A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

[quote="votiv"] nem kell a szobatársakat és egyéb idegeneket kerülgetni [quote="votiv"]
ezalatt olyasmire gondoltam, hogy másutt beözönlik a szobába a szobatárs(ak) egész pereputtya, miközben az ember épp félmesztelen, tisztálkodna, szoptatna, pihenne stb.

votiv 8)
votiv

Szép napot!

Ma nincs nálunk fűtés. Msot még nem vacogunk, egyelőre némi felöltözéssel megy a dolog, de később el kell itthonról mennünk. Ha midnen igaz, estére már az új kazán üzemel. Remélem, különben a mai középszar éjszakánból horror lesz.

Zuzi :) Az se baj, ha reagálni nem marad időd, de utolsó hetekben kötelező reggel-este egy rövidke bejelentkezés :wink:

Blaye :) te is írjál, hogy vannak a pocakbabák?

Pusz midnenkinek.

Kata :) felajánlásod :lol:

indianyo

No megjártuk tegnap a Tűzoltó utcát. Jelentem ded tökéletes belülről (is)! :)

Barbi: köszi a linket! Ma megyünk vissza dokihoz és kiderül, hogy a legutóbbi pisibe mik voltak ill. mit kell szednünk tovább.

Fibi: szia :P

Ancsi: jó pihit !

Curse: :D :D :D

Kreativkodás szuper ötlet, de addig hová tesszük a dedeket? Ill mivel foglaljuk le őket???? :roll:
Egyébként ebből a modellmasszából is lehet ám sokmindent csinálni és ez nem olyan bonyolult dolog ;) Pl én is karácsonyfadíszeket fogok belőle gyártmányozni Kamilla kéznyomatával

Rylie
rylie

Sziasztok!

Kezmuvestanárnéni :D,
hát, nekem lenne mit tanítanod annyira "jó" a kézügyességem :lol: de azért kitartóan próbálkozom; tesóm egyszer egy agyagedénykére azt mondtam hogy olyan mint vmi őskori lelet :lol: igyekeztem bóknak venni

sztem is próbáld meg későbbre tenni a lefekvést; Ábelt én 8kor teszem le és ő még vegyesen alszik egyszer v kétszer egy nap; napközben csak arra a 40percre alszik a bebi?

drukkolok a fűtéshez!

KÖRKÉRDÉS:
tényleg, nálatok mikor szokott át a bébi a napi egy alvásra és azt mikor űzi?

Rylie,
tök jó, h minden rendben, remélem a mai is okes lesz
bocs h még nem válaszoltam pü-re... :oops:

ÚJAKNAK ÜDV!!! ÉS HAZATÉRŐ RÉGIEKNEK IS! :wink: :D

mi takonykórból nem tudunk kilábalni; Ábelnek annyira nehéz orrot szívni és ráadásul elkezdett ő is cipelni :roll: egyszóval amíg nem alszik addig borzadály uralkodik a kis lakáson és egyszerűen semmi nincs biztongásban... :shock: :lol:

akinek még cd-vel lógok, az a legegyszerűbb, ha postán elintézzük; egyszerűen annyira sok intéznivaló van mindig , hogy nem megy a kiruccanás :( úgyh adjatok címet!!!

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szép jo napot Mindenkinek!

nekünk mostanában eléggé kijut a "jobol", meg a dokilátogatásbol... :? nagymamámat is korházba vitték tegnapelött, enyhe agyvérzést kapott :( egész héten ápoltam, meg etettem, feküdt otthon...
Mi meg most jöttünk meg a háziorvostol, mert B kezén az ujjbegyeken foltok vannak pár napja, és elkezdett sárgulni meg hámlani.... ekcémát állapitottak meg, de hogy mitöl, ki tudja.... :roll: dokinéni kérdezte, hogy van e állatunk, hát nincs. mondjuk Baján lehet h hozzáért a nyuszihoz.....
Votiv, Istinél hol van ekcéma, és mit mondtak rá?? még nem tudtam visszaolvasni :(

Baján is jártunk börgyogyásznál, mert apro holyagszerü kiütések lettek B lábán és kezén, már az arcán is kezd kijönni..... mindent végigzongoráztunk, és valszeg a csipkebogyo-hibiszkusz tea a ludas.... arra is kaptunk kenöcsöt.... ennyire érzékeny a gyerekem böre :shock:
Ti adtok teát a gyerköcnek? és milyet? Herbáriában néztem gyerek teát, de azt 4 éves kortol ajánlja csak.

KépKép
fibi

Szrekuc,
postán, biztos jo ötlet? inkább valahol Bp-en fussunk össze :wink:

Rylie,
szia :P dedek majd besegitenek nekünk :)

Zsan,
én is gondolkoztam hasonlon, nagyon jo ötlet amit irsz!! sokan szoktak kollegákkal, barátnökkel összejönni karácsony elött sütögetni, iszogatni ( 8) ), ráhangolodni az ünnepre, stb., csak nekem nincs kivel :? de ha mehetek Közétek, én szivesen csatlakoznék majd :)
fibi

MEGAOFF:
Ti nagy kutakodói szövevényes internetes hálónak segítsetek!!
Tegnap találtam egy olyan oldalt, ahol bármilyen saját készítésű fotóra lehetett mindenféle glitteres cuccot rápakolni és úgy elmenteni. Pl: villogó kiscsillagot, szívecskét, stb..
és ma EGYSZERŰEN nem találom ezt a nyamvadt oldalt, mert a hülye fejemmel nem mentettem el a kedvencek közé :( És most nagyon kéne villodzó-glitteres kiscsillag nekem :cry:
Valaki tud ilyen oldalt???

Rylie
rylie

Indi,
Találtál a környéken valahol boltot ahol lehet biohúst venni??
Dh-n van egy natura bolt az vajon árul husit?? vagy van megbízható hentes valahol?? Köszi!!

Kép
akata

Fibi, szegénykéim, ezek nem túl jó hírek :( nagyidnak jobbulást! és Bálint bőre is remélem hamar rendbejön.
Isti ekcémája tulképp az egész testén van, de leginkább a térdhajlatban, és aztán karján, hátán, fenekén, mellén.
sok okosat nem mondtak rá, a háziorvos letiltotta a tejtermékről - ettől ugyan nem múlt el, és felírt neki szteroidos kenőcsöt :x

a homeós dokinő meg 2 hónapja alkati szerrel próbálja kezelni, eddig csak rosszabbodás lett belőle, de szerinte ez még benne van a "kezdeti" rosszabbodásban :?
most tejterméket nem kap, meg más allergént se, és az unguentum nonioniccal fürdetjük, aztán majd csak lesz valahogy.
következő lépés a gasztroenterológia...
remélem nálatok csak kis allergia és hamar elmúlik és nem kell ekcémát kezelgetni állandóan :(

teák közül a gyenge fekete teát vagy gyümölcsteát simán lehet adni ekkora nagyfiúnak :) de ha a csipke-hibiszkus ennyire rosszul sült el, lehet, hogy nincs értelme kísérletezni :roll:

Neet, merre vagy??

PéterGabi? költöztök már? :)

votiv 8)
votiv

Votiv,
köszi, hát én is remélem. mi is ugyanezt az unguentum fürdetökrémet kaptuk rá.
és melyik kenöcsöt irta fel Istinek? nekünk valami Elocom nevüt...
fibi

Kata :) SAjnos Dh-n nem ismerek megbízható hentest :( Naturaboltban még nem voltam ( a Fő úti boltra gondolsz?)

Szrek :) Sajnos 8-ig nem tudok a fektetést kihúzni, már 6-kor nagon fáradt, úgyhogy 7-ig maszi és fürdéssel valahogy megoldjuk, tovább végképp nem.

Nem hiszek a rossz kézügyességben :roll: Csak a gyakorlatlanságban és gyermekkori sikerélmény-hiányban. De midnkettőn lehet segíteni (mármint gyermekkort nem tudom megváltoztatni, de rá tudlak ébreszteni, hogy megy ez neked :) )

indianyo

Indi,
akkor Te vagy az én emberem :D vagy tanárnénim? :wink: nálam a gyakorlatlanság és gyermekkori sikerélmény-hiány játszik ezek szerint....
fibi

Kisherczeg/Andi :) Dobozka nagyon szép, biztos nagy sikere lesz! :D :D

Teki :) Tök jó ötlet a saját képes gömb! :D Bevallom nekem nincs ennyi türelmem (meg főleg időm) most a fiam mellett kreatívkodni, pedig korábban... Szóval idén a dédik Bálintos (mert az én fiam is Bálint :wink: ) naptárat kapnak és a nagyik meg kézlenyomatos díszt.

Indi :) Nem is tudtam, hogy Te kézműves tanár is vagy!! Ez tök szuper!! :D A kazánotok kevésbé... Mi történt, bedöglött? :( És Dominó egész nap csak 1x 40 percet alszik? :shock: mondjuk akkor nem csoda, ha fáradt és nem lehet későbbre tenni az elalvást. Kicsit úgy hangzik, mintha este aludna másodszorra. Nem tudod a du. 3órás alvást korábbra hozni?

Rylie :) De jó, hogy minden rendben! :D :D Akkor lassan már véget ér a mizéria, nem lesz több vizsgálat, ugye?

Szrekuc :) Bulást Ábelnek és sok +++++++++ Nektek!!! Az áttérés 1 alvásra nálunk egy hosszabb folyamat volt, és előfordult hogy egy ideje már csak 1x aludt, aztán megint 2x, de nagyjából 1 éves kora körül kezdődött és eltartott pár hónapig, amíg beállt, mint az óramű :lol: (Ja és hogy mikor: ált. negyed/fél 1-től 2-ig)

Fibi :) Szegény nagyid és Bálintod! :( Úgy látszik a baj csőstül jön... Sok ++++++++ Nektek!! Nálunk B. nem kap teát, hanem forralt vizet, egyszer megkótoltattam vele az őszibarackos csecsemőteát, de nem ízlett neki. Most különben is a kakaó a nagy kedvence, már tudja is mondani. És hozzánk bmikor jöhetsz hangolódni! Jut eszembe még mindig lógunk egy látogatással :oops:
denizsa

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene nekem,pontosabban egy kedves ismerősömnek.Most 8hós a babája és arra lennék kiváncsi,hogy ilyen korban mi az amit ehet ill.amit tuti nem.
Egyszerűen nem emlékszem már rá,a"kisokosom" meg persze valamelyik dobozban :roll:
Előre is köszönöm :D

Zuz:
tessék minden nap bejelentkezni,ahogy Indi is írta :wink:
Írok mindjárt pü-t is :D

Votiv:
vagyok,csak olvasni tudok írni nem nagyon :?
Költözés...mi az?! :lol:
Ha a héten meg lesz a parkettázás már annak is nagyon örülni fogunk :wink: De a fürdő már kész!Konyha is alakul,ott is csak burkolás van hátra és jöhet végre az ikea! :lol: Meg lámpáink is vannak már,meg kapcsolók stb.Ezek az örömforrásaim manapság :lol:
Ja,meg szép függenyeink is ,pont ma rendeltem meg.
Te hogy vagy,pocak mekkora?És kis családod?Zsuzsi???

Neet:
merre vagy?

Rylie:
látod-látod,minden oké lesz! :D

petergabi

Indikém! JELEN!!!!!!! :D
Jelentem, még egyben, de érdekes előjelek vannak, remélem, nem csak a fáradtságtól :wink: B-vel nem volt ilyen. ERős, hirtelen derékfájás, pocakkeményedések, de egész rendszeresen. Holnap dokibá, remélem, mond valami bíztatót!
Kzánhoz nagyon drukkolok, meg ne fázzatok!!!!
Alvás: nekem az a tapasztalatom, hogy nem nagyon lehet befolyásolni. Persze van akinek sikerül, de nekem soha nem ment. Elvile a gyerekek tudják, mi a jó nekik, és ezért nem szabad erőltetni más rendet, de tudom, hogy ez egy szülőnek nagyon kimerítő :cry:
Szrekuc! Pl a napközben 1 alvásra nálunk is hónapok alatt állt át a ded, próbáltam következetes lenni, sokszor erőltettem is, aztán magától állt be végül, bőven 1 éves kora után, és utána is volt "visszaesés".

Kézműves kör nagyon jó ötlet, bár én nem hiszem hogy tudok menni, de lehet, hogy a fiamat elküldöm :lol: Csak hogy legyenek gyerekkori sikerélményei 8) Itthon úgy sincs sok. Mostanában kibírhatatlan, olyan hisztériát lecsap, hogy a végén levegőt alig kap, ilyenkor persze teljesen kétségbe esek, mert nem tudom, mit kellene vele kezdeni.

Fibi!
De jó, hogy itthon vagytok!!!! Már hiányoztál ám nagyon! Az Uh-nak nagyon örülök, remélem, teljesen megnyugodtál! Én azt vette, észre, hogy szinte minden gyümölcsteában van csipkebogyó, persze nem végeztem teljeskörű kutatást, csak amiket én vettem, azokban mindig volt! Remélem, B hamar rendbe jön!!!! Nagyidnak jobbulást!!!!

Én is keresgéltem a neten fotós-ajándékötleteket, és volt egy cég, ahol ehető papírra lehet "fényképet" csináltatni (amiket aztán tortára raknak), és eszembe is jutottak a papírevő kollégák! :lol:

Kata!
Biohusit úgy tudom a Corában is lehet kapni. Az nincs Dh közelben?

Rylie!
Örülök, hogy jól van Kamilla!!!!

Curse!
Olyan jó, hogy ilyen boldogok vagytok!!! De képet nem ám lespórolni! :wink:

Tegnap megjött a vezetői engedélyem :D Este el is mentünk vezetni a Normafához, aztán én vezettem hazáig. Tök jó volt, de azért paráztam rendesen :D

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok!

Remélem nem utáltok nagyon, de megint panaszkodni fogok. :( Ma reggel voltam a forgalmi vizsgán és megbuktam... :evil: áááááááá, most úgy érzem magam, mint a bénák bénája :cry: :cry:

pedig ott úgy éreztem, hogy nem voltam tök béna, amit tudtam csináltam és ahogy tudtam mentem, de a vizsgabiztosnak nem ez volt a véleménye... :( szerinte ez se volt jó, meg az se volt jó meg blablabla..

úgyhogy ma igen mérges vagyok és csak panaszkodni tudok :evil:

De jó neked Zuz! :D És jó, hogy bejelentkeztél, keményedések, már bíztató jelek. :)

Fibi, Votiv

Ekcéma :evil: remélem hamar kigyógyulnak belőle a fiúk. Amúgy én nem adok teát egyáltalán Bendinek, csak vizet kap.

Indi

Kazán, brrr, és köszi a linket, tényleg jó sok minden van rajta!

ruz
ruzicsky

sziasztok,
ha már mindenkinek tetszik a kézműveskedés, kéne találni egy helyet, ahol mindenki elfér. Én mondjuk hétvégi napra szavanék, mert akkor babák nagy része otthon maradhatna édesapjukkal.

Képzeljétek,
ma voltam terhestornán, 11-től. Odamegyek a befelé laposodó hasammal, mindenki néz rám hülyén, de a poén csak ezután jön: az egyik labdán ott ül a sógórnőm, akik még nem tudnak semmit, és el sem akartam mondani, amig nem muszáj... :?
azt az égést... :roll:
ráadásul először le sem esett, h ők még nem tudják, és kérdezi,h én mit keresek itt, erre mondom, h hát mit, na...aztán leesett,h ő nem tudja, és mondtam neki, h mindjárt elmondom... :oops:

egyébként tornáról annyit, h Andi még mindig csúcsszuper aranyos, viszont annyian vannak, mint az oroszok, és a labdák száma bezony igencsak megcsappant az elmúlt 2 évben. Igy az utolsók már csak széken élvezhetik a tornát, de úgy meg nem az igazi.
Egyébként nem tom Igit hova fogom tenni, valszeg ő nem birná annyira jól ezt a tornát, szóval erősen gondolkozom, h minden héten hazahivjam e az apját erre a két órára, és kockáztassam e, h esetleg ezért kirúgják előbb utóbb... :?
sőt, a holnapi relaxra is akarok menni, de gőzöm nincs,h hogyan... :? :?

Pedig ANNYIRA, de annyira jóelsik egy kis mozgás, meg elszabadulás, gondolom egy kis relax meg különösen jól jönne nekem...

Juc,
köszi a linket. Hát én távoli rokonokra, após, apukám, és sógorékra gondoltam ajándék ügyben, de még semmi jóra nem akadtam.

A naptár tök jó ötlet, de SOHA nem fizetnék fejenként 5 ezer ft-ot egy egy családtagra karácsony cimén... :roll:

na, most ennyit,
Rylie még megkeresem neked gyorsan a naptáras linket...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zuzi,
jaaaaj, derékfájás, keményedések..... nagyooooon drukkolok, és sok energiát küldök Neked!!!!!!!++++++++ huuuu, annyira izgiiii :D :D :D
jogsihoz gratula!!!!!

köszi, hogy hiányoltál, aranyos vagy :) igen, megnyugodtam, olyan jo volt látni, ahogy mocorog, meg integet, és a szivhang :)

Deni,
köszi szépen :) ha összeszedem magam, a mélre is válaszolok nemsokára.
és az milyen márkáju babatea volt? és filteres vagy granulátum?
fibi

Ruzi,
nem hiszem, hogy béna voltál, legközelebb biztos menni fog!!!

Zsan,
hétvégi nap szerintem is jo lenne :) már csak 3 db 7vége van karácsonyig 8)
fibi

Zuz :) éljen az első hivatalosan is engedélyezett vezetés :) Többit pedig csak szép lassan, majd holnap doktorbácsi jól megnyugtat :)

Deni :) fél 11 és dél között és 2 és 3 között tudom elaltani, nem erőszakkal persze, hanem mert álmos már olyankor nagyon, de kell neki egy kis babakocsiringás délelőtt és tejecske délután. 25 és 40 perc közötti az alvás, többnyire a rövidebbkategória, emrt minden apró neszre felébred. Próbáltam már azt is, hogy 5 körül újra elaltatom, megy is, de akkor is kell a fél 7-7 felé a pancsi és utána már a pelekázásnál elájul az álmosságtól. Csak aztán ez a felébredés... Nem bánnám én, hiszen ráérek, elvagyunk jól, csak mégse örülök, hogy 10-11-ig néha kukorékol.

Fibi :) Hű, ez a bőrpropbléma nem hangzik jól :( ettől és nagymamád betegségétől eltekintve azért jó volt Baján?

Ruz :) panaszkodj csak! Sajnálom a vizsgát :(

Tavaly volt nálunk fűtés- és fürdőszoba felújítás, na az volt a fincsi, amikor a fagyokban pocakosan udvarra jártam pisilni és nagymamához zuhanyozni. Akkor nem cserélték ki a kazánt, mert spórolni akartak, most meg már ijesztően kattog.

A gyermekkori sikerélmény hiányát tessék komolyan venni! Én a saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen az, amikor a családban nicns pozitív visszajelzeés. Ha ehhez hozzájön az oviban és később majd az iskolában ugyanez, akkor bizony a felnőtt ember majd azt érzi, hogy ő ügyetlen, nincs kézügyessége, nem tud rajzolni stb. Hiszen már az iskolában is állandóan rossz jegyet kapott a rajzára :(
Én 30 évesen kezdtem el rajzolni a főiskolán - egy feszült napon elém tett a festéstanár egy újságból kivágott fényképet és papírt-ceruzát, és azt mondta, hogy rajzoljam le, amit látok. Bár fúrni-faragni-kötni-varrni korábban is szoktam, mert ez a véremben van és szükségem van ilyen tevékenységre, de rajzolni-festeni soha, mert "én azt nem tudok, nincs hozzá érzékem". Aztán tátva maradt a tanárom szája - rólam nem is beszélve.

indianyo

Sziasztok,

Csak gyorsan átolvastam ezt az oldalt és két dologra reagálnék :)

Naptár:
kaptam egy kis gyerek újságot, és ebben ajánlanak egy naptár, képeslap készítő Stúdiót. Fogalmam sincs mennyiért csinálják - lehet, hogy már korábban betette valaki a webcímüket? nem tudom, ha igen, akkor bocsi - , de a reklám alapján tök jó lehet.
www.feystudio.hu

Fibi,
jó, hogy újra itt :)
a betegségek, nagymama :(
a kórházban kaptam két gyerektea termék mintát és az egyik fél éves kortól adható. Összetevőit nézve - csipkehús, kamillavirágzat, hibiszkuszvirág -, lehet, hogy ez az amelyiket már próbáltad, de azért leírom :) A neve Babamosoly, Herbáriás. Leírása: koffeinmentes, üdítő hatású, frissítő ital fél éves kortól kisgyermekek számára is.

Zuzi,
gratulálok a jogsihoz :D

Ruz,
sebaj, most bevallhatom Nektek, én harmadszorra mentem át :oops: . Egyszer egy záróvonalat néztem el az egy ívben fordulásnál az idegességem miatt, másodszorra bevágtak elém és az oktatónak kellett beletaposni a fékbe, mert nekem még nem volt olyan reflexem és harmadszorra úgy mentem, mint a kis angyal. Úgyhogy ne keseredj el.

Vica
vica94

ZSAN: köszi már megtaláltam a naptáras linkedet, én írtam be rosszul ;)
sogórnőd: háááát ez elég égő szitu lehetett... 8)

viszont ezt a glitteres fotó makert (szép magyaralu megaszontam) még mindig nem találom és nagyon kéne!! Ezért plíz ha valaki tud ilyet!!!

Ruz: ne puffogj rajta, mostmár mindegy, majd legközelebb meglesz!++++

Zuz: ma gondoltam rád, mert kaptam hippes mintát tejpépből, és gondoltam megkóstoltatom Kamillával. Hát kb két-három kanál aztán szájzár :? Estig el lehet tenni ezt a pempőt vagy kuka??
Gondoltam vacsira, újra próba ;)

PGabi: fotót kérünk a kész dolgokról!!

Fibi: nem lehet, hogy valamit Baján evett-ivott-fogott össze Bálint amitől kijött rajta a bibi?? Mert előtte sose volt ilyen gondotok, nem?

Indi: fűtés nélküliség :( kézügyesség: ez a tánctudással is igy van vajon??? :roll: Apát próbálom már évek óta rávenni, hogy menjünk el táncórákra, mert szerintem ha tanulna egy picit akkor sokkal-sokkal jobban menne neki a táncoskodás :lol: Mire beadta volna a derekát megérkezett Kamilla...

Rylie
rylie

Na jó, ez négy dolog volt :D :lol:

Vica
vica94

Indi,
hááááát, köszi kérdésed, az én szüleim sem egyszerü esetek, de azért nagyjábol sikerült jol éreznünk magunkat :) csak nem vagyok az a homokba-dugom-a-fejem tipus, és mások hangulatait általában eléggé magamra veszem... bár amiota pocakos vagyok, nyugodtabban reagálok ezekre a dolgokra.
ja, és hös vagyok, mert elmentem fogorvoshoz is :lol:

alvás dologgal kapcs. én sem tudok okosságot, mert nálunk is voltak ilyenek, és csak az idö segitett, szép lassan beállt a napi 2 alvás kb 8 hos korban. addig sokat küzdöttünk mi is :?

rajzolás: én nem kaptam rossz jegyet a suliban a rajzaimra, mégis ugy érzem h bénán rajzolok :) lehet hogy mindent elfelejtettem amit ott tanultam :wink: felnöttkoromban kellett festenem hegyeket, meg hasonlot (egy terápia kapcsán), hát majdnem kiröhögött a saját férjem is, pedig ö nagyon udvarisa ember :lol:
fibi

http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&s ... age=2#6835

Ez egy jó kis blog, ahol jópofa ötleteket ad a szakértő ajándékkészítéshez, a fenti link a kedvencem, odavagyok ezrét a giccses havas buborékért :) Úgyhogy csinálok egyet ajándékba- magamnak :lol:

Zsanci :) én egy tapló vagyok, tudom, de olyan jót nevettem a titkos terhestornai élményeden.... Persze, értem én, hgoy neked ez távolról se volt vicces.

A DM-es naptár, amit Ancsi belinkelt, valami 1500 volt darabonként, én ezt adom a családnak az összes unoka képével, ennyibe egy nyomtatott is kerülne, már ha nem fénymásolópapírra akarjuk nyomni ...

indianyo

Vica,
igen, ezt a teát láttam a herbáriában, de a hibiszkusz miatt nem mertem megvenni. azért köszi :)
és Máté baba miket csinál, jol vagytok?

Rylie,
de lehet, mert az ekcéma Baján jött ki, max. a nyuszi simogatás jöhet szoba, amugy nem tudom....
a holyagos kiütés már itthon kezdödött, az csak rosszabbodott Baján, ott is ittunk teát, arra gyanakszom, de ez sem tuti.... most mindenesetre kerülünk minden illatanyagos cuccot (mondjuk eddig is csak sima vizben fürdött....), csak a gyogyotári krémeket használjuk.

na, lelépek, már annyit pofázkodok.....
fibi

Indike!

H ajól számolom,min.7 évvel ezelött készítettünk a csoportommal ilyen rázó"gömböt"avval a különbséggel,hogy mi sk.hóemberkét tettünk bele süthető gyurmából.Még ma is meg van,minden évben előveszem és szeretem ha giccses is. :oops:
20170114224602

Sziasztok!

Kicsit benéztem! Gyógyulgatunk!

Zsan!

Áuuu...!:( Ez a tornás dolog elég nagy pech volt. És sógornőd is babát vár? Mindegy...legalább elterjeszti a családban, és nem nektek kell bejelenteni. :)
Tornára én jártam valahova máshova is anno a környéken. Andi ajánlotta és ott kevesen voltak. Labda nem emlékszem, hogy ott volt-e?

Ruz!

Sajnálom a vizsgát! Ne rágd magad rajta!:(

Curse!

Örülök, hogy jól vagytok! Szüléstörténetet várjuk majd!:)

Kata!

Biohusi van szombatonként a biopiacon is (MOM-nál)!

Fibi!

Én valami kínai koffeinmentes Thy-phoo teát adok Timinek. Árkádban kapni lent a Drogériában. Van citromos, epres stb. Ezen kívül csipkebogyót szoktam (hibiszkusz nálunk még nem okozott bajt szerencsére) meg bodzát, hársfát mézzel.

Kisherczeg!

Kulcstartó doboz gyönyörű! Én el sem tudom képzelni hogy működik ez a techika, amivel csináltad, de egyre inkább kedvem lesz hozzá, hogy megtanuljam!

Teki!

Tegyél majd fel képet ha tudsz a gömbről! Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz!

Ügyesek vagytok, hogy ilyeneket tudtok!:)

Neet!

Ha vagy...Eszter hogy viseli a bölcsit? Szokott még sírdogálni?

Én most olvastam az Újbuda újságban, hogy volt valami kerület napja nov. 11-én és az akkor szült Szt. Imrés kismamák kaptak egy kis manit. Az egyik anyukának a 31. hétre született meg a babája, egészséges súllyal 3350 g-mal!

Hol lehet olvasni erről a 370 grammos babáról???

Na, még akartam íni, de ennyi volt az időm! Jók legyetek!

ILdi
ildi76

Indi!
Komolyan veszem a gyerekkori sikerélményt, de én tényleg megragadtam a pálcikafigura rajzolásánál! Remélem, a gyermekeim az apjuk kézügyességét öröklik!!!

Zsan!
Na, ez a lebukás a javából! :lol: De legalább nem kell azon agyalogni, hogy mond el a családnak! A sógornőd majd tesz róla! Szerintem ez tök jó, biztos nagyot nézett :lol:
Fibi a múltkor írta, hogy ott a kórház mellett, ahol a patika is van, csak az épület másik oldalán, tartanak terhes relaxációt, és van gyermekfelügyelet. Érdemes lenne utánanézni!

Rylie!

Hip pép nekünk se nagyon vált be, és sajna ezt csak frissen szabad, de majd látod is, hogy olyan gusztustalan lesz egy idő után. Nekünk a MIlupa jött be, a körtés kétszersültes, abban nincs cukor se, nagyon fincsi, csak drága, úgyhogy amióta reggelire és vacsira is tejpépet kap (mert hát kell az a 500 ml tej, és más formában nem eszi) azóta DM-es pépet veszünk, és bejött. Abban sincs cukor (legalábbis a gyümölcsösben).

Ajándékok:
Pocak nagyon jó linkeket tett be naptárkészítésre, és Ancsi is asszem feltette a honlapra a naptár sémát, amihez már csak a fotók kellenek. és úgy azért olcsóbb! Szerintem ez nagyon jó ajándék, mert minden családban jól jön egy falinaptár, és a gyerekfotóknak mindig örülnek a nagyszülők! A DM-es asztalinaptár nekem is tetszik, csak eléggé kicsi. Abból az asztali határidőnaptár lenne praktikus, de az horror drága. És én még lehet csináltatok hűtőmágneseket gyerekfotókkal, az is szerintem tök klassz, főleg, ahol nagy hűtő van, és központi helyen. Kb 500 forint egy.

Ruz!
Fel a fejjel! Nekem helyzeti előnyöm volt, lásd: alig fértem már be a volán mögé :wink: Legközelebb meglesz! Egyébként elég taplók ezek a vizsgáztatók :twisted:

Fibi!
Hippes teákat szerintem ki se próbáld (barátnőm jól bevásárolt), annyira rosszak! És cukor is van benne! Meg kellene nézni az igazi gyümölcsteákat (amik nem filteresek), hátha azokban nincs csipke és hibiszkusz, bár szerintem nem ez lehet a ludas!

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok!

Sajnos V. beteg volt nagyon, 40 fokos láz stb. de most már jobban van, már csak köhög kicsit, néha.

A pocaklakók jól vannak, nagyon aktívak, és persze átlalában akkor mozgolódnak, amikor én pihenni szeretnék (most már egyre többet kéne, eddig még zárva a méhszáj, de nagyon kell vigyáznom állítólag). Az vicces, amikor megkérdezik látva a hasam méretét, ami tényleg olyasmi mint egy babával 8-9 hónaposan, hogy ugye már a napokban jön a baba...? :) én meg mondom, hogy kb febr.végére-március elejére várjuk ŐKET :lol:
Jövő héten a cukorterheléses vizsgálat következik, de nem a Fehérvári útra fogok menni, hanem megpróbálom itt a közelben megoldani, ha lehetséges.

Zuz,
Nagyon durkkolok, hogy szép, gyors szülésed legyen!!!!!
(Nekem csak az utolsó pillanatban fog eldőlni, hogy császár vagy normál szülés lesz-e, attól függ, hogyan fognak elhelyezkedni a babák és hogy minden rendben lesz-e velük, persze remélem, hogy igen).

Majd igyekszem visszaolvasni kicsit...
B.
blaye

Fibi, nekünk is az Elocomot írta fel a doki! nézd meg a Házipatika oldalon a mellékhatásait, mielőtt kiváltod :?

Zuzi, akkor lehet, hogy holnap már nem is tudunk meglátogatni? :shock:

Zsan, ez aztán a lebukás! ejha :D és akkor most már mindenki tudni fogja? vagy megkérted, hogy ne terjessze?

Ruz, sajnálom :( legközelebb biztosan sikerül! én a kreszen buktam meg 3x :oops: ez már művészet!

Vica, nem mesélnéd el pár szóban, hogy született végül az unokaöcsi? olyan kiváncsi vagyok :D

Gabi, de jó, hogy bejelentkeztél! :D hűűű, de nagyon gyorsan haladtok! karácsonyt már az új házban ünneplitek? tegnap örömtáncot jártam mert egy profi fúróval végre sikerült felfúrni egy karnist amit a beköltözésünk óta nem! úgyhogy megértem az apró dolgok fölött érzett örömöd :D
Zsuzsika ma van teljes kivizsgáláson (ez rendszeres még egy darabig), úgyhogy kicsit izgult, ilyenkor mindig. de egész biztosan minden rendben, és kész :D

pocakom szépen nődögél, nagyon kellemes és jó érzések jönnek belőle :D István a pocakban is "nehéz gyerek" volt :D, de a kislánykám egészen más! csupa nyugalom és türelem, még azt is simán bírja, ha a tesója ugrál rajta, vagy ha egész nap visít :roll: szerencsére az ég világon semmi panaszom, még egy icipici rosszullét se volt. annyira jó így gyereket várni, el se tudtam képzelni, hogy ilyen is lehet! :) nagyon várom már, hogy megszülessen, de igyekszem addig is minden percet kihasználni Istivel kettesben :)

votiv 8)
votiv

Zsan :) Sógornős eset...ááá... :mrgreen: Most már nem gond, hogy mondd el a családnak :wink: Mi a DM-es naptárt rendeltük meg, amit Ancsi is betett linknek, az 1500 körül van és engem nem zavar, hogy kicsi, értékeljék a szándékot a dédik :lol: de azért igyekeztem B-ről közeli képeket beválogatni, sztem jó lesz :D

Ruz :) Ne búsulj, én is másodjára... Sok ++++ Neked, mert most sz.r érzés, de majd legközelebb sikerül!!

Zuz :) Csak nem beindult vmi?! Hű de izgi! Akkor még épp jókor láttalak 2in1! :wink: :lol:

Rylie :) Sajnos nem tudok Neked segíteni a glitteres izében :( úgy rémlik Bkrityó szokott ilyeneket betenni mindig, de kár, hogy olyan ritkán ír...

Indi :) Akkor Te egy rejtett őstehetség vagy, amit a tanárod felfedezett! :wink:

Fibi :) Ez Milupás csecsemőtea, koffeinmentes, C-vitaminos és őszibarackos, csak sajnos cukor is van benne :( de csipkebogyó NINCS! ja és granulátum. Szívesen Nektek adom, legfeljebb Bálintodnak sem jön be és Te dobod ki :wink:

Blaye :) Örülök, hogy jól vagy és gyerkőc is meggyógyult! :D
denizsa

sziasztok ismét,

hát, az volt az egészben a legdurvább,h egyáltalán nem számitottam arra,h ő ott lesz, amikor a mávban fog szülni...(senki sem számit a spanyol inkvizicióra!)
és tegnap épp szokásos veszekedésünket tartottuk apával, mert megigérte,h eljön betegszabira, mert most épp B van soron betegség ügyileg. Szóval, mondta,h nem tud mégsem itthon maradni, de én meg addigra beigértem magamnak a tornát, és akkor azt üvöltöztem neki,h hivja fel a "sógornőjét" és vigyázzon ő a gyerekekre, ha úgyis otthon van. Na, erre, kibe botlok bele a tornán???
kiderült, h párom unokatesójától hallott erről a tornáról, aki szintén ide járt, és szintén máv kórházas volt...

szóval, égés a köbön, de most már mindegy. És persze röhögni nagyon is szabad, mert sirni nem érdemes... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ildi :) Örülök, hogy már jobban!! :D És a kezeléseket akkor abbahagytad? De remélem kihasználod az időt egy kis pihenésre!!

Votiv :) Gratula a karnishoz! :D Olyan jó olvasni, hogy ilyen jól vagy! Mondjuk nekem se lehet egy szavam se, bár az utóbbi időben néha igencsak tudom érezni a keresztcsontom tájékát. Nálad nem jelentkezett ilyen?
denizsa

Andi,
nekem is nagyon tetszik a dobozod, szép lett!!!
olyan jó, h ilyenekre még van időd... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Den!

Igen, kezeléseket abbahagytam! Pihenni annyit tudok, mint eddig, vagyis nem sokat! :D Ráadásul holnaptól nekiállok hitel miatt rohangászni!

Zuz!

Nagyon izgi, hogy már ennyire a végefelé vagy! Nagyon drukkolok!!!

Indi!

Milyen naptárlinket tettél fel? Még1X légyszi! Lemaradtam!
És volt szó még valami mondókás linkről! Azt is légysziiii! Köszönöm!:)

Blaye!

De jó, hogy jelentkeztél! :)Írj még rólatok, ha van időd! Fiúk vagy lányok lesznek az ikrek? Tudod már?
ildi76

Indi!

Megnéztem a linked! Az a "boszi ujja süti" is tök jó! :P Csak gusztusom nincs hozzá! :D

Den!

Ezek szerint még mindig fáj a keresztcsontod? :( Hát...csak elmúlik. Lehet, hogy most máshogy fekszik a baba, nem? Vagy a hormonok? Biztos ezért is mondják, hogy minden terhesség más. :?

Megyek, mert Timi felébredt én meg nem csináltam semmi házimunkát megint, csak itt ültem.

ILdi
ildi76

Indi: tényleg elmegyek bárhova, annyira szeretnék megtanulni pici pulcsit kötni. :oops: Hiába, az embernek vannak mániai... :D A hétvégi projectet támogatom, remélem, nem épp akkor leszek drámán. Egyébként az nem frusztrál, hogy béna vagyok, meg rajzolni sem tudok. Pl. a gyerekekkel néha rajzolok a nevtanba és halálra szoktam magam röhögni rajta, mikor megkérdezik, hogy mégis mi az, amit rajzoltam. :lol: Az Activity-ben sem szokott gátolni a gyatra rajztudásom. Persze jó érzés lenne, ha nem lennék ilyen ügyetlen, de ez van. Pedig Bika vagyok és állítólag a Bikák ügyesek mindenféle kézműveskedésben. Úgy látszik, én a kivétel vagyok. :roll:

Kép
Kép
tinu

Ildi,
köszi a tippet, megnézem majd :)
hitel? akkor áruljátok a lakást? és hol szeretnétek másikat?

Deni,
köszi, lehet h kiprobáljuk a milupádat :wink: cukor... már szinte mindenben van :?

Zuzi,
nem filteres teát föztünk, hanem igazit. de ha nem a csipkebogyo/hibiszkusz, akkor fogalmam sincs, mert semmi más ujat nem vezettünk be az elmult 2 hétben... :roll:

Zsan,
sogornös eset, ááá :o elég abszurd :)
fel fogom hivni azt a gyermekmegörzös relaxot, oszt majd beszámolok Neked. hátha mennénk majd együtt :wink:
fibi

Votiv,
Elocom mellékhatásai :? de végül kened azzal Istit? mert nekem nincs más ötletem, és ugy sajnálom szegényt, ahogy éjjelente vakargatja félálomban a kezét :cry:
fibi

Fibi :) Nem lehet, hgyo csipkebogyó+hibiszkuszban van némi ételszínezék, ami esetleg nem tesz jót Bálintnak? Nekem gyanúsak ezek a teák, midnegyiknek olyan mély, gyönyörű vörös színe van :o

Ildi :) naptárlink: http://asp08.photoprintit.de/microsite/ ... 1fd21cefd3

indianyo

Fibi,
az nagyon jó lenne!!!! :wink:

én meg nem is dicsekedtem,h Igi fiam elkezdett enni, mi???
szóval, igen, és halál büszke vagyok, megeszik akár egy FÉL banánt is egyszerre!!! nem ér röhögni, most nem, mert nálunk ez ipari mennyiségnek számit!!!! :)

ja, és ezek mennyire nehezen játszanak együtt?! most épp duplóznak, megjegyzem, B sosem játszott vele, amig Igi rá nem kapott, pedig több tonnát örököltünk a tesóimtól, sőt egy időben egy rakás új duplót is kapott, amig le nem szoktattuk a rokonokat róla. De most annyira rákaptak...
és állandóan az kell az Iginek, amivel a B játszik, és ha vmi mást próbálok mutatni neki, akkor hisztizni kezd, és dobálózik...

de ma tök vicces volt, B elvette Igi kedvenc kacsáját, és nem akarta odaadni, mikor Igi üvöltve el akarta venni tőle. Szóval, az lett az eredménye az öcsi-szivatásnak, h Igi beleharapott a seggébe...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Jucus :) De jó, rokonlélek :) És a gyerkőcök is szeretik vagy ez csak a gyereklelkű felnőttek mániája? És az ovisokkal csináltátok?

Tinu :) Akkor vagy gyere el hozzánk ezen a héten, ha van kedved és megmutatom a kötést

indianyo

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indike!

Igen,igen a ovisokkal,karácsonyi ajándéknak.És nekem tetszenek a nagyon giccses hógömbök is ám :lol: olyan jó nézegetni szerintem. :oops:
20170114224602

én is szeretem a giccses hógömböket, és most én is kedvet kaptam ehhez (is)!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!
Votiv,
igen a 2. is fiú lesz és mi pont fiúnevekkel állunk rosszul. Ha lány lenne legalább 4 nevet adnék neki (bár úgy tudom 2 a max.). A kisfiamat most egyébként Mártonnak hívom. Ha van ötlet, szívesen fogadom.

Petinél is ekcéma vagy ahhoz hasonló tünetek jelentkeztek tavaly télen. No tej és még egy csomó minden (gyerekorvos mondta), de a diétától nem javult. Mondjuk nem is rosszabbodott.

Én azt vettem észre, hogy ha nem hagyom kiszáradni a bőrét, akkor idén már tünetmentessé tudtam tenni. Az orvosa (homeopata cuccokat is szokott ajánlani és egyáltalán nem egy gyógyszerezős típus) ajánlott testápolót (Lipobase Repair), amit kenhetek rá - hát én napjában többször is kenem.
Ezenkívül az Eucerin-nek van egy testápolója - ezt nem az orvos ajánlotta, hanem én próbáltam ki. Nálunk bejött, de a dokim véleményét még nem kérdeztem erről a krémről.
És én tényleg naponta többször kenem, akár 3-4x.

És még annyit, hogy nyáron gyönyörű volt a bőre kencék nélkül is. Állítólag ez a fajta probléma télen szokott jobban előjönni, én próbálom nem túlzottan fűteni a lakást és Petit néha kevés ruhában hagyom randalírozni (de ez persze lehet hogy nem számít).

Viszont nyáron kipróbáltam, hogy adok neki egy kis joghurtot (ugyanis felbátorodtam) és bizony pár nap múlva (nem egyszer kapott joghurtot) szép lassan kijöttek a száraz foltok (térdhajlat, pocak, comb). Aztán nem kapott többször és el is múltak a tünetek.

Ja, és Petit nem zavarta az egész, nem vakarózott. Engem viszont zavart, mert nem az a finom bababőre volt, amit megszoktam.

Üdv...

Móni
Kép
Kép
monisa

Indi!

Megtaláltam ,megmutitom:
Kép

és van egy másik is aki egy kész figurával készült:
Kép
Kép

bocs az off-ért :oops: