A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Turbo hori. ez jo.
hat nekunk volt egy Fruzsi nevu tengerimalacunk, meg anyanal van egy Samu cicank. bar mi se szeretunk ilyen neveket adni, de igy alakult...Kép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

fibi,
méz nekem okKépbabákat allergizálhatjaKépén szótáramban ennyit találtam most rólaKép

rec,
igazad van,mint mindigKépimádom az édeset és nem zavarKép

nekünk sem volt ember nevű állatunk,a tengeri malacunkat dugónak hívtamKépés ha b csaj lett volna hanna lett volna....és ha kettecske csaj lesz adél leszKépnaaaaaaaaaa,ezt rakjátok összeKép

pocak,
igyekszem előkeríteni a képeket......némi akadályba ütközöm.....nem tom hol a cdKép
Vendég

az első cikkem témája az volt, hogy igaz-e, hogy a szacharin rákot okoz? (akkoriban keringett egy ilyen rémhír)
az OÉTI-nál egy élelmiszermérnök elmagyarázta nekem, hogy "igaz", de ahhoz ipari mennyiségben kéne fogyasztani, tehát mondjuk napi 100 liter diétás kólát kéne meginni kb tíz éven keresztül ahhoz, hogy "hasson" Kép
és ami nagy mértékben méreg, kis mértékben orvosság (lásd csoki, kávé, bor stbstb)

votiv 8)
votiv

Recca,
mi Fruzsinanak az orchideankat neveztük elKép
a masik viragunk meg Zsombor, és köv évben sogoromék mégis igy keresztelték meg a fiukatKép

nekem meg lányból a Dalma név is tetszik, csak nem akarnék kiszurni a gyerekemmel, mert a vezetéknév: ZöldKép Igy a Piroska sem nagyon jöhet szobaKép

KépKép
fibi

én úgy vettem le, hogy a többség nem adná ugyanazt a nevet a köv. gyerekének, mint ami talonba maradt
nem tudom, mi a logikája ennek, talán h a gyerekhez képzeli az ember a nevet, vagy lehet, hogy addigra kiábrándul belőle? hmmm

és vannak családok, ahol ugyanazokkal a betűkkel kezdik a gyerekek nevét. bár ez vszínű azért, mert a szülőknek az teccik Kép

egyébként egy asztromókus ismerősöm nagyon javasolta, hogy ne döntsük el fixen előre a nevet, hanem majd csak pár nap után
mert a gyereket megismerve lehet kicsit "kompenzálni" a névvel az adottságokat

pl egy pici törékeny kiscsajt ne nevezzenek Brünhildának, mert mindenki röhögni fog ezen Kép hanem inkább válasszanak hozzá illő nevet

votiv 8)
votiv

Nekem kuytám volt Whisky(keverék), meg Porthos(roti), meg Suba(komondor), meg Tádé(pumi), Macskából volt egy James (ejtsd: James és nem Dszémsz!),egy Kuplung, meg egy Dénes is, de azt anyám nevezte el bosszúból, mert egy ilyen nevű emberke ígérte, h elviszi, de nálunk maradt Kép
Tengeri coca nekem is volt Fruzsi, meg Partvis.

És ha Fülöpke mégis fiúnak születne, akkor Dávid lesz
macskanyu

Ojaj, B nem akar felébredni, pedig itt köhécselek mellette...

Votiv,
Echinaceabol (homeos bogyo, 5ch) én hogyan szedhetek, hogy immunt erösitsek?Kép

KépKép
fibi

Fibi, unokatesóm Cserepes Virág (lett volna, de szerencsére fiú lett és Csaba!Kép)
és mit szólnátok lánynak a Rózsához? Kép egészen bizarr lenne!

de ismerek vkit aki Fekete Barna, na, az ő szülei is humoruknál voltak
nem szólva Karácsonyi Szilveszter szüleiről

na és az se mindegy, milyen hosszú az a név, nem? nekünk a vezeték egyszótagú, úgyhogy mininma kétszótagos név kellet, mint Végh Béla Kép

votiv 8)
votiv

Votiv: ez érdekes, amit mondasz, mert én is nagyon nehezen neveztem el a bébicseket. Talán durva hasonlat, de én a mindenkori állatkáimat is csak pár nap után tudtam elnevezni és nem a névhez szereztem kutyát. Pont ezért, amit írtál. Nem is tudom, mi lesz, ha Diána mégsem lesz "Diás"
macskanyu

Fibi, két hétig napi 1x5. és próbáld meg reggel, éhgyomorra bevenni, és utána ameddig bírod, ne moss fogat mentolossal és ne igyál kávét
én is így szedem orvosi utasításra a Voll-bogyóimat, csakhogy délig nem is ihatok kávét! rémes! (fogmos homeodenttel)

és ma épp az egyetlen kúra-szünnapom volt, és erre nem mentem Mayába kv-zni, mert félek, hogy bacis vagyok!

de jövő héten már semmi nem tarthat vissza! Recca, remélem jöttök, mert a vendégeim vagytok Benzsamennel! Kép

votiv 8)
votiv

Macs, ez olyan édes Kép ne aggódj, anyakönyvezésig (2-3nap) még nyitott a téma!
Adáékról tudom, hogy ők a lyányukat megpillantva diktálták csak be férjével, hogy Liza Hanna, mert a kis hölgy olyan Liza Hannás volt Kép ahogy Ada mesélte
és ez nekem nagyon tetszett Kép

votiv 8)
votiv

Recca, még visszatérve egy korábbi hsz-edhez
én ám sosem voltam olyan, hogy minden gyerekhez odarohantam, hogy ütyürüpütyürü, sőt, el se tudtam volna képzelni, hogy én akarjak egy "ilyet" Kép
egy ismerős úgy foglalta össze: ha nem estem volna teherbe (vielen dank to naptármódszerKép), talán soha nem lett volna gyerekem Kép
még pocakosan is vívódtam magamban, hogy szegény gyerek, milyen anyja lesz Kép
aztán megszületett Isti, és azóta sokkal szebb lett az élet, és már nem is vágyom vissza
és néha úgy érzem, mintha "ikrek" lennénk, mert mióta megszületett, jóformán csak órákat voltunk egymástól távol, és azt is csak ritkán
még mindig olyan, mintha a testem egy része lenne

erre ma mit csinál? felemeltem, hogy vonszoljam be a szobájábaKép, erre a lábaival rákulcsol a lábamra, és nem akar leszállni! Kép a kis pióca Kép
és ha nyitva az ajtórácsa, felkapaszkodik rá és hintázik ki-be! Kép

talán mégis kéne neki valami hintaféle... vagy inkább ikejás alagútat kapjon Karácsonyra? vennék neki kötéllétrát is, de az alatt ott kéne folyton állni... javaslat?

votiv 8)
votiv

Votiv, ezek a nevek! egy-ket szulot tenyleg kezeltetni kellene...Kép anyam "kedvence" a Had Vid. a gyereknek szerencseje volt es lanynak szuletett...
egyebkent az tenyleg nem rossz, ha van egy kis ido ismerkedni nevadas elott. (nekunk temerdek idonk lett volna valtoztatniKépKép)

Coolio
recca

ja, Votiv, most furdes utan pelenkazas kozben B elkezdett nagyon kukackodni, hat raszoltam: "Benzsamen". meglepeteseben nyugton is maradtKép

Coolio
recca

Recca, ez is egy nééév? Kép

Macs, és mi alapján döntöttél a Kuplung illetve a Partvis nevek mellett? Kép

votiv 8)
votiv

Nevekről csak annyit: a farkasréti temetőnél van extra méretű betűkkel kíírva a kedvencem: Jánoska Kálmán sírköves... Meg a másik kedvenc: Kuki Imre nőgyógyász, az egyik ügyfelem meg Vicickó Vince.. jajj..

Votiv: a hintát sztem nagyon élvezik. Az unokatesóim ki sem akartak szállni belőle amíg picik voltak Kép
macskanyu

Recca, hát ez zseniális! KépKépKép

ez az aptyuk még mindig sehol...

egyébként az én szüleim se piskóták, 1ik öcsém Mátyás Dárius, másik Balázs Botond Kép
azt meg már meséltem, hogy az unokatesómék Rajnai Ferdinándnak fogják hívni a gyereküket, jahajj

votiv 8)
votiv

Votiv: A Kuplung, az valahogy nagyon illett a Macskához Kép meg hát igen buja természetű nőstény is volt a drága Kép
Partvis pedig egy csupa-szőrforgó-ráadásul-hosszúszőrű malacka volt, akiről első pillantásra nem lehetett eldönteni, merre is van az eleje. Pont olyan volt kinézetre, mint egy kissé lestrapált partvisfej Kép
macskanyu

Votiv ujraKép, en tok ertem, amit irszKép.
javaslat? nekem mindegyik otlet tetszikKépKép

Coolio
recca

ja, Macs, azt akartam toled kerdezni, h hogy a fenebe kerulsz te a varos kozepibe, a Blahahoz? teged leginkabb egy hatalmas allatfarm kozepen tudlak elkepzelni!!!Kép

Coolio
recca

Hát ez hosszú sztori Kép de dióhéjjbafoglalom Kép
volt, hogy tényleg karnyújtásnyira volt az állatfarm, 2,5 ha, épülő farmgazdaság, atzán úgy hozta az élet, hogy akkori kiskedvesből ex lett. Akkor még mindig egy kertes házban laktam egy darabig, és közben megismerkedtem és megszerelmesedtem a Zapával ( Macskapu Kép ) és mivel hogy ő mozgássérült, nem igen tudna mit kezdeni egy farmon Kép De keressük a kompromisszum-megoldást, hogy akadálymentes( főleg csúszásmentes!!), de mégis zöld környékre költözzünk. Kép Naaaagyon hiányoznak az állatok, mindig is volt egy csomó.Meg a zöld és a levegő is. Neked mondom Recca: Az Olafot anno ( 89-ben) megvettem, és tavaly pusztult el, 31 évesen. / Olaf, egy Ló volt Kép /
macskanyu

Macs KépKépKép hát én nem mennék kuki nőgyógyászhoz!!! KépKép

anyám ismer egy Pádár Árpádot
és van egy újságíró Torkos Matild - és a kollégái javasolták, hogy változtasson nevet, és nem akart!

nem hiszem el, hogy valaki ilyen nevet adna, hogy Farkas Piroska, Tök Ödön, Kasza Blanka, Nyúl Kálmán, Kandisz Nóra meg Bor Virág Kép, de az utónévkönyv elején fel van sorolva pár ilyen elrettentő példa Kép

votiv 8)
votiv

És a Pop Simon?? Kép Na meg Regenkurt Krisztina?? Kép szegények.. Kép
macskanyu

Macs, tehat igaz!Kép ezt is akartam kerdezni, h tenyleg a tied lett? denagyonjo!Kép es milyen szep hosszu ideig eltKép! jo gazdaja voltal biztos! o volt az elso lo, akinek a hatan ulhettem!Kép jambor lelek volt, es nagyon lehetett szeretni...

Coolio
recca

hűha, Macs, neked lovad is volt? és Olaf volt? Kép Shopstop-ot láttad? KépKépKép

nagyon tetszik a névadási módszered KépKép, de a kiscsajsziddal légy azért kíméletes, oké? Kép

votiv 8)
votiv

te Macs, ne szuljel meg egy ideig! aztan jovo heten gyere mayazni, v nem tudom, valami, mer' meg egy csomo kerdesem van! meg latni is szeretnelek!!!KépKép

Coolio
recca

Ez nagyon jól esett Recca Kép Tényleg nagyon szerettem és az utolsó két évét teljes nyugdíjas szabadságban töltötte, egy 9ha-s legelőn, csikók közt. Anno még aranyos kupán is voltunk vele és Hubertus kupán hetedikek lettünk a 31-ből!! Az öreg egy szabadulóművész volt, semelyik boxajtó nem jelentett nehézséget neki Kép
Megpróbálom a mh-mről, megszerezni az ott scannelt képet és felrakom neked Kép
macskanyu

Macs, okKépKép most meg mingya' sirok...Kép

Coolio
recca

Megígérem, ha egyben leszek jövő héten, megyek mayázni. Szerdán lesz? akkor nst után megyünk Pocakkal együtt.

Shopstopot láttam az Õsidőkben Kép Olafot kivételesen nem én neveztem el, hanem már így hívták mikor megismertem Kép

Egyébként meg gyógyíthatatlan élőlénymániás vagyok Kép Kép
macskanyu

Macs, ki kell, hogy javitsalak: a Kuplung teves elnevezes, helyesen Tengelykapcsolo-nak kellett volna hivni a macskadat Kép Mindjart bevonjuk a jogsidat! Kép

Gigi, te ne akadjal ki a pocakosokon, mert egyreszt babonabol nem szoktak a 12. het elott nyilatkozni (plane, akinek mar volt "problemaja" pocakkal, na ezt hulyen irtam, de nem is tudom, mi erre a helyes kifejezes), meg a szuloknek sem!, masreszt az ollllllyan jo dolog, amikor meg csak apa es anya tudja! Ezt valszeg meg hulyen sem tudom elmagyarazni, de: olyan meghitt es meg szorosabban osszekot, olyasmi, mint a szerelem eleje, nem ugyanaz az erzes, de ugyanolyan jo, egy szuper+boldog+kozos titok Kép Szerintem igenis probald ki!! Kép
moose

Votiv,
Torkos Matildtól már olvastam...KépKép
mindenesetre könnyen megjegyezhető a neve...
hát még a P/K/Guck Irma, a rádióban...Kép nem tom mi az első msh, de én P-nek hallom...Kép

Macs, Recca,
dejó, h ti ismeritek egymást!!!!KépKép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci, szerintem is PKép

ja es hat bocs mindenkitol, h kicsit itt elmerengtunk a regi (meg uj) idokon. de mivel Macs egy igazi sztimres pocakos, gondolom, megbocsatotokKépKép

Coolio
recca

Moose: most képzeld el, ahogy hajnali kettőkor végigüvöltözöm a környéket miszerint: Cíííccc, cííícccc Tengelykapcsoló..., Tengike cíííccc Kép Kép

Zsanci: tök véletlen, hogy kiderült Kép
macskanyu

tenyleg Macs, hogy kerultel te a sztimibe? gondolom, nem a kozelsege miattKép

Coolio
recca

Recca: ez itt a reklám helye? Kép Kép
macskanyu

Kisun, neked viszont ervenytelen a korabbi voksod cicimeret ugyben! Mert epphogy abbahagytad a docitaplalast, maris megint novekednek, szoval majd a masodik baba utan visszaterunk a temara. Tehat egyelore sajnos ugy all a szavazas, hogy szopi utan mindenkinek kisebb lett Kép

Votiv, mikor is lehet gyereket Metroba vinni vasarolni?

Zs, kepzeld, olyan szupermeleg kardigant lattam C&Aban, kivul tokjo kotott es belul meg polar, brutalmeleg lehet (Votiv, neked ilyet kene venni, igy csak egy felso kell Oltoztethetetlen Istire minuszban a kabat ala!), de ellenalltam neki, mert a sracos barnabol csak 110es volt, kisebb nem, de 2490ert, a csajos rozsaszinbol volt 86os is, az viszont 4990ert Kép

Kriszta, koszonom a vonalzot, ezekszerint a masodik utodom is nyul lesz Kép Kép jatekugyben meg nemtom, kockafalo vizilo pl mennyibe kerul (tobbiek biztosan megmondjak), de szerintem eleg draga, meg ugy altalaban a markas jatekok, de valamelyik hipermarketben lattam 4990ert tokjo totyogoknakvalo tologathato massziv muanyag izemicsodat, amin egy csomo csavargatni meg nyomogatnivalo bizgenytu is volt, majd eroltetem az agyam, hol is...
moose

Macs, a "cicc Kuplung" tenyleg sokkal jobbKépKép
persze. kit/mit reklamozol?

Coolio
recca

Recca: te ma engemet sztoriztatsz? Kép Kép

Az úgy volt, hogy én Pocakkal egy mh-en dolgozom (tam?)És sokat mesélt a tök jó fej dokijáról is. Aztán mikor kiderült Fülöpke, akkor az addigi dokim mindta, hogy már nem vállal szüléseket nekem meg kellett egy leinformálható doki, a szt imréről meg addig is jókat hallottam, tehát megkérdeztem először Pocakot, azután a Szőnyi dokit, aztán itt találtam magam Kép
Miért, Ti hogy kerültetek ide?
macskanyu

Moose, ezt a titok dolgot olyan jol megfogalmaztadKép de komolyan.

Coolio
recca

Moose!

Nagyon jól megmondtad Giginek a miértet!
Annyira egyettértek veled ebben!

Juc
20170114224602

Macs, mondom, h rengeteg kerdesem van, de akkor legalabb legyunk ON-ok, h a tobbiek se unjak halalra magukatKép
ja, hogy mi? hat, nekem is az addigi dokim mar nem vallalt szulest, en meg akkor a sztimit valasztottam, mert kozel van meg jo. de sajna, a doki, akit az elozom ajanlott itt, nem igazan nyerte el a tetszesem, ugyhogy vegul mashogy alakultak a dolgok. de ezt mar tenyleg unjak a tobbiekKépKép

Coolio
recca

Rec, nem ertem, miert zavar, hogy masokat zavar. A "Benke". Elsore nekem is fura volt, de egy pillanat alatt megszoktam es mostmar az fura, hogy a "furazok" miatt mashogy akarod szolitani a sracodat. Szerintem vard meg, hogy az erintettnek mi lesz a velemenye. Ha o akar majd masik becenevet, szolni fog, ne aggodj. Tizenevesen mar biztos, de valszeg sokkal elobb is. Ismerek egy ket ev alatti kissracot a jatszoterrol, a "becsuletes" keresztnevet mar nem is tudom, de o magat "Künke"-nek meg "Piszepersze"-nek szolitja Kép es az anyaja sem tudja, hogy a srac hogyan otolte ki ezeket neveket Kép

A Tengelykapcsolo pedig igenis nagyon rulez Kép Az en macskam Cirill.
moose

na akkor nálunk van egy pasas aki róka rudolfKépKépKépszegény rudiKéptényleg néhány ember.......hova teszi az eszét névválasztáskor.....

moose,
biztos jó lehet,de én mikor pozitív lett a tesztem olyan boldog voltam hogy legszívesebben világgá kürtöltem volnaKépde jó a megközelítés amit írtál,megfogottKépelgondolkodom rajta.....de mondjuk azt akkor sem bírnám ki hogy legalább ancikámnak ne mondjam el.....
Vendég

Juc, Rec, akkor orulok Kép Mostmar akkor tudni fogja Gigi, mibol marad ki Kép

Eszti, doki mit mondott a labikokra?

Ildi, te is ma voltal, ugye?
moose

Moose, nem az zavar, h masokat zavar! en bizonytalanodtam elKép. vagy megse?Kép

Coolio
recca

moose,
elolvasta apa is és sztem most jó esti beszélgetés áll elöttünkKépkösziKép
Vendég

Jó, akkor a mayában fogjuk untatni őket Kép Kép
De igazad van egyébként Kép

Moose: nálunk csak azért nem maradt titok a babahír, mert apa annyira örült neki, hogy azonnal mindenkit felhívott..pedig akkor még csak a kétcsíkos teszt volt tuti egyébként Kép De annyira örült, hogy ha eszembejut, a mai napig majd' elsírom magam, pedig nem vok szipogékony személy
macskanyu

OK Gigi Kép en meg peldaul a baba neme kerdessel vagyok ugy, hogy igenis tudni akarom, ha lehet es nem varom meg, amig talalkozunk, mint sokan mostanaban, mert igy jobban ra tudok hangolodni. egyebkentsem tudom elkepzelni az arcat, hiaba latom egy csomoszor az uh-okon, meg hogy milyen jellem lesz, kitudja, legalabb azt el tudom kepzeni, hogy egy kisfiuval vagy egy kislannyal setalok, jatszom stb stb. De pont ez a jo a vilagban, hogy nem vagyunk egyformak, mert akkor r.h.dt unalmas lenne Kép
moose

Moose, nekem épp ellenkezőleg volt, mert én nem mondhattam el, ill nem mertem elmondani senkinek se, hogy terhes vagyok, amíg biztos nem lett, hogy jöhet
még a kvázi legjobb barátnőmnek se mertem elmondani, mert ő nagyon bigott, és tuti iszonyúan kibukott volna egy abortusztól
szóval a titkolózás fölöttébb nyomasztó volt, és igazi megkönnyebbülés volt, mikor már "bárkinek" elmondhattam
és a család se segített sokat, még miután megtudták se, szal még van bennem egy béka, főleg ha idejönnek és körberajongják az azóta ellenállhatatlan kis Istit...

votiv 8)
votiv

Moose!

Holnap megyek negyed 2-re a vizsgálatra! Drukkoljatok! Bár még akkor se biztos, hogy megtudom mi van, mert csak megkapom az eredményt és vissza kell mennem vele a dokihoz valamikor! De majd megfejtem!Kép És a Te füled hogy van? Az enyém még mindig fájdogál, de nem vészes!

Pocak!

Írtam mélt! Kettőt is!Kép

ILdi
ildi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: