A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Jáhn Ferenc Kórház, kórház Délpes

Makramé!
Nekem ott volt a szülésemen, mert ő adta be az EDÁ-t, utána még többször bejött megnézni a gyerekágyra is, és megkérdezni hogy vagyok, mi újság.
Velem rendes volt, de kicsit közönyösnek tűnt, bár vannak olyan emberek, aki alapvetően ilyen pókerarcúak Kép
Az nem tetszett, amikor szülés alatt belefeküdt a hasamba, hogy segítsen kinyomni a gyereket. Akkor egyáltalán nem tudtam nyomni, de lehet, hogy benne volt a hiba... Mindenesetre rászóltam (vagy csak hisztivel jeleztem...?! - már nemtom Kép) hogy hagyja abba, aztán leállt.

Az EDÁ-t jól adta be, legalábbis nem fáj közben, és hatásos is volt. Illetve azt már kérdezni akartam a D O K T O R T Ó L, hogy a migrénem az az azért volt, mert nem jól adták be, vagy az van, hogy valalkinél bejön mellékhatásként, aztán kész? Mikor nem jól adnak be egy EDÁ-t? Amikor csak féloldalasan csillapítja a fájdalmat? Hallottam már ilyenről is. De a fő kérdés, hogy a migrén azt jelenti, hogy nem jól adták be? Illetve az, hogy nem éreztem tőle a tolófájásokat jelentheti azt, hogy nem jól adták be?
V.
vantal

Tmira, Vantal!

Köszi a gyors válaszotokat!
Valami ilyesmi az én tapasztalatom is. Havonta járok hozzá magánrendelésre immár 6 hónapja. De még egy ilyen fapofát én még nem láttam. A háziorvosnak a táppénzes papírt nem jól állította ki. A genetikai UH ugyanolyan volt, mint a többi, 3-4 perc videózás, és kész. Semmit nem mért, semmit fel nem jegyzett, semmit sem mondott. Terheléses cukorra a mai napig nem küldött (27. hét!!!) Mindig mondogatom magamnak, hogy ő ilyen, csak akkor szól, ha baj van... Nem lehet, hogy csak vigasztalom magam?
makramé

Makramé: a szirup ivásos terhességi cukorra nem mindenkit küldenek el. Ha jók a vérvételben az erre vonatkozó értékeid, akkor kimaradhat!
vantal

Vantal!
Nekem csak egyszer volt vérvételem, az AFP-s. Akkor nézik ezt a bizonyos értéket is?
makramé

Szerintem mindegyik vérvételnél nézik, mert ha magas a glukoz szint, akkor spéci diétát kell csinálni. Ez szerintem a terhesség egészére vonatkozik. Gondolom a magas szintén van az, hogy csinálnak egy szirupos cuccot, hogy tuti legyen, hogy nem magas a vércukor szint, és utána kezdenek bele a diétába. Ha viszont jó a vérvételed, akkor nem kell. Gondolom neked jó volt, így nem kellett. (Ha nálad van a lelet, akkor meg tudod nézni, hogy megcsillagozták-e vagy sem.)
De ahogy én hallottam, ez orvos függő. Van olyan doki, aki mindenkinél csináltat szirupos szenvedtetést, tök mindegy, hogy milyen a vérvétel, míg más ennek az eredményétől teszi függővé. Legalábbis nekem ez jött le.
A védőnők is elég eltérően vizsgálnak. Csepelen pl. egyáltalán nem nézek vizeletet, míg máshol hallottam, hogy minden alkalommal, amikor ment, le kellett adnia, és kis tesztcsíkkal fehérjeszintet néztek. A XXI. kerületben ez nem divat... Több helyen hallottam olyat is, hogy hiába van saját nőgyógyászod, külön terhesgondozásra kell menni időnként egy helyi (körzeti) nőgyógyászhoz is. Jártam fel régen egy terhesfórumra, ott csak néztünk időnként, hogy mennyire máshogy mennek mindenhol a dolgok. Pl. a vizsgálati időpontok is eltértek. Mindenhol más volt a "kötelező" uh időpontja is.
Szóval szerintem igen sok eltérés van kórháztól, meg dokitól függően.
vantal

szintén = szintnél
vantal

Sziasztok!
Tibicsoki még 2in1 (25re vagyok kiírva).KépA bokám nekem sem semmi,du-ra már csak vonszolom magam.Hétfőn voltam uh-n és CTG-n,legközelebb 22-én megyek ugyanezekre +vér/vizelet,már az EDA-hoz is.
Én mindenképp az egyszobásra szavazok,bár én is szeretem a társaságot (mint Vantal),de azt a fajtát amit én válogatok meg.;)Sajnos nem garantált,h csupa szimpatikus anyukával kerüljön össze az ember lánya.Egyébként is annyira várom a babát,h csak rá szeretnék koncentrálni.Kép
liu

Kedves Nyeste!

Tápszerrel kapcsolatos kérdésére válaszom a következő: újszülött osztályunkon csak akkor kap tápszert a baba, ha két napos kora után sem sikerül kielégítő mennyiséget - a reggeli órákban legalább 2O-4O grammot - szopnia. A tápszer hypoallergén -HA tápszer- melyben a tehéntejfehérje molekulák úgy vannak feldolgozva, hogy a szervezet számára minél kevésbé legyenek idegenek. Ez okozza a HA tápszerek kesernyés ízét és kellemetlenebb szagát.
Gyermeke esetében az ekcéma kialakulását elsősorban a családi hajlammal lehet összefüggésbe hozni. Kizárólag anyatejet fogyasztó babáknál egyre gyakrabban látjuk a kiterjedt bőrelváltozásokat. Kezelése gyakran hosszadalmas, remélhetőleg más tünettel nem társul a későbbiekben sem. Bőrgyógyászati szakrendeléseken rendkívül jó, mellékhatástól mentes szteroid nélküli krémeket, fürdetőket kaphatnak. Egyetértek Mtücsök és Dóri79 véleményével, tápszer alkalmankénti adása önmagában nem vezet ekcéma kialakulásához. (Kivételt képez az igazolt tehéntejfehérje érzékenység nem túl gyakori esete.)
Amennyiben valaki kéri, hogy gyermeke ne kapjon tápszer pótlást, tiszteletben tartjuk mindaddig, amíg a baba számára ez nem hátrányos. A hozzászólók közül többen úgy vélik, hogy a nővérek szándékosan „megtömik” az újszülötteket. Ezt határozottan meg kell cáfolnom - igen sok időt töltök az osztályon. A baba aluszékonyságának az első napokban nem csak az lehet az oka, hogy jóllakott. A felnőttekhez hasonlóan különböző alaptermészetűek és különbözőképpen reagálnak a számukra is megterhelő szülésre, esetleg sárgák stb. A szoptatást tartjuk a legfontosabbnak, és úgy gondolom, ismerve több szülészeti osztály gyakorlatát, ebben a lehető legtöbb segítséget igyekszünk megadni.
Az alacsony cukortartalmú víz adása nem káros. Amíg kellő mennyiségű anyatej nem termelődik, az agy számára a cukor az egyetlen könnyen felhasználható tápanyag. Hiányában - ugyanúgy, mint nálunk felnőtteknél - rossz közérzet, nyugtalanság, vagy ennek ellenkezője - bágyadtság, végtagremegés - alakulhat ki, tartósan alacsony értékeknél káros következménye is lehet az idegrendszer számára.

Kedves Vantal!

Erik hozzátáplálását Ön kérte, mivel még a hazaadás napján is csak kis mennyiségeket szopott és rendkívül éhes volt. A ferde nyaktartás javulásának szívből örülök, a kezelés szükségességére már távozásakor felhívtuk figyelmét, a teendőket a kontrollvizsgálat alkalmával is megbeszéltük. Sajnos ezt követően az előírt időpontban már nem jelentkeztek. A Pető módszer újszülöttek kezelésére nem alkalmas, nem erre találták ki. Az aktív és passzív torna korai együttes alkalmazásával érhető el a legjobb eredmény.

Dr. Ármay Zsuzsanna

Dr. Ármay Zsuzsanna
Ármay

Kedves Doktornő!

Igen, az utolsó napon kértem a hozzátáplálást, de előtte nem, mert akkor még úgy gondoltam, hogy tudom szoptatni. Sőt korábban rákérdeztem, hogy kapnak-e tápot a babák, azt mondták, hogy nem, holott már akkor felböfizte... A tanfolyamon is azt mondják a lányok - én nem voltam, csak többektől hallottam már - hogy tagadják a tápszer adását. Nekem ez a furcsa és érthetetlen, hogy miért mondják határozottan, hogy nem adnak, amikor ez nem így van? Ha indokolt, akkor indokolt. Szerintem ezt mindenki megérti, ahogy teljesen érthető volt most az, amit Ön leírt. Ha a gyerek két napig nem eszik, akkor valamilyen formában ezt meg kell oldani. Ha elmondanák a tanfolyamon azt, amit Ön az imént leírt, illetve a kórházban a gyerekágyon megkérdezett csecsemősök is, akkor szerintem nem lenne ebből semmi probléma.

A nyaktartás kezelésére felhívták a figyelmemet, de az a torna, amit a kórházban mutattak, a mostani gyógytornászunk szerint - hogy fogalmazzam szépen? - nem sokat ér. Sőt, kifejezetten megdöbbent azon, hogy egy 10 hetes babának asszisztált kúszást javasoltak. Amúgy ezen több orvos is meglehetősen meglepődött...
Másrészt az, hogy néhány havonta egyszer látja orvos a kórházban egy kis időre, az roppant kevés. Hiába mutatják meg ott, hogy mit kell csinálni, nem vagyunk gyógytornászok, az egy külön szakma, amihez mi nem értünk. Ezért nem láttuk értelmét annak, hogy a kontrollvizsgálatokra bejárjunk.
Nagyon sok helyen azt is mondják - dévény torna - hogy a szülő ezekkel a "házi tornásztatásokkal" többet árt, mint használ.
A Pető féle módszert a háziorvosunk javasolta - nem mi találtuk ki - és róla írtam konkrétan, hogy azt mondta, majd kinövi, nem Önökről.

Még egyszer köszönöm, ahogy a fiammal fogalkozott a kórházban, ahogy azt a "jellemzésben" is leírtam Ön nagyon lelkiismeretesen végezte a munkáját, és ezt soha nem is vontam kétségbe. A csecsemősökről nem mondhatom el ugyanezt - de ezt is leírtam...

Üdvözlettel:
Antal Viktória
vantal

Erik baba
Kép
vantal

Makramé!

Mindenképp kérd a cukorvizsgálatot!!! Nem csak a glükózos van, van ahol a zsemlést csinálják, legalább azt mindenképp meg kell csináltatni!! Nekem mindig tökéletes volt az éhgyomri vércukrom, erre a 24. héten vett vércukor terhelésnél 9.7 volt az éhgyomri akkor is tuti jó volt, így aztán terhességi cukrom lett. Ne hagyd magad ez a babád érdeke!!!!
picipocak19

Vantál!

Csupa élet Erik babaKép
nagyon szép baba
picipocak19

Picipocak: köszönöm, tényleg egy energiabomba Kép
Gondolod, hogy Makraménak a zsömist se csináták meg? Azt tényleg mindenképpen meg kell, én is úgy tudom. Lehet, hogy az meg volt, csak a szirup nem, nem?
vantal

Liu!

Én is az egyágyasra jutottam. Egyetértek veled társaság ügyben, arról nem is beszélve, hogy mi van ha este épp nem tudsz aludni és olvasni van kedved(ha lesz rá kapacitásunk), vagy épp hajnalban zuhanyozni stb... és gondolom ha egyedül vagy sokkal jobban tudsz a babóra figyelni.
Remélem nem bánjuk meg!

Tudjátok a nemét?

Kitartást neked!

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Én így utólag szívesebben mennék egy ágyasba, de az az igazság, hogy ez nem kívánság műsor. Amikor én szültem, örültem, hogy a folyosón jutott nekem egy hely. Egyébként a terhes patológián van valami szoba és oda kerülnek az emberek ha már nincs hely.

Szóval lehet így előre elmélkedni meg gondolkodni, hogy ki mit szeretne aztán majd azon a napon abban a pillanatban döl el, hogy hova fogtok kerülni.

Egyébként nem olyan vészes a több ágyas. Nekem például nem voltak ilyen problémáim amiket ti írtatok, hiszen mindengyik szobatársam maximálisan megpróbált alkalmazkodni a többiekhez. Ami engem egy kicsit zavart, hogy nem igazán lehetett velük semmiről beszélgetni - ennek számomra az volt az oka, hogy nem éppen egy értelmiségi csapatot fogtam ki-. Egyébként akik az egy ágyasba voltak, azok pedig esténként kint ültek az étkezőbe és ott beszélgettek, szóval mindenkinek van igénye a társaságra még ha most azt gontoljátok, hogy nincs is. Azért négy-öt napot bent kell lenni és bizony jól esik az ember lányának néha tud szólni valamkihez, és örül ha megkérdezik tőle, hogy tudunk segíteni.

Mert az igaz, hogy este jönnek a látogatók, de alapvetően egész nap magadra vagy utalva. Nekem például nagyon jól esett, amikor második nap olyan fejgörcsöt kaptam, hogy nem bírtam felkelni és a szobatársaim segítettek. Egy egy ágyasba szerintem még a baba sem lehetett volna velem ilyen esetben.

Szóval a lényeg lányok, hogy mind a kettőnek megvan az előnye és a hátránya, és senki ne élje bele magát, mert ez az egész nem kívánság műsor.

Mindenkinek boldog babavárást, könnyű szülést és utána jó babázást kívánok.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Nálam is ugyanaz volt, mint a Tücsöknél. Az utolsó ágyat kaptam meg az osztályon, az utánam jövők meg már csak a patológián kaptak helyet.
vantal

Sziasztok!
Tibicsoki, én ma töltöttem be a 36.hetet, tegnap voltam CTG-n, jó lett, bár dupla időt kellett lennem, mert először nem sikerült rendesen megtalálni a baba szivtájékát és pár perc mulva összevissza sipolt a gép. Aztán jött egy másik szülésznő és Õ rendesen rám tette. Jövő hét pénteken megint megyek.
A bokám nekem is duzzadt, a vérnyomásom jó, a babucim meg még jó sokat mozgolódik, néha ugy érzem mintha forgolódna is.
Az egyetlen bajom az, hogy nagyon hamar elfáradok. Ja és bárhol járok, folyton rákérdeznek, hogy 2 baba, meg hogy olyan lent van, mindjárt szülök? Hiába magyarázom, hogy 1 baba és mindig is lent volt a hasam és a másik kettővel is ilyen nagy volt stb., úgyhogy már van, hogy nem is magyarázkodom, mindenki gondoljon amit akar.
Az egyágyas/többágyas témához: korábban irtam, nekem tök jó lenne a 4 ágyas, azóta gondolkodtam és inkább a 2 ágyas jönne be. Mégis lenne vki akivel esetleg dumcsizhatnék, viszont nem kellene annyi emberhez alkalmazkodni (pl. zuhanyzás stb.)
2 ágyasból mennyi van? (biztos nem figyeltem teljesen a szülőszoba látogatáson, ezért nem tudom)

Szép napot mindenkinek, drukkoljatok, hogy du-ra ne essen az eső, mert grilleznénk!

Üdv
Judit
judy68

Picipocak, Vantal!
Nekem még SEMMILYEN ezirányú vérvételem nem volt! És mellesleg hízok, mint a disznó, pedig alig eszem. Már 13 kilót híztam, pedig csak 50 voltam annak előtte. 2 hét múlva megyek a dokihoz, egy hónapja azt mondta, majd most beutal. Nagyon remélem, mert 2 napja azt érzem, nem nagyon akar mozogni a gyerek, napi kétszer, max háromszor.
Én is Csepelen lakom, ismerős, amit Vantal írt, vizeletet sose néz a védőnénim.
Szép legény ez az Erik baba, büszke lehetsz rá!
makramé

Tibicsoki!
Igen,tudjuk: kislány lesz.KépIgazából nekem már a 18hetes Uh-n inkább kislányra tippelt a vizsgáló orvos,aztán a 24 és a 30 hetes 4D-sen is biztosra mondták.Sőt,a hétfői Uh-n is.Remélem h 2 különböző orvos + a Györfi nem téved.Nálatok mi a helyzet?;)
Tücsök!
Tisztában vagyok én is azzal amit írtál,a látogatáson is elmondták,h dömping esetén mire számíthatunk,de azért az ember reménykedik.;)
Judy!
Ne is törődj velük,nekem is nagy a pocim,megkérdezték már h 1 v 2 baba lesz-e?Érdekes módon sokáig alig látszott,aztán a 7-8. hónapban nőtt nagyon intenzíven.
Vantal!
Szép nagy már Erik baba!Kép
liu

Makramé, ha írsz egy e-mailt, küldök Neked valami csepeli vonatkozású dolgot ;o) vantal@inext.hu
vantal

Judy!Liu!

Engem azzal visznek a sírba, hogy nagyon fiús hasam van, mert, hogy hegyes.Egyébként 3 UH-n mondták csak , hogy lány lesz, egyik 4D-s volt ebből.
Bízom benne, hogy tényleg kislányka lesz, már beleéltük magunkat. De leginkább egészséges legyen.
Ja, meg azt is mondják, hogy nagyon lent van. Itt a lépcsőházban is, aki kevésbé ismer. Nem tudom, de, aki volt már terhes, illetve most az,
olvashat(ja)tta, hogy nincs két egyforma has, mint ahogyan nincs két egyforma terhesség sem.
A tesóm is kisbabát vár 6 hét különbséggel, náluk fiú lesz és nem egyforma a hasunk.

Egyébként az enyém is 7-8. hónaptól kezdett rohamosan nőni. 22 hetes terhes voltam, amikor volt az esküvőnkKép és nem igazán látszott a hasam, sőt, aki nem tudta, meg nem mondta volna.

Tücsök!

Én tudom, hogy nem kívánságműsor az egyágyas szoba, de mint Liu, reménykedemKép

Hát kitartást magunknak!

Remélem a grillezést nem mosta el Judyéknál az eső!

Üdv

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Nekem is lent volt a hasam és csúcsos volt, úgyhogy mindenki azt hitte fiú lesz.
Lány lett, viszont a végén már mindenki mondta, mekkora hasam és milyen lent van és meg is született előbb. A 33. héten már "bekészült" és a 36. héten már 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.
De a 35. héten már mindenki mondta (anyósom, anyukám...), hogy hamarosan szülni fogok.
Sajnos bejött Kép

De így utólag, hogy minden rendben ment hála az orvosomnak, Ármay doktornőnek és profi csapatának már annyira nem bánom.

Judy!

Kétágyas nincs, olyanszoba van, hogy két darab egyágyas de közös fürdővel, ha jól emlékszem. A 830 A és B szoba és ezen kívül van még két egyágyas a (831 és a 837).

Én nagyon jól elvoltam az egyágyas szobában.
Ha volt egy kis szabadidőm aludtam, vagy olvastam rengeteget. És társaság gyanánt a férjemmel beszéltem mobilon Kép Napi min. 1 órát plusz a látogatás és az bőven elég volt.
Csak az étkezések alkalmával mentem ki a szobából. Igyekeztem minél többet Ágival lenni és ráhangolódni.
De én nem vagyok egy átlagos figura az tuti.
Annyit a mai napig nem olvastam mint akkor...
Vendég

Sziasztok.
Leírnám én is a tapasztalataimat.Az első gyereknél nem volt választásom.Ötágyasba kerültem.De így utólag nem bánom.A társaság is jó volt,(vannak akikkel azóta is tartom a kapcsolatot)és hát 2001-ben a csecsemősök sem voltak a helyzet magaslatán.Semmit sem mondtak,és nem mutattak meg.Első gyereknék örültem a többágyasnak,mert legalább a többi lány megmutatta a köldök kezelését és a többit.
A kissebbik fiamnál szerintem az orvosom intézte el az egyágyast,gondolván arra hogy talán jobban szeretnék csak a fiammal lenni.(Anyukám a szülés elött halt meg egy hónappal.)
Hát tudjátok a másodiknál nem bántam,de az első gyerenél bajban lettem volna az egyágyasban.
De ez már régen volt,azóta biztos sokat változott a hozzáállás.Kép
Bocsi,ha hosszúra sikeredett.
Mindenkinek jó éjszakát.Ági
kreisch_Ágnes

Dóri!

Asszem nekem is ez lesz a menetrend, ha nem alakul másképp és lesz energiám: babázás, olvasás és trécselés a mobilon, na meg a kaja, tuti, hogy disznó éhes leszek, mire jönnek a látogatók és remélem hozzák a finom húslevest és társaitKép

KépKép
tibicsoki75

Van egy kétágyas is.
gyuri
Szeged

Kedves Doltor úr!

27 éves vagyok.1. terhesség (spontán) , 19 hét+1 napnál voltunk genetikai uh-n.(szerdán) Kiderült, hogy a baba mindkét veséjében pyelon tágulat van. A j.o 4 mm , a bal oldalon 4x4 mm. Egyébként a leleten az szerepel, hogy ép vesék.
MÁs eltérés nincs.
Genetikai tanácsadásra küldtek. Elmentem az előírt genetikai tanácsadásra pénteken (16.-án).A tények: 27 éves vagyok. Sem az én sem a párom családjában soha nem volt vesebeteg, vagy down szindróma.

Nyaki redő 12+2 napnál 1 mm, az AFP rendben, abszolut normális ( értéket nem tudok, mert nem mondtak , csak annyit, hogy valami nálunk új fajta amerikai eljárással vizsgálták meg a vérem és többféle (talán 3?) dolgot is néztek benne- mind oké)

19. hét 1 nap uh-n mindkét magzati vesében 4 mm-es tágulat, de a leleten "ép vesék " megjegyzés is szerepel. kontroll uh 4 hét múlva. Egyéb eltérés nem látható.

Ennyit tudott a genetikai tanácsadós doki is. Ennek ellenére közölte, hogy az én esetemben 4% a down kór kockázata és meg kell csinálni az amniocentézist kedden (20-án) Kérdeztem honnan a 4%? MInden leletem jó! Az amnio kockázatára 0,5 %-ot mondott, de tudtommal ez jóval magasabb.. Kép

Kérdeztem miért kell most azonnal dönteni? Elmennék egy 4D uh-ra ... Erre csak a fejét ingatta. Hirtelen ennyira összezavart, hogy aláírtam a papírt... Kép Hazáig sírtam.

Érzem, hogy nincs baja a babának! Aki egyébként kisfiú. Ne értem miért kell feleslegesen veszélyeztetni! Viszont beteg gyermeket sem szeretnénk. Nagyon aggódom, és bizonytalan vagyok .
Nem kérem, hogy helyettem döntsön, de a véleményére kíváncsi lennék!

Köszönettel:
Anita
_nita

Doktor úr!

Írtam szept 15-én du.
picipocak19

Picipoc!
Nem vettem észre, bocs.
Elmondása szerint nem tudom mi az, meg kellene mutatni igazi szakembernek, pl. hozza be Ármay főorvoshoz, hozzánk. Úgy tudom, most egy hétig szabin van, utánna. Nem hiszem, hogy "elfekvés, bármilyen" vagy a szülésnél szerzett volna ilyen, és még sose láttam ilyesmit.

Anita!
Én sem értem. Azzal, hogy aláírta még nem kötelezte magát semmire. Szerintem menjen el egy másik genetikai tanácsadóhoz is. Mivel én most szabira megyek, és nem tudom, hogy tudok-e netezni ideírom amit javaslok. 4D-nek nincs értelme, nem jó gép kell, hanem okos szakember.
Pest: Szabolcs u. Dr. Hajdú Krisztina
Debreceni klinika: Dr. Török Olga
Győr: Prof. GArdó Sándor
hivatkozzon rám.
Ezekért tűzbe teszem a kezem.
gyuri
Szeged

Szia Anita!
Én Dr. Hajdú Krisztinát ismerem, és szerintem PROFI és ráadásul kedves is. Jelentkezz be hozzá a Szabolcs u.-ba!
Sok sikert! Üdv. Erika
oerika

Antita!
Én is dr Hajdú Krisztinára esküszöm, sokan azt mondják, hogy ő az országban a legjobb. A Praxisban is rendel:
https://www.babanet.hu/ultrahang.php -ha ezen az oldalon regisztrálsz (bal alsó sarok) 1000,- ft lejön a vizsgálatból.
vantal

Sziasztok!
Tibicsoki nekem pl. kimondottan lányos pocim van,de szerintem nem kell azzal törődni,h ki mit mond.Úgy gondolom,ez alkati kérdés is lehet.Az a fontos,h egészséges legyen a baba,bár be kell vallanom én annyira rákészültem a kislányra,h tele vagyunk rózsaszín cuccokkal.KépMondjuk ha lehet ilyet mondani,első perctől kezdve éreztem h lányom lesz.Az a bizonyos "női megérzés" remélem nem most először fog cserben hagyni.Én is tervezek könyvet vinni,bár nem tudom mennyire tudunk majd rákoncentrálni.Remélem olyan nyugis lesz a helyzetünk,mint Dórinak.Kép
Itt Budaörsön nem esett a hétvégén,talán Judiéknak szerencséjük volt.
Üdv mindenkinek!
liu

Kedves Gyuri!
Kellemesen eltöltött szabadságot kívánok!
Andi
liu

Anita!

Ha megírod az e-mail-címedet, megadom Dr. Hajdú Krisztina mobilszámát!
Én is rá esküszöm!! Emberségesebb, tapasztaltabb, s nem utolsó sorban gyakorlottabb szakember kezébe nem is kerülhetnél. Ez az én privát véleményem!

Írj: aszemenyei@chello.hu

Ági
aszemenyei

Sziasztok!

Jól sikerült a hétvége, igaz kicsit azért esett az eső is, de volt 2 nagy napernyő igy szuper volt, finom lett minden, meg is ettük. Felkészültem, hogy éjjel nem alszom a gyomorégés miatt, de most mi pácoltuk a husokat (előzőleg a szomszédunk, jó borsosra), kimondott grillfűszerrel és nem is égett a gyomrom, csak egy kicsit, de azt már megszoktam.
Sajnos most nem tudok maradni, olyan nyűgös ma a kisfiam. Reggel sirva ment oviba, bent is sirdogált időnként, most is olyan kis mimóza, hogy rá sem ismerek. Remélem nem szedett össze megint valami betegséget! Már alig vártam, hogy menjen oviba, hogy én is tudjam nyugodtan intézni a dolgaimat + esetleg kicsit pihizni is.

Puszi mindenkinek és szebb napot mint a mai volt!

Judit
judy68

Köszönöm mindenkinek a segítő szándékú és kedves hozzászólást , véleményt! Közben irtó nagy szerencsém volt. Az idő sürgetett, mert ugye holnap reggelre kellett volna menni a kórházba. Sikerült beszélnem a praxis rendelővel és fogadtak ma fél 3-kor. Ugyan nem a dr. Hajdú Kriszta, hanem a dr. Győrfi rendelt.
Szerencsére a baba teljesen egészséges! Nem volt nála vesetágulat már egyáltalán! Valószínűleg épp nem pisilt a múltkor. MInden más szerve is egészséges. Közben megszereztem az afp konkrét értékeit is: AFP: 1.18 Mom, bhcg 1.68 Mom, uE3 :0.63 MOm
Az újabb uh lelet és a konkrét vérvizsgálati eredmények (+ a 12 hetesen mért 1 mm nyaki redő) birtokában úgy döntöttem nem kockáztatom meg a szúrást. Kikértem az orvosom véleményét is . Õ is rábólintott a döntésemre.
Mégegyszer is köszönöm a válaszokat!
_nita

Liu!

Mi is becuccoltunk már rózsaszínből, bár nálunk a férjemnek volt kezdettől fogva "lány lesz" megérzése, nekem semmilyen. Max annyi, hogy ha fiú lesz ugyanolyat szeretnék mint a férjem kiskorában , mert írtó helyes kisbaba volt hatalmas kék szemekkelKép

Judy, lehet, hogy a kisfiad se nagyon bírja ezt az időjárásváltozást és ezért nyűgös.Ugyan nem értek MÉG hozzá, de én is elég elviselhetetlen voltam az esős időben, de mióta terhes vagyok érdekes módon semmi bajom az esővel és a hűvössel.

KépKép
tibicsoki75

Szia Anita!
Nálunk is volt vesetágulat ügy. A 18. a 22. és a 26.héten (havonta kellett járni emiatt) még változatlanul (arányosan nőtt mindkét oldalon), majd a 30. hétre az egyik eltűnt, a másik egy minimális szinten megmaradt. Semmit nem kell csinálni, a gyereknek semmi baja, állítólag el fog tűnni teljesen. Dr. Hajdú Krisztina állapította meg, mondanom sem kell, hogy a frászt hozta ránk, és csak azért nem küldött genetikai vizsgálatra, mert már voltam. Egyébként tényleg fantasztikus volt ő is és a kollégája a Szabolcsban, végig nagyon rendesek voltak. Még külön topik is van a vesetágulattal kapcs.-ban, annyi az ilyen eset mostanában. (Lehet, hogy mindig is volt csak nem nézték?)Mindenesetre nagyon jó, hogy ti megúsztátok!
nyeste

Anita!
Nem jártál el helyesen! Nem a gép a fontos, hanem a szakember. Győrfi M. nem genetikus! hanem jó ultrasonográfus, a döntést a genetikusnak kell hozni! Keresd meg Hajdu dr.nőt, valószínüleg ugyanazt fogja mondani, de felelősséggel.
gyuri
Szeged

Köszönöm Doktor úr!

Sajnos tegnap már későn vettem észre a hozzászólásokat. Csak este, mikor hazaértünk.. Kép
Már elkértem Aszemenyeitől a Hajdú doktornő telefonszámát. Mindenképp megkérdezem őt is a biztonság kedvéért. Bár a vizsgálatra ma nem mentem be... :/
_nita

Anita!

Emilke ment!!!! Sok sikert!

Ági
aszemenyei

Sziasztok

Tibicsokinak megszületett a kislánya.
Fanninak hívják. Császárral szült.
Többet egyenlőre nem tudok, ezt is mind a férjemtől, mert ők kollégák.

Mindenkit puszil.

Incike
28+4

Kép
Kép
incike

Szia Incike!
Köszi az infot!!

Tibicsokinak gratulálok a kislányához!Kép

Judit
36+6
judy68

Judy!

Ha benézel a másik délpesti topikba, ott a paraméterek is megvannakKép
Vendég

Tibicsoki!
Én is gratulálok a kislányodhoz!Kép
Andi<!--attachment: M_solat_-_bab-268481.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*129.2**M%e1solat+%2d+bab%2ebmp --><center><pre>
Kép
Másolat - bab.bmp (129.2 k)</pre></center><!--/attachment-->
liu

Upsz!
Képet szerettem volna feltölteni,de úgy látszik nem jött össze...Kép
liu

Tibicsoki,
sok boldogságot nektek! Kép
Várom én is az élménybeszámolót a kórházzal és a dokival kapcsolatban (is). Kép

Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Helló CsajokKép

Hazaértünk ma! Hatalmas boldogság a baba, kezdjük felfogni. A kórházi létről annyit, hogy én, ha lehet ilyet mondani kifejezetten jól éreztem magam. Mindenki kedves volt, bármilyen kérdésemre válaszoltak, megmutattak mindent, nem néztek hülyének, mert ugye első babánál sokminden felmerül, nem éreztem magam zavarban, baró volt, hogy egyágyasban voltam, azt csináltam, amit akartam, senkihez nem kellett alkalmazkodni, egész nap gyönyörködhettem a gyerekben stb... ha társaságra vágytam átsétáltam vmelyik szobába vagy hozzám jöttek vagy az ebédlőben tárgyaltuk az ismert magyar fitnessfeleség :5 kg-t híztam a gyerekkel a terhesség alatt sztorit.
Az orvosom tök jól végezte a dolgát, mint ahogyan a nővérek és a csecsemősök is.
Tápszer és limonádé? Én nem csináltam belőle ügyet, mivel császárral született a baba nyilván kellett a hozzátáplálás.Szerintem ez így jó és kész. Ha nem akarod jelzed és csak a lefejt tejet adják nekik.
Szóval én meg voltam elégedve mindennel, de az is igaz, hogy én nem vagyok hisztis és be szoktam tartani a szabályokat.Úgyhogy sok gond nem volt velünkKép

Egyébként a Fannika 09.22.-én 13:25 kor született, toxémia miatt lett császár. Semmivel sem érzem magam kevésbé anyukának, sőőőőőőőőőőőt. Van tejecske és tök ügyi a Fanni, úgyhogy boldogok vagyunk.
Sajnos a férjem nem volt mellettem csak a műtő előtti térben, így nem tudtunk normálisan összeborulni, csak itthon, de ezt bepótoltuk azonnal, amint hazaértünk.
Hát ennyi, ha vkinek kérdése van szívesen válaszolok ha lesz rá időm.

Üdv mindenkinek

KépKép
tibicsoki75

Ja és nagyon-nagyon köszönjük a gratulációkat mindenkitől!!!!!!!!!!!!!!!!
Aki szülés előtt áll, annak kitartást!

KépKép
tibicsoki75

Tibicsoki!

Nagyon örülök, hogy neked is ilyen pozitív élmény volt a szülés! Tök jó volt olvasni a beszámolódatKép Nagyon sok boldogságot és jó egészséget!
picipocak19

Vantal!
Ujraolvastam a topik végét, mert 2 napig valami zavar volt, és én is szabin vagyok, nincs mindenhol gép.
EDA.
Az esetek kb 5%-ban van ez a kellemetlen fejfájás EDA (és spinál) után. OKa az lehet, hogy véletlenül megsérül a szúrűs során az un. dura is, tehát az EDA olyan mintha spinál lenne (ott mindíg megsérül, tudatosan átszúrják). Pár napig nagyon kellemetlen fejfájás van felkeléskor, fekvéskor alig. Nyom nélkül gyógyul, viszont amíg fáj semmi sem segít.(pedig mennyi tanácsot adnak!)
gyuri
Szeged

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: