A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

sziasztok!

Heni,
Nagyon jó pihenést kívánok Nektek!!! Csinálj sok- sok képet.....

Helikopter baleset: ne is mond!!! Szörnyű ami történt.... :cry:

Veronikusz,
Nem tudsz valamit Krisztáékról??? Mióta otthon vannak, azóta még nem is jelentkezett.... :cry:

Tünde,
Nyugi, Bene okos, értelmes kisfiú.... Azért ha megnyugtat, akkor vidd el orvoshoz, de szerintem a fiúk amúgy is kicsit lustábbak..

KÉpzeljétek, nem rég hívott Grazsyna (szülésznő), hogy rendben vannak-e a leleteim... (múlt héten Ő vette le a labort+ a GBS-t) Annyira meglepődtem, viszont nagyon jól esett!!! :D SZóval ha eljönne az idő, akkor nyugodt szívvel mennék szülni.... :lol: :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!
Itt vagyunk, itthon. Atom fáradt vagyok. Első éjszaka gyermek három óránként 30-40-et evett, nagykönyv szerint, tegnap másfél óránként 20-at. Tejci kezd beindulni, de csak bimbóvédővel szopik, bár a csecsemős Böbe tartott nekünk gyorstalpalót utolsó nap (csak akkor volt benn :cry: ), és próbálgatjuk bimbóvédő nélkül is, de nagyon hamar ideges lesz a legény, ha nem úgy van, ahogy ő akarja, amikor peidg éhes. De ez is több, mint a semmi, a lányomhoz viszonyítva. Nekem már az is csoda, hogy szopik, és csak az én tejemen él egyenlőre. Aztán később lesz-e elég, azt nem tudom.

Szüléstörténetet majd próbálok összehozni, de most nyöszörgés van. Annyit előre, hogy nagggyon gyors voltam, és bazira fájt. Bár mondták, hogy a második bazira fáj, de hogy ennyire! :roll:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
de jó hogy jöttél! :D HAJRÁ SZOPI!!!! ügyi voltál! :D

HARMADIKRA MIT MONDANAK???? :roll: :shock:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Keszeg Évi mit mondott? :)

Kép
Kép
kriszta36

Amit mondott, úgy lesz. Nekem is megmondta. :)

Kép
Kép
kriszta36

Tünde: igen, nekem is a ringatás jött be, bár néha elalszik a babakocsiban is, ha tologatom, illetve előfordult már (ritkán) hogy elaludt a saját ágyában, ha a pociján volt a kezem és érezte, hogy ott vagyok... Ja, meg az autó is bejönne, csak nem autózhatok vele körbe-körbe minden órában :D A szélcsövet a doktornéni is mondta, de valahogy idegenkedek tőle... De aztán lehet hogy ráveszem magam...

Vica, ez tényleg jó!!! Mikor átkerültem a másik dokihoz a II-re, nekem is annyira jól esett, hogy már az első találkozás után ha csak felhívtam is már rögtön tudta hogy ki vagyok és emlékezett az összes leletemre :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judy, hason nem szeret aludni? Nekem mindkét gyerkő akkor aludt mélyen és nyugodtabban, amikor hasra tettem. Rossz nyelvek szerint azért, mert hason nagyon kifárad, ha megpróbálja emelgetni a fejét, később meg már megtanul elaludni, én ha ment, akkor hasra tettem, úgy simiztem, amíg elaludt. Villő még a bebugyolálást is nagyon szerette, de ez ebben a melegben kivitelezhetetlen.

Kriszta, nagyon ügyes voltál/vagy!

mtunde

Tünde, változó nála... van hogy órákig alszik hason, van hogy 10 perc múlva üvölt... De eddig mindig úgy tettem le, hogy aludt, nem próbáltam hason magától altatni... Köszi a tippet, kipróbálom :D

Kriszta, nagyon ügyes voltál!!!

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk!

Dóri
Gratulálunk mi is a babóhoz!!!! :D :D :D

[b]Borsika
Boginak boldog névnapot kívánunk!

Veronikusz
Nekem a harmadik volt a legkönnyebb szülésem. :wink:
(pedig előtte volt egy császárom is)

Aprooka
Drukk!!!!!!!!!!

Tünde
Küldöm a pozitív energiákat!+++++++++++
Szerintem nyugi! Bene egy normálisan fejlődő kissrác.
De ha megnyugtat, vidd el egy komplex vizsgálatra.
Szeretet és törődés a legfontosabb a gyereknevelésben, ez nálatok teljes mértékben megvalósul.

Vica
Mostmár tényleg te következel. Hogy bírod ezt a meleget???
Az én szülésznőim is ilyenek voltak, kell ennél baba és mamabarátabb hely? :wink:

Heni
Jó utat és kellemes pihenést!
Szerdán követünk titeket! :lol:

Ancsa
Tündérvirágszálad gyönyörű, mint mindig. :D

Vali
nagyon szép helyen voltatok! Nagyon jók a képek és azok a kék szemek!

Szép hétvégét mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Kriszta,
szija, kitartás! Gyerünk Peti, szoppanttyú!

Judy,
hasonaltatás Flórkánál is működött!!!

Bogi,
boldog névnapot!

Kisjankótól idéznék így éccakára:Anya, én egy kisfiú vagyok, de nagyon szeretlek!

(Volt más is, csak erre nem vagyok annyira büszke :roll: : ebéd közben közölte az apjával,hogy mocskos állat. Összenéztünk, mosolyogtunk, te olyan,mintha azt mondta volna, hogy...de hát Kisjankó ilyet nem mondhat, félrehallottuk. Fél perc múlva:az aprót megtarthatod, te mocskos állat.-Na mint kiderült, Nagyinál ott volt unokatesó, betette a Reszkessetek betörőket és együtt nézte a fiammal. Nagyi csak az látta, hogy fekszenek a kanapén, nevetgélnek-nem tudta, hogy mit néznek.A filmben 3x mondják el, ennyi elég volt a fiamnak, hogy megjegyezze. Jó lesz ez az oviba járás szeptembertől...)

Szinte mindig csak Flórkáról szoktam, teszek fel két frisset Jankóról:
Kép Kép
Na jóccak

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Aprooka,
hogy vagy, megy a drukk! De már biztos babázol!

Kriszta,
gratula mégegyszer és pihenj sokat. Bennem is él még élénken az első hetek nyűglődése. De azt nem tudtam, hogy egyre jobban fáj :shock: ez komoly? azt hittem csak a szoptatás(méhösszehúzódás), a szülés is? Para, para...
Miért baj, ha bimbóvédővel szopik?
Bogi is (kb 10-ből 8 x), de gondoltam, fogzás környékén leszokunk róla. Nekem mindenesetre sokkal könnyebb így.

Tényleg iszonyú meleg volt ma meg tegnap is, nehezen viseljük. Ma mondjuk újra a Margit-szigeten voltunk, férjjel, barátnővel, kutyával, ami szuper volt, tollasozás, lasztizás, kicsit futottunk is, és hát lazsáltunk a pokrócon, ami szuper. A levegő, az árnyék, minden! :lol: :lol: :lol: ettől múlik a depi!! :lol: :lol:

Kicsit visszaolvastam, hát…

a helikopteres baleset engem is nagyon megrázott, iszonyú…
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
mi a blog címe?

Vali,
gyönyörű helyen voltatok, eléggé írigyke vagyok.. gondolom a gyerkők élvezték nagyon! Képek szuperek! :lol:

Gabi,
Enci nagyon drága a kiskádban! :lol:
Egy kislavórnyi baba… és milyen hamar kinövik..

Tünde,
drukkolok, hogy minden ok legyen Benével. Én nem értek hozzá, de szerintem is annyira különbözően fejlődik minden baba, hogy inkább erről lehet szó.
Nekem két barátnőm egy nap különbséggel szült, lányokat, most 9 hónaposak, és az egyik már jár a másik mégcsak nem is ül. :shock: Viszont amelyik jár, annak meg nincs még foga.. :shock:
De abszolút megértem, hogy úgy érzed, Bene a legokosabb, legügyesebb, legszebb… ez így normális, nem?

Reni,
ebben igazad van, mostmég szinte semmibe nem „kerül” a baba (bezzeg a terhesgondozás!), viszont amint jön a suli, különórák, nyelvtanulás, táborok, többigyereknekmilyencipőjevan stb, mindjárt kész vagyon! De drukkolok Neked, hogy beleférjen egy tesó, és magunknak is!

Na mindjárt folytatom a visszaolvasást, most ennyit tudtam egyszerre megjegyezni.

Ja, és nagyon köszi a Bogi köszöntéseket! Jellemző anyjukra, hogy elfelejtette (mondjuk azt se tudom néha hogy milyen évet írunk... :roll: ) de a barátnők, család már köszöntötte. :lol:
Vendég

MSE,
nagyoncuki az egyik beszólás és :shock: a másik.
Pedig az a film gyerekeknek is szól.. :evil: Nem is gondoltam volna.. én is kiakadtam volna (fogok is, mert ez még előttünk áll.. :? ) Vajon oviban nem fognak hasonlókat tanulni egymástól?
Vendég

Képzeljétek, az egész telepen elment az áram.
Gyertyafényben zuhiztam.
Nagyon romantikus volt
:lol:

Aprooka,
Megy a drukk ezerrel!!!
olyan izgi!!!

[b]
Bogi [/b]babának boldog névnapot!!

Heni,
Jó pihenést Nektek!!!

Lilluska
hol van??

Veronikusz,
Hát igen, lehet hogy tényleg érzi, hogy lassan Ő lesz a középső! Az azt mondják, nagyon jó hely :wink:

Nagyon szép neve lesz! Van Panni és Panna is?
Mit kell még beszerezni???
és nem láttam a választ
hogy hogy lesznek "elszállásolva" a lányok?

JudyÉs most hogy van a pocak?

Vica

Igen, ez tényleg jó érzés! És örülök, hogy ilyenek vannak igy a szülés előtt. Ez a szép!!! :lol:
Hogy néz ki a szülésznőd?

Annyira borzasztó ez a baleset. :cry:
Leirnád a cimet!

Kriszta,
De jó, de jó!!!
Úgy örülök, nagyon ügyes vagy!!!
Szuper ez a két új vonalzó!!!

Adri

De jó hogy jöttél, hogy vagytok?
És merre mentek?
Jó pihenést!
Köszönjük a kedves szavakat!

Emese,
Az előbb már írtam de az árammal együtt az is elszállt!
Nagyon jól tetted hogy tettél fel képeket!!!
Hihetetlen miket meg tudnak tanulni pillanatok alatt.
Hát hiába ilyenkor még olyan az agyuk mint a szivacs
Képzeld mi voltunk kutyát simogatni,és ott volt egy 3 éves kislány is (Véda)
Már ott vagyunk egy ideje, mikor látom hogy a lányom a lábával simogatja a kutyát
Hú, hát teljesen elképedtem honnan látta, mert hát ilyet tölünk úgye nem látott
Hát mondja a kutyus gazdija, hogy Véda az előbb igy simogatta
Na azt én nem láttam de Lara igen.
Szóval jó dolog ez az óvi!!!
:wink:

Nyugodt éjszakát!!!

Remélem Lara nem ébred fel addig legalább amég nincs áram.

ancsaboszi

Ancsa!
WOW! Gyertyafényes fürcsi :lol: az tök buli! :D:D:D:D:D
Ja! Jó hely a középső :D én is középső vagyok két bratyó között :lol:
Pedig írtam! Vagy csak álmodtam, hogy írtam? :roll: eleinte velünk alszik, míg ki nem növi az utazóágyat, majd megy át a lányokhoz. :D
És igen! Van Panni is és Panna is :D
Még Szofi nevére be akarom szerezni a fürdető krémet, olajat, Konakiont, D-vitamint stb + még kell pár homeos bogyó + gabonaőrlemény + Karamalz sör (tudom hülye vagyok, de mond meg: KI FOGJA MEGVENNI ha most nem veszem meg??? Még papám se lesz!!!) + még 2db szopis melltartó + betétek + Katának az oviba EÜ-i csomag + szeretnék venni még egy kiskádba rakható gyerektartó állványt + egy új gyerekülést is szeretnék az autóba, mert a régi KICSIT gagyi és le is törött a rekeszajtó stb.

Kriszta!
Nagyon szuper a két vonalzó!!! :D
Évivel nem beszéltünk erről. Arról a bizonyos rossz érzésemről beszéltünk főleg! Szülésről annyira nem. :D végül is minek??? :lol: Te akkor most ÉVIVEL SZÜLTÉL?????

Adri!

Rátok is nagyon irigy-irigy! :D jó utat és nagyon jó pihenést! Kérünk tőletek is majd képeket!!!!
Köszi a POZITÍV bíztatást!!!! :D

Dorka!!!
Irgum-burgum! Most aztán már kérünk 2 mondatok, hogy minden ok!!!!!!

Vica!
Te hogy vagy Anyuci??? Elkészültél már mindennel?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!

Csak gyorsban, mert mindjárt itt van anyósom!

Veronikusz,
Igen, elvileg mindennel elkészültem csak még a szülésre nem készültem fel.... SŐT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most hogy olvastam Kriszta sorait, eléggé besz@rtam.... :oops: Én valahogy úgy képzeltem hogy a második könnyebb és gyorsabb... Legalábbis eddig így hallottam... De most eléggé megrémísztett a dolog... Eddig is voltak fent tartásaim de hát....

Szóval 2-3 gyermekes anyucik, légyszi nyilatkozatok hogy milyen a többedik szülés...... :lol: :D

Kriszta,
Hajrá szopi... Annyira kíváncsi vagyok a szüléstörire.... Azt gondoltam hogy gyors voltál....

Adri,
Köszi jól vagyok, a meleget leginkább éjszaka nem tudom tolerálni mikor már a hajtövemnél is folyik a víz..... :D Van légkondink, de hát Réka miatt nem mehet örökké, szóval csak abban bízom hogyha Lili megszülettik akkor ez a "klímaxos" :lol: korszak elmúlik...

Paklincs,
Kis Jankó nem semmi.... Gyorsan tanulnak a gyerköcök... Milyen nagy már, Ti húzzátok????

Ancsa,
Gyertyafényes zuhi?? :lol: :lol: Legalább Apucival együtt??? Tiszta romantika.... Elvileg Várnai Gabi a szülésznőm, de Ő 11-ig szabin van (de elvileg már 9-én hívhatom) és átadott a Grazsynak.... Ő egy nagyon fiatal, szimpatikus lány talán 1 évvel idősebb Tőlem... Nagyon kedves, és eddig csak jókat tudok róla mondani... :lol: Ha jól láttam, akkor az iwiw-en is fent van....

Valaki kérdezte, hogy Vida doki meddig van szabin... aug. 11-től van...

na most búcsút intek... Szép hétvégét!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok

Csak gyorsban én is, mert az eb jelzései alapján mindjárt riadó van :D

Paklincs: most leraktam hason és egy órája alszik :D Lehet hogy nálunk is beválik! Mindenesetre bizakodom :D
Kisjankó nagyon csibész a képeken!! :D :D Az első beszólás aranyos, a másik - hát nem semmi... Talán az oviban még nem tanulnak ilyesmit egymástól de az iskolában??? :shock: Épp most beszéltük apóssal, hogy bekapcsolta a Cartoon Network-öt és kiakadt, hogy milyen rajzfilmek vannak... Mondtam is, hogy az oké, hogy beszerzem a klasszikusokat dvd-n és csak azokat engedem neki nézni (ha már akkora lesz persze), de amint közösségbe kerül, úgyis megtanulja az ilyesmit is... :(

Borsika, Bogi babának nagyon boldog névnapot!!! (most már tényleg lepakolok a naptáramról, ígérem... Tiszta ciki, hogy itt van az orrom előtt és nem veszek észre semmilyen névnapot :oops: )
Örülök, hogy javul a hangulatod! A Margitsziget meg tényleg szuper erre :)

Ancsa, mióta szép az idő a pocak is rendben :D De még nem mertem abbahagyni az Infacolt... :? Szerintem most már kifogyasztjuk az üveget és utána meglátjuk... Lehet hogy nem is pocakfájós, csak frontérzékeny??? :roll: A fene se tudja eldönteni így, hogy mikor elkezdtem az Infacolt akkor javult az idő is, az újabb front meg Infacollal együtt is gázos volt...
Gyertyafényes zuhi :D

Veronikusz, ezerrel pörögsz :D

Vica, tarts ki, már nem sok van hátra! Hamarosan te is babázol megint :D Az időjárás meg katasztrofális, nem csodálom, hogy megvisel...

No jó hosszú lettem (mégse volt riadó) :D Illetve negyedórával ezelőtt volt egy légzésfigyelő-riadó, de csak lemászott az érzékelőről megint... Frászt kapok ilyenkor :(

No megyek takarítok egy kicsit, míg nincs itthon senki (csak az eb, de ő egyedül is fel tud tartani :D)

Szép hétvégét, remélem a jó idő kitart :D (bocs a pocakosoktól, tudom nektek a hűvös a jobb)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Csak nagyjából olvasgattam, mert felettünk lakásfelújítanak, elég zajos, és ki tudja Iván meddig tud tőle aludni.

Éjszakák nálunk is rémesek! Vagyis az esték. Este 8 és éjfél között általában 2-3szor ébred :(

Gabi
A férjemnek van egy húga, de nincs köztük különösebben viszony. Ha találkoznak jó, ha nem, akkor nem. Ez nekem fura :?

Paklincs
Hát nem nyugtattál meg ezzel a "nekem most egy harmadik kéne" dologgal :shock:
Játszón nálunk nagyon panaszkodnak az anyukák az oviban eltanult "szép magyar beszéd" miatt. Én a tesómtól kaptam meg. Olyan 7-8 éves volt (én 14-15), mikor le kurvázott, mert mondtam, hogy befejezel a házit és csak utána túrom elő a játékot, amit kér. Mikor leszidtam, látszott, fogggalma nem volt mit jelent. Szóval...ez még csak a kezdet :?

Adri
Itt asszem te vagy a legszakavatottabb két nagy gyerek mellett, hogy mennyibe is fáj a suli-ovi több gyereknek.

Csajok
Barátnőm fia június 10-én született. Jövőre lesz 3 éves, de ugye ovi csak szeptembertől, gyes meg csak 3 éves korig. Tudja valaki, hogy a kettő között milyen anyagi forrásokra lehet támaszkodni? B.nőm egyedülálló....

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Vica!
Nem kell ennyire megijedni! Nekem is a 2. könnyebb volt annyival, hogy sokkal gyorsabb volt. De Kriszta is azt írta, hogy gyors volt neki is. Nem akartam írni, mert csak a frászt hozza az ilyennel az ember a másikra, de tény, hogy minél többedszerre szülsz, annál fájdalmasabb SZÜLÉS UTÁN a méhösszehúzódás. Én ezzel csak Szofi születése után szembesültem szerencsére, így nem tudtam rajta előre agyalni és izgulni. Bizony én mondtam, hogy egy gyerek még tuti van bent, mert annyira fáj, hogy még biztos nincs vége. Na akkor mondta a szülésnő, hogy nyugi ez már „CSAK” a méhösszehúzódás és hogy a 3.-nál ez még „finomabb” lesz. :oops: De ezért ne aggódj! TE is vettél Cuprum Metalicumot, ami erre van!!! Én Szofi után SEMMIT nem kaptam. A szülésznő hagyott meggebedni a drága. Azért így sokkal bátrabban indulok neki én is. :D Szóval a szülés maga nem lesz fájdalmasabb!!!

Judit!
Betojok a kutyátokon! :lol: :lol: :lol: tök jó fej!!! :D:D:D

Mi jól vagyunk. Egészen jól aludtam éjjel. Vagy már túl fáradt voltam, vagy tényleg hűvösebb volt. :D De kit érdekel? A lényeg hogy tudtam picit aludni. :D
Férjem reggel megint elviharozott. Igaz csak 6-kor. Majd szerintem meggondolatlanul felajánlotta, hogy ha beviszem hozzá a lányokat akkor ő vigyáz rájuk. :lol: úgyhogy én meg nyakamba vettem a lábam és sikerült megint picit előrébb jutni a dolgokkal. Seggére is vertem egy csomó pénznek. :D és bár még lett volna mit intéznem, de a visszeres, fájós lábaim hazazavartak. :oops: Nem baj! Most megint kicsit haladtam. DU meg ha felkeltek a lányok lehet hogy leszaladunk a Balcsira csobbanni egyet. :D:D:D

ISO-FIX:
Van valakinek ISO-FIX-es pici babának való autósülése???? Kíváncsi vagyok, hogy hol mennyibe kerül és hol érdemes megvenni. Én speciel RÖMER mániás vagyok, de az 60 ezer. Nos az egy PICIT sok! Szerintetek érdemes ilyet venni??? Mármint ISO-FIX-eset!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Halihó!

Mi reggel felkeltünk, már 9-kor úton is voltunk(ez nagy szó tölünk), hogy lemegyünk a Velencei tóhoz, hú, hát nem jutottunk le.
Az M7 beállt lépésben mentünk, iszonyat kemény volt, de nem adtuk fel, hanem elindultunk a 7-re hát az dettó, csak ott csak egy sáv volt, így Diósdon feladtuk, és visszafordultunk.

Tegnap voltunk a Palatinuson, nagyon szuper volt, csak mindenki Larát nézte, vagyis inkább izgult érte, mert Ő ha elesett a vizben nem próbált meg felállni, hanem úszott tovább a víz alatt. Az egyik Nagyi meg is kérdezte, hogy úszik úgye, mondtuk hogy igen. akkor megnyugodtak. Azt hitték, hogy szadista szülők vagyunk, akik hagyják a gyereket a viz alaatt.
de a végére megtanulta hogy hogy tud lábra állni, egy kis úszás után.
Ezért jár úszni, hogy biztonsgában legyen, ha beesik fel tudjon jönni!
na nézem az írásokat

Veronikusz,
szóval óvatosan a csobbanással!!!

ancsaboszi

Veronikusz,
Hú hát akkro jó sok mindnet kell intézni.
Ebből mit intéztél ma.
Apa szerint jó az ISO-FIXf, ha alkalmas rá a kocsitok, márpedig biztos az lesz, akkor jó, mert úgye olyan mint egy rendes ülés.
De a hagyományos gyerekülések között is van már szuper!! és az is annyiba kerül. mi a mostanit akciósan vettük, de az is valami 50 körül volt.

VicaNagyon ügyes Mami vagy, hogy már készen van minden.
Netán még nyaralni is mentek?
Nem, Apuci már aludt, így egyedül zuhiztam.

Judy
Szerintem próbáld meg abbahagyni! Úgyis szól, ha tényleg az kell neki!!

Reni,
Majd jön az Óvónéni, és tuti segít! Én nem tudok!

Na megyek egy kicsit pakolászok, holnap megyünk Anyukámhoz. Lara fél játék adagját odapateroljuk :lol:
Bár lehet hogy be sem fér. :lol:

ancsaboszi

Sziasztok!

Ancsa
Sajnálom, hogy meghiúsult a kirándulás. :oops: De ez már csak így van, az M7-es akkor üres, amikor nem akar az ember arra menni. :wink:
Nagyon ügyi Lara!!!!! Ha látnám, bizti én is megijednék, hogy mit csinál a víz alatt. Ügyi-ügyi :D :D :D

Renáta
Mi háromgyerekesként a tankönyveket ingyé kapjuk. (egyelőre), a férjem munkahelye meg ad iskoláztatási utalványt, amit ruhára, cipőre, iskolai felszerelésekre, könyvekre lehet elkölteni. Olyan, mint az étkezési utalvány. Ez nagyon jó találmány.
Óvodához: Nem minden ovi szeptemberi kezdéssel veszi fel a gyerkőcöket nyáron. Nálunk legalábbis van rá lehetőség - ha júliusban zárnak és aug-ban nyitnak - lehet vinni a kicsiket. De a barátnőd kiveheti a 3 évi szabadságát is. Akkor már fizetést kap!!!!
Remélem párod meggondolja magát tesótémában.

Veronikusz
Nem lehetett túl kellemes ebben a dögmelegben vásárolni.
Kíváncsi vagyok, ti leértek-e csobbani?

Szjudy
Ez a kutya tényleg szupi, jobb mint a különféle figyelő szerkezetek.

Emese
Kisjankó :lol: :lol: :lol:
Várj csak, ha majd ovi lesz!!!! Nekem mikor ovisok lettek minden este végig kellett hallgatni, hogy a többi gyerek mit mesélt a Való Világról. Jó sok időbe telt, mire megértették, hogy azért nem nézzük, mert nem feltétlen fontos a fejlődésükhöz. :wink:

Vica
Ezt a 10 napot csak kibírja Lili a pocidban, hogy megvárja kedvenc doktorbácsinkat. :D

Borsika
Margitsziget kirándulás nagyon jó lehetett? Balcsira mentek még nyáron?

További szép napot mindenkinek!!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Aprooka
Gratulálok a kisfiadhoz!!!!
Olvastam a másik topikban párod beszámolóját. Jó egészséget és sok-sok tejcsit!!!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Na hát ezt nem lehetett kihagyni!

ÍGy alszik most!

Kép

ancsaboszi

Adri,

Megszületett Apróka kisfia???
tényleg?
átmásolod ide?
mert nem tudjuk, hol keressük.
köszi

Magatokról nem írtál

ancsaboszi

Ancsa
Várandósság/2008. augusztusi babák 215. oldalán találtam, az oldal vége felé.
Matyi felébredt, most mennem kell.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Köszi,
de már megtaláltam

Szóval lányok Aprooka féjre írta!!
Üdv a topiklakóknak, én aprooka férje vagyok!

Megszületett Prücsök (Levente László) 3200g 57cm 8/10es apgar, jól vannak mind a ketten. A születés pontos ideje azt hiszem 13ó 53p (aug 1), de majd még le kell ellenőrizni a zárójelentésben.

Bocsánat h csak most írok a tegnapról meg a tegnapelőttről, de tegnap este elaludtam írás közben.
Szóval úgy kezdődött, h csüt (júl. 31) reggel elkezdett szivárogni a magzatvizünk, úgyhogy bementünk a kórházba h valaki mondja meg h mi legyen. Ekkor még nem beszéltünk szülésről, mert fájások nem igazán voltak, csak egy egy kósza. Este fele én elmentem dolgozni, mert azt mondták, h kicsit megfigyelik, aztán reggel mehet haza. Mire beértem a munkahelyemre felhívott, h 1ujjnyi a méhszája és mégis szülünk. Meló lemond, vissza a kórházba. Az éjszakát végigvajúdtuk, nem volt annyira gáz, én még bóbiskoltam is egy kicsit. Eredmény semmi, hajnalban még mindig bő 1 ujjnyi. Akkor jött az oxytocin. Na az kemény volt, jöttek a sűrűbb erősebb fájások, 1 óra alatt 2 ujjnyi 2,5 óra alatt 3 ujj, na mondom nem sokára szülünk. De 3 ujjnál megállt és e centit se tágult tovább, persze hozzá kell tennem, h már mind aketten(hárman) ki voltunk, persze főleg szegény Zsó. Végül a fájástevékenység sem volt olyan mint kellett volna, úgyh tegnap dél körül úgy döntöttek h császár lesz, mert ezzela szenvedéssel nem megyünk semmire. Nagy nehezen összeállt a team, nem törték össze magukat, mert h nem akut(a babaszívhang végig jó volt) akkor ráér... A megduplázott adag oxytocintól megszabadították, és feltöltötték infúzióval. Jött a császár, minden oké volt, csak épp az derült ki, h mekkora mázli (Isteni Gondviselés) volt h nem volt rendes tágulás meg fájás dupla adag oxytocin ellenére sem, mert rendes úton soha nem születhetett volna meg, ugyanis a kölsökzsinór 2szer a nyakára egyszer meg mellkasára volt csavarodva. Huh... Hát erre mondják a mentősöknél, hogy az élethez szerencse kell...

A lényeg h jól vagyunk mindannyian tegnap együtt szoptattunk, mert Zsó még nem emelhtte fel a fejét a spinál miatt meg feküdni kellett 12 órát (most már lejárt). Puszil mindenkit és kíván mindenkinek könnyű szülést!

üdv: egy boldog apuka

ancsaboszi

Kedves Aproo család!

Nagyon, nagyon sok boldogságot és egészséget kívánunk!
sok sok tejcsit!

ancsaboszi

Ancsa!
Köszi az infót Aprookának és az egész boldog családnak egészséget és sok tejcsit kívánunk!

Vica!
Nehogy má most kezdj félni, semmi gond nem lesz! Nagyon szorítunk ne izgulj!!!! Még emlékszem az új vonalzóra most meg már te jössz :D nagyon izgi!

Veronikusz!
Örülök a jó éjszakának megérdemled! Most ki lesz a szülésznőd?

Ancsa!
Az alvós kép :D:D:D

Emese!
Nem keserítelek de az oviból még cifrábbakat fog hazahozni mert rengeteg cenzúra néküli műsört néznek a gyerekek manapság :( a te jó agyu fiad ezeket meg magába issza mint az alföldet :D Az aliterációidat imádtam :D nem hiába irodalmár család :D

Kriszta!
Szorítunk a szopiért ügyik vagytok várom a szülés sztorit innen is mégegyszer gratula!!!!!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Dóri!
Micsoda hír! Gratulálok!!! Tudom korai de nevek??? :D

Boginak Flórkának utólag boldog névnapot!!!!

Reni!
Ne csüggedj az idők változnak talán egyszer Apának is megjön a kedve mondjuk egy kishölgyhöz :D

Adri!
Rég láttam képet a 3 rosszcsontról... vagy csak ritkán jövök? :oops:

Gabi???????? Az Enci kép cuki mint mindig :D

Eni!
Lány lesz vagy fiú szerinted? Nevek? (Emma???) vagy már nem?

Steffi!
Ez a Myrtill csaj tiszta Martin ő is annyira gyönyörű lesz :D imádom a 4D képeket :D és igen tuti lány... :D

Mi végre kinövesztettünk egy recét ez lesz a ( hú de ciki) 3. fogunk :D jön még valahol 5 duzzanat van de nem siet sehová Emma tuti a lábában és nem a fogában hordozza az erejét mert egész nep fut mint a nyúl. Vannak már kisebb szavak : Mama papa baba cica hamma EMMA( ezért választottunk könnyű nevet:D ) re(a pülő része még nem megy) nameg hamma és néhány állathang is már nem minden vau...

Orsi

borsa

Kép
Kép
Kép

Orsi

borsa

Oh Tünde! Még neked akartam hogy ne aggódj rengeteg dolog van amiben egyes gyermekek nem a társaikhoz hasonlóan fejlődtek de az óvoda azért lesz hogy ebben segítségedre legyen ha olyan pedagógust kapsz akiben megbízhatsz és ami szerintem a legfontosabb ismerni fogja a mindenapokban a fiadat akkor optimális segítséget fog tudni nyújtani. Minden óvodának van saját fejlesztőpedagógusa aki mikrocsoportokban fejleszti a gyerekeket azon a területen ahol kell. Ne izgulj minden jól alakul majd!

Orsi

borsa

Sziasztok!

Először is Aprookának gartulálok!

Borsa, de jó, hogy te is jöttél, megnyugtató a válaszod. :)
Egyébként Bene most kommunikációban is óriásit fejlődött, bár nem használja, vagy nem jól használja a ragokat, de bővített mondatokat mond már, és a mi hosszabb összetettebb mondatainkat megérti, és mindenre kérdez: Ez mi ez? Imádom! Lassan jön a miért is, amit a fejlesztőpedagógus úgy hiányolt. :)

Szülés: szerintem ez is olyan lehet benneteket olvasva, mint a terhesség maga: mindegyik más. Ne mások tapasztalataira hagyatkozzatok. Vica, menni fog, ügyes vagy, és ne félj, egyszer már megélted!!!

Veronikusz: nyugi, a gyereknek a lényeg - te ott leszel. Konaikon, Vigantol, és társai nélkül simán felnő. Ahogyan neked is lesz tejed sör és társai nélkül is (már sparban is lehet kapni!), és a régi gyerekülés is szuper, mert az a lényeg, hogy stabilan van, és be van kötve, és hogy kopott? Kit érdekel? Én könnyen beszélek: Villő immár a 4. lakója a hordozónak. Nehéz, rossz vinni, de 2 hónap, aztán kap új, nagyobb ülést. Legközelebb viszont nekünk is új hordozót kell venni. Csábító a 0-18-as is, csak akkor miben viszem le a kicsit a másik kettő mellett? :)

mtunde

Sziasztok!
Ancsa és a vizuális típusok kedvéért rólunk. :lol:
Tegnap pancsoltunk, utána Matyi meztelen szaladgált a teraszon, játszott a nagyokkal. Marci épp egy autót nézegetett, mikor Matyi felette állva pisilt. Egy része Marci fejére sikerült. Kezdi felfedezni magát, sikongatva örült, hogy működik a kukaca. :wink:

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Ancsa!
JUJ! MEG KELL ZABÁLNI LARÁT A KÉPEN!!! :D:D:D:D:D:D:D
Fúúú! Azt hiszem én is frászt kaptam volna ha ott előttem egy pici lány csak úgy eltűnik a vízben. :shock: még jó hogy Lara már ilyen ügyes. :D
Köszi, hogy aggódtál értünk tegnap, de nem volt semmi gond se le-, se felfele jövet. Azt nem mondom, hogy nem voltak sokan az úton, de legalább nem mentünk 130-nál többel :D:D:D 15.30-kor indultunk Siófok Ezüstpartra, 16.30-18.30-ig lent voltunk, majd jöttünk is haza. Lányok nagyon élvezték, mert bár szabad strand, de van mini játszótér, átöltözési lehetőség, büfé, hal stb :D Engem persze megint megnéztek (jó látványosan) mintha UFO lennék …. :evil: volt aki még ujjal is mutogatott rám :shock: szóval közbotrányt okoztam :lol: de sz…. le őket!!! Olyan jó volt bent a vízben! Ott bent térdeltem, vártam hogy majd kimegyek ha elkezdek fázni, de nem jött össze, olyan meleg volt a víz :D:D:D
Tegnap! Vettem Karamalz sört, gabonaőrleményt, DM-ben is otthagytam a 15% kedvezménnyel is 15 ezret, meg a TESCO-ban elektromos pumpát (mert pénteken eltörtem az ősökét :oops: ) gyógyszertárba is voltam + a férjemnek nézegettem ajándékot a 20.-án lévő szülinapjára, de nulla sikerrel. :( autós ülést is nézegettem.
ISO-FIX: már most is alkalmas az S-MAX-unk rá! Én hagyományosat akartam, de a férjem mondta, hogy azért nézzem meg az ISO-sat is.

Aprooka!
Szívből gratulálunk Prücsökhöz!!! Nagyon ügyik voltatok!!! Sok-sok tejecskét!!!
Én teljesen elérzékenyültem. :oops: úgy át tudom érezni! FŐLEG MOST! :D

Borsa!
WOW! Komolyan mondom, hogy egyik kép jobb mint a másik! :D nem is tudok választani. Annyira cukkancs a lány! :D:D:D
Most először lesz választott szülésznőm: Keszeg Évi. Az elsőnél ő volt ügyeletes és mivel olyan tuti volt, gondoltam minek választani, ha így is úgy is ilyen szuper a szülésznő. NA ha olvastad amit írtam Szofinál akkor megérted, hogy most mért választottam. :D Mikor most meglátott, úgy jött oda (közel 4 év után) mintha csak tegnap találkoztunk volna. Rögtön megismert. :D:D:D:D

Adri!
Szegény Marci! De ez naddon édes! :lol: :lol: :lol:

Tünde!
Nem (csak) flancolásból akarok másik autósülést venni, hanem, mert úgy vették ezt is használtan rokonok és tök lepukkant! Ráadásul sötétkék az egész (majdnem fekete, nem is értem a rokonokat, bár tudom ajándék lónak ….). Anno Katánál örültünk, hogy van egyáltalán valami, de ha belegondolok, hogy ez használtan volt 5000 és már lehet újat venni 8000-9000-ért fejszűkítővel, mindennek együtt!!!! És akkor ne beszéljünk arról, hogy még nincs eldöntve, hogy a 3. gyereknél megállunk-e!!! :D:D:D mivel viszonylag hamar kinövik ezt az első ülést, így én se akarnék 60 ezreset, de azért mégis valami vidámabb, újabb, unisex-et jó lenne!!!! Különben meg én is csak ezt a fajta „kosár” típusút szeretnék. A le- és felcuccolásnál le kell tudjam rakni!

Ja! "beszéltem" Dorkával. Jól vannak, csak készülődik. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Igen épp Szofis szülés élmény után gondoltam a szülésznő választásra gondoltam egy ilyen után nem bízod a véletlenre. Én el sem tudnám képzelni szülésznő(ERIKA!!!!) nélkül hogy csinálatm volna végig. Köszi a kép-bókokat mi is olvadunk a csajtól dehát ugye nem elfogult az ember... :D

Tünde!
Nekem volt egy kisfiam az oviban aki 3 évesen egyáltalán nem beszélt. A Mamája kétségbeesetten rohangált egyik helyről a másikra hogy mi lesz vele.... 2 hónap múlva elmondott egy verset... :D ilyen is van! Hidd el nem lesz semmi gond főleg ha a mi ez kérdés elkezdődött innen nincs megállás és hangsúlyozom egyéni fejlődés!!!!! Amúgy a fiúk a mozgásos a lányok a komunikatív képességekben fejlődnek gyorsabban!

Adri!
A pisi sztory :D:D:D

Orsi

borsa

Szjudy!
Tegnap lemaradt... én is nagyon óckodtam a széllcsőtől de megváltás volt. Mi sokáig használtuk mert anyatejes baba létére nem ment a puki-kaki rengeteg sírás nyöszörgés nemalvás volt emiatt de a cső segített. Én elég béna voltam nálunk a Papa volt a profi én inkább a hőmérővel csináltam de hidd el csak eleinte nehéz, aztán mire belejössz jön a hozzátápi (GYÜMIK!!!) és megoldja egyedül :D

Kriszta az új vonalzók nagyon édik :D

Orsi

borsa

Jujuj!
Nem akartam senkit megijeszteni, nyilván minden szülés más. Ez most nálunk sokkal gyorsabb volt, és sokkal intenzívebb, mint Pankánál, lehet, hogy ezért éreztem sokkal fájdalmasabbnak is. Vica! Nem törvényszerű, hogy ez lesz, nem akartalak megijeszteni, még 1x bocs. Minden jó lesz, hidd el!

Szóval:
Péntek reggellel kezdem, mert hozzátartozik: Reggel bementünk CTG-re, épp valami osztályértekezlet volt, Erzsikével nem is tudtunk beszélni, mert ember rohant dolgozni. Itthonról felhívtam Erzsikét, hogy bocsi, hogy nem vártuk meg, de..., erre azt mondta, hogy pedig akarta mondani, hogy mégsem tud vállalni minket. De bemutatná egy kolléganőjét, Keszeg Évát. Megbeszéltük, hogy délután bemegyünk a férjemmel. Telefon lerak, totál kiborulás. Én mondtam a férjemnek, hogy ettől most így valahogy totál elfáradtam agyilag, és hogy én már nem is akarok szülni, és mindegy az egész. Délután bementünk, megismerkedtünk Évivel, és eljöttünk.
Este háromnegyed 11-kor akartunk lefeküdni aludni, amikor jól elment a magzatvíz. Először nem voltam benne biztos, mert csak kevés volt, de aztán... Fájás nuku Felhívtuk Évát, és megbeszéltük, hogy bent találkozunk. Amikor beértünk, én még ácsorogtam a kórház előtt, amíg Péter leparkolt, és arra gondoltam, milyen valószínűtlen az egész, hogy itt állok fájások nélkül, és tényleg szülni fogok?
Bent felvettek, megvizsgáltak, baba feje még nagyon fent van, méhszáj 1 ujjnyi. Gozár volt az ügyeletes, aszonta pihenjek, mert szükség lesz az erőmre. Éva haza akarta küldeni Pétert, mondván, messze van még a vége. De aztán megbeszéltük, hogy maradjon mégis. És ez egy jó gondolat volt. Bementünk a szülőszobára, és akkor már gyenge fájások kezdtek lenni. Fél kettő körül Éva előkészített, és utána már 5 perces fájások lettek, és egyre erősebbek. Éva azt mondta, szerinte ebből 5 körül baba lesz. És lám, milyen igaza lett, a tolófájások a végén szinte már összeértek, és 4 óra 55 perckor kibújt a kisfiam. Gozár doktor is meglepődött, mint utólag bevallotta, hogy milyen gyors volt a dolog. Én a végén már csak az órát bírtam figyelni, meg a férjemet, aki közvetítette, hogy mennyire van még a baba feje. Keszeg Évi iszonyú profi volt, amikor kellett simogatott, amikor meg az kellett, szigorú volt.
Ja, folyamatos CTG volt, néha röhögtünk rajta, hogy mindjárt ki fog érni a folyosóra a papír, néha meg annyira idegesítő volt, hogy le is vettük. Főleg fájás közben, mikor megéreztem, hogy hideg, és kitolás közben, amikor Gozár állandóan belegabalyodott.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Próbálok visszaolvasni közben:

Először is köszönöm a gratulációkat!

Dorka! Hatalmas gratula Neked!

Aprookának is gratulálunk a kisfiához, sok boldogságot kívánunk!

Veronikusz! Én More Milk Plust eszem, mintha használna...
Ez fura, hogy hogy néznek az emberek, kismamának nincs joga strandolni, vagy mi?

Borsika!
Ti is bimbóvédő? Akkor jó. Nekem úgy tűnt, hogy mindenki rondán néz rám a bimbóvédő miatt.De lehet, hogy ez csak a szoptatásból eredő egyéb kisebbségi rohamaim miatt van. És Ti milyen bimbóvédőt használtok, mert én még most keresem az igazit. Tegnap vettem Mam márkájút, és úgy tűnik eddig ez jön be legjobban a babának.

Még olvasok...

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
Én is végig bimbóvédővel szoptattam mert ahogy lelettem véreztem.... nekem volt avent és medella nekem a medella volt a kedvencem!!!!! Még a Kútvölgyben vettem az elsőt :D
Köszi a történetet örülök hogy minden gyorsan és rendben zajlott!!!!! boldog 1+1 et :D

Orsi

borsa

Sziasztok,

Először is: Aprooka, gratulálok a kisfiadhoz! Sok boldogságot és nagyon jó egészséget!! :D

Ancsa, köszi, ma nem adtam neki Infacolt és alszik egész nap... Lehet hogy tényleg nincs is hasfájás, csak a frontok???
Nagyon jó a Larás kép!!! :D :D :D

Veronikusz, örülök, hogy végre jól aludtál :D
Milyen az ISO-FIX-es ülés??? Nem vagyok egy szakértő, mi kaptunk egyet használtan, aztán azzal nyomulunk, de hogy milyen típus??? :oops:

Borsa, Emmus nagyon cukkancs a képeken :D :D
Egyenlőre úgy tűnik nincs szükség szélcsőre, pillanatnyilag megy a büfi és a puki is :D Előbbi már olyan jól, hogy néha lobog a hajam :D

Kriszta, örülök, hogy ilyen gyorsan zajlott és minden rendben volt :D Én is folyamatos ctg-n voltam, bár nem volt papíros (be volt kötve a nővérszobára), de rólam is leszedte a doki a kitolási szakban, mert belegabalyodott ő is :D Engem mondjuk eléggé zavart, hogy nem kelhetek fel miatta...
A bimbóvédő miatt ne aggódj!! Először én se tudtam nélküle szoptatni, mert véreztem, de most már azt se tudom hova tettem... Megszokta a mellbimbóm vagy mi... Nekem még Garmastant ajánlott a védőnő mellbimbóra, azzal kenegettem az elejétől kezdve, aztán mikor már 1 hétig tudtam bimbóvédő (és vérzés) nélkül szoptatni, akkor azt is abbahagytam...
Mások véleményével meg ne foglalkozz!!! Úgy csináld, ahogy neked és a babának a legjobb, senki más nem számít!

Én most épp tengek-lengek... Ma aztán bevágta a kisasszony a szunyát tisztességesen :D dél óta csak enni kelt fel és már ájul is vissza... A múlt heti hisztirohamok és a folyton kézben levés után lassan azt se tudom mit kezdjek magammal :? Még ebédelni is tudtam!!! Az eb is bevágta a szunyát, egész héten olyan bokros teendői voltak a gyerek körül, nem ért rá aludni :D :D :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Vica,
szerintem ne parázz.Én úgy fogalmaznám meg, hogy a második szülésem sokkal intenzívebb, gyorsabb volt, mint az első. Én pl. Flórka születésekor jöttem rá, hogy Kisjankóval nem is voltak igazi tolófájásaim. Kétségtelen, hogy sokkal jobban érzed a végét, de végig ott tudsz lenni fejben, tudod, hogy mi történik, érzed, ahogy tör ki belőled a bébi(Kisjankót meg úgy kellett kituszkolni), szerintem sokkal nagyobb élmény így. Ha valaki megígérné, hogy ugyanilyen a harmadik-negyedik, mint amilyen a második szülésem volt, most indulnék a szülőszobára. Úgyhogy nyugi, gyönyörű élményben lesz részed,meglátod.

Borsa,
de jó, hogy jöttél. Most már nem izgulok akkor, hogy Flórkának még csak kettő :oops: .De így is kizabál minket a vagyonunkból, mi lesz, ha kinő mind a húsz?! :D Ő is szalad már, rendezünk valamikor egy futóversenyt, aztán meg sör-virslit, okéka?

Aprooka,
gratulálok, örülök, hogy jól alakult minden, boldogságot Leventének, Leventéhez!

Mennénk grillezni a szomszédba, Flórka meg apjuk már sütik a nagy húsokat, én meg próbálok lelket verni Kisjankóba, de csak horpaszt...na megyek fellocsolom, mielőtt Flórka mindent felfal előlünk. Jók legyetek!

Kép
Kép
paklincs

Ja,ja Paklincs, én pont ezt mondtam, hogy szültem már egy gyereket, de nem tudtam, milyenek a tolófájások. (Pankát nálunk is segíteni kellett) De megvolt az az érzés, hogy ezt én, egyedül, meg a baba...

Kép
Kép
kriszta36

Aprooka, Prücsök Apuka,
gratulálunk Prücsök születéséhez!! Sok boldogságot, tejcsit, harmóniát kívánunk!!!

Boginak, Flórkának boldog névnapot kívánok!!!!

MSE, be kell halni Jankin!! de lesz rosszabb is...

Orsi, Ancsa, szuperek a fotók!!

Veronikusz, friss pocakfotó????

Vica. drukkkkkkkkkkkkk

Tünde, 3. gyerek kendőben jön majd a kocsiig! :wink:

Judy, de jó, alvás ezerrel!!! kutyusnak puszi!!!!

Vica,
drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!

Kriszta, Peti vonalzó fotó nagyon édes!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

isofix: a kocsiban van 2 kar a váz részeként, oda lehet rögzíteni a babaülés hasonló részein, így a karosszériához van fixen rögzítve, ütközéskor együtt mozognak ..
hallottátok, hogy januártól büntethet a rendőr, ha 01-es és 02-es a gyerekülés?? csak a 03 és 04-es a megfelelő (címke az ülésen..)

hétvégét megúsztuk, anyósék bűbájosak voltak (előzőleg összevesztek sógornőmékkel, akik vitték a "fenti" házba a gyerekeket, kiságyat, plédet, nem is mentek be anyósékhoz hétvégén)... :shock:

KépKép
Kép
gyuzso

Halihó!

Gondolom alszik mindenki!
Én meg várom, hogy felszáradjon az előszoba, mert így itt ragadtam! :D

Meg délután aludtam, lent voltunk Kemencén Anyukámnál levittük Lara fél játék halmát :lol: , meg hoztunk dobozokat, meg zsákokat a költözéshez. És kihasználtam a jó hideg házat az alváshoz. Most meg kitakarítottam.

Örülök, hogy tetszik az alvós kép, nem is gondoltam volna. Nem is akartam felrakni. :oops:

Borsa,

Gratulálok a fogacskákhoz! Jön majd a többi is, nem kell sietni!
És gratula a beszédhez! Képzeld Lara is próbálja már a nevét! Igaz elsőre nem mindenki jön rá, hogy az a neve, de Ő szörnyen büszke magára! :lol: :wink:
Gyönyörűek a képek!
Nekem az első a befutó! Ezek a szemek. :D
De nem válaszoltál? Költöztök?

Adri,
Köszike a sztoryt!
Édes lehetett, elképzeltem, és jót nevettem, a kis drága! Gondolom Marci már kevésbé! :wink:

Veronikusz,
Örülök, hogy jól sikerült a tegnap!!!
És TE voltál a lányokkal? Vagy Férjed is?
Szerintem nem néztek annyian, csak neked tünt úgy!
De ez szerintem a kismamákhoz hozzá tartozik!
Nagyon szép kismamai vagy tuti! De kérünk képet, hogy megerősíthessük!!! :wink:
Tök jól haladsz a bevásárlással! Szuper!
Én nem emlékszem a Szofi születésére :oops: :roll: , leirod?bocsika :oops:

Mi az hogy Dorka készülődik?
És Kriszta már gratulál?
Lehet Gratulálni???
Nem értem. :roll: :roll:

Kriszta,

Nagyon szép volt a történet, szegénykém, úgy együtt éreztem veled, mikor kiderült, hogy nem vállal a szülésznőd. :cry: Nagyon rossz lehetett, doki sincs, és szülésznő sem. De miért?
De örülök, hogy jól választottál. És minden jó jó ha jó a vége!!! :lol:
Nekem a császár miatt nem volt szülésznőm, :oops: de én is szerettem volna, Évike velem is sokat törődött, olyan aranyos.

Judy,

Lehet a nagy melegben bealudt a család!! :lol:
Remélem TE is!!!
Örülök, hogy nem kell már a buta gyógyszer.

Emese
Remélem jutott Nektek husi!!! :wink:

Gyuzsó,
Jó Titeket is látni!

Na felszáradt!!

Nyugodt éjszakát!

Hiányzók????
Hajni? Barbi? Linocs? GAbbó? Memme? Lilluska?

ancsaboszi

Sziasztok!

Vica, nekem a második szülésem sokkal könnyebb és gyorsabb volt. Talán azért, mert Ákost oxitocinnal segítették, és a tolófájásoknál elbénáztam a dolgot, s sokáig tartott ez a szakasz. Ádám jött spontán, segítség nélkül, gyorsan és pár tolófájással. Szerintem ez függ attól is, hogy este, vagy reggel szülsz, mennyire vagy fáradt amikor megkezdődnek a fájások, milyen hosszú, stb.
Veronikusszal teljesen egyetértek, érdemes ha előre felkészülsz homeos bogyókkal a méhösszehúzódásokra. Nem is értem erről a szakkönyvek miért nem szólnak, nekem is ez nagyon rossz élmény maradt.
Minden rendben és gyönyörű lesz, gyorsan túl lesztek rajta. :D

Aprooka, gratulálunk, majd gyere és meséld el az érzéseidet!

Kriszta, olyan fura, hogy már egy hetes a csöppség! Hajrá tejcsi, teljesen mindegy szerintem, hogy bimbóvédővel, vagy anélkül, csak legyen és kész! Ügyes vagy nagyon, jó volt olvasni a szüléstörténetet. Jó, hogy férjed nem ment haza...

Borsa, nekem is az első kép jön be a legjobban, csodás ez a kislány. :D

Rólunk: Voltunk vasutazni pénteken és szombaton, nagyon klassz volt, sok baráttal, régi kisvautassal találkoztam. Olyan fantasztikus, hogy 60 éve, most már mindenféle politikai hatástól függetlenül, és kizárva tud működni ez az intézmény. Rengeteget ad a gyerekeknek (nekem pl. férjet is adott :lol: ), szerintem mindenféle tanfolyamnál többet ér, ha valaki kisvasutas, és ott életreszóló élményekkel, felelőségtudattal, önállósággal, hozzáállással, itthoni és külföldi barátokkal lesz gazdagabb! elmondhatatlan amit érzek most a jubileum kapcsán, és remélem, hogy majd a fiúk is szeretnének gyermekvasutassá válni.
Na jó, nem csöpögök tovább. :oops: :D

Szép napot nektek, én ma a túlélésre játszom, mert szombaton napszúrást kaptam. :shock:

Kép
Kép
Kép
v30

Bocsi, csak ezt gyorsan ...

Vica!
azért gondolom azt is figyelembe veszed, hogy csak bevállaltam Hármaskát!!!! szóval a méhösszehúzódás bár tényleg kellemetlen, de amit látod annyira azért mégse!!!! :D :D :D Fel a fejjel!!! tök jó lesz utána: Ott lesz Lili Baba, bearanyozza majd az életed, tudsz majd aludni, HASRA FEKÜDNI!!!! :D nem is sorolom! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Kriszta, jó volt olvasni téged.

Veronikusz, igen, nekünk is azért kell majd 3.-nál újabb hordozó, mert most már rongyosra lett használva. :) Na de az majd pár év múlva lesz! Meg én azért is szeretem a hordozót, mert máshol is tud abban ücsörögni, pihenni, stb. Mindkét gyerek szeretett benne ülni, és így pihenőszék és etetőszék sem kellett. :)

Gyuzsó, kendőm is lesz 3.-ra, vagy szuper kengurum. Most voltunk a Kikában, és láttam, hogy a Björn kenguru csinál már még jobbat, ami a derekat is fogja, és szellőzik, stb. Nem mintha nem kerülne kisebb vagyonba, de majd addigra jól meggazdagszunk. :)

Ezek a gyerekek gyönyörűek, ha minden igaz, én is töltök fel képeket délután. Most megyünk vásárolni mert még a cukor is elfogyott, meg ebédelni, mert az sincs itthon, főzni meg nem fogok ebben a hőségben.

mtunde

Ancsa!
Igen költözni szeretnénk csak még nincs vevőnk az álomházunk elkelt de nem csüggedek, majd lesz valahogy... a lényeg kert kert kert!!

Vica!
jelenkezz!!!!

Emese!
Én is taliznék már de a futó verseny mellett kéne egy evő is! nálunk kint van még egy fog végre!!!!! bár az evés edigg sem volt akadály... :?

Vali!
Én meg azon a közeli Ádi fotón olvadtam egy igezi herceg az úrfi :D

Zsu!
Jelentkezz!!! Én megint lemerültem... :D :oops:

Orsi

borsa

Judy!
A hajlobogtató büfi ismerős :D

Orsi

borsa

Kriszta, Aprooka, gratulálok a babákhoz!!!!
Sok tejcsit mindkettőtöknek!!!!!

Tudnátok abban segíteni, hogy szüléskor lehet választani, hogy 3vagy 4 ágyas szobában legyek? Mintha azt olvastam volna, hogy a 3 ágyashoz van külön fürdőszoba.
És vajon a 2 ágyas különszobába mennyi esélyem lenne, hogy ne egyedül legyek? Egyedül félnék. Viszont bejöhetnek a családtagok és nem kell kinn ücsörögni velük.
Mindennek van előnye meg hátránya......

Most azt hallottam, hogy szoptatás után tényleg mindig le kell zuhanyozni?

Kép
Kép
gabi82

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: