Remélem, hamar találtok valami szépet jó áron.
Kubu, hugidék nagyon közel vannak ide. Jó hely lehet…
És hát Zsámbék sincs messze 2 falu csak.
Estrella, bukásra a HA/AR tápszert szokták adni. HA az a hipoallergén és az AR az a sűrítő-t jelenti. Annyi, hogy ez tényleg nagyon sűrű lesz és kb a 3-as cumival sem tudja kiszívni a gyerek. (legalábbis nálunk így volt) Ezért maradtunk a sima HA tápszernél. Ezt akkor adják ha család/baba érzékenyebb az allergiára és ha bukós a baba, mivel lehet hogy a bukások hátterében allergia van. Viszont ezt ilyen kicsi babáknál nem lehet 100%-ban megmondani. Tuti eredmény csak 1 éves kor után van, és vérvétellel nézik.
Ha pedig nem múlik akkor majd 4 hónapos korban Sinlacot fognak felírni azt előetetni kell a gyerekkel szopi v. tápszer előtt. Vagy bele is lehet keverni a tápba. De a Holle rizspépet is arra szokták alkalmazni.
Illetve ha nagyon bukós marad, akkor uh-on is megnézik a pociját. Jól meg kell etetni előbb és utána uh és látják, ha visszajön neki valami. Akkor reflux, azaz GOR.
De remélem nálatok nem lesz ezzel gond.
Ja igen ahogy Kubu is írta, sok helyen nem kötelező a 6. hét után a csecsemő uh. Én javasolom mindenkinek. Koponya+has+csípő! Ha sokat kell várni az államira akkor magánba vinném a babát. (nálunk ez volt és elszámoltam egészségpénztárra)
Csípőszűrés, na ez is fontos szerintem (ez kézi). Nálunk pl. én kengyelt hordtam pici baba koromba. Ezért Lili fokozottan figyelve volt, mivel ez örökletes és főleg lányoknál jobban kialakul. De szerencsére nála nem volt semmi gond. 2x is voltunk és uh is 2x!
Dévényes, mi jártunk elég sokáig. De már nem kell szerencsére, hiszen még nem jár egyedül, de már járássegítővel igen.
A lényeg, ha valamit nem csinál a baba időben akkor ki kell vizsgálni, hogy miért. Illetve, ha nem jó a módszere ahogyan csinálja. Vagy ha kihagy egy fázist az sem jó, pl nem mászik csak kúszik és utána feláll és jár.
Ez nem biztos, hogy most jelent gondot, hanem később az élete során. Tanulási és mozgási zavarok lehetnek majd. Tehát szerintem baromi fontos!
Mi 2,5 hósak voltunk amikor megnézték Lilit. Én jó hamar kértem időpontot kb. 4 hetesen.
Mi a központba jártunk a moszkva téren. Ott 3e egy kezelés 1 óra.
Az állapot felmérés, ami beutalóval van az ingyenes. És ha járni kell, akkor kap az ember időpontot kezelésre.
Sajnos sokat kell várni felmérésre kb. 4-6 hét annyi gyerek van. De tudnak magánba adni kezelőket, akik házhoz mennek v menni kell hozzájuk. Ezek a kerületbe vannak, ahol az ember lakik. Ha jól tudom 6e körül van.
www.deveny.hu és a szám 3555-392
Bocsi, ha hosszú voltam…..