A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

mtunde: az a tapasztalatom a moremilk-kel, és a szoptatós teával, hogy hát még jobban segíti a szeleket :oops: szóval, én most áttértem az alkoholmentes sörre, és nagggyon jó tejszaporító - tán nem is lenne rá szükségem, de lehet, hogy most már pszichésen hat...
Amúgy én is szelesebb vagyok, és ha már itt tartunk...az aranyeret megúsztam a terhesség alatt, de most :shock: :roll: :shock: valszeg a csajszi kiszív belőlem minden folyadékot, és emiatt... csak erre tudok gondolni...
linocs

Linocs nem semmi mekkorát nőtt Fruzsi!!HIhetetlen.....nagyon édes kislány és a szerkó rajta tüneményes :lol: CUKI.....Egyébként az etetés nálunk is egy órás progi volt (majd fokozatosan egyre kevesebb lesz)....kicsit félek is tőle , hogy Berke mellett, hogyan fogok szoptatni egy kisbabát naponta többször órákig.....
Tényleg többgyerekes mamák Memme, Veronikusz, Tünde, paklincs és a többiek...hogy kell azt csinálni?????VAn valami praktika mit jó tudni??Bevált gyakorlat esetleg??AZ a baj, hogy Berkének max 10 mp az amit egy helyben tölt......

Kellemes hétvégét MIndenkinek!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Bocsi Paklincs nem akartam kis betűvel írni a neved!!!

KépKépKépKép
vdorka3

[color=red]NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT EMMUSNAK!!!![/color]

Áron, Hanna

Kép
hanna09

Kép Emmusnak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Emma drága az Isten éltessen sokáig!!

Kép

Kép
gablaty

Linocs, köszi a tanácsot, az alkoholmentes sör szimpi :) szél ügyben akkor még várok. Mondjuk eléggé kinyúltak a hasizmaim, a bőröm, nyilván nincs jól összenyomva a bélrendszer, azt levegőzik... :?:

Dorka, ez nehéz kérdés. Én a legrosszabbra készültem, aztán egész jó lett: Villő nem 1 órát eszik, hanem 20 percet. Napi 4-5x, így Benét nem zavarja annyira, néha megpróbál olyankor elhúzni, mást kér, stb, de mesenézéssel, beszéddel, vagy néha határozott NEM-mel megoldható. Sokmindenben Bene napirendjéhez igazodunk, délelőtt udvar, séta, stb. Ezért is alakult ki az, hogy cumisüveg maradt, és nem erőltettem a szoptatást. (Úgy voltam vele, hogy az első héten, amikor apa itthon volt velünk olyan rendszert akartam kialakítani, ami nélküle is működik - tudod, nálunk Villő és Bene is nehezen, sőt alig tudott kinyerni belőlem valamennyi tejet...) Na, de a lényeg: jobb lett a helyzet, mint vártam. De az biztos, hogy bármi is lesz, nem nagyon lehet rá felkészülni :(

mtunde

Kép Berke a Papa sapijában Kép ez tegnap készült a papa stúdiójában

EMMA NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!!!!

Tünde KÖszi szépen a tanácsokat...én is azt érzem, hogy nem lehet rá felkészülni.Gondolom rengeteg türelem kell hozzá amiből néha így is fogytán vagyok...de majd összeszedem magam.Kénytelen leszek......

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka(nagy d-vel,mert én figyelek ugye :D ),
nálunk is elképzelhetetlen lett volna Flórkánál az órákig tartó szopizás, pedig bizony Jankóval én is volt, hogy eltütyögtem addig. Olyan okosak ezek a második gyerekek, egyszerűen tudják, hogy ennyi idő van és kész. Persze biztosan másképp is lehet,ha van veled valaki, aki a szoptatás alatt lefoglalja Berkét, de én általában egyedül vagyok-voltam a két gyerköccel. A mai napig sokat lelkitusázom, mert úgy érzem, Flórkának mindenből kevesebb jut, mint amit Jankó megkapott. Amíg pocakban volt, addig is szinte csak azzal foglalkoztam, hogy milyen lesz Jankónak, ha kibújik a tesó, napközben is többet foglalkoztam vele-még jobban úszott a háztartás akkor, mint most két gyerekkel. És visszakanyarodva a szoptatás témához, kb. 3,5 hónapos volt Flórka,amikor elkezdett csökkeni a tejci(hamar meg is jött), és sok olyan tanácsot kaptam, hogy tegyem minél többször mellre,nőjjünk össze-kivitelezhetetlen volt Jankó mellett. A szoptatások jobb esetben úgy teltek, hogy mesét olvastam közben, rosszabb esetben:anyu kakilni kell,pisilni kell,szomjas vagyok, éhes vagyok,bla, bla,bla... Szinte soha nem voltunk kettesben a szoptatáskor, csak éjszaka-de akkor pikk-pakk kiszívta Flórka, ami kellett és már aludt is tovább. Viszont sokkal önállóbb, mint Jankó volt ennyi idősen, és nagyon bízom abban, hogy a Jankóba fektetett időből, energiából ő is profitál majd(elles néhány trükköt :wink: ).És akkor talán megnyugszom majd.

Ja! Nekem olyan vékonynak tűntél a képen, olyan voltál, mintha magadra ragasztottál volna egy gumilabdát, és kész, ezért írtam a negyvenakárhány kilót. Szemöldöksorstárs :D .

Kép
Kép
paklincs

Emmának mi is boldog névnapot kivánunk!

Kép
Kép
paklincs

Tünde
Nekem a szelesedés minden szülés után tovább tartott, és nehezen múlt el. De lassan alakul minden. Szerintem nálad is fog javulni a helyzet.

Dorka
Csini kismami vagy! :D Berke is nagyon édes. :D
Felkészülés: Szerintem max. lelkileg lehet vmennyire, de minden máshogy lesz, mint ahogy elképzeljük. Nekem a két nagy között van hasonló korkülönbség, mint most nálatok lesz. Nem volt egyszerű, de a lányom nyugis csajszi volt. Mindig odabúj hozzám, mikor szopi volt Marcinak, kis idő elteltével kért a tejből is, így szopizott 3 éves koráig. (nem mertem elválasztani, mert féltem a reakciójától, és így nekem is könnyebb volt.)
Mivel nálatok a sorrend fordított, és Berkéd is - mint írod eleven kis ördögfióka :D - nem lesz egyszerű helyzet, de majd megoldod, mert ügyi vagy. :wink:

Linocs
Fruzsi nagyon drága és csini. :D Hatalmasat nőtt, bár eddig sem volt kicsi. :D

Gabi
Mostmár ezen a néven maradsz? Jól megtréfáltál a névtelen írásokkal. Mire rájöttem, hogy ki lehet az?

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Paklincs na pont ez az amitől félek, hogy kevesebb jut majd mindenből a kisebbnek..de legfőképpen a CSAK RÁ fordított odőből.ÉN is sokat gondolkozom rajta, hogy mi lesz Berkével....hogyan fgoja bírni, hogyan fogom megoldani az ő lelki sérülése nélkül.Valahogy biztosan mivel nem én leszek az első kétgyerekes mama a Földön.....Abban viszont biztos vagyok, hogy a Jankóba fektetett időből bőven fog profitálni Flórka....el fogja lesni tőle a dolgokat....

Adriköszi a bízatatást, Berke tényleg ördögfióka a javából....de ez van.Nem idegeskedem rajta csak úgy elgondolkoztam a helyzeten sokadszorra és gondoltam megkérdezem a nálam sokkal tapasztaltakat.....MOndjuk az biztos, hogy a lányok bújósabbak...Berksuz kb 3 mp-re bújik oda hozzám hetente mondjuk 5-6 alkalommal, tehát nem bújós...na majd látjuk mi lesz.Majd beszámolok :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka,
annyit agyaltam már ezen a témán. Szerintem egy kicsit mi rontjuk el az elsőszülötteket azzal, (ez most lehet, hogy hülyén hangzik), hogy túl sokat foglalkozunk velük.
Szerintem kb. az az idő lehet a normális, ami a második-harmadik gyerköcökre jut, csak nyilván szeretnénk megadni mindegyiknek azt, amit az elsőnek sikerült. És azért is ilyen intenzíven féltékenyek, hiszen elég sok figyelemtől(ez nem is jó szó, inkább kizárólag rájuk fordított időre gondolok) esnek el, amikor megérkezik a tesó. Viszont tesónak meg ez lesz természetes, hiszen ebbe születik bele, és őt viszont eggyel többen szeretik-hiszen neki egyből van egy testvére.
És azt mindenképpen le akartam írni, hogy meglátod, Berke tesó mennyit fog segíteni. Komolyan mondom neked, Flórkát szinte észre se vettük az első hónapokban. Evett, aludt, ha kellett türelemmel kivárta a sorát, az éjszakát nagyon hamar végigaludta, még születéskor azt is kivárta, hogy Nagyiék megérkezzenek Jankóhoz, utána jelezte, hogy akkor most már kijönne...
Én még annyit tanácsolnék, hogy amit lehet, készíts ki szoptatás előtt. Berkének enni, innivalót,esetleg könyvet, ha szeret mesét hallgatni, ha pedig engeded TV-zni, ilyenkorra időzíts neki vmi mesét pl-legalább ezekért nem kell majd a szopit félbeszakítani.Még egy kis bíztatás:itt az utcánkban lakik egy Jankóval egyidős kislány, két hónapos a kistesója, náluk semmiféle gond nem volt,pedig nagyon anyás(volt) a csajszi.

Merci,
bejelöltelek az iwiwen, ott megnézheted az ábrázatomat, a munkáról majd irok privit, nem untatom a többieket. Nem csodálom, hogy büszke vagy Olira, én is az lennék.

Linocs,
most olvasgattam vissza, csatlakoznék a többiekhez, tényleg édes ez a kisnő, azt meg csöndbe jegyezném meg, hogy már most annyi haja van,mint Flórkának jelenleg...

Tünde,
az életed nyitott könyv... :D Azt is tudjuk,merről fúj a szél... :D
Jó, hogy van választási lehetőségetek.Én meg izgulhatok júliusig, hogy két csoport közül legalább a szimpatikusabb óvonénisbe kerüljön be Jankó...

Kép
Kép
paklincs

tudom,ma már sok voltam, de ezt még feltenném...
Kép

Kép
Kép
paklincs

Emmusnak boldog névnapot kívánunk!

Kép
tikó

Emma, Boldog Névnapot :lol: :lol: :lol: !

Veronikusz, ez nagyon jól hangzik, kipróbálom, Apa imádja a mákot!

A képet én sem látta, mert azzal fogadtak az ovónénik egyik du hogy beküldték vmilyne pályázatra, szóval jövő héten meglátjuk.

Tünde nekem minden problémámmal ami ebben za időben jelentkezett azt mondták 9 hónap kellett az átváltozáshoz és 9 hónap kell a visszaalakuláshoz. Szóval hogy minden hormonális kérdés, én pl fogyni Olicskával 2 évvel a szülés után kezdtem, most meg Benike 6 hónapos korára a nagyját leadtam. 9 hónap alatt rendesen összenyomódnak a beleink és míg „kisimulnak” újra biztos eltelik egy jó kis idő én a helyedben várnék még egy kicsit biztosan. Igyál enyhe szélhajtó hajtású teát, pl a Bodza és a Borsmenta olyan úgyhiszem, de az Espumisan gyöngyöt is nyugodtan szedheted, szódabikarbóna van benne, ha jól tudom.

Dorka, nálunk is úgy ment, hogy lefoglaltam addig valamivel, rajzolás, mese olvasás vagy Minimax :cry: , ez van. Olival persze már meg lehetett beszélni hogy előre kérjen mindent, mert szopi közben nem tudok segíteni. Persze mindig ilyenkor volt kaki-pisi :roll: . Talán tartalékolni lehet néhány új játékot az első hetekre, mert azok tovább lefoglalják mint a régiek. Nagyon csinos vagy a képen :wink: !

Paklincs egyetértek, bár most kicsit parázok hogy Olinál ez a haspuffadás lelki eredetű a féltékenység miatt, de sztem ez elkerülhetetlen. Végül is 3,5 évig itthon voltam vele, mindig mindenhova vittük magunkkal, rajtunk kívül egy nagymama vigyázott rá életében mindösszesen 2-3 napot. Szóval tény hogy trónfosztásnak éli meg, habár sosem mutatja. Most már néha kínozza Benit, de mindig is szeretettel fordul hozzá, imádja őt és Beni viszont. Én most értettem meg, hogy a bátyám szegény miért tűnik nekem olyan gyámoltalannak, olyan ügyetlennek, én a „jég hátán is megél” típus, ő meg bár végül mindenből jól jön ki, először mindig pánikba esik és ideológiát gyárt rögtön a várható kudarcára. De nem hinném hogy van ember aki nem „kényezteti el” az első gyermekét.. Iwiwet nézem mingyá :) Édes ez a kis nyelvkiöltős csajszi!

Lányok, valaki küldene egy kórházi listát, mármint hogy mit kell csomagolni a szüléshez, én már elkutyultam és kell egy barátnőmnek…köszi

Kép

Képurl]
eszesmerci

Dorka, asszem Paklincs a szívemből beszélt. Tényleg a kisebbre úgy tűnik, kevesebb jut, viszont én azt vettem észre, hogy részemről a kevés sokkal intenzívebb. Mélyen a szemébe nézek, nagyon puszilgatom, stb. Amit pl Benével nem tettem ilyen hevesen, mert tudtam, hogy fél óra múlva is megtehetem. Sokkal jobban hiányzik, hogy végre vele lehessek. Villő is angyaltermészet, alig lehet hangját hallani, néha direkt kiveszem ölbe, hogy hadd "kényeztessem". Meg este, amikor Bene lefekszik, van nagyon nyugis Villő-idő. Másrészt azt hiszem, ez a normális, és már most látom, hogy Villőnek ott van a bátyus, aki azonnal mosolyt csal az arcára, pedig nem is neki beszél, nem is néz rá, stb. Villő akkor ismár rajong érte. Ja, és azt elfelejtettem írni, hogy én ezt a szoptatás dolgot nagyon elparáztam. Biztos nem lett volna fáklyásmenet, de talán ment volna, és Bene is bírta volna. De most már csakazértisnem emésztem magam, mert egyikünknek sem lenne jó.

Adri, Merci, megnyugtattok, utáltam volna, ha valami belgyógyászhoz kell mennem.

Paklincs, márcsak az hálószobatitkaim hiányoznak, mi? :wink: :oops:

mtunde

Dorka, elfelejtettem írni, nagyon jól nézel ki! :)

mtunde

Hahó!
Paklincs Emese!
Még jó, hogy van ez a közös Martosos múlt, mert már kezdtem rosszul érezni magam, a rendelésre nem verselek, meg hasonlók miatt. De aztán megnyugodtam.

Én is filózok sokat a második gyerekkel hogy lesz témán, pláne, hogy Panka eléggé hisztis korszakát éli, és félek, nem múlik el addig, mire megjön a bébi. És akkor aztán rossz világ lesz ránk, az tuti. Ősztől meg kezdenénk az ovit, azt is hogy fogadja mejad, azt sem tudom, pláne, ha kiszasszerolja, hogy mi meg itthon vagyunk.

Egyébként volt egy ismerősünk, aki mesélte (apuka! :lol: ), hogy hazament a két gyerekkel, a kicsi még pár hónapos volt csak, és a nagy úgy elvonta a figyelmét, a kicsi meg olyan nyugis és csendes volt, hogy kb. fél óra múlva jött rá, hogy a kicsit hordozóstól lerakta az előszobában, és ottfelejtette.

Ma egyébként elég rossz napunk volt, a baba alig akart mozogni, ahhoz képest, hogy eddig majd szétrúgta a házat, Panka meg a délutáni alvás után folyamatosan hisztériázott, mert nem akarta megérteni, hoogy szakadó esőben nem tudunk kimenni biciklizni.

Kriszta

Jaj, Emmusnak boldog névnapot!

Kép
Kép
kriszta36

Emese
Flórka kép csúcs. :lol: :lol: :lol: Nálam elvitte a pálmát. :D :D :D

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Kriszta, nálunk is "frontátvonulás" volt.

mtunde

Emmus, NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!

Andi, NEKED IS BOLDOG NÉVNAPOT!

Emese, ez a kép tényleg nagyon jól sikerült! :lol: :lol: A ruci is édes, de Flórka arckifejezése nálam az igazán nyerő! :D

Bori, ne is mondd, nálunk is a kutya családtag, saját pokrócos helye van az ülőgarnitúrán, stbstb :D de nálunk mindenféle állat mindig is nagy becsben volt tartva, sok vadállatunk is volt, szóval tudnék mesélni :wink:
szoptatós melltartót én 2t vettem szülés előtt, egy triumphot marha drágán és nem szerettem anynira, viszont van a DORINA nevezetű márka, amit Cora-ban, Auchanban lehet kapni, az nagyon szuper, kényelmes és olcsó! aztán szülés után még beszereztem pár sima elölkapcsos sportmelltartót és azok is tökéletesen megfeleltek a célnak!
Én asszem 5 hónapos korig vasaltam. Azóta semmit :oops:

Zsófi, Stodal szirupot megjegyeztem legközelebbre, most már sztem nem fog kelleni, már nagyon kicsit köhög csak (napi 4-5x max), most inkább az orra kezdett el folyni. Mi nálunk a textilpelus még mindig nagy sláger, Dani ha meglátja, ráveti magát, belebújik és mindig azzal alszik el! :D Léna édes lehet az óriásbabával, kép nincs róluk?

Györgyi, jó, hogy jöttél! :wink: Bölcsiről majd beszámolok, elvileg 3. ker-be már tuti felvették Danit, szóval biztos fog menni valahová szeptembertől, csak még nem tudjuk, hogy hová :D

Linocs, Fruzsi nagyon édes! Milyen édeses alszik!

Dorka, jó a pocakos fotó! Kinek van fotóstudiója a családban? Csak nem párodnak? Bő gatyókban nálunk nincs hiány, szeretem, ha lazák a gyerek cuccai, mert látom, hogy feszeng azonnal, ha feszül rajta valami (harisnyát, csak elvétve hordtunk télen is, inkább egy talpas nacit a nadrág alá)

Merci, sajnos nekem is eltűnt már a listám, pedig olyan jól össze volt írva :(

Orsi, hát ez jó, nálunk meg 11 év a különbség!:D Szopi miatt ne szomorkodj, nagyon ügyesek vagytok, hogy eddig tudtad szoptatni, nálunk Dani 7 hónaposan mondta, h elég és azt az egy hajnali szopit se volt hajlandó már elfogadni, mondjuk ő mai napig reggel-este 1,5 deci tápszert lenyom. De Emmus már idősebb és ha eszik más calcium forrást, akkor nincs miért aggódni!

Steffi, most én jövök a priviírással! :D És Sipit nem is hívtátok fel? Én mindig fel szoktam hívni, ha 15 percet kések, akkor is, pont ezért! No de sebaj, lényeg, hogy megoldódott!

Zsuzsi, akkor a kedvedért még egy kép Dancáról, ahol arc is látszik rendesen :lol:

Kép

Na nyugodt, átalvós éjszakát mindenkinek!

KépKép
barimami

Emmusnak így utólag is nagyon sok boldogságo!!!! :D :D :D

Kisebb és nagyobb babás képek naddon naddom édesek!!!

Dorka!
Te meg irtó csini vagy! :D :D :D
nálunk nem volt gond a szopival. Kata is mindig végigasszisztálta a szopit. Általában ott állt végig. Na ná hogy ott állt, hisz ő is mindig kapott pár csepp tejet mind a két ciciből. :lol: Ilyenkor mindig nagy volt a boldogság! :D Ezért ha mai napig is meglát pucéran, jön hogy kér tejecskét. :lol:

Tünde!
én úúúúúúúútálom a sört, de amit itt lehet nálunk kapni a Savoya-i bio-boltban az nagyon finom!!! Én is azt ittam szopi alatt.

Rólunk csak annyi, hogy Hármaska úgy néz ki, hogy már most komoly erőkkel bír!!! Pénteken este 2X is akkorát rúgott belém, hogy én is megugrottam. Tegnap meg még egy "aúúú" is kicsúszott. :lol: Mi lesz itt később! :lol: Kata meg is kérdezte, hogy mi van. :shock: Mondtam, hogy semmi csak a pocim. Erre odajött és megpuszilta. :D :D :D Kis Tündér! Tegnap este meg olvadoztunk a férjemmel. A lányok épp a "szeretem a testvéremet" pillanatban voltak és egymás ölében ülve nézték a TV-t. :D :D :D 10-15 perc után gondoltuk már felállunk és lefotózzuk de …. :cry:

Reni!
Tegnap a Corában hülyére kerestem a MOSÓSZODÁT. Sehol se találtam. :cry: hogy néz ki??? Dobozos? Zacskós kiszerelés?? Milyen színű a külseje???

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kórházi, és kelengye lista:
1208673338.6287.xls
linocs

Sziasztok!

Most nem reagálok-írok semmit, majd este, csak ezt meg akartam írni:

Tegnap este voltunk a Westendben, és a legalsó szinten van egy Marc cipőbolt, ahol árulnak siesta cipőket is. De csak ma este 6ig, úgyhogy mindent féláron adnak! Szandik-cipők 4-5-6ezer forintért, és nekem úgy tűnt, hogy elég nagy váalszték van! Úgyhogy aki tavaszi cipővásárlás előtt áll, hajrá!!!

Azért egy-két gyors dolog belefér:

Emmának boldog névnapot!

Na meg Andinak is!

Azt már írtam, hogy Léna egyfolytában dumál, persze néha csak mi értjük (vagy mi sem...). Arra gondoltam, hogy megosztom veletek néha 1-1 új szavát, és lehet tippelni, hogy mit jelent. A ti gyerkőceiteknek nincsenek hasonló szavaik?

Léna legújabb szerzeménye: "pikuka" Várom a tippeket! :lol:

Szép vasárnapot mindenkinek!

Ui.: jön valaki critical mass-ra?

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Kép

Ez egy kínai fiú-lány táblázat
akit érdekel számolja ki! :D a fogamzáskori életkor kell!
nekem a lányokra tényleg lányt dob ki és Hármaskára meg fiút!!!!
:D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Én is gyorsan, indul a séta projekt, martin már hozza a 'pipi't felvenni :lol:

Andi, Emmus!
Boldog névnapost! Emmusé bizto most volt? Mert nov. 24-én is van!

Veronikusz!
Én ezt ismerem. Nekem bejött Martinra, most januári fogantatás volt akkor még 25 éves voltam viszont egy hónap múlva 26. A 25évessel nézem akkor lányt hoz ki, ha 26-ra akkor fiút. Ilyenkor mi van? :roll:

Szép napot mindenkinek, este jövök!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Zsófi!
Gőzöm sincs, de nagyon érdekel! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Zsófi nálunk csak ilyenek vannak:
most kezd PICIT javulni a beszéde.
Szusza
kua
ijjő (ez könnyű :))

Szinte minden szó eltorzult, van, ami már javult...

De tegnap bezzeg nagyon szépen utánozta, amikor az autóban el ba**amegeztem magam :)

mtunde

Steffi!
akkor kislány, mert a fogantatás számít. :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde!
:lol: :lol: :lol: :lol: nyugi az ilyen szavak máshol is mennek. Azt hiszi az ember, hogy oda se figyelnek erre .... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

zsofizsofi: mi megyünk a CM-re :)
linocs

Köszönöm még1x a köszöntéseket
Kép

Bálint is meg a CM-ra/re :lol: :lol:

Mi a véleményetek a járássegítőkről???

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok,
Ezer meg egy éve, de azért read onlyban voltam. Köszönöm a hiányolást, jól esett. No meg úszáson azért sokszor látom Lara babát és már volt szerencsém Danihoz is :)

Borsika: hasméret miatt ne aggódj, engem állandóan ezzel szekáltak (vagyis én annak vettem), de így utólag megnézve a fotókat nagyon nagyra nőtt a végére, meg tényleg alkati kérdés és a lényeg az, hogy Pucerka jól érezze magát. Utána úgyis olyan hihetetlen lesz, hogy úristen, hogy fért el odabent???? Szoptatós melltartó én vettem baromi drága Anitát és olcsó Dorinát (spárban is lehet kapni) és egyértelműen a Dorina a jobb. Nagyon szeretem, nem nyúlt még ki, pedig használom éjjel-nappal. Kórházba is bevittem és már ott is használtam a 2. éjszaka. Legalább egy számmal nagyobb kosarat vegyél, mint amit a terhesség utolsó hónapjában használsz.

Andi: Boldog Névnapot utólag is!

Steffi: nagyon örülök, hogy minden rendben a Pocaklakóval!

Orsi: ha szeretnél neki tápszert is adni, akkor esetleg próbáld meg, hogy jobban hígítod. Tünde este iszik a szopi után 60ml-ert, szóval nem nagy tétel, de amióta áttértünk a 2-esre, azóta nem itta meg. Érezhetően sűrűbb volt, mint az 1-es, ezért pár hét után gondoltam nem 30ml-hez teszek egy kanállal, hanem 40ml-hez és azóta megissza megint. Esetleg ha akarod, ki lehet próbálni, de a leírtak alapján tényleg van kálciumforrás másból. Vagy kis kakaó bele...

Emmusnak Nagyon Boldog Névnapot!

Tünde: az alkoholmentes sörön kívül nagyon jó még a Karamalz, spar-ban szintén lehet kapni. Csak úgy durranak utána a cicik, régebben is volt már róla szó itt a fórumon.

Merci: én szeretném elkérni az allergia doki elérhetőségét, cserébe küldök listát, meg amúgy is szívesen, ha adsz egy mailcímet mert nem vagyok olyan ügyes, mint Linocs.

Barbi: kérdezhetem melyik bölcsi a harmadik kerületben, mert egyik ismerősöm most nézelődik?

Veronikusz: nekem is kijön a táblázatból Tündérkém, szorítok, hogy Peti lapuljon - habár inkább mostanában rugdos - a pocakban.

Elnézést, hogy most csak ennyi, de vissza is olvastam egy adagot. Természetesen minden Babó, Kisfiú, Kislány, nagyon szép! És az összes hófordulós, névnapi és szülinapi köszöntést utólag is kívánok mindenkinek sok Boldogságot!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Emano, sztem felesleges, ha a gyerek tud járni, akkor minek, ha meg még nem tud, akkor nem tesz jót a gerincének, ha beleülteted. Mondjuk Dani kapott kölcsönbe, eddig nem használtuk egyáltalán, de nemrég beleültettem poénból és tetszett neki kb 10 percig (de ugye most már ő teljesen jól tud járni) ja, és persze csak azért ül bele, mert vannak rajta gombok, zenél, világít, állathangokat ad ki, stb..meg persze amint beleül, az a játék kell neki, ami a földön van :?

Linocs, kimerítő lista! :D

Veronikusz, én 1983. 04.14-én születtem, Dani 2006. márciusban fogant, akkor most én 23 évesen estem teherbe, nem? Mert a 24et áprilisban töltöttem ugye be... Mert akkor nekem nem jön ki :( nem semmi, hogy a baba már így mozgolódik! :D

Tünde: kutya, Villő, de a szusza rejtély!

Zsófi, az meg miiii? :shock: :lol: :lol:

KépKép
barimami

Dóri, minket a Mókus bölcsibe vettek fel (Mókus utcában van, lajos utcából nyílik), de kb 4 hónapja jelentkeztem, 3 hete voltunk megint és már elfogyott minden hely és a várólista is elég szép hosszú, szóval idén szeptembertől már nem valószínű, hogy felveszik azt, aki csak most jelentkezik :? Ismerősöd mikortól szeretné a bölcsit?

KépKép
barimami

Csak jövő szeptembertől egy héttel fiatalabb a fia Tündénél. Mi is pont ott voltunk fel is iratkozott a lány, de olyan lekezelő volt a vezető, hogy csak na. Mindegy én csak csendes megfigyelő voltam. De a kertje nagyon szép azt láttam.

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Andi, Emmus Boldog névnapot!!!

Lejártam a talpam a börzén (lehet, hogy valaki latott is, csak Anyu miatt nem jött oda? :lol: Mert néha heves párbeszédeket folytattunk.. :? ), sok mindent sikerult venni, de valahogy azt hittem nagyobb durranás lesz.

A fertőtlenítést csak azert kédeztem, mert Anyu mindig ezzel jön. ("az ő idejeben..." - kezdek kételkedni benne, hogy jól megleszünk a szülés utáni hetekben :lol: :shock: ) De biztos elég a 40 fokos mosás. Csak a turkálós holmikat gondoltam kicsit erősebben kezelem elsőre.

Linocs,
Nagyon szép nagylány már Fruzsi! Jó lenne látni élőben. Sétában én is benne vagyok még egy darabig. Legfeljebb kivitetetem magam az emberrel, és ő meg addig kimozogja magát. Mi ma is megyünk valszeg szigetre - én majd napozok és fagyizok :lol:
Köszi a kórházi tippeket. A melegre már más is figyelmeztetett, szóval igyekeztem mindenből könnyűt, pamutot választani. Nagyjából kész a csomag, de még ezt a listát megnézem amit felraktál.

A kínai előrejelzés nekem fiút mutat, akár 25 akár a 26 éves kort nézem. Hát, lehet, hogy Vida doki a "kakilyukat" nézte az UH-n "babalyuknak" és Bencénk lesz?

Nem tudjátok, az ittehni HM-ek valamelyikében van már kismamarészleg? Én tavaly nem találtam... A férjem mikor külföldről jött haza pénteken, megint hozott jópár holmit (és mind jó rám, hihetelen! :shock: ), és azért érdekelne, hogy nálunk miért nincs?? :?

Tejóég, márcsak 25 nap van hátra???
Vendég

Veronikusz!
Ha úgz nézem, hogy abban az évben hányat töltöttem, akkor kijön. Panka márciusban fogant, és én októberben voltam (lettem) 35. Peti novemberben fogant és én októberben voltam 38.
Ha azt nézem, amit már betöltöttem, akkor Panka nem lány :lol:

Barbi!
Danca :)

Pocakosok! Nálatok mi van mocorgással? Én már tiszta ideg, nagyon gyengén érzem az eddigiekhez képest. Lehet, hogy megfordult, és befelé rúg? Mert olyan érzés.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Tünde! Snowwhite!
én csak Karamaltz sört ittam. ÚGy tudom, hogy nem elég hogy alkoholmentes legyen, hanem a barna sör ilyen jó hatású. (na jó! úgy hallottam, hogy FŐLEG az a jó)

Barbi!
ne keseríts el!!! azért én megnéztem és nekem előtte és az utána lévő hónapban is kisfiú jön ki. (így azért még reménykedem! :D ) Neked viszont előtte is fiú utána is fiú, csak pont az a hónap lány. :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kriszta!
nyugi! ilyenkor még annyi helyük van, hogy minden lehet! biztos most tényleg befele rugdos! :D :D :D de az is lehet, hogy most tök kényelmesen elhelyezkedett én nem kell helyezkednie. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, a kínai naptár nálam is csak félig jön be.

Barbi
, nos, sajnos csak Villő nyert! Kua az cumi! Ugyanis a szó végi i betűket nem szerette kimondani, túl nagy különbséget érzett benne, csak az elmúlt héten kezdi kimondani, hogy kui pl. Szusza ezzel a logikával zokni nála.... az is már lassan szonni, nyuszi is kezd alakulni, és egyebek. Marha vicces. (Pl a süti süte volt nála eddig. :))

karamalz engem is durrantott az elején. :) most nem.

mtunde

Sziasztok!

Tudnátok bármilyen információt adni a Kútvölgyi kórházról ill. Dr. Mészáros Gáborról?

Június 21-re vagyok kiírva, nála szeretnék szülni, eddig nagyon szimpatikusnak találtam, de azért érdekelne a véleményetek.
Magáról a kórházról nem tudok túl sokat (bár sok más kórházzal ellentétben legalább rosszat sem hallottam róla :))

Nagyon köszi!

Judit
szjudy77

Sziasztok Lányok!

Csak gyors leszek,mert rengeteg dolgom van még. 8) Nem is láttom a végét a munkának.

szjudy77: Üdv itt nálunk, én személy szerint Teleki dokis vagyok,de a Mészáros doki bent volt a szülésemnél és részben neki is köszönhetem a fiamat. :lol: Majd jönnek a Mészáros dokis lányok és mindent elmondanak róla. :lol:

Nálunk beindult az ovi, voltunk ma egy páran az udvarban :lol:

Lányok: Mit csináljak a Viktorral,ha hisztizik???
Pl.: Lefekszik a földre és úgy üvölt,de kb. 10 másodperc az egész és utána felkell és tovább megy :?: :oops: :?
Majd még jövök.
Szép Vasárnapot nektek

valentina

Bocsi ha valakinek nem válaszoltam, visszaolvassok és jövök,
Reagálok 8)

valentina

Sziasztok!

Tud valaki esetleg valami közelebbit, hogy a Kútvölgyiben, vagy a Szt. János kórházban rendel a Dr. Hegedűs Tibor szülész-nőgyógyász?

Tudjátok az első gyermekemet nála szültem, s most nagyon úgy néz ki, hogy jön a következő.

Előre is köszi a választ!
babe77

Babe77!
Hegedűs doki Kútvölgyis. :D

Szjudy77!
Szia! Van esetleg konkrét kérdésed??? Én meg vagyok vele elégedve, különben nem nála szülném a 3.-at is. :D :D
A kórház jónak mondható. Bár nem olyan modern mint a Tétényi, de a dokik, szülésznők, csecsemősök nagyon rendesek és ami nagyon fontos: babák ott lehetnek a mamával a szobában, de akár be is tolhatod a csecsemősökhöz míg pl. elmész fürdeni. Ott lehetsz a fürdetésnél, ha kérdezel készséggel válaszolnak. Minden nap jön a gyerekorvos aki szintén nagyon rendes és válaszol bármilyen kérdésedre. Kb 3 nap után engednek haza. Szülésznőt 99%-ban mindenki fogad (erre én vagyok itt szinte csak kivétel, de lehet a 3.-nál már én is fogok). :D Ja! szülőszobák szépek. Talán 5 éve lett felújítva mind a 3. A folyosón a szülőszobáknál van zuhanyzó is. Kérdezz ha van vmi!!!
ja! nevelőmamám Kistarcsa-i. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Babe77! Üdv itt nálunk
A Hegedűs doki Kedden délelőtt rendel a Kútvölgyiben a harmadikon. Én is néla voltam....
De ha jól tudom akkor Budaörsön is rendel a Hegedűs.

valentina

Szjudy77!
még annyi, hogy az anyukák 4 ágyas szobában vannak ehelyezve, de ha gondolod alapítványi - fizetős - szobába is mehetsz, amik 1-2 ágyasok. Első gyerekesnek ezt én nem ajánlanám, mert sokat tanulhat az ember a többiektől is. Ha csak WC-re mész ki akkor van aki odafigyeljen a gyerekre. Aranyos kis baba-taxival úgyis ki tudod vinni apucihoz a folyosóra. A szobába ugyanis csak a baba és a mama mehet be, a folyosóra viszont bejöhet apuci is. DE A TÖBBI LÁZOGATÓ MÉG ODA SEM!!! Ők csak a folyosó végén lévő üvegajtón át láthatják a babát. (de szerintem ez jobb is így!)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Valentina? én a nem veszem észre taktikát alkalmazom: Így nem erősítem meg, hogy ez jó dolog azzal, hogy figyelek rá. Merthogy ezt akarja. Pláne ha csak 10 mp, akkor az nagyon jó. Ő maga feldolgozza, aztán megy tovább. Amúgy Bene pl ilyenkor van, hogy el is vonul,. tombol, aztán lenyugszik és jön. Ha esetleg veszélyes helyen csinálná, vagy mást zavar, akkor még azt szokták mondani, hogy helyezd biztonságba (pl autó, szobája), de közben ugyancsak ne bezsélj hozzá, ne foglalkozz vele.
Hangsúlyozom, ezek szép elvek, a agyakorlatban néha nálam elszakad a cérna, és mégis ráüvöltök, hogy hagyja abba, nem mintha hatásos lenne, SŐT. Vagy van, hogy elkezdem kérdezgetni, mi a baja, mit akar, próbálom valamivel elterelni. Nem jön be ez sem. Sőt. Szóval igaza van a nagykönyvnek, csak nehéz megvalósítani mindenhol. Utána mindig elmondom neki, hogy mondja el, mit szeretne, nem kell hisztizni, beszéljük meg, stb. (persze sajnos nem értem, amit mond.: :() De a lényeg, hogy tudja, nem ez a helyes, de nem is büntetem meg érte.

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: