ilyen rugalmas munkaideje van? :) én is hivnám többször a hugom, de sosem ér rá... :?
fibi

a "tök rendes" után nem kérdöjel, hanem felkiáltojel.....
ugy látszik, nemcsak este, reggel sem tudok gépelni :roll:
mondjuk, 5 ora ota nem bir aludni kicsi fiam, vakarja már a tenyerét is... :cry:

KépKép
fibi

Votivom,

öööö..most elgondolkodtadtál ezzel a pihenőszék, meg komp dologgal. Fülesnek volt pihenőszéke, föléakasztható játszós-ütögetős-nézelődőssel, bár 10 perceknél nem töltöt benne többet, de látszólag semmi baja nem lett :roll: és kompja is volt, kb 3 hétig haszálta is , de akkor más stabilan állt és kapaszkodva lépegetett. Erről is úgy tudom, hogy akkor káros, ha időnek előtte használják, tehát ha egy állni sm tudó babát tesznek a kompba, ülni nem tudót a pihenőszékbe.
Ez utóbbit azért nem csíptem, mert semennyire sem támasztotta Füles hátát, sokkal jobban bevált és stabilabb is volt az autóshordozó. Ebben üldögélve-heverészve főztünk-mosogattunk-teregettünk együtt :D

ez a pihenőszéke:

Kép

Itt meg segít a konyhában :
Kép

És nekem is volt anno kompom......

Fibi,
az is jó lehet, ha játszószönyegre fekteted, bikózó alá :)

Zuzi,
tök jó ez a közös kettesben-est, ráadásul annak pikantériájával fűszerezve, hogy bármikor szülhetsz :D Miről szólt a filmetek? Mi már annyira kiábrándultunk a moziból, hogy nem is nézegetjük a műsort, mondvá, úgy sem találunk nézhetőt....

És hogy időszerű is legyek, ha már úgy is raktam fel képeket, itt egy Füli, amint ellenőrzi az építkezést:
Kép

csók

Macsek
macskanyu

Hofehér Füli baba :D :D :D

én is abban bizom, hogy akkor ártalmasak ezek, ha idö elött használjuk. viszont elgondolkoztattál ezzel, hogy nem támasztja meg eléggé a hátát a pihenöszék :?
játszoszönyegen csak akkor szeretett Bálint lenni, ha ott ültem mellette. ugy viszont nem haladt a házimunka :P ezért kellett soxor a hordozo, ahogy irod, hogy abban tud segiteni a konyhában a ded :lol: csak mindig ijesztgettek, hogy az nem jo a gerincének, stb.... ezért gondoltam a pihenöszékre. bár most akkor nemtom, hogy jobb e az....
fibi

Fibi,
az autós hordozó, legalább is a miénk, dönthető, a majdnem vízszintestől a majdnem függőlegesig, a hordozókarját lehet hátsó támasztéknak használni. És gyönyörűen, stabilan támasztotta a hátát. Sztem sokkal kevesebb bajt okoz, mint amit a pihenőszék okozhat, de ha akarod, szívesen kölcsönadom a miénket kipróbálásra...
macskanyu

Dönthetö autoshordozo, jééé :shock: mindig hallok valami ujat, vagy csak én vagyok tájékozatlan 8) a miénk viszonylag gagyi, nem is dönthetö :?
köszi, mármint a kistesonak kiprobálásra? :wink: lehet hogy élni fogok vele :)
fibi

és Macs,
megyek mandarint venni :mrgreen: nem jöttök Fotliget felé mostanában? :lol:
fibi

Fibi,
mandarin rulezzzz, de 30.-án vizsga, mindjárt itt van anyósom, hogy tudjak Fülestől tanulni...
macskanyu

Zuz: pép :? hát igen , estére trutty lett és Kamilla szájzárat kapott az első falat után. Asszem nem adok én ilyenért pízt amikor mást megeszik amit én kotyvasztok...

csönd van, gyanús... ruhásfiókból minden a földön, tetején ded vigyorog 8)

Mozi: nekünk utsó filmünk még egyben a CSak sex volt. Jó volt, olyan kis helyes mosolygós filmecske...

Zsan: fenékbeharapó Igi :lol: és B hogy reagálta le a harapást??

Juc: gömb - de jóóóó a sóliszt gyurma, hogy hogy nem megy szét benne?? vagy a tiédbe nem víz van :roll: lehet, hogy kavarom az Indi féle gömbbel...
Macs: tálca is szuper ;)

Indi: rece! :)

Macs: ha leesik a hó, hogy fogod megtalálni Fülest a fehérségben??? :lol:

Tegnap voltunk dokinál és negatív lett a legutóbbi pisiminta!!! JEEE
Viszont még dec. 11-ig kell szednünk az antibigyeszt, hogy tuttkóra minden baci megdögöljön :( Ennek nem örülök annyira, de hát ez van :?

Pocak: képzeld tegnap hajnali 1-ig szívtam ezzel a glitteres fotómicsodával, mert tök szépeket gyártmányoztam, de sehogy se tudtam átpakolni e-mailbe - ill. hogy ha e-mailen küldöm akkor látszódjék :? :x má sík ideg voltam tőle!!! Esetleg erre van valami ötleted??? Feladat: olyan kari céges e-mail amin van mozgó cucc. Én már megcsináltam az alapot de nem tudok rá "mozgást" tenni :( Azt hogy köll???

Rylie
rylie

Rájli!

Nem só-liszt hanem süthető gyurma . 8)
20170114224602

Macs: dec 30-i vizsgára már most tanlusz??? :lol: Én is tegnap jelentkeztem fel a vizsgákra, de hát..ühüm ühüm ennyit tettem csak... mondjuk én az az utsó percben tanulok típus vagyok - bár enyém vizsgáim nem túl bonyik.

R
rylie

Juc: AHA! Na akkor igy már érthető! A sólisztet akkor mire írtad??

R
rylie

Rájli

HOLNAP!!!!! nem dec 30......... :mrgreen:
macskanyu

Ja és Rájli,

neked is írhat privit az ember :mrgreen: ha el sem olvasod....

Fülit meg majd a rákötött gps-es követővel, meg a nyakába kötött csengettyű alapján fogom megtalálni :mrgreen:
macskanyu

Rájli :) !

Azt írtam?Hol?nem tom! :shock:
20170114224602

Macs,
akkor holnap szoritok ezerrel!! :D mandarint meg jol megeszem :mrgreen:
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: