Nikcsi: köszönöm
A szülést így olvasva... hát nem irigyellek. Egy hős vagy, hogy végigcsináltad!
Album: valami gáz van a szerverrel, tegnap azt ígérték, hogy néhány nap és megcsinálják.
cory
2005.03.03 08:03

2005.03.03 08:23
2005.03.03 08:47
Még szerencse, hogy észrevették, hogy belül szakadtál és nem lett belőle komplikáció.
2005.03.03 09:10
2005.03.03 09:32
2005.03.03 10:46
Boldog Névnapot!!!
Én a végén feladva elveimet bevittem magam mellé az ágyba cicin elaludni mert már szédültem és hányingerem volt a fáradságtól. 2005.03.03 12:09
Hát, a te szülésed se volt éppen fáklyásmenet, de én azért még cserélnék...
De sikerül, az oldalamra küzdöm magam, mire Petibabát meghozzák. A csecsemős nővér leteszi mellém a kicsit, azután közli, hogy ha valami gondom van, akkor tőlem szeretné hallani, és nem utólag a babaneten olvasni. Csak néztem bután hirtelen, hogy mi van?! Igaz, 3 éve mesélgettem itt egyet-mást, és bevallom, nagyon igazságtalan voltam. Ugyanis én akkor csak pokróc csecsemőssel találkoztam, és utána általánosítva írtam róluk, hogy ilyenek, meg olyanok voltak A Csecsemősök. Illetve igazából csak mesélgettem, hogy miket tapasztaltam, mikor hozzájuk fordultam ezért vagy azért, hogyan reagáltak. Most ünnepélyesen elismerem, hogy nem mind olyanok, most tényleg volt szerencsém nagyon kedveshez is. Sajnos a "beszólós"-sal utána egyszer sem találkoztam, bár nem is tudtam volna megkérdezni tőle személyesen, hogy nagyon nehezére esett volna-e megmondani a férjemnek, hogy miért 9/10 -es Peti APGAR-ja (mi nem volt rajta tökéletes rögtön, ahogy megszületett
), és miért nem hagyta fényképezni (csak azt kérte Laci, hogy egy pillanatra vegye el előle a kezét) már a szülészeten, mert csak itthon mesélte el Életem Párja, hogy milyen "kedves" volt vele a csecsemős, aki Petit újszülöttként ellátta. Személyleírás alapján meg elég egyértelmű, hogy ugyanaz a hölgy volt, aki beszólt nekem később. Most lehet, hogy nevetséges, hogy 9/10es APGARnál valaki megkérdezze, hogy miért "csak" 9, de az én párom már csak egy ilyen maximalista, és neki tényleg fontos lett volna, hogy megtudhassa. Ráadásul ő tök vétlen, soha nem írt a babanetre, mégis mivel érdemelte ki a "10/10-es APGAR-ral nem születnek kisbabák!" választ?!
nagyfiúnál eddig nem tapasztaltam, akkor már reménykedhetek, hogy ismét megússzuk?
2005.03.03 15:18
2005.03.03 20:48

2005.03.03 21:29
Na mindegy, majd nekifutok mégegyszer vmelyik másikban, csak ez volt a legközelebb. 

)
De mindjárt felkérem az embört egy fotóra, és felteszem, milyen óriásiak vagyunk!

2005.03.04 11:02
)
En inkabb belenyugodtam, mint harcoljak)
2005.03.04 12:22
Ma csak reggeliztem és végig aludtam én is (végre)! Aztán még jön egy ismerős páros, tudjátok, amikor Hmmc-nél volt a party és hívott, hogy végre kétcsíkos lett a tesztje (2004. jan. óta próbálkoztak).
2005.03.04 15:13
2005.03.04 15:37
Meg valahogy jobban is adnak témát a beszélgetéshez. Pl. tegnap voltunk kontrollon Petikével, mert volt valami zűr a veséjével. Ott az ambulancián is, meg az UH-on is olyan kedves és rendes volt mindenki, hogy le a kalappal!
De mit lehet erről beszélgetni?
Na, meg a csecsemősökre visszatérve, végül is az ő "ügyfelük" a kisbaba, és nem az anyukája. A babák ellátásában végzett munkájukra meg még soha, senkinek nem volt panasza...
Még a "beszólós" is úgy tette le mellém Petikét, mint a hímes tojást.
Nekem mikor bedurrant a cicim, istenien kimasszírozta belőle a "kövületeket", és milyen finom hideg volt a keze!
Csecsemőápolási "tanfolyamot" is tartott a folyosó végi asztalnál, minden kérdésre válaszolt, egy csomó dolgot elmondott még arról is, hogy kinek mi jár, és hogyan kell intézni a TB ügyeket.
Gőzöm se volt róla, hogy nem szabad, az elsővel roomiban voltam az első perctől. Ráadásul mindezt szombat délelőtt, mert úgy gondoltam, akkor biztosan szabad, mert nincs rendelés az ambulancián, vagyis nem használják semmi másra azt a helyiséget. Csak azért álltam meg egy percre, mert feltünt, hogy jó lenne a baba alá egy olyan kiskocsi, hogy ne kelljen végig kézben tartanom. Akkor pl. egész kedves csecsemősbe sikerült botlanom, le se tépte a fejem, pedig minden oka meg lett volna rá...
2005.03.04 16:07
2005.03.04 16:46
2005.03.04 16:54
2005.03.04 17:08
2005.03.04 17:14
2005.03.04 18:41
Hogy lehetnék zaklatott? Tudom! a hormon változás!!! 2005.03.04 19:26

2005.03.05 10:27
2005.03.05 14:49
Gratulálok a picilányodhoz,nagyon sok egészséget és tejecskét nektek!De látom,csak nem bírta ki 23-ig
2005.03.06 20:11
2005.03.06 21:19
Mostmár egy fél órája talán egy kicsit, legalábbis a kölök megélénkült, és legalább érzem hogy vele minden okés.
Na megyek is vissza az ágyba...2005.03.07 08:18
2005.03.07 08:34
2005.03.07 09:05
Ráadásul teljesen készületlenül ért, mert arról előtte soha sehol nem hallottam, hogy szülés után milyen labilis tud lenni az ember. Az szinte szállóige, hogy az első hónapokban milyen érzékeny a kismamák lelki világa, és hogy ez normális, a hormonális változások miatt van. Csak azt nem írják le sehol, hogy ez a hónapok alatt végbemenő változás a szülés után napok alatt rendeződik vissza...
Naponta többször is rákezdett, és néha 5-10 percig is tartott a "műsor". Idekinn is jó sokat csuklik, ha nagyon teleeszi magát, vagy nem sikerül elég alaposan a büfiztetés. De ez láthatóan egyáltalán nem zavarja őt.
), de most úgy érzem, soha többé nem szeretném a szülőszobát belülről látni.
Neked mind a 3 császár volt? 2005.03.07 09:57
2005.03.07 09:58
Szóval az van, hogy Bence most múlt 12 hetes, és egyre ritkábban kakil. Ezzel még nem lenne baj, de, ha estig nem kakil, akkor már nagyon tekereg, meg erőlködik, ilyenkor kénytelen vagyok használni a szélcsövet, hogy "leengedjem". Ilyenkor aztán jön minden, ami csak a csövön kifér.
De nem akarom, hogy valami baja legyen ettől. Nem tudjátok, hogy hányszor lehet ezt a csövet használni? Meg attól is félek, hogy nehogy hozzászokjon a szervezete, és már csak ezzel tudjon kakilni. Ez hülyeség szerintetek? Meg azt vettem észre, hogy, amikor sokáig nem kakil, akkor utána, olyan zöldes, nyálkás kakija van, de van, szinte teljesen híg. Utána viszont megint sárga. Ez miért van? Normális ez? Na jó befejezem a kakilós kérdéseimet egyenlőre. Ha valaki tud, akkor válaszoljon. Köszi!
Ezzel együtt, szerintem jó volt minden, és a babákkal is rendesen bántak. Én úgy gondolom (de ez tényleg csak az én véleményem, ne sértődjön meg senki), hogy nem kell túl misztifikálni ezt az egészet. Mindenki hallgasson az érzéseire, és akkor nem hiszem, hogy baj lehet. Azt, hogy néha esetleg nem kedvesek velünk, az sem érdekelt. Ők is emberek, ha meg valami nagyon nem tetszik, akkor meg normálisan el lehet nekik mondani. Én a mai napig próbálok lazán állni a babához. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem, meg nem foglalkozom vele. De nem alszik köztünk (leszámítva 1-2 alkalmat régebben, amikor nagyon fájt a pocakja), nem igény szerint eszik, hanem hozzá lett szoktatva a 3-4 óránkénti evéshez, nincs állandóan kézben (persze azért sokat babázunk vele, mert nagyon imádjuk). Így elmondhatom, hogy teljesen kiegyensúlyozottak a napjaink, lehet mellette programokat csinálni, rá lehet bízni másra, és éjszakánként nagyon jókat alszunk. Kb. 9 hetes korától, ha este 8-9 körül letesszük, reggel hétig alszig.
Szóval én nagyon élvezem az együttlétet vele, és ő is nagyon kis nyugodt baba lett, szerintem neki is jót tesz a rendszeresség. 2005.03.07 10:51

,de most tényleg úgy érzem,hogy anyagilag is,energiailag is és főleg az egészségem miatt elég volt a szülésekből.
Ha nem javul ez a helyzetetek,szerintem mindenképpen beszélj a gyermekorovosotokkal,ő biztos tud majd éppkéz láb ötletet adni neked,hogy mi ilyenkor a teendő.
Ráadásul nekem mind3 gyerköcöm évekig mellettünk aludt,a lányom még most is velem alszik.Aztán a fiúk amikor megkapták az emeletes ágyat mindenféle hiszti nélkül ott kezdtek el aludni.