A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsan,
sajnos nem tudom, de megkérdezem az egyik barátnémat, aki profi ebben a témában Kép

v
kisün

Manóka, dejó hogy újra itt! KépKépKép

én dolgozom, tulajdonképpen ki se hagytam csak pár napot, illetve kicsit kevesebbet dolgoztam az első fél évben. pont ezért érdekes, hogy épp én mondom ezt nekedKép: amikor az ember dolgozik a baba mellett, az már nem "ugyan az". az agya a munka körül forog, és a gyerek a munkához képest mindig szív, hiába is igyekszik az ember ugyanúgy őt tenni első helyre, nem megy. és én mindig is sajnálom/lelkifurdalást érzek, hogy nem voltam CSAK vele, amikor semmi mással nem foglalkoztam volna, csak hogy vele játsszak, sétáljak, etessem-itassam. ugyan szerencsém van Istivel, mert eléggé önálló, sokszor órákat is el tud játszani magában. de közben érzem, hogy nem igazán így kellene lennie. persze pl a két-háromgyerekeseknél se jut 100% figyelem egy gyerekre, de ott meg a gyerkők figyelnek egymásra. a nagyik aranyosak, kedvesek, de nem egyenlőek az édesanyával. szóval én azt mondom, ha megteheted/ ha nem vagytok nagyon rászorulva a pénzre, inkább maradj főállású édesanya. a pénz, amit munkával kereshetsz, nem ér annyit, amennyit ez az első pár gondtalanul együt töltött hónap/év. mondom én, aki már "elcseszte"...

votiv 8)
votiv

Szia Fibi! jaj de örülök, hogy TE is visszatértél KépKépKép mit néztek meg moziban? és hogy áll a fordításod? Bálintkád mit ügyködik mostanság? álldogál, vagy totyog már?

votiv 8)
votiv

Votiv!

A lelkem mélyén tudom, hogy igazad van a munkával kapcsolatban, és végül is így is megvagyunk anyagilag. Meg ugye csak az az időszak lenne jobb anyagilag, amíg nem születik meg Emma tesója, tehát kb. 1 év, utána meg rosszabb lenne (mert ha itthon maradok, és Emma tesója megszületik E 2 éves koráig, ugyanazt a pénzt kapom, mint most). Még az lehetne a megoldás, ha számláznék.

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok!

Ada, köszi a tornát! Jó volt!

Pénteki tali nekem ugrott.Kép Majd legközelebb.Kép

Mamóka, BB elérhetőségét leírtam már a fórumba.

KÉpeken csak ámulok!

Megyek, mert csajom szerzett egy sapkát és azzal a fején mászkál a lakásban.Kép
zanza

Pocak!
Gyönyörűek a babák, gyerkőcök és mindenki, szóval az egész család! Kép

Kriszta!
Ákos nagyon édes a maszatos képen! Kép Én a bébinek a hozzátápit kezdettől fogva kiskanálból kínáltam, mert ő meg cumisüvegből nem tud enni/inni... Kép Bár tény, hogy a kanál jobban érdekli Bálintot, mint a rajta lévő kajcsi.

Votiv!
Munka-ügyben a szívemből szóltál. Bár én gyes-es vagyok (és az tudjuk mennyi), de én nem vállaltam be munkát, pedig lett volna és a money is jól jött volna, pont azért amit írtál. Te mit dolgozol Isti mellett?

Manóka!
Emma nagyon szép kislány! Kép A fürdőrucija nagyon sikkes.

Gabi!
Bulást.... és sok +++++energiát! Lányod alvási szokásait irigylem, tündéri ez a lány!

Zuzmó!
Bazsinak gratula a felálláshoz, a monoklinak meg gyors múúúúlást! Kép

Ancsi!
A Mazsolás kalács nagyon tetszik!!! Kép Kép Ilyet én is akarok...

Indi!
Lábujjadnak bulást! Mondtad már neki, h most már igazán meggyógyulhatna és kösse már fel a gatyáját, irgom-morgom... Kép

Kép
Kép
denizsa

GYES/MUNKA:Votivia a szívemből szóltál!

Pirus bulgat és tervezi a közös sétát veled,majd hív!ÉS szüléstörténetet is igért!

Panna tök jól van.Nem értem én ezt a kölköt.Kép
20170114224602

Sziasztok,

Manóka: már éppen hiányolni akartam és írni neked mélt, hogy mi van veled. Képek nagyon aranyosak. És örülök, hogy jó volt Zalakaroson. Mi is készültünk oda is, de azt hiszem idén már nem fér bele a köööööööööcségvetésbe. Ez már most látszik, mert ez a potom 300ezer forintos kár az autóba, amiből 200 az önrész eléggé padlóra dob. Na sebaj, semmi más nem történ, majd itthon wellnesselünk. :-)

Zanza: sapkás Réka, kérünk képet... Péntek, kár hogy nem jössz.

Ancsi: részemről elvieleg okés a moziknál. Ha lesz autóm tudok menni, nélküle nem merek nekivágni. Nem azért mert nem tudnék, hanem mert para vagyok a bkv-n beszerezhető hülye vírusoktól. Na azért ha muszáj bkvzok, de ha nem akkor elkerülöm. Hú ez most jó beképzeltnek hangzott. bocsi mindenkitől...

Votiv: azért szeritnem te rengeteget vagy Istivel, szal ne legyen lelkiismeretfurdalásod.... másrészről meg látod muszáj dolgozni, mert ha beüt egy ilyen hülyeség mint nálunk is, valami nem várt, akkor ezt is ki kell valamiből fizetni.

manóka még: számlázás jónak tűnhet... mert azért tényleg fontos a "jó" gyed.

Ancsi: mazsolás kalács: tök cuki 5let.

Kriszta: Ákos mekkora már. nagyon szép kis fiú.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Manóka, esetleg nincs a családban, aki számlázni tudna helyetted, hogy ne derüljön fény a kereső tevékenységedre? hmm? Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Szeretnék utólagosan is nagyon boldog születésnapot illetve névnapot kívánni az érintetteknek!

Látjátok lassan előkerül mindenki aki elveszett!Kép
Lassan már velünk is minden rendbe:-(
Zsombinak is csak a brokkoli volt ami nem jött be , nekem viszont fogalmam sincs, de a hétvégén én a kemény Gabriella felhívtam a 104-et, mert nem bírtam továbbKép De hála már ezen is túl vagyunk!

Lenne egy kérdésem hozzátok!

Szeretném ha megírnátok, hogy ki adatta be az agyhártyagyulladás elleni oltást a babájának és ki nem? és ha nem akkor miért?
Kinek mit mondott erről a dokija ???

Tudom, hogy pénzbe kerül és azt is, hogy 1 éves kora után 1 szurival meg lehet úszni, most meg 3-al asszem....

nagyon kiváncsian várom válaszotokat!!
manó27

Sziasztok!

Gyermek alszik,igy gyorsan irok megKép

dicsereteket koszonjuk,dagad a mellemKép

ManokaKép
De jo,hogy itt vagy!!!
Emma tovabbra is gyonyoruszep a furdorucija pedig eszbonto!Kép
Orulok,hogy tul vagytok a betegsegen!
Kuszashoz gratulaKépMunkaval kapcsolatban csatlakozom Votiv velemenyehez.
Elore is HAPPY BIRTHDAY!

En is szoktam azt erezni,amit irtal,ezert van,hogy kb havonta van 1 olyan nap(mint a mai),hogy tobbet tudok irni,aztan en is eltunok hetekreKép

VotivKép
Isti poharbol ivasaKép
Mikorra van kiirva unokatesod felesege?Mennek a drukkok,hogy minden ok legyen.

DenKép
En is elejetol kezdve kanallal kinaltam,csak nem fogadta el.Gondolom megszokta az uveget a korai tapizas miattKépDe csak rajott,hogy kanallal is lehet enniKép

Ajjaj,ebredes...

K es A

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Mosható pelenkaügyi OFF:
Kérek szépen egy rövid véleményezést/segítséget - akár emailben vagy SKYPE/MSN/YAHOO-N - az általatok használt mosható pelusokról, Bocs, ha nem tudom felidézni, ki mindenki használ ilyet, Reccára emlékszem, de mindenkitöl szívesen fogadok véleményt. Most küldött a zuram pénzt és megrendelném a pelusokat, de kicsit dilemmázok még, hogy melyiket is.

OFF vége

DenKép Ujjacskák rendesen gyógyulgatnak - mondtam nekik, hogy nem kapnak kenöcsöt, úgyhogy szépen lassan össeszedik magukatKép

Kisbaba mellett munkavállalásKép Sajnos nekem is kell, legalábbis most még úgy tünik, de közben meg büntudatom van... Gondolom, ez a legnagyobb dilemma mindenkinél...

Ja, megbolondult a gépem és nem müködnek rajta a hosszú ö és ü betük...

További szép estét!

indianyo

Zuzmo,
Nagy gratula B-nak a felálláshoz! Kép Kép Kép

Manó,
Mi beadattuk, de csak 1 éves kora után, 1-et, és sztem nem is nagyon érezte és utána se lett semmi se láz se egyéb és egész életre szóló védettséget ad.

Lindi,
V. zokniban van itthon, a képeken is, mert szerintem az kényelmesebb neki, de vannak olyan jó kis vastag zoknik, csúszásgátló tappancsokkal, olyanokban van ált.

Képhez még annyit fűznék hozzá a kérdésekre válaszolva, hogy a képen látható szám.gép nem a miénk, szóval így játszhatott vele KICSIT, és "csak" néhány billentyűt szerelt ki, azokat pedig könnyen vissza tudtuk tenni, nem volt semmi gond. Kép

Nekünk péntek még bizonytalan, pedig olyan jó lenne talizni! Kép

Blaye
blaye

Indi, ooo...ize...mi a kerdes?Kép ha skype-on akarod: recca_mammaKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Johi, aranyos vagy, hogy ezt mondod, de ez még nem változtat a tényeken KépKép
és lehet, hogy csak úgy tűnik, hogy sokat vagyok Istivel, mert itthonról dolgozom...

Deni, újságíró vagyok. van egy tévékritika rovatom lassan 3 éve, és ha abbahagytam volna, összeomlott volna minden, amit addig felépítettem. volt egy másik rovatom is, az Igaz-e?, amiben közkeletű tévhiteket lepleztem le, pl Igaz-e, hogy a vágástól jobban nő a haj? Kép de ezt inkább feladtam, mert nem tudtam volna mind2-őt jól megcsinálni. néha írok még publicisztikákat, készítek nagyinterjút - régen kéthetente csináltam, most kb félévente egyet bírok, és akkoris bedöglik a magnóm Kép és mivel decemberben meghalt a szinikritikus kollégám, január óta a kultúra rovat fele is az enyém, mert a kultszerkesztő átvette a kritizálást - mivel én nem tudok színházba/moziba járni heti 2x (seKép) - na és minden szombaton reggeltől lapzártáig ügyelek, azaz gyöngyszemek után kutatok a világsajtóban. néha sikerül találni is, és akkor nagyon megdícsérnek Kép és ráadásul hallom a rádióban/a híradókban/olvasom az újságokban a munkám gyümölcsét Kép persze nem névvel, jó, ha odateszik a lapunk nevét, de már ez is dicsőség Kép

ja és ha még nem mondtam volna, szeretem is a munkám Kép (muszáj is, mert jó szarul keresek!Kép)

votiv 8)
votiv

Kriszta, köszi KépKép április 20-ra van "kiírva". de mivel ikrek, nem lenne meglepő, ha kicsit korábban jönnének. természetes szülésre számítanak, vagyis azt szeretnék Kép
tényleg, nem is tudom, hogy Kókuszka hogy szülte az ikreket? úgy rémlik, nem császár volt, nem?

Manó, Ildi is beadatta Timinek nemrég a meningoc-t. én úgy döntöttem, nem fogom. ha nem muszáj, nem oltatom, és sok helyről hallottam, hogy ez a meningococc.-veszély felfújt dolog, és elhittem Kép és neked mi volt a bajod tegnap?

votiv 8)
votiv

Indi, szerintem ne rendelj túl sok pelust... én vettem még régebben kipróbálásra 2db monapelt, és így rájöttem, hogy nekünk ez nem megfelelő. alig fél óra alatt minden át/és elázott a gyereken, mintha minden oldalán folyott volna. biztos az én fiam pisil sokat, mert 1-2 óra alatt a gyengébb eldobhatós pelusokat is bezselésíti, úgyhogy csak pamperst tudunk használni, ha nem akarom még álmában is pelenkázni...
de nem akarlak lebeszélni, szerintem is klassz dolog, meg én is szívesen használtam volna. csak azt mondom, vegyél párat kipróbálásra, aztán még mindig utánrendelhetsz. lábujjacskáid? pocakod?

votiv 8)
votiv

Mkatusnak nem tudunk valahogy üzenni, hogy pénteken jöjjön talizni?

Blaye, de jó lenne, ha jönnétek! Kép úgy szeretnék mér találkozni veletek! és nem írtad, hogy Vince totyog-e már? Cicával még mindig olyan békés a kapcsolat?Kép

akkor kiköthetjük, hogy pénteken 10 órától MOM park, legfelső szint, a mozi előtti asztaloknál? szerintem ez jó hely, ilyenkor erre a madár se jár. kv-ért meg majd lemegyünk a fsz-re, és kérünk papírpohárban Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Torna nagyon jó volt, köszi Ada!

Vincsenzó otthon aludt, apafej vigyázott rá, és épp akkor ébredt fel, amikor hazaértem. Kép Jó volt, hogy nem kellett rá figyelni, és egy kicsit "kiszabadultam", ugyanakkor furcsa is, hisz annyi sok baba volt körülöttem, és épp az enyém nem ... szóval alig vártam, hogy magamhoz ölelhessem. Kép

Átfutottam a mai termést, de hulla vagyok, most nem sokat írok.

Pocak family csodálatos, Ákos nagyon vagány kiskrapek és Emma is nagyon szépségetes kiscsajszi!
Örülök, hogy látom, visszatértek a rég nem látott csajok! Megértem én, hogy nem mindig fér bele a babanet az életbe, szünetelni kell, csak ne sokat! Kép Néha tessék helyzetjelentést tenni, mert úúúúúúúúgy hiányoztok!

Pénteken talira megyünk mi is, de inkább olyan 10.30 körül!

Szép estét, nyugodalmas éccakát mindenkinek!
cupp,
fic
ficánka

Votiv!
tök 1-et értek, de azért te nem cseszted el Kép, meg főleg te otthon melóztál, az nem ua., mint elmászkálni otthonról. szóval semmi lelkifuri! inkább nyüstöld Nagyistit, hátha rááll, h legyen tesó.
és nekem is lelkifurim van, h angolozni járok Kép
és lehet, hogy más, aki nem melózik, az sem játszik többet a babával, mert el van foglalva más dolgokkal. inkább azon csodálkozom, hogy te tudsz összpontosítani az írásra, mert én halál idegroncs vagyok, ha valamire figyelnem kell, hallom, hogy Lencsit vígasztalja apa, de nem hagyja abba a bömbit. nem tudok ilyenkor figyelni, hiába tudom, hogy jó kezekben van.

szolgálati: akkor péntek 10:00 mozi előtti téren találka.

Vera! megyünk együtt?

ancsipancsi

Juc, Ficanka,
a kineziologus tkp izomteszet végez, fogdossa az alkaromatKép és kérdéseket tesz fel (a testemnek), amire az izmaim válaszolnak, ezt ö érzékeli. Hogy hogyan, az számomra is rejtélyKép Mindenesetre sok érdekes dologra fény derült, és ezzel fel lehet oldani bizonyos érzelmi stresszt, ami régebbi negativ események során "lerakodik" bennünk, és a testünk megöriz mindent. Bocsánat, ennél értelmesebben nem tudtam leirniKép Akit részletek is érdekelnek, szivesen válaszolok mélbenKép

Votiv,
aranyos vagy, hogy érdeklödsz, a film nagyon jó volt: Elsö a szerelem, ez volt a cime. Meryl Streep zseniálisat alakitott, Uma T. is jo voltKép
Bálint lépeget, igen, de még egyik kezünket szorongatja közbenKép Viszont elkezdett egyedül enni, és felmászik a kanapéra, majd lecsuszik, és integet maganak a tükörben, és folyamatosan telefonál minden elérhetö tárggyal, és brümmög ha autot hallKép

Recca,
sziaKép Levelem megkaptad, amiben a BT-röl kérdeztél? Vagy az is eltünt az éterben?Kép

KépKép
fibi

izomteszet=izomtesztet

KépKép
fibi

ReccaKép köszi, felvettelek, majd kérdezek is mindjártKép

VotivKép
Igazad van, tényleg ki kell próbálnom először, olyan sok információt kaptam, eltemetett a hullámKép Éjszakára egyébként én is eldobható pelust - kukoricát - terveztem, de majd csak kipróbálás után fogom eldönteni, hogy melyiket szeretjük miKép
Pocakom nagyon jól van, egyre jobban élvezem, próbálok most a lehető legtöbbet rá figyelni és kiélvezni minden percet, ami még hátravan nekünk egybenKép Lábujjam lassan javulgat, most már megmaradunk Kép Láttam az előbb, micsoda ruhakollekciókban vonul a nagyérdemű az operabálon, hát... jól fogsz mulatniKép Majd tegyél fel magadról egy képet, jóKép

indianyo

Fibi, megkaptam, csak meg nem jutottam el a valaszigKép de majd megy az is elobb-utobbKép (de lehet, h azt kellett volna most irnom, h dehat mar valaszoltam is: nem kaptad meg???Kép)
na jo, most elKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Lányok,
köszi a fogadtatást, jól esettKép Próbálok gyakrabban jönni, ahogy Emma meg a programjaink engedik.

Dologzni én sem azért mennék vissza, mert annyira vágyom rá, hanem mert jól jönne a plusz pénz, mert költözni is szeretnénk, stb. Hát majd meglátom, mit ajánlanak, meg mit tudok én is szervezni számla-ügyben, májusig még van idő, addig úgysem mennék.

Pénteken pedig megyünk a talira, már úúúgy várom!

Kép
Kép
manoka11

Votiv!
Ennyi munka... csoda hogy ilyen jól bírod! Most már tudom, h mitől fogytál le olyan gyorsan Kép Azt hiszem, ezt tényleg csak úgy lehet csinálni, h szereted. Azt már meg sem merem kérdezni, h mi lesz , ha Istinek kistesója lesz (persze nem tudom tervezitek-e) Kép Egyébként megértem, h nem akartad veszni hagyni, amit eddig elértél. (Én a konkurenciát ajánlom, ha vki megkeres... Kép)

Indi!
Lábujjkáknak drukkolok, h mielőbb gyógyuljanak. Kép Mosható pelus ügyben én hasonlóan jártam, mint Votiv. Még szülés előtt kitört rajtam a környezetvédelem és vettem (szerencsére csak pár db) Monapeles vízzáró külsőt. A belső helyett én hagyományos textilpelust használtam, mert úgy írták azt is lehet és sokkal olcsóbb is volt. Szóval anyám megmutatta hogy kell hagyományosan pelenkázni, ráhúztam a külsőt, és kaptam egy óriási pelenkagolyót a babán, ami semelyik rucijába nem fért be, csak a hálózsákosba. És Bálint rövid időn belül tiszta pisi lett, mert ez a textil nem tartotta magában a folyadékot és sajna a külső sem állt a helyzet magaslatán (bár lehet, hogy a saját belsőjével más lett volna a helyzet). Ezzel csak azt akartam írni, hogy szerintem is először próbáld ki néhány darabon, hogy Nektek melyik jön be, aztán szerezd be a szükséges mennyiséget.
És ezúton is elnézést kérek a Természettől, hogy ilyen béna vagyok és nem védem, hanem eldobható szemétkupacot termelek... Kép

Fic!
Nekem is szokott hasonló baba-hiányom lenni. Már akkor is rám tör, ha egy nagyot (pl. 2 órát) alszik, alig várom hogy megdögönyözhessem... Kép

MOM-talira szívesen mennék. Bálinttól függ, h hogyan alszik, mert 9.30-10 körül szokott bealudni. Lehet, h később tudunk csak menni. Nem tudom, meddig tart egy ilyen tali?

Kép
Kép
denizsa

Fibi!

ÉS kizárólag az alkart kérdezgeti?És ezt hogy?Nyomogatja?És közben hozzád is beszél?Ez tök érdekesen hangzik.ÉS aztán ad valami tanácsot vagy szert?
20170114224602

Hello Csajok!

Manóka!
De jó, hogy itt!!! Már én is hiányoltalak!!! Kép

Fibi!
Jó, hogy Te is visszataláltál Kép!

És Soosoo-ról, Proone-ról van valakinek infoja? Õk is úúúgy eltűntek Kép

Gabi!
Láttam, hogy kérdezted az egyedül evést...Hát meg kell, hogy mondjam, hogy Petra most is csak jobbkedvében fogja meg és emeli a szájához a kanalat/villát elég sokszor fordul elő, hogy etetni kell...persze ez nála kis regresszió is Doni miatt - főleg amióta ő is eszik - mert ilyenkor átmegy kisbabába, nyitogatja a száját és közben "hamm-hamm"-ozik Kép

De ha már evés, egy történet pár napja: Petra feláll az asztaltól köszöni nem kér többet. Ránézek a tányérjára és megkérdezem, hogy megehetem. Õ visszanéz, bólint majd közli velem: "Meghagytam Neked a tíz százalékát"! Kép Miután felszedtem az államat háromszor is visszakérdeztem, hogy jól hallom-e mit mond, de jól hallottam Kép

És, hogy a fiamat is dícsérjem - úgy látszik ma ilyen büszkeanya napom van Kép - lehet vele labdázni!!! Kép Ül velem szemben felemeli a labdát (egy kézzel!!!), és teljesen jól eldobja. Hatalmasat kacag mikor visszadobom neki, és dobja újra...és nem unja meg Kép Zabálnivaló! Kép

Képzeljétek ma összefutottam egy mamával a környékről (ja, hát ismeritek is, a turis Kriszta), és szó esett az oviról is, kérdezte megy-e Petra szeptemberben...mondta szeretném, erre előadta nekem, hogy milyen állapotok vannak itt a szomszéd utcában lévő csúcsszuper oviban. Valami új rendelet szerint csak 60 gyerek járhat oda összesen, most 74-en vannak, 18 megy el suliba, így marad 4 azaz NÉGY férőhely az újaknak!!! Szóval szerinte felejtsem el, hogy felveszik Petrát így, hogy én itthon vagyok...Máshova meg sajna nem akarom vinni, mert ez az ovi tényleg itt van 2 percre és iszonyú jókat lehet hallani róla.
Juc! Körzetbe tartozó gyereket hány évesen köteles felvenni az ovi? Persze nem vagyok kisegítve ha csak 5, mert P megőrülne sztem még 2 évet itthon...

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Info Soosooról:
ma mentem B-ért oviba, és LÁTTAM őket sétálni!!!Kép Tehát, valszeg jól vannak! Már messziről kiszúrtam őket, meg a 3 kerekű kocsit, de nem kezdtem el dudálni, mint a meszes, mert úgysem ismert volna meg!Kép
biztos sok a dolga, szakdoga, stb...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Fibi,
hol rendel a kineziológusod?? és engem is érdekel minden részlet.
Juc,
a te dokid számát meg add meg lécci. Azaz a Somáékét.Kép ő biztos 11. kerben "rendel", MINT KINEZIOLÓGUS, UGYE??

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv!
Isti-ördög nagggyon cuki!!! Kép Köszi a mélt Kép

Ma voltunk Petrával szomszédolni, és előkerültek a szomszéd gyerekek régi jelmezei a szekrény mélyéről (6 és 12 évesek)....cica, katicabogár, kalóz stb....Petra annyira lázba jött, mindegyiket felpróbálta...a cicásat a végén le sem akarta venni, így abba jött haza Kép Holnap majd lefotózom Kép

Zsan!
Köszi az infot! Megnyugodtam...

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka!

Ez érdekes kérdés mert körzetes gyereket 3 évesen fel kell venni,de nem tudom,hogy hogy tudják megoldani ezt 4 férőhellyel.
A Közoktatási Törvény azt mondja:
(3) A gyermek – ha e törvény másképp nem rendelkezik – abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni.
Vagyis csak 5 éves kortól kötelező az óvi.
Ha lesz nyílt nap akkor jól besétálsz,kedvesen mosolyogsz és nagyon el leszel ájulva tőlük és elmeséled,hogy Petra mennyire szeretne ide járni,mert csupa-csupa szépet csinálnak stb...ÉS amikor beiratás lesz,május első hetében akkor nyitásra oda mész és előjegyzésbe veteted.Viszont innen már az Õ kompetenciájuk,hogy hogyan szelektálnak a jelentkezők közül.MOndjuk ha körzetisek vagytok akkor azért előnyt élveztek.Bár a Gyed az nem egy jó pont,de nem kizáró ok!A 60 gyerek nekem nem jön ki sehogy sem,mivel egy csoportba max.25 a létszám.Igy vagy 50 és akkor két csoport van vagy 75 és három csoport.Vagy megszüntetnek egy csoportot?Jól érdeklődj utána,mert lehet,hogy nem tudja pontosan a Kriszta.Kép

Juc
20170114224602

Zsan!

Doki bácsi Budaörsön rendel ha jól tudom kineziológusilag.Számát beszerzem igérem.

Juc
20170114224602

Koszonom a hozzamszolasokat Kép majd holnap olvasok alaposabban is, most csak atfutottam, mert delelott az ikeaban pihentem meg foztem Kép egyik baratnemmal. tudjatok, hogy a heten ket husgolyo fozheto egy araert? de csak a 10 darabos adagra vonatkozik, azert ez nem igazsag, en nagyobbat akartam volna... es meghoztak flexaagy meg alexandras konyvek meg hugommal setaltattuk nyuszit (meg o is alig birt rohanni utana), tokjo, de apa ma keson jott, ez meg nemtokjo. Ja, Juc, orulok, hogy flexat vettem, es biztos akkor is ezt vettem volna, ha elobb latom azt a 30ezrest, csak akkor jobban huztam volna a szamat... most csak azert huzom, mert ahogy elnezem, valszeg befert volna a kocsiba es nem kellett volna 9ert kihozatni, ja meg hogy bezzeg most learaztak a slozuloket, amit kethete vettem naluk... ja es jovo heten megyek proktologushoz meg nodokihoz is.
moose

Moose!
merev pelenkázólapot írtam neked!Olvass vissza vagy írom megint:KIKAsos kiságyra tehetős nekünk nem kell új lakásban.Kéred-e?

Juc
20170114224602

Juc, koszonom, fotod esetleg van rola? Mert ha jol latom fa-t irtal, nem muanyagot. (Es mindentmagararanto elsoszulottem miatt, akire majd marhara nem tudok figyelni majustol, fat nem merek. Azert akarok most ujat venni, mert nyuszie fa, azt most elo se halaszom.)

Hobogyo! Kép ordogi kepek tokjok, nekem a "buddhista nyullal" meg a "hesszelek a haverommal" sokkal jobban tetszik am Kép
moose

MÉg nincs képem róla,de lesz ha akarod.Viszont ez olyan,hogy kiságyra ráteszed és nem tudja lerántani mert vannak neki olyan kis vájatai amik fent tartják.Na majd fotozok.

Juc
20170114224602

Juc!
Köszi, köszi, köszi!
Hát ezt az 5-öt sejtettem, ez rossz hír Kép
Akkor én sem értem miért 60, mert 3 csoport van, és a Kriszta, meg a szomszéd anyuka 20 főket mondtak/csop.
És úgy lesz ahogy mondod: nyílt napon odamegyek, kedvesen mosolygok és el leszek ájulva tőlük!!! Kép

Jóéjt!
Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!
Bogarka- Sajna mi is hatranyosak vagyunk ovi ugyben, mert itthon vagyok Pankaval. Itt a kornyeken sehova nem akarjak felvenni...es megkergul itthon. Raadasul akikkel osszejarunk, mindenhol kisebbek a gyerkocok es nincs motivacio (pl. du.ra keri vissza a pelust alvashoz, mert a kicsik is ugy alkszanak... Kép ).

Neet- Mizujs?Hogy vagytok?

Manoka- Jo,hogy elokerultel! Azota is sajnalom,hogy valtottuk egymast a korhazban es nem talalkoztunk!

Juc- Lemaradtam ezerrel...hova koltoztok??? hm?

Melon en is filozom,hogy mi legyen.Mivel tanitok es Panka majusi sohogy sem jon ki jol a dolog.Vagy GYES-en leszek 3 honapot, vagy hamarabb vissza kell mennem (azaz inkabb munkat kell keresnem). Valahogy vagyom mast csinalni, igy a masodik gyerkoc "utan", ugyanakkor imadom ezt a szitut,hogy nem kell sehova rohanni, nem kell mas hulyesege miatt idegeskedni...milyen fura is lesz egyszer teljesen visszaállni a nagybetus eletbe...
Norka
norkini

Jaaaa irni akartam meg,csak elfilozofalgattam itt magamban! Kép
Bogarka- Doni nagggyon ugyes es helyes! Kép

Ada- LH szemei?!!! Lesz meg ezzel gondotok 15 ev mulva Kép
Norka
norkini

Norka,
kösz, rohanósan. Ma is suli, csak gyorsan átfutottam a termést, h holnap kevesebbet kelljen. Kép

Bogárka,
gyermeked már a 21. század gyermeke. Kép 10%. ... Kedves Kép

Mikor esik le a tantusz valakinél, h néhány év kiesés után igenis születtek VÉGRE gyerekek, és igenis szükség van a régi bezárt óvikra, bölcsikre??? Mert ha emlékeztek, volt pár (jópár) év, asszem a 90es derekán, h "senki" nem szült, aztán jött a 2000, nem lett világvége, és ezen(??) felbuzdulva nekiállt "mindenki" szülni. Kép
Szóval open up, old intézmények, kellettek nekünk!

Bog,
tegnap eszembe jutottál, mert az utcánkban egy nőci magánovit nyitott a saját házában. Valszín nem hivatalos, vagyis semmit nem tudok róla, de pl ki sincs írva. Sajnos (biztos) annyiba kerül, h kénytelen vagyok Esztert a város másik végébe hurcolászni, ha nekem suli van. De ezt a szempillarezegtető- ti vagytok a csúcs- stílust majd megpróbálom én is bevetni, Kép és legalább 1-2 napra beadni a csajt ősszel a helyi bölcsibe, amikor diplomázom...
optimistaneet
neet

Manó,
mi akkor szúratjuk a babát, amikor a doki mondja, h vigyük. Ezeket kérdés nélkül, másokra nem kérdezek rá, így valszín az agyhártyás is kimarad. (Hacsak nem a doki maga ajánlja és meggyőz)
Viszont hallottam egy olyat, amit 12 évesen lehet beadatni, és ez kiszűr egy olyan vírust, ami méhnyakrákot okozhat később. (Mármint h van egy vírus, ami úgy működik, h a mnyrák 90%ban emiatt szokik kialakulni. Ha viszont ez az oltás megvan 12 évesen, akkor 90%kal máris kevesebb az esély egy ilyen rákra. De ez még nagyon odébb van...
neet
neet

Jó reggeltKép

NeetKép
Dunaharaszti világváros 30 lakossal és egy darab bölcsődével bír. Unokahúgom - egyedülálló anya másfél éves gyerekkel - azért nem tud visszamenni dolgozni(amihez még kell egy 5 hetes gyakorlatot is végigcsinálnia), mert nem vették fel a gyereket bölcsibe... és neki csak gyes jár... egy éve előjegyezték következő szeptemberre, és majd augusztusban kapja meg a választ, hogy felveszik-e a gyereketKép Ezt csak azért írtam le, hogy ne őssze próbáld elkezdeni a dolgot te sem...

Szép napot mindenkinek! itt bolondul süt a napocska már egy fél órájaKép

indianyo

helyesbítés: 30 EZER lakosKép

indianyo

Den, a többieket már halálra utattam a speciális élethelyzetemmel, de mivel Te "új" vagy, remélem megbocsátják, ha újra előadom: mi már sokan vagyunk (4 gyerek) Kép és kevés a hely meg a píz (mi hárman a kedvesem felefizetéséből meg az én egészembőlKép élünk), és vén a pasim, és nem akar itthagyni egy fészekalja kölökkel, pénz nékül. szóval nem nagyon lehet(ne) Istinek kistesó, hacsak nem egy másik, gazdag pasitól Kép de azért én még nem zártam ki a lehetőséget, mert ha kizárnám, az kb olyan lenne, mint az élve eltemetés. szóval kell az a kiskapu az agyamban, hogy talán mégis sok gyerekem lesz egyszer, ha mocskosul meggazdagszunk, de még sürgősenKép

votiv 8)
votiv

Indi,
tavaly ősszel kezdtem, és most márc.ban folytatom. Kép
neet
neet

Indi, világváros, 30 KépKépKép

votiv 8)
votiv

most értesültem, hogy Guaca - talán emlékeztek még rá - második kisfia, Ábel, szombat hajnalban megszületett Kép SztImrében! Kép már otthon vannak.

votiv 8)
votiv

Bogárka, kérek képet Petracicáról! Kép 10%KépKépKép
de nekem a kedvencem még mindig a Mária fotózta Jézus KépKép

votiv 8)
votiv

Votiv!
igenis mocskosul meg fogtok gazdagszani! a nagyobb gyerekek hamar felnőttek lesznek, és ellátják magukat, és akkor a papa majd a pickre költheti minden vagyonát Kép, és van életbiztosítás is a világon, meg az ilyen jó pasik úgyis ezer évig élnek.meg a babakötvény, kiegészítve...Ráadásul te tök fiatal vagy, benne van a pakliban még 1-2 szerelemgyerek. ;-)
áááááááááá! most jöttem rá, hogy majd' 60 leszek, mikor Lencse érettségizik. meg se érem az unokáimat Kép. hamarabb kellett volna kezdenem Kép...ö, bocs, csak 48 Kép. matek egyes, leülhet. Kép

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: