A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok.

emerenc:elolvastalak :lol: :lol: :lol: :lol:
Tudsz már valamit róluk????? SZORITOK NAGYON!!!!

Többieknek kitartást és puszantás!

Kép
Kép
melánia

Emerenc! Örülök én is!!! :D Laptető :arrow: Neked!

Loreena! Hol tartotok a spontán hónapban?

Kép
kislibus

Sziasztok!!!!

Jövök nagy izgalommal, holnap a GYógyhírben lesz a Lombik programról szó és benne Dévai ! ( Hír tv ) :D

Köszönöm a drukkokat, nagy szükségem is van rá!
Reggel telefonáltam Kálmánnak és 4ből egyetlenke termékenyült meg. Hétfőn kell telefonálnom az Intézetbe, hogy mikor lesz a beülti.

Libuska, köszi a Laptetőt! :D
melánia: :D

puszi!
emerenc

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a sok szép szót, nagyon jólesik! Nagyon aranyosak vagytok!

Loreena!
Már nagyon hiányoltalak! Hogy vagy?

Emerenc!
Szorítunk nagyon! EGY a lényeg, aki a befutó lesz!!!!! Szóval hajrá, hajrá! és drukkkkk ezerrel!!! :D :D :D

Dr. Szimba!
Köszi ismét az alapos tájékoztatást! Azért jó itt lenni, mert tényleg mindenféle dologra fel lehet készülni, hiszen sokan vagyunk és mindenki egyedi tapasztalotakkal, sikerekkel és történetekkel rendelkezik, ami olykor nagyon sokat segít!
Jaj, és van egy kérdésem, az igaz, hogy ha Rh negatív vagyok akkor a terhességmegszakítás után is meg kell kapnom azt az injekciót, amit a szülés után kellene? Ti hallottatok ilyenről?

Hildácska, hogy vagy? Hétfőn mentek? Szorítok nektek nagyon! Szép kis pulzáló manót kívánok!!!!! :D :D :D

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Muki!

Köszönöm, hogy írtál nekem! Remélem hamar túl leszünk rajta....
Te mindig nagyon pozitív vagy ha jól tudom, igyekszem követni én is ezt a példát!!!

kriszto

kriszto82

[quote="kriszto82"]. írta:kriszto82..az igaz, hogy ha Rh negatív vagyok akkor a terhességmegszakítás után is meg kell kapnom azt az injekciót, amit a szülés után kellene?

Igen, meg fogod kapni, hogy később, ha a pici RH+ lesz, ne legyen gond. 8)

Emerenc: drukkolunk az egykének! 8)
Amúgy a múlt hét hétfőn pont kijöttünk a rendelőből, amikor megjött a forgatócsoport. Dévisz poénkodott előzőleg, hogy mit szólnánk ahhoz, ha mi lennénk a vágókép, mivel már amúgy is meg kellett volna érkezniük. Negatívabb választ nehezen kaphatott volna... 8)
szimba

Sziasztok!

Kislibus!
Köszi a nyugtatást. Az eszemmel én is tudtam, hogy ez normális várakozási idő, de mégis türelmetlenül vártam, hogy mihamarabb kezdhessük a következő kört.

Emerenc!
Egyetlenkédnek sok osztódást! Neked intenzív méhnyálkahártya burjánzást, hogy mire megkapod, puha-pihe ágyikó várja, ahonnan nem lesz kedve 9 hónapig kibújni!
muki2

Sziasztok!

Kislibus!
Köszi a nyugtatást. Az eszemmel én is tudtam, hogy ez normális várakozási idő, de mégis türelmetlenül vártam, hogy mihamarabb kezdhessük a következő kört.

Emerenc!
Egyetlenkédnek sok osztódást! Neked intenzív méhnyálkahártya burjánzást, hogy mire megkapod, puha-pihe ágyikó várja, ahonnan nem lesz kedve 9 hónapig kibújni!
muki2

Emerenc!
Nagyon drukkolok, nekem a múltkor majdnem megmaradt Egyetlenke...Sikerülni fog.Majd jelentkezz a hírekkel...Nagyon izgulok...
Muki,ami késik nem múlik, már bizonyítottál, hogy teherbe tudsz esni, a következő lesz a nyerő...
Kriszto!
Túl leszel a nehézségeken és a következő eredménye mindent feledtet.Nagyon erős vagy...

Miciona!Rég hallottunk Rólad? Mi újság van?

Én kicsit tanácstalan vagyok. Elmúlt a havim és a köv, ciklusban kezdünk.Csak annyit mondott Dévisz a 2. nap menjek hormonszint mérésre. De neki mikor telefonáljak majd?mikor lesz hormoneredmény? Mi van ha hétvégén jön meg?
Bocs, de már előre nyugtalankodom...
zsuzska69

Sziasztok!

Zsuzska!
Aznap hívd, amikor megjön, ha hétvége, rögtön hétfőn! Ilyenkor a hormon is jó 3. napon szerintem.

Úgy indulj neki, mintha az első lenne!! Félre a parát!
muki2

Sziasztok!

Emerenc? Hildácska? Mi volt? Hogy vagytok? Mennek a drukkok, meg a végtelen szorítás!!!!! Ha jártok erre meséljetek!

kriszto

kriszto82

Sziasztok! Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de tegnap este mikor hazaértünk, már nem volt erőm írni. Tegnap láttam a picurkánk szívecskéjét dobogni. Apánk azt mondta, minden teljesen normális, a terhesség idejének megfelelő. De képet most nem kaptam... :cry: Pedig olyan jó lett volna nézegetni...

Emerenc, mi újság? Egyetlenke? Mesélj mi van, mikor kapod vissza?

Muki, hihetetlen hogy ennyire pozitívan állsz a dolgokhoz. Annyira várom már, hogy ti is láthassátok azt amit én tegnap.
Illetve nem csak nektek, hanem itt a fórumon mindenkinek aki babácskára vár, annyira hihetetlen érzés.
hildácska

Kriszto, pénteken mész Apánkhoz megint ugye? Annyira szorítok, hogy ne kerüljön sor arra a csúnya műtétre. Jó lenne, ha a természet megoldaná. Nagy-nagy ölelést küldök neked. Én nem tudom hogy ha mindez velem történt volna, így tudnék-e hozzá állni a dolgokhoz. Én már biztosan összeomlottam volna. Nagyon sok erőt kívánok neked, és remélem az élet gyorsan kárpótol egy szép egészségesen fejődő pici babával.
hildácska

Sziasztok!

Hildácska, ez nagyon jó! Milyen megnyugtató, örömteli érzés lehetett hallani a legszebb hangot a világon.... :D

Kriszto, én is ölellek és lélekben Veled vagyok, vagyunk, szerintem mindannyian.....

Hétfőn vissza kaptam egyetlenkémet és 7sejtes! Dicsérték, hogy milyen gyönyörű, szépen fejlödött...én meg duzzadtam a büszkességtől.... :lol:
Most itthon kotlok rajta, hogy legyen módja beágyazódni. Végig itthon leszek, anyukám helyettesít a boltban.
Nagyon kedvesek voltak az Intézetben, Apánk angyal szárnyat növesztett, kaptam a szokásos puszit beülti útán, majd rám szegezte a kérdést, - most minek higgyek a hormonoknak vagy az életnek? - Hát az életnek. Kidobjuk a kukába azt az antimüller hormon eredményt....okés. :lol:

Óriási dolog, hogy egyáltalán idáig eljuthattam, lehetőséget kaphattam, bízakodhatok.....

Micióna, már nagyon sok idő eltelt, hogy nem jelentkeztél.......

Libuska, vigyázz magadra!

Zsuzska, muki, köszönöm a bíztatást! Szurkolok Nektek a miharabbi kezdéshez egy új remény kezdetéhez! :D
emerenc

Emerenc

De jó hír,nagyon ügyesek voltatok. :D :D :D Pihenjél,az első 48 óra a legfontosabb a beágyazódásnál.

szurikáta
szurikáta56

Hildácska!

Annyira örülök Nektek!!! Nagyon vigyázz a Kincsetekre!
(nem viselem ám túl jól, bár ma még csak egyszer sírtam, de a tegnapi nap nagyon rossz volt. Változó, de már azt érzem, hogy bárcsak mielőbb "túllennék" rajta, mert akkor lehetne nézni előre, de nem siránkozok/zunk, mert vannak nálunk nehezebb helyzetben lévők is, és sokkal régebben küzdők, és egyébként is lesz babánk hamarosan és kész!!!!!!!)

Emerenc!!!
Ez igen, szép 7sejteske! Mondtam én, hogy EGY a lényeg!!!! Nagyon-nagyon szorítok, hogy beleszeressen anyu pocijába és el se engedje 9 hónapig. Pihenj, ne agyalj, és csak POZITÍVAN!!!! Hajrá!Hajrá!

Loreena!
Remélem jól vagy, el vagy tűnve!

kriszto

kriszto82

Sziasztok ,

Tényleg régen nem írtam elnézést !
A munka is több volt , de persze mellette tudtam volna írni azért csak kicsit ki akartam zökkenni abból , hogy minden nap babavárásról írjak közben meg nem történik semmi előre lépés az ügyben. Aztán jöttek a rossz hírek :

Kriszto , annyira sajnálom , hogy így végződött. Kívánom, hogy minnél előbb kárpótoljon az élet!!

Szimbáéknak is azt hittem , hogy belevágnak. Én biztos nem bírtam volna várni , belevágtam volna az adott feltételekkel is, bár az is igaz, hogy az Ő helyükben fizetős lombik mellett meg KELL várni a legjobb tüszőhelyzetet. Főleg úgy , hogy nagy esélye van egy jobb indulási alapnak.

Zsuzska,
neked mikor esedékes a kezdés?
Válaszoltak már ugyan , de én is azt mondom ,hogy akkor hívd , ha megjön aznap illetve , ha hétvége vagy csütörtök ,akkor a rákövetkező munkanap rögtön reggel 7.30-kor , akkor még tuti nem műt.

Muki,
Te , hogy vagy?
Tudtál egy kicsit kikapcsolni , pihenni?

Lorenna , Kkata?
ciszták ???
Képzeljétek nagyon belejöttem a paleoba :)
Férjem azt mondta az elején az anyuval egyettértésben , hogy na megint egy hóbort aztán úgyse tartom be. De annyira könnyű betartani , és nagyon élvezem. Simán lemondtam a mekiről is míg ő tömte magát. Egyik nap meg is jegyezte milyen jó illata van az én ebédemnek , nem gondolta volna , hogy én ezt élvezni is fogom.
Szóval már reggelinek való sütiket is csináltam zabkorpa, zabliszt, dió, mák , aszaltgyümik , kókuszreszelék felhasználásával.

Jucus, Sajó
hogy álltok a futással???
Remélem megsokszoroztátok a tüszőcskéket :)))
Lassan letelik az egy hónap nálatok is.

Emerenc,
be kell vallanom , hogy amit mondott neked Dévisz az engem nagyon elkeserített. Igazából én jobban sajnáltalak akkor , mint Krisztot ,akinek pedig tényleg szörnyű lehetett átélni azt , hogy mégsem marad vele a baba. De neki nem mondta azt az orvosa ,hogy ne is próbálkozzon.
Olyan jó, hogy mindennek ellenére belevágtatok és most nagyon szorítok annak a szép 7 sejtesnek , hogy megkapaszkodjon.
Beszélj vele , hogy ha ő most bent marad akkor itt olyan sok embernek ad reményt azzal , hogy élni akar annak ellenére , hogy a statisztikák vagy a tesztek mit mutatnak.
Pihenj sokat! Nagyon szorítok Nektek!!!!!!

Hildácska,
olyan jó, hogy veletek minden rendben. Pedig neked is ez az utolsó inszem olyan össze-vissza indult , meg nem is volt biztos és tessék most ott dobog a szive a kisbabádnak!

Kislibus,
hogy vagy??
Kicsit le vagyok maradva a másik topikkal biztos ott írtál többet magatokról. Megpróbálok utána nézni ,de azért írjál itt is valamit.

Szurika,
remélem hamarosan lesz már dolgod a szuri küldéssel, mert mostanában nem sok volt sajnos!
Addig is jó kertészkedést , bár a mostani időben nem nagyon tudsz kint lenni.

Rólam: csak annyi , hogy meg kell várnom a 3 hónapot az első kontrolig a TSH miatt. Ebből másfél letelt.
miciona

Kriszto! Sajnos egy darabig igy lesz, amíg meg nem gyászolod ezt a picikédet. El kell engednie az embernek és ennek ez az útja, hogy sirdogál kicsit, de enyhülni fog a fájdalom és tudsz majd újra előre nézni, a következő babára koncentrálni!

Hildácska! Nagy-nagy Grtula neked! Ilyen korán még én sem kaptam képet, emiatt ne aggódj. Én a tesztjeimet nézegettem helyette. Következő alkalommal biztos kapsz képet, a maci állapotról, csak ne felejts el kérni! :D
Nekem még az is "rossz" volt, hogy nem voltak tüneteim, emiatt folyton paráztam. Meghát a vetélés miatt is az első 12 hétben, sokat görcsöltem, alig mertem valamit csinálni.

Emerenc! 7 sejtes, az aztán döfi! Örülök neki, hogy pihengetsz, nagyon izgulok értetek! :D

Muki! Hát a türelmetlenséget meg tudom érteni! Annak idején nekünk az angyalkánk spontán baba volt, és nekem mondták, hogy az első normális mensiig ne is próbálkozzunk. Hát ugye az 5. mensi lett az első normális, de már a harmadik után beleadtunk apait-anyait. Csak ugye akkor még spontán próbálkoztunk, senki nem gondolta, hogy úgy nem fog össze jönni.

Miciona! Akkor most nem voltál TSH kontrollon még, vagy nem lett jó az eredmény?
Ügyi vagy, hogy tudod csinálni a paleolit diétát!!! :D
Ma voltunk Dévainál, kissebb Anna hol egy, hol két héttel, emiatt tömnöm kell a húst, meg nagyon ügyelni, hogy nehogy előbb szülessen, hadd hizzon még. De átbeszéltük és valószinüleg ennek vagy az az oka, hogy anyuci testalkatát örökölte, vagy a mi családunk nőtagjainak (mivel mindenki 2500 g-os babákat szült) gyengébb méhlepény-kapacitása van. Hát most utóbbit kivédendő kell nyomatni a husit, mert többől, talán többet tud a babának juttatni a lepény.
Egyébként nagyon jól vagyunk. Elvileg ilyenkor már lelassulnak a babák, többet alszanak, de Anna annyira kiszámithatóan mozog, annyira megnyugtat, hogy csak ránézek az órára és tudom, hogy mikor fog kb. ébredni és tényleg el is kezdi akkor a mocorgást! :D

Csomee! Nem jelentkeztél mostanság, mi újság veletek??? Hogy vagy? Kitti?

Kép
kislibus

Emerenc: a két legfontosabb dolog most a pihi és kikapcsolás. Ne csinálj semmit, legfeljebb nézz tévét, azon belül is csak ismeretterjesztő, vagy romantikus műsorokat. 8)

Miciona: alighanem a múltkor félreérthető voltam. Mi belekezdtünk, 4 napig mentek is a szurik, ekkor álltunk le. Ez az, ami a ciszta esélyét jelentősen növeli, de most már a 24. napon is túl vagyunk, ami mindenképpen bíztató. Ha csütörtökig nem jön meg, akkor valószínűleg megúsztuk a cisztát és ha minden jól alakul, megint belecsapunk a lecsóba. 8)

Amúgy mennyire fontos a 3 hónap kivárása? Talán egy mostani, a program szempontjából már tökéletesnek mondható hormoneredmény mellett érdemes lenne belevágnotok, nem?
szimba

Sziasztok!

Adjatok tanácsot!
Pénteken kellene visszamennem, de akkor nagy valószínűséggel csak hétfőn jutok be a kórházba, ha jól gondolom, mert hétvégére biztos nem vesznek fel műtétre. Szóval ha ma mennék Apánkhoz, elzavarna? Péntekre nem kaptam időpontot, mert már nem volt, csak annyit mondott, hogy valamikor délután. Arra gondoltam, hogy ha ma megnézne, adna papírt vagy nem tudom, hogy működik, akkor holnap mehetnék a Jánosba és ha nem is ő műt, de legalább ottlenne.
Szerintetek butaság? Nem merem felhívni, mert félek, hogy közli, hogy üljek nyugodtan a seggemen. Csak ez nem megy, kezdek nagyon begolyózni és túl kéne lennem rajta lassan, és azt hogy még a hétvégét is így csináljam végig nem hiszem, hogy menne.
Szerintetek mit csináljak?

kriszto

kriszto82

Vagy lát arra valaki valamennyi esélyt, hogy a hétvégén is megcsinálják?

Ne haragudjatok, hogy ennyi bajom van!

kriszto

kriszto82

Szerintem hétvégén alapból nincs erre esély, a holnap meg már túlságosan is közel van, tehát jó eséllyel már nincs mód a befekvésre, főleg akkor, ha előzetes tágítás is lesz, ami miatt általában már egy nappal korábban be kéne feküdni, azaz ma. Szerintem(!) a leggyorsabb verzió az lenne, ha ma mennél Déviszhez, holnap a Jánosba és pénteken lenne a műtét. Mivel ebben az esetben Dévisz jelenléte kizárt, a jövő hét biztosabb lenne, ha mindenképpen szeretnéd őt is a helyszínen tudni. Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy péntekre sikerülne időpontot szerezned, vagy hogy egy hajszálnyival a hétvége előtt még műtenek-e egyáltalán, ezért is lenne jó a jövő hétig várni és a csütörtöki napra szervezni a műtétet... :roll:
szimba

Szimba!

Rád számítottam :) Köszi!! :D Kissé túlparázom a dolgokat. Szóval közben a férjemmel is arra jutottunk, hogy ez lesz a legjobb, szóval pénteken megyünk és megbeszéljük vele, hogy mi legyen, várjunk csütörtökig, vagy mielőbb menjünk és legyünk túl rajta, végülis nem kell, hogy ott legyen, csak jó lenne, ha lenne ott ismerős orvos. És igazából az idő miatt mielőbb kellene, mert most egyhelyben topogunk.
Ettől a tágítós dologtól frászt kapok, szerintem az egészben ettől félek a legjobban.
Mondjátok, hogy fejezzem már be a hisztit! :lol: :lol: Gondoljatok bele a férjem ezt kapja mostanság nap mint nap! :D :oops: :oops:

Emerenc!

Hogy telik a második babafészkelődős napod?

kriszto

kriszto82

Relax! Véleményem szerint nálad nincs szükség jelentős tágításra, ezért a pakliban még az is benne van, hogy csak a műtét reggelén lesz, így nem kell átszenvedned egy egész éjszakát. Majd az UH-n látott méret alapján döntik el, hogy pontosan mire lesz szükség. Szerintem pénteken részletesen kérdezd ki Déviszt! 8)
szimba

Kriszto! Magam részéről a tágitástól ne félj! Nekem laminária volt, amikor felhelyezték azt éreztem, de utána nem volt rossz. Feltették reggel 8-kor, és délután 3-kor vittek műteni. (Délben lett volna, csak közben behoztak sűrgősebb eseteket is, igy engem toltak).
A férjed tud most támaszt nyújtani. Ki másnak is mondanád, hiszen ő a társad és ez most mindkettőtöknek nehéz.
Nekem egyébként szombaton csinálták a műtétet, igaz a Szt. Imrében és nem a Jánosban.

Kép
kislibus

Kriszto!
Ne parázz a laminária cucctól, nem fáj, csak egy kicsit feszít, nekem csak pár órát tartott, aztán műtöttek!

Emerenc! Hildácska!
Pihenj sokat, beszélgess a pocakodban levő kis lénnyel! Foglald el magad sok számodra kedves gondolattal, emlékkel, tervvel!
Bízom Bennetek!

Mindenkinek esőmentes következő napokat!
muki2

Sziasztok!

Itt rajtam kívül olyan sok tájékozott ember van, szeretném a segítségeteket kérni. Már egy csomó ismerősömmel beszéltem, és ahánnyal beszéltem, annyiféle variációt mondtak. Kezdek teljesen belegabalyodni.

Nos, a kérdés a terhesgondozásra, a védőnőre és a háziorvosra irányul. Egy terhesség során kinek mi a joga, feladata, és ki mit csinál? Apánkhoz én járhatok terhesgondozásra? Tud nekem beutalókat adni, meg mindent ami a terhesség során szükséges? Vagy mindenért fizetnem kell? Úgy tudom a védőnő, az lakhely szerint adott. Az nem gond hogy a itt már két megye ütközik? Ja és ki írhat ki táppénzre? Apánk azt mondta beszéljek a háziorvossal. Na ez már egy harmadik megyét is érint. És ráadásul minden barátnőm azt mondta, hogy ezt nem a háziorvos, hanem a kezelő nőgyógyász intézi, ő ír ki táppénzre. Akkor most mi az igazság? Megmondom őszintén én nagyon szeretném, ha Apánk követné a terhességem, de ha ebből esetleg problémák lesznek, nem tudom mit csináljak. Egyszerűen tanácstalan vagyok.
Kérlek segítsetek egy kicsit világosabban látni.
A segítségeket előre is köszönöm.
hildácska

Hildácska! Védőnő lakhely szerint adott. Ahol laksz, ott be kell telefonálni a Védőnői Szolgálatba, ott megmondod melyik utca melyik szám és megmondják kihez kell menned, illetve neki mikor van tanácsadási ideje.
Táppénzre háziorvos irhat ki, de a nőgyógyász javaslata alapján. Én anno kértem Dévaitól egy javaslatot, a háziorvosnak. Ő azóta is ezzel tart táppénzen.
Dévaihoz járhatsz terhesgondozásra, de a beutalókkal ugyanaz a helyzet, mint eddig a laborokkal, a Jánosba tud adni, azt nem tudom, hogy fizetős-e. Én úgy csináltam, hogy a labor beutalókat mindig kiirja a háziorvos (Dévai csak beirja a kiskönyvbe, hogy mi kell). Az AFP miatt viszont én a helyi terhesgondozóba mentem, ott adták ki a beutalót, meg a HBsAg-ra is. A háziorvos ezekre nem tud adni. Régen voltak helyek, ahol a védőnő kiadta, de ez ma már nem hivatalos, esetleg kérdezd meg tőle, hogy ott mi a szokás-rend ezzel kapcsolatban, mert ahány település, annyi féleképp van ez megoldva!

Kép
kislibus

Ja, és ha jársz Dévaihoz terhesgondozásra, akkor a helyi terhesgondozóba nem kell járnod (csak az emlitett AFP-HBsAg beutalóért kell egyszer elmenni). Meg a védőnőhöz kell menni.

Kép
kislibus

Kislibus
Köszönöm szépen a segítséget. Akkor ha jól értem, vagy háziorvost, vagy nőgyógyászt kell keresnem. Annyira tanácstalan vagyok. Nagyon tisztelem, becsülöm Apánkat, és ő az akiben 1000 %-ra megbízom. De őszintén szólva, ha nemcsak az uh-okértkell fizetnem, hanem még a szükséges vizsgálatokat is fizetős úton kell megcsináltatnunk, nem tudom, hogy tudjuk-e vállalni. Az az igazság, hogy egy-egy feljárás díja 15.000 Ft + amit Apánk elkér és ha a terhesség végén kétnaponta, vagy naponta kell esetleg, azért az nagyon húzós lenne. DE ezzel szemben ott áll az, hogy benne teljesen megbízom, meg ugye aki helyben lenne orvos, őt még nem ismerem igazán. Meg már ugye említettem neki, hogy szeretnék hozzá járni. És igazából ez aggaszt a legjobban. Ja és a szülés, ha itteni orvosom van, nála tudok szülni, de Apánknál nem valószínű, hisz ha beindulnak a fájások nem tudok Győrből felmenni Pestre, úgy hogy lehet hogy nekem is kellene vezetnem. Ez nagyon felelőtlen lenne szerintem. Ha meg Apánk az orvosom, akkor meg itt nem fogadhatok meg egy dokit, hogy bocsi, de csak a szülést vezesd le. Nem lehet egyszerre két orvoshoz járni?

Bocsi a regényért. De szerintem ebben a dologban most kellene döntenem, ill. döntenünk a párommal. De én nagyon nem tudom mi legyen. A párom azt mondja, hogy ha a Dévai az akiben megbízom, akkor járjak hozzá, de szerintem nem gondolta át az ezzel járó anyagi terheket, és szerintem én se. Főleg úgy hogy közben a babának is be kell szerezni egy csomó mindent.
hildácska

Bocs az előbb nem igazán írtam egyértelműen, Apánknak mondtam, hogy hozzá szeretnék járni.

Egyébként egy inszem után meddig kell az adott intézethez járni terhesség esetén?
hildácska

Hildácska! Csak addig kell Dévaihoz járni, amig szeretnéd! Ha akarsz, már most válthatsz. Ha másik orvost szeretnél, szerintem mielőbb keress egyet! (Védőnő talán ebben is tud segiteni, sok kismamát ismer, tudja, hogy melyik orvost dicsérik a kismamák arrafele.)
Szüléskor te nem fogsz tudni bevezetni Pestre az tuti, legfeljebb ha elhoz valaki és már rendszertelen fájásokkal el kell indulnotok, hogy időben ott legyetek. Vagy ha van itt ismerősötök, az utolsó pár hétre érdemes Pestre költözni.
A másik, még igy sem biztos, hogy Dévainál szülsz, mert ugye ő nagyrézt az intézetben van, a kórházban csak 3 napot egy hétből asszem. Nem biztos, hogy ponnt azon a 3 napon fog beindulni a szülés.
Hát igen az anyagiak. Én ezért csináltattam a beutalókat a háziorvossal, hogy tuti ne kelljen értük fizetni. Az itteni terhesgondozás meg ugye ingyenes, ott is ingyen adták oda a beutalókat.

Kép
kislibus

Egyébként te a terhességed alatt eddig kb. hányszor voltál Apánknál? ÉS a terhesség vége felé hányszor kell?
Mindenki azt mondja, hogy terhességnél az egyik legfontosabb dolog az orvosban való teljes megbízás. És ugye ez a Dévainál meg van, míg egy másik orvosnál hát hogy is mondjam, 100%-os bizalom nem tudom ki tud-e alakulni, ha most keresek orvost... De ez a fránya pénz... Hihetetlen hogy minden ekörül forog...

Lehet hülyén fog hatni a következő kérdésem: Meg lehet azt csinálni, hogy itt Győrben választok magamnak egy orvost, és emellett, amíg az anyagi körülmények engedik, addig felmegyek Apánkhoz is úgymond az orvost ellenőrizni és magamat is megnyugtatni. Vagy ez hülyeség? Ilyent nem lehet?

Akkor nyugodt lennék, mert ugye Apánk is figyel rám, és amiatt is nyugodt lennék, hogy szülésnél akkor már egy kicsit ismert ember kezében lennék. De lehet ez csak az én agyam szüleménye, és törvényi lehetőség erre nincs. Meg ugye azért az itteni nőgyógyásznak nem kellene emlegetnem, hogy én őt ellenőrzöm egy másik orvossal. De persze Apánknak elmondanám, hogy választottam egy orvost helyben, hogy a szülésnél ne legyen gond, de hogy én igazából az ő szavára adok, és hogy amíg az erőm engedi (mind a terhesség miatt, mind pedig anyagilag), addig járnék hozzá is kontrollra. Szerintetek hülyének nézne?
hildácska

Hildácska! Az utóbbiért nem nézne hülyének egyáltalán, orvoshoz ahhoz és annyi féléhez jársz, amennyihez akarsz. Az tényleg nem volna jó a győri dokinak szólni, hogy ellenőrizteted.
A másik ami fontos: Dévai nagyon szigorú orvos. Más orvosok pl. engedélyeznek egy kismamánál 12-14 kg hizást is, Dévai engedélyez 9-et és van hadd el hadd, a nem tartod be. Viszont egyéb dolgokra is jobban oda figyel, szerintem még egy orvost nem találsz az országban, aki ennyire komolyan veszi a dolgokat.
Ennek tudatában kell lenned, mert más orvos nem ennyire szigorú, igy valószinűleg már az elején lesz különbség a két orvos tanácsai-rendelései közt.

Kép
kislibus

Kriszto! Én annyira reménykedem abban, hogy esetleg nem is lesz szükség nálad műtétre! Hátha a természet magától elrendezi a dolgokat… Nagyon drukkolok holnapra, és hogy minél előbb túl legyetek ezen a nehéz időszakon!
Úgy sajnálom, hogy a vigyorgós találkánk egy kicsit halasztódik, de én úgy érzem, már nem kell sokat várnunk! :D (Néhány hónap, oké? Az már nem is olyan sok, az eddigi várakozáshoz képest, nem?:))

Szimbáék! Sajóék! Mikorra várjátok a vörösöket? Hamarosan aktuális nálatok az indulás, nem?

Hildácskám! Még dolgozol? Azért nem viszed túlzásba és sokat pihensz, ugye? :) Mikor lesz a következő baba-kukucska?

Kislibuskám! Hogy álltok az ablakcserével? Próbálj meg minél több munkához (takarítás, mosás, vasalás) segítséget kérni! Nehogy nagyon kifáraszd magad!

Katám! Hogy vagy? Már régóta nem jelentkeztél Te sem! Drukkolok a következő – szigorúan cisztamentes :!: – beállításhoz! :)

Micike! Szerintem is, egészen könnyű betartani a paleo-diétát, én a gluténmentességet is szigorúan veszem, és így sem vészes egyáltalán! Egyébként a múltkor említettem Apánknak ezt a rejtett gluténérzékenységet, és azt mondta erre, hogy „Ó, hát akkor ez csak egy diéta!” utalva arra, hogy ezzel tudom a legkönnyebben növelni a siker esélyét! Úgyhogy én most meg is teszek mindent!
Az ígért gluténmentes kenyér- és sütirecepteket nem felejtettem ám el, csak mostanában annyi munkám volt, hogy szinte levegőt venni sem volt időm! :evil:

Babátakaró! Jársz még errefelé? :) Bejelentkeztél végülis Dévaihoz?

Emerenc drága! Úgy tetszik, amit írtál, hogy már ez is milyen jó, hogy még egy lehetőséget kaptál, és hogy ennyire tudsz örülni már annak is, hogy bizakodhatsz! Van mit tanulnunk Tőled! :oops: :)
És igaza van Micikének, a babócád mindannyiónknak annyi reményt ad már így is, hogy – a leletek és a statisztikák ellenére – ott van a pocidban! :D
Annyira drukkolunk mindannyian, hogy a topik csoda-babócája még vagy 9 hónapig ott is maradjon!!!!!!!! ++++++++
loreena

Drága Kriszto!
Sajnos én is így jártam a 2.lombik alkalmával, csak 11.hetesen... :cry: :cry: Engem 2hétig nem fogadtak volna a Jánosban, csak, ha életmentésre lett volna szükség, mert pl. úgy vérzek...
Ekkor Telkibe mentünk, Apánk javaslatára. Egy ottani tündéri szülésznő akkor azt mondta, meglátjátok, 3hónap múlva ott csücsül majd a kisBabátok a pociban... 3 hónappal később spontán estem teherbe...Ha tudom előre, hogy Esztire kell várnunk, bármit boldogan bevállatam volna Érte, bármit, utólag pláne!! :wink: :D Természetesen ennél a szülésznőnél szültem+Apánknál és Fenyőházi dokinál. :D
Szívből kívánok egy hasonló happy end-et!!!!!!!!!
Remélem, hamar túlleszel ezen, nagyon nehéz lesz, de nézz előre és gondolj ránk, h semmi nem véletlen...
Nem tudok visszaolvasni, de mindenkit puszilok!!!!!!!!és drukkolok továbbra is!!!!!!!!

Kép
bodza2005

Szijjja Lor!!!!!!!!! Ölelés!!!!!!!!

Kép
bodza2005

Szia Bodzilim! De jó, hogy jöttél! Erre vártam, hogy jössz, és elmeséled a történeteteket Krisztonak! :)
Jó Esztizést!:) És millió ölelés Nektek is! :)
loreena

Kriszto! Hamar túl leszel rajta minden rendben lesz, kezdődhet a regenerálódás, hogy a baba legközelebb kellemes, puha fészekbe költözhessen be...Bodza jó példa erre...
zsuzska69

Nagyon - nagyon Drágák vagytok! Imádlak Benneteket! :D

Micióna, örülök, hogy jöttél, minden rendben lesz! :D
Loreena: :D

Pihenek egész nap, szerelmes filmeket nézek Szimba tanácsára, :D
és egy kis krimit: Sherlock Holmest, hogy az agyam ne zsíbadjon el teljessen.... :lol: Animal Planet adó most az adú ász, imádom ahogy megmentik az állatokat. :lol:

Kriszto, Veled vagyunk! Kitartás! És 3 hónap múlva ott csücsüljon a bébi! :D
emerenc

Te kis telepata Lor! ;-)
Alig varom a Te Babulonod hiret!!!!!!!!!! :D
Zsuzska! :D
Emerenc! ++++++++++++
puszik Mindenkinek!!!!

Kép
bodza2005

MicccM! Kepzeld,mire elkuldtem a PCO-s es TSH-s infoidat a barinomnek,aki most indult volna lombikkal,kiderult,h 5hetes terhes!!! :D Ugy szoritok Erte!!! Pont most kezdte volna a Norcolutot,h legyen mensi stb. Sors... Megint...

Kép
bodza2005

Hildacska! Ismerek kozulunk olyat,aki a leendo szulesze mellett es tudtaval, Apankhoz is jart vegig /Apank is tudta persze/. Tobb szem tobbet lat es ragaszkodas,szakertelem alapon. Ez ok,ha Te igy vagy nyugodt. DE!!! Az nem lenne jo senkinek,foleg Neked nem,ha bizalmatlan vagy a leendo szuleszeddel es szupervizo miatt mesz Apankhoz. Ez rossz erzes lesz Neked es lelkiismeretfurdalasod is lesz. Ha ugy erzed,megbizhatsz az uj orvosodban, adj teljes bizalmat,ha nem,valassz mast, mert vegig fogod parazni a varandossagod,ha barmi kicsi dologban is akar, elter majd a velemenyuk. Akkor ki lesz a donto? Egy harmadik? Megkimelnelek ettol. Drukkolok,h jol donts! Halgass a megerzeseidre es az eddig tapasztaltakra. Puszi!!!

Kép
bodza2005

SzimbacskaCsalad! Szurkolok a cisztamentes es jol alakulo,majd oroszlanos cumitulajdonossal vegzodo kezdeshez!!!!
/Ikrek vagy meginkabb egy kisfiu a megerzesem. ;-) /

Kép
bodza2005

Bodza, köszönöm, hogy ezt leírtad. Az az igazság nem is a bizalom hiánya van nálam a másik orvossal szemben, hanem inkább az ismeretlentől való félelem. Egyetlen egyszer voltam ennél az orvosnál egy vizsgálaton. Teljesen normális volt, egyetlen rossz szavam se lehet rá, de ez kevés volt ahhoz, hogy megismerjem. Egy biztos még egy olyan lelkiismeretes orvost, mint Apánk, nehezen találok. És szeretném, ha ő is végigkövetné a terhességem. Kicsit megnyugtattál, hogy nem én lennék az első ilyen betege. Még egyszer köszönöm
hildácska

Loreena! Nyugi, nem fárasztom ki magam! Ma 9-kor keltem, reggeli, 10-kor visszadőltem kicsit az ágyba melegedni. 12-kor ébredtem fel. Olyan álmos vagyok egyfolytában, állva el tudnék aludni.
Mikorra nem várod a mensit?

Emerenc! Én is szerettem az állatos filmeket. Csak én Attenborough DVD-ket néztem, mert nincs kábel csatink. Meg rajzfilmeket. Picurkádnak nagy puszi, nagyon bizunk benne ám! :D

Kép
kislibus

Kislibus! Jövő hétre nem vártam volna a mensit... de ma megjött...
És sajnos egy újabb cisztagyilkoló hónap következik, ugyanis nemcsak nem tűnt el a cisztám, de nőtt is...:( Apánk adott még egy hónapot, ha nem tűnik el, akkor kénytelen lesz laparoszkópiával kivenni, mert annyira fent van, hogy nem lehet simán leszívni. De erre nem lesz szükség szerintem, mert 1 hónap múlva már nyoma sem lesz!!! :evil: :wink:
Örülök, hogy pihensz eleget! :)

Kriszto?

Puszi mindenkinek!
loreena

Sziasztok!

Nem vesztem el én sem, csak iszonyat hetem volt...

Emerenc, annyira örülök nektek!!! Hihetetlen, hogy milyen kiszámíthatatlna a sors... Milyen jól döntöttél, hogy tovább mentél!!! :lol: :lol: :lol: Ennél már csak két hét múlva fogunk jobban örülni!

Kriszto, mi volt ma Apánknál?

hildácska, én sajnos nem tudok segíteni, de én is ugyanilyen gondban leszek, ha egyszer sikerül...

Loreena, ezek a nyavalyás ciszták... :cry: Úgy sajnálom! Ti már beszéltetek a műtét milyenségéről is? Nálam is említette, de nálam nem leszívást mondott, hanem kimetszést... Az már egyáltalán nem tetszett.

Micike, akkor már a felén te is túl vagy! :wink: Ügyes vagy a diétával!

Zsuzska, Muki nektek is kitartás, már nincs sok a kezdésig!

Sajó, Szimba család? ???
kkata23

Sziasztok!

Húúúú jó rég jártam ezóta látom ismét erre. azóta látom ismét új arcok jelentek meg. Annyit gondolok ám rátok, és az intézetre is.

Velünk annyi történt, hogy túl vagyunk a 2. szülinapunkon, és ennek következtében lekerültek a rácsok az ágyakról. Hát már nincs 9-ig szieszta. meg beteszem a gyerkőcöket az ágyba, és nyugi van. de azért buli a dolog. Manók lassan kezdenek gagyarászni. Imádom a kis hangjukat. Annyit nevetünk, ahogy mondják a magukét. :-)
Szeptembertől meg mennek bölcsibe a drágáim. De hát kell nekik egy kicsit más társaság is mint az enyém.

Na csak ennyi, remélem sűrűbben be tudok nézni ismét hozzátok. Annyira szorítok ám mindenkiért. :-)

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Szia Ági!!!!!!!

De jó olvasni felőletek :)
Már 2 évesek a törpik! Biztos aranyosak. Hát el tudom képzelni a három gyerek amikor önállósítja magát egyszerre ( vagy nem?)
És bölcsibe mennek.... Nagyon jól fogják érezni magukat,az biztos.A sok kicsi között. Nálunk is mikor az uncsik már jártak.Sokszor ugy kellett hazavonszolni őket :) :) annyira szerettek ott lenni.
Ágikám sok puszi!!!!!!
Ha van pici időd,írj pár sort. Nyáron topik tali lesz.Nem jöttök el?
Bodzi szervezi :)

szurikáta
szurikáta56

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: