A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok,

Rencsi,
meglesznek holnap még a petikék, gondolok rád!!!
Tényleg a napozó ágyat válaszd, az nagyon kényelmes:)))

Csomee+ Ági,
Ti találkoztatok? De jó Nektek! Ági te egyedül le tudsz menni a gyerekekkel? Gondolom nem.

Modrooka,
azt hiszem tényleg kár volt tesztelnem előre, jól teszed, hogy te nem tesztelsz. Most már azt gondolom, hogy nem indult el semmi, csak az ovitrelle indult el. Hajlok arra, hogy 10 napig fals eredményt ad. A tesztjeim szépen halványultak el egyik napról a másikra, bár Dévai szerint 4 nap után kiürül, de szerintem meg azt mutatta a teszt sajnos.

Április 6.-án hétfőn megy valaki Apánkhoz?
Én 11.30-ra megyek rákszűrésre.
miciona

Úgy látom, a visszaültetett embriók számával sikerült felkavarnom az állóvizet. :D Már az első alkalommal is azt tapasztaltam, hogy a Doki ebben a kérdésben nem következetes, aztán ahogy haladtunk előre a programokban, lassan leesett a tantusz. Akkoriban még csak annyit szűrtem le, hogy akinél jobb a helyzet, annál kevesebb, akinél rosszabb, annál viszont több embrió visszaültetését preferálják.
Végül akkor homályosodtam meg, amikor elolvastam a minisztérium szakmai protokollját. Idézek: "A visszaültetett embriók számát úgy kell meghatározni, hogy a kezelés lehetőleg terhességgel végződjön, de minél kisebb valószínűséggel alakuljon ki többesterhesség. Jó prognózisú pácienseknél (fiatal, normál ovárium működés, jó stimulációs eredmény, jó szerkezetű embriók, plusz embriók cryopreservatióra, első vagy második ciklus) két embrió visszaültetése javasolt, egyéb esetben három. Háromnál több embrió visszaültetése vagy idősebb (> 40 év) pácienseknél, vagy nagy számú sikertelen beavatkozás esetén mérlegelendő."
Azóta tudom, hogy az engedékenységnek nem feltétlenül kell örülni, de mondhatnám úgy is, hogy a Doki szigora nagyon jó jel lehet. Moncsiéknál a több inszem miatt lebegtethette a dolgot, nálunk meg a hormonális háttér, illetve a tüszők alacsony száma miatt. Mivel mi már az ötödiknél járunk, a Doki a négyet javasolta, amikor még úgy tűnt, hogy erre lehet reális esély. Mondhatnám úgy is, hogy nálunk a két embrió kb. ugyanolyan eséllyel játszik, mint másnál, jobb helyzetben egy. :roll:

Rencsi: Ezt a hullámzást sajnos meg kell szokni. Nálunk az vált be, hogy - amennyire lehet - megpróbáljuk ezt a hatást csökkenteni, ellenkező esetben ugyanis belehülyülnénk. Aki a legkisebb jó hír miatt örömmámorban úszik, majd egy rosszabb eredmény után sírógörcsökkel küzd, az csak a saját dolgát nehezíti meg, ráadásul teljesen feleslegesen. Mi azt valljuk, hogy a jót nem szabad túlértékelni, a rosszat meg úgy kell felfogni, mint egy hasznos tapasztalatot, ami hosszú távon akár még segíthet is. Ennek köszönhető, hogy a körülményekhez képest egészen jól viseljük a megpróbáltatásokat.
Ti most nyilván csalódottak vagytok, mert a tegnapi nap után a 2 rossz eredménynek tűnik, én viszont azt mondom, hogy nálatok még bőven vannak tartalékok. 8) Mi a legjobb esetben is csak 6 tüszővel tudunk garázdálkodni, ráadásul a maximális hormonmennyiség mellett, nálatok viszont alapadag hormon mellett is lett 6 pete (az éretlenek sajnos nem játszottak), ami mindenképpen bíztató. Más protokoll szerint, vagy akár más gyógyszerezéssel nálatok könnyen lehet 10-15 jó pete. Erre persze lehet, hogy nem is lesz szükség, mivel a jó endometrium, életkor, hormonális háttér miatt nálatok a kettővel is van esély a sikerre. 8)

Modrooka: Dévisz nekünk mindig azt mondja, hogy az alkalmazott hormonok kb. 48 óra alatt kiürülnek a szervezetből, ezért azt gondolom, hogy az Ovitrelle sem kóvályog a szervezetben 3 napnál tovább. Gondolom, éppen ezért kell 3 naponta szúrni (legalábbis nekünk) 1/2 adagot. Szerintem az utolsó szuri után 4-5 nappal ilyen kis mennyiség már biztosan nincs jelen, tehát nem befolyásolhatja a tesztet sem.
szimba

Szimba,

mi nagyon örülünk a 2 petikének, csak meglepó volt, hogy 9 versenyző 1 nap után feladta. Hát igen, én sajnos nagyon "szélsőséges" tudok lenne, nagyon tudok örülni, sírni szeretni stb. így nekem is kell valami "taktika" mert ettől különben kikészülök... megpróbálok már a következőre készülni. Tényleg, mennyibe kerül az ICSI ha nem várjuk meg 3 hónapot?
rencsi79

Szimba,
nekünk a dokink 10 napot mondott és én neki hiszek. Bocsesz! Az, hogy nektek Dévai azt mondta, hogy kb. 48 óra alatt ürül ki a szervezetből tehát azt is jelentheti, hogy lehet az később is, ember szervezetétől függően....ha jól értelmezem....

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."
modrooka

Sziasztok.

Jöttem.

Kép
Kép
melánia

Szóval voltunk tegnap Dévainál.
Rencsi:délután 4-re mentünk.Igen kezdhetünk mensikor.De kérdéseim vannak.Felvilágosíthatnátok ezekről a gyógyszercsomagokról.Doki azt mondta hogy van 80-90ezres meg 140-150ezres.Mi választunk.De melyiket kérdem én??? a drágábbat is ki tudjuk fizetni de mégse tudjuk hogy mit válasszunk? Nem tudjuk,hogy melyik van az egyikben és melyik a másikban.Mi a külömbség köztük???
A drágább jobb? Clostylt nem szeretnék mert az eddig egyszer sem vált be.Csak a gonalF,és Decapeptyl változat.De itt biztos mások a gyógyszerek.

Kép
Kép
melánia

Ja egyébként volt cicivizsgálat mert az elmaradt rákszűréskor.Eredmények átnézése,dícséretet is kaptam.És bizony megint kisebb lett a pénztárcánk amire nem számítottunk.Ti sem mondtátok,hogy még mindig fizetősek vagyunk.Még jó hogy volt nálunk pénz.
Kaáliba ez sem így volt.Bocsi de én ehhez tudom hasonlítani.Örülnék ha valaki felhomályosítana a piszkos anyagiakról.Mire számítsunk ezek után.Jó lenne tudni.

Kép
Kép
melánia

mondrooka:drukkolok nagyon április 2-re!!! :lol:
miciona:írtam neked privit a múltkor de nem tudom hogy megkaptad-e? kérlek jelezd ezt nekem. :lol:

Rencsi:örülj nagyon a 2 babónak is!!!! És ezt tiszta szívből mondom.Szoritok nagyon!!!

szimbáék:nem akarok itt sablon szövegeket írni de szépen haladtok ti is! Látom most máshogy is tervezitek a beültetés utáni időszakot.Drukk+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
melánia

Melánia,

szerintem pont elkerültük egymást, mert mi már 4 előtt eljöttünk.
Tőlünk is megkérdezte, hogy melyiket szeretnénk, mi a drággábbat választottunk, de nem tudom melyik a jobb, ha van egyáltalán jobb vagy rosszabb... Ahogy benne vagy a programban, meg van minden lelet és tudtok kezdeni (vörösök első nap), akkor már nem kell fizetni.
rencsi79

rencsi:és a drágább csomagban mik is voltak.Név szerint felidéznéd őket?
Mi már 4 elött oda értünk.Csak azért mert már majd be pisiltem a hosszú út után így aztán hamarabb bementünk.Nem láthattalak?

Kép
Kép
melánia

Clostilbegyt puregon merional prednisolon Kálium R folsav Ovitrelle,
ennyi jutott most eszembe, ebből szerintem sok az átfedés az olcsó és a drága között, talán a puregon lesz az egyik különbség. Az nem volt olcsó....

Ugye beülti előtt lehet enni, Apánk nem mondta, hogy nem....
rencsi79

Magasak vagyunk mind a ketten, barna a hajunk, nekem van szemüvegem, és nagyon elgyötört volt a fejünk....Láthattál? Én már nem melékszem, hogy kik voltak ott, már több mint 8 órája ott voltunk.... :cry:
rencsi79

Rencsi! Nem 9 adta fel, hiszen a kicsiket nem sikerült megérlelni, tehát miattuk nem is érdemes szomorkodni. Az is egy kisebb fajta csoda, hogy láttak egyáltalán esélyt arra, hogy továbbérlelés után használhatók legyenek, hiszen 3 nappal a punkció előtt még csak 7-8 mm-es tüszőkben voltak. Szerintem jó taktika lehet, ha információkat gyűjtesz és más esetekről is sokat olvasgatsz. 8) Rá fogsz jönni, hogy minden relatív.

A fizetős ICSI ára alapvetően attól függ, hogy meddig sikerül kivitelezni a programot. Sok esetben nem sikerül befejezni és ilyenkor értelemszerűen olcsóbb. Ha a stimu rosszul indul és nincs punkció, akkor max. 80 ezer, ha leszívásig sikerül eljutni (de hiperstimu miatt nincs beülti, vagy pedig nem lesz megfelelő embrió), akkor 300 ezer körül, ha viszont beülti is van, akkor 400 körül lesz a vége AHA-val és minden egyébbel. Nálunk az UH vezérelt beültiért semmi felár nem volt, máshol ezért újabb 20 rugót elkérnek. Persze ehhez még hozzájönnek a gyógyszerek. Nekünk összesen kb. 550 ezerbe került a program, ami nem kevés, de a nyugat-európai árakkal összevetve még mindig nagyon olcsó. Szerintem most sokmindent mérlegelni kell. A gazdasági helyzet miatt egyrészt jelentősen csökkenthetik az OEP által finanszírozott programok számát a nyugat-európai szintre (1-2 alkalom), másrészt szigoríthatják a programban való részvétel feltételeit, ezért sokaknak érdemes lenne belevágni akár még önköltségi alapon is, hiszen később az is előfordulhat, hogy még így sem lombikozhatnak. :evil: Bármennyire is undorító, több helyen már most is lepattintják a 40 év felettieket, illetve azokat, akiknél a helyzet nem annyira rózsás. Szerintem jó helyzetben csak azok vannak, akiknél a körülmények alapján valószínűsíthető, hogy 1-2 alkalom elég lesz, másrészt még eléggé fiatalok és ezek alapján Nektek nem igazán érné meg belevágni most önköltségi alapon. Nem is beszélve arról, hogy reményeink szerint az elkövetkezendő kb. másfél évben nem is fogtok ráérni erre. :wink:
U.i.: a beülti előtt ehetsz. :D

Modrooka: semmi baj, csak a dolog így nem igazán logikus. Sokszor 2 teljes töltet Ovitrelle megy be (a műtét előtt) tüszőérlelőnek, ami felvet egy-két kérdést. Ha a fél ampulla a későbbiekben okozhat pozitív tesztet és csak 10 nap alatt megy ki, akkor nem az lenne a logikus, ha ennek a négyszeresétől mindenki zebrás tesztet produkálna a a beülti után mondjuk 5 nappal? Szerintem igen, ez mégsem így van. :roll:

Melánia! Csak akkor nem kell fizetni, amikor megtörténik a beállítás és kezdődik a stimu. Az előzetes vizsgálatok alatt mindig van konzultációs díj.
A gyógyszerek tekintetében eléggé nagy a változatosság. A Doki tetszőlegesen kombinálhatja a drágábbakat és az olcsóbbakat. (Nekünk egyszer volt olcsó, kétszer drága, kétszer pedig vegyes árfekvésű készítménnyel levezényelt stimu.) Decapeptyl csak akkor lesz, ha a Doki a hosszú protokollt választja, de sokak szerint az említett gyógyszer helyett ebben az esetben jobb a Suprefact. Rövidnél a Clostyt nekünk eddig mindig felírta, de mivel nektek már volt máshol lombik, azoknak az eredménye alapján ő egyből dönthet a hosszú mellett és akkor nem lesz Closty.
szimba

Melánia,
25.-én válaszoltam. Vagy küldtél azóta is? Remélem nem töröltem ki vmit.
miciona

Jó reggelt!

Miciona: Igen, találkoztunk. Sétáltunk. Beszélgettünk.

Szimba: Drukkolok továbbra is!

Modrooka: Nem akartalak megbántani a kiürülés idejével. Ez a 48 óra elsősorban rám vonatkozott, mivel csak 1X1/2 ovitrelle-t kaptam. Nyilván, ha többször megismételjük, akkor összeadódnak az értékek. Az elsőnél nekem is 3X1/2 ovi. volt és arra nekem is 10 napot mondott Dévai. Na mindegy….bocsi ha megbántottalak. :oops: :( Azért még nagyon szurkolok neked, hogy zebrás legyen az a pénteki teszt. :)

Melánia: Kb. mikor kezdesz? Ahogy leírták a többiek, ha már mensikor mész, akkor már nem kell fizetni, az már a lombikhoz tartozik.

Rencsi79: Szerintem, egyenlőre csak erre a beültire készülj! Úgysem lesz szükség többre, hiszen babás leszel! Drukk az embrikéknek. Majd jelentkezz, hogy mi újság!

Most mennem kell, mert felébredt a lánykám. Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Sziasztok!
Bocs, hogy eltűntem, de beteg voltam, és otthon nem szuperált túl jól a net :(

Mindenkinek mennek a drukkok, főleg Modrooka, Rencsi és Szimbáék!

Illetve Kata, reggel 8-kor a kocsiban már koncentráltam rá, hogy minden rendben legyen délelőtt!!! Remélem hogy így is lesz, és te is csak nevetsz majd utána :)
Gyere este, ha tudsz, és mesélj!

Lányok, sokat beszélgettetek a gyógyszerekről... Azt nem tudjátok, hogy inszemnél (pláne az elsőnél) mivel szokott lenni a stimu? Esetleg csak closty, vagy más is? Szurira is számítsak?

Ha minden igaz, 2 hét múlva kezdődik nálam, nagyon izgulok :)
vjulcsi

Sziasztok!

Csomee,
dehogy bántottál meg! Csak nem akartam hős képében tetszelegni, mikor nem érzem magam annak, csak betartom az orvosi utasítást.

modrooka

Sziasztok! Bár nem nagyon szolok hozzá (nincs mit mert még sehol nem tartunk hozzátok képest), azért rendszeresen olvasom a történéseket.
Modrooka, nem akarok tolakodo lenni, de Vass dokinal ugy olvasom ez a 3.lombikod. A három program eddig mennyibe krult nektek? Elég rosszul jottek ki a dolgaink, szeretnem tudni hogy kb., mire szamitsunk, mennyi lesz a sok gyógszer,stb. Nálad eddig miért nem jött össze a másik kettő?
Szimba ez a fizetos ICSI ugye a nem tb támogatásos dolog itt az intézetben??? Mert amikor olvastam hogy 550 000-nél tartotok, majdnem elájultam, hogy mi egy ilyet nem tudunk kifizetni sem most sem később.
Kicsit elbizonytalanodtam, hogy nem sok pozitiv eredménnyel találkoztam az elmult 3 honap alatt, aztán lehet csak nekem tunik annak. Igaz gmelcsinek sikerult, lehet modrooka neked is...de valahogy nagyon lassunak tunik ez az egész.
Elore is koszi az infokat.
renna77

Renna, ne dobd el magad! :) Igen, ez a fizetős verzióban ennyi, amikor a beavatkozásokat is (és nem csak a gyógyszereket) fizeted. Ha jól emléxem, kedves párom így is kezdte: A fizetős ICSI...
Ahogy Melánia is írta kb. 80-ból ki lehet hozni egy program gyógyszerezését, de ez felmehet akár 150-200-ra is. Azért ilyen körülbelüli minden, mert alapvetően a választott gyógyszerektől függ az ár, de jelentősen befolyásolja a Te stimulálhatóságod. Nem mindegy, hogy - akármit választottál is - 1/2/3 adagra van szükséged belőle alkalmanként, és ezt mennyi ideig kell kapnod.
Lassúnak tűnik? Nem akarlak elkeseríteni, de amiket olvastam, hallottam más intézetekről, máshol még lassabban megy (és ez csak a kisebbik bajuk). Itt legalább nincs várólista és a Doki nem húzza az időt, ha nincs rá valami oka.
Ami pedig a pozitív eredményeket illeti, ne felejtsd el, hogy a Dokihoz járóknak csak töredéke jelenik meg itt a fórumon, ez a minta semmiképp nem nevezhető reprezentatívnak.
szimbáné

Sziasztok!
megjöttünk! :D úgy alakult, hogy 3-an lettek!!!! Az egyik pici petike mégiscsak összeszedte magát, tegnap még megszúrták és el is kezdett osztódni, így őt is visszakapuk. Apánk annyit kérdezett, hogy akkor 3 ugye, én meg bólogattam. A beülti tényleg nem vészes, pont olyan, mint egy rákszűrés csak kicsit tovább tart.
Találkoztam Katával, jól van, este majd jön és mesél! :D
Ami érdekes volt, hogy azt mondta Dévisz, hogy a 3 nem lenne ideális, de talán még azt is ki tudnám hordani. (gondolom a méreteim miatt, 180cm magas vagyok és elég erős csontazatú, bár lehet, hogy nem ez számít...)
Azért biztos ami biztos, két puszit kértem :D :D
17mm a méhnyálkahártyám, amire azt mondta hogy húha ez csúcs szuper! :D
Mostantól, hogy itthon vannak a gyerekek csak vigyáznom kell rájuk, úgyhogy pihizek.
Én nem kapok semmilyen szurit, csak ultro golyókat meg duprhastont. Ezek is befolyásolhatják a teszt eredményt?

Kata:
örülök, hogy talcsiztunk!!! :D Akkor hajrá, spontán babásodni!!!!!
rencsi79

Julcsi, én azt kívánom, hogy ne kelljen két hét múlva kezdened, mert már a pocakodba legyen a babó!!!!
rencsi79

Rencsi79: Gratulálok a 3 pici embrikéhez. Mától kismami vagy. Nagyon vigyázz a picikre. :lol:
17 mm-es mnyh. csúcsszuper. Nekem 14-es volt, mikor Kitti befészkelte magát.
Az utro és a duphaston nem befolyásolja a teszt eredményét, de nem is kell, hiszen pozitív lesz. :lol: :lol: :lol:

Renna77: Ahogy Szimbáné írta, más intézetben sokkal többet kell várni. 2007-ben, mikor kezdtem egy másik intézetben is voltam januárban. Azt mondták, hogy az első belülti augusztusban lehet. A Dévaiban 2007 márciusában voltam először, áprilisban már kezdtük a stimut és 2007 szeptemberében már megfogant a 2. lombikból a lányom. Úgyhogy szerintem egészen "gyorsan" lehet haladni, ha jók az eredmények. (Saját vélemény!)

Szimbáné: Tovább mennek a drukkok!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Köszönjük a drukkokat! :D 8) :D
(Ránk is fér.. :? :cry: :roll: )
szimbáné

köszi Csomeekám! :D Már ma többször beszéltem hozzájuk, hogy szépen növesszék a bolyhokat és kapaszkodjanak erősen! :D

Ez mikori kép Kittiről? Nem teszel fel még egy párat?

Szimba család: én is folyamatosan drukkolok!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
A kicsi meg fog tapadni és punktum!!! Ahogy Moncsi mondta, nektek ez JÁR!
rencsi79

Renna! Bár már Szimbáné is leírta, megint elismétlem, hogy ez a verzió csak akkor lép életbe, ha a szabályozás szerint az OEP terhére nem végezhető el a beavatkozás. A Dokinak mindegy, hogy ki fizet, ezért akarta, hogy várjunk inkább egy hónapot, csak mi nem szívesen dobtunk volna el egy ígéretes alkalmat.
Azt ne gondold, hogy a lombik olyan, mint mondjuk egy vakbélműtét. Itt rengeteg tényező van, ami szerepet játszik a sikerben és minden egyes körülmény statisztikailag más és más sikerrátával kecsegtet. Az átlagos, 25-30 %-os sikerráta a valóságban annyit jelent, hogy a beavatkozások ilyen arányban végződnek terhességgel. Ebből nem nehéz kiszámítani, hogy egyrészt több a sikertelen, mint a sikeres program, másrészt ez csak az átlag, tehát ebben az is benne van, hogy valakinek már az első is sikerül, valakinek meg csak a nyolcadik. Az esetek 10 %-ában még ez a technológia sem tud segíteni, ezt is el kell fogadni. Mindent összevetve ebben az intézetben a sikerráta úgy hozza az országos átlagot, hogy nem pattintják le egyből azokat, akiknél az esélyek rosszabbak. Gondolj bele, mekkora kihívás olyanoknak "segíteni", akiknek a sikeres babásodáshoz csak egy bíztató szó szükségeltetik... :) Itt nem egy olyan esettel találkoztunk, ahol úgy lett baba, hogy erre egy lyukas garast sem adott volna senki és ami a legszomorúbb, Dévain kívül nem sok olyan, úgymond orvos lett volna, aki foglalkozott volna egyáltalán az illető problémájával. A fórumozók történetei alapján - ahogy már Szimbáné is leírta - nem kaphatsz valós képet az intézet eredményességéről, legfeljebb az ottani körülményekről, illetve az eljárásokról gyűjthetsz hasznos információkat. Én nem egy olyan embert ismerek, akinek itt az első lombik sikerült (ami egyébként nem túl gyakori!) és pont ezért nem is fórumozott. Az információra nem sok szüksége van annak, akinek az első vizsgálattól a babásodás tényét megerősítő UH-ig alig pár hónap telik el, pedig hasznos dolog informálódni. Egyébként biztos vagyok abban, hogy sok "kezdő" olvasgat minket, de a többség csak akkor kapcsolódik be aktívan a fórum életébe, amikor már vannak tapasztalatai, tehát már túl van legalább egy sikertelen inszemen, vagy lombikon.
Tagadhatatlan, hogy az intézetben sokat kell várni (alkalmanként, nem a programban való részvételre!) és a konzultációs díj sem alacsony, de amikor a program elindul, ennek már nincs jelentősége. Ha olcsóbb gyógyszereket akarsz, akkor nem fognak drágát adni, tehát emiatt se izgulj! Mi egyébként korábban még utazgattunk is, de most már csak erre spórolunk. Nálunk is érezteti a hatását a válság és lehet, hogy holnap kiraknak a munkahelyemről, de nekünk az idő túl drága és egyébként is: mit ér a pénz, ha nincs kire költeni? :roll:
Ha nincs benned elég bizalom Iron Doki iránt és mondjuk kéthetente szükségeltetik tőlünk ezzel kapcsolatban valamiféle megerősítés, akkor az már régen rossz. Én csak tanácsolni tudom, hogy Ironnal és az ő szakmai felkészültségével kapcsolatban azoknak higgy, akik tudják is, hogy miről beszélnek, mert sok olyan embertől hallhatsz roppant "bölcs" dolgokat, akik sosem tették be a lábukat az intézetbe. Emlékszem, hogy milyen elégedett voltál az első konzultáción tapasztaltakkal, nem egyszer részletesen meg is írtad. Gondolom, nem véletlenül. 8)

Rencsi! Gratula a 3-hoz! 8) Tegnap hogy-hogy nem derült ki, hogy egy harmadik is éppen arra készül, hogy felálljon a rajtvonalra? :o (Amikor mi a punkció másnapján telefonáltunk, ezt említették először.) A lényeg az, hogy a különböző korú embriók miatt a helyzet most sokkal ígéretesebb, mint azt tegnap gondolhattuk. 8) Higgyetek abban a piciben, az nagy túlélő lehet... :D Bár az említett gyógyszerek nem befolyásolják a teszt eredményét, ne tesztelj túl korán! Bírd ki legalább 2 hétig, OK?

VJulcsi: Nem tudhatjuk, hogy az inszemhez ideális tüszőmennyiséghez elég lesz-e a Closty, vagy pedig szükség lesz külső hormonbevitelre. Minden attól függ, hogy a 2-4 c.napi hormoneredmények mit mutatnak.

Csomee & Rencsi: Köszönjük a drukkokat! 8)
szimba

Gratula Rencsi a három embrióhoz! Remélem eljött a Ti időtök is Szimbáékkal együtt!

Renna!
A fórum tényleg nem fest valós képet. Akik "babásodnak" általában elhagyják a fórumot, legalábbis nem járnak már vissza napi szinten. Tulajdonképpen azok vannak itt, akik "akcióznak" éppen, és ha ez évekig tart (mint pl. nálunk 6 év), akkor évekig itt vannak...

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Sziasztok.

miciona:arra a leveledre válaszoltam ami a ruháddal kapcsolatos.De lehet hogy elveszet mert miután elküldtem kidobot a gép.zért kérdeztem.

rencsi:hát valószinűleg akkor nem láttalak titeket.De képzeld én is 180cm magas vagyok.
Egyébként gratula a 3 embrikének.Küldöm a ragasztóanyagokat++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
melánia

csomee:ha megjön a mensim akkor kezdünk.Egyébként megértettem,amíg nem vagyok a programban fizetünk aztán nem. :oops:

Valószínűleg mi is a drágább gyógyszercsomagot választjuk csak érdeklődtem itt nálatok.

szimbáék:ragasztó++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
melánia

SZiasztok,

Megjöttünk mi is. Találkoztam Katával, egy hős volt, de majd Ő elmeséli.

Rencsi, gratula a három embrikéhez. Most pihenj sokat, ne olvass hülyeségeket a neten, mint én csinálom. :wink:

Szimba család,
Folyamatosan csuriban a kezem értetek. :wink:

Nálunk minden rendben szerencsére. Baba 33mm, nagyon megnőtt. :oops: Elindult a végtagfejlődés. 10 hetes. 8)
Bodogságunk határtalan. :lol:

Többieknek is puszi

Kép
gmelcsi1

Melánia,
sajnos azt nem kaptam meg :(
pedig azóta, küldtem és kaptam is pü-t.

Gmelcsi,
és tényleg látszik már a pocakod???

Rencsi,
nagyon ügyesek , hogy 3-an is megmaradtak, örülök Nektek!
Lehet, hogy az endod miatt nem kapsz mást csak a duphaston+ utrot? Vagy olyan jó volt a progi szinted?

Kata,
Tényleg hős voltál? Gyere már mesélj!! Most aztán Neked is hajrá spontán baba :wink: :)
miciona

Ja! Holnaptól kezdjük inni a György tea babaváró csomagját. Ő a bükkszentkereszti javasember. Valaki ismeri a termékeit? Gyógynövények. A babaváró csomag : 6 hét tisztító tea, 6 hét méherősítés. Az eladónő nagy büszkén mesélte, hogy nem egy kismama lett, olyan is, aki előtte lombikozott sikertelenül.
Persze, akinek nem átjárható a petevezetője , meg van még egy-két probléma amelyik esetben nem segít.
miciona

Sziasztok!

Renna, igen, ez már a harmadik.Az első kettő, úgy gondolom, már nem mérvadó költségeit tekintve mert az első 2006 őszén, a második 2007 tavaszán volt. A mostani gyógyszerköltsége 86 000 Ft volt. Vass doki most nem kérdezte tőlük hogy a drágább, vagy az olcsóbb csomagot kérjük-e. Egy-egy drágább gyógyszernél érdeklődött, hogy melyiket kérjük. Mert amelyik olcsóbb azzal az ügyeletre kell menni, a drágább meg kényelmesen otthon is beadható.
Az, hogy miért nem sikerült az előző kettő, konkrétan nem derült ki. Eléggé stresszes munkakörrel rendelkezem, és nagy valószinűséggel ez nagyban közrejátszott benne. Nagyon érzékeny vagyok ilyen téren. Ezért is próbáltuk most azt, hogy kizárjunk ezalatt a három hét alatt minden ilyen tényezőt. Most sem sikerült teljesen, de lényegesen jobb a helyzet.
Attól függetlenül, hogy most sikerült-e, vagy sem, én bízom a dokimban. Mert az a nagy helyzet, hogy konkrétan azután, hogy megtörténik a beültetés, már nem nagyon sokat tud tenni a siker érdekében. Annyi mindennek jól kell ahhoz együtt állnia, hogy sikeres legyen egy terhesség, hogy azt a mai orvostudomány nem tudja garantálni.
A dévai intézetnek meg, ahogy az előttem szólók is megírták, az a lényeges előnye, hogy nincs várólista, nem pattintják le az embert, és irgalmatlanul őszinték. Nincs lacafaca. Viszont, ahogy korábban is írtam, neked kell érezned, hogy jó helyen vagy! ha valai bizonytalanságod van, kérdésed van, nyugodtan megkeresheted a dokit, biztosa válaszolni fog. Godnolom, az első konzi alkalmával kaptatok tőle névjegyet. Azon rajta van az e-mail címe is. Pl. velem előfordult, hogy azon keresztül kerestem meg, és tettem fel a kérdéseimet. Eddig még mindig egy napon belül válaszolt.

modrooka

Rencsi, Szimbáné BABARAGACSOK!:-))))))))

Ercsikati, remélem minden OK!

modrooka

Kata,
Hol vagy már? Tudtam, h hős leszel és hogy minden rendben lesz! :)
Ha kipihented magad, gyere, de azért nyugodtan aludj egy jót :)

Rencsi,
Szuper! :) Nagyon drukkolok, hogy befészkelődjenek. :)

És köszi a drukkot a spontám babásodáshoz, de nem tartom valószínűnek :( Mindegy is, én már teljes erőbedobással az inszemre készülök, és őszintén szólva, alig várom, hogy megjöjjön :)

Szimba,
Nektek is mennek a drukkok! Köszi a válaszod az inszemes kérdésemre. Azt nem tudod véletlenül, hány tüsző a 'megfelelő', vagy a minimum egy inszemhez?

Modrooka,
Jaj nagyon drukkolok, már csak 1 nap! Holnap reggel tesztelsz, ugye?

Melcsi,
Gratulálok! Ez a képen te vagy? Mert akkor tényleg jó nagy a pocid 10 hetesen :) Bár úgy látom, jó vékony voltál, gondolom akkor azért jobban látszik. Amúgy bárkié is, nagyon helyes kispocak :)
vjulcsi

Renna,
Én január legvégén beszéltem először Dévaival telefonon, minden vizsgálat nélkül, és 2 hét múlva inszemem lesz.
Nagyon eseménydúsan telt az elmúlt 2 hónap, egy percig sem éreztem, hogy csak úgy telne az idő céltalanul. Szerintem ezt ennél gyorsabban nem lehetett volna.
Ugyan még nem vagyok túl egyetlen beavatkozáson sem, és nem tudom, mennyire lesznek majd sikeresek... de abban biztos vagyok, hogy a doki mindent meg fog tenni ennek érdekében, és ha ne adj isten nem lesznek sikeresek, az nem rajta fog múlni.
vjulcsi

Modrooka,
Neked is megy a babaragacs :)))))))
Holnap meg +++++++++++++++++++++++++++++++++teszt

Kata,
Minden ok ugye?
Már 2 napja nem tudom milyen az idő :))))
Tegnap nem is öltöztem megfelelően:))

Julcsi,
Tudod mikor van pérésed? Mostanában vagy félidőben nem? Hőmérő? Ovu kalkulátor? Vessél be mindent :) Hajrá spontán baba!!
miciona

Julcsi,
Én úgy tudom az inszemnél nem cél a sok tüsző, sőt túl soknál nem is csinálják, mert az veszélyes lehet.
A barátnőmnek 3 volt. Ennél több nem is cél.
miciona

Julcsi,
én is így tudom, hogy az inszemnél semmiképpen nem cél a sok tüsző. Mert itt a többes terhesség méginkább előfordulhat...és lássuk be a hatos ikrek egy nagyon magas nőnek is veszélyes....

modrooka

Sziasztok,

Köszi csajok, de nem én vagyok a volnalzón. :oops: Bárcsak ilyen csini lennék. Egyébként látszik már, a kolleganőm is mondta. :wink:

Az inszemnél valóban nem cél a túl sok tüsző. Nekem is 3-4 volt, annál több nem is jó.

Modrooka,
Nagyon drukkolok, holnap reggel az első dolgod az legyen, hogy írsz. :wink: Érzel valamit?

Kata, gyere már.

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!

Itt vagyok! Bocsi, hogy tegnap nem "jöttem" de olyan jó volt itthon lenni és bebújni az ágyacskámba és egy jót aludni! Ezért bocsi, hogy csak most jövök! :oops:

Túl vagyok rajta, és tényleg hős voltam! :oops: :lol:
Minden úgy volt, ahogyan a lányok leírták! Az ápolónők fantasztikusak voltak, Apánkról meg nem is beszélve! :) Tényleg mindent mondott, és folyamatosan kérdezte, hogy mit érzek. Én meg mondtam, hogy "mintha mentsruálnék", erre azt mondta, "az jó" én meg kérdeztem, hogy kinek? Mert hogy nekem nem az tuti!
A vérnyomásom kicsit megijesztette a nővéreket, mert a műtét előtt 168 volt, de ezt ráfogtuk arra, hogy izgulok! Aztán amikor vége volt a műtétnek, akkor már közel 180 volt! Meg is ijedtek! :o :o Mondtam, hogy jól vagyok, csak had üljek fel, mert tényleg rosszul leszek fekve. Aztán megengedték, hogy felüljek, de akkor meg el kezdtem szédülni! :o :o Fel akartam állni mindenképpen, és menni egy kicsit, mert tudtam, hogy akkor jobban leszek! Na én felálltam, és elindultam. Tényleg jobban lettem! :) Kimentem Ercsiapuhoz, hogy minden rendben aztán lefeküdtem az ágyra, és akkor éreztem, hogy valami nem ok. Nagyon elkezdett görcsölni a hasam, de kb. 20 perc múlva már nem éreztem.
De a lényeg, hogy mindkét oldal átjárható, igaz a jobb oldal picit "be volt ragadva" - Apánk mondta így - de megoldottak mindent! A jobb oldalra két db fehér folyadékot kellett "fellocsolni", mert a jobb oldali vezeték nem volt olyan szabályos, mint a bal, ezért nem találta el elsőre Apánk, ezért volt szükség a másik adagra is! De egész végig nagyon odafigyelt rám, és nagyon kedves volt. Kaptam láb és arc simogatást is! Az elején és a végén is!
3-ra hívtam ErcsiAput, hogy mehetek haza, de csak 4 után értünk be hozzá. Kaptam én is gyógyszert, amiből tegnap 2-t ma pedig 3x1 et kell bevenni. Két napig no sex :o aztán mindent bele, mert most esélyem van rá, hogy spontán teherbe essek! Szóval ez volt! Túl vagyok rajta, és tényleg ki lehetett bírni! :)

Modrooka!
Mi a helyzet? Ha jól látom holnap tesztelsz! Mit gondolsz? Mi lesz? Érzel valamit?

Rencsi!
Jó volt talizni! Nagyon szorítok, hogy most már tényleg legyen baba! :)

Miciona!
Sajnálom, hogy nem tudod milyen az időjárás, de amíg nem dolgozom addig nem fogok korán gép elé ülni, ezért inkább nézd este a tv-t hátha eltalálják a másnapi időjárást! :lol: :lol: :lol:
Ja és én tanúsíthatom, hogy Melcsinek tényleg látszik már a pocak!

Szimbáék!
Nagyon-nagyon szorítok nektek. És nem szabad feladni! :)+++++++++++++++++++

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Modrooka MI VAAAAAAAAANNNNNNNNNN?????????

Ercsikati örülök, hogy simán ment minden. Hajrá a családalapítás! :-)

Csomee én is örülök, hogy megismertelek. Sajna a héten nem tudtunk lemenni,mert anyu nagyon beteg. Tegnap felszúrták az arcát, de jövőhéten tuti hívlak! :-)

Gmelcsi tök jó már a 10. hét. :-)

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Kata,
Szuper :)) Tényleg egy hős vagy!!! Lehet,hogy azért volt utána még görcsöd, mert picit nehezebben ment a jobb oldal. Legalábbis nekem egyáltalán nem volt utána görcsöm, és nekem nagyon simán átment. Akárhogy is, szuper, hogy minden rendben, és hajrá a spontán baba ebben a hónapban! :)
Most pedig pihengess, használd ki, hogy ilyen gyönyörűségeg időben nem kell dolgozni menned :)

Miciona,
Hááát, rámennék én a spontán babásodásra, de nem olyan könnyű. Nekem mindig, mióta a gyógyszert abbahagytam, nagyjából szabályosan jött meg, középen nagyon szép pé-vel. Néhány hónapig hőmérőztem, ott is szépen látszódott, illetve UH-val is,plusz még fájt is mindig, szóval tudtam, mi a helyzet. Na, de ebben a hónapban semmit nem éreztem, csináltam lh tesztet is, és soha nem lett pozitív. Most vagy korábban volt pém ebben a hónapban, vagy még nem volt, vagy béna vagyok- a lényeg ugyanaz :( Sajnos más dolgok sem úgy alakultak, hogy nagyon bíznék benne.
De már nem szomorkodom emiatt, tényleg a következő hónapra koncentrálok :)

Azt miért mondjátok, h inszemnél nagyobb az ikrek esélye, mint lombiknál? Azt gondolnám, hogy a lombik a 'biztosabb'.
Jaj bárcsak egyszerrek két baba jönne.... :)
Remélem nem lesz nehéz három gyönyörű tüszőt növesztenem :)
vjulcsi

Ági!

Happy Birthday Manók! Nagy-nagy gratula a nagy napon! :)
Mi jót kaptak a törpik?

Kép

KépKép
ercsikati

Melcsi,
Ne haragudj, biztos írtad, de nem emlékszem: neked a stimu mivel volt? milyen gyakran kellett alatta járnod Déviszhez illetve vérvételre? Mennyi hiányzásra számítsak abban a két hétben a munkából?
Egyáltalán 2 hét volt? Hányadik napon volt neked?
Bocs a sok kérdésért... :oops:
vjulcsi

Julcsi!
Én is örülök, hogy már túl vagyok rajta! :) Nem volt egyszerű menet, de azért annak is örülök, hogy minden rendben van! :)
Még nem látom, hogy bármiféle vonalzót kreáltál volna magadnak! Mi ennek az oka? :?: :?: :?:
Egyébként én is így vagyok vele, mint te. Amikor szeretném, akkor semmi sem úgy megy, mint előtte! Amikor a 21. napi vérvételen voltam akkor persze 34 napra jött meg. Előtte meg órát tudtam volna igazítani hozzá! Hát ez van! Talán lehet ezért lesz baba, mert most semmi sem úgy alakul, ahogyan szokott!
Hajrá a spontán babáért! :) Mi is azon leszünk! :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
ercsikati

Ági,
Juj tényleg, sok boldogságot kívánok a gyerekeknek! :)
Mivel készültök, hogyan ünnepeltek?
vjulcsi

Jaj tényleg Ági,

BOLDOG SZÜLINAPOT A MANÓKNAK!!!!!!

Kép
gmelcsi1

Sziasztok,
köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat, meg hogy drukkoltok nekünk. Nagyon aranyosak vagytok! :D Teljes nyugiban telt ez a nap, ahogy Apánk mondta, úgy mintha nyaralnék a tengerparton....:)

Szimba,
én sem értettem, hogy miért nem mondta a kicsikét APánk, pedig direkt rákérdeztem, hogy a "meg nem érettekből nem lett semmi?". Na mindegy, már lényegtelen, itt kapaszkodik már ő is a pocakban!

Miciona,
nem tudom mennyi volt a progi szintem, bár azt sem tudom mi számít jónak. Mivel nektek adott mást is, direkt rákérdeztem, hogy nem kell-e szurit kapnom, azt mondta, ez elég lesz...úgy legyen! :D
Hogy döntöttél, kezdesz a következő vörösöknél vagy majd csak nyáron? Nem rosszabb így, ha ilyen "közel" lesz az esküvő, mert akkor még csak kb. 1,5 hónapos lesz a baba a pocakodban....?? :D

Modrooka,

nagyon szorítok neked!!!!++++++++++++++++++

Melcsi,
nem tudsz feltenni uhképet a törpiről? Milyen gyakran kell menni Apánkhoz?
rencsi79

Ági,
Boldog szülinapot a Kicsiknek!!!!

Rencsi,
Hétfőn megyek Apánkhoz rákszűrésre, kiváncsi vagyok mi lesz. Mármint tuti megnézi a tüszőket is. Amúgy már Szimbánénak írtam, de itt még nem , hogy nem szeretnék most újabb stimut.
Pont ma a meló helyen is úgy alakult a helyzet, hogy nyugi nem lenne, futásra nem sok idő maradna, + az esküvő. Szóval ősszel folytatnánk csak. Azért is próbálok addig ki minden természetesnek mondott eljárást. Gyuri bácsi gyógynövényei, méhpempő, mágneses kezelés.
Viszont tényleg csökkenhet a finanszírozott eljárások száma, úgyhogy Szimbánénak még azt mondtam, hogy csak jövőre megyek , de átbeszéltük és idén még egyet bevállalok.

Kata,
nagyon ügyi voltál! Akkor hajrá spontán baba neked is!!!
miciona

Modrooka! Mát teszteltél.... Nagyon várom az örömhírt!

Szimbáné, Te vagy a következő, aztán Rencsi. Nagyon szorítok azoknak a csöppecskéknek! :wink:

Miciona, esküvő mellett (GRATULÁLOK!) én sem vállalnám a következőt. Szerintem jól döntöttél.

Kata!Már nem is vagy ParaKata! Hajrá BABA!
Puszik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: