A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Melcsi!
Ne izgulj, csak a felvezetés volt ijesztő, aztán meg semmi gond nem volt.
Nem a PCO-val. Le akar állni a petefészek, pedig még ráérne 10 év múlva is bőven.
Köszi a drukkot!
miciona

Miciona: A legelső hozzászólásomban már leírtam ugyanezt. :D "Nálunk" a méhszondázás egy rendkívül zúzós nap végén volt, 1/2 9-kor állt neki. Én egy kicsit kiakadtam, mert azt tudtuk, hogy a program miatt ez kötelező, azt viszont nem, hogy előre nem fogjuk tudni, hogy pontosan mikor is várható. Én akkor négyszemközt méltatlankodtam is a Dokinak, mert legalább néhány bogyót megetettem volna a párommal, valamit mégis csak segíthet. Erre ő azt mondta, hogy fizikai inger lesz, amin egy görcsoldó nem segít. Ez tény, de a fájdalomcsillapító ezt az ingert, illetve az erre adott választ befolyásolja, tehát lett volna értelme. Végig fogtam közben a párom kezét és mondtam, hogy ez nem egy túlélő-show, tehát ha fáj neki, leállunk. Végül már a Doki is ezt mondta, de - láss csodát - nem volt semmi probléma. Én előzőleg, a méh-kilyukasztásos sztori felvezetése után rákérdeztem, hogy volt-e már nála ilyen. Ő azt felelte, hogy nála még sosem(!!!), de másnál már történt, tehát benne van a pakliban. Ez nagyon megnyugtató volt, mert ekkor - a korábbi vizsgálatok alapján - már tudtuk, hogy arany keze van, amíg sok, más nőgyogyi rettentően fakezű és a kacsa bevezetését se tudja fájdalom nélkül megcsinálni. (Az ilyenek menjenek el vízvezetékszerelőnek!) Visszatérve a szondára: alig néhány másodperc után végzett, a párom szerint említésre méltó fájdalom nélkül és ez így is van, az arcán semmit nem lehetett észrevenni. 8)
Ahogy Melcsi már írta, a gyógyszereket csak a következő UH-ig írja fel és ennek több oka is van. Egyrészt nem akar felesleges költséget arra az esetre, ha le kell állni, másrészt az OEP-től is tart.

Gmelcsi1: Az FSH értéke a petefészek állapotára enged következtetni. Ha alaphelyzetben magas, akkor a petefészek közeledik a kimerüléshez, nehezen stimulálható, de ez egy évekig tartó, tehát relatíve hosszú folyamat. A PCO-ra nem az FSH értékéből, hanem az FSH és az LH egymáshoz viszonyított arányából lehet következtetni. Amúgy egyetlen egy hormonértékből nem lehet kiindulni. Nálunk első alkalommal olyan mértékben elmérték az FSH-t, hogy az alapján esélyünk se lenne lombikra, de azóta minden eredmény jónak mondható. 8)

BBetti: Érdekes, amit a terheléses vércukorról írtál. Csak terhesség esetén kell az inzulin ezeknél az értékeknél? Csak mert egy kollégámnál alaphelyzetben(!) kb. 15-ös vércukornál még nem adtak inzulint, csak akkor, amikor már alig látott és a 20-at közelítette. Hangsúlyozom: alaphelyzetben, tehát éhgyomorra mérték! Ő pont az általad említett diétán van és évek óta csinálja, tehát ki lehet bírni, bár egy férfinek sokkal könnyebb húson élni, mint egy nőnek. Mi valószínűleg akkor éreznénk át a helyzeteteket, ha kb. annyi zöldséget kéne ennünk, mint nektek húst. :D
szimba

Sziasztok.

Én is itt vagyok csak csendben olvasgatlak titeket.

Miciona:hát tényleg elég rémísztő ez a méhszonda.Nekem ilyet még sose csináltak.Pedig volt már egy pár lombikom.
A gyógyszerköltségeket is megírnád néha.
Szerintetek ha kérnék mostanába időpontot akkor mikor kezdhetnénk a stimut? Jövőre??? Itt van várólista?
És első konzira már vigyem az újabb rák szűrést és egyebeket???? Vagy majd ő megmondja hogy mi kell? Nem tudom mik ott a szokások kivizsgálás terén.Itt rákszűrés,baci,Aids,Hepatitis stb.

szimba:le a kalappal előtted.Nagyon képbe vagy mindennel!!! A párod biztos nagyon büszke rád. :lol:
melánia

És persze mindenkinek szoritok és drukkolok!!!!
melánia

Sziasztok,

Melánia: Mindenképpen vigyél minden leleted magaddal, a Hepa, AIDS, rákszűrés szerintem ,ha féléven belüli, akkor jó.Nyilván hormon , spermiogram friss kell. Szerintem nincs várólista. Mi 2 hónap alatt végeztünk a vizsgálatokkal és már kezdhettünk is, ahogy az utolsó papirt kézhez kaptuk. Most 3 hete már csak a mensire kellett várni, szóval nem húzza az időt.
Az első adag gyogyszerért 21.500 Ft-ot fizettünk. Ez hétfőig tart ki, akkor megyünk UH-ra.Illetve a Folsav, Kálium tovább is elég, de nem az nyomta meg az összeget.
Mikor szeretnél kezdeni? Csak januárban?
miciona

Szimba
Igen én úgy tudom, hogy csak terhesség esetén ennél az értéknél van inzulin. Van egy ismerősöm aki a terhesség végére elérte a 10-et és ő most szurkálja magát. Ha valaki cukorbeteg az persze teljesen más szerint, mert az élete múlik rajta, hogy mit eszik. Amikor régen mindenféle sanyargatós fogyókúrákat próbáltam akkor bírtam azt, hogy minimálisat egyek, de egy terhes nő egy külön emberfajta akinek iszonyat étvágya van, és ha megkíván valamit akkor senki se álljon az útjába. Szerintem nagyon lényeges, hogy energiát is kapjon az ételből a szervezet, olyat együnk amitől nem dől össze a vérkép és persze nem elég a babát kihordani ilyen étrend mellett, meg is kell szülni utánna tejet is kell neki termelni. Ez az egész szerintem ezzel az étrenddel nem menne.
A húst salátával menüvel semmi bajom sincs, de ez a kiszámolt 180 g szénhidrátos menü szerintem terhesnek való.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok,

Miciona, közben rájöttem az FSH-ra. Erre van valami gyógyszer, ami rendbe teszi ennek a szintjét?

Szimba: tényleg le a kalappal előtted, hogy mennyi mindent tudsz. Szoktalak emlegeti a férjemnek, hogy vannak olyan pasik akik teljesen képben vannak. :lol:

Beti,
A barátnőmnek 6.9 lett, és mégis előírta neki a doki ezt a diétát, és ahogy mondod, az addig normál ütemben fejlődő baba, egy kicsit lemaradt. Nem lett semmi baja hála istennek, de kisebb lett. A barátnőm is azonnal abbahagyta, amikor a következő uh-n közölték, hogy nem túl sokat nőt. Persze odafigyelt mit evett, de nem számolgatott. Szerintem sem jó ötlet egy terhes nőnél, illetve, ha valaki szoptatás előtt áll.

Rólunk:
Teganp voltunk Apánknál és januárban kezdjük az inszemet. Azt mondta, hogy eséllyel megpróbálhatjuk. Addig le kell rendeznem a hormonvizsgálatokat. Már nagyon várjuk. :lol:
Megint jó kedve volt és sokat nevettünk a beszólásain. :lol:

Kép
gmelcsi1

Sziasztok.
melánia

Már megint elszállt amit írtam.Brrrr de mérges vagyok. :twisted:
melánia

És megint.Feladom.
melánia

Na, pöttyögd be újra. :D

Kép
gmelcsi1

Sziasztok,

Melánia: Kiváncsi vagyok.....JAAJ! mit akartál irni :?:

Melcsi: Örülök, hogy mindjárt kezdtek TI is. Remélem lesz 2009-es születésű babánk!!!!

Beti: Én nem tudok Neked okosat mondani, csak annyit , hogy vigyázz magatokra. Szerintem én sem tudnám betartani, meg úgyis érted , hogy mennyit ehetsz. Persze nem tésztát tésztával, meg az édességet kerüld, de nem mellőzve teljesen a szénhidrátot.
miciona

Miciona, úgy legyen. :D A 2009 év a mienk.

Kép
gmelcsi1

Próba ismét. :oops:
melánia

miciona:csak annyit akartam írni hogy köszi a felvilágosítást.Mi még nem tudjuk,hogy mikor menjünk a dokihoz.Arra gondoltam hogy konzira el kéne menni hozzá és az után ha kér valami vizsgálatot akkor azt van időm megcsináltatni jövőre.
AIDS vizsgálat is új kell? Arra nagyon sokat vártunk.
Mindegy nagyon drukkolok mindenkinek!!!!!

Többiek:nehari hogy nektek még nem írtam.Még nem vagyok képben de igyekszem!
melánia

gmelcsi:első inszem lesz januárba vagy volt már valamikor vagy valahol más intézetbe????
melánia

Melánia: Érdekes, hogy több lombikod is volt, szondázás nélkül... :roll: Ha belegondolunk, hogy egy fakezű Doki esetében ez mekkora veszélyeket rejthet magában, talán nem is baj, hogy nem mindenki alkalmazza rutinszerűen. Ha a Doki jól csinálja, akkor viszont csak előnyös lehet, mert koránt sem mindegy, hogy egy embrió pontosan hol ágyazódik be, de még ezzel a módszerrel sem garantálható a pontos pozícionálás, mert az ET-nél alkalmazott katéter ugyebár hajlékony.
A leletekkel kapcsolatban Miciona már elmondta a tutit, annyival azonban kiegészíteném, hogy mindig legyetek előrelátóak, mert Mikulás-bácsi nem olyan türelmes, hogy adott esetben meg tudjon várni egy csiga lassúsággal dolgozó laboratóriumból érkező eredményt. Szerencsére a Dokiban van kellő rugalmasság, így nem kell néhány nap miatt aggódni, ha nem feltétlenül szükséges. Pl. nem fog azért halasztani egy hónapot, mert 2 napja letelt a rákszűrés érvényessége. Nyilvánvaló, hogy itt egy minimális késlekedés a gyakorlatban semmilyen következménnyel nem jár.) Viszont vannak olyan vizsgálatok is, amelyeknél nem ismer tréfát (pl. a kenet bakt. vizsgálata), de ezt nem is fogja elfelejteni. Arra sajnos nincs befolyása, hogy a Mária utcából mikor érkezzenek meg az eredmények, így az Aids, Hepa, stb. esetében előrelátónak kell lenni. A mammonál sem ragaszkodik az évenkénti ismétléshez. A biztonság kedvéért a korábbi HSG eredményt is vidd el, bár nem lesz rá szükség, mivel nálatok - emlékeim szerint - csak az ICSI jöhet szóba. Az andrológust nem fogjátok megúszni, de az eddigiek alapján - véleményem szerint - hamar meg fogjátok kapni a javaslatot az ICSI-re. Szerintem januárban kezdhettek. 8)

U.i.: a begépelt szöveg kijelölése, majd ctrl+C (még mielőtt elküldenéd) idegnyugtató hatású... :D

Gmelcsi1: Meggyőződésem, hogy néha jobban képben vagyok a dolgok női oldalával kapcsolatban, mint a párom. :) Én az előremenekülés híve vagyok, ezért szeretek informálódni, de főleg a rossz élmények érdekelnek. Ha valamire felkészülünk, kevesebb kellemetlen meglepetés érhet, meg talán megnyugtató is, ha feleslegesen nem stresszelünk, mert tudjuk, hogy mire kell figyelni, mit kell elkerülni. Én (sajnos) amúgy sem vagyok az a fajta, aki vakon bízik mindenkiben. Szeretem, ha van befolyásom a dolgok alakulására, ennek viszont az az alapvető feltétele, hogy képben legyek. Ha nem érezném azt, hogy ura vagyok a helyzetnek és felkészültem arra, ami várható, merő idegroncs lennék és a felesleges stresszeléssel a maradék katonákat is kinyírnám, az meg kinek lenne jó? :roll: Őszintén szólva furcsállom azokat a sorstársaimat, akik nyugodtan képesek kint üldögélni, miközben halvány gőzük sincs arról, hogy bent éppen mi történik. Jóban, rosszban, egymás kezét fogva, együtt kell lenni. Szerintem.

Bár ezt nem tőlem kérdezted, de az FSH értéke a korral folyamatosan növekszik, gyógyszerrel csökkenteni sajnos nem lehet.
szimba

Sziasztok,

Szimba, szerintem nagyon jó dolog, hogy ennyire képben vagy, legalább a párod is jobban biztonságban érzi magát.
Az én férjem is el kezdett olvasgatni, hogy többet tudjon, de még nagyon az elején van. :D
Egyébként a Lászlóban csinálnak 1 óra alatt is AIDS tesztet és egy hetes is van, mi itt csináltattuk. Persze ez fizetős.

Melánia, nekünk ez lesz az első és egyben utolsó inszem. :lol: Pozitív lettem mostanában. :D
Más intézetben még nem voltunk, kezdem úgy érezni, hogy szerencsére, mert amiket mostanában hallok innen-onnan.
Nektek volt már 2 lombikotok, ugye?

Kép
gmelcsi1

Helló csajok és Szimba persze:lol: !
Méhszonda kb. 1 perc és sztem egy rákszűrés kellemetlenebb, az égvilágon nem egy említésre méltó dolog, úgyhogy ettől aztán nyugi. :wink:
Na Betti, nem irigyellek, de már csak 10 hét! :lol:

Én egyedül járkáltam a Dévaihoz mindenre, csak mikor szükség volt a férjemre akkor jött, de engem pl. ez nem zavart, sőt, én jobban szerettem gyorsban elintézni a dolgokat egymagam, amit mondott Dévai csináltam, nem nagyon izgatott mi az :oops: :lol: Úgyhogy mindenkinél más, én pl. is 1edül vajúdtam és járkáltam fel-alá, hiába volt ott anyu meg a férjem a vajúdásnál, szegényeket elküldtem, hogy ne simogassanak meg ne birizgáljanak mert zavart :oops: :D Úgyhogy szegények jöttek utánam fel-le, csendben :lol: Magánál a szülésnél pedig nem is akartam, hogy bent legyen a férjem, elvileg a vajúdásnál sem, de valahogy ott ragadt mert üres volt a szülőszoba és tök jó volt a hangulat, de mindig kiküldtem mikor volt vmi, beöntés, ez meg az, mikor Dévai megjött akkor meg ki is küldtem végleg. Szóval mindenki más, de tényleg nem semmi Szimba mennyire képben vagy, csak pislogok nagyokat. A női anatómiával tisztában vagyok én is, de ez már több mint alapismeret ami nálad van ffi létedre:shock: :)
beber77

[quote="szimba"]M írta:szimbaeggyőződésem, hogy néha jobban képben vagyok a dolgok női oldalával kapcsolatban, mint a párom. :)

Két napi eltiltás a géptől. :D
szimbáné

Helllllllllo Szimbáné!!!!

Gyere többször :D
Végülis lehet, hogy képben van az Urad a genetikával, de Te éled át a kezeléseket.
Azért jó, hogy figyel ő is, mert én is hiba tanultam biosz tanárnak,mikor ideges vagyok ,akkor zavaromban nagy hülyeségeket tudok csinálni. Jó, ha van valaki mellettünk.
miciona

Szimba!

Izmael-lel írtatok a gyógyszerekről. Mi is mondtuk, hogy jöhet a drágább, aztán Ő döntött úgí, hogy inkább kezdi Fostimon és Merional.Végülis szabadkezet kapott, hogy mit ír fel, és azt mondta ez lesz a jobb.Mármint nekem, szóval lehet, hogy másnak, meg pont nem.Én rábíztam a döntést ,mi ugyse értünk hozzá.
Remélem igaza lesz.
miciona

Sziasztok.

gmelcsi:akkor mindent bele! Csak pozítivan!!!!
Igen nekem már volt 2 inszem,6 stimú abból 2 beülti csak sajnos. :cry: :cry: :cry:

szimbáné:ÖRÜLÜNK NEKED!!!!
Gyere gyakrabban!
melánia

szimba:hát a Kaáliban nincs méhszonda!!!
Ott futószalag van sajnos. :cry: Legalábbis ez az én tapasztalatom.
Mammográfiám sincs mert ezt sem kérnek.Ráadásul mivel nem vagyok Budapesti ezért itthon szeretném megcsináltatni a vizsgálatokat.Gondolom elfogadja ezeket is.
Az andrológus jó barátja a Dévainak ő ajánlotta nekünk.
melánia

De jó! Szimbáné! :lol: :lol: :lol: Szia!!!
Miciona, nekem lassan 17 hónapja "kikelt" a Fostimon-Merional párosból a kisördögöm :wink: Jó kis kotyvalék, meglátod :D
beber77

Letelt a bünti, újra itt vagyok. :) (Pedig nem vitás, hogy igazam volt.)

Gmelcsi1: Igen, mellettem biztonságban érezheti magát. Elképesztő történeteket hallottam már (még a szűk családi körből is!) olyan, méltatlan helyzetekről, vagy éppen bunkó megnyilvánulásokról, amelyek a nőgyogyinál, vagy éppen a szülészeten történtek. Én ilyenkor csak ámulok és azon tünődöm, hogy hogy nem képesek a legtöbben kiállni a jogaikért, miért hagyják magukat belevinni olyan, méltatlan és kínos szituációba, aminek a tizedéért is pofon járna. Ezek a sztorik juttattak el odáig, hogy egy pillanatra se adjuk ki az irányítást a kezünk közül, mindig úgy alakítsunk mindent, ahogy az nekünk a legkevésbé rossz. (Ha már a helyzetből adódóan jó nem lehet.) A fene se akar utólag bölcsebb lenni, ennél sokkal jobb, ha a bajt megelőzzük. Lehet, hogy ez bizonyos esetekben a dokinak kínosabb, de inkább neki legyen az, mint nekünk, nem? A falat kaparom, amikor olyat hallok, hogy vizsgálat közben olyan is jelen van, akinek nem feltétlenül szükséges ott lennie, de az is felháborít, amikor sorban vizsgálgatva az alanyokat azok együtt öltöznek (vagy csak egy függönnyel elválasztva fekszenek) és ezáltal egy kollektív élménybeszámolóvá válik a saját, véleményem szerint másra a legkevésbé sem tartozó probléma. Ha ez a páromat zavarja, akkor nyilván engem is, ezért kizárt, hogy ilyen megtörténjen vele. Szerencsére itt, az intézetben erre általában gondosan ügyelnek, de ez csak az első, szerencsére jól kiválasztott állomás a gyerkőchöz vezető úton. Sajnos Mo.-ra még nem tört be a nyugat. Ott a beültinél, amikor azt kérik, hogy lazulj el, legalább van rá esély, ugyanis legtöbbször csak hárman vannak jelen: az orvos és a pár. Röhej, hogy ezzel szemben nálunk akár 5-6 idegen ember között is elvárják ugyanezt, aztán csodálkoznak azon, hogy sokszor komplikációk adódnak az amúgy nem túl bonyolult ET-nél. Ez csak egy apró figyelmesség lenne, mégsem törődnek vele, pedig ez sokakat okkal zavarhat.

Miciona: Igen, ő éli át a kezeléseket, de ha nem eléggé tájákozott, akkor nem tudhatja, hogy mit is kell átélnie (vagy inkább mit nem kell). Én jó pár műtétet, vizsgálatot, ET-t, stb. néztem meg a neten, ezért látom, hogy sokszor ég és föld a különbség két, papíron tökéletesen azonos eljárás kivitelezése között. Ez kiegészítve rengeteg élménybeszámolóval, valamint szakmai olvasmányokkal nagyon hasznos, mindenkinek tudom ajánlani. 8)

A gyógyszerekkel kapcsolatban: első alkalommal nem szívesen ír fel drága gyógyszert, az első stimu amúgy is csak olyan puhatolózás jellegű. Ilyenkor nagyobb eséllyel áll elő olyan helyzet, hogy le kell állni, akkor meg egyáltalán nem mindegy, hogy addig a pillanatig mennyi pénzt dobtatok ki az ablakon. Ha viszont minden oké, akkor meg felesleges is a drága gyógyszer. Nekünk egyszer mondott a Doki valami olyat, hogy a drága, géntechnológiás gyógyszereknél előfordulhat olyan, hogy az valakinek nem jó, mert nem pontosan abban a formában tartalmazza a hatóanyagot, amit az egyén szervezete hasznosítani tud. (Azt is elmagyarázta, hogy melyik készítménynél hányféle kombináció van, de már csak halványan emlékszem.) Ebből a szempontból nyilván jobb a hagyományos gyógyszer, mert az természetes (vizeletből nyerik), így nyilván nagyobb az esélye annak, hogy megfelelő legyen. Ha viszont a géntechnológiás gyógyszer hatóanyaga is bejön, akkor meg ez a nyerő, mert jobb, mint a hagyományos, vegyes, kevésbé tiszta készítmény. Nekünk bejött a drága, Izmaelnek viszont nem. Szerintem bölcs dolog az elsőnél a hagyományost választani. Hétfőn, vagy szerdán, az első UH-n majd kiderül, hogy a tüszők úgy reagáltak-e, ahogy azt a Doki remélte. Ha nem, akkor sem feltétlenül javasolja a leállást, hanem esetleg növeli az adagot, legalábbis nálunk az elsőnél így volt. (Ekkor vegyesen alkalmaztuk az olcsó és a drága injekciókat.)

Melánia: Hiába jó barátja az andrológus, ha nincs pecsétes javaslat az ICSI-re. Persze valamilyen vélemény alapján eddig is elvégezték a lombikot, tehát nem árt a párod összes papírját a hónotok alá csapni, hátha mégis kisüt belőle valamit. Én ettől függetlenül nem hiszem, hogy a Kopa engedélye nélkül belevág. :roll: Persze ne legyen igazam...

Beber77: Nekem fura, hogy abban a helyzetben a párod is útban volt. (Persze könnyű lubickolni a biztonságban annak, aki a Dévainál szül. 8) ) Azzal én sem értek egyet, amikor azt látom, hogy egyfajta családi eseménnyé válik egy szülés, mert a leendő nagyszülők (legalábbis szerintem) egyáltalán nem kellékei a szülőszobának, a barátok meg pláne nem. Persze ha valakinek ez kell, akkor felőlem akár a lakóközösséget és a Kenó sorsolási bizottságának a tagjait is odahívhatja, az ő dolga. Én azt gondolom, hogy a leendő apának részt kell vennie a kínokban is, már amennyire tud. Ha meg egy életre szóló élménynek tekintjük az eseményt, akkor meg azért nem szabad kirekeszteni. Persze kivételt képeznek ezalól a vér puszta látványától is elájuló hím sorstársak, mert nem is lehet annál rosszabb, mint amikor fájdalmak közepette még a "haldokló" férfiért is aggódni kell. :D Ha a jelenlétemmel egy hangyabokányit is segíthetem a páromat, akkor ott a helyem. Óriási szerencsém, hogy ezt a gondoskodást ugyanígy visszakaptam. Én magamtól talán sose mentem volna el a Kopához, azt meg végképp nem hagytam volna, hogy a Doki úgy vizsgáljon meg, hogy közben a párom hatótávolságán kívül van. :) Elmondani nem tudom, mennyire jó érzés, hogy ott volt és vigyázott rám. 8) Nélküle azt is elhitettem volna magammal, hogy halálos veszélyben vagyok, pedig kíméletességből a Kopa ötösre vizsgázott, ezt utólag el kell ismernem.
szimba

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást. 8) :lol:

Olvasni szoktalak titeket, majd igyekszem írni is... :roll:
szimbáné

Sziasztok!

Már jó régen írtam! Pénteken voltam Dévisznél: a babuka 6.5 cm és 13. hetes. A barnázgatás hál Istennek elmúlt, egy hete nem volt semmi, csak görcsölés. Végre elküldött a védőnőhöz, ezt már nagyon vártam, mert azt olvastam a nete, hogy aki nem megy el a 12. hétig terhesgondozásra, az nem jogosult a szülési segélyre! Remélem ez a 13. hét még belefér!

Beber! Olvasom, hogy Te a Dévisznél szültél! Milyen volt nála és hol szültél? A Jánosba?
Nálunk apa nem akar be jönni, és elhatároztam, hogy nam erőltetem, de erről még korai beszélni!
Most más problémáim adódtak!
Dévisz azt mondta, hogy kezdjem el a vizsgálatokat! De ő csak fizetősre tud beutalót adni! Ezért kérjek a védőnőtől vagy a háziorvostól! A védőnőnek nincs pecsétje hozzá és , mivel ismeri a háziorvosom, mondta, hogy ő sem fog adni, mert senkinek sem ad, mert az az elve, hogy az a nőgyógyász dolga!
Úgy tudom, hogy már a 11. héten kellett volna a egy teljes vérkép, és 16. héten meg kell az AFP(vagy micsoda), ki fog nekem erre beutalókat adni? Ugyanis fogorvoshoz oda el tudok menni, úgy tudom az terhesen ingyenes! Ráadásul Déviszhez csak a nov 28-ra a 16. hét végére kaptam időpontot!

Ha valaki tud segíteni valami jó ötlettel, kérem írja meg!

Köszönöm: Momóka
momóka

Sziasztok!

Nálunk a párom bent volt a szülésnél, én el sem tudtam volna képzelni, hogy ne legyen ott. Jól bírta, egyedül az idegesített, mikor a légzést vezényelte. Neki is nayg élmény volt látni kijönni a babát.

momóka
Én már a második uh-ra kiskönyvvel mentem Apánkhoz. És attól fogva minden alkalommal vittem a teljes vérképes és vizeletes leletet. A vérképen a vastartalmat és a vörösvértestek számát nézi és azt, hogy van-e baci a pisidben. Nálunk úgy van, hogy mivel 3 hetente megyek a klinikára, előtte beugrom a védőnőhöz és ő ad nekem a háziorvos által lepecsételt beutalót a laborba. Ugyan úgy az afp-re is a védőnőtől kaptam papírt, és őhozzá jött meg az eredmény is. Apánk egyedül a toxora adott beutalót a Jánosba mert nálunk nem csinálja meg a labor. Az tényleg fizetős volt olyan 3 E körül.
Ha ilyen bunkó a háziorvosod akkor keresned kellene a környéken valami sztk-s nődokit ő is meg tudja írni a beutalókat, de alapból ez a házidoki feladata.

A szülési segély akkor jár csak ha a kiskönyvedbe van 4 lepecsételt alkalom a szülésig amikor Dévisznél voltál. Az meg biztosan meglesz.
:lol:

Kép
Kép
bbeti

Szimba, lehet, hogy furcsa, ezért jrtam, hogy mindenki más, nálunk a férjem sem akart bent lenni de ha akart volna sem engedtem volna, mert én meg a klasszikus vonalat "képviselem" és így éreztem jól magam. ellenben anyut kértem meg, hogy legyen bent velem, mert számomra az volt a megnyugtató, szerintem semmi fura nincs ebben :roll:
Momóka, házidokinak kötelessége sztem vérképre beutalót adni, az nem is kell minden alkalommal, én a terhesség alatt talán 3x kértem arra. vizeletvizsgálat majd kell elvileg minden alkalommal, de bevallom én sem mentem 2 hetente a házidokihoz, volt, hogy nem vittem magammal, ui. a lényeg a vizeletből a fehérje (már a 3. trimeszterben) és ha nem viszel vizeletvizsgálati eredményt pisilsz ott és megcsinálják az intézetben egy gyorsteszttel. Na persze nem erre kell alapozni, ettől függetlenül én így csináltam :oops:

Jánsoban szültem, Dévaival igen és nagyon klassz volt. Gyors, könnyű. Toxoplazma vizsg. minek? Nekem nem volt olyan, AFP-re Dévai adott beutalót, nekem a Jánsoba, nem kellett fizetnem semmit, sztem nem kell. A terhesléses cukorra is tőle kértem beutalót, na azért kellett fizetnem, összesen 400 Ft-ot vagy kevesebbet, pontosan nem emlékszem :) A Jánosban csinálták. Szóval nem egy összeg.
Most hajt a férjem, mennem kell, majd írok még.
beber77

Most látom el sem ment az üzim. ÁÁÁÁÁÁÁÁ

Beber! Neked kisfiad van ugye? Mennyi idős?

Momoka! Ahogy olvastam Te is inkább Dévainál szülnél. De Ő nagyon foglalt, nem? Kérdezd meg hátha ajánlj valakit esetleg a Jánosban.

Szimbáék! Ti mikor kezdtek újra?
miciona

Sziasztok!

Hú de sokat írtatok, nem is tudom visszaolvasni mindt.

Momoka: Nem gáz, ha később jutsz el a védőnőhöz, a kutya nem nézi a kiskönyved egyébként az anyasági segélynékl, de egyébként álítólag az a lényeg, hogy a terhesség alatt legalább 4-szer részt kell venni védőnői gondozáson, és nem is tudom , hogy orvosi viszgálat mennyi kell, de a szülés után kapsz egy papírt az orvostól, hogy hányszor voltál terhesgondozáson, és ez a lényeg. :-)

Nem tudom, de ha jól vettem ki a terhességi cukorról dumcsiztatok. Hát nekem is volt, bár nekem szerintem a terhelésnél volt csak gondom. Onnantól álladóan mértem, és tök rendben volt, bár az orvosoknak azt mondtam, hogy tartom a diétát. De hát ne vonják már meg tőlem a csokit! :-)
Én egyébként előszőr 200g, majd 220g-os ch diétán voltam.

Na most rólunk. Mi jól vagyunk, lassan elkezdenek mászni a babák. Viktor már lelkesen hintázik négykézláb.
Egyébként minden oké. Szemészetre kell még mennünk, mert géppel kimutatták, hogy a Nikinek lehet majd baja a szemével és lehet, hogy szemüveges léesz, de ezt még azért szemtágítással is meg kell nézni.

Na most mennem kell, mert ébredeznek a prücskök.

Ja ha valaki tud hármasikrekről, akiknek kell egy hármasikres babakocsi szóljatok légyszike.

Puszi

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Ja a placentaleválásnál, igren véreztem, és szigorúan feküdtem, bár én nem vállaltam a korházat. De neklem az volt a rossz, hogy én hánytam is, tehát elég soksazor felpattantam, és irány a WC hányni, és a negyobb baj az volt, hogy még erölködtem is hányás közben.
Ja én az Augmentintől görcsös hányást kaptam, így Dévisz leállított róla.

Na tényleg megyek.

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Sziasztok,

Szimbáné, üdv. köztünk, gyere és védd meg a becsületünket mert az urad letarol bennünket minden témában. :lol:
Persze örülük neki, hogy ilyen okos és ennyi mindenben tud nekünk segíteni. :wink:
Mikor tudunk meg tőletek valami eredményt????

Ági, van valami segítséged? Mert gondolom egyedül, vagyis ketten ezt lehetelen megoldani.

Beber, nagyon megnyugtattál a mégszondával kapcsolatban, bár nekünk szerintem nem lesz rá szükségünk :wink:

Melánia, nagyon sajnálom, hogy eddig nem sikerült. Képzeld a barátaink is vidékről járnak fel és a Kaáliból jöttek most át a Dévaihoz. Ugyanezt mondták, mint Te, hogy futószalagon ment minden. Ráadásul képzeljétek a lombikos stimu alatt egyszer volt uh-n. Döbbenet.
Az első konzultáció után Apánknál, annyira megnyugodtak és tökre fel vannak dobva, hogy ezt így is lehet.
Szerintem itt nektek is sikerül ffog elsőre.

Momóka,
Nagyon örülök, hogy elmúlt a barnázgatás, és hogy ekkora már a baba, nagyon vigyázz magadra. Pihenj sokat.

Még annyit, hogy volt valaki fizetős vérvételen a Jánosba?
Csak odaadom a papírt, amit a doki adott és ennyi? Mondanom kell valamit?

Kép
gmelcsi1

Momóka, én is pénteken voltam Dévainál, te mikor? Nem 4 körül és egy lánnyal meg gondolom a férjeddel, barna hosszú haj?
Kisfiam van igen, Pistike, mindjárt 17 hónapos.
beber77

Szia Ági!

Régebben irtam ,hogy talán már láttalak ,mert egy kolleganőmmel voltál bent a SOTE1-en. Ritának hivják és a 2. kisfiával volt várandós.Szinte együtt szültetek.
Gratulálok a 3 gyerkőchöz!
miciona

Szia Melcsi!

Igen csak odaadod a papirt, meg első alkalommal a Tb kártyádat is vidd. Ja és jó nagyra nyisd ki a pénztárcádat. Hormononként számolhatsz kb., 3000. Ft-tal. :(

Most jöttem meg az Intézetből. Jó sokan voltak.
Hááát: leállitotta a stimut. Egy tüszőm van. Kár ellőni rá egy alkalmat, meg az FSH-m amúgyis most normalizálódott, szóval Karácsony után kezdjük újra.:(((((((((((((((((((((
Volt egy lány szintén uez a probléma, de ő ragaszkodott, hogy csinálja meg.Neki is első.Nem tudom jól döntöttünk-e. Azt mondta, ha később sem lesz több megcsinálja egyből is. Meg, hogy az OEP sem szereti azt, ahol kicsi a siker ráta.Csak azt az Intézetet finanszirozza, ahol min. 20% a siker ráta. Én ezt lehúzhatom, ha ragaszkodom az egy tüszős lesziváshoz.Na most kipanaszkodtam magam.Bocsánat.
Beber!
Ti szeretnétek még testvérkét?
miciona

micióna:ne kérj bocsánatot! Jól döntöttél!!!!
melánia

Azért írok ilyen szűk szavúan mert már kétszer írtam regényt nektek és elszállt.
melánia

miciona:én is jártam már így mint te csak nekem punkció előtt akarták leállítani a stimut.De én nem hagytam abba.1sejtem lett pedig 3-at jósoltak.Nem osztódott az sem sajnos.Így nálunk itt van gond.Ezért is vagyok kiváncsi hogy mit mondana erre a Dévai.
melánia

Nekem a tapasztalatom az hogy minden hónapban másként reagálunk.Évszak függő is.Nekem eddig a március jött be.Akkor volt 10 sejtem.Nagyon örültünk neki.Persze a legelsőnél a punkcióig eljutottunk de nem lett sejtem.Nagyon reményvesztve távoztunk.
melánia

gmelcsi:neked is regényt írtam de hiába.Szerintem lett itt valami időkorlát mert ha többet írok akkor azt már nem küldi el.
melánia

Miciona, szeptembertől szeretnék visszamenni 2-3 évet dolgozni és esetleg utána, ha Pistike már iskola felé tart. 2 gyereket terveztünk míg nem derült ki, hogy lombikkal lehet csak, így egyenlőre nagyon örülök, hogy ezt az egyet is megadta az Isten, és nagyon jól elvagyunk, még ő is kisbaba és így csak vele tudok foglalkozni, nem érzem még, hogy újra kisbabát szeretnék, úgyhogy ő még 1edül lesz egy darabig. Aztán majd pár év múlva meglátjuk.
beber77

Miciona,

Panaszkodj csak nyugodtan. Nagyon sajnálom, hogy leállították.
Most biztos nagyon csalódott vagy, de az én személyes véleményem, hogy jól döntöttél. Szerintem is akkor használjatok el egy lehetőséget, ha a lehető legoptimálisabbak a feltételek.
Mondjuk kit érdekel, hogy az OEP mit szeret, ez pont nem idevaló ilyenkor szerintem.
De abban is biztos vagyok, hogy végig idegeskedted volna az egészet és azon gondolkodtál volna, hogy egyel érdemes volt-e.
De ez csak az én személyes véleményem és még nem volt ilyen szituban.

Melánia, ha lesz idegrendszered, akkor írj, mert nagyon kiváncsi lennék mit írtál. :)

3000 hormononként, az baráti. :?

Kép
gmelcsi1

Sziasztok.
gmelcsi:hát már nem is tudom hogy mit is írtam neked.Tudod zajlanak itt nálunk az események.Elég zűrös napom volt.Elvesztettem a melóhelyem és ma voltam bent ügyintézni.És mivel nincs igazuk ezt én szóvá tettem nekik.És nem tetszet.De a jog az jog.
melánia

Melánia & Miciona: ahogy már korábban is javasoltam, érdemes elküldés előtt kijelölni és "megfogni" az üzenetet, majd az újbóli bejelentkezés után beilleszteni. A hosszas agymenéseim miatt erre nálam is gyakran szükség van (főleg akkor, amikor beveszem a fogalmazásgátlót), de így legalább sosem kell újra nekifognom. 8)

Miciona: Szerintem jól döntöttetek és a legkevésbé sem a sikerráta miatt, az ugyanis a kutyát nem érdekli. Amint már írtam, az első stimu jellemzően olyan puhatolózás jellegű, tehát nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a mostani esetből. Mivel az első alkalom a legtöbbször még akkor sem szokott eredményes lenni, ha a stimuláció alapvetően jól ment, tényleg nem érdemes eldobni egy lehetőséget. Nem csak azért, mert így nagyon csekély lett volna az esély a sikerre, hanem azért is, mert most még időben álltatok le. Ha továbbmentetek volna, akkor lehet, hogy kialakul egy-két ciszta, ami miatt akár hónapokat is kell várni (de egyet biztosan), így viszont a következő hónapban minden indulhat elölről. Itt viszont nem értek valamit. Ti döntöttetek úgy, hogy csak karácsony után vágtok bele a következőbe? Csak azért kérdezem, mert elvileg nektek a következő hónap még beleférne. (Szerény számításaim szerint, ha minden jól alakulna, akkor kb. 17-én lenne az ET és az intézetben tudtommal dec. 20-ig dolgoznak. :roll: ) Netán én számoltam rosszul és a decemberbe már nem férne bele egy újabb próbálkozás? Egyébként a Dokin látni lehet, hogy szerinte is jól döntöttetek-e. 4 tüsző alatt neki "hivatalból" javasolnia kell a leállítást, de nálunk egyszer láthatóan megkönnyebbült, amikor mégis a folytatás mellett döntöttünk. Hozzá is tette, hogy "ez volt a helyes döntés". Legutóbb viszont az látszott rajta, hogy nem szívesen menne tovább, mi viszont ismét a folytatás mellett döntöttünk. Hogy ez volt-e a jó döntés, egy héten belül kiderül, mert biztosat az ember csak az ellenőrző UH-t követő vérvétel után tudhat. Vagy még akkor se, kiindulva az előző, méhenkívüli terhességgel végződő próbálkozásból.
Azt javaslom - de gondolom, ezt a Doki már elsütötte - mozogj sokat, ezen belül ha lehet, akkor leginkább fuss. Napi 2x10 perc segíthet a problémátokon.

Melánia: a statisztika szerint állítólag télen eredményesebb a lombik, bár lehet, hogy ez csak azért van, mert a hűvös a katonák minőségére és mennyiségére is jó hatással van... :roll:
szimba

Húha!

Ez a mai nagyon zűrös nap mindenhol.
Akár kivel beszélek ma nem sok jó történt.
Valami pozitívum: én fogytam a futásoktól, és szerintem a hormonoktól olyan bőröm mintha kozmetikustól léptem volna ki.
Amúgy most jelentették be Nálunk is , hogy idén nem adnak 13. havit. :twisted:

Beber: ha a szül dátumod a 77, akkor még bőven gondolkozhattok a teson.Én egyke vagyok.Utáltam. Mindigis több gyereket szerettem volna.Most örülnék már egynek is!
miciona

Miciona: Sajnálom, hogy le kellett állnotok, de minden bizonnyal jól döntöttetek. Ahogy a doktor úr is mondta, ha lehet jobb kiindulási állapot, akkor édmes várni egy következőre, ha meg nem érhető el több petike, akkor végig fogjátok csinálni akár eggyel is.

Melánia: Sorry. :( Ha megkérdezhetem, tudtak a melóhelyeden arról, hogy lombik programban veszel részt? Ha igen, és kirúgtak, a helyedben én perelnék.
szimbáné

Sziasztok,

olvasgatlak benneteket, gondoltam, csatlakozom hozzátok. Én most voltam a Dokinál, meg is volt az lombikos beültetés. Az első próbálkozásom. Most a várakozás szörnyű ideje van. Azt kérdezném, hogy a beültetés után nektek is még mindig rengeteg húst kell-e ennetek a hyperstimuláció miatt és hogy normális-e, hogy 37.2-es hőemelkedésem van? Az előbbit nehezen viselem, az utóbbi a gyógyszerek miatt van, vagy ennek most örülni kell, mert jó jel?
Amúgy a doki a lehető legjobb, szerintem, mielőtt választottunk, jól körbejártuk a témát, és nem csalódtunk.
Ha Kati erre járna, akinek 3-án, hétfőn volt beültetése, kérem, írjon a mailemre, amit megadtam neki, én sajnos elhagytam a címét! Remélem, jól van!
Köszi,
sziasztok
Zsuzsa
rozsafa

szimbáné:igen tudnak a lombikról.Sőt még papírt is adtam nekik ami ezt igazolja.
Pereskedni ez ügyben nem akarok.Nem is folytatjuk most tovább jelenleg mert pihenőt tartunk.
A probléma az hogy majdnem 2hónap táppénz után jár a védettségiidő.Nekem ezt szépen elfelejtették.Úgyhogy szóltam nekik ez ügyben.És ezt nem igazán szeretik a munkaadók.Pláne ha az ügyvéd tanácsát is kikértük.
melánia

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: