Nagyon köszönöm.
Üdv mindenkinek,
MJ-Móni
2004.11.15 17:36
) Előre sajnálom szegényt, hogyha rendszeresen fel kell kúsznia ide a 3-ra (nincs lift, elég magas emeletek).
)
)2004.11.15 19:54
2004.11.15 20:23
2004.11.15 20:58
Kár, hogy nem néztem meg a netet indulás előtt, csatlakozhattam volna hozzátok... de így legalább nem kell, hogy a csontrecsegést kövesd holnap, mert meg foglak ismerni 
2004.11.16 08:41
2004.11.16 09:02
2004.11.16 10:45
2004.11.16 11:48
2004.11.16 12:38
2004.11.16 13:12
2004.11.16 14:12
Ki se lábaltunk a náthából, mire Lacika hozott egy hányós vírust haza a bölcsiből, amin ő 2 óra alatt túltette magát, de aztán szépen végigment az egész családon. Én kb. fél napig hánytam szinte folyamatosan, utána még 2 napig alig éltem. Életem Párját meg még nálam is jobban megviselte.
Hú, lányok, ne tudjátok meg, milyen érzés pocakosan öklendezni. Ehhez képest az első 3 hónapi taccsolások kimondottan élvezetesek!
, szerintem nem ciki.
Ha megszületik a kisbabánk, jó darabig úgyse lesz alkalmunk lazítani, nem árt előre feltöltődni egy kicsit.
Meg náluk olyan a menza, hogy kéthavonta szedett össze hányós - hasmenős fertőzéseket.
Nehogy már ne tudd, hogy az enyém ki.
(táblázathoz) 

) vettem egy 5 darabos készletet valami 2500,- Ft. körüli áron. Direkt kismama bugyi, de ránézésre "normális"
formája van, szóval utána is lehet majd használni. Tiszta pamut. 2 fekete, 1 szürke és 2 fehér volt egy csomagban. Nekem beválltak.
). Ezek szerint nem érdemes?
2004.11.16 16:33
2004.11.16 17:04
2004.11.16 18:25
2004.11.16 20:21
karácsony előtt még megajándékozom magam egy felvétellel! A repülést az első 3 hónapban nem ajánlják a kismamáknak, utána már lehet amíg a repülőtársaságok engedik. Változó, hogy melyik társaság meddig enged fel a gépre, általában 32-34 hétig még ok. Ha nekiindulsz, vigyél egy orvosi igazolást a terhességedről és arról, hogy hányadik hétben jársz, úgy elsőként mehetsz be és ülhetsz végre le. (A Genfi reptéren 3 órát kellett várnom mivel késett a gép, az összes szék foglalt volt, és SENKINEK nem jutott eszébe átadni a helyet. Kérni meg nem szeretek... ) Elvileg karácsonyra a párommal kéne mennem Aix-en-Provence-ba, de akkor már 6 és fél hónapnál tartok majd, és kicsit aggódok. A "majdnem sógornőm" is terhes, 2 hónappal előbbre jár mint én, a legaggodalmasabb ember akit ismerek. Ő azzal nyugtat, hogy 10 percre van tőlük egy klinika ha baj van. Nem nyugtat meg a dolog... egyrészt a "nyugati" orvosi ellátás egyáltalán nem olyan fantasztikus mint ahogy azt a többség itthon elképzeli, másrészt ha gond van, akkor nekem az én orvosom és az én kórházam kell! Megnézném a sógornőm reakcióját ha elhívnám a 3. trimeszterben, és közölném vele, hogy semmi gond, tőlünk 7 percre van a Margit! (Neki ecettel kell mosni a zöldségeket, és citromlével a gyümölcsöt amióta terhes...
) Hú! De kipanaszkodtam magam! Hát ez ugrott be így hirtelen a repülésről... legközelebb biztos átgondolod majd, hogy kérdezz-e tőlem valamit...
2004.11.16 20:42
2004.11.16 21:11
Szegény pocakbabára alig jut időm, pedig már mozgolódik
2004.11.17 10:29
2004.11.17 10:47
2004.11.17 16:34
)2004.11.17 19:41
2004.11.17 20:15
Na mindegy.
Azért jó, így arc szerint is látni titeket.
Az ismerősöd meg nem semmi azzal a gyümölcs mosogatással. Szerintem a jóból is megárt a sok. El sem tudom képzelni, hogyan fog a baba immunrendszere fejlődni, ha születése után is ezt fogja csinálni.
a Cz. Endrénél, és megnyugtatott, mert az AFP egy kicsit magasabb volt (bár, mint utólag kiderült azért, mert 1 héttel később vették le), de a 12. héten a tarkó redő is határon volt. Szóval én is láttam rémeket rendesen.
De végül szerencsére minden rendben van.
Te se aggódj, gondolj arra, hogy tuti minden rendben lesz!!!!! Szorítok!!! Én pl. egy nagy parás vagyok, 2 hete voltam egy vérvizsgálaton az őssejthez (szintén nagyi állja)
, és ott volt AIDS teszt is. Hát mit mondjak, tisztára ideg voltam, hogy mi van akkor, ha kiderül, hogy AIDS-es vagyok...pedig nagyon kis kifinomult életet éltem, és élek most is...csak valahogy tartok ezektől a "valamitkideríthet vizsgálatoktól"
De szerencsére most is kiderült, hogy megmaradok. A férjem csak röhög rajtam, hogy milyen kis parás vagyok.
2004.11.17 21:37
2004.11.17 22:18
Meg elunk...
Bar vannak napok, amikor alig.

Es orditott, mint a sakal.
Az elso alkalommal, amikor teat adtam neki fel nap bombi utan, rogton bevagott fel decit. Es utana elegedetten elaludt.
Kerj majd kisfius kek szuloszobat! NEkem mindket fiam a kek szobaban szuletett, az mar be van jaratva.
A szuloagyon fekvest elore ugysem tudja az ember elkepzelni, eleg azt ott helyben atelni...
NAndi tegnap volt 4 hetes, ennek oromere 4500 gramnak mertuk (3450-nel szuletett es 3250-nel jottunk haza a korhazbol), ZSombi imadja ot, de nekem olyan lelkifurim van, mert ZSombival alig tudok foglalkozni az allando szopik miatt.
Azert remenykedem, gyorsan tulleszunk ezen az elso 2-3 honapos nehez idoszakon.
2004.11.18 00:15
Örülök, hogy a kis minike jól van, és szépen fejlődik. Biztos nagyon izgi lehet, újra egy pindurka a családban. Már nagyon irigyellek, de már engem is csak egy pár hét választ el.
A kék szülőszobáról csak annyit, hogy szerintem fogok én kéket-zöldet látni...gondolod van jelentősége?
Báááár, ha te mondod. Akkor kéket kérek.
2004.11.18 11:52
grrr... Politika
Na, erről, majd külön...
A tea gyakorlatilag meg se látszik a víz színén, de végül is fekete teából tényleg minél kevesebb, annál jobb.
A témához kapcsolódik, hogy vigyél cumisüveget. Na, ezt érdemes komolyan venni, mert valami förtelmes boci-cumi a kórházi. Én vittem, és most is vinni fogok ici-pici lyukú újszülötteknek való (?) cumival cumisüveget, hogy legyen, de egyébként nem értek egyet a teáztatással. Minél többet lóg a baba a cicin, annál hamarabb, és annál több lesz a tej. Márpedig ugye minnél éhesebb, annál szorgalmasabb egy újszülött.
Szóval szerintem vésztartaléknak jó ha van kéznél cumisüveg meg tea, de tényleg csak végszükség esetére, mert nagyon könnyen el lehet rontani a kezdet kezdetén a baba szopizási kedvét és tudását.
Persze különböző tapasztalatokon is alapul.

2004.11.18 12:20
Nem is gondolnám, hogy van ilyen, de törekedni fogok én is!
2004.11.18 12:44
Én a magam részéről szívesebben megyek be egy jól felszerelt, működő kórházba, ami kicsit sem az enyém, mint egy olyanba, aminek nem lehet becsukni az ablakait, és 6 fok van a zuhanyozóban. Sajnos nem emlékszem, melyik kórház ez, de itt van Bp.-en, a multkor volt egy riport róla az RTL Klub híradójában.
Olyan igazi transzparensre való duma.
Annyi hazugságot és mellébeszélést hallottam már politikusoktól, hogy meg se lepődnék, ha az Óbuda újság következő számában az ellenkezőjét nyilatkozná ugyanaz az illetékes, aki most ezt mondta. Ha meg számonkérnéd, azt felelné, hogy igen, a múlt héten még azt mondtam, és a múlt héten még működött is.
Egyébként abból, hogy szőröztem itt a kórházprivatizáció ellenes érveléssel, nehogy azt gondoljátok, hogy szerintem privatizálni kellene a kórházakat. Ha a másik oldal hasonló minőségű érvelését idézte volna itt valaki, akkor azzal kötekednék. Az a fő bajom ezzel (és a határon túli magyarok kérdésével is), hogy nincsenek rendesen kidolgozva a megvalósítás részletei. Megkérdezik a "nép"-et valamiről, úgy általánosságban, és mindenki a saját elképzelései szerinti megvalósításról szavaz. Meg lehetne valósítani a kórházprivatizációt úgy is, hogy jó legyen, és úgy is, hogy rossz. Ha én most igennel szavazok, felelős leszek azért, hogy utána mit fognak művelni a politikusok az én akaratomra hívatkozva?! Nos, az én véleményem az, hogy abból a tengersok pénzből, amibe a népszavazás és a reklámkampányok kerülnek, érdemesebb lett volna az ablakokat megcsináltatni azon a bizonyos kórházon. Kár, hogy arról nem lehetett szavazni, hogy legyen-e népszavaszás...
2004.11.18 14:09
2004.11.18 15:03
2 évvel ezelőtti tapasztalatom azt mondja, hogy hiába viszel kislukú cumit, amikor oda kerül a sor, hogy a babádat az éjszakás nővér megeteti, akkor több mint valószínű, hogy bizony a bocicumival fogja megetenni, nem pedig a gyerek saját cumijával. Méghozzá azért mert elmondásuk szerint nincs arra idejük, hogy minden egyes gyereknél pici apró lukon kivárja amig kiszürcsöli a gyerek a cumit. Aztán az éjszakás nővér valószínű inkább csak teáztatni fogja, de előfordul, hogy ad majd neki tápot is.
2004.11.18 16:12
pont ma voltam a védőnőnél, 86 per valamennyit mért. Aggódva kérdezte, hogy jól érzem-e magam...
2004.11.18 16:15
Szerencsére a Kedves nem egy finnyás típus, megeszik mindent, amit elé teszek, de volt már olyan, hogy szó nélkül lapátoltuk mindketten a môvemet, aztán egyszercsak ránéztem, és kitört belôlem a röhögés, hogy most minek szenvedünk, ez olyan rossz, hogy dobjuk ki a fenébe és együnk inkább vajaskenyeret!
2004.11.18 16:38
, csak megkérdezi, hogy mit mértem reggel. A szívhang hallgatást pedig úgy élvezem! A baba már kevésbé... a kütyünek annyi élettani hatása van csupán, hogy egy kicsit felmelegíti a magzatvizet, de ez nagy ellenállást váltott ki a pici fiamból! Úgy mozgolódott, hogy még kivülről is láttuk! (Mi lesz velem két hónap múlva??? Az oldalamon fog kimászni ez a gyerek?!) Apropó! Van egy-két fiúnév a listánkon, de nehéz a döntés. Nem tudom, hogy magyarul hülyén hangzanak-e... az egyik a Maxime (nem túl furcsa az X miatt?) a másik az Antoine (Antoán). Szerinted melyik használhatóbb? (A páromnak a Rémy is tetszik, de szerintem olyan lányosan hangzik, ráadásul a Rémy Martin-t juttatja az eszembe.)2004.11.18 16:54
, csak megkérdezi, hogy mennyit mértem reggel. A szívhang hallgatást annyira élvezem! A baba már kevésbé... a kütyünek annyi élettani hatása van csupán, hogy felmelegíti egy kicsit a magzatvizet. De ez is akkora ellenállást váltott ki az én pici fiamból, hogy kívülről is láttuk a mocorgását! (Mi lesz velem 2 hónap múlva??? Kimászik majd az oldalamon ez a gyerek?!) 2004.11.18 17:22
2004.11.18 17:42
Az nem semmi, ha el kellett kezdenetek a hozzátáplást, és fokozatosan le tudtatok állni vele. Óriási eredmény, őszintén gratulálok!

A tejtermelést meg az az inger váltja ki, hogy szopizik a baba. Persze nem azt akarom mondani, hogy soha, semmilyen körülmények között nem adnék teát a kisbabámnak, csak azt, hogy óvatosan kell bánni vele.
Csak leírtam a véleményemet az általad ideollózott "érvek"-ről. Mivel beírtál ide valamit, (ami ugyan meglehetősen OFF,) azt hittem, szeretnél beszélgetni róla. Ha nem, akkor teljesen fölöslegesen fáradtál, guglizni mindenki tud magának, arról, ami éppen érdekli.
2004.11.18 17:54
2004.11.18 19:10
Szerintem olyan sokfele baba van es olyan sokfele szitu a szules utan, hoyg majd ugyis eldonti az elet, hoyg kell-e teaztatni a gyereket vagy sem.
). 

2004.11.18 19:58
2004.11.18 20:08
Ja, és a Ti gyereketek...
2004.11.18 21:28