A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Moose:idáig fel sem tünt,hogy aggodalmas vagyKép

Fic:jaj,elfelejtettem,hogy nektek is gyors gyógyulást kívánokKép

Gigi:könnyen osztom az észt korkülönbség ügyben,ehhez képest nálunk 10 évKépTudod,ember tervez.....

petergabi

Macs:mi van veletek?Összeszokott már a kis család?Szoptatás,éjszakák?Ha van egy "kis" időd írjKép

petergabi

Ja Juc, majusban mar nem erek ra, akkor epp szulok! Akkor mehetek elobb, vagy kuldjem apat majusban? Vagy kerdezzem meg ovit hetfon es ne zaklassalak mar ennyit? Es Ada ilyen messzire jar fozni? Hogy cipeli at az edenyeket a varos masik felere? Kép
moose

sziasztok!
Köszönöm a korkülönbséges tanácsokat. Erősen foglalkoztat a kérdésKépBár mi még csak 8 hónaposak vagyunkKép
Klasszak a képek, a beszélgetések és fotók azonosításával próbálok felzárkózni. Gyönyörő babák vannak a csapatban! az anyukákról nem is beszélve.
Manóka! Végre láttam Emmát kicsomagolva!Kép

Szülésznőt minél előbb le kell foglalni!!! Érdemes velük megismerkedni a kismamklubban, de ha erre nincs időd, szerintem itt is szívesen ajánlanak a lányok. Nagyon jó szülésznők vannak! Én Újvári Borinál szültem, és nekem bevált!

Ezek szerint már influenza vírus van? Mindenkinek jobbulást!!! És c vitamint!!!

mi nagyon el vagyunk apátlanodvaKép férjem munka ügyben elutazott, úgyhogy most apja helyett apja vagyok Bazsinak. Nem sok sikerrelKép

Bazsi mostanában kezdett el mászni, és ha kiteszem a járókából a szőnyegre, két perc alatt bejárja a lakást! a számítógép is veszélybe került. eddig tartott a jólétKép

egy hete nem alszunk, óránként szopi van, de szerintem csak lelkileg kell neki. a cumira nem alszik vissza. alig eszik, amiket eddig szeretett, pl alma, az se kell neki. Ez lehet a fogzás miatt?

kezdek kétségbe esni! aztán lehet, hogy csak apa hiányzikKép

Kép
Kép
zuzmo1

Gabi,
most csak épp bekukk, hogy éltek e még ( én most épp nem nagyon Kép), de holnap írok mindenféléket, ha túléljük az éccakát. Azér' gondolok ám rátok Kép
Most megyek, mert fürdetjük a hercegkisasszonyt, úgyhogy lesz böbmbi Kép

Akiket még nem ismerek, sziasztok és üdv itt Kép

Jucus,
láttam a köved, nagyon helyes darab. Remélem jól vagy Kép

Betegeknek jó bulást Kép

Pussz
MacsésegyhetesFülöpkebébi
macskanyu

Pocak!
Hálám örökké üldözni fog, én is kerestem ezen a honlapon, de vhogy nem sikerült megtalálnom, nem tudom, mit bénáztam össze? Nagyon köszi!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

ezt a képet még felteszem nektek, ma csinálta a Zapa, bár szerinte némileg szexkép-stichje van a dolognak, de remélem nem ezt látjátok majd benne Kép legalább is nekem mást jelent.. Kép

Kép
macskanyu

Moose!

Mikorra vagy kiírva pontosan?Május első hete a beíratás,de feleslegesen NE menj óviba mert még nagyon korai nyúszinak az óvi és ugy is azt mondják,hogy bölcsi.
És ne parázz mert a körzetibe fel kell venni majd ha itt lesz az ideje.ÉS el kell menned majd úgy is a nyíltnapokra mert honlap alapján meg ha elsétálsz az épület előtt,nem fogsz tudni semmit az óviról meg az óvinénikről....De nem magyarázok nekd mert úgy is azt csinálod amit a kicsi fejedbe vettélKépÉS miért menne ilyen korán óviba Nyúl kisasszony?Reggel tudod milyen macera a két kölköt elkészíteni stb...?Na majd mesélek.

MAcs!

Jól vagytok?tessék bővebben is,és nálunk is bömbölés volt fürdésnél.

Juc
20170114224602

Jaaj, Macs, de szééép kép!!! KépKép

mindenkinek köszi a jókívánságokat, jobban is vagyunk, sokkal! de azért szobafogságban vagyunk...

Isti egész nap szaladgál, körbetolta az egész lakásban a bébitaxiját, és csak rója a köröket, pedig szilveszterkor még alig pár lépést tudott megtenni Kép

közben folyik az orra és krákog ezerrel
nagyon úgy hangzik, mintha szegény kis Vincének is ez lenne a baja Kép
gyógyuljon meg az a drága, kedves kisfiú!

Arien, én Faludihoz jártam, mondjuk én sztk-ba, és nála is szültem, és nagyon rendben volt. kérdezz nyugodtan róla bármit! a magánrendelésről Szmagdi tud majd írni, mert ő oda járt! és fiad vagy lányod lesz?
szülésznőt én nem fogadtam, én úgy gondoltam, h mivel ott lesz végig mellettem a párom, és minden szülésznő tök jó (itt is mindenki ezt fogja mondani, meg a doki is, ha megkérdezed) ezért jó lesz az ügyeletes is. és nagyon jó volt. de ha szeretnél felfogadni, akkor minél előbb, ne nagyon várj vele, néhányuk iszonyatosan le van terhelve. és boldog pocakosodást! Kép

votiv 8)
votiv

Zuzmó, ne ess 2ségbe Kép ha bármi baj van, itt nyugodtan kipanaszkodhatod magad!
én párom is folyton utazgat, decemberben majdnem 3 hétre hagyott itt egyedül a gyerekkel, úgy, hogy előtte költöztünk ki falura... (najó, vidékre Kép)
szóval nagyon meg tudlak érteni!
a fogzás tényleg minden napirendet teljesen felborít, sajnos Kép

votiv 8)
votiv

Macs:tényleg szép ez a képKépHihetetlen,hogy 1 hete szültél és ilyen jól nézel kiKépKomolyan,én ilyenkor....ááááááá hagyjuk inkábbKép

petergabi

nagyon jók a mayás képek!!!
Timin nagyon meglepődtem, rengeteget változott! KépKép
és Mása és Orsi is nagyon szimpi! Kép
és minden baba és mama nagyon jól néz ki Kép

votiv 8)
votiv

Macs!

Gratulálok! Nagyon szépek vagytok! Én már nem is emlékszem, milyen egy újszülöttet szoptatni. Bazsóka állandóan izeg-mozog, össze-vissza csapkodKép

Kép
Kép
zuzmo1

Örülök, hogy Istók és Votiv bulgat már!Kép

Macs, GYÖNYÖRÛEK VAGYTOK!!!!!!!!! csodaszép ez a fotó! illetve Te vagy csodálatos, és persze a kicsikéd!Kép

Vince délután nem aludt, ezért korábban megfürdettem és lefektettem, és tök hamar bealudt. Még nyűgös, levert és lázas volt majdnem egész nap, meg néha köhécsel, de a reggelin kívül nem volt több hányás Kép és a kedve is jó volt, csak akkor bömbizett nagyon be, amikor meg akartuk nézni a torkát. Mert azt mondta a dokinéni, h azt tegyük meg, de nem engedi. Talán holnap, most az a lényeg, hogy pihen, és gyógyul. És az étvágya is rendben van. Kép

KÖSZÖNÖK MINDEN KEDVES JÓKÍVÁNSÁGOT, NAGYON JÓL ESIK! Kép

Szép estét mindenkinek!
fic.
ficánka

Moose, nem ígérek semmit Kisvakond ügyben.

Macs, nagyon szépek vagytok!
zanza

Moose!

Neked mekkora és milyen kis vakond kell ami Pesten nem kapható?KépMár megint valami úrimulatságon jár az eszed!

juc
20170114224602

Soosoo!
Gratulálok, tényleg jól titkoltadKép
Nagyon kíváncsi vagyok, kisfiú lesz-e vagy kislány?!

Lindi!
Én annyira ritkán sminkelek, amióta Emma megszületett, pedig azelőtt smink nélkül nem mentem ki a lakásból! Most csak jelesebb napokon sminkelek, pl. amikor tali vanKép De ugye rúzst így sem kenhetek magamra, mert mindig puszilgatom EmmátKép

Macs!
Nagyon szépek vagytok!
És nálunk is volt üvöltés fürdéskor, itt nyugtatgattak a lányok, de akkor azt hittem, soha nem lesz vége! Kitartás, gyorsan eltelik!

Ma úszáson már a haladó csoportban voltunk, Emma iszonyatosan élvezte, sokkal jobb feladatok vannak, végignevette az egészet és alig lehetett kirángatni a vizből óra végén.

Férjem ma bulizik (egy kollégáját búcsúztatják), úgyhogy próbálok pihizniKép

Kép
Kép
manoka11

Köszönöm a bókokat Timinek! Szerencsére apjára ütött nem rám!Kép
Timi haját párommal ketten vágtuk, látszik is a frufruján!Kép Én elkezdtem, de páromnak nem tetszett, ezért utánaigazított! Szerintem mostmár csak elől lesz neki vágva, máshol hagyjuk nőni!

Johi!

Milyen iskolát kezdtél el? Lemaradtam!

Zuzmo!

Szerintem lehet fogzás miatt a nyűgösség!

Macs!

Nagyon szépek vagytok a képen, amit feltettél!
ildi76

Szia Lányok!

Na most feltett szándékom, hogy egy nagyon hosszú hozzászólást írok, mert olyan rég nem reagáltam semmire, de bennem vannak a gondolatok!

Juc!
Megdöbbentem a kövedet látva, nem csoda tényleg ha megjártad a poklok poklát.(Így mondják?)Pannának meg jobbulást! Pont írtad, amire kiváncsi voltam, hogy a műtét ideje alatt hol volt a Panna. Én most fogom január végén először egy hétvégére itthagyni a családot(megyek ottalvós csajbuliba). Kiváncsi vagyok mennyire sértődik meg a lánykám. Azért hiányoztál te is a mayából.

Kisün!
Utólagosan is boldog névnapot! Nagyon jó kis kajákat eszik Dóci! Végiggondolva Lillám nagyon zöldségkoszton él, na jó husival/sajttal. Valszeg ez azért van, mert az anyja is ilyen növényevőKép

Kisbetegek jobbulást és sok C-vitamint mindenkinekKép

Macs!
Nagyon jó ez a kép, szerintem ez nem szexuális. Egyszer beszélgettem egy csajjal és azt állapítottuk meg, hogy egy kisgyerek mellett a cici teljesen átértékelődik nemi szerevből valami mássá, amit szoptatáskor nem szégyenlünk elővenni bárhol( na jó nem mindenki), amit különben nem tennénk meg.

Soosoo!
Jaj ez nagyon jó hír, akkor most már hány pocakosunk van? Gratulálok és tényleg nem lehetett észrevenni a mayában.Kép Ja és köszi, hogy azért a fiúk mellett néha pesztráltad a Lillát is, amint ott rakoncátlankodott a vasútnálKép

Dóra én vagyok a mayás képeken a mintás pulóveres csaj, szöke hosszú hajjal. A csíkos szerkóban meg Lillusom.Kép
beetrix

Persze így elmaradt a mára tervezett szülinapos buli, de nem csak Vince miatt, hanem drága apóskámnak múlt éjszaka vesegörcse volt Kép. Ügyelet, kapott szurit és gyógyszert, mert találtak követ is, hátha kihajtja. Szegényt nagyon sajnálom. Van valakinek valami segítő 5lete?
ficánka

na folytatom:

Magdi!
Tök jó képek lettek és ezer bocs, hogy a Lilla van rajta sok képen, de nem tudtam megállni, annyira jó a gépetek. El tudnád nekem küldeni a Lillás képeket nagy felbontásban a beatrixhidkukacinterwareponthu-ra? előre is köszi!

Zsan!
Igiboy nem kímélt, pedig amikor hazajöttünk gondoltam, hogy ő már rég alszik.

Lenne egy kérdésem játszóház kapcsán:
ma voltunk a Camponában, rengetegen voltak, ahogy elnéztem azt a rengeteg gyereket arra gondoltam, hogy a Lilla még kicsi ehhez, majdenm 17 hónaposan. Vagy ez hülyeség?Lehet már ekkora gyereket oda beengedni, vagy be lehet vele menni? Tapasztalt anyukák nyilatkozzatok lécciKép

Azért ne csak a Tescót bántsuk: vettünk egy fóliázottt sajtot az Auchanban, amin két cimke volt, de ezt már csak otthon vettem észre.Az alsón, ami nem Auchanos volt a csomagolás dátuma 12.15 volt, ez a pedig kilógótt az áruházi cimke alól, amin viszont a csomagolás dátuma jan. 6 volt. Na melyiknek hidjek?
beetrix

na folytatom:

Magdi!
Tök jó képek lettek és ezer bocs, hogy a Lilla van rajta sok képen, de nem tudtam megállni, annyira jó a gépetek. El tudnád nekem küldeni a Lillás képeket nagy felbontásban a beatrixhidkukacinterwareponthu-ra? előre is köszi!

Zsan!
Igiboy nem kímélt, pedig amikor hazajöttünk gondoltam, hogy ő már rég alszik.

Lenne egy kérdésem játszóház kapcsán:
ma voltunk a Camponában, rengetegen voltak, ahogy elnéztem azt a rengeteg gyereket arra gondoltam, hogy a Lilla még kicsi ehhez, majdenm 17 hónaposan. Vagy ez hülyeség?Lehet már ekkora gyereket oda beengedni, vagy be lehet vele menni? Tapasztalt anyukák nyilatkozzatok lécciKép

Azért ne csak a Tescót bántsuk: vettünk egy fóliázottt sajtot az Auchanban, amin két cimke volt, de ezt már csak otthon vettem észre.Az alsón, ami nem Auchanos volt a csomagolás dátuma 12.15 volt, ez a pedig kilógótt az áruházi cimke alól, amin viszont a csomagolás dátuma jan. 6 volt. Na melyiknek higgyek?
beetrix

Bocs ez az üzi kétszer ment el,de egy fatális helyesírási hibát kijavítottam és mégis a rosszat is beraktak, nem értem.
beetrix

Votiv: kösziKép

Kép
Kép
zuzmo1

Fic, jaaj KépKép erre szokták ajánlani, hogy macskaköves úton kocsikázzon, vagy szálljon fel pl a 7-es buszra egy körre, vagy az öcsém múltkor mondta, a vidámparkban van vmi "Trükkös szék" Kép esetleg céklalé?

votiv 8)
votiv

Johi!
annyira ég a fejem! még néztem is, hogy de kislányos, de hát gondoltam sötét felsőben van Kép . olyan egy barom vagyok Kép . tök szép baba,mint ahogy írtam, csak én vagyok a vak. ezer bocsi tőletek!!!!
hogyhogy már suliba jársz? múltkor még aludni se volt időd! hogy fogsz így pihenni végre???
én a Sperti kúpot ajánlom! nagyon jó!

Zanza!
igen tök jó lenne a Libero baba figurák!!! légyszi tedd el nekeem!!! és sajnos a férjem nem engedi, hogy újabb mazsolát hozzak a házhoz Kép , úgyhogy én nem kérek. Kép Kép milyen üzlet ez?

Jucus!
magánban bármikor szívesen küldök képet,a neten nem fogsz találni rólam (legalábbis remélem). megkértem mindenkit, hogy rólam ne. ennek egyéb okai vannak, nem csak mert nem szeretnék egy bálnát viszont látni, de van egy figura, aki folyton leskelődik utánam, más fórumra beteszi képeimet, úgyhogy inkább nem. oké?

Gigikém, ejnye!!! Kép hogy fogunk így együtt szülni?

Macskaanyu!
ó de irigy vagyok! olyan szépek vagytok a képen!!! dehogy szexkép! és így tartja a fejét Fülike? szóval, hogy nem gurul le a feje, meg ilyesmi. úúúúgy szeretnék én is így szoptatni. de mikor Lencsi hajlandó volt, akkor én is ilyen kis buksit láttam.

Beet, természetesen az Auchannak higgyél Kép Kép.
amúgy ha nincs baja a sajtnak, ed meg. de babának ne adj! Kép

ancsipancsi

Fic, amikor anyukámnak volt köve, lépcsőztették a kórházban!Kép A végén aztán inkább kivették. az biztos, hogy sokat kell inni!

Kép
Kép
zuzmo1

Magdi!
Elfelejtettem írni, hogy nagyon jók a képek!!!
Az összes gyerek nagyon cukiKép

Kép
Kép
manoka11

Beet!
Melyik játszóban voltatok? mert ott kettő van, az egyik inkább kisebbeknek. Mi ott voltunk Petrával ... és igen, kb. ennyi idős lehetett, mint Lilla, mert még nem volt pocakom Kép...érdemes talán délelőtt menni, akkor ott nem voltak sokan...

Macs!
Gyönyörű a fotó! Kép

Magdi!
Köszönjük a szagojás fotókat, nagyon jók lettek! Kép

Jóéjt!
Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Gabi, Moose, jól vettem észre, hogy a tetves sport tv csak a nyegyeddöntők felét adja le?? csak 2 meccset látok a műsorban 4 helyett, grrrr
miért nincs nekünk amcsi tv-csatornánk??? miközben az utolsó falusi német kábeltévét is adja a hülye upc... nem lehet valahol az interneten nézni?

votiv 8)
votiv

Nagyon köszönöm mindenkinek aki válaszolt nekem, azt hiszem elmegyek a kismama klubba, és körülszemlélődöm, mert nincs még választott szülésznő...szép vasárnapot mindenkinek!
arien

Arien, nem tudom, mennyire számít ez nálatok, de egyes szülésznőknek van "tarifájuk", méghozzá nem is kis összeg. mielőtt felkéred, esetleg tapogatózz körbe, csak hogy nehogy mellbevágjon a dolog.
a kismamaklubban meg rengeteg érdekes dolgot megtudsz majd és kérdezhetsz is bármit. az én időmben még a szülőszobákba is be lehetett kukkantani, mondjuk horror volt, ahogy 60 ember 4 csoportban dübörgött végig a szülészeten.. (utána nem sokkal ezt be is szüntették)

neked is szép vasárnapot! Kép

votiv 8)
votiv

Fic, hogy vagytok? És Ti, Juc? Pirus? Green?

Moose, a Gyermekorvos nélkül szerintem alapmű Kép de helyén kell kezelni ezt is, hiszen első sorban az anya józan mérlegelésére van bízva, mikor viszi orvoshoz a gyereket, ebbe a könyv nem szólhat bele Kép meg orvosa is válogatja, hogy mennyire antibió-hívő, meg egyszerre ?vagon recipét ír stb. szóval nem minden doki "veszélyes" Kép

votiv 8)
votiv

Votiv, drága vagy, h érdeklődsz, naszóval az éccaka elég mozgalmas volt, 2-3 óránként megébredt, kétszer kb. 1 órámba telt, hogy visszaaltassam, és hajnalban erőltetnem kellett kicsit a szopit, mert nem nagyon érdekelte a téma. Én meg száraznak éreztem a száját, meg kben is sok-sok ideje nem ivott már, víz meg nem kell neki csak nappal és pohárból, de végül azért evett, no nem olyan étvággyal, mint máskor. Most reggel láz nincs, néha krahács, meg egy kicsit nyomottabb és rosszkedvűbb is, mint szokott, de azért én remélem, h túl vagyunk a nehezén. Most épp játszik a járókában, és énekelget. Kép
És Ti hogy vagytok?
ficánka

Szép jó reggelt (?) mindenkinek Kép

Most próbálom ki, milyen is a szoptatva babanetezés, mivel addig tuti van kis időm, meg egy szabad kezem Kép. Rövid helyzetjelentés: Füli-baba tényleg izomból tartja és forgatja is a fejecskéjét, anyja legnagyobb rémületére, mertmivel mindenki azt mondta, hogy eleinte nyekleni fog minden irányba. De ez csak akkor igaz,ha bealszik,az aztán igazi rongybaba effektus Kép de nagyon édes Kép Tök jól eszik és mostanság rákapott a majd' 4 órás folyamatos alvásra. Igazából nagyon jó baba ( kopp-kopp-kopp), ha összegezni kéne, elég kevés egyenlőre a bömbi, mondjuk 20% meg plusz 10% nyüfi.

Most L pelusozni, aztán jövök, ha tudok

pussz Macsék Kép
macskanyu

Macs, örülök a jó híreknek! Kép nagyon ügyes a kicsikéd!

Most van nálunk "tízórai" idő, de Vince nem nagyon akar enni. Pár korty, aztán annyi. Azért remélem, nem lesz gond, szerencsére vannak tartalékai. Kép
ficánka

Macs,
szerintem gyönyörű kép Kép

Beet,
Dóci, úgy látszik, nem rám ütött, mert én is zöldséges vagyok Kép egyébként rengeteg zöldséget kap ő is, csak hát a nagy kedvencek (amit minden körülmények közt határtalan mennyiségben töm magába) nem ezek Kép

Fic,
apósodnak jobbulást!!!! Meg Vincének is!

Magdi,
mayás képek tökjóóóóóók Kép

vera (15+6)
kisün

Macska!
folyton a fotód járt az eszembe reggel is! olyan klasszak vagytok! és ahogy valaki írta, tök jól nézel ki szülés után! látszik, hogy jól megvagytok a babáddal. szerintem ha eddig nem volt sírós, ezután sem lesz. nálam már a kórházban kezdődött a hasfájás. Lencsém is tartotta a fejét, de ha szopiról volt szó, akkor inkább elrántotta. Kép

ancsipancsi

Vera, köszi, igyekszünk! Kép mindig irigykedek kicsit, amikor a neved melletti kis zárójelet látom Kép de nem nagyon ám! mikorra vagy kiírva? nemsokára lesz uh, jól emléxem?

Macs, Ancsinak igaza lehet, sztem sem lesz sírós már Fülöpke, és mint mondtam, gyönyörűek vagytok! Kép
ficánka

Votiv!

Köszi kérdésedet,kutyabaja már Pancának csak a kanalat tolja el ha be akarom adni neki a gyógyszertKép

Ti bultok?

Juc
20170114224602

Juc,
mintha magamat látnám, én is állandóan eltolom a kanalat, ha be akarják adni a gyógyszeremet Kép

Fic,
majd neked is lesz megint ilyen zárójel Kép a hivatalos dátum július 3. Kép UH kb. 3 hét múlva lesz, jövő héten AFP Kép

v
kisün

<font color="0000ff">Itt vannak a csíkos ruhás képek a kórházból:

Kép Kép

Proone & Klári</font>

KépKépKépKép
proone

Fic, Juc, köszi, bambulgatunk... Kép
Isti ebéd utáni szunyáját tölti, még mindig dagadt zöld cicák laknak az orrában, és lelkesen krehácsol Kép de jó a kedve, szerencsére.
nekem megjött a menetrend szerinti vasárnapi irtózatos migrénem, meg kicsit fáj a torkincám, de egyébként nincs nagy gáz Kép
izgulok az ami foci(sták)ra, mert most van nagy elődöntő meccs Kép közben meg nyalom a lakást, fúúúj Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Ancsi, nyugi, tök rég óta felszúrtam a figurákat az üzenőfalamra. Nem vesznek el.
A bolt egy busz megállós trafik. Gondolom egy nagyon unatkozó nagymama csinálja a bábukat. Láttam most kicsi Cicamicát is, de az kötve volt. Kép

Proone, Klári milyen kis pindur volt.

Kisün, utólag is boldogot!
zanza

Proone,
gyönyörű Klári babád van. Nekünk is volt ilyen csíkos Kép
sajna már régen nem láttam a táblát, de ha még nem tetted be, akkor felraknád a megszületett Fülöpkét, meg a paramétereket?

Votiv,
jó bulást mindkettőtöknek, bár ez ilyen nyálinger idően nem is eccerű.

Ancsi,
köszönjük. A szopi nálunk sem indul können, mert olyan izgatott a kajától, hogy foratja a buciját, meg a kezeit tömködi a szájába, úgy hogy a cicinek már nincs hely Kép

Véleményezést kérnék tőletek:
történt ugyanis, hogy itt járt a védőnő, meg a gyerekdoki és jól eltiltottak a szpotatás idejére a köv.kajáktól: paradicsom, paprika, uborka, hüvelyesek, brokkoli, karfiol, karalábé, káposzták, kukorica, összes gyümölcslé, citrusfélék, tej, gyümölcsök,( kivéve banán, kevés alma, avokádó) _De akkor mi a fenét egyek, pláne, ha én amolyan 80%-os vega vagyok, és nem imádom a a húst, valamint ilyen mennyiségben a tésztát sem. Nem ehetek folyton spenótot, meg tököt. Nem is beszélve arról, hogy akkor honnét lesz nekem vitaminom? Állítólag ha megszegem ezt a sajátos diétát, akkor a gyerek hasfájós lesz és jól megnézhetjük magunkat. Sztem ez így hülyeség, de hát laikus vagyok. Nektek milyen tapasztalataitok vannak? valami javaslat??

tanácstalanmacska
macskanyu

Macs!
Az nem törvényszerű, hogy ettől mindtől hasfájós lesz! Ki kell tapasztalni!!! Nálunk Petránál bármit ehettem, Doninál első hónapokban észrevettem, hogy ha brokkoli volt az ebéd, akkor nyűglődés volt este...szóval akkor kicsit hanyagoltam, de ez 1-2 hónapot jelent csak...
Tejre pedig azt mondják, hogy mértékkel, de ebbe belefér napi pár deci...de ezt is ki kell tapasztalni, én ha kicsit többet ittam úgy vettem észre, hogy Doni többet bukott másnap...
Szóval tapasztald ki, Nektek mi az, ami esetleg nem jó...
... és ha egyszer olyat eszel ami gáz, az nem azt jelenti, hogy "hasfájós lesz", max lesz egy kellemetlenebb estétek...meg tapasztalatotok Kép

remélem azért segítettem kicsit!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Macska: Ami téged puffaszt, hajt, az a gyerekkel is ezt teszi. Ami nem, arra ne legyen gondod Kép Illetve próbáld kis mennyiséggel, ha nincs gond, akkor nem kell eltiltanod magad tőle. Én pl a tejet nyakló nélkül ihatom, de a zöldbab nagyon sokáig volt tiltólistás, egész kis mennyiségtől üvöltés volt.
Szóval csak a józan belátásod szerint Kép Szerintem, amiből baj lehet, az a tej, a káposztafélék, a hüvelyesek, karalábé. A paradicsom, uborka héj nélkül nyugodtan. Gyümölcsből akármi mehet, max megpucolod.
Sz'al ne hallgas senkire feltétel nélkül, Fülöpke és a Te ízlésedre hallgass csakis Kép
Fülöpke gyönyörű, és okos baba, szól, ha nem tetszik neki valami Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Macs, ökölbetömés nálunk is volt.... hajjj, boldog gőzmozdonyos idők.Kép

Macs, Bogárkának és Oxinak teljesen igaza van. Kép
zanza

Sziasztok,

Macs: nagyon szép a kép rólatok.
Nálunk nagyon hasfájós volt Fanni és bármit ettem, neki fájt a hasa. Már szinte semmit nem ettem, és mégis. Szóval szerintem nem törvényszerű, hogy mitől is fáj. Persze van amit jó elkerülni, de tényleg egyénileg ki kell tanapsztalni.
Ügyes Fülibaba, hogy tartja a fejét, Fanni is első pillanattól csinálta, szóval tök jó. Fürdetés nálunk mindig is a kedvenc program volt, a mai napig a nap fénypontja.

Proone: Kláribaba is helyes nagyon.

Ancsi: ne égjen a fejed. Miért kellett volna neked tudni, hogy Õ kicsoda és milyen nemű? Most már tudod és ez a lényeg. Tényleg néha fiúsan öltözik, mert uncsitesója fijjjjjjjjúúúúúúú és tőle örököljük a rucikat.

Moose: említett könyv meg van nekem is, vannak jó részek és vannak nagoyn szarok. Azért néhány használható gondolat van benne, de valóban nem túl sok.

Ildi: iskolával persze, hogy nem tudsz lépést tartani, mert minden nap mást akartam. Most végre elkezdtem a táplálkozás tanácsadó, életmód tanácsadó terapeuta képzést, szép hosszú képzés, de jó lesz majd valamire. Nagyon jó a képzés, most épp anatómiát nyomatjuk ezerrel.

Na mék, mert eddig csak az iskolapadban ültem.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Macska:
véleményem, mint hasfájós anya véleménye: bármit ettem, a baba sírt. minden este 2 órát üvöltött, és folyton magam okoltam, kerestem a bűnös kaját. fél adag tejet kapott, mert kevés volt a tejem. szóval szerintem a hasfájós baba mindig sír, még a tápszertől is. megfigyeltem viszont, hogy valóban árthatott a fokhagyma, sok paradicsimlé, paprika, sok tej. 3-3,5 hós korában véletlen ettem káposztás rétest, és nem lett tőle baja, mert eddigre már nem volt hasfájós. azóta mindent eszem, még bablevest is ettem szilveszterkor.(még mindig kap anyatejet is)
és itt jön a lényeg: első pár hóban tanul emészteni, és mivel Füli nem hasfájós, igen hamar ki tudod szűrni, hogy mi ártott neki, ha elejében nem kevered a puffasztó kajákat. eszel pl. káp. főzeléket, ha aznap-másnap nem sír nagyon (rugdalva), akkor eheted. ha rí szegény, és lábával bicajozik, akkor 3 hónapos koráig az adott kaját hanyagold. utána megint kipróbálhatod. védőnőre ez ügyben ne hagyatkozz, mert én sem ettem végül csak vajas zsemlét, aztán akkor is sírt a baba. Kép
és Lencsi elejében visított a fürdés miatt. pár hét alatt szerette meg. egyszer úgy sírt, hogy levegőt se vett.

Oxi!
a nyakló nélkül tejen olyan jót nevettem! Kép
amúgy hogy van a szépséges hosszúlábú manöken lányod?? képzeld az én babám is már 65 cm, pedig csak ma 5 hós. nincs kedved fotót betenni?

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: