emerenc
biztos te is nagyon ügyike vagy a konyhába.
Ha meg nem, akkor meg másban vagy jó, elvégre valamivel csak sikerült a férjecskédet elcsábitani.
rencsike
Tényleg nagyon szép a szoba, tök jó, ez már szinte olyan, mintha Domi is ott lenne már most.
melcsike
Jaj, neked is nagyon szép kis pocikád van ám, nagyon kis formás:
Az édesitő miatt sztem ne aggódj, igaz én is csak édesitőt ettem ezelőtt-én sztiviát használtam, mert az természetes anyagból van nem mesterséges, mint az aszpartam, vagy a szacharin-, de nekem már az elején szólt a védőnő, hogy barna cukrot használjak inkább, ha lehet, de az édesitőtől se lesz semmi gond.
A Norbi lisztet én se használom, zab-, tönköly-, teljes kiörlésű- lisztekkel csinálom a sütiket, de a túrógombócba Pl. semmi nem kell csak zabpehely.
A túrógombóc nagyon egyszerű:
Túró(Én kb fél kilót szoktam, de nálunk mindig elfogy)
4 tojás(belerakhatod egybe is, de ha van időd a fehérjét verd fel külön habbá, ettől lágyabb lesz a gombóc, de ha egybe rakod bele a tojást úgy is lágy lesz, szóval szinte mindegy.)
csipet só,
kb 1-2 kanál zabkorpa, épp annyi amennyi összefogja.
kicsi vanilia (aroma-de ez kihagyható)
reszelt citromhéj
összekeverni, hűtőbe tenni , hogy összeálljon min. 1 óra, max. 1 éjszaka(én 1 éjszakára szoktam)
Lábosba vizet felforralni, ici-pici só, olaj, ha forr kézzel vagy kanállal bele tenni a gombócokat, akkor jó ha feljön a viz tetejére, nagyon gyorsan kész, utánna már ki lehet venni, mert különben szétesik. Közben nagyon kevés olajon vagy vajon piritok zsemlemorzsát, amit összekeverek porcukorral(diétásabb változat, ha zabkorpát piritasz vagy örölt zabpelyhet, vagy fele zabkorpa fele zsemlemorzsa, pirithatod egybe is, +por édesitő)
A gombócokat rögtön beleforgatni, még melegen , aztán tálba tenni
É a tejfölös öntetet úgy csinálom, hogy tejföl+ tejszin(vagy tej), vanilia, +édesiteni cukorral vagy édesitővel. Kikeverni, hogy azért folyékony legyen, lágyabb, mint a tejföl, de ne olyan, hig, mint mondjuk a tej, szóval olyan öntet lágyságú, és tálalásnál rakom a gombócokra.
Na remélem izleni fog.
Egyébként a Norbi.hu oldalon a receptek-ti küldtétek alatt több fajta változata is fennt van, nézd meg, ha van időd.