A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

Rencsi: Én is csatlakoznék a többiekhez! Nagyon boldog névnapot kívánok!

Kislibus: Már csak 1 nap és meglátod a gyönyörű petezsákot! Nagyon drukkolok!

Moncsiga: Nagyon szép neveket választottatok. Mi is gondolkodtuk, hogy ha lesz második gyerek és lány lenne, akkor a Dóra nevet adnánk. De aztán mást választottunk.

Évi: Nagyon-nagyon drukkolok, hogy csütörtökön pozitív legyen a teszt. Kaptál ovitrelle szurit beülti után?

Szimba: Mi újság felétek?

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Évi! Korai teszteléshez a Clearblue-t javaslom, arra az van irva, hogy a menses előtt 4 nappal már használható, de mivel nagyon kevés HCG-t kimutat, ha kaptál olyan szurit amit csomee említett, akkor is pozitiv lesz, ha valójában nem vagy babás. Viszont a menses előtt 4 nappal csak 53%-ban jó az eredménye, de a menses előtt egy nappal már 87%. A menses napjától 99%. Csakhát 1800 Ft. Amúgy tényleg bőlcsebb dolog betartani apánk utasítását a tesztel kapcs.
Ebben a feszités dologban-jó-e nemjó, nem tudok nyilatkozni, mert nekem nem lombikom volt. De a teszthez+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Simba! Jó jel a laptető :wink:
kislibus

Csomee! Köszi!!!
kislibus

Csomee ,Kislibus!

Nem kaptam Ovitrelle szurit,azt mondta Apánk,ha van progi szuri,akkor az Ovitrelle nem kell.

Qupido tesztet szoktam venni (amikor először tesztelek),mert az 10 hcg-t is kimutat.De majd még meglátom,mit kapok.

Évi

Katica
évi7104

Sziasztok!

Köszönöm a bátorítást! Egyébként elég pozitivan állok a dolgokhoz, de időnként jön a para. :)

Szimba: Te kis ügyes! Hogy levadászta a laptetőt! :lol: Igazi macsekhoz illően! Hogy vagytok?Mikor lesz a műtét, hogy tudjunk drukkolni.. :wink:

Mindenkinek puszi: én megyek futni! :lol: Legalább lekötöm magam és még hasznos is! :wink:
És természetesen drukkolok MINDENKINEK az Uhához és a pozítiv teszthez! Hali!
emerenc

Melánia: Mi holnap még csak rákszűrésre megyünk, aztán, ha minden jól megy okt. végén kezdünk.

Nagyon fáj még a hasam. Ha megkérem holnap Apánkat, megnézi szerintetek a rákszűrés előtt uh-on, hogy mi lehet? Egy kínos kérdés, így többe fog kerülni a szokásos 10.000-nél?

Rencsi: Boldog névnapit tőlem is!

Zsu
uzsuzs

Csomee!
Jól látom a vonalzón amit látok????? :wink: :lol:
Holnap KONZI???? Izgatott vagy gondolom! Nagyon-nagyon szorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen! :) Hány órára mentek? Majd gondolok rátok, és küldöm a megbeszélt pozitív energiákat! :D

Évi!
Én Clearblue-t használtam mensi előtt egy nappal, és tisztán látszott az a bizonyos második csík! :) Nagyon-nagyon szorítok, és drukkolok, hogy két csíkot láss bármilyen tesztet veszel! :)

Emerenc!
NO PARA! :)
Milyen volt a futás? Mennyit szoktál egyszerre lefutni? Én amikor stimu volt, volt olyan alkalom, hogy 40-45 percet is futottam! De aztán amikor szét ment a lábam, már nem futottam! Ebben a stimuban sem futottam amikor a két baba összejött! :)

Szimba!
Hogy vagy? A műtét napja ki van már tűzve? Szorítok nagyon, hogy minden klassz legyen és rendben legyen minden! :) A laptetőt meg már igazán megérdemelted! :)

Bori!
Azért mert várakozó üzemmódban vagytok, néha-néha adhatnál hírt magadról! :) Peti szedi a vitaminokat? Mikor kell mennetek újra?

Szép estét Mindenkinek! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati: Bizony-bizony!!! :lol: Holnap lesz a nagy nap! 14.45-re megyünk. Majd késő délután tudok csak jönni a hírekkel. Várom a pozitív energiákat! És köszönöm!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

sziasztok csajszikák

Mindent visszaolvastam, de olyan feledékeny vagyok, hogy már most nem emlékszem, hogy kivel mi van. Bocsi, ha valakit kihagyok.

csomee
Drukk a holnaphoz. :wink:

kislibus
Óóó, már bánom, hogy leirtam, nem is neked irtam,hanem sajónak, és ez tuti nem történik meg veled , még1x meg főleg nem, úgyhogy ezen teljesen feleslegesen aggódsz. A vérvételen nem gondolkoztál még? Én amikor most pozitivat teszteltem, másnap már mentem is hcg-t nézetni.
A páromnak is előfordult már többször is, hogy igy becsipődött a háta, a rossz tartástól, stb, ilyesmitől alakulhat ki, ő lefeküdt a földre , ott aludt 2-3 napig és elmúlt neki, pedig előtte ő se tudott mozogni se, ráadásul mindez nyaralás közben történt, gondolhatod... :roll:

Ja és a hányingert ne várd, abszolút nem függ tőle a terhesség, én aztán tudom, két babával a pocimba, még csak émelyegni se émelyegtem soha, és tök jó volt igy. :wink:

évi
Az, hogy fáj-e a petefészked vagy nem, az sem azon múllik, hogy terhes vagy-e vagy sem. Tudom ilyenkor az ember minden kicsi jelnek örül, de hidd el, tényleg nem ezen múllik. Ahogy olvastam kapsz progit-én is kaptam-akár attól is fájhat, de akár a terhesség miatt is fájhat. Ráadásul ez olyan, hogy néha fáj, aztán gondol egyet és elmúllik. A cicim nekem úgyanigy volt, volt olyan, hogy nem tudtam hasra feküdni, mert úgy fájt, aztán másnap semmit nem éreztem. Én is végig paráztam-sőt nehogy azt hidd, hogy később könnyebb lesz én a mai napig mindig figyelek magamra, hogy mit érzek, mit nem, stb-de ez már csak ilyen.
Fel a fejjel, tuti minden rendben lesz. :wink:

emerenc
megy a drukk neked is , ügyes vagy kis fútólány :lol:

uzsuzs
neked meg megy a drukk október végére, addig is próbálj meg kicsit feltöltődni. :wink:

ági
Na akkor csak sikerült felviditani a piciket a nagyinak :wink:
Olyan rossz érzés lehet nézni, hogy csak sirnak és az ember nem tud mit csinálni velük. :roll: Jó, hogy legalább ilyen gyorsan regenerálódnak.
chilike1

Sziasztok!

Még mindig csak melóhelyről tudok írni, ugyhogy felületes leszek ,nincs alkalmam sokat írni :(

Uzsuzs,
én is kértem egy uh-t mikor közölte ,hogy nem tudok kezdeni, és kértem azért nézzük meg mennyi tüszőm van, nem kért többet a szokásosnál! Szerintem szólj nyugodtan!

Madrin,
Sajnos nekem is csúszik a második lombik és lehet, hogy nem is csak egy hónapot. Biztos valamiért így kell lenni. Én például futok , próbálok fogyni, meg megyünk usziba, később azt nem lehet ugyse.

Csomee,
akkor ahhoz kell drukkolni, hogy ne kelljen a januári leleteket újra csináltatni és kezdhess.

Emerenc,
látom Te is futótárs vagy! Nekem már van egy megszokott társaság, akik mindig akkor mennek futni , mint én. Igazából nem beszélünk soha, meg nem is egy irányba , csak megszokott arcok.

Rencsi,
boldog névnapot!
miciona

Szimba,
amit írtál abba most bele sem megyek, mert jó hosszú téma!
Bízzunk abban, hogy ez a várólista csak átmeneti, mint írta valaki és nem jelent Dévainak próblémát megoldani.

Kislibus,
Te ne is gondolj arra, mi volt előzőleg, most az van, hogy sikerült és kész!

Évi,
neked drukk a pozitív teszthez!!

Kata, Meli,
nektek nem maradt időm írni , megyek zárni , de puszi és pocaksimi!!

Chilike,
nem felejtettem el a sok kérdést , csak jó lenne, ha már otthon kényelmesen neki ülhetnék válaszolni. Igy meló közben nem megy , ne haragudj!!
miciona

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a drukkokat,nagyon sokat jelent,jól esik!

Chilike!
Ez tényleg így van,hogy mindenen parázok,közben meg azt mutatom ,hogy én nem parázok.... dehogynem

Mindent valamilyen jelnek gondolok.
Azt mondják az okosok(akiknek nem kell Dévaihoz járni),
hogy ne gondoljak rá! És azt hogy kell csinálni?
Na,mindegy,most megpróbálok aludni és nem gondolni arra,amire amúgy is mindíg gondolok....

Jó éjt! Évi

Katica
évi7104

Sziasztok!

Gyors segítségre lenne szükségem: Gyöngyike telefonszámát szeretném megtudni. Vagy ha nem az övét, akkor közvetlen a recepciójét, mert amin én szoktam telefonálni (7755 végű), azt mindig maga Dévisz veszi fel, őt meg nyilván nem akarom zaklatni Gyöngyi helyett.

köszönöm előre is!
vjulcsi

Julcsi!

Azt hiszem,hogy,ha 50,vagy 52 véggel hívod a telefonjukat,akkor benn csörög a lányoknál.
Vass dokinál lehetett így időpontot kérni.
Évi

Katica
évi7104

Jucus,

most látom, hogy tegnap este lemaradt amit neked akartam írni. :oops: Örülök, hogy most már nem tartasz a kezelésektől. Gondoltam, hogy mondhatok én neked bármit addig amíg nem történik meg veled addig úgyis félsz tőle. Valószínű az idegeskedés is ront a helyzeten és szerencsére a második stimunak már úgy állhatsz neki, hogy tudod mi fog történni.

Délelőtt az M1-en volt egy beszélgetés Koncz dr-ral a BMC-ből egy BMC-s lombikos találkozó kapcsán. A legidősebb BMC-s "baba" már 20 éves lány!
Pár szó volt a kezelésekről, hogy mennyit fejlődtek az eljárások.
Látta vki?
miciona

Sziasztok!

Igen...még mindig várakozó üzemmód :( ,de már csak 23-at kell aludni és megyünk az andrológushoz :lol:
Az már nem is olyan sok......na jóóóó nagyon sok.
Mindig olvaslak benneteket és így ismeretlenül is mindig alig várom,h kinél mi történik, h alakulnak a vizsgálatok...

Peti hősiesen szedi a vitaminjait, ami egyre több, úgy sajnálom sokszor. Látszik rajta,h egy-kettő már indul visszafele... :( de bírja.
Most a legújabb a méhpempő meg a virágpor. Már az első bevétel napján mondta,h annyira jól érzi magát. Érzi magában az energiát :lol: .
Én elkezdtem olvasni a Várva várt babákat, amit kislibus ajánlott.

Kata, látod itt vagyok mindig és ugyan nem járok még az Aputokhoz, de belőletek töltődöm a ránk váró időszakra.
Sokszor nagyon félek,h mi lesz ha nem lesz Petinek egyáltalán katonája, de hiszem,h ennyire nem szúrhat ki velünk az élet....

Próbálunk mindketten pozitívan hozzá állni és nagyban a ti sikereiteknek köszönhető ez.

Nagyon szurkolok Szimbáéknak, Sajóéknak, Rennáéknak és tényleg mindenkinek.

Puszi,
Bari
bari6

Sziasztok!

Most beszéltem a kollegámmal ,akik szintén járnak Déviszhez. Ők sem tudtak az emlő uh hiánya miatt kezdeni.
Aztán mondta nekik Apánk, hogy néznek-e tv-t , mert az OEP novembertől minden műtétet várólistára tesz, így nála is ez lesz.
Tartok tőle. Nem tudom , ez mit fog jelenteni a gyakorlatban......
miciona

miciona, most rám tört a félsz, ha én október végén megyek és nem lesz hely már novemberr?e NA jó nem is merek belegondolni....
Kezdhetjük majd előlről az összes vizsgálatot?
Tudom kár előre parázni, dehát jobb félni...
Mi is voltunk végre úszni, hát látszik a nyári kihagyás :) Inkább a szauna jött be, ott mintha többet lettem volna mint a medencében :)

Szimba gratula a laptetőhöz :wink:
madrin

Madrin!

Nemtudom emlékszel-e még rám, még a másik topicban írogattunk, jó rég volt :D Csak annyit akartam írni neked, hogy nagyon örülök, hogy hallottam felőled és nagyon sok sikert kívánok, remélem mihamarabb meglesz az eredménye. Ha sikerül, majd max írhatnál egy üzit "odaátra" :D

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77

rony hello :)
Persze hogy emlékszem Rád :)
MAjd írok is csak még nincs mit sajna.
Azért olvasom ám mi történik, bár egyre kevesebb az ismerős, talán szerencsére mert azt jelenti hoyg egyre több embernek sikerül :)
Múltkor mentem vérvételre és nosztalgiát éreztem hogy beálljak a sorba :)
madrin

Sziasztok!

Végre sikerült bekukkantani!Már nagyon hiányoztatok! A munka most teljesen kitölti az életünket, bár már készülődünk a 2.-ra kenetvétel formájában.

Renna!
Boldog névnapot!

Szimba!
Már megint nagyon hallgatsz ott a lap tetején! :?: :?: :?:

Drukk Mindenkinek!

Sajo
sajo

Sziasztok!

Tényleg kár volt paráznom! Úgy néz ki, hogy két kicsi kincsem van!!! :D
Még ugyan nagyon picik, A petezsák: 3x3x4, B petezsák 5x4x3 mm. Embriókezdeményt csak az egyikben látott még. Viszont következő UHU-ra csak 21-én megyek! Jaj nagyon szeretném, ha mindketten megmaradnának és szépen egészségesen fejlődnének!!! (imádkozós smile)

Olyan soká van az a 21-e! Nincs valakinek sutyiba egy időgépe??? :D

Csomee! Mi volt ma?

Évi! Teszthez +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bari! Nagyon jó az a könyv, olyan esetek vannak benne tényleg, olyan lehetetlen helyzetek és mégis lett babájuk a benne szereplőknek! Nagyon jó, hogy a párod ilyen hősiesen szedi a vitaminokat, nálunk ez volt a legnehezebb része a dolognak, hogy alig akarta szedni... De aztán mégis jól végződött! :)

Volt ma szó erről a várólistás dologról, de még ők sem tudták megmondani, hogy mi lesz, mennyi ideig stb. Remélem azért ilyen miatt egyikőtök sem fog csúszni!
kislibus

Köszönöm mindenkinek a névnapi jókívánságokat!!!

Kislibus:
Ez szuper!!!!! úgy látszik most iker hullám van!!! :D :D :D :D

Csomeekám,
gyere mesélj, már nagyon várunk!!

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Kb. 1 óra múlva mesélek, mert mindját viszem Kitti fürdeni és aludni. Utána tudok hosszabban jönni. Egyedül vagyok Kittivel. :lol:

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Halihó!

Kislibus! Ez nagyon jó! Már lehet hangosan kikiabálni, hogy GRA....?
Nagyon örülök! Azért biztató, hogy hányinger nélkül is lehet baba! :lol: :wink:

Chilike: :lol: köszönöm, hogy drukkolsz! Nagyon sokat jelent nekem! :lol: puszi!

Kati: Ha nincs stimu, van , hogy másfél órát is futok egyszerre, de Szimba tanácsára stimukor, ahogy tudom szét osztom egy napra. Elég nehéz megoldani, mert közben dolgozni is kell, reggel meg menni Apánkhoz, de nagyon igyekszem. Múszáj, mert éppen,hogy megszokott lenni a 3 petike, és lemarad egy. De most majd! :wink:

Miciona: Sajnos én nagyon rendszertelen időben futok, és csak míg ilyen jó idő van futok a parkban, egyébként bent a szobában, futópadon. Így sajnos nem futnak szembe velem izmos pasik és lánykák, a férjecském max. ő vigyorog rám. :D
De régebben amikor a Margit szigeten futottam, mindig ismerős arcok voltak.

Mindenkinek mennek a drukkok és puszik! :wink:
emerenc

Na itt vagyok!

Először is Kislibus nagyon-nagyon örülök, hogy két petezsákot is talált apánk. Ne aggódj, a másodikban is lesz embriókezdemény! Gratulálok! :lol:

Rencsi: Te meg már nagyon közeledsz a végéhez! :lol:

Köszönöm, hogy hiányoltatok. Meglepő módon apánknál 1 óra alatt végeztünk. Háromnegyed 3-ra mentünk és már háromnegyed 4-kor kint is voltunk. Nos, adott beutalót 3. napi vv-re és telje
s vérképre és vizeletre. Levette a kenetet. Majd jövő héten kell telefonálni az eredményért, de a többi leletet elfogadta, úgyhogy ha megjön KEZDHETÜNK! Már alig várom! Most nagyon pozitívan állok a dolgokhoz. Remélem, hogy sikerülni is fog. Mondtam neki a spontán terhességet. Kicsit meglepődött, de azt mondta, ha esetleg most is így lenne, akkor a második naptól kezdjem el az utrót, és ha 1 hét késénél tartok, menjek uh-ra. (De ennek azért lássuk be elég kicsi a valószínűsége!) Én olyan boldog vagyok most, mint mikor Kittinél kezdhettünk! :lol:

Évi: Drukk a holnapi pozitív teszthez!

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett!

A többieknek is nagyon drukkolok!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Csomeekám,
de szuper!!!! úgy örülök! :D :D :D :D

Kép
rencsi79

Rencsi: Köszönöm! :lol:

Még annyit mondott apánk, ha a kenettel valami gond van, akkor felír valami gyógyszert, hogy rendbe jöjjön addigra, mire kell!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Csommekám,
és akkor most melyik napra nem várod?

Kép
rencsi79

Nem várom???? :lol: :lol: :lol: (De jó is lenne!)
Hát okt.29-re. Úgyhogy már közeleg a nap!!!!!! :lol:

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

mikori az uh kép? hány hetes volt akkor?

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Gondoltam beszámolok neketek, hogy mi történt az elmúlt napokban...
Elkezdtem a követketkező programot. Most a stimuláció 6. napján tartok. Kezdeti indulás jónak mondható, de már ott lebeg a túlstimuláció lehetősége.... így most már húst-hússal kell ennem. A bal oldalon 8 tüszőt látni, a jobb oldalon 11-et. Ezek átlagban 10-es méretűek. Vannak kicsik is, de azokat már nem is számolják. A hasam viszont már nagyon pukkancs, pedig még viszonylag kicsik a tüszők.
Sajnos az endometrium vastagsága hétfőn és szerdán is csak 5 mm-es. Javasolta Apánk nekem is futást, de látta rajtam, hogy az annyira nekem nem jön be :wink: és javasolta helyette az úszást és a bicózást. Én az utóbbit választottam, remélem segít valamit a méhnyálkahártya vastagságán.
Ami viszont még nagyobb aggódalommal tölt el, hogy a 25-én vett kenet ereménye még nincs meg (keddre várták) és azt mondta Dévai, hogy le kell állítani a programot, ha pozítiv lesz. Igaz, saját kockázatunkra vállaltuk be így a kezdést. Pénteken megyek a következő uh-ra, remélem addigra a kenet ereménye is meglesz és nem kell leállnunk. Eddig négyszer vett tőlem kenetet, ebből 3 negatív volt, de egy sajnos pozítiv, így ez most sem kizárt. Huuu, nagyon izgulok miatta.....

Ma láttam, hogy kirakták a pultra a várólista (novembertől) tájékoztatást. Különben elég kevesen vagyunk jelenleg is a programban, ma is csak négyen mentünk uh-ra, mütétes nem is volt...
anim

Anim:
drukkolok, hogy negatív legyen a kenet!!!és pontosan mi volt a tájékoztatóban???

Kép
rencsi79

Az uh képen 27+5 hetes. Ezek a képek lettek a legjobbak. A 31. hetin már nem olyan jól kivehető.

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Anim: Remélem negatív lesz és nem kell leállítani. Jó sok tüsződ van!

Én is láttam a kiírást. Rákérdeztem és azt mondták, hogy muszály lesz várólista mert megint az oepes finanszírozással van baj. Nem akarnak nekik fizetni. (Az van rajta, hogy az oep finanszírozás miatt nov.1-től várólistát terveznek bevezetni.) Apánk azt mondta, hogy ezt most komolyan kell venni.

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Rencsi,

pontosan nem tudom idézni a kiírást, de a már sokszor hallott OEP által hozott döntére hivtakoznak.
Apánk egyik nap elpanaszolta nekünk, hogy nagyon nagy megszorítások vannak, már azokra vizsgálatokra sem kapnak elég pénzt, ami törvényileg kötelező, de órákig tudott volna mesélni, hogy mennyi probléma van most az egészségüggyel. Egy kanál homokból kell homokvárat építeni.ük...

Köszönöm, hogy drukkolsz! Bevallom óráról órára nő bennem a feszültség ez miatt.
anim

csomee
Jaj, de jó szupi! Tök jó amikor igy tele van az ember lelkesedéssel!
Drukkolok nagyon, hogy most jöjjön Kittike mellé a kistesó. :wink:

Kislibus
Na látod! Tudom én a tuti receptet az ikrekhez! Igaz túlóztam kicsit, mert azt nem tudom mi kell hozzá, csak tippelni tudnék, de azt biztosan tudom, hogy hányinger, émelygés és társai nem feltétel! Juhéj, de jó!
Ja sokára van még a 21-e, de ne izgulj, minden okés lesz és addigra már nem csak embrió kezdeményt fogsz látni, hanem akár már szivdobogást is! :wink:
Hátad hogy van?

Évi, emerenc és a többiek, mindenkinek drukk, kitartás csajok , mindenkinek összejön a baba,-csak ki kell várni- :wink:
chilike1

Chilike: Köszi, mi is nagyon szeretnénk, ha végre nem csak pozitív tesztjeim lennének, hanem petezsák(ok) és embriókezdemény(ek) is. :lol:

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

anim
Ha valakinek nem jó a kenet, akkor adnak rá gyógyszrt, kúpot vagy valamit, vagy ilyenkor már nem lehet? Reméljük erre nem kerül sor, úgyhogy bizz magadban. :wink:

Figyusz csajok valaki adhatna egy kis infót, egyik barátnőm is most kezdi a programot, és el van zárodva mindkét petevezetője, illetve miomája is van,de állitólag olyan helyen ami nem zavarja a teherbe esést. Ja és vastag a nyálkahártyája is. ezekkel mit lehet csinálni, vagy a lombikot mennyire befolyásolják ezek a dolgok. Gondolom a petevezető semennyire, de a nyálkahártya és a mióma, szerintetek? De , ha olyan helyen lenne a mióma biztos mondaná neki apánk, hogy meg kell múteni előbb vagy valami, nem?
chilike1

Sziasztok!

Csomee!
Húúú! Szuper hírekkel jöttél! Nagyon-nagyon örülök! Szorítok, hogy minden rendben legyen, és küldöm az "Ikres pozitív energiákat" :)
Apánknak milyen volt a kedve? Mert amikor én voltam, nagyon fáradt volt!

Emerenc!
Szuper, hogy ennyit futsz! Nekem is az volt a gond, hogy ugye reggel jöttem melózni, délután meg hulla fáradt voltam, ezért én is úgy oldottam meg, hogy este 7-kor mentem futni, és volt hogy 8 körül mentem be! Hozzánk közel van a focipálya, és ott szoktam róni a köröket, persze, úgy hogy a fülembe szólt a zene! :)
Hajrá SOK PETIKE!!!

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!

Húúú, mennyi jó hír!

Kislibus,
halkan gratulálok, bár már nem is kell olyan halkan! :) Biztos a másik petezsákban is lesz embriókezdemény! Igaza van Rencsinek, ikres hullám van:)

Comeee,
Nagyon örülök a jó híreidnekí! Hajrá kezdés és Kitti tesó(k)! Gondolom az ikrektől sem ijednétek meg, ugye? Mivel most ugye számítani kell rá az ikres hullám miatt :)
Amúgy ez nagyon vicces, lehet, h 3 hónap múlva meg hármasikres hullám lesz? :D

Emerenc,
Neked is nagy drukk, kitartás a futáshoz! Nekem is futógépem van, azon futottam reggel-este, amikor mentem apánkhoz, volt hogy emiatt fél 5-kor keltem. Hát igen, egy hős voltam :)
Meglátod, meglesz a jutalma :)

Évi,
Nagyon várlak már a hírekkel, teszteltél akkor ma reggel?

Szimbáék,
Ti mikor kezdtek? Ugye rátok nem lesz érvényes a várólista, és tuti még mehettek idén???

Sajóék,
Szuper, hogy ti is kezdtek megint, sokat gondolok rátok is!

Anim, madrin
nektek is mennek a drukkok!

Puszi mindenkinek, akit esetleg kihagytam, annak is!
vjulcsi

Sziasztok!

Köszönöm a gratukat mindenkinek, de azért még nem bízzuk el magunkat, apánk is aztmondta, hogy ha már a képeket küldöm neki a porontyokról, akkor örülhetek igazán. (Persze én már most nagyon örülök és már csak 13 nap az uhuig.)
Megtaláltam a következő két hét kivárásának legpraktikusabb útját: Amennyit csak lehet aludni fogok!!!

Csomee! Jaj de jó, hogy tudtok kezdeni! Mi tegnap 2 órát vártunk! Olyan jó szint süt az irásodból a pozitiv energia!

Évi! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++????

Chilike! Igazad van, nem is azért tojtam be igazán amit irtál, hanem mert velem már volt ilyen egyszer és nagyon szeretném, ha most nem történne baj. De úgy érzem nem fog. Alig várom már, hogy meghallgathassam a szivecskéjük dobbanását. :wink:

Anim! Remélem jó lesz a keneted, a méhnyálkahértya még megvastagodhat nyugi! Nektek ICSI vagy IVF? ICSI-hez nem baj, ha minnél több petike van úgy tudom. Bár a minőség biztos fontosabb.

Emerenc! Hát igen, lehet hányinger nélkül is, de azért a mazohista természetem nagyon hiányolja azt a hányingert.... Azt lehet kiabálni, hogy GRA... a TULA majd jusson 21-e utánra jó??? :)

Julcsi! Remélem sikerül ezen az ikres hullámon rajta maradni! (Egyébként a férjem megkérdezte, hogy lehet-e, hogy az egyik petezsákban egypetéjű ikreket fogunk látni legközelebb? Apánk erre csak mosolygott az orra alatt) :D

Apánk mondta, hogy tegnapelőtt egész délelőtt ott aludt a padra borulva, mert mindenki lemondta az időpontját, tegnap meg megint futkosott a rendelő meg a műtő közt... Mondtam neki, hogy sebaj, legalább tegnap kipihente magát! Szegény mondta, hogy ahhoz több kellene, mondta, hogy 3 szülésinditás vár rá, abból lesz 4 gyerek....
kislibus

Chilike: én olyat még nem hallottam, hogy a vastag nyálkahártya gondot jelentene, a mióma viszont más tészta. Én azt is el tudom képzelni, hogy ha a teherbeesést elvileg nem befolyásolja, Dévisz akkor is javasolni fog egy műtétet, mert a jóindulatú elváltozások a sok hormon hatására rosszindulatúvá válhatnak. (A kialakulása is a hormonrendszernek köszönhető.) Ez persze csak akkor jöhet szóba, ha a mióma (műtéti szempontból) jó helyen van, de ez sajnos a ritkább verzió, nem is beszélve arról, hogy könnyedén kiújulhat. Amikor a gyermekvállalás az elsődleges szempont, olyankor rendszerint igyekeznek elkerülni a műtétet, de itt a hormonkezelés bezavarhat. Nyugodjon meg az ismerősöd, Dévisz tudni fogja, hogy mit tegyen. 8)

Sajó: mi a deléció vizsgálatot csak azért csináltattuk meg, mert nem volt egyértelmű oka a meddőségnek és ez is egy lehetőség volt arra nézve, hogy kiderüljön valami. Nem így lett, de legalább kiderült, hogy genetikai okokat az akkori legalaposabb vizsgálattal sem lehet találni, ami valamilyen szinten megnyugtató.

Kislibus: gratulálok a pici(k)hez! 8)

Évi: szerintem még ne tesztelj! Semmi értelme. Még korai lenne és egy késői beágyazódás esetén amúgy is elképzelhető, hogy egy érzékeny teszt is csak egy hét múlva látja majd, egy álnegatív teszt meg nem javítana a helyzeten, sőt! Szerintem mindenképpen várd meg minimum az ET+14. napot!

Anim: ha a kenet rossz, Dévisz 2 tabival mindent kiírthat benned egyetlen nap alatt, tehát technikai akadálya nincs annak, hogy folytassátok a programot. Az más kérdés, hogy jogilag ez belefér-e. Ha Dévisznek előírják azt, hogy ilyen esetben álljon le, akkor nem tehet mást, mert a körmére koppintanak. Ha az eredmény pozitív lesz és továbbra is túl sok nagy tüsződ lesz, magas hormonértékkel, ráadásul a nyálkahártya sem vastagszik, akkor érdemes leállni és nem ellőni ezt az alkalmat.

Csomee: gratula a kezdéshez! :D

Miciona: 2 évvel ezelőtt a várólista a gyakorlatban azt jelentette, hogy az OEP egy kanyi vasat nem fizetett, a műtétekkel meg leálltak. Egy ideig Dévisz a saját kontójára még megelőlegezte a műtétet, de egy pont után már nem volt biztos, hogy fognak-e fizetni neki és onnantól leállt. Szerintem most is valami ilyesmi készül. :roll:

Emerenc: vedd rá a párod, hogy szolidaritásból ő is fusson veled. Hidd el, nem fog vigyorogni. :) Mi most mindketten futunk (csakis futópadon) és nem is olyan szörnyű. Persze a párom jobban bírja, de ő amúgy is edzettebb.

Rólunk: most egy kicsit átrendeződtek a dolgok. A novemberi indulást helyeztük előtérbe (bármi áron), így az előzetes konzi 2 hét múlva lesz. Addig már nem férne bele a műtét, nem is beszélve arról, hogy egy kicsit még mindig krahácsolok, tehát nincs értelme várni. Ha novemberben valamiért mégsem tudunk belevágni a programba, akkor nyugodtan megműthetnek, már ha az OEP kegyeskedik kifizetni és nem lesz ott is várólista. :x
szimba

szimba
Köszike a választ, továbbitom... :wink:
Drukk a kezdéshez. :wink:

évi
Igaza van szimbának , előszőr én is az ET+13 nap teszteltem, azelőtt felesleges. Tudom nagyon nehéz kivárni, lassan mennek a napok , stb, de egy pozitiv teszt látványa megéri a várakozást. :wink:
Én másnap mentem vérvételre, ott is délutánra már kiderült, hogy két picur lakik bennem, nem tudom hol tartassz most(bocsi, de ez is aterhességgel jár, hogy mindent elfelejt az ember, majd te is megtudod :wink: ), de mindenképp várj minimum a 13.-ik napig, utánna már tesztelhetsz akár két naponta is. :lol:
chilike1

Kislibus,

Mindig ICSI eljárás van alkalmazva. Sajnos páromnak volt egy kemoterápiás kezelése és a kezelés előtt fagyasztattunk le katonákat, melyeket csak ICSI eljárással tudnak felhasználni. Azt viszont még nem hallottam, hogy ehhez sok tüsző kell.

Szimba,

ha a sors úgy hozná, hogy le kell állnuk, akkor a már félig megnövesztett tüszők visszafejlődnek vagy felszívódnak és elpazaroltunk jó pár petesejtet? :?:
anim

Julcsi,Kislibus,Csomee,Chilike,Szimba,Kata....(bocs,ha kimaradt valaki)!
Már vettem tesztet,de nem mertem tesztelni.
Lehet megvárom a hétfőt.Akkor leszek 14. napon.
Akkorra már tényleg ki kellene mutatnia(menzi után 3 nappal leszek).
Az az igazság,hogy félek a csalódástól,de azt sem akarom,hogy korai tesztelés miatt szomorú legyek,aztán meg kiderülne,hogy csak korán teszteltem...
Szóval inkább várok még.
Remélem még mi is belekerülünk az ikerhullámba!
Mindenképpen két babát szeretnék,de elzáródás miatt csak a lombikprogram a reményünk.

Chilike!
Te milyen műtétre készülsz?
Évi

Katica
évi7104

évi
Én semmilyenre Hál Istennek,-(biztos félre olvastad :wink: ), de az egyik barátnőm most megy a 3. lombikra Dévaihoz és van egy pár "problémája", de én nem tudok neki segiteni , mert nem értek ezekhez a dolgokhoz(nekem nem voltak nőgyógyászati vagy egyéb problémáim, szóval nem tudok hozzászólni a petevezeték elzáródáshoz, miómához, stb) ezért kértem az ő nevében egy kis segitséget itt a fórumon, hogy ki mit tud a témáról, mennyire befolyásolja a lombik eredményességét, stb. és erre válaszolt szimba. :wink:
Jól teszed, ha kibirod hétfőig, de ha már vasárnap tesztelsz, az is jó. Mindenki fél ilyenkor, hogy mit fog mutatni a teszt, ez természetes, nagyon nehéz kivárni amig kiderül, hogy mi a helyzet, de bizz magadban és próbáld meg pozitiv gondolatokkal elársztani magad. Én például úgy csináltam, hogy minden nap elmondtam magamnak, hogy mennyit kell még aludnom a pozitiv tesztig és el is képzeltem a két csikot a teszten. Ennek ellenére mondjuk én sem igazán biztam benne, hogy sikerül, de legalább arra is jó volt, hogy ne arra gondoljak, hogy nem sikerül, hanem arra "kényszeritettem" magam, hogy el higyjem hogy mindenképp sikerülnie kell. :wink: Próbáld ki , ha van kedved. A gondolkodás nagyon sok mindent befolyásol. :wink:
chilike1

Chilike!

Visszanéztem,bocsi,nem is te írtad a műtétet!
Köszi a biztatást,mindenképpen várok még a teszttel!
Ja és a mióma:nekem 3 éve volt(kb.5 centis a méhem falán kívülről.Amikor már 1 éve nem estem teherbe, egy vizsgálat során derült ki,hogy ott van.Azt mondta Dr.Koncz,hogy rossz helyen van,mindenképpen ki kell venni,mert elnyomja a méhemet.De nekem ez a mióma rossz helyen volt.
Ja és valószínűleg ez a mióma okozta az összenövéseket a petevezetékeimben.

Szimba!

Te írtad a műtétet.
Milyen műtéted lesz?

Évi

Katica
évi7104

Évi: egy laparoszkópos herevisszér műtét van kilátásban, no meg egy laptető. :wink:
szimba

Laptető! :D :D :lol:
szimba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: