A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Bogárka! Hazudtam mégsem olvasom végig a cikkeket. A Men's Health annyira tudományos mint a Kiskegyed - bocs ha valakit megsértek!
Azért átfutottam rajta, hogy rájöjjek mitől ijedtél meg ennyire. Azt nem állítottam, hogy nem hízlal a gyümölcscukor. Ha egyfolytában pl.: banánt eszel, ne várd hogy fogyj.
Valaki már előttem leírta a kulcsszót: mérték!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

halihóóóó!

Jó a téma, kedvemre való igazánKép

MacsKép Az a csoki nagyon fincsi, én is szeretem, csak aranyárban mérik, nemde? Cukor és sószegény az én életmódom is, bár azért a teljes sónéléküliség kicsit megvisel...

NeetKép Ismerem én is, Marmite valami undorító, húslevesléből vagy ételízesítőből főzik, olyan, mint a zsíros vegeta némi ecettel brrrr. és az angolok kenyére kenve eszikKép

Fruktózt nagymamától ismerem, ő cukorbeteg, havonta felír neki a doktor 1 kilót a gyógyszertárból (kábé egy ezres) aminek a szénhidráttartalma másmilyen, mint a cukoré, de a kalóriatartalma nem alacsony ám! viszont jól lehet vele a tojást kikeverni cukor helyettKép

Egyébként szerintem az egészséges alapanyagokból főzés nem drágább, mint a nem olyan, hiszen mondjuk a táplálkozási szokások is megváltoznak ilyenkor és nemigen eszünk füstölt csülkös bablevest, meg pacalt egy idő után... arrról nem beszélve, hogy ezzel együtt csöökken, vagy megszűnik a csipsz, kóla és bolti nyamnyamok igénye is , így azután tényleg nem lesz drágább az étkezés, sőt!

No, most megyek vissza mosási üzemmódba, midnenkinek szép hétvégét és sok családi örömötKép

indianyo

Kép a képek azért jók, mert ti szerepeltek rajta, a kőcökkel Kép

Kisün én benne vagyok, hogy kulináris kalandra induljunk mediterránékhoz Kép majd hegymászással ledolgozzuk a fölös kalóriákat Kép

Indianyó,
lehet, hogy az platina ár is van, majd'600 ft egy tábla Kép de azért nyami Kép Kép
macskanyu

Sziasztok,

Gabi,
kérdezz nyugodtan Kép Amire tudok szivesen válaszolok.

Este lesznek felrakva a képek.

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Macs,
képek jóóóóókKép Fülöpkét is megnézztemKép
Az orchideákat Te nevelgeted???
A legkedvest nem tudtam megsasolniKép

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Soosoo!
A fruktózhoz - kisebb mennyiséghez tényleg nem kell inzulin - a zacsiján is rajta van...ott meg csak nem hazudnak...

Indi!
A ch tartalma is ugyanaz, mint a cukoré, a különbség a glikémiás index, azaz, hogy milyen gyorsan szívódik fel, azaz mennyire terheli le a szervezetet hirtelen cukorsokkal...

Barbi!
Köszi, megnyugtattál...kb. én is ennyire tartottam tudományosnak...nekem az "amerikai kutatások alapján" kezdetű dumák mindig gyanúsak Kép

És akkor lelőttem magam fruktóz témában, bár ha Adatáplálkozásszakértő még válaszol érdemben azt szívesen megosztom Veletek Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Mása,
vagy mélözelben? Írtam!

Macs
macskanyu

sziasztok
de jó, h kajáról beszéltek!!!Kép

én is azt hiszem, mindent lehet (KIVÉVE FEHÉR CUKROTKépKépKép) de csak mértékkel. Én elhiszem, h fehérliszt, fehér cukor nem a legjobbak (ne kérdezd miért, de elhiszem) és úgy vagyok vele, h cukorból barnát veszek, de keveset használok (tea, kv cukor nélkül, sütibe az előirt adag fele - néha kicsit nem annyira édesKép) de kenyérből szinte csak fehéret lehet venni (és hát nekem az is izlik jobban) igy marad az, amig egyszer nem szán meg valaki, és vesz nekem egy kenyérsütőt. Akkor majd meglátom. A biopiacon szoktam venni biopéksüteményt, kenyeret, de ezt tényleg aranyárban mérik, viszon NAGYON finom, tehát meg tudnám szokni.

és a többi és a többi...blablabla...
de nagyon érdekel, miket irtok, figyelek és tanulok...Kép csak irni nincs kedvem. Szokásos tavaszi nihil!Kép

Vera,
kopp kopp, Csókolom, Vera itthon van??? Nincs??? Nem baj, csak a csokijáért jöttünk!
Csóóókolom!!
Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

BogárkaKép Köszi, így most már értem, hogy miért eheti a cukorbeteg is. Eddig csak annyit tudtam, hogy "más" Kép

MacsKép Nyami bizonyKép Ja, nekem van egy új kedvence, bár még ez se üti meg a kellő kakaómértéket, de a DM-ben kapható 300 körüli áron bio kakaópor, ami nagoyn finoman keserű. Ezzel szoktam keményítővel és tejjel pudingot készíteni, csodafinom - bár inkább a forró csoki állagát közelítem meg, úgyhogy ez egy kanalas pudingKép

indianyo

Indi,
érdekel, hogy mi a neve, meg hogyan készíted a pudingot! Akár mélben is Kép Kép

Én most megyek fürdeni, aztán Apázni, aztán..Kép

Csókolat és alvásban gazdag éjszakát sok szép álommal mindenkinek Kép

Macs Kép
macskanyu

Hi!
Egész nap nem voltam mert új lakásban takarítottak,mi meg bútort nézegettünk gyerekszobákba meg méricskéltünk és még sem lettünk okosabbak.

Gabi!

Igen,emlékszem.nekem nagyon tetszett a képKép

Cukortémához nem szólnék hozzá mert én nem vagyok ennyira szakember,csak "simán cukros voltam".Kép

Ja és egyébként meg az a véleményem,hogy semmi sem 1000% .

Juc
20170114224602

FOGKEFÉT már vettem Babámnak Kép, sokat! Kép szóval nem fog ezen múlni.

Macs!
ha picurit sózol, az oké, annyi a szervezetednek is kell. én sódiétát tartottam már, utána minden ízeasebb ;-) és figyi! milyen a 99%-os csoki? vegyek? finom? szóval lehet, h nem olyan bazi zsíros , mint a többi? mert a sima csoki nem csak a cukor miatt nem okés, hanem a temérdek zsír miatt se.

Neet!
ez az! ezt kerestem...Marmite. Angliában ettem Marmite-os ropit, és olyan marhára ízletttttttttttt!!!

CUKOR VS FRUKTÓZ
Anyu (cukorbeteg) pl. fruktózból is csak X grammot ehet naponta, úgyhogy tényleg a jelszó: mértékkel.
pl. Richter Sport diet csoki extra finom.
el se merem olvasni Recca cikkét Kép (csak beleolvastam, óóóóóóóójaj, semmit sem szabad ennünk.)

Bogárka!
beírod majd Ada véleményét? léccccccci

Gödibarbi!
a 100%-os italbanban is van cukor Kép, csak hozzáadott nincs.viszont anyucim - mivel cukros - nem ihat ilyen léket szegény. Kép
asszem pl. pasztörizálják, ezzel hosszan tartósítják, és még szer se kell bele. úgyhogy szerintem ettől nem kell félnünk.

különben nagynéném szokott ám cukormetes szörpöt készíteni nyáron, és télen issza meg vízzel. sárgabarackból készül, de gondolom kell bele Nabenzoát, hogy megmaradjon.

ancsipancsi

a francnak jelentkeztem én ilyen flancos munkára...Kép
hétfőn mehetek jól leégetni magam a sok sztár közé...Kép
nem baj, lesz még egy égés, ettől már csak nem kéne szarabbul éreznem magam. és még le is fényképeznek, mint valami vásári majmot.

ÉTCSOKI RULEZ!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan!

Konkrétumokat tessék írni,mert ez így nem ér!
Hova mész pontosan?
Juc
20170114224602

Zsanci, ha nem vagy indiszkrét hová mész hétfőn, amitől ennyire tartasz?

Ancsipancsi! A 100%-osban lévő cukor így természetes cukor ergo nekem jó :-)

Jó éjt mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Sziasztok!

A férjem ismét feltöltötte a Mayá-s képeket:
http://kep.tar.hu/szabomagdi

Jó éjt...

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Mása, szuperek lettek a képek!

Macs, Füli nagyon helyes, ha fent van.Kép

Neet, olyan vagy, eleszed Eszti elől a kaját?Kép
zanza

Mása!
Képek nagyon szupik!! Kép

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
denizsa

ZsanciKépNagyon elszontyolodtál... Szerintem alázd le őket mindKépKépKép Egy kis fényképezés nem lehet akadályKép

MacsKép Küldöm a részleteket pudingügybenKép

JcuKép De jó, akkor már csak egyet-kettőt kell aludni és az új pecóban ébredtekKép

A gyümölcsökról jutott eszembe, hogy a mangó például nem ajánlott cukorbetegség eseténKép

indianyo

Indi!

ÉS sajnos majdnem minden gyümi nem ajánlott .Még az almát is méricskélnem kellett amikor terhességi cukros voltam.banánról meg álmodni sem mertem.Szóval az a gyümölcscukor is nagyon gáz egy cukrosnak sajnos.

Juc
20170114224602

Penteken biztosan tavasz volt, mert a forgalmi dugok nem fogtak ki rajtunk, mert Jucust csak par meterrol ismertuk meg, olyan vekony es fiatal, mert a nodokinal csak a doki es az asszisztens uldogelt a napsutotte rendeloben (pedig mindig rengeteget kell varnom, hiaba idopontra megyek), mert a peksegben ketszer is felszolitottak minket, hogy menjunk elore a gyerekkel (elsore nem mertunk, nehogy meglincseljen a hatalmas tomeg)... meg minden Kép Kép

Kepek tokjok Kép Es akkor ezutan hol fogtok talizni Maya helyett?

Dora, koszi a linket. Egesz nap ezen toprengtem, es egy csomo babaverdas oldalt vegigbongesztem es asszem holnap megyunk es megnezzuk es beleprobaljuk a nyuszit Kép

Bogarka, nagyon titkos, hogy te mit vettel graco citisport helyett? Vagy csak figyelmetlenul olvastam es nem vettem eszre, mikor irtad?

Macskaugyben koszonom a valaszokat, de enyem macska ugy mukodik, hogy ha olyan kedve van, akkor a gyerek melle bujik (pedig termeszetesen nagyon veszelyesnek tartja), pl a kanapen ulunk egy rajzfilm elott,vagy ebed utani alvason kuzdunk, ulok a gyerkoc agya elott es fogom a kezet, macska meg jon es beugrik a kisagyba (egyebkent valszeg csak nekem akar ilyenkor hizelegni a dog), ha nincs kedve hozzank, akkor viszont fegyelmezi a gyereket, mert nehogymar neki kelljen arrebbmenni, vegulis o az idosebb, ma is pl rondan meg akarta harapni a gyerkoc fejet, mikor az szeretetbol ovatosan rahajtotta a kanapen fekvo macskara...
moose

Jóóóóó estétKép
Nem nagyon tudtam ma jönni, mert egész délután nagytakaritottunk meg rendet raktunk mindenhol, hogy holnap az ingatlanos néni szép fotokat csináljon a házunkrolKép Ja, délelött meg visszaájultam B melléKép

Macs,
az ugy nem ér, hogy fél 5-kor szopizott FüliKép Bálint hajnalban többször szopizik, mielött 6-kor felkiabál minketKépKép

Kaja/cukor: én kb ugy vagyok vele, mint Denizsa, mert figyelek arra, mit eszem, ne legyen tul zsiros/édes, stb, de sztem is mindennek be tudják bizonyitani az ellenkezöjét, meg mindenbe bele lehet kötni (ld fruktozos cikk...), szal akkor kinek higgyek? Inkább nem állok ellen a csábitásnak, ha megkivanok valamit, de mértékkelKép Pl. ma befaltam egy egész tábla marcipánkrémes MilkátKép Mert egyetértek Neet-tel is, hogy élvezni kell az életetKép Sztem nem ettöl fogok tovább élni, és nem ettöl leszek elöbb beteg vagy hasonlok.

Barbi,
sztem sem azért foglalkozunk annyit az egészséges táplálkozással, mert tulsulyosak vagyunk, hanem Popperral értek egyet ebben a témában (is). Nem tudom, olvastad e a könyv ismertetöt, amit reggel beszurtam.

Deni,
köszi a képet, keresgéltem a ClipArton, és találtam néhány aranyosat. Majd holnap megprobálok én is beszurni egyet-kettötKép

Jó éjt Nektek!

KépKép
fibi

Ez lemaradt:

Zanza,
pénteken van, 9:45-töl, dejoooo, gyertekKépKép Hátha elöbb-utobb megengedi Réka, hogy Bálintom megsimizze a buksijátKép

KépKép
fibi

Hajnali ebredes versenyben asszem mi is dobogosak vagyunk, pedig mienk gyerek nem azert kel fel, mert ehes, hanem mert surgos rajtunkugralnivaloja van Kép altalaban ket oranal tobbet azert nem nyom egyhuzamban, igy ot korul sikerul visszaaludnunk...

Es nem ertem, miert agonizaltok ennyit ezen a kajateman, en nem a cukortol meg a tobbi eheto bizbasztol feltem a gyerekeim, hanem azoktol a bunozoktol, akik meg akarjak tamadni meg el akarjak utni oket az utcan, az iskolaban, meg ki tudja hol... Kép Kép
moose

Fibi, szerintem mostmar menjunk aludni Kép reg vege a megasztarnak Kép
moose

Moose,
nincs is tévénkKépKépKép Ösök felveszik nekem videjoraKép

KépKép
fibi

Mása!
ezek a képek szuperek! Adán kívül mindenkit felismertem, de aztán őt is megismertem LH után Kép
mindenki klassz csaj/pasi!

ancsipancsi

Barbi, igazad van, a menshealth nem egy tudomanyos szakirodalom, ugyhogy nekedKép itt egy masik: http://www.elojegyzes.hu/hirek_cikk.php?&aid=819&h=3 amiben amugy kb. ugyanaz van leirvaKépKép

Bogarka, bocs, nem akartalak megijeszteni. nyilvan "mergezesrol" szo sincs nalatok!!Kép (igazabol az tortent, h ahogy beszeltetek itt a fruktozrol, elkezdett erdekelni a tema, aztan meg belebotlottam ezekbe az ellenvelemenyekbe, es gondoltam, megmutatom nektek is. lehet, h nem kellett volna!?)
mondjuk szerintem nem baj, ha mindenrol irkalnak ezt is meg azt is (es meg nem is feltetlenul valotlanok, meg ha egymasnak latszolag ellentmondoak isKép). az ember elolvasgatja, aztan jol eldonti, hogy szeretne o csinalniKép

Zsanci, mimimi? mi lesz hetfon?

Masa, kepeket kosziKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Nekem ugyan nincsen még dedem - ordítós legalábbisKép - de ma szerintem én nyertem a reggeli felkelésbenKép Remélem, nem követi senki a példámat, gúyhgoy tessék még mindenkinek sokáig szundikálni - gyereknek máktea Kép

indianyo

Indi,
mi a bánatot csinálsz te kora reggel a gép előtt Kép Kép Dominó huncutkodik a pocakban? Kép
Egyébként meg szépséges jó reggelt mindenkinek, bár itt a hétkerbe nagyon rondán zuhog az eső...
macskanyu

Rövidagyú vagyok Kép Kép

Mása,
a képek naggyon rulezek lettek Kép Kép
macskanyu

Macs, biztos, hogy eso van nalatok? mert itt a haromkerben meg szakad az a r.h.dt k.rv. HO!! Kép Kép En napsutest akarok, bombajo tavaszi idot es vegre felredobni a telikabatot...

nagyonelkeseredettmoose
moose

Jó reggelt!

Itt már megint szakad a hó!!!Min.10cm,de lehet,hogy már 15Kép

Indi:
Te miért nem alszol?Ebben az időben legszívesebben fel sem keltem volna.

Mása:
nagyok jók a Te képeid is!Kieséses alapon beazonosítottam Gigit isKép
Az e mail még készülőbenKép

Soosoo:
nem egomban,hanem Dömösön fogunk építkezni,ha végre egyszer tavasz leszKépMinden képpen elakartunk költözni a gyerekek miatt,meg hát a kert!!!Nekünk lételemünk a zöldKép
Nem akartunk ennyire"messze"költözni pesttől,az árak miatt döntöttünk így.Na meg mázlink volt,mert a férjem egomban kapott igen jó kis állást+albérletet hozzá addig,amíg elkészül a házunk.
Kép

petergabi

Moose,
tökre igazad van sajnos, most már itt is motsadék hó esik.. Kép Kép és még akartam neked írni valamit, de felébredt a csajom.. majd jövök Kép Kép
macskanyu

hóóóóóóóóóóó?????????, még nem húztam fel a redőnyt Kép

ancsipancsi

Moose!
Igenigen! Figyelmetlenül tetszik olvasni!!! Kép ABC Design Avanti, és azért mert 24-ért hozzánk vágtak vele még egy rátehető hordozót is, meg szélesebb (és az egy 2 hósnál szempont volt a szétvetett kezek miatt Kép), meg esernyőrecsukható...viszont nehezebb...

És még akartam Neked írni már jó régen, remélem nem vetted még meg a Babamókát...mert mi megkaptuk P féléves korában, és nulla használható dolog van benne, aza csak olyan játékok, amiket egy éppértelmű anyuka magától is játszik a deddel...persze mindez baromi igényesen, szép színes fotókal illusztrálva meg tudományos magyarázatokkal alátámasztva...VISZONT: múlthéten vettem egy nagyon jóóóóót: Játéktippek 365 játék 3-6 éveseknek...és igaz még sem P. sem Nyuszi nincs 3, de van benne egy csomó minden, amit sztem már 2 éves kortól simán lehet játszani, pláne a mi okos, értelmes csajainkkal Kép...játékok esős napokra, játékok szabadban, játékok holtidőkre (dokinál várva, vagy autóban utazva), kézműves dolgok (egy csomó házi gyurma és festékrecept), készülődés az ünnepekre, együttfőzőcskézés....szóval rengeteg nagyon jó ötlet!!! Úgyhogy a Babamóka helyett inkább ezt!!! Kép
És akkor most remélem ezt elolvastad!!! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Utálom a havat, TAVASZT akarok!!!!!!!!! Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Hűűűű de randa idő vanKép Itt hózápor, nem lehet rajta átlátniKép de közben meg nincs hideg, úgyhogy jó nagy locspocs lesz belőleKép

Azért nem alszom, mert éjjel egyórás részletekben megy csak, állandóan pisilni kell, ugye, aztán meg nehéz visszaaludniKép
Dominó rendes gyerek, Megasztár alatt bugi van a lábában, egyébként pedig alig okoz némi zavart, mert óvatosan forgolódik és aluszkál naphosszat
Kép Csak hát semmi se jó már ilyenkor, az ágy csak akkor kéne, amikor nem lehet benne feküdni, mert munka van, éjjel bezzeg nem fincsiKép

A randa idő ellenére kívánok mindenkinek szép napotKép

indianyo

Bog, megegyszer: ne haragudj ram! tok bant, h belepofazkodtamKép
aztan majd ird am le, Ada mit valaszoltKép

Indi, kuldd el nekem is, legyszi, a pudingod receptjet!Kép

Coolio
recca

MacsKép ReccaKép Recept leszállítvaKép

indianyo

Itt is zuhog a hóóóó, ma sem megyünk kirándulniKép

Elment az ingatlanos néni, aki szintén Szadán lakik, csak a falu másik végében. Megkérdezte, hogy miért akarunk elköltözni, és mondtam hogy nem igazán sikerült gyökeret ereszteni és baráti kapcsolatokra szert tenni (plusz a páromnak is sok az ingázás Bp-re mindennap). Erre kicsit huzogatta a száját, és elmesélte hogy ök létrehoztak egy tökjo játszoteret, meg ovodat azon a részen a környékbeli "betelepülökkel". Na, ettöl megint kisirtam magamKép Itt jo, ha havonta egyszer összefutok egy kismamával az utcában...

KépKép
fibi

egy kis tavaszcsalogato:Kép nemtudom másképp felrakni...

http://www.animaciok.hu/picdownload.php?path=/images/Termeszet/Termeszet09.gif

KépKép
fibi

Indi, kosziKép asszem hamar ki lesz probalvaKépKép

Coolio
recca

Kép

Sikerüüüült beilleszteni KépKép

KépKép
fibi

Fibi!
Ügyes vagy Kép Már csak azért kell drukkolnunk, hogy beváljon és tényleg jöjjön már az a tavasz!!
Bár ezt a szakadó hóesést nézve nehéz elhinni, hogy valaha eljön... Kép

Kép
Kép
denizsa

Sziasztok!

Fibi, minden második pénteken tudnánk csak menni Eger miatt.Kép Ha meg nem megyek fősuliba, akkor pénteken szoktunk még menni játszóházba, de azt lazán át tudom rakni, azzal nem lenne gond. Jövő héten meg megint megyek.Kép Pedig úgy mennék, mert Rékán is látom, hogy nagy szüksége van zenés mocorgásra.Kép
Ja, és rá se ránts az ingatlanos nénire, nyomja a marketingos szöveget kicsi öntömjénezéssel vegyítveKép

Hé, Időjárás-felelős, ma nem is megyek színházba, hogy így kellene szakadnia a hónak!!!Kép
zanza

Deni,
köszi, nagy sikerélmény volt ez nekemKép

Zanza,
no problemo, akkor találkozunk 2 hét mulva péntekenKép Az ugy jó Nektek?Kép
Ing.néni nem izgat már, ugyis sikerül elköltöznünk, és készKép
Szinházban mikor voltatok, mit néztetek?

KépKép
fibi

Fibi, oké, ha semmi nem jön közbe akkor megyünk.
Színház: Különóra/A kopasz énekesnő Örkényben. Nagyon jó volt.Kép
zanza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: