A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Köszönjük a dícséretet! :wink:

Reni
Ne légy szomorú!
Tuti fogja még ezt másként is látni a Férjed!!!
Én szorítok!!

Vali
Úgy örülök, hogy alakulnak az eredmények!!
Szuper!
Képek?

Eni
Nagyon vagány Beni!!

Steffi

Tuti nem lesz gömböc, de amúgy meg a gömböc babó édes! Szóval ha az lenne, az sem baj, tuti formás csajszi lesz!!
Larára is azt saccolták hogy 4kg felett lesz, és 3450 g volt, átlagos.

Emano,
Nagyon nagy már ez a Fiú!!

CukorfalatHú, szegények, remélem megátkoztad a tolvajokat!

Cukipofa
Jaj szegénykéim!! Borzasztó volt ezt olvasni, de remélem már jobban vagytok!!!
Megy a sok gyógypuszi!!
De az Orsi Danival történet nagyon szép volt
Itt volt most a Barátnőm 7 éves kislánya, és hozzábujt Lara annyira édesek voltak, olyan megható volt
Szóval egy testvérpárnál meg még jobb lehet ez!!!

Emese,
Felkeltél már? :wink: :lol:
Flórkának is gratula a járáshoz!!!

Veronikusz,
Hát igen, sok megbeszélni valónk volt, de én tartottam magam ahhoz amit megbeszéltünk 1-kor feküdtem le, de utoljára még kitakarítottam, és szép rend lett, bár port már nem töröltem!

Vica,
Olyan szépen írtad le TE is mi szól a két babó mellett!
8) :oops:
De, de most bírnék aludni, és Lara alszik, de én most itt ülök.
Igazából én ilyen éjszakai bagoly vagyok, és Lara is ilyen lesz, de hát milyen is lenne, hisz mikor terhes voltam vele akkor is 2-ig fent voltam. Ebbe „lett” Lara.
Meg hát éjszaka csend van és nyugalom, lehet mindent csinálni.
Nem kell arra figyelni, hogy kis lánykám mikor iszik a felmosóvizből meg ilyenek.
Köszönjük a dicséretet!

Judy
Nekünk a porszívó,hajszárító és a meggymag párna segítet!

Valentina
Szuperek a pancsolós képek!

Na látom nincs nagy dömping itt, így megyek én is.

Puszi Mindenkinek!

ancsaboszi

Halihó!

Orsi ma már lázmentes...állandóan éhes és folyton kiabál...asszem jól van :D :D :D

Ancsa!
Hát igen egy testvérpárnál nagyon szép és megható dolgok vannak...de tudnak ám veszekedni is rendesen...Dani imádja tépni Orsi haját...Orsi ilyenkor nem csinál semmit :shock: valamiért tűri Dani hülyeségeit...de lehet ha Dani nagyobb lesz akkor majd püffölik egymást, ki tudja...
Viszont a játszótéren nincs mit tenni, ha valaki csúnyán bánik Dnaival akkor Orsi nem ismer kegyelmet :roll:

Vica!
Aztán lehet, hogy pár év múlva még a lottón is nyerünk és akkor jöhet még vagy 3 gyerek :D :D :D

Torkom iszonyat...ha többet nyelek egymás után (pl ivásnál) akkor érzem végig lefelé a hólyagokat :cry: pedig már múlhatna mert szombat óta megvannak...

Ma délután megyek vásárolgatni EGYEDŰL a nyaralásra...tök jó lesz :D :D :D
Dani sajna már nem marad meg a babakocsiban nyugisan, mert ugye ő már tud járni :P

Képzeljétek voltam ma délelött a plázában és bementem a saturnba elemet venni, erre mit látok????? Egy 16millió ft-os tv-t :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
cukipofa

Florkának utólagos boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!
És hát nagy gratula a kétlábonjáráshoz...anyának meg a négykézlábhoz :D :D :D :D

És hát Ancsa!
Hát az a kép nagyon tündéri...kis sellőlány.... :D :D :D
És fürdősapi miért kell????? Az kötelező mindenkinek????? Merthogy sok babának nincs is haja....

És köszönjük mindenkinek a gyógyokat :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

Dóri :D :D :D :D Jaj de jóóóó ! Gratulaaaa!

Steffi annyira jó volt nézegetni a képeket! Nagyon cukiii pofija van!

Judit Szép Kiscsaj, nagyon! Szopiztok? Mert ha igen, nekünk hasfájásra az jött be, ha én ittam ánizsmag teát… Hát nem mondom, hogy a kedvencem, de a pikwick gyerekteával egész iható volt.

Ancsa/Emese :P :P :P

Nekünk hitel helyett lakbérünk van… A második baba viszont szerintem se kicsinek kerül sokba… Mi inkább azon szoktunk merengeni, hogy mi lenne ha „most” ovi/suli ebédet, könyveket, edzést, zsebpénzt, … kéne fizetnünk mondjuk már mindjárt két gyerkőcnek… Plussz engem a múlt héten a kiscipők ára vágott földhöz. Olyan, mint ha arról szólna, h minél kisebb annál drágább… :oops: :roll: :oops:
Persze azért babát mi is szeretnénk minimum még egyet.

Na lépek, csak Dórinak akartam örülni nyilvánosan is! Pusza!!!

Kriszta Sok-sok tejcit Nektek! És gratulaaaa!
Várjuk ám a beszámolót, ha van pár perced/erőd, jelentkezz!

Veronikusz Mi a helyzet? Döntöttél? Jól vagy? Mi van azzal az állatkával, meg a tücskökkel? Lányok várják már a tesót? Lesz külön babaszoba vagy összerakod a három csajszit??? :) Húúú a férjed kisebbségben lesz rendesen... :P :P

Kép
vkbrigi

Kati Gyógyi-gyógyi küld fénypost! :P
Ha hazajöttetek a nyaralásból, írj és összehozhatnánk végre azt a találkozást! Egy jó játszóterezésbe benne lennénk szívesen! :) Jóóó pihit Nektek!

Kép
vkbrigi

Dóri!
hát igen. Már öt előtt felkeltem. :D Végre tudtunk a férjemmel nyugiban beszélgetni, együtt lenni. Nem kellett üvölteni, hogy halljuk is egymást. :lol:

Brigi!
sajnos az illető csak utána vállal így nincs mit tennem. Én azért reménykedem még a körülményekben, meg az éjszakában. :D
Köszi különben megvagyok valahogy. :D Rohangálok a beszerzendők után. Lányok szerintem nem fogják fel nagyon. Talán csak Kata, de ő is csak annyit kérdez, hogy "ha nagy leszek, nekem is lesz baba a hasamban?" :shock: meg, hogy "ne hajolgass anyuci, mert megfájdul a hasad. Majd én összeszedem a játékokat." :lol: Két kis tündér. Panni velünk lesz az első időkben (míg ki nem nővi az utazóágyat mint anno Szofi :D ) Majd ő is megy a lányokhoz. :D
Leonel (a szakállas agáma) meg köszöni megvan. Lusta egy teremtés az biztos. Csak akkor ugrik a kaja után, ha az mozog, különben simán hagyja hogy egész éjjel ciripeljen. Ő a legjobb "gyerekünk", mert lámpaoltás után rögtön (egy hang nélkül) elmegy aludni. :D A szöcskéi ill. bogarai pedig most 2 napja kiköltöztek az erkélyre. Bár ez se sokkal jobb, max. hogy nem halljuk éjjel őket, de nekem kell hesegetnem a verebeket + a lányok nyitogatják a terrárium tetejét, így szana-szét ugrálnak a tücskök :shock:

Cukipofa!
messze nem azért, hogy okoskodjak, de Szofinak volt sok ilyen aftája egyszer. Ő is Cataflamot kapott már a végén. Nem evett semmit. Nekünk meg a TANTUM VERDE jött be, ami egy olyan oldat, amit egy hosszú szívószál szerűn keresztű kellett a szájba spriccelni és száj és torokfertőtlenítő. Még a csajszi is szerette és NEM CSÍPETT!!! Ha meglátja az üveget akkor azóta is reklamálja, hogy kér 1-2 fújást a szájába. :D Most akkor kapnak belőle, ha télen meg vannak fázva.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Brigi!
A cipők ára engem is megleptek ám rendesen...
De ma már megtaláltuk azokat a cipőket meg szandikat amik jók a gyerekeknek és nem drágák...
Azért ha már ebédeket meg edzéseket meg ilyesmiket kell fizetni azért már én is dolgozni fogok és akkor azért egyszerűbb...
De gondolom ezzel más is így van...meg hát mondom én addig megnyerjük a lottót :D :D :D :D
Találka meg feltétlen....még mielött elkezdődne az ovi... :wink: :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

Veronikusz!
Emlékszem, hogy Szofi azt kapott és ezen felbuzdúlva rögtön azt vettem a férjemnek, de a 3 centisre nem volt jó...
NEkem sem használt, illetve úgy volt jó, hogy zsibbadt tőle úgy 15-20 percig de aztán annyi...
Így maradt a cataflan nekem amiből kettőt kell egy nap és attól teljesen tünetmentes vagyok csak akkor érzem kicsit amikor sokat nyelek egymás után.
A férjemnek meg az az édes lötty amit felírt a doki...3 nap alatt teljesen elmúlt a szájában... :shock:

Azért kíváncsi leszek, hogy szegény Hármaska, hogy bírja majd a csajok "támadását" :D :D :D :D
El tudom képzelni, hogy majd mit össze rendezkednek majd körülötte :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok, szép délutánt! :lol:

A 18-as cipőcskék nagyjából mekkorra csibészre jók?
Tudom, hogy nehéz belőni, de tényleg csak nagyjából.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Cukipofa!
igen :( Szofinak nagyon sok DE APRÓ hólyagocskája volt. :oops:

Aprooka!
Nekünk egyik gyerek se hordott 18-as cipőt, pedig Kata 11 hónapos kora előtt 1 héttel indult el. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hurrá! :lol:
Mindegy, csak kaptunk nagyon édes kis topánkákat és nekem is picikének tűnik mind.
Majd meglátjuk, legfeljebb csak nézegetem...

Nincs ma egy kicsit meleg? :wink: :D
Én mindjárt elolvadok.
Valahogy a múlt heti időt kissé jobban értékeltem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!
ne csüggedj! lehet csak az én lányaim élnek ilyen nagy lábon. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Kriszta gratulálok, asszem másról nem maradtam le, ugye? Lehetetlenség visszaolvasni.

mi nagyon jól éreztük magunkat. Az idő ellenére is. Mondjuk ha a balatonon lettünk volna az első esős héten, megüt a guta, de akkor voltunk a gyülekezeti csendeshéten, így a társaság és a beszélgetések kárpótoltak minket. :)

Most viszont el vagyok foglalva magunkkal:

együtt voltunk egy óvodai fejlesztőpedagógussal, aki felhívta a figyelmünket, hogy Benénél több fronton is problémát látott. Szerinte a nagymotoros mozgása nem elég fejlett a korához képest, pl telitalppal lép, mint a kisbabák, és koordinálatlan a nagymozgása. Másrészt a kommunikációban lát erős lemaradásokat. azt gondolja, hogy ez nem sima beszédhiba, amit majd kinő, kitisztul, stb, hanem lemaradás van abban is, hogy milyen gondolatokat fejez ki. Szerinte csak ténymegállapításokat tesz: pl. az autó piros, de nem mond olyan dolgokat, hogy örül, szomorú, stb. Én ezt nehezen állapítom meg, lévén alig értem, amit mond, miközben látom, hogy egy csomó dolgot közöl. Most már legalább nem csak szavakat mond, hanem kicsit többet is, így közelebb vagyok ahhoz, amit mondani szeretne. Fogalmam sincs,hogy a nem szobatisztaság is gond-e, vagy ez ettől független, mindenesetre abban sem haladunk, és 1 hónap múlva óvoda. :(
Egyelőre egy nagy adag tagadás van bennem, hiszen az én fiam csakis okos és zseni lehet. :( Gondolom, ezt nem kell magyarázni. Mindenesetre a dolog enm hagy nyugodni, és amilyen gyorsan csak lehet, szeretném, ha szakember/ek vizsgálná/k meg, és pontos diagnózist kapnék. Iszonyatosan megijedtünk, kétségbeestünk, kerestük magunkban a mulasztásokat, a hibákat, aztán a felmentéseket, de még nincs békességünk. Valószínűleg a diagnózisig nem is lesz.

puszi Tünde

mtunde

Tünde!
örülök, hogy újra itt vagy! :D örülök, hogy jól telt a nyaralás!
Amiket Benével kapcsolatban írtál, teljesen átérzem. Kata 2 HETES volt, mikor a doki nénink elküldött minket a Tűzoltó utcába neurológushoz azzal, hogy NAPLEMENTE tünetes. A szemecskéinek ill. az íriszének csak a teteje (mint a lenyugvó nap) látszott. Én teljesen ki voltam borulva, hogy mindenki milyen hülye, mert az én lányom (ELSŐSZÜLÖTT GYEREK) biztos hogy MAKK egészséges. Nem volt nagy cucc a dolog, csak annyit kellett vele csinálni, hogy pelusra kellett vetköztetnem és mászó, kúszó stb torna gyakorlatot kellett csinálnom vele párszor egy nap. Ez valahogy visszafele hatott az agy irányába és állítom, hogy szuper értelmes lett belőle. De azt a lelki terhet amit el kellett viselnem ill. fel kellett dolgoznom, hogy ott a váróban szoptattam férfiak előtt, mert nem volt akkor még egy lyuk se hogy elbújjak ... egyébként is KAta születése után (nov. végi Kata) tiszta depis voltam és akkor a téli szar időben apám jött és vitt minket oda. Rémálmaimban jön csak elő. De megérte. TEljesen kinőtte. Sőt! mivel Szofi nagy baba volt, viszonylag későn indult el és későn kezdett beszélni, pár FŐOKOS azt mondta, hogy milyen hülye vagyok, hogy őt nem tornáztattam. Szóval én teljesen megértelek, de csak támogatni tudlak. Az a fő, hogy most már foglalkoztok vele! nem hiszem hogy nagy baj lenne vele. Okos kislegény ő! hamar túllendültök rajta és utána olyan jó lesz és a lényeg, hogy megnyugodtok!!! Biztos jó kezekbe fog kerülni. El is fogjátok felejteni hamar, hogy volt egy kis nehézség!

Gyere ha kell egy kis lelki támasz! és írd meg hogy mi lett a folytatás!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka!
hol vagy? minden rendben?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok, és Tünde!

Nyugi. Ahogy láttam a vonalzódon, a fiacskád még nincsen három éves. Már az is egy klassz dolog, hogy mondatokban beszél. Igaz tőmondatokban, de van mondanivalója. Szerintem nincs vele semmi baj. Az ember minél többet figyeli a gyerekét, annál több eltérést lát a többi gyerekhez képest.
Egyébként a korai fejlesztő foglalkozik ilyen felméréssel, abszolút szakemberek, fejlődésneurológusok, pszichológusok, fejlesztőpedagógusok mérik fel a gyerekeket és nincsen semmi érdekük abban, hogy valamit találjanak, ha érted, mit mondok!
Szerintem az interneten rá lehet találni, valahol a tizedik kerületben voltak régebben a kékvirág utcában. A fejlődésneurológust, aki néhány évvel ezelőttig volt ott orvos, nagyon jól ismertem és ő mondta, hogy nagyon jó a csapat.Ha gondolod, nézesd ott meg, mert ismerem magamról, ha egy fura gondolat befészkeli az ember agyába magát...
Az én nagyfiamnak volt nagyon összerendezetlen a mozgása. Aztán nyolcadik táján a waldorfos táncórákon szinte egyik hétről a másikra helyrezökkent. Szeretettel
nováky_rita

Köszönjük a hiányolást!! :lol:

Kriszta, sok boldogságot a családnak!!!!!!!!! Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!

Dóri,
Nektek is a legjobbakat kívánjuk!! Tóth dokit meg üdvözöljük!!! :lol:

Steffi,
dundus Myrtill... :lol: biztos csuda csini vagy!! azért annyira nem lakunk messze, hogy ilyen ritkán lássunk Titeket!! :wink:

Eni,
édes kölök!!!! :lol: sokat gondoltunk ám Rátok!!!!!!

Kati,
gyógypusszok postázva!!!

MSE,
nálunk ér 1 popsitörlőt a vers és amostani alliteráció-királyság is!! :lol:

Ancsa, szuper kép Laráról!!!!!

Emano,
szegény Balázs! ezzel jár sajnos... nekünk is 3 plezúrunk van aktuálisan, csak az állán... :shock: szuper fotók!!

Tünde, drukkolok, hogy minden rendben legyen!!

Judy, remélem sírdogálás konszolidálódott!!

Aprooka, 18-as lábbal született, mest 21,5-es... :shock:

Reni, azért halkan drukk... 8)

Miklós 4 lépésig jutott.. persze Papa felé haladt épp :lol: emellett van dacolás mostmár, de a végén mindig kibékülünk :wink:
egyébként minden irányban!!
hétvégén szerzett családommal töltjük az időt, pakolok seduxent is ... :?

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Vica, majd 1-2 év múlva lesz aktuális nálunk Hármaska. Még gondolkozunk, h mikor pontosan, mert jó lenne Ádámmal is itthon lenni, ha elsős lesz. Ákosnál nagyon bejött.

Aprooka, a 18-as cipő sztem 12-14 hónapos babára jó. Legalábbis Ádámnál a 20-as még nagy, az első 18-as szandit használjuk.

Ancsa, csatolok nyaralós képeket mindjárt, az uszis képeid meg engem mindig levesznek a lábamról... :D

Tünde, jó, hogy ismét itt vagy!!! Figyi, ha neked, mint édesanyának nem tünt fel, hogy Benével valami gond lehet, akkor nem hiszem, hogy túl nagy probléma lehet! Neked (aki ráadásul gyakorlott pedagógus) különleges antennáid vannak a gyermekeid felé! Majd egy másik szakember megmondja, hogy mi a helyzet szerinte, de ne aggódj előre, és ne keressétek sehol a hibát, mert valószínüleg nincs is hiba!!!

Gyuzso, hajrá hétvége! :lol:

Testvér téma: remélem Reni sikerül majd Ketteskét is összehoznotok, mert az neki lenne igazából fontos a későbbiekben. Nagycsalád párti vagyok, s máig azt gondolom, hogy nem elsősorban a pénz számít, hanem a szeretet. Lehet zsíroskenyéren is egyetemet végzett professzort nevelni, meg lehet mindent megadva nem túl sikeres emberkét is. Ez rajtatok áll, s nem az számít, hogy milyen márkás ruhát adtok majd rá, illetve, hogy mindig a tengerparton fog-e nyaralni, hanem az, hogy szeretetteljes légkörben nőjjön fel szüleivel és a tesóval, vagy tesókkal együtt.
Anyagilag én most azt látom, hogy az első babafelszerelésekre, ruhákra nem kell költeni a többedik gyereknél, és igaza van Vicának, tündéri Őket együtt látni, olyan megható, amikor Ákos megvédi, szeretgeti Ádámot, és amikor öcsi meglátja a bátyót, mindig fülig ér a szája. Szerintem egy többedik gyerek sokkal boldogabban nő fel, mint egy első. Ezek olyan dolgok, amiket mi nem tudunk nekik megadni, csak egy testvér közelsége, szeretete. Én legalábbis így látom...

Valaki szombaton Gyermekvasút? Hmmm?

Kép
Kép
Kép
v30

Köszi a sok támogatást! Én nagyjából ugyanezekkel próbáltam meggyőzni a férjemet, de nem ment :? Szerinte tök szegények leszünk és most sem valami rózsás a helyzet, mert nem járunk tengerpartra, de Balcsira se nagyon, nincs autónk, ilyenek. Persze, de nekem a Gyedem fele annak, amit keresnék....
Az is igaz, hogy nem eleinte sok a több gyerek, hanem suli, könyvek, nyári táborok, különórák.
Valszeg abból fakad a fő gond, hogy nem vmi fényűzően nőtt fel ő sem és asszem törődésben is voltak hiányosságok. Nem akarja, hogy az ő gyerekei is így nőjenek fel. Hát, én meg nem vagyok az anyósom sem az apósom, szóval másként nevelem a gyerekemet...
És talán egy jó adag kényelmesség is van a dologban. Meglátjuk...

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a gyors megnyugtatást. Lelkem mélyén én sem gondolom, hogy gond lenne, maximum logopédiára lenne szükség, én mindig úgy érzem, hogy inkább hadar, felcseréli a szótagokat, mert sietni akar, mindent el akar mondani, amiből persze semmit sem értünk, ez aztán nem motiválja.
De igazad van Rita, a gondolat befészkelte magát az agyamba, és ahhoz, hogy megnyugodjunk, meg fogom vizsgáltatni. Szerencsére egy jó ismerősöm egy nevelési tanácsadó vezetője, ha vége a nyári szünetnek fog tudni segíteni. Addig is várunk, és igyekszem nem figyelni Benét.
Mindenképpen azért mondom, ha jutottunk valamire, a másért nem, azért, hogy benneteket ne ijesszen meg senki.

mtunde

Ajaj, válogattam képeket, azt hiszem most kicsit sok leszek... :oops:

Este 10-kor indultunk, hajnalban 5 óra körül ébredtek a gyerekek, akkor sétáltunk egyet a cseh-német határ közelében. Sétálunk, sétálunk, egy kis dombra, lecsücsülünk...
Kép

vendégségben barátainknál, épp a gyerekek lefekvése előtt
Kép

Ádi imádja a vizet, itt a drezdai képtár (Zwinger) szökőkútjába próbál belekúszni éppen
Kép

Moriztburgban állatokat etettünk
Kép

Esküvő Drezdában... a vacsora helyszínén volt egy homokozó is... anya legnagyobb örömére...
Kép

Szász Svájc (cseh-német határ közelében)
Kép

Cseh Paradicsom szikla labirintus
Kép

Cseh Svájc (cseh-német határ közelében, de most már a cseh oldalon)
Kép

végül a kedvenc képem :D
Kép

Befejeztem!!! :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
v30

Vali,
ez a kölyök...gyönyörűűűű

Ancsa,
fent vagyok ám 7 óra óta...sztem ha én írtam nekik verset,ők gyártsanak nekem popsitörlőt...há' nem?minimum :roll: kecó csili-vili?

Reni,
nekem meg az jutott eszembe még arról amit írtál, hogy milyen király nőnek születni. Minket hajt, hogy újra átélhessük a szülést, szoptatást és nem tudunk mindent kizárólag a pénzes szemüvegen keresztül nézni. Közben meg értem az emberedet is, hogy Iván már itt van, és szeretne neki mindent megadni, pláne ha neki nélkülöznie kellett-nehéz, az biztos. Drukkolok, hogy az idő Neked dolgozzon, és tudjatok olyan anyagi körülményeket teremteni, hogy embered is nyugodt szívvel be merje vállalni a második gyerköcöt. Különben az sem elég, én meg harmadikért ácsingózom...nálunk viszont most van létszámstop.

Tünde,
mindenképpen akartam írni Neked(legalább egy nopara hajrá ilyesmit), csak ostobaságot nem akarok, ezekhez a dolgokhoz meg egyáltalán nem értek, de egy biztos: még ha találnának valami "problémát" Benénél, azért má' nehogy magatokat okoljátok. Meg én azt gondolom, hogy tök időben vagytok, szakember bácsi-néni megnézi, ha valami fejlesztő okosság kell,megmondják, ti megcsináljátok, aztán tökre rendben lesz minden. Szobatisztaság: egy hónap alatt is sokat alakulhat és legfeljebb eleinte csak délelőttre hagyd ott Benét, azalatt hátha nem lesz baleset. Nálunk Kisjankó most ott tart, hogy kb. két-három hetente egyszer bepisil alvás közben, ezért én is gondolkozom a csak délelőttben.

Brigi csaj,
én meg jó nagy ...mezőgazdász, nem is írtam még Neked.Ne várj rám, egyszerűen csak gyertek.

Hanna?!

Veronikusz,
hajrá éccaka, szabadság, villámszülés, Keszegh Évi! :D

Gyuzsó,
szomszédból kivánnék jó mulatást a hétvégére. Miklós játékait, kiskanalát ott ne felejtsd! :wink:

Szunnyadás.

Kép
Kép
paklincs

Mondom én, hogy mezőgazdász...

szóval köszi mindenkinek Flóra asszony névnapos köszöntését!

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Köszönjük a dícsésretet!
Örülök, hogy tetszik a kép!!

Szép jó reggelt!
Mi ma megyünk oltásra! :oops:

Cukipofa,
Hogy vagytok???
Remélem már jobban!
Mennek a gyógypuszik
Hát igen, szuper lehet a két vagy több gyerekes szülői sors!

És megvetted a tv-t? :lol:

Igen, igen kötlező a sapi, hogy szokták a gyerekek, mert hát Larának sem volt sokáig sok haja, de most már van, és most már nehezebb lenne rászoktatni!

Brigi,
Jó rólatok is hallani!

Aprooka,
Hát Lara is 21 cipővel indult!  Mármint akkora volt az első cipő, mert akkor még nem ment.

GYuzsó,
Gratula nektek!!!
Hogy vagytok?
Mi az hogy seduxent is pakolsz? Hova mentek?

Tünde
De jó hogy itt vagy megint!
És örülök,, hogy jól éreztétek magatokat!!
Annyit gondoltunk rátok!
Képek?
Örülök hogy sikerült megnyugodnod, és én is tuti így döntenék, hogy megvizsgáltatnám, és akkor kiderülne, hogy nincs semmi baj.
Mi is voltunk decemberben dokinál, mert Lara nem akart mászni, és a Védőnéni izgult, és hát körbe lettünk röhögve, hogy mit keresünk itt! :roll: :) Mert nincs a gyereknek semmi baja, csak nagy!

Vali,
Hát ezek a képek tényleg szuperek!!
Az utolsót megértem hogy az a kedvenc!!! Csúcsszuper!!

EmeseMost tervezem hogy írok nekik az érdekedben.
Igen a lakás csillogott villogott még a gyerekek kezelésbe vették.
De úgy tervezem, hogy itt már nem takarítok.

Hajni?BArbi?

Na megyek.

Szép napot mindenkinek!!!

ancsaboszi

Köszi Lányok. Bár épp az imént szedegettem össze a földről gyermeket... hempergett. :lol: Kicsit macera nekem terhesen ezzel is küzdenem. De bízom benne, hogy ez az agyi fejlődési hullám hamar odébbáll. :wink:

Tünde, ne izgulj! Tőlem mindig azt kérdezgetik (tegnap a mhelyen is), hogy miért nem beszél. Mondom, minek? Másfél évesen? Főleg, hogy azért egyévesen elég nagy trauma volt neki az egy hét kórház... :? Benével semmi baj nem lesz. Ha jöttök kőbányára, szólj. :D

Dupla-Dóri!!! Nagyon örülök. Épp két év lesz köztük, mint nálunk. :wink:
vbea

Sziasztok!

Kirándulós képek nagyon aranyosak.
Keresztfiamról is pont egy ilyen közelit sikerült elcsípni még évekkel ezelőtt, ahogy egy pitypangot vizslat nagy szakértelemmel. :lol:

Cipő: Köszönöm, akkor ezek szerint nagy a szórás, majd meglátjuk.

Párom eddig azzal hitegetett, hogy Ő picinek született, én meg mindig nyugtáztam, hogy mivel én is kis csoffadt 2, 3 kilós voltam, nem lesz itt gond a méretekkel. Aztán anyósom tegnap felvilágosított hogy Péterem bizony 3,8 volt, így nem csoda, ha most tartunk Prücsivel 3,1 körül.
Amúgy minden rendben, már befészkelte magát a kis fejecskéjével, haladunk minden szempontból. Hétfőn újabb ctg. Kíváncsi leszek nagyon, addig meg szorgalmasan iszom a málnalevél teácskát. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Vali, szuper helyeken voltatok, én nem tudtam, hogy van ott is ilyen szép hely. Mi is szeretnénk majd ilyen hegyi túrát, Észak Olaszország, Tirol, Karintia, Svájc volt eddig eszünkben, de látom, már máshova is mehetünk. :) A bakonyi nyaralásunkban csak azt sajnáltam, hogy a nagy eső miatt csak egy kis sétát tudtunk tenni, és a nagyobb túrák kimaradtak.

A nevtanos ismerősöm szeptemberben tudja fogadni Benét, asszem addig megkérem az ismerősöm fejlesztőpedagógusát is, hogy mérje fel Benét. :)

Szobatisztaság: MSE, szerintem az már simán óvodaérett, amit Jankó csinál. Nálunk még nagy tagadás és tiltakozás van és sűrű becsurrantások. A reményem van meg, hogy ez úgy működik, hoyg egyik pillanatról a másikra majd működni fog. De igyekszem elfogadni azt is, ha még nem megy oviba. (amúgy pont a délelőtt a kritikus..., délutáni alváshoz adnak nekik pelenkát.) Az a jó, hogy bármeddig is jutunk el, jönnek családlátogatni, és akkor majd őszíntén megkérdezem az óvónőket, mi legyen. Ha nem megy szeptemberben, akkor viszont megvárom a januári második turnust, amikor a későbbi gyerekek mennek, mert nem látom értelmét mondjuk a karácsonyi nagy szünet előtt beszoktatni. De azért nem ezt várom, hogy még fél év, másrészt meg nem fogok belehalni. :)

Mindenesetre bármi is van vagy nincs Benével, tény, hogy nekem nagy lecke ő, hogy bizony úgy kell elfogadni őket, ahogyan vannak, és ez nem csak szólam, hanem nálunk valóság is. Talán ezért nem bánom, még ha nehezebb is, hogy nem úgy és akkor működik, mint az általam látott gyerekek.

Eni, nagyon szívesen járunk Kőbánya felé. Mikor???

mtunde

Eni,
szija! Örülök,hogy jól vagytok,meg hogy adsz életjeleket magatokról... :)

Ancsa,
el is várom(már hogy írsz a Liberonak) :D .

Tünde,
mit jelent az, hogy tagadás van? Egyébként tavasszal még Jankóval is előfordult, hogy be-bepisilt néha, ha belefeledkezett a játékba, és most gyorsan utánaszámoltam,hát legalább 8 hónappal idősebb, mint Bene. Nem lesz semmi gond, csak türelem. Itt az utcánkban lakik egy 12 éves csajszi, vagány, okos, mindig jön pesztrálni a kölköket, nagyon bírom, a lényeg, hogy anyukája azt mesélte, hogy kisbabának jó húsos volt, lomha mozgásügyileg,és az oviba kezdett el beszélni. Most meg úszik, lovagol, tök jól muzsikál az iskolában, meg zongorán is...szóval ezt csak azért írtam, hogy biztos minden gyerköcnek megvan a maga ritmusa...meg még Zsombort is mondhatnám, ő is három éves volt, mikor beszélni kezdett, mondjuk ő annyira nem ász a suliban, de a beszélőkéjével nincs probléma, az bizti... :D Szóval nyugodtság és mindenképpen meséld majd el a fejleményeket!!! Meg most jutott eszembe, hogy bármennyire nincs is külső jele, a szobatisztaság kérdésbe szerintem Villő érkezése,ottléte is bekavarhat.

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Ancsa!
Jobban vagyunk mind, csak most reggelre Orsinak lettek piros foltok a szájpadlásán :?
Már csak ez hiányzott....mondjuk nem fájlalja....

Nem vettem meg a tv-t csak bámúltam mereven...a Gyűrűk ura ment benne...egyébként meg akkor a mint a mi nappali falunk, szóval pont elférne :P de egyébként iszonyat meleget árasztott magából...

Egyébként tök logikus a sapiszoktatás dolog...csak nekem nem jutott eszembe, hogy így jobban megszokják :oops: :oops:

aprooka!
Nem tudom, hogy méretek milyen szempontból számítanak, de Orsi 2900/48 volt Dani meg 3600/58 !!!!!!!
Mi férjemmel mindketten 3kilósan és átlag 52 centisen születtünk....
Ja és mindkét gyerkőcöm egy éves kora körűl indúlt el 18as cipőcskemérettel...
Nagyon finis...nagyon drukkolok... :D :D :D :D

Vali!!!!!!!!
Inkább nem mondok semmit csak gyönyörködöm ebben a két fiúban :D :D :D :D :D

Tünde!
Ne parázz, ha van is valami az akkor is "kezelhető", nem?????????
Ahogy leírtad az jutott eszembe, hogy unokaöcsémről is mindíg ilyeneket mondtak...és hát nem tudd meg, hogy most (7 évesen) milyen intellektuális.... :D :D :D
Látod Orsi májusban lett egyik napról a másikra szobatiszta...ő szólt, hogy mostmár nem kér pelust többé...és ő akkor már majdnem 3,5 volt...én meg aggódtam persze már tavaly óta :oops:
Nem lehet, hogy szobatisztasággal az is problémás, hogy érzi, hogy Neked "sürgős" lenne az ovi miatt???????
Nekünk itt egyszer mondta a védőnéni, hogy "ORsika, ha pelusba pisilsz akkor nem mehetsz ám oviba"....na gondoltam itt a vég, mert úgysem akar oviba menni (mármint ott aludni) és gondoltam akkor biztos nem lesz direkt szobatiszta....

Na eleget okoskodtam....megyek inkább pakolni....

Szép napot....

Kép

Kép
cukipofa

sziasztok

TÜNDE!
ÍRTAM PRIVIT,DE GÉZ,HOGY VERONIKUSZNAK KÜLDTEM EL,IGYEXEM ÉMG MA KORRIGÁLNI!

VERONIKUSZ!
BOCSÁNAT,HOGY NEKED KÜLDTEM EL VÉLETLENÜL A PRIVIT,AMIT TÜNDÉNEK SZÁNTAM. :( :D

Kép

Kép
durca

Durca!
no para! nem volt benne semmi OLYAN :D
továbbküldöm Tündének! Jó? :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

egyszer jövök,akkor is félre :lol:

VERONIKUSZ!
köszi..

Kép

Kép
durca

Sziasztok,

Köszi a tippeket lányok, szerintem sorban mindent kipróbálok hasfájásra... Infacol úgy tűnik ennyi volt... :( Bár valamit csinál az is, mert nem fáj neki annyira, az tuti... Legalábbis akkor a kezemben se aludna a kis csibész :)
Viszont nem értem a nemalvását - védőnő sem... Egyszerűen leragad a szeme a gyerkőcnek, de nem alszik azért sem... Én akár fejen is állhatok, semmi nem segít... Viszont ahhoz még nagyon pici, hogy egész nap csak 3 órát aludjon és azt se egyfolytában :?

Majd reagálgatok is, de megint jelenésem van...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Durca!!!! de jó te is itt!!! hogy vagytok????????????????????
mesélj vmit!! Boróka?????

Dóri
! gratulálok :D :lol: (és irigykedem :wink: , Enire is :wink: )
tényleg össze kell kapni magam :oops:

Renáta! remélem férjed is majd idővel másképp látja a dolgokat,neki van tesója vagy egyke?

Kati!! úúúú de durva!!! remélem már gyógyultok 1000rel!!!
és jó nyaralást kívánok előre!!!

Steffi! dehogy bánt, sőt örülök ilyen gyönyörű képeket nézegetni!!! :lol: mert iylenkor arra gondolok,hogy remélem hamarosan én is nézhetek megint majd ilyen képeket :wink:

Vali! tuti jók a képek!!!!!!!tök jó helyeken voltatok!!!és örülök az eredményeknek!!!!!!hurrá

egy képet én is felrakok
Kép

Kép
gablaty

ez olyan aranyos :lol:

biokertészet :lol:

Kép

Kép
gablaty

Cukipofa,

Örülök hogy jobban vagytok!!
Na, hát gondoltam hogy azért nem vetted meg, mert nem tetszett. :lol:
De lesz majd jobb!!
Bevásároltál a nyaralásra?
Hova mentek?,

Durca
SZIA
Hogy vagytok?,

Gabi
Nagyon édes ez a kép!!
Ez jó, hogy raktál fel ilyet, akkor megint a régi vagy!!
Így kell ezt, csak pozitívan!!!

ancsaboszi

Cukipofa,

Örülök hogy jobban vagytok!!
Na, hát gondoltam hogy azért nem vetted meg, mert nem tetszett. :lol:
De lesz majd jobb!!
Bevásároltál a nyaralásra?
Hova mentek?,

Durca
SZIA
Hogy vagytok?,

Gabi
Nagyon édes ez a kép!!
Ez jó, hogy raktál fel ilyet, akkor megint a régi vagy!!
Így kell ezt, csak pozitívan!!!

ancsaboszi

Bocsi, :oops: :oops:

ebben a melegben, ez a rendszer sem bírja.

ancsaboszi

sziasztok,

Most csak gyorsban...

Aprooka az alábbit üzizte másik fórumba:

Aproo üzeni:

Szia! Benntartanak kórházban szivárgó magzatvíz, kisebb fájások! Párom ügyel, nem fog tudni bejelentkezni. Pedig még nem akarok szülni, és nem akarok itt napokat eltölteni...

Ha még is beindul a szülés akkor viszont DRUKK MEGY EZERREL!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :D (pedig jó lett volna együtt szülni!!!)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Aprooka!
drukk megy ezerrel! remélem minden úgy lesz ahogy az nektek a legjobb!

Lányok!
ma front van??? én olyan pocsékul vagyok DU óta. Mint a mosott rongy. Szofi meg ... :? nagyon humánus :oops: eldöltem a nappaliban, erre rajtam ugrált. :shock: :? :( :P fel is keltem inkább. Ez se jó neki. Két lépésnél nem mehetek tőle messzebb. Mászik fel a lábamon, tépi le a ruhám, bújik az ölembe ... Talán érzi a "legkisebb" korszakának a végét???? :shock: :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!!!!!

Aztaaaaa, micsoda bébibumm várható itt!

Ja kéremszépen Aprooka, ez nem akarás kérdése...... :lol: Szivárgó magzatvízzel bizony hamarosan szülni fogsz!!!!! :lol: Megy a nagy drukk Neked, életed legszebb eseménye lesz!

Vica, Te is nemsokára újra babázol! :lol:

Olvasgatlak ám Benneteket, csak valahogy kiestem a kerékből!

DURCA, hamár eltévedtél..... mi újság Veletek? Kicsilány? És a nagy?

Látom, Veronikusz nálatok minden a legnagyobb rendben! :lol: Lányok hozzák a formájukat! :lol: Rohannak a hetek Nálad is!

Eni: jó Téged is itt látni....... :lol:

Képek édesek, mint mindig.

Nem mintha mostanában sűrűn lettem volna, de most egy hétig tuti nem is leszek, holnap este indulunk a horvát tengerparta 1 hétre :lol: :lol:

Vigyázzatok pocakokra, babákra, kicsikre és nagyokra és a finisben lévőknek meg nagy nagy drukk!!!!!!
Pusz

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok Lányok!

Amiket felvetettetek, mind nekem is lassan-lassan eszembe jutott. MSE, a tagadás azt jelenti, hogy nem akar a bilire/vécére ülni. Aztán ha mégis, akkor azért néha pisil is oda, kakilni meg inkább. Itthon jobb a helyzet, de ha társaság van, elfoglaltság, akkor ráülni sem ér rá. :) De bizony, 8 hónap az angyon sok. és érdekes módon ebben a kérdésben mostanában egyre később érnek a gyerekek. Miközben aztán már 10-11 évesen kamaszok lesznek, és majdnem 30 éves korukig azok is maradnak. Furán van ez mostanában.
Mindenesetre most inkább úgy állok hozzá, hogy január a cél, ha mégis szobatiszta lesz 4 hét alatt, akkor megy oviba, ha nem, akkor meg lesz még 4 hónapunk, amit okosan fel fogunk használni, és meglátjuk, amúgy is, hogy van-e fejlesztendő, és ha igen, mi és mit, és hogyan, stb. Próbálom elengedni ezt a kérdést. De tény, hogy Villő és az ovi és sürgetésem is bekavar. Bene amúgy tök édi, mert a pelenkavásárlásnál mindig csak Villőnek veszünk pelust, de azért persze ő meg bepisil és nem akar bilizni. Kis ambivalens. Nagyfiú lenne, le akarna válni, de mégsem. Nagyon megértem. És szeretem, és ez a fontos, hogy jót akarok neki, és nem magamnak. (ezalatt azt értem, hogy volt néhány tervem már őszre, hogy mit csinálok, ha csak Villő van velem, de ez nem olyan fontos, mint Bene)

aprooka,
wow. drukk.

mtunde

Heni!
WOW! Horvátország!!! 8) irigy-irigy! ez az éjjeli utazás ez bejött? mert mi múltkor kicsit megszenvedtük oda-vissza az utat. :oops: Hova mentek helyileg??? ez valami befizetett, félpanziós??? (már bocsi a sok kérdésért! :oops: )

Nekem már megint egy ritka pocsék éjszakám volt. 5.30-kor végül fel is adtam. Nem bírom már ezeket a meleg éjszakákat! :roll:

Tud valaki valamit Dorkáról????? nagyon eltünt! :roll: :(

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt......

nem tudom, hogy bejön-e az éjjel utazás -most megyünk így először. Igen befizetett út ( Zadar - Zaton holiday village : komplett üdülőpark, igazi gyerekparadicsom ) Kajánk nincs befizetve, mert pofátlanul drága volt a félpanzió, ha minden nap étteremben eszünk szerint akkor vagyunk kb. ott. Úgyhogy ott bevásárolunk és főzünk, meg persze eszünk majd étteremben is.
Nagyon be vagyok már zsongva..... Az apartmant csak holnap du. 2 körül lehet átvenni, de inkább elindulunk ma este és holnap de. letáborozunk a tengerparton, mint befussunk valami dugóba, ( remélem legalábbis így elkerüljük) meg remélhetőleg alszanak éjjel a gyerekek.........

Anna lesz végül Hármaska? Jól értettem? Nagyon rohan az idő.........

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
nagyon jó pihenést kívánok nektek! 8) Nagyon irigy vagyok! :D Szuperül hangzik az ahova mentek. Remélem csinálsz képeket bőven!!! :wink:

Hármaska: nem nem Anna, hanem PANNI!!!! :D Valószínüleg Király Panni Zsófia lesz. De tudod! végleges csak a szülőágyon lesz. :lol: :lol: Határozott anyja van! :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Különben meg kezdek beparrantani, hogy nem leszek mindennel kész! Férjemnek is mondtam, hogy nem az utolsó 2 hétre tervezzen beszerezni ágyat Katának, szekrényt stb. Most hogy már Aprooka is bent van ... :shock: :shock: :shock: azt hiszem sokkot kaptam a tegnapi hírtől! :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szép reggelt!

Veronikusz, tuti hogy front volt tegnap, mert Anna délután már egyfolytában sírt, egyszerűen nem tudtam megnyugtatni és elaltatni :cry: Aztán ideért a dörgés-villámlás (eső egy csepp se) és utána megnyugodott és egy rendkívül nyugodt éjszakát produkált (2x keltem csak hozzá, a saját ágyában aludt és evés után is minden probléma nélkül visszaaludt...) Most is alszik. :) Szegényt úgy sajnálom ilyenkor, majd leragad a szeme, de nem bír elaludni. Tegnap egész nap nem aludt... Pedig nagyon pici ő még ahhoz, hogy ne aludjon napközben :( Védőnő volt itt tegnap, őt is kérdeztem, azt mondta úgy néz ki, hogy iszonyatosan frontérzékeny a baba, de nem tudott semmit mondani, hogy mit csináljak vele...

Aprooka, drukkkkkkk!! :D

Tünde, ne izgulj, biztos hogy minden rendben van Benével!!! Szurkolok a szobatisztaságért :D De az se gond, ha csak januárban megy oviba, nem hiszem, hogy sok mindenről lemaradna... Nálunk van hogy fel sem veszik a piciket, mondván nincs hely és anyuka úgyis otthon van :(

Cancan, nagyon jó utat és jó pihenést!!! Irigy-irigy :D

Brigi, Ancsa: köszi a tippeket!!! Asszem mind ki lesz próbálva, bár szép napos időben nincs hasfájás se... Ha ezt én valaha megértem :roll:

No, most meg az a bajom, hogy alszik a csemete... A tegnapi nap után furcsa a nyugalom :D Le kéne rohannom a laborba, de lassan éhes lesz, úgy meg nem tudom após pajtinak itt hagyni... A kórházba meg még nem vinném be, ha nem muszáj :?

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Köszönöm lányok.
Kedvesek vagytok.

Más: hallottátok a tegnapi helikopter-balesetet? Beleolvastam az nlc-n egy fórumba, ahol a meghalt mentőorvos felesége nyitott egy topikot fájdalmában. Egy kislány anyukája és pár hét múlva születik meg a második babájuk :x Teljesen kikészültem, a szívem leszakad így ismeretlenül is.
Bocsi, nem is tudom miért írtam le, csak annyira megrázott........
soha nem lehet tudni mikor lesz pont az életünk végén.......

No, megyek pakolászni.

Szeressétek egymást, tessék kimutatni is és vigyázzatok nagyon magatokra.........

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok,

Labor csak fél 8-tól, de vittem olvasnivalót :)

Aprooka nagyon drukkolunk Nektek!!!! Ha tud valaki hírt adni, akkor nagyon várjuk!!!!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Dóri, én meg annyira el voltam foglalva magammal, hogy nem is gratuláltam neked! Ne haragudj! :(

Judy, nehéz eset a frontérzékenység, az is lehet, hogy nem is hasfájós, csak így tudja kifejezni, hogy valami nem tetszik olyankor neki. Hogyan szoktad altatni? Eleinte Villőt csak ringatni tudtam, majd csak akkor letenni, amikor már nagyon mélyen aludt. De lehet, hogy te is ezt csinálod.

Asszem amúgy hasfájásra már ajánlottam a szélcsövet, aztán nem írtam, mi az. Szóval az egy kicsi cső, amit a végbélbe kell dugni, és segít pukizni, amitől a hasfájás, görcsök vannak, már ha nem tud kijönni.

vajon hol tart Aprooka?

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: