Chilike: én olyat még nem hallottam, hogy a vastag nyálkahártya gondot jelentene, a mióma viszont más tészta. Én azt is el tudom képzelni, hogy ha a teherbeesést elvileg nem befolyásolja, Dévisz akkor is javasolni fog egy műtétet, mert a jóindulatú elváltozások a sok hormon hatására rosszindulatúvá válhatnak. (A kialakulása is a hormonrendszernek köszönhető.) Ez persze csak akkor jöhet szóba, ha a mióma (műtéti szempontból) jó helyen van, de ez sajnos a ritkább verzió, nem is beszélve arról, hogy könnyedén kiújulhat. Amikor a gyermekvállalás az elsődleges szempont, olyankor rendszerint igyekeznek elkerülni a műtétet, de itt a hormonkezelés bezavarhat. Nyugodjon meg az ismerősöd, Dévisz tudni fogja, hogy mit tegyen.
Sajó: mi a deléció vizsgálatot csak azért csináltattuk meg, mert nem volt egyértelmű oka a meddőségnek és ez is egy lehetőség volt arra nézve, hogy kiderüljön valami. Nem így lett, de legalább kiderült, hogy genetikai okokat az akkori legalaposabb vizsgálattal sem lehet találni, ami valamilyen szinten megnyugtató.
Kislibus: gratulálok a pici(k)hez!
Évi: szerintem még ne tesztelj! Semmi értelme. Még korai lenne és egy késői beágyazódás esetén amúgy is elképzelhető, hogy egy érzékeny teszt is csak egy hét múlva látja majd, egy álnegatív teszt meg nem javítana a helyzeten, sőt! Szerintem mindenképpen várd meg minimum az ET+14. napot!
Anim: ha a kenet rossz, Dévisz 2 tabival mindent kiírthat benned egyetlen nap alatt, tehát technikai akadálya nincs annak, hogy folytassátok a programot. Az más kérdés, hogy jogilag ez belefér-e. Ha Dévisznek előírják azt, hogy ilyen esetben álljon le, akkor nem tehet mást, mert a körmére koppintanak. Ha az eredmény pozitív lesz és továbbra is túl sok nagy tüsződ lesz, magas hormonértékkel, ráadásul a nyálkahártya sem vastagszik, akkor érdemes leállni és nem ellőni ezt az alkalmat.
Csomee: gratula a kezdéshez!
Miciona: 2 évvel ezelőtt a várólista a gyakorlatban azt jelentette, hogy az OEP egy kanyi vasat nem fizetett, a műtétekkel meg leálltak. Egy ideig Dévisz a saját kontójára még megelőlegezte a műtétet, de egy pont után már nem volt biztos, hogy fognak-e fizetni neki és onnantól leállt. Szerintem most is valami ilyesmi készül.
Emerenc: vedd rá a párod, hogy szolidaritásból ő is fusson veled. Hidd el, nem fog vigyorogni.

Mi most mindketten futunk (csakis futópadon) és nem is olyan szörnyű. Persze a párom jobban bírja, de ő amúgy is edzettebb.
Rólunk: most egy kicsit átrendeződtek a dolgok. A novemberi indulást helyeztük előtérbe (bármi áron), így az előzetes konzi 2 hét múlva lesz. Addig már nem férne bele a műtét, nem is beszélve arról, hogy egy kicsit még mindig krahácsolok, tehát nincs értelme várni. Ha novemberben valamiért mégsem tudunk belevágni a programba, akkor nyugodtan megműthetnek, már ha az OEP kegyeskedik kifizetni és nem lesz ott is várólista.