A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

rózsafa:én nem tudok hozzászólni a kérdésedhez mert még nem vagyok Dévais.De nagyon szoritok hogy sikerüljön!!!! Mennyi babód van????

szimba:értem én a statisztikát de ez a saját tapasztalatom.Nekünk mindig a tavasz vált be.Persze ez nem mindenkire vonatkozik.Csak 6 stimu után már ezen is elgondolkodtunk.
melánia

beber:írj nekem egy kicsit magadról.Jól emlékszem hogy téged is ismerlek egy kicsit régebről????
Bocs ha volt már szó róla de több fórumra is írok és már nem tudom követni hogy kivel mi történik.
Azt tudom hogy jelenleg babázol. :lol:
melánia

Sziasztok!

Köszönöm a biztatást Mindenkinek!

Szimba: a decembert , Ő mondta, hogy nem jó. 12.-én kell menni kenetre.Jól számoltál , mivel elseje lesz várhatóan az első nap.
Nem tudom menyire van behavazva, de azt mondta, hogy 2x 5 napot lesznek zárva.Pont ezért dec. 29.-én lesz egy nap nyitva, ciklus beállítások miatt, ami Nekem kb., megint első nap.
A futást nem mondta most, még talán az első konzultáción említette.
Talán az sem volt szerencsés, hogy az előttem lévő lánynak pont uez volt a problémája és Ő ragaszkodott ,hogy folytassák.

Melánia: Neked kiderült miért tudott csak egy petikét nyerni? Mikor 10 lett ,akkor kaptál valamit? Januárban kezdesz újra Te is?

Szimbáné: akkor most Nálatok nagy az izgalom! De jó kis Karácsonyi ajándék lenne egy első UH-s foto:)

Amúgy a futást komolyan veszem, sőt élettanilag értem is, de azért megkérdezem, hogy Nálatok gyakorlatban segített tényleg?
Tehát volt mérhető eredménye? (a kilókon túl :) )

Szia Rózsafa!
Üdvözöllek itt! Remélem jössz gyakran. Sajna még nincs tapasztalatom a beültetést követő időszakról, de a husit mindenhol javasolják.Meg a sok folyadékot.
Szoritok Neked!
miciona

Sziasztok,

Nekünk is azért mondott januárt az inszemre, mert szerintem a december nagyon húzós neki, lehet szeretne egy kicsit pihenni is.

Szimbáné, csuriban mindenem. Egyébként ez engem is érdekelne, hogy a beülti után is sok húst kell enni? Van valami kötelező mozgás? Gondolom a futást azért ilyenkor el lehet felejteni.

Rózsafa, mi is nagyon körbejártuk a kérdést, mielőtt intézetet választottunk volna, szerintem is a Dévai a legjobb. :wink:

Kép
gmelcsi1

Melánia, szerintem nem ismerjük egymást :roll:
Pistike 17 hónapja született, első lombikból, 4 hónap sikertelen próbálkozás után szerencsére kiderült, hogy gáz van, így szerencsére elég rövid a "pályafutásom". íme a végeredmény épp az előbb csináltam róla, ahogy reggelizik :lol: :

http://kepfeltoltes.hu/081111/CIMG5497_ ... es.hu_.jpg

77-es vagyok igen, szintén egyke, engem sem érdekelt mennyi lesz, 1 legyen és ezért örökre hálás vagyok. Úgyhogy én elvagyok így jól, magam sem éreztem testvérnek hiányát és még elkényeztett sem lettm mégha egy kicsit önző is néha, ezt mondjuk be kell ismernem magamnak sajnos, valszínűleg ez az egykeségnek tudható be :oops: De én úgy vagyok vele, hogy magamnak akarok gyereket szülni és nem Pke-nek testvért, úgyhogy még marad egyke Pke, én is úgy gondolom, hogy bőven van pár évem még, hogy bekattanjon, hogy babázni szeretnék. De ember tervez, Isten végez, meglátjuk, lehet holnap már alig várom, hogy újra lombikozhassak :lol:
beber77

Sziasztok.

miciona:nem,nem derült ki.Illetve azt tudjuk hogy a dokinő direkt másfajta kezelést adott.Mondom alig kaptam hormont.De azt máig napig nem értjük hogy ha elsőre lett nála 10 akkor utánna miért kísérletezett rajtam még 2-szer. :shock:
Most mentünk volna hozzá mégegyszer be is szedtem a 26 szem fogigátlót de nem tetszet ahogy hozzánk állt és abbahagytuk azt amit igazából el sem kezdtünk. :cry:
melánia

beber:hát ha nem akkor nem.Csak azért gondoltam mert régebben is írtam ide egy kicsit amikor még Ági is próbálkozott és akkor is volt itt egy beber.
De nincs ebből semmi baj. :lol:
melánia

miciona:én még nem tudom hogy mikor kezdek újra.Ez még nagy talány.Most pihenünk.Dévaihoz akarunk majd menni de még nem voltunk nála egyszer sem.
Amikor 10 sejtem lett akkor volt 2embrikénk amit vissza is kaptam de sajnos nem sikerült.
De csak ezután derült ki a genetikán hogy vérrögképződésre hajlamos vagyok és erre kapnom kell a Clexant mert lehet hogy ez miatt nem tapad meg a baba.Ennyit tudok.Miután már ezt is kaptam nem volt beültim sajna. :cry:
melánia

Beber zabálnivaló ez a gyerek, nagyon szép. :lol: :lol:
Gratulálok hozzá. :wink:

Kép
gmelcsi1

Megnéztem én is!

Én is akarooooooooooook !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
miciona

Ja Melánia, hát innen ismerjük egymást az persze! azt hittem máshonnan! itt vagyok már 2006 óta, mikor elkezdtük a lombikot :wink: Csak mostmár többnyire olvasóban, csak néha írok, akkor viszont oldalakat :oops:
beber77

Melánia! A m.t.k. 90. §-ának idevonatkozó részei:

A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:

a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év...

d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés.

Rátok a "d" pont érvényes, ami független a korábbi, esetleges betegállomány(ok)tól. Sajnos nem egyértelmű, hogy itt mit jelent a "kezelés időtartama", amiről amúgy is igazolást kell benyújtani a munkáltatónak. Valószínű, hogy csak közvetlenül a program alatt eltelt (vagy ha így jobban tetszik, az OEP által "szponzorált") idő számít, de van egy kiskapu: ha tudod igazolni, hogy ezzel összefüggésben két stimu között is kezelés alatt állsz, pl. bromot szedsz tartósan, vagy ilyesmi. Olyan, jogásztól származó véleményt is olvastam már, hogy a programok közötti, 3 hónapos szünet alatt sem rúghatnak ki, mert a szünet is szerves része a történetnek, ugyanis ez hivatott megőrizni az egészségedet. Ez alapvetően nem igaz, de ha az orvos mégis igazolja a szükségességét, akkor nincs az a bíró, amelyik ezt nem veszi figyelembe. Egy jó ügyvéd erről nyilván többet tudna mondani, de egy biztos: Mo.-on, a munkaügyi perekben legalább 90%-ban a munkavállalónak adnak igazat. Az előző munkáltatóm ellen nyolcból heten nyertek és kaptak milliós kártérítéseket, pedig józan paraszti ésszel mindegyik kirúgás bőven(!) indokolt volt. A jelenlegi, vállalati jogász sokkal megfontoltabb, még akkor sem lép jogi útra, amikor már vérlázító pofátlansággal provokálnak egyes munkavállalók, mert tudja, hogy a bíróság úgyis a beosztottnak ad majd igazat. Egy példa: baleseti sérülésre hivatkozva 5 hónap betegállomány, miközben papíron a "beteggel" semmi sem történik és egy szakorvos haverja igazolja a táppénzes papírjait, nem is a háziorvosa (akinek kéne), ráadásul az nem is tud semmit az egészről. A hiányos táppénzes papírt láthatóan makk egészségesen, személyesen hozza be... Gondolj bele, ha a munkáltatók egy ilyen esetben is tehetetlenek a bíróságon, akkor mennyi esélyük van akkor, ha papíron is igazad van? Az más kérdés, hogy senki sem szeret pereskedni, de egy jó ügyvéd mellett nem is kell bíróságra járni. Egy papír arról, hogy a történtek miatt idegileg kikészültél és nyugtatókat szedsz, máris felment mindenféle kötelezettség alól, ráadásul behúzza ellenük a mattot. A kártérítésből %-os arányban részesedő ügyvéd meg mindenkinél motiváltabb egy helyes "kis" összeg kicsikarásánál. Olyat is hallottam a saját fülemmel, amikor arról tárgyaltak a főnökök egy tökéletesen jogosnak tűnő kirúgásnál, hogy kb. 1,5 milliós bukta lesz a cégnek, ha perre megy a dolgozó. Jó, mi? Ennyire bíznak abban, hogy a bíróság mellettük ítél. Ne érts félre, nem akarlak minden áron a bíróságra küldeni, de ha igazad van, akkor egy soha vissza nem térő alkalmat (illetve összeget) buksz el, ami a program szempontjából sem jönne rosszul.

Miciona: én is elsejét számoltam, csak azért nem írtam le, mert nem voltam biztos a ciklus hosszában. Amúgy korábban nekünk is említette, hogy lóg a személyzetnek egy jó adag szabadsággal, amit ezek szerint decemberben fog kiadni. Tavaly, az ünnepek között is volt egy nap, amikor nyitva voltak, bár akkor Iron Doki volt az áldozat. Természetesen teljesen el volt havazva, mégis nagyon rendes és türelmes volt. 8) Sajnálom, hogy nem indulhattok újra már decemberben, mert a január egyébként is halálos. Annál nagyobb zsufi ritkán van. Ennek ellenére remélem, hogy a szabadságolásaik, illetve az ünnepek miatt nem fogjátok elbukni a januárt is. Arra rákérdeztetek, hogy ha 29-én lesz az első nap, akkor mehettek-e? Hormonszintet ellenőrizni tudnátok másnap is (a Nyírőben ott lesznek 30-án is), az UH szempontjából meg nem igazán számít, hogy az első, vagy a második napon történik. A futás mindenképpen hasznos lehet, mert nem mindegy, hogy induláskor hány tüsző esetében lát egyáltalán esélyt arra, hogy beinduljon. Tudom, a karácsony a punnyadás és a hízás ideje, legalábbis nálunk nem igazán jellemző olyankor a futás közben elfogyasztott húsos bejgli... :x
szimba

Sziasztok!

Szimba: Most azt mondta, hogy 29.-én mehetünk UH-ra. Amúgy,ha valaki megmondaná előre, hogy februárban tuti sikerül, akkor nekünk az jobb is lenne.
Majd meglátjuk,hogy decemberben hogy alakul a tüszőim száma.
Karácsony körül szabin leszünk, ami talán jót is tesz majd.

Melánia: Szimbának igaza van, a munkajogi perek nagy részét a munkavállaló nyeri.Te tuti nyerő helyzetben voltál!!
Amúgy a Magora Alapítvány kimondottan segít ilyen esetekben.
miciona

Sziasztok!

Melánia, tényleg elintéz mindent helyetted az ügyvéd, mert már az indítványnál kérni lehet, hogy távollétedben is tartsák meg az összes tárgyalást, és ahhoz még orvosi igazolás sem kell, csak ha kifejezetten beidéznek.

Ha kell ügyvéd, talán tudok segíteni egy névvel és telefonszámmal priviben.

Szimbának meg igaza van, a munkaügyi bíróságok általában - kb 90%-ban a munkavállalónak adnak igazat és mindig a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy nem úgy van, ahogy azt a munkavállaló állítja.
modrooka

miciona: Igen, nálunk, most valóban nagy az izgalom. Elég ideges is vagyok, hogy mi lesz... :?

Ami a futást illeti: nem tudom, hogy van-e mérhető eredménye, mert nem volt olyan stimu, ami alatt ne futottam volna (nincs mihez viszonyítanom). Én személy szerint azt gondolom, hogy a doktor úr a sok-sok éves tapasztalatával nem véletlenül kapacitálgat minket a mozgásra, a sok húsra és folyadékra.
Talán annyi volt a "mérhető" eredmény, hogy az első stimu legelején még nem futottam, doktor úr az első UH-n nem volt elégedett a növekedés ütemével, javasolta a futást. Persze futottam. A következő UH-n már jobban néztek ki. A dolog szépséghibája, hogy ugyanakkor megemelte a hormon adagot is, tehát kétváltozós az egyenlet. :?
De valahogy mégis azt érzem, hogy hasznos. Ezért aztán, mi nemcsak stimu alatt, hanem már előtte is futunk.

gmelcsi1: Kösz a szurkolást. Beülti után is marad a sok hús, sok folyadék, de a futással le kell állni. Doktor úr szerint, kezeljük ezt az időt úgy, mintha nyaralnánk. :-) Az első pár napban fekvés, utána mérsékelt mozgás, laza séta, vagy valami ilyesmi. Véletlenül sem ekkorra kell a nagytakarítást időzíteni. :-)
szimbáné

Szimbáné :-)
Sikerült és kész:-) Fő a pozitív gondolkodás:-)
modrooka

Sziasztok!

A futásra ítélteknek írom, hogy a jóga is sokat segít, kifejezettem örült neki a doki, mikor mondtam. A hasi vérellátásra kifejezetten jó és nem nagyon megerőltető gyakorlatok vannak. (Ha valaki nem jógázik, akkor is tele van a gyakorlatok, ászanák leírásával a net), könnyű megcsinálni, igaz, punkció előtt két nappal le kell állni, de tíz "lehetőséget" így sikerült produlálnom a punkcióra!
Igen, és a pozitív hozzáállás nagyon fontos!
Sok sikert mindenkinek! Én még várakozásban vagyok!
rozsafa

Aviva torna!!!

Valaki próbálta már?
miciona

A hozzá tartozó kédőívet elkértem, de nagyon csalódtam, mikor olyan kérdésekkel kellett szembesülnöm, amihez semmi köze a tornáztatónak. Számomra olyan privát dolgok voltak benne, amit nem osztok meg akárkivel - úgyhogy letettem róla.
modrooka

Momóka!
A háziorvosod fel kell, hogy írja a laborokat. A terhesgondozást hárman végzik, a védőnő, a nőgyógyász és a háziorvos. HA nem írja föl, akkor más rosszaságokra is képes, menj át másikhoz. Egy vizsgálatot csináltatnék maszekban, az az AFP, mert az SZTK-s nak későn van eredménye, addigra már nem lehet megismételtetni.

Beber!
Pistike nagyon édes!

Miciona!
Átérzem, milyen rossz most, de a következő jobb lesz, sőt remélhetőleg beteljesül az álmod!

Üdv az újaknak!

Szimba család!
Drukk a ikerhez! Teszteltek majd?

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Jé, hogy elírtam :o Vagy nem? :wink:

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Ja Petike elkezdte a hozzátáplálást.
http://www.youtube.com/watch?v=vlRaTy1pHYI
albi2000

Aviva-t próbáltam, kinyílt tőle a petevezetékem, majd miután abbaahagytam megint összenőtt, azóta meg kivették.
Most Arwen torna van.

Érdemes próbálkozni még a jógával is, a lényeg hogy az alhasi dolgokat melegen tartsd, mozgasd.
Hajrá
farkasok

Albi, tök jó a felvétel:-)

Hm, farkasok hozzászólása után jöttem rá, hgy én az arwen tornához kaptam azt a kérdőívet, nem az avivához :oops: bocsi
modrooka

Modrooka: Megnéztem mindkettőt. El is megyek az arwen-ra.A kérdőivet elküldte nekem aki vezeti a tornát, de nem feltétele a beiratkozásnak.
És képzeljétek, nagyon meghatódtam, mert egy lány ismeretlenül elküldi a dvd-ét, csak , hogy segitsen.

Albi: Köszönöm az együttérzést. Az igazság az, hogy mostmár nem is vagyok szomorú, ha végig csinálom és akkor nem sikerül az sokkal rosszabb.
Az az alma annyira nem jött be, de Pistike egy hős, azért megette, Ti meg kinevettétek :))))))))))))))
miciona

Miciona, látod, ez valahogy nem esett l. Mikor kezdesz el járni?
modrooka

Aranyosak vagytok, köszönöm. Mihamarabb Ti is így "kínozzátok" a piciteket. /Az alma savanykás a négyféle cukrot tartalmazó anyatejhez, vagy az íztelen tápszerhez képest, de ezzel kell kezdeni :( /

Kép
albi2000

Kismamiknak és (leendő kismamiknak, hátha az Ő idejükben is lesz ilyen akció! Az Indexes fórumról idézek:
"Ma pedig vérvételen voltam (újabb 2 órás program), mert valami kombinált teszttel nézik a fejlődési rendellenességeket, főleg Down kórt. A Mávban most megcsinálják ingyen ezt a vizsgálatot (csomóan voltak más kórházból pl., ha érdekel titeket) mert szeretnék hogy TB támogatott legyen (dokim szerint nem fogják tudni elérni, de a lényeg, hogy ha van rá lehetőségünk, használjuk ki), szóval most ingyenes, de amúgy 28.000 Ft-ba kerül és pontosabb eredményt ad mint a sima AFP vizsgálat."

Kép
albi2000

[quote="modrooka"]S írta:modrookaikerült és kész:-)

Majd máskor... :( :cry: :(
szimbáné

Szimbáné: sajnálom.... :(

Ne adjátok fel!! Ti tényleg mindent megtesztek azért, hogy sikerüljön, biztos meg is lesz az eredménye. Tavasszal sokkal jobb lesz a csillagok állása.

Albi: most olvasom Petike helyett Pistikét írtam. Elnézést Petitől.Sorry :oops:
De lehet, hogy ez jel? Hoppá!

Modrooka:sajna csak nov 25.-én megyek először a tornára, mert vagy du-s vagyok, vagy van vmi más addig.(Tanulok asztrológiát)
De várom már.Megnéztem a sajtócikkeket róla, meg egy Fókusz és egy Babatévés felvételt.
miciona

Szimbáné!
Léleksimogatást küldök és újra visszatérő hitet!

Miciona! Aranyos vagy! :)

Régen nem jelentkezők! DRK tagok, Pandi. l.Andi, Gizmix, Kagyló és a többiek! Hol vagytok? Gyertek, írjatok!

Kép
albi2000

Sziasztok! Régóta olvaslak benneteket "zug-üzemmódba", én is Dévais vagyok. Csak bíztatni tudlak benneteket, mert Apánk nem hagy baba nélkül senkit, csak kitartónak kell lenni!És ami nekem bevált: a hit.
Hit abban, hogy sikerül.
De valóban tudni, érezni, hogy sikerülnie KELL, és nem rettegni attól, hogy nem sikerülhet.
Mindenkinek jó babásodást kívánok!!!

kata790313

Sziasztok!

Nekem 4 lombikom volt, három sikeres volt belőle.
Mindhárom elhalt 8-11 hetes koruk között.
Sajnos nekem a pozotív teszt, csak a kezdet, de nem jelent még sok jót, mert bármi lehet.....
Valószínű genetikai háttér van mögötte....

Az biztos, hogy az életmódóm és a pozotív hozzáállás segít csak!

Én arwen tornára járok, mert azt gyógytornász tartja ( nekem kollegnőm !!!) tehát én ebben hiszek, Az aviva tornát tartó hölgyet 13 éves korom óta ismerem, akkor még műszerészként dolgozott egy vállalatnál.....
Nekem a szakember mindig hihetőbb.
Az életmód pedig ( dietetikus vagyok), kitartáson és meggyőződésen alapszik és persze egy jó adag anyagiakon és természetesen rengeteg időn.

Mindenkinek a legjobbakat!

Izael
izmael

Kedves Szimbáék,

Nagyon sajnálom, nagyon szorítottam. Rázzátok meg magatokat, amint lehet, és menjetek tovább. Szívből kívánom, hogy minél előbb sikerüljön.

Kép
gmelcsi1

sziasztok! Láttátok a klinikát a youtube-n?Klassz!!http://www.youtube.com/watch?v=vc4hg1KRx_U

kata790313

Hát igen, most sem nyertünk hangszórót. Ahogy az UH után a dugóban araszolgattunk hazafelé, egy olyan jellemzően skandináv típusú, munkában megfáradt, kb. 18 éves hölgy kéregetett az autóknál egy táblával, amelyen a felirat így kezdődött: "három gyerekem van..." Mit mondjak, annyira megsajnáltuk "szegényt"... Az alaphangulatunk ellenére rendesek voltunk, nem ütöttük el. Érdekes ez a világ. Mindenki abban hisz, amiben akar, de ez a momentum is csak a gondviselés teljes hiányát bizonyítja. Persze ha a világ építésénél az a "nemes" cél, hogy a gyermekeiknek sokmindent megadni képes, gyermektelen, vagy görcsös tenniakarás után is csak egy-két gyermekkel rendelkező emberek és nyomorban felnövő lurkók tömegei népesítsék be az egyre szánalmasabb állapotban lévő bolygónkat, akkor mindent visszavonok... :roll:
Sajnos én rendre ráérzek az elkövetkező, rossz dolgokra és most sem történt másképp. Kb. másfél héttel az UH előtt "tudatosult bennem" az, hogy megint nem állt össze a csomag. A pechesen indult stimu után olyan szerencsések voltunk, hogy előre borítékolható volt a szerencsétlen végkifejlet. Mivel már a legelején elhatároztuk, hogy nem görcsölünk feleslegesen, a kollektív depresszió helyett már a folytatáson törjük a fejünket. Én komolyan hiszek a végső sikerben és abban, hogy idővel összeáll a kép és megismerjük a problémák valódi okát, mert magyarázat mindenre van. Egyre inkább meggyőződésem, hogy akár még a Hold állása is többet jelenthet a végső siker szempontjából, mint az apró, orvosi praktikák és csak a jó időzítésen múlik minden. Mostantól erre is megpróbálunk odafigyelni, már amennyire lehetőség van a kezdés befolyásolására, mert a Mikulás ugyebár többé-kevésbé menetrendhez kötött. Az is érdekes, hogy a turnusban minden olyan sorstársunk, akitől visszajelzést kaptunk, a kedvezőbb kiindulási helyzet ellenére is hasonlóan járt. A szeptemberi, rendkívül kedvező sikerráta után mindenképpen furcsa ez az eredmény... :roll:
Lényeg, ami lényeg: nem törtünk össze és küzdünk, amíg csak lehetőségünk van. Addig is imádkozunk ahhoz, aki ezt valóban megérdemli (Dévai) és aki minden idegszálával tényleg azért küzd, hogy megvalósuljanak az álmaink. 8) Tavaly ilyenkor minden baja volt, de betegen is ugyanúgy ledolgozott 12 órákat naponta, ami nem semmi teljesítmény. Remélem, idén sikerül átvészelnie ezt az influenzás időszakot és nem dől ki, mert máshoz nem megyünk.

Köszönjük mindenkinek a drukkolást! Aranyosak vagytok, hogy így szorítotok nekünk. 8)

Rózsafa: A jóga jó ötlet, a futás kiegészítéseként megér egy próbát. Tavaly, ilyenkor a talpmasszázsban hittünk (láthatóan nem sok sikerrel), de végülis mit veszíthetünk? Azt még nem döntöttük el, hogy a két, javasolt program közül melyiket választanánk, bár lehet, hogy az időbeosztásunk hamar rövidre zárja majd ezt a kérdést.
szimba

Szimbáék, a kötelező 3 hónap letelte után újra csináljátok, ugye?
beber77

[quote="szimbáné"] írta:szimbáné
[quote="modrooka"]S írta:modrookaikerült és kész:-)

Majd máskor... :( :cry: :(

Nagyon sajnálom! Kitartás!
modrooka

... és ne engedjetek a hullámvölgynek...nagyon...
modrooka

Szimbáék: Higgyetek is a végső sikerben, biztos sikerülnie kell.
Sajnos ilyenkor pont azt vesszük észre ami a legjobban
foglalkoztat minket.Nálunk is volt egy takarítónő akin mindenki látta, hogy állapotos, aztán egyszer csak eltünt a pocakja és azt mondta csak meghízott.Ezt 2x játszotta el.Neki miért sikerül? Eladta? Fölösleges is gondolkodni ezen.
A Jónás módszerre céloztál a Hold állásával?
Én 4 éve járok asztrológiára, de szerintem nem tuti módszer.
De az tuti ,hogy ezen az őszön nagyon feszítő fényszögek vannak az Égen. A tavasz jobb lesz!
Fogtok TI még hallgatni "Oroszlán" sírást:)))
miciona

Sziasztok!
Üdv az újaknak.
Már régen jelentkeztem,de szoktalak olvasgatni benneteket és látom azok közül akikel én kezdtem már szinte mindenki a finisben van. :lol:
Nekem sajnos ezúttal sem sikerűlt,de talán a következőnél már én is befutó leszek. :wink:

A KÉRDÉSEM az lenne,hogy használta-e valaki gynavec injekciót és ha igen akkor mi a véleménye róla.
Én ma megkérdeztem Apánkat és azt mondta szerinte nagy baromság,de ha nekem megnyugszik a lelkem ettől akkor adasam be.Szóval a ti véleményetekre is kíváncsi lennék.

Kati76
kovacsne.kati

Sziasztok.

Szimbáék:én is nagyon sajnálom!!!! :cry:
Nem is tudom hogy mit írhatnék,tudom hogy ilyenkor nagyon nehéz.De a lényeg, hogy ezt is túl élitek.Vagytok egymásnak és ez a fontos!!!! Töltsetek minél több időt egymással,esetleg menjetek el valahova pihenni.Nagyon jót tesz!!!! Én hiszem és tudom hogy SIKERÜLNI FOG!!!!!!!!
Tavasz jön,tudjátok. :lol:
melánia

kovácsné Kati:mi használtuk a Gynevacot.Többször is.Semmi különös nem történt. :cry:
Talán akkor segíthet ha nincs oka a meddőségnek.Mire vagy még kiváncsi? Kérdezz nyugodtan.
melánia

Szimbáné:írtam privit de sajnos elszállt.Még csak most olvastam el mert eddig nem voltam erre.
Szóval nem pereskedünk.Annyira tele van már velük a hócipőm.Még most dolgozom le a védettséget ami ugye jár nekem és aztán van 1hónap felmondási idő.
Ez van.
Köszönöm az érdeklődést!!!! Arik vagytok!!!! :lol:
melánia

Sziasztok,

Szimba, amit írtál az első részben, teljesen egyetértek. Mi is minden sikertelen hónap után ilyen dolgokról beszélgetünk, hogy annak aki nem akarja, annak miért sikerül, és miért születik nyomorba annyi gyerek, amikor jobb helyre is kerülhetne?
És miért pont nekünk kell ennyit szenvedni. A végén mindig arra jutunk, hogy meg van az oka, de abban biztosak vagyunk, hogy sikerülni fog. És ezt érzem nálatok is. Persze a többieknél is. :)
Tehát hajrá. :)

Kép
gmelcsi1

Kedves Micióna!

Ha a tavasz jobb lesz, akkor mikor érdemes nekifogni? Asztrológiai szempontból február már tavasznak számít?
modrooka

Kati, sajnálom!

mikor bent voltunk a klinikán a leletbeszerző körút előtt, és Iron dokinál a progeszteron szurura kérdeztem rá, hasonló volt a válasz, mint nálatok a gynevakra. Ha bevállalom, akkor az jó, de különösebb megerősítést, hogy ezt kéne tenni nem adott. Csak annyit, ha ez az én lelkemnek így jó, akkor vágjak bele.

Ezzel csak az a bajom, hogy ugye minden nap kéne adatni izomba...nekem meg nincs minden nap ráérő nővérke ismerősöm....
modrooka

Beber77: szívünk szerint már most belekezdtünk volna a következőbe, de a 3 heti fekvés, meg a sok progeszteron miatt csak kevés tüsző aktiválódott, így nincs értelme. Sebaj, legalább meglesz a 90 napos szünet, így megint az OEP fizet. Addig bevesszük a jógát a programba, de marad a futás is, aztán január elején meglátjuk, hogy hogy állunk tüszőileg.

Miciona: igen, a Jónás módszerre gondoltam. Őszintén szólva sosem foglalkoztam komolyabban asztrológiával (bár vallom, hogy jellegzetes vízöntő vagyok :D ), de ha a Hold sok, a Földön végbemenő folyamatra nagy hatással van, így például a születésekre is, miért ne lehetne valamilyen összefüggés a termékenység és a Hold állása között? Még abszolút kezdők vagyunk a témában, de máris pozitív csalódás ért minket. Az az elv, miszerint a termékenység akkor a legnagyobb, amikor a Holdciklus ugyanaz, mint születéskor, nálunk megmagyarázná a programok sikertelenségét, illetve a 2. alkalommal a relatív sikert. Általában nem hiszünk a jóslatokban, de ha utólag valami stimmel, akkor bizony elgondolkodunk a dolgon. Most éppen családi adatokat gyűjtünk, hogy volt-e még ilyen egybeesés, mert ha igen, akkor lehet valami ebben a módszerben... :roll:

Kovácsné Kati: mi is gondolkodtunk ezen, de lebeszéltük magunkat. Tudom, hogy az IVF-programban részt vevőknek is ajánlják, de legyünk őszinték: mindenkinek ajánlják. Amikor olvasgattunk a módszerről, először minket is megfogott a dolog, de később elbizonytalanodtunk. Egyrészt a mai napig nem értem, hogy miért kell a hasznos bacikra immunizálni, másrészt a módszert terjesztő, igen idős hölgyemény előzetesen vizsgál is és egy "áldozata" érdekes élménybeszámolót tartott erről. Állítása szerint ilyen durva vizsgálattal, ráadásul bunkó stílussal megspékelve még sosem találkozott, ami elgondolkodtató. A dokinő eredetileg mérnök, talán jobb lett volna, ha a vonalzónál marad. Én biztos vagyok benne, hogy ha a páromat is megkínozná, szó nélkül lenyomnám a torkán a kacsát, majd szétnyitnám. Éppen elég kellemetlenséggel jár a lombikolás anélkül is, hogy egy szakbarbár valamilyen, kétes eredményű módszer kapcsán felesleges, rossz élményekkel "gazdagítaná" bármelyikünket. Visszatérve a szurira: szerintem lehet hatása olyan esetekben, amikor a meddőség mögött állandósuló, gyulladásos állapotok állnak, de ez nem túl gyakori. Végülis semmit sem veszítesz, ha kipróbálod, de "Mengelénét" feltétlenül kerüld el, vagy ha őt nem is lehet kihagyni, a vizsgálatot ne engedd! Éppen eleget vizsgálgattak már, ráadásul Dévai ebből a szempontból kimagaslóan jó. Semmi szükség egy felesleges kolposzkópiára, meg a kétujjas tipitapira. A szokásos, hüvelyi UH, meg Dévais rákszűrés mellett ezeknek a diagnosztikai jelentősége gyakorlatilag nulla. Persze lehet, hogy semmi szükség a nővel való találkozásra és a háziorvos is felírhatja a szurit, de ezt Melánia biztosan jobban tudja nálam...

Gmelcsi: engem az idegesít a legjobban, hogy a világ nagyon rossz irányba megy, már ami a problémánkat illeti. (Amúgy is, de ezt most inkább hagyjuk.) Én azt látom, hogy - megpróbálok finoman fogalmazni - az egyszerű életvitelt folytató embereket kevésbé érinti ez a probléma, amíg az ösztönlényi szintnél egy kicsit többre vágyó emberek egyre kevésbé termékenyek. A nyomorban tengődő, szaporodást tekintve kihívásokkal a legkevésbé sem küzdő népcsoportok sem táplálkoznak egészségesen, szűrésekre sem járnak, ők is használnak mobilt, ők is ki vannak téve a környezeti ártalmaknak, még sincs ilyen problémájuk. Ha jobban belegondolunk, csak a stressz az, amiből sokkal több jut nekünk, de hát hogy a fenébe ne lenne így, amikor egész életünkben tanulni és dolgozni kell azért, hogy egyről a kettőre jussunk? Egy francia tanulmány szerint évente 3%-kal csökken a spermaszám, ami annyit jelent, hogy alig pár évtized múlva az érintett, aktív népesség nagy része már csak a lombikprogramban bízhat. Dévai mesélte, hogy 20 éve évente egy olyan, a huszas éveiben járó nő kereste fel, akinél már kimerült a petefészek, most meg havi gyakorisággal találkozik egy-egy ilyen esettel és 23 éves nőnek is kellett már a szemébe mondania, hogy elérte a klimax és semmi esélye. Ez ijesztő... :roll:

Modrooka: érdekes, amit a progeszteronról írtál. Talán csak azért mondta ezt Iron, mert nem olyan rossz a hormonszint és nem igazán van értelme a csillagos égig felnyomni, ha nincs feltétlenül szükség erre. Amúgy nem olyan vészes a szuri, én is magam adom be a páromnak. Egy visszaszívás kell, hogy megnyugodjatok az erek elkerülését illetően, ezen kívül semmivel sem bonyolultabb, mint a bőr alá adandó szurik. Amúgy jó pár kellemetlen élmény miatt lettem én a "házi orvos". Volt olyan nővér, aki a Gonalt sem merte beadni, mert "nem képezték ki erre". Olyan ügyeletes orvos is volt, aki szintén nem akarta beadni és feljelentéssel fenyegetőzött, amikor elmondtuk neki, hogy volt olyan kollégája, aki szó nélkül beadta. A legagyamentebb eset egy kórházban történt. A Cetrotide ugyebár allergiás reakciókat válthat ki, ezért az elsőt egészségügyi intézményben kell beadatni. A hölgyemény közölte, hogy a Forgács Intézet pácienseinek is adott már ilyet, ennek ellenére hosszasan olvasgatta a betegtájékoztatót, majd hangosan kiemelte azt a részt, hogy 45-90 fokban kell a bőr alá szúrni, de "ez a tű már eleve ilyen szögben hajlított, így csak be kell szúrnia". Az igazság az, hogy ő hajlította el, amikor nem sikerült elsőre leszednie a műanyag kupakot a tűről. Ennyit a "hozzáértő" nővérekről... :) Ez volt az utolsó olyan eset, amikor "segítséghez" folyamodtunk. Egyre inkább meggyőződésem, hogy a párom nagyobb biztonságban van a kezeim között, mint amikor egy fehér köpenyes "szakember" közelít hozzá... :roll:
szimba

Modrooka: Asztrológiai szempontból most feszítő fényszögállás van az Égen.Ez kb., márciusig áll fenn. (otthon tudom csak megnézni a pontos állásokat)
Ez nem azt jelenti, hogy ezalatt az idő alatt senki nem lehet terhes.Biztos millió baba fog megfoganni. Azoknak hátrány ez, akiknek a saját képletükben is rosszul áll az a 2 bolygó, ami most rosszul áll.
Igazából hiába tanulom már 4 éve, kevés időm van foglalkozni vele.
Van olyan ismerősöm, akinek teljesen mindent jól láttam és működött is, de van akivel nem tudok mit kezdeni.
Ez egy empírikus tudomány amihez nagyon sok tapasztalat szükséges.De visszatérve a kérdésedre, így hogy nem ismerem a Te adataidat , ennek ellenére úgy gondolom, hogy 2 ilyen nehéz bolygónak a szembenállása semmilyen vállalkozásra nem előnyös.
miciona

A Gynevac-ot bármelyik háziorvos felírja és be is adja, nem kell hozzá semmi más.
És igen használ.
Farkasok
farkasok

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: