2005.09.29 12:57
2005.09.29 18:14
Ember itthon, javulgat, de még nagyon hosszú lesz. Anyukám is itt van, mert szinte minden nap mennem kell valahová, meg eddig a tesóm is itt volt, mondjuk ő csak úgy jött, nem mondta előre, hogy napokig marad. Anyu nagyon sokat segít, sokat van Miksával, tök jól elvannak.
Tök jó kiskertet kerítettem el, mondjuk előtte föl kellett ásni a füvet, meg kiszedni egy halom gyökeret, gazt, izébizét, letettünk egy kis fakerítést köré, tudjátok, olyan kis összefúzött rudacskákból. Már most várom a tavaszt
Elkezdtem még egy ágyást is, de az még nincs kész. Miksával ketten ezt nem nagyon lehetne csinálni, de így, hogy anyu is itt van, sokkal gyorsabban megy, figyel rá, amikor épp mást csinálok, és mondjuk tele a kezem, és nem tudok azonnal ugrani. 2005.09.29 20:26
Én múlt héten akartam menni rákszűrésre, de a balett miatt nehéz eljutnom, ha apuci nem ér haza előbb
Úgyhogy most csúszik
2005.09.29 21:52
2005.09.30 06:41
) 2 ultrahang is fiúcskát mutatott - szóval fiam lesz. 2005.09.30 09:20
2005.09.30 13:45
2005.09.30 17:59
és a pisilést szokd meg mert lesz még 'roszabb' is. Nekem a kislányom párnának használta a jobb vesémet, amit szétlapított és lett egy kellemes hugyúti fertőzésem. Amit persze nem tudtak kezelni, mert ami gyógyszert lehetett volna szedni terhesség alatt azt beszüntették. :-/ De semmi bajom nincs és a lányom is tök egészséges.
Úgyhogy az egyedüli kellemetlenség csak az volt, hogy a 32. héttől 5 héten keresztül jártam az urológiára.. De azóta sem soha többet:D:D:D2005.10.01 09:10
A tesómat, Lacit, úgy hívja, hogy Tapci, apukámat Ancinak (Anti a neve). Állandóan hasonlítgatja a tárgyakat, hogy nyeny (nagy) vagy kiki (kicsi). Mindennnek keresi a tetejé (tetejét), ezt egyébként a pogácsa tetejének megkenésekor tanulta. Hintázni akar (hinnye), az alvóskutyáját elnevezte Titónak (van egy ilyen nevű kóbor jószág a környéken), aztán van még egy alvós kukuji (kukori) is. Rakosgatja elalvás előtt fél óráig a páót (párnát). És elkezdték érdekelni a betűk, képzeljétek, hogy tudja az F-et, az R-t, az A-t, O-t és az M-et, de azt keveri a dupla W-vel. Ezeket nemcsak megmutatja, hanem mondja is hozzá. Most hirtelen ennyi ugrik be a szókészletéről, ami most azért nagyon elkezd bővülni. Szerencsére, mert már annyira várom, hogy dumáljon, mert tele van a feje érdekesebbnél érdekesebb dolgokkal
2005.10.02 12:55
Ilyenkor imádom a Babanetet!
Hétfőn már megy bölcsibe. Szerdán én voltam vele itthon, mert anyuéknak dolguk volt, délután vásároltunk a Corában, élvezte, mint mindig. Cora szülinapja miatt van egy csomó akció, így bevásároltam Procterből is majd 15e Ft-ért - nyerni is lehet vele, fiúk szerint nyugodtan pályázhatok, mert egyrészt nem szerepel a szokásos szöveg sehol, másrészt a blokk az igazolás, hogy tényleg vásároltam. Tegnap meg délelőtt Ildivel is találkoztam, együtt voltunk börzén, meg piacon, bár mi hamarabb leléptünk, mert a fiatalúr mostanság ha nagyon fáradt nagyon sírós is. Ma is annyira sírt, nem tudtam, hogy mi van vele. Kb. 10-15 percig sírt - láttam, hogy fáradt, de mindig fájdalmasan felsírt. Aztán 2 dl tápi megtette hatását, bár szerintem olyan éhes nem lehetett, mert fél órával előtte vágott be másfél banánt. Ilyen nagyon rég nem volt...
Sőt, a mai napig emlegeti, mikor egyszer a játszón összefutottunk, és együtt voltak a kis faházban alul bent
Rengeteget fejlődött 1-másfél hónap alatt
Lehet, hogy MIksának is tetszene... 2005.10.02 20:23
2005.10.02 22:21
Tutira megfázott valamikor. Vagy az ajtóban, amikor rohangál ki utánunk, vagy a kádban, mert nem valami meleg vízzel zuhanyozik (méltatlankodik, ha melegebb, mint gondolja). Ráadásul mindig bedugja a lefolyót, és ami víz ilyenkor összegyűlik, az csak langyos.
Miksa imádja a mankóját, ordítozik, hogy kó
Ma megtanulta anyutól a varázslást, mondja, hogy csiribú-csiribá, és varázslós kézmozdulatokat tesz
Mostanában gyurmázunk, tök jól csinálja, ő azt mondja, hogy hurkit (hurkát) készít, és tényleg
És még mindig focizik ezerrel, és ordít, hogy gól. Már régóta tudja, hogy Didier (Drogba) gólt rúg, nyeny (nagy) gólt. Azóta megtanulta Eto és Gera nevét is.
De nagyon jó, hogy simán megúszta. A tévé egyébként Miksát se nagyon érdekli, ma mondjuk megnézte a Süsü főcímzenéjét, de ennyi.
Meg a múltkor végignéztem a Közlekedj okosant a MInimaxon, tökre élveztem
Miksa odáig jutott, hogy vauvau meg cia, aztán már ment is tovább. Pedig őrült aranyos film
2005.10.03 07:08
2005.10.03 09:33
Szóval mindenképp jövő héten mennék csak. Viszont nem mennék én utána haza, mert rohanok a csajért, viszem balettra. (mert ugye az is kedd-csütin van) Apuci ellenben itthon lenne addig Mátéval, szóval ha gondolod...viszont akkor nem tud lemenni segíteni felcipelni
Szóval nem egyszerű ám velünk bármit is egyeztetni 
2005.10.03 12:17
. Csenge előadta azt a műsorszámát, amit a keresztelőn is: mintha tudta volna, hogy ez a sok ember mind miatta jött el, bűbájmaci volt, sőt, megengedte, hogy rajtam meg Apán kívül más is felvegye!!! Ez talán először fordult elő, mióta megvan a gyerek! Érdekes módon a fiatalokat szereti, a 15 éves keresztlányommal szerintem órákat elenne.
. Ugyanis hajnali 2kor már harmadszor kellett felkelnem hozzá, de nem szopizott, csak cumizott egy kicsit cicin és boldogan visszaaludt. Na, 2kor eldurrant az agyam és felkeltem ugyan hozzá, de nem vettem ki. Fél ötig ordított torka szakadtából, pedig eleinte 5, aztán 10 percenként odamentem hozzá. Aztán úgy fél négytől már ott ültem az ágya mellett a földön, mindketten bőgtünk, de apu nem engedte hogy kivegyem. Mondjuk engem jobban megviselt mint őt, ő vasárnap reggel 10kor mosolyogva ébredt, én meg mint akit ledaráltak. Tegnap éjjel szerencsére nem volt szükség a sírni hagyásra, csak úgy 15x kérte a cumiját...
). Szerencsére a műsor többi része még nem köti le, de nem lesz baja a szemének a TVtől? Nálunk elég sokat megy, szoktam is mondani, hoy mi nem dohányzunk, nem iszunk, nem drogozunk, a mi rossz szokásunk a TV
. 2005.10.03 14:37
MOndjuk elviszelk én balettra is, ha már bementem a városba, akkor az már tökmindegy
Föl is vihetem apátoknak, de ha anyu már nincs itt és vinnem kell Miksát is, úgy már húzósabb. Basszus, már olyan ciki
És ez nem 2 perces játék, Miksa mostanában kb. 50 perce alatt alszik el este, ebből a végén fekszik rendesen fél órát, előtte hempereg, felkel, kidobál, kér ezt-azt, iszik, rendezi a takaróját, a párnákat, vagy kidobálja őket, de szerintem tudja, hogy előbb-utóbb le kell feküdnie. Ha én fekszem, akkor már nem is kéri, hogy vegyem ki. Ja, és ülve kilógatja a két lábát a rácson, simizni kell neki és mellette puszilgatni a orrát, ami szintén kidug vigyorogva, és gurgulázik közben
Ezt minden este kéri, de csak pár percig csinálom neki, mert különben sose hagyjuk abba
2005.10.05 11:30
) Érdekes módon az átüvöltött éjszaka óta (vagyis két teljes alkalommal
) nyugisabban alszik. Most az éjszakai szopik számát csökkentem kettőről egyre, majd meglátjuk, milyen eredménnyel...
. 2005.10.05 23:28
Manó, javíts ki, ha tévednék
Vettem neki végre bilit (lépcsős szűkítőt nem kaptam a Brendonban, majd megnézem máshol, csak most ez esett útba). Tökre tetszett neki, kisszék helyett is beválik asszem
Naszóval elkezdte a kaksit, gyorsan rátettük a bilire (mondjuk a pelusba már ment valamennyi), és hát mi tagadás, abba is hagyta. Kaksi nem lett több, de pisilni azért pisilt egy kicsit. Ez se semmi, nem?
Ti hogy csináltátok?
De ma megtanulta róla, hogy ördög, az őzre, hogy bambi, meg mondja, hogy buborék, csupa fontos szó
És ezerrel ülteti a virágokat, ma le is tett nekem egy pünküsdi rózsatövet, tegnap meg letört a krizanténról néhány virágos ágat, és bedugta egy cserépbe
Nagy kertész, no
De végülis ő tippelt egyedül
Pedig a gólyát is tudja mondani, ja, mega gőtét, azt nagyon aranyosan ejti
2005.10.06 15:51
. A szülinap jól telt, sütöttem neki tuti túrótortát, kapott egy pár ruhát meg egy pár játékot, azóta sem bír betelni velük
. Kriszta, itt a kért összehasonlítás:
2005.10.06 20:28
2005.10.07 21:35
2005.10.09 10:46
, irtó édes a kislányod! 2005.10.10 11:47
Mi általában ebéd után szoktunk lemenni, de persze más időponthoz is tudunk alkalmazkodni, nem tudom, milyen a napirendetek. 2005.10.10 18:03
2005.10.11 07:49
Csak hol? Mi káposztás 1 végén lakunk. Mi ide szoktunk menni játszótérre. Van itt egy elkerített rész gyerekeknek, kétféle hintával, nagy homokozókkal és csúszdákkal. De ha tudtok még szép helyeket akkor vevő vagyok rá:D Vivcsi imád a homokozóban mászkálni
2005.10.11 08:49
2005.10.11 10:26
2005.10.11 10:35
2005.10.11 13:16
2005.10.11 16:31
(régebben az Erdősor út mögött lévő "sétaúton" sétáltunk, de az már enm tetszik a hölgynek, szerinte nincs látnivaló). Általában délután 2-3 fele érünk úgy odáig (alvás-ebéd után), hogy sétálni megyünk. A Gyulai tér gőzöm sincs merre van, de lehet hogy csak a nevét nem tudom... Ez a helyzet az Óceánárok, Farkaserdő részekkel is... 2005.10.11 17:20
2005.10.11 20:47
, holnap sajna nem érünk rá, bemegyünk a városba. 2005.10.11 21:50
2005.10.12 14:35
Összességébe igazából nem nagyon pihentem, mert sokat kellett mennem erre-arra, meg így, hogy ennyien voltunk, főztem is majdnem minden nap, de legalább hagyott a kölök főzni
Az ember is sokat javult.
Bár tegnap egy B betűvel is megpróbálkozott, azt képzeljétek, hogy nem száll le a betűkről. Szinte az összes mássalhangzót el tudja olvasni, és több magánhangzót is. Ma az Ikeában a parkolóig ő vitte a papírtáskát, ordítozott, hogy bírja, bírja, és néha megállt, olvasgatta a táska oldalát, és közölte, hogy A, majd hogy I, meg hogy K. Ja, és eddig úgy hívta magát, hogy Ti-ti-tá (a kiscicákra mondja ezt különben
), tegnap pedig átnevezte magát úgy, hogy Szitta
Ez már inkább a Miksára hajaz
Ha megkérdezzük, hogy mennyi pisi van a pelusban, közli, hogy "bőven"
És nagyon beindult egyébkét is a beszédben, majdnem minden mondatunkból visszamond egy-egy szót.
2005.10.12 14:46
. De lehet, hogy vannak rejtett szépségei? Pl.Egy jó játszótér...
. De velem nem tol ki, ez lesz vacsira is... 2005.10.12 22:37