Elin!
Mennyi mozzanat van nálad,ami nálunk kísértetiesen ugyanígy zajlott....ijesztő,mintha az én történetemet írtad volna le...
A bíróság a tuti,mert csak az ér igazán valamit,ha azt szeretnéd.A meghatározott összeg nem ér semmit,főleg pár év múlva,és ha nem fizeti,nem kötelezheted,csak ha bíróságra viszed.Ha viszont ott kezded,akkor nem fizetés esetén akár leülheti a büntijét,és állam meg fizeti helyette addig,hogy a gyermek ne maradjon támogatás nélkül(támogatás?Az az ő kis pénze).Szóval ha nem fizet,és azt előtte bíróság tette számára kötelezővé,már nem bírósághoz kell panasszal élned,hanem egyből rendőrség,és elővezettethetik,stb.Nem sokan vállalják fel,inkább fizetnek...Ha ezt választod,figyelj nagyon egy szóra,amire én rácsesztem rendesen ügyvéd híján:nekem rendszeres jövedelemből állapították meg a tartásdíjat,ami nem vonatkozik sajna a jutalmakra,ilyesmikre.ragaszkodj a mindenkori adóköteles jövedelméhez,és akkor mindenből kapsz!!!!!!
Én is azt tanácsolom,ne ragaszkodj a nevéhez!!Nem tudhatod mit hoz az élet,milyen lesz az az ember,nem biztos,hogy jó ötlet a neve.És ha később le akarnád íratni a nevéről,a beleegyezése nélkül meg sem teheted.Nálunk az én nevemen van,és a párpm nevét venné föl a fiam,de az a szarházi nem adta a beleegyezését,pedig nem is az ő nevén van,hanem az enyémen.Zsarolt minket,feltételeket szabott,hogy belemenjen...Ha meg megvan az apasági,akkor már nincs visszaút,egy bíróság sincs,aki azt semmissé teszi.Meg akartuk mi is csinálni,hogy tűnjön el az életünkből,mert megbántam,hogy belementem az apaságiba,és ő is le akart mondani a jogairól.De a bíróság nem engedte,mert a gyermek jogait sértette volna.Most engedik,hogy az én párom több havi vizsgálgatás után örökbefogadja a fiamat.
Lányok!!!!Ma jöttünk a gyámügytől,és szerdán véglegesen aláírja apuka is,és onnantól a fiam a párom nevét viseli,a születési anyakönyvi kivonaton a párom lesz az apa,és minden jog őt illeti,szarházi meg sosem visszkozhat már,akárhogy megbánná évek múlva,a bíróság elhajtja,rendőrséggel elvitethetem zaklatásért,ha jönne,tehát kilépett az életünkből...csak én fogom őrizni a múlt titkait
És mégegy,amit nem tudtam,de benne van a papírban,mivel ez nyílt örökbefogadás,ezért a gyermek öröklési joga megvan őfelé,és annak családja felé,az nem vész el.De tudjátok,simán leírat mindent a nevéről,gondolom már meg is tette,de legyen vele boldogabb,költse márkás cuccokra,nem kell egy büdös fillér sem tőle.

legalábbis szerintem nem...Csupán azt gyűlöljük,aki ilyen helyzetbe hozott minket(ha viszont abból a szemszögből nézem,hogy van nekem ez a kis csoda,még hálás is vagyok neki...),meg a hozzájuk hasonló szemeteket...Mert bevallom,nekem van sok olyan ismerősöm,ahol nem az apa hagyta ott a családját,és nagyon szenved,minél több időt tölt a gyermekével,amennyit csak tud.Van olyan,aki él a családjával,mellette mástól született egy kisfia,és ugyanúgy kezeli,mint a többit.Hatalmas tartásdíjat ad,önként,bíróságon nem is voltak,és azon felül,ha bármiben hiányt szenvednek,csak szólniuk kell.Vett nekik kocsit,hogy a kisfiát a csaj könnyebben hordja bárhová,és segít a lakásban is,hogy normális helyen élhessenek.A gyereknek a legjobb sulit választja,képzi,minden közös családi eseményen ott van,édestestvérekként szeretik egymást a gyerekek.A kisfiú kb.10éves,és ez azóta így megy,mióta kiderült a terhesség.Ez mondjuk elég szélsőséges,mert itt nagyon jó anyagi körülmények vannak a pasinál,de ebből is látszik,hogy ő is leszarhatná őket nyugodtan,mert az én exem is inkább 15ezerért vesz inget magának,meg új kocsija lett,de a fiától levonatna a gyaraktartásból...Ez belülről jön,anyagilag függetlenül,csakis jellem kérdése.Van olyan ismerősöm is,akinek van két gyereke,felesége,jól állnak anyagilag nagyon,semmi gondjuk nem lenne,az asszonynak dolgoznia sem kell.Mégis,apuka nem bír a farkával...De a családját nem engdi bántani,az számára szent(ezt leszámítva),és sosem hagyná el őket.Úgy csinálja,hogy a családja ne szenvedjen semmiben.Hát,ha a felesége helyében lennék,nem bírnám(szegény szenved is eleget...),de az a pasi,hihetetlen,tényleg közben meg rajong a családjáért...Szóval annyi pasi van hasonló helyzetben,mégis fölválallják a gyermeküket,támogatják,és kultúrált hangnemben,emberien kezelik,segítenek,nem bántanak.Jellem kérdése,ki képes erre,ki megfutamodik,és keresi a mentségeket.Láthatást nem fognak megvonni tőle,hiába kérnéd.Én úgy mentem a bíróságra,hogy apuka le se szart minket,velem közölte,nem is akar jönni,de a bíróság előtt adta az ártatlant,aki csak bizonytalan még(egyem azt a romlott lelkét...),ügyvédnéni(nő!!!!!)jól kioktatta ellenem,nekem meg karomon a gyermekemmel,ügyvéd nélkül kellett védekeznem.A lényeg,hogy még a barátnőmnél,ahol börtönben volt az apa,ott is megkapta a láthatást,mára már minden 2.hétvégén ott a keresztfiam nála....Iszonyatos,de nem lehet mit tenni,mert apuka állítólag nem veszélyes a gyermekre...A névválasztásban engem az hajtott,hogy a lényegen ugyan gyakorlatilag nem változtat,de aki így viselkedik a vérével,és azzal,aki őt kihordja,félti,óvja,gondozza,az nem érdemes ember arra,hogy egy gyermek a nevét viselje.Az én fiam legyen büszke a nevére,és az az anyja neve legyen,én annak idején így gondoltam.Meg tudtam,lesz majd egy párom,ki tudja addigra hogy adom elő a dolgokat a fiamnak,hogy mit hoz a sors,és engem hívnak így, a fiamat úgy, a páromat meg amúgy...Egyszerűbb is így,szerintem,és méltóbb,büszkébb,bensőségesebb,mert egy idő után úgyis azt fogod érezni,csak Ti vagytok egymásnak,nagyon szoros kapocsban.
leirni;te jo eg ezer gyereket akarok!
sok boldogságot és nagyon jó egészséget,hosszú életet kívánunk!!!!!!!!!