A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Szép jó reggelt mindenkinek!

mné
a 2. konzultáción Dévisz ellenőrizte a leleteket;
aztán jött egy kis nőgyógyászati vizsgálat, mert az 1 konzultációkor nem volt alkalmas :oops:
utána megkaptuk az írásbeli táj-t + az időpontot a szóbelire. :)
Leeda jól mondta, gyűjtsétek össze a kérdéseket, amelyek esetleg az 1 konzultáció óta megfogalmazódtak bennetek az eljárással kapcs. :idea:
Nekünk volt egy csomó, de Dévisz nagyon türelmesen, kedvesen megválaszolta mindet. :)

leeda
Örülök, hogy jobban vagy. Hány nap szabit vettél ki? Meddig maradsz otthon?

melcsi, én is drukkolok
+ + + + + + + + + + +

bari
szupi, hogy nem kell leállnod :) :)
csibi79

Sziasztok! No én is megkaptam tegnap a gyógyszereimet. Vasárnaptól élesben mennek a szurik.

Nyuszika és Kriszto! Jó érzés volt veletek személyesen is megismerkedni. Remélem találkozni fogunk még.

Melcsi! Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen veletek.

Mné! Üdv közöttünk.

Bari! Én is örülök, hogy jól alakultak a dolgaid.

Loreena! Jó pihenést kívánok Nektek!
monilla

Sajna egyenlőre pengeélen táncolunk, tegnap este is volt, felhívtam negyed8kor apánkat, és mondtam, írt gyorsan utrot, amiért a férjem el tudott menni még az intézetbe, (fél 8kor még 5-en vártak kinn).
Azóta próbálok pozitív lenni, hogy nem lehet semmi baj, első éjszaka nem is volt, ma megint egy pici, de csak nagyobb mennyiségnél kell bemenni a jánosba. szinte már meg se merek mozdulni, szeretném jövő péntekig kihúzni a találkozást.
köszi a drukkokat, remélem segítenek.
momelcsi

Kriszto,
köszönöm szépen a laptetőt, nagyon aranyos vagy!!!! :lol:

Melcsi,
hidd el, nem lesz semmi gond, szerintem nagyon jól érzik ők ott benn magukat, főleg ilyen fránya időben!!! Maradj ágyban, olvass vagy próbáld valamilyen filmmel elterelni a gondolataidat. Csak pozitívan!!! Tudom, hogy nem egyszerű, de próbáld meg!!! :D
leeda

Csibi,
még a jövő héten itthon vagyok, de már eléggé mehetnékem van. Táppénzt vettem ki, ennyi szabim sajnos már nem lenne....

Melcsi,
figyelemelterelőnek küldök a mi Lolkánkról és Bolkánkról egy képet, a Ti babócáitok is biztos ilyen békésen pihennek oldabenn a hasadban :lol: Kép
leeda

Melcsi!
Semmi baj nem fog történni! Csak pozitívan tessék gondolkodni!
Pihenj sokat! Gondolom mondta dr. Dévai, hogy "szigorú fekvés ajánlott". No, ezt vedd komolyan!
Tényleg csak feküdj amennyit csak bírsz.
Még a talpam is ökölbe szorul értetek. :-)
kisgaby

Nagyon édes Lolka és Bolka. Annyira szeretik egymást :lol:

Gabi, a szigorú fekvés így nem hangzott el, de mást sem csinálok egész nap. Általában pozitívan tudok gondolkodni, de most elég nehéz. Főleg, ha ismét jelentkeznek a jelek. De rajta vagyok....
momelcsi

Melcsike
Nem lesz semmi gond,volt már barnázgató kismamim,és meg lett a baba.Kímélő életmód,és toljad a progit!!!!!!!
Küldök Neked barnaűző varázslatot Kép :)

szurikáta
szurikáta56

Sziasztok!

Köszi mindenkinek!

Melcsike, hatalmas drukk, nem lesz semmi gond! ;) hess barnázgatás :!:

Leeda, Ők a Te csilláid? Nagyon cukik :lol:

Pusztik és szép estét!

Bari

bari6

Melcsi,
azért szoktak verekedni, nem is kicsit..mikor még kicsik voltak, Bolka rendszeresen lerágta Lolka bajszát, szerencsére már leszokott róla... :lol:

Bari,
köszi, igen ők a mi csincsilláink, fiú testvérpár, már 4 évesek, és nagyon rendetlenek tudnak lenni. De imádjuk őket.... :lol:
leeda

Sziasztok!

Monilla, Kriszto, örülök, hogy tegnap személyesen is megismerkedhettünk :) És Monilla, kb. egyszerre indulunk, ki tudja, lehet, hogy punkción is együtt leszünk :)

Méhszondázás megtörtént, nem volt vész, bár én egy kicsit ugrottam. De nem fájt és gyorsak voltunk. Megvolt az első UH, mindkét oldalt szabályos. Kaptam szurikat, de nekem komplikáltnak tűnnek, így hétfőn reggel bemegyek és megkérem, tanítsák meg beadni, összekeverni....

Szurik:
Merional - ebből 1 egység kell. Ez ok, itt már csak a keverés, felszívás mestersége a kérdés...
Gonal - 66 mikrogramm/1,5 ml. Ez szerintetek rendben van? Mert a dokinál azt írták rá, hogy 1 egység = 75-el, nekem meg 2 egység kell reggelente... És ez olyan fura, hogy 66 mikrogramm van a dobozon, nem 75-nek kéne lenni? Vagy mindenkinek ez van a dobozán? Szóval ebből a Gonalból kell napi 2 egység, azaz 150 fityula.

Elképzelésem sincs, hogy ez a kezdő "csomag" vagy milyen... Tapasztaltabbak?

Ja és persze folsav, amit Femibionból merítek (napi 2) és egy esti Clostilbegit. Holnaptól már folsavazok, hétfőtől szúrok is és szerdán UH. Az UH-n beadják a szurit? Vagy miért kell vinni reggel? Akkor aznap ne is adjam be itthon?

Bocsi, tuti minden kezdőnél felmerülnek ezek a kérdések.... De örülök, ha kisegítetek....

Üdv Mindenkinek
nyuszika85

Melcsi, nagyon szorítok továbbra is, hogy minden rendben legyen.+++++++

Loreena, nagyon köszönöm a gyors választ. Képzeld éppen el tudtam olvasni, és szinte azóta elérhetetlen az e-mail címem. Gondolom valami rendszer hiba húzodik a háttérben.

Leeda, olyan édesek ezek a szőrmókok. Éjjel-nappal tudnám őket simogatni.

Nyuszika, küldtem privit.

Nekem a mai napom elég érdekesen alakult. Próbálok ráhangolódni a gyógyszerezésre, de valahogy nehezen megy. Azt hiszem most kezdtem el pánikolni a lehetséges hosszú és rövid távú mellékhatásoktól. Gondolom ebben nem kis szerepe van annak sem, hogy tegnap este a vonaton átolvastam az újabb papírhalmot, amit az intézetben kaptam. :roll: :shock:
Próbáltam volna egy kicsit átgondolni a jövő hetünket is, míg a kisfiam mesenézés közben az ollóval egy kis fazonigazítást végzett a saját haján. Egy két centis darabot sikerült neki kivágnia a hajából, de azt aztán tövig. :oops:
monilla

sziasztok
Szurikáta
Legalább a régi fórumozóknak sikerült.Jó lenne ha már én is elmondhatnám ugyanezt. Mindig olvasom a fórumot, csak nem írok. De most megpróbálok majd sűrűben jönni...
Lassan nekem is indulnom kell az utolsó lombikra, de annyira nehezen szánom rá magam. Ennyi csalódás után már nehéz. Nem tudod mennyi idő mire apánkhoz időpontot kapok. Még mindig nem rendel csütörtökön? Várólistára fel kell iratkozni?
Leeda
SZÍVESEN!Mennyi idő van még a tesztig? Mikor kell menned vissza?
Sétálgatsz minden nap egy kicsit? Bírod még azt a tengernyi húst?
Pedig a punkciónál a legjobb,alszol egy nagyot, mire felébredsz van egy szív a kezeden a leszívott darabról. Ettől aztán nem kell senkinek sem félni....
Bari6
2 lombikom volt nála. Nagyon szeretem, olyan aranyos mindig. Ha minden jól megy januárban talán sikerül elindulnom. Na most olvasom, már érnek a tüszők, hoppá.
Monilla
Mindenkit ijesztget, de nem kell félni.Muszáj,hogy mindent elmondjon, még ha szörnyűn is hangzik. Engem pl. avval,hogy le fogunk állni, mert nem egyformák a tüszők, a végére meg minden renden volt.
Loreena!
Gratulálok!!!!!! :D :D
Nyuszika 85
Majd meglátod nem olyan nehéz beadni a szúrikat. Arra kell figyelni,hogy ne legyen levegős, és mielőtt beszúrod,vissza kell egy kicsit húzni a tűt mert akkor látod,hogy nem-e rossz helyre szúrtad. De ezt szurikáta jobban el tudja majd mondani. Femibion, ez valami új? Mire van? Nem kaptál: prednisolon, utro,duphaston, stb? Azt még tudom,mindig egyforma időben kell majd beadni. Egyedül az utolsó szuri lesz majd másképpen nem is tudom most hogyan hívják, de régen csak repesztőnek hívtam, azt majd apánk fogja megmondani mikor kell beadni(beadatni).

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kagyló, mást nem kaptam, de ezek egyenlőre jövő szerdáig szólnak. Gondolom egyebet majd akkor ír fel, amikor látja, hány tüsző indult el. Megpróbálok nem pánikolni ezen, mert mindenkinek mást ír fel. Amúgy ezek mik és mire jók?

Milyen gyógyszert ad a progi szint emelésére? Gondolom erre a beülti után van szükség. Mert az én progi szintem alacsonyabb, azt hiszem.

Femibion 800 - terhesvitamin. Recept nélkül kapható. Ezt a folsav helyett lehet szedni, hiszen szintén folsav tartalmú. De van más vitamin is, így talán jobb. Én így gondolom.

Monilla, már válaszoltam is :) Ne izgulj, minden alakul szépen lassan. A kisfiad pedig fodrászkodott egyet, majd kinő a haja :) A lényeg, hogy nagyobb baj nem történt..
nyuszika85

Nyuszika
Utro,duphaston,progi szuri: progeszteron pótlásra van.Gondolom ezek közül valamelyiket, de az is lehet... már újabbak is vannak amiket én nem ismerek hiszen 2 évvel ezelőtt voltam utoljára lombikon. Nagyon bele fogsz majd jönni a szurikba, a végén majd hiányozni is fog... :D :wink:
Már el is felejtettem,hogy minden uh-nál írja fel a következő adagra valót. Nyirőbe kell majd menni vérvételre menet közben is. Arra már nem emlékszem hányszor. Ha csak ez is nem változott meg. :roll:
Sokan vannak a rendelőben?

kagyló

Monilla, most esett le,h Ti is indultok :lol: Szuper!!!
Képzeld az unokaöcsém tél közepén vágott bele a hajába "gyerekenek való papaírvágó ollóval" (amivel elvileg semmit nem lehet elvágni) ráadásul az oviban. Olyan jól sikerült a művelet,h kopaszra kellett nyírni :shock: pár hét után már nőtt is a haja :lol: Sztem ezen a legtöbb gyerek átesik :shock:

Kagyló, sztem kérj időpontot Déviszhez mihamarabb. Egyelőre úgy tűnik,h indít mindenkit :lol:
A vv már nem a Nyírőben van, hanem a Podmaniczkyn az ÁNTSZ-nél.

Nyuszika, az egy egység mindegyik Gonalnál 75 . Többféle Gonal van,de csak a mennyiségükben különböznek.

Szép napot!

Bari

bari6

Bari, nálunk is ilyen gyerekeknek való ollóval történt a hajvágás. Az apja azt mondta, hogy majd ő megigazítja a gyerek haját. No erre befizetek, mert elmondása szerint a katonaságnál vágott utoljára hajat. :D A biztonság kedvéért én bejelentkeztem a fodrászunkhoz is kedden regelre.
monilla

Bari, Monilla,
örülök, hogy tetszik Lolka és Bolka, tényleg aranyosak, de sajnos nem nagyon hagyják magukat simogatni... :D

Kagyló,
múlt héten hétfőn, - azaz hatodikán - volt a transzfer, tehát elvileg még két hét. De semmi jelet nem érzek magamon, és elég nehéz megállni, hogy ne ezen gondolkodjak....
A sétálgatás megy, a húsevés kevésbé...ma mondjuk halat eszek, az azért elviselhetőbb....meg iszom a fehérjeport!

Monilla,
jót nevettem a hajvágáson!! :lol: Drukk az induláshoz!++++

Nyuszika,
Neked is hatalmas drukk!!!++++
leeda

leeda
Ilyenkor olyan lassan halad az idő. Felesleges lenne magadon bármilyen tünetet keresni, mert csak sresszel. Arról nem is beszélve( pl. én mindent bebeszéltem magamnak) tök feleslegesen. Sokat fáj a hasad, fel van püffedve stb, de ezek nem jelentenek semmit. Mindenkinél vannak....
Nem tudom mi az a fehérje por, soha nem ittam. Olyat már hallottam,hogy használ, de ki tudja....
Próbáld meg húst úgy csinálni, hogy mindig többféle képen elkészíteni, akkor anyira nem unalmas. Legalábbis nekem ez vált be. Pl. tömtem magamba a sok zöldséget, gyümölcsöt. Ne idegeskedjél, foglald el magad, tv,olvasás, stb.

kagyló

Kagyló,
köszönöm! :D
Igyekszem magam lefoglalni, most éppen a Photoshopot kezdtem el tanulni, mert nagyon szeretek fényképezni, és sok a javítandó fényképem..most a következő héten lesz rá időm, hogy egy kicsit utolérjem magam! :)
A fehérje por az olyan, amit a kondisok is esznek. Dévisz mondta, hogy vegyek olyat, mert nagyon jó kiegészítésnek, meg én ráadásul a transzfernél még enyhén túlstimus is voltam, lötyi volt a hasamban.
Ez a por tejsavófehérje alapú, jó minőségűnek mondott. Napi 2-3 pohárral iszok, egy nagy adagolókanálnyiban kb. 20 gr fehérje van, ami kb. 10 deka húsnak felel meg.
leeda

leeda
Akkor az nem is rossz. Leírod a nevét? Mennyibe kerül? Tuti,hogy én is tele leszek majd a hússal, veszek majd potlásnak. :wink:
Szabin vagy? Nálam is volt folyadék, de el is tünt. Jó elfoglaltság.
A pici addig befészkeli magát!!! :D :wink:

kagyló

Sziasztok!

Kérdéseim merültek fel: Dévai összesen egy dolgot említett, napi 3 szelet hús. De a 3 szelet is kérdés... Lehet vékony kicsiről, de vaskos nagyobbról is beszélni. Sokat olvastam korábban, hogy Ti is szenvedtetek a mennyiséggel.

Mit szóltok ehhez?
Porcióztam magamnak 5 napra az alábbiakat:
- sertés, pulyka, csirke (vegyes csomagok)
- minden napi adag 400 gramm felett van, terveim szerint ez a napi hús adag + ebédre a munkahelyemen az étterembe veszek húst (így kicsit más ízt is eszek) Ez elég?

Mozgás:
nem mondta, de mennék naponta futni. Nem sokat, tehát nem 3szor 15 percet, hanem este kb. 20-25 percet és napközben a munkahelyemen lépcsőn közlekednék
A mozgás miért kell? És ha nőnek a tüszők, ez nem veszélyes?

Ivás:
Napi 2 liter folyadék elegendő? Plusz amit más úton visz be az ember (pl. leves) Olyan sokan 3-4 literről beszéltek..............
Kávénál megmaradok, reggel, délután koffeinmentes.

Van még amit érdemes enni, inni, avagy kerülni?

Fehérjeporon gondolkozok még. Gondolom a túlzott fehérje nem árthat....

Holnap reggel indul a szúrás, szeretnék mindent megtenni a szép fejlődésért, túlstimuláció esélyének csökkentéséért.

Ja, és ha már IR gyanúm van, akkor betartom a napi 5x kaját, a hús salival, elég kevés CH-t tartalmaz, így ez csak jó lehet :)

Köszi a segítséget előre is, akár itt, akár priviben.
nyuszika85

Nyuszika
Szerintem nem számít a vastagsága, nekem legalábbis soha nem mondta,hogy milyen vastagnak kell lennie.Elég lesz. A futásra nem tudok válaszolni, soha nem kellett...2 liter ásványvízről tudok én, de ettól mehet leves is, vagy bármilyen folyadék, csak nem lehet szénsavas.
Azon sem lepődnék meg ha valaki más mást írna. Hiszen annyi minden változott mióta voltam....alig tudom követni.

kagyló

Nyuszika,
szerintem az a húsmennyiség, amit írtál, az megfelelő lesz. Nekem Dévisz kihangsúlyozta, hogy a lényeg a jó minőségű hús, azaz nem felvágott és társai, mert azok csak mutatóban tartalmaznak húst.
A folyadék az elég lesz a 2 liter, majd győzd meginni, megenni! :lol:
A futásra nekem még azt is mondta, hogy azért jó, ha napi 3 adagra van elosztva, mert akkor egyenletesen kapod a terhelést és ez a hormonok áramlása miatt fontos. Én úgy csináltam, hogy reggel korábban keltem, 15 percet helyben futottam - na persze azért nem annyira durván, csak lightosan, délben - mivel a munkahelyemen nem lehetett ugye futni :D - tettem a környéken egy tempósabb sétát, és
este itthon ugyanúgy helybenfutás, TV-s közben. Persze az estit a szabadban is lehet, úgy még jobb :lol:
Ha gondolod, majd elküldöm Neked, hogy én milyen fehérjeport ettem!
Csak ügyesen, kitartás!
:lol:
Ja és csak ügyesen, kitartás!!! :lol:
leeda

...ja, és még annyit, hogy nekem csak az első héten kellett futnom, mert utána már túl nagyok voltak a tüszők, és nem is esett jól nagyon a mozgás! Szerintem minden UH alkalmával kérdezz rá, hogy mehet-e még a futás, mert magától nem biztos, hogy eszébe fog jutni, hogy mondja!
leeda

Momelcsi! Én is barnázgattam Annával az első 12 hétben! Tudom mit érzel, én is folyamatosan aggódtam, mondogattam neki, (illetve akkor még nekik) hogy kapaszkodjon. Hát Anna kapaszkodott is. :)))
Pihentem én is, csak olyan dolgokat csináltam, amik nem voltak megerőltetőek, és az első apróbb görcsre feküdtem is lefelé.
Ráadásul nekem az utrot is el kellett hagynom a 7-8. héten, utána még jobban paráztam. De Anna itt van! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
kislibus

Kagyló,

bocs, most láttam csak, hogy kérdezted a fehérjepor nevét, tehát én ezt eszem: Scitec Nutrition, 100% Whey Protein Professsional, LS (Lighty Sweetened), csokis. Mivel ez LS verzió, kevésbé van édesítve, nekem mondjuk néha még így is túl tömény.
Ez elég nagy doboz, 2.350 g, szóval jó sokáig kitart :lol:
Egy adagolókanálnyi porban (30 g) 22 g fehérje van. Én vízzel iszom, és a Lurdy-házban vettem, a földszinten. Ez a nagy doboz 12 e Ft-ba kerül, de van kisebb kiszerelés is.
Még a héten táppénzen vagyok, de jövő héttől megyek vissza. Remélem, még senkit nem ültettek a helyemre... :lol:
leeda

Nyuszika! Nekem anno nagy szelet husikat mondott!!! Bár lehet, csak azért, mert olyan pici vagyok. :lol:

Loreena! Nektek is millió puszi! Mikor mész Dévaihoz?
Olyan jó olvasni a soraidat, hogy ennyire örülsz már magának a lombiknak is! Figyelj, anno mikor nekünk ovuláció indukcival kellett kezdeni én meg azért voltam nagyon boldog, hogy nem azonnal lombik, mert valahogy az járt a fejemben, hogy annál több esély a sikerre. De örültem a kezdésnek, örültem, hogy haladunk. És hogy Anna ezt a felhőtlen boldogságot érezte-e meg - ki tudja?
Az mindenesetre tuti jó a babáidnak, ha azt érzik odabent, hogy milyen boldog, vidám mamihoz kerültek! :D
kislibus

Sziasztok!
Megvolt az első szuri, Maya aranyosan mondogatta a dolgokat, majd segített beadni és azzal a lendülettel ki is dőltem...Olyan ideges voltam. Utólag persze nem volt egy nagy durranás, de mégis izgultam.
Szóval haladok, iszok, eszek, csak a fejem fájdogál enyhén...Ha nem bírom, akkor mit lehet bevenni?! Eleve fejfájós vagyok...
Üdv Mindenkinek
nyuszika85

Sziasztok!

Nyuszika, a férjeddel voltál?
ÓÓÓÓÓ elájultál? Nagyon ügyi vagy,h azért beadtad magadnak ;)
Ami a fejfájást illeti, engem is mindig megtalál :( én végig (talán 2x-3x kellett) Algopyrint vettem be.

Nekünk is megvolt ma za UHU.
A tüszőcskék nagyot nőttek a hétvégén :( mondta Dévisz,h majd meglátjuk,h mi lesz visszaültetéskor...Este kell majd telefonálnom az ösztradiol miatt, bár megbeszéltük,h akármilyen is lesz, most nem állunk le. Nyomom a húst ezerrel :shock: no meg a folyadékot :)

Pusza,
Bari

bari6

Bari,
azért remélem, minden o.k! Mikor lesz a punkció? :lol: Szorítok nagyon!!
leeda

Miért baj, ha nagyot nőttek a tüszők?
Igen, a férjemmel voltam, korán reggel 1/2 8 körül, Ő utánam jött be.
Ott voltál Bari???? Annyian voltak......

Ja, és mit jelent az érkezési sorrend? Hogyan tudják betartani, hiszen Apánk név szerint szólít.
nyuszika85

Szia!

Szürke kosztümben voltál és feket felsőben? A férjed szemüveges és újságot olvasott? Ha igen, akkor láttalak, de nem voltam benne biztos,h Ti vagytok :(

Amikor beengednek minket az intézetbe érkezési sorrendben állunk a pulthoz. Úgy készítik össze az anyagokat és viszik is be Déviszhez. Ezért szólít név szerint :) és érkezési sorrendben :)

Szerdán lesz a punkció :)

bari6

Igen, én/mi voltam/voltunk :))) Ha tudom, legalább megismerkedhettünk volna.
DE!!!
Szerdán megyek UH-ra, szóval lehet, akkor találkozunk, mert terveim szerint nagyon korán odamegyek, hogy az elsők között legyek!!! És ugye punkcióra is korán kell érkezni :)))

De miért nem jó, ha sokat nő a tüsző? És milyen baj lehet a punkciódkor?
nyuszika85

Leeda, köszi :) mondta Ágika,h kkészüljek fel,mert valszeg összeszurkálnak majd a sok tüsző miatt. Lehetett bevenni rá valami fájdalomcsillapítót? Vagy annyira nem volt vészes a fájdalom?

Nyuszika, mert sok nagy van :( pénteken még normális volt minden. Mára meg megnőttek mint a gomba. Dévisz mondta,h vigyázzak és bízzunk benne,h nem fognak majd eldurrani.
A baj a hiperstimuval lehet visszaültetés után. Azt mondta,h majd meglátja,h mennyit kapok vissza. Lehet,h csak egy babót.

bari6

Bari,
biztos nem lesz semmi gond! Nekem is sok volt, és mivel sajnos volt 6 éretlen is, engem is összeszurkáltak. Utána mondták, hogy ha nagyon fáj, adnak fájdalomcsillapítót, szóval szerintem majd kérj, ha úgy érzed. Nekem olyan érzés volt, mintha nagy köveket raktak.Úgy éreztem magam, mint a mesebeli farkas, akinek televarrták a hasát kövekkel... :D De a harmadik nap már egész jó volt, addig meg úgyis sokat kell pihenni, hogy regenerálódj!
Az altatás az jó lesz, nekem tetszett, pedig nagyon be voltam parázva, de király volt, a róka koma még a közelembe se jött!! :lol:
Ne aggódj, minden o.k lesz és nagy - nagy drukk!!!++++++++++
Ja, és majd vigyél be legalább 1 l mentes vizet, mert azt meg kell majd a műtét után innod, csak úgy engednek el. Meg vigyél ennivalót is, szintén szigorúan csak a műtét utánra :wink:
A sok tüsző meg jó, lesz miből válogatni!! :wink: :wink:
leeda

Sziasztok!

Valakinek volt már UH-os petevezeték átjárhatósági vizsgálata?
Ha igen, mire lehet számítani az eljárás során, és mennyire fájdalmas?
Vendég

Szia Névtelen,

Sajnos nekem még nem volt. Én is előtte állok még. Bár úgy hallottam, hogy csak akkor fájdalmas, ha nem átjárhatók a petevezetékek, ha minden ok, akkor inkább csak kellemetlen, de mondom, én még nem voltam. Ezt Dévisz csinálja neked? Mikor mész? Nagyon drukkolok, hogy ne legyen fájdalmas az eljárás. Kérlek gyere majd vissza és meséld el, hogy mi volt!
mné

Sziasztok!

Leeda, köszi a bátorítást :lol:

Névtelen, üdv itt :) Nekem nem Dévisz csinálta. A bal oldalam egyáltalán nem átjárható a jobb pedig csak néha. Amúgy minimális fájdalommal járt az egész. Sajnos ez is mindenkinél más, mint pl. a szondázás.

Mné, te mikor mész a második konzidra?

Melcsi hogy vagytok?

Többiek???

Pusza,
Bari

bari6

Bari, köszönöm kérdésed, eddig minden rendben. remélem így is marad.
Már őrülten várom a pénteket, hogy lássam, hogy jól vannak, de Kislibusnak sikerült egy kicsit lenyugtatnia, hála ezért neki.
Továbbra is alszom egész nap, pocakom már növekszik. Sajnos egyéb terhességi tünetek is maradtak, de legalább tartom eddig a súlyom, lesz majd a végén egy kis engedékenység. (már ha tudok enni akkor, mert most elég nehezen megy, főleg a két szelet hús) tudom, hogy ti sokkal keményebben nyomjátok a húst, de én már borzasztóan unom :lol:
Bari, ne aggódj, Dévai a lehető legtöbbet ki fogja hozni a tüszőidből, és tényleg kérj nyugodtan fájdalomcsillapítót. Én ezt elmúlasztottam, pedig biztos nekem nem volt olyan kemény, mint Leeda-é, de este már bántam, mert nekem is fájt. De másnapra sokkal jobb volt a helyzet.
Róka-komát pedig elűztük, minden rendben lesz, nekem mindkét altatásom nagyon pozitív élmény, máskor is szívesen bevállalom ezt a bódítás dolgot, persze műtét nélkül :wink:
Nagyon drukkolok majd szerdán, és gyere amint tudsz, hogy mit találtál a tenyeredben.
momelcsi

Lányok!
Itt vagyok ám, lelkesen olvasom az aktuális híreket. Drukkolok a tüszőnövesztő csapatnak, és együtt izgulok a 2 csíkos tesztelőkért.

Velünk semmi sem történik. A legnagyobb esemény az volt mostanában, hogy elmentem a védőnőhöz. (22. hét) Vérnyomásom: 90/50 és 103 pulzusszám (szétpumpálja a szívem magát, hogy ezt az alacsony vérnyomást prezentálja), megértettem, hogy miért alszom el mindenhol. Még egy könyvet sem tudok elolvasni-pedig szeretnék- mert állandóan bealszom.:-) A védőnő szerint ez normális. Nekem kicsit nehezebb így a mindennapokat átvészelni.
Holnap megyek Dévaihoz terhesgondozásra.

Momelcsi!
A talpam is ökölbe szorul értetek! Nagyon vigyázzatok magatokra.
kisgaby

Sziasztok!

Én vagyok a tegnap még "névtelen" társalgó. Valamit elrontottam a bejelentkezésnél, de köszönöm, hogy így is válszoltatok.

Én most pénteken megyek petefészek átjárhatósági vizsgálatra Déviszhez. Egy kicsit tartok a vizsgálattól, de ha menni kell, megyek:-)
Régebben azt hallottam, hogy nagyon fáj(szerintem ezt még a HSG-re értették.)
Remélem nem lesz nagyon fájdalmas.

Ha túl vagyok rajta, jelentkezni fogok.

Sziasztok
vivi74

Sziasztok!
Az elmúlt napokban nem nagyon voltam gép közelben. Igyekszem visszaolvasni.
Mindenkinek nagyon drukkolok továbbra is.

Mi még mindig várunk az első konzi-ra. Addigra meg lesz a HIV és a többi is, szóval talán elég felkészülten tudok majd menni Apánkhoz. Siettetném az időt, lépnék a következő lépcsőfokra.
Azért ez a szondázás engem kicsit megrémített. Na nem maga a vizsgálat, hanem, hogy akkor végzi, amikor a legjobban meg van. Persze tisztában vagyok vele, hogy ez nem az a program, amikor nincsenek kínos szituációk, de nekem ez valamiért nagyon...
De majd valami szépre gondolok közben.
Ez csak nekem ekkora probléma?
szélkisasszony

Sziasztok!
Zúg olvasóként vagyok jelen a fórumon, de most szeretnék tőletek tanácsot kérni:
Szeretném kezdeni az 5. lombikprogramomat, de….
Júliusban voltam Dévisznél, akkor megbeszéltük, hogy milyen papírok kellenek egy szeptember eleji kezdéshez, illetve megcsinálta a kenetet is. Azt mondta, hogy nem kell csak a papirokkal visszamennem ha rendben vannak, elég ha akkor hívom, ha megjött piri és kezdünk.
Közben a ciklusom (PCO miatt rendszertelen) úgy ’rendelkezett’, hogy szeptember vége felé kezdhessek… A kenetem július 9-i a teljes vérképem augusztus 18-i. Szerintetek elfogadja még ezeket az eredményeket?

Anim
anim

Szélkisasszony!
Teljes mértékben átérzem, amiről írtál. Nekem is az a legrosszabb/legkellemetlenebb, ha akkor kell nőgyógyászhoz menni vizsgálatra amikor menstruálok. Még akkor is, ha 100%-ban megbízom a dokiban. Valahogy nekem ez kínos szituáció. Persze, én is átestem rajta nem egyszer.
Szóval, fel a fejjel és túl leszel rajta!

vivi74!
Nekem anno HSG-m volt. Akiket ismerek és átestek az átjárhatóságin, azoknak az a tapasztalata, hogy igazából azoknak szokott fájdalamasabb lenni, akiknek elzáródása van.
kisgaby

Szia Anim, szerintem nem lesz gond a vérvétellel. A kenet már jobban aggaszt. Bár lehet, hogy egy negatív kenet kell neki és kész. Ezt a többiek jobban tudják.

Szélkisasszony, nekem most volt szondázás, természetesen vérzés alatt. Engem is feszélyezett, de rájöttem, ez neki olyan természetes. Én megmosakodtam indulás előtt és persze a vérzést megállítani nem lehet, de volt UH + szonda, közben menni kellett egyik szobából a másikba, de nem volt semmi gond. Gyors volt. És túlélhető, nem kellemetlen. Szóval ez legyen a legkisebb gond.

Képzeljétek, ma reggel már egyedül adtam be a szurit, minden OK volt. Nem is mentem be az intézetbe emiatt, minek :) Annyival szenvedtem csak egyedül, hogy a merionalt megpróbáltam az utolsó cseppig felszívni az üvegcséből, de a tű miatt egy inci finci ott maradt. Kb. 3x megpróbáltam, de nem ment jobban. Nem izgattam magam, mert tényleg annyira minimális. A lényeg, hogy ma ment egyedül, holnap meg UH. Kíváncsi vagyok hány tüsző indult el :)

Monilla, Te hogy vagy? Hogy bírod? Én semmit nem érzek a szurik következtében. Húst eszem nagyon szorgalmasan, vizet is iszom és mától indul a futás is.... Tegnap késő estig vasaltam.... Nem bírtam elmenni és a fejem is szétzuhant, de nem vettem be bogyót, nem mertem. Ki is aludtam, megérte türelmesnek lenni.

Szép napot
nyuszika85

Anim,
üdv itt! :D Szerintem mindenféleképpen hívd fel, hogy elfogadja-e még ezeket a papírokat, nehogy ezen múljon!

Momelcsi,
nagyon-nagyon drukkolok és örülök, hogy minden rendben van és - aránylag - jól érzed magad!!! :lol:

Szélkisasszony,
itt az idő, hogy levetkőzd a szemérmességedet :lol: Majd mikor már ott leszel a transzferen és egyszerre 6-an bámulnak - és nem az arcodat... :D - akkor már teljesen hozzá leszel szokva.... :lol: Hajrá!! :lol:

Kisgaby,
köszönöm a drukkokat, nagyon örülök mindig, mikor beszámolsz az új "fejleményekről", ez mindig erőt ad!

:wink:

Bari,
továbbra is nagyon szorítok, hamar túl leszel rajta, csak előtte rossz, hogy idegeskedik az ember, mi lesz, hogy lesz - én legalábbis úgy voltam vele. :D

Lor,
remélem, Veletek is minden rendben van, majd jelentkezz :wink:
leeda

Kisgaby és Nyuszika: örülök, hogy ezzel nem vagyok egyedül. :oops:

Leeda: ez hatalmas volt! :D gurultam a nevetéstől. Igyekezni fogok legalább ilyen humorosan és lazán kezelni a dolgokat. :wink:
Bírod még a "kényszer" fogvatartást? :wink:

Nyuszika: tök ügyes vagy. remélem, nekem is ilyen gyorsan fog menni a szuri beadás megtanulás...
szélkisasszony

Szélkisasszony,
:D Majd gondolj erre, ha oda kerül a sor...én még mondtam is a visszaültetéskor Dévisznek, hogy ez nem igazán az az "ágyban, párnák közt" szituáció. Azt mondta, ha ezen múlik, hozat egy párnát, a műtőasztalt meg nyugodtan felfoghatom ágynak is :lol: Na így már mindjárt jobban éreztem magam.... :P
Már elég nehezen bírom az itthonlétet, ráadásul az előbb hallottam, hogy egyes unatkozó és "jóindulatú" kolléganőim már nagyban keverik benn a ....-t, hogy én vajon hol lehetek, biztos terhes vagyok, stb. Igazuk legyen... :lol:
leeda

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: