A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

A méz ugyanúgy szénhidrát forrás, mint a cukor, tehát ilyenszempontból semmivel sem egészségesebb, csak tartalmaz még igen hasznos anyagokat, amelyek miatt inkább preferált fogyasztása, mint a cukoré. Kicsi babáknak (ti esetetekben ez nem érvényes, Neet Kép nem ajánlott, mert tartalmazhat egy olyan baktériumot, amellyel csak a felnőtt szervezet bír el.

ancsipancsi

Votiv! állítólag azt a brutál szippantót Kép lehet használni még szülés előtt, de csak asszem a 6. hónapig, nehogy gondot okozzon. (méh összehúzódásokat) és lehet, hogy nekem akkor brutál volt, de lehet ám, hogy már nem lenne az, mert a baba szívása sem túl kellemes számomra. Giginek lehet, hogy tényleg jó lenne, ha mindig a bekapásnál voltak kínlódások.

ancsipancsi

Ancsi,
köszi! Kép
Egyébként mammutok ma is vannak, legfeljebb máshogy hívják őket és más a formájuk, de nagyon is le kell verni őket a fennmaradáshoz.
Sztem cukor, só rulez, és a minap sütött husi (dagadó, yeaaaah) után visszamaradt pirosas zsír kenyéren, sóval, paprikával... ááááá, a legjobb! Kép
neet
neet

és hol marad a lilahagyma?

ancsipancsi

woww, Ancsi, ez kész disszertáció!

na én is erre gondoltam, hogy a bébikajára lóbetűkkel rá van írva, hogy "A védőnő ajánlása: ne sózza, cukrozza a kisbaba ételét! Helyes táplálkozással megalapozható a gyerek egészséges fejlődése! stbstb"
és ha jobban megnézed, persze, hogy megcukrozták!
pedig sokszor ez fölösleges lenne, hiszen én se cukrozom meg pl. főzelékeket, meg úgy általában a sós/húsos ételeket ritkán...Kép
és ez az instant bébitea is tényleg csak arra jó, hogy elrontsuk a gyerek fogát, és jól függővé váljon tőle a kölök
persze vannak kaják, amiket Isti is megeszik, pl túrórudi, vagy Kinder pingvi, később meg fagyi stb amiktől nem akarom megfosztani
de az adott esetben tök fölösleges, "hozzáadott" címszó alatt futó finomított kristálycukrot szeretném minél többször elkerülni
gyümölcsléből is többnyire cukormenteset kap, olyat, amiben az édes ízt a gyümölcs és a benne lévő (gyümölcs)cukrok adják Kép pl Happy Day alma, vagy a Top Joy cukormentes gyümilevei

votiv 8)
votiv

Ancsi,
hagymát annyira nem komálom nyersen. Meg gondolni kell apára is, aki hazatérvén a munkából, nem egy hagymás kedvesre vágyik, asszem. Kép
neet
neet

még itthon vagyunk, várjuk, hogy "Jombibaba" felébredjen, és Manó kocsiba tudjon vele pattanni, és minket is felszedni Kép persze közben én is kiraktam Vincét az erkélyre, de ő nem fog haragudni, ha alvás közben útnak indulunk, pláne, ha babákat láthat Kép
ficánka

Macs: már 38????????? de jó, és de izgi! Kép
ficánka

Votiv! jót röhögtem a hétvégén, láttam egy bébikaját, amire kan betűkkel rá volt írva, hogy "VANÍLIA ÍZÛ CUKORRAL!+" Kép mintha ez valami fantasztikusan marha klassz lenne.
egyébként meg azt láttam, hogy az alma-sütőtökben is van cukor, de kérdezem én: minek?? mindkettő dög édes!

ja, és üdítők! éppen akartam kérdezni, hogy muszáj-e a babáknak babaüdítőt adni, mert iszonyat horror árúnak tartom, és megnézve döbbentem le, hogy csak valami 20-30%-osak. akkor nem jobb, ha veszek én is valami hozzáadott cukortól mentes izét, és felvizezem neki kicsit? vagy abban még olyan tartósítószerek vannak, amit ő nem ihat?

ancsipancsi

a VH eheti egészségoldalán is lesz 1 cikk, amiből idézek Nektek:

"Cleave és Campbell, a két angol kutató felismerte, hogy mai betegségeink túlnyomó többsége nem létezik azoknál a népeknél, amelyek nem azt a civilizációs táplálékot fogyasztják, amit mi eszünk. Azaz, akik nem esznek finomított lisztet, finomított cukrot, finomított zsírokat, olajokat és egyéb finomított, adalékanyagokkal dúsított ételeket. Ezeket a betegségeket összefoglaló néven elnevezték The Saccharine Disease-nek (magyarul nagyjából cukor-kórnak), mivel véleményük szerint a cukor a főbűnös a táplálkozás okozta civilizációs betegségek létrejöttében. A cukorbetegség tipikus képviselője ezeknek a betegségeknek, de a fogszuvasodástól a szívinfarktusig, a gyomorfekélytől az allergiákig, a skizofréniától a legyengült immunrendszerig szinte minden betegségünk kialakulásában ludas a finomított cukor!
Cleave és Campbell megfigyelte, hogy ha egy népcsoport egy része áttér a civilizációs táplálékra, míg másik része megmarad hagyományos táplálékánál, a civilizációs táplálékon élőknél megjelenik a cukorbetegség. Megjelenéséhez azonban bizonyos időre van szükség - ezért nevezték el a jelenséget a kutatók a húsz év szabályának - ugyanis a szervezet nagyjából húsz évig kompenzálni tudja az őt érő károsodásokat.
A civilizációs betegségek első tüneteinek megjelenéséhez körülbelül húsz év helytelen táplálkozás szükséges. Kivéve a fogszuvasodást. Ezért tartottunk sokáig számos betegséget az időskor betegségének. Azonban ezek a betegségek ma már egyre fiatalabb generációkat érintenek, cukorbeteg gyerekek születnek. Ennek magyarázata, hogy a civilizációs károsodások az utódnemzedékekben egyre jobban felerősödnek. Cukor nélkül tehát nincs cukorbetegség, csak esetleg erre való hajlam, ami azonban soha nem manifesztálódna a finomított cukor nélkül. (Finomított cukor alatt nem csak a kristálycukor, azaz szacharóz értendő, hanem valamennyi finomított cukorféleség: a gyümölcscukor, a szőlőcukor, a nádcukor, a barnacukor, a juharszirup stb.) A Londoni Egyetem Táplálkozástudományi Intézetének igazgatója, Yudkin professzor a következőket mondta a finomított cukorról: Lenne bármely más anyag csak megközelítőleg olyan káros, mint a cukor, már rég be lett volna tiltva."

votiv 8)
votiv

Fic! nem Petrának van Jombibabája? Manókának is? Kép

Neet, nekem könnyű, mert apa vidéken melózik. falhatom a hagymát.

ancsipancsi

Votiv: akkor most jöttök? és a Happy Day leveket én is imádom, kedvencem az ananász. már többféle márkájút kóstoltam, és sokszor éreztem őket olyan savasnak. de a hd nagyon finom! Kép

Bimbóvédő: nekem eléggé pici a bimbóm, és nem nagyon akart úgy állni, ahogyan egy szoptatós cickón kéne, ezért próbáltam ezt-azt, aztán sokáig a medela bimbóvédővel szoptattam (kb. 3 hónap) aztán ahogy ügyesedtünk, szép lassan megváltunk tőle. persze lehet, hogy ha tovább próbálkozom, akkor eddig sem kellett volna, de nem bánom, mert így nem fájt és Vince is jóllakott, és egyikőnk számára sem okozott gondot a használata, sőt. ha a másodiknál is szükségesnek látom, megint bevetem a csodafegyvert. de lehet, hogy akkor már nem fog kelleni, mert olyan, de olyan rutinrudi leszek, hogy csak na Kép
ficánka

Votiv!

a cikk kissé túlzú szvsz, na meg a sovány testalkatú, sosem megbetegedő, pedig állandóan cukrot magukba tömő emberekről nem szól a fáma. azokra biztos azt mondják, hogy még bírja a szervezetük a roncsolást Kép

én naívan azt képzeltem, hogy mivel én szeretem üresen a gyümölcstákat, mások is. eddig SENKIT nem tudtam rávenni környezetemben, hogy üresen igya őket, nem beszélve Lencsiről, aki az üres kamillateát folyton csak kiköpte, mígnem tettem bele neki kicsi cukrot. (muszáj volt, mert bogyós kakija volt Kép

ancsipancsi

Ancsi, vannak pasztörizálva tartósított és hozzáadott cukort sem tartalmazó gyümölcslevek, én ilyesmiket veszek és vízzel hígítom
és ne nézzetek ufónak, nem csak bioboltban lehet ilyet kapni, a normál ábécében is ott van a polcon! Kép

votiv 8)
votiv

Ancsi: Petra Jombibabája egyben Manó Jombibabája is Kép Manókának meg Emmája van. na, most jól megkavartalak Kép
ficánka

Helló!

Nem tudok sokat írni, csak azt, hogy:

Vera!

hatalmas gratula!! Kép Kép

Meg nézzétek meg ezt, ha még nem láttátok volna: Kép

http://www.themeatrix.com/hungarian/

ruz
ruzicsky

Manóék most indultak! Hurrááááááá megyünk! Kép
ficánka

vera,
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
gratulálokKép
már csak azt mondjátok el hogy miért titkolja mindenki??????????lemaradtam vmiről?????hogy miért nem mondjáktok el ha nekikezdtek a projectnek.......

bogárka,
téged imádlakKépolyan aranyos vagy hogy eszedbe jutottamKépés jelentem nem lettem depisKépna jó,maradjunk abban hogy jobban viselem mint mikor moose csinálta eztKép
petraKép

ancsi,
köszi,megnéztem amit votiv feltett a befelé forduló bimbiről és NEM befelé fordulóKépde attól azért laposnak laposKépasszem megveszek mindent aztán max nem használom és odaadom vkinek,ilyet csináltam b-nél isKép

votiv,
néked is köszi az infót,majd ha talizunk megmondhatod hogy lapos e Kép Kép Kép
figyi,kifejtést tökéletesen értem hogy miért nem lesz második babád,de rosszul emlékszem hogy volt idő mikor még azt írtad hogy lesz?????????????????
szóval én vagyok dilis vagy változtak azóta a nézetek nálatok.......

más:szörnyű éjszakánk volt,b csomószor nagyon sírva riadt mert nem kapott levegőtKépés én is beteg vagyok már,szóval rosszul tippeltem,mégis fertőző,holnap megyünk dokihoz.

fic,
írok mailt,kocsit intéztünk meg ilyenek.....
Vendég

Votiv, mondd már meg a márkájukat légyszi! és Istinek adtad fiatal korában is? Kép

És én azt go

ancsipancsi

Sziasztok!

KISÜN!!

OLTÁRI NAGY GRATULA!!! esztikezdirigylennipocisokraKép

Bocsi lányok, hogy nem mentem majázni, pedig már nagyon vártam, de engem és Domit is elöntött a takony, és 10kor értem vele haza a dokitól. Sorry!

Jövhéten mikor lez ? addigra tuti meggyógyulunk. Főleg hogy én 1HETE GYÓGYULTAM MEG!!! Kép Körforgásban fertőzződünk. Apa és én egymást. Dokinéni szerint Dominak csak a fogzást kisérő náthája van és nem vészes, még gyógyszert sem kapott. Megyek pihizni. PUszi majd még jövök.
eszti25

na bimbózzunk továbbKépmelyik jobb szerintetek az avent vagy medela?mellszívóból nekem medela van és kb 5X használtamKépde nem volt gondom vele,aventet nem is próbáltam.....szóval milyen bimbócuccokat vegyek MAJD?
Vendég

Gigi! nekem avent van, de nem sokat használtam, nem tűnt praktikusnak. a Medela mellszívó kiváló, tehát lehet, hogy maradj márkahű Kép
node nem majd csak 2008-ban szülsz? (velem)

ancsipancsi

ancsi,
elvben igen,szóval spanoljunk csak összeKépha már egyszerre növesztünk pocitKép.....mi amúgy 2007 juniusa környékén szeretnénk elkezdni,ti?akkor rákattanok medeláraKépköszi
Vendég

Votiv, Lindi,
egyetértek a cukortémában, azokrol a könyvekröl én is hallottam. Probalom a középutat megtalálni: hozzaadni en sem szoktam cukrot semmihez, mert legalabb a természetes izét is érzi a gyerek. Balintot kb 2-3 éves koráig probalom majd megkimélni a cukros kajáktol, aztan nem fogom megvonni töle az édességet, ne legyen tiltott dolog, mert akkor mégjobban vágyik majd rá. Szerintem.

Ancsi,
hogy a sütötököt minek kell cukrozni???? Azon én is kiakadtam, tiszta röhej!!!Kép
Balint a Kubut és a Hohes C-t issza, babavizzel higitva. Amugy mindent megiszikKép

KépKép
fibi

Kisün:ÉLJEN-ÉLJEN!KépKépKépKép

petergabi

Ancsi, Rauch Happy Day almalé - nálunk ennek van a legnagyobb sikere Kép
aztán a Top Joy Juice termékek - de ezeket azért megnézem a boltban, mert nem mind 100%-os gyümilé. és a NeXt termékek sem tartalmaznak tartósítószert, színezőanyagot, mesterséges aromát és hozzáadott cukrot, és mind 100%-osak. kb fele-fele arányban higítom őket vízzel.
Isti akkor kapta az első almalevét, amikor már teljes gőzzel ment a hozzátáplálás, szóval kb 7 hós kora körül, és csak icipici adagot, mert ekkoriban még szinte minden meghajtotta Kép
a déligyümölcsöket és a citrusféléket is csak mostanság kezdtük, mert azok meg kipöttyözték Kép de most már jó erős a gyomra Kép

ja és a cikk a cukorbetegség oldaláról közelíti meg a témát, de a hypoglikémia a gebéket is megtalálja ám! Kép (lásd engem, aki ugyan még nem nyerte vissza gebe-alakját, khmkhmKép)

votiv 8)
votiv

ja és van a Rauchtól a csökkentett savtartalmú narancslé, ami nekem is nagyon ízlik, és az is 100% és nem tartalmaz tartósítót se extra cukrot
és mit go? lemaradt a vége Kép

Fibi, igazad van, nem szabad tiltani se! különben se lennék túl hiteles, hogy kilóg a csoki a számból... Kép

lényegében az összes gyümölcsöt cukrozzák, meg a borsófőzeléket meg a krumplipürét is, még a Hipp is...
otthon az embernek eszébe nem jutna megcukrozni az almát, a banánt, hát még a krumplit! Kép

votiv 8)
votiv

Gigi, még nem mondtam le teljesen arról, hogy legyen még babám Kép a vélemény nem változott, már Isti előtt is ez volt Kép
de legalább már van 1 Istim!!!KépKépKép
úgyhogy nem is panaszkodom Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok, majd visszaolvasok kicsit később, de ezt akartam mutatni, hátha érdekel valakit KépKép

az auchanban lehet kapni, 2000ft asszem Kép
több mintában is

http://www.auchan.hu/ujsag/ujsag.html?foakcio_dupla.html~continut

pussz Macs
macskanyu

Votiv,
ez az, én is csokizok, meg kekszezek azért suttyombanKépKépKép Hu, most a No1 a Györi Édestöl a mézeskalács izü, mennyeiKépKép
A Next irtó finom gyümiléket csinal, az öszibarackos a nyerö nalunkKép Az olyan, mintha én turmixoltam volna a kertben szedett gyümibölKép
Igen, Hippen is el kell olvasni, hogy van e benne cukor...

KépKép
fibi

Bocsi, ez nem jött összeKépKép

KépKép
fibi

én ,aradok a Kecskemétinél, meg ilyeneknél, és elolvasom, h van-e benne cukor

Votiv! nem tudom mi maradt le Kép, fejés közben írtam. Kép
kösz az üdítő infot. nálunk lassan megy a hozzátáplálás, mert ugyi 1/3 tej, többi táp, és mostanában nem akar enni annyit. Kép
ezekre a lékre rá van írva, h nem tartalmaz tartósítószert?
ja, azt akartam kérdezni "go"-sban, hogy szvsz lehet otthon "tejpépet" gyártani, nem? répa+alma megfőz+táppal besűrít.
vagy: kukorica gríz felfőz, táppal besűrít.
vagy: rizsliszt felfőz -" -

ugyanis megrökönyödve láttam, hogy a drága tejpépek összetevője nem más, mint tápszer meg mondjuk rizspor. ez nekik rizses pép Kép

ancsipancsi

most is fejek, bocs a hibákért Kép)))

ancsipancsi

Macskaanyu! ez a garnitúra nem huzat, hanem ágynemű, pes töltettel. a 2eFt-os ár a félpárnára vonatkozik, nézd:

félpárna méret: 50 x 70cm, 800 g 1.999,-
paplan méret: 140 x 200 cm, 800 g 4.999,-
ágytakaró méret: 150 x 210 cm, 300 g 4.499,-

LÁNYOM GARGALIZÁL A NYÁLÁVAL, KÖZBEN SIKONGAT. Kép

ancsipancsi

Ruz,
ez nagggggyon jó!!!! Kép

Gigi,
azért a titkolózás, mert szeretek tutira menni Kép
Medelát használtam, iparit béreltem, az nagyon jó volt Kép

Gabi,
kösziiiiiii!!!! aranyos vagy KépKép

Ancsi,
csatlakozom votivhoz, rauch almalé rulez!!! Kép Egyébként spar-nak van bio-gyümölcs/zöldséglé vonala, azok is tökjók. Meg HohesC is fasza Kép

v
kisün

Pocak!

Lehet hogy most nagyon szőke leszekKép de mi az a KH amit pótolnom kéne?
eszti25

sziasztok,
Votiv, Lindi, Ancsi,
én meghajolok előttetek, és EGYETÉRTeK!!!Már irtam, h B 2 éves koráig nem igen látott edességet (sutyian ettem) és NEM lett csokifüggő zombi, mint én...ez persze lehet alkati dolog is, mert apja sem függő, viszont én annyira az vagyok, h gyak. automatikusan azzá kellett volna lennie...ha tudnátok mennyi harc van mögöttem nagyszülő ügyileg édesség témában!!!!!!!!!!De most már nem tiltom, mert az oviban is minden zombi ezt eszi, és én is kéyntelen vagyok minden nap vmi "meglepit" vinni neki, mert különben hiszti. Igy marad a bio csoki, műzli szelet, banán, stb...
Ja, és ha mégis edességet eszik, B is AZONNAL FELPÖRÖG, és alig lehet lelőni...hú, de utálom azt!!!!!!!!!!!!
én most próbálok az adalékanyagos cuccokról is leállni, de nem könnyű,bár hál Isstennek, msot már a bioboltban elés sok minden van, pl. ropi, csoki...
én 100%-ból szinte mindet szeretem, én ált. az árra utazom, azt veszem, ami épp akcijjjós. De a legkedvencebbem a NEXT eper!!!!!!!!

Ada,
a fotóalbumok hiper-csúcsszuper rulezok!!!!!!!!!!!!!!!!Még kell vennem!!!!!!!!!

Lányok,
1000-1500ftárt van fotóalbum az auchanban, és NAGYON jók!!!!!!!!

Vera,
kisbabával a hasunkban nem beszélünk csúnyán!!!!!!!!KépKép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ancsi, elvileg kötelező ráírni a borítóra, hogy mi van benne...
azt is rá szokták írni jobb helyeken, hogy mi nincs. pl tartósítószer, zongora...Kép

komolyra fordítva: a HA-pépet a doki is felírja és gyógyszertárilag így occsóbb, de nem sokkal
nade. én azzal kezdtem a hozzátápot, hogy vettem különféle pelyheket (rizspelyhet, hajdinapelyhet, kukoricadarát később zabpelyhet, tönkölypelyhet stb), amiket vízzel felfőztem, vagy csak forráztam (van amit elég forrázni/ázni hagyni), és bumm hozzácsaptam egy gyümit/zöldséget, amit már ehetett, és be a turmixba. kb 5-10 perc alatt kész, és ha az alapanyagokat jól választod (pl eleinte (én úgy tudom 6 hónapos kor alatt) ne legyen gluténos, aztán ne fújjon fel, meg persze semmi allergén - Isti bezzeg nyárom evett málnát is, ribizlit is, dinnyét is, persze először csak kóstolót, és semmi pöttye nem lett, úgyhogy utána már nyugodtam adtam neki), akkor tartalmasabb és finomabb kaját hozhatsz létre, mint a gyári tejpép!

és Ada tanácsára most már csak botmixerrel készül a pép, mert a turmix teleteszi levegővel!
de azért ezt se minden gyermek szereti, Jucus Pannájának pl nem ízlett, de azért ki lehet próbálni, hátha Lencsinek bejön.
az arányok kb: 2 kanál pehely 1-1,5 deci vízben, és hozzá 1 hámozott alma, vagy banán, vagy barack, vagy egy marék meggy stb
Isti a répát sose eszi meg magában, csakis a levesből kivett répát szereti, szóval az biztos, hogy babáknak is van ám ízlése Kép

votiv 8)
votiv

Megjöttünk Mayából!
NAGYON JÓ VOLT, a jövő héten MINDENKI JÖJJÖN!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Hello!
Visszaolvasni képtelenség, annyit írtatok, de látom cukor volt a téma, ez engem is nagyon érdekel (épp ma vettem meg a Cukor-bluest a bioboltban Kép), úgyhogy majd este megpróbálok visszaolvasni, meg hozzá is szólni...

Most csak annyi, hogy Maya ruled!!! Kép Olyan jó, hogy végre volt egy kis társasági élet a topikban (persze tudom, ez csak nekem új, aki folyamatosan lóg a tornákról...)...szóval jó volt találkozni végre Adával és Lizzivel, aki két édes kis vámpírfogacskát növesztett felülre, és szebb, mint valaha Kép, Zsancival és Igivel, aki körbemászta párszor négykézláb a kávézót, és kisangyal lett, és huncut mosollyal pápázik,Kép Beettel és Lillával, aki édesen ölelgette Petrát és a szájába akarta nyomni a cumiját Kép, Manókával és Emmával, aki nagyon próbált barátkozni Donival és simogatta a kezét Kép, Manóval és a féléves Zsombival (Jombojbabával), aki csak úgy cuppogta be az almapürét, annak ellenére, hogy kb. hatan állták körül Kép, Ficcel és Vincsenzóval, aki tényleg nagyon nagy fiú már, és bölcsen szemlélte a többi babát Kép, Reccával és nagyhajú Benkével, aki édesdeden aludt a kendőben Kép

Szóval jó volt...de most el, mert áll a bál (Petra negyed óra fekvés után közölte, hogy kipihente magát Kép)...

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Maya RULED!!!! Jó volt találkozni a lányokkal és a babákkal, egyre szebbek és nagyobbak (mármint a babák Kép) és nagyon klassz látni a fejlődést. Persze megint csak pár szót tudtunk egymással váltani, de így is nagyon jó! Az autóban hazafelé Zsombi és Vince is elaludt, miután megérkeztünk, még kb. fél órát üldögéltünk és beszélgettünk az autóban, hogy a kőcök alhassanak. Kép
Várom a jövő heti Mayát! És fűszeres forró csokoládé rulez!
Én is csokifüggő vagyok. Kép
ficánka

Sziasztok!

VERA!
GRATULÁLOK!Kép Lányok mondták a Mayában a nagy hírt, mert renitens módon soha nem olvasok vissza. Hát ez szuper! Úúúúgy örülök!
És mindig írjátok ki Moose-sal a hetek+napokat, Proone pedig tegyen fel a táblába, ha Klári is úgy akarja két szopi közöttKép

Maya jó volt, annyira édesek a gyerkőcök! Anyukák meg mind csokifüggők, mindenki ott nyomatta a forrócsokikatKép

Emma ebédre sütőtököt kapott, de nem volt elájulva tőleKép Azért még próbálkozom persze, holnap is kap egy kicsit.

Kép
Kép
manoka11

Na, mégis vissza tudtam olvasni...Donival a karomon Kép
Cukortémához:
- a kamillatea cukor nélkül is lazítja a székletet, tapasztalat, Petrán mindig segített Kép
- én nem vonnám egy kalap alá a finomított répacukrot és a fruktózt, ugyanis a hatalmas különbség az köztük, hogy míg az előbbi azonnal bekerül a vérbe, jó nagy cukorsokkot okozva, addig a fruktóz csak szép lassan bontódik le, pl. a glikémiás indexe is csak 20...
- a cukortól Petra is felpörgött, hisztizett, így kb két hónapja kiírtottam itthonról minden cukrosat, és ha néha csinálok is neki édes kaját (tejbegríz, túrógombóc) azt fruktózzal készítem... sőt még mikulást is fruktózosat vettem...természetesen nem akarom tiltani, vendégségben, ünnepekkor persze, hogy ehet más édességet is, csak nem akarom, hogy mindennapi gyakorlat legyen a túrórudi, cukrozott gyümölcsjoghurt, montepuding...amiket előtte evett... meg az, hogy voltak olyan napok, amikor szinte csak édeset evett...pedig egy éves koráig ő sem találkozott "hozzáadott cukorral"
- Neet! Tényleg igaz, hogy ch kell a fizikai munkához, csak épp az ősembernek még nem volt finomított répacukra...vsz. nem is volt cukorbeteg ősember Kép

Na, most megyek, és ha hagynak a gyerkőcök belelapozok a Cukor-bluesba...
Ja, és a Leves hazudikat is olvastam, tényleg nagyon jó könyv, csak utána úgy éreztem, hogy semmit nem szabadna ennem, ami boltban kapható, hanem mindent itthon kéne termeszteni... Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

...ja és persze én is csokifüggő vagyok, és nagyon utálom, ezért akarom ezt elkerülni a gyerekeimnél...
...na persze ma Petra is nyomatott egy kis forró csokit a mayában, de mint mondtam nála se tiltani akarom, csak legalább minimalizálni azzal, hogy itthon egyáltalán nincs ilyesmi...Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Mennénk vásárolni, Emmának akarunk egymásra építhető poharakat venni, illetve szintén neki kistányért, meg fedeles dobozkát (olyn pohár formájút), amiben a kajáját lehet szállítani, melegíteni, stb. Inkább a Kikába v. Ikeába menjünk? HJol vannak jobb játékok?

Kép
Kép
manoka11

igen Bogárka,
sztem igy helyes!!!sztem!Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv, felni? nem, nem hiszem. vagy kellene? jajaj. kezdek...KépKép
aaa, csak azert visszakoztam, mert megbantam, h gonoszkodtamKép
kisteso. tekintve, h ki tudja, mit hoz a jovo, en ugy gondolok erre, h ha esetleg nem lehetne, mar akkor is valami nagyon fontos dolgot kaptam az elettol B szemelyeben. sosem gondoltam, h ez ilyen. ilyen nagyon fantasztikus (2-3 evvel ezelottig egyaltalan nem akartam gyereket!!). es imadom es csak csodalom nap mint nap. es boldog vagyok, h vanKép. nem tudom, erted-e mit akarok mondani? mondjuk azert az rossz dolog, ha az embernek nincs testvere (meg feltestvere vagy unokatestvere seKép), ezert persze szeretnenk folytatast, de ez mar egy masik nezopontKépKép

Pocak, Kisun, Zsanci es Mindenki, koszonjuk, h igy, ilyen kedvesen invitaltok minket isKép. ez tenyleg tok jol esik!Kép szeretunk titeketKép

cukor. hat nyilvan ez is olyan dolog, h mertekkel okes, mivel teljesen kihagyni nem lehet (ebben a mi kultorankban). mi gyerekkorunkban nem kaptunk nagyon cukrot, aztan megis eleg csokifuggo vagyokKép. bar az igaz, h a cukrokat meg tul edes dolgokat nem szeretem, meg cukor nelkul iszom a teat, kavet. de azert igy is eleg sok cukrot nyomok magamban kulonfele edessegek, sutik, csokik formajabanKép. persze feleslegesen nem kell cukrozni a baba-kajakat sem, meg kesobb is minel kevesebbet, de tiltani szerintem is hulyeseg. az ember esetleg pont az ellenkezojet eri elKép. multkor apameknal eloadtam, h B-nek nem igazan akarok cukrozott kajakat adni, mert az nem jo meg hogy ne legyen majd fuggo, ok meg csak legyintettek, h az ismeros csaladnal is igy volt, aztan a most 3-4 eves gyerek ugy falja az edesseget, h csak. szoval nem egyszeruKép
egyebkent kostoltatok mar a 99%-os csokoladet?? na ha valami durvat akartok enni...Kép

Maya jo volt, bar mi csak epp a vegere estunk be, de azert orulok, h nem maradtunk le senkirolKép. sot meg Ildivel is talalkoztunk hazafele menetKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Bogárka, nekem is van itthon fruktózom, és néha szoktam használni, de a pasim szerint csak magamat ámítom, mert végeredményben egy kutya Kép

és elég nagy csapda, hogy Isti is vhogy szívesebben eszi az édesebb dolgokat (ez biológialiag kódolt???), és mikor nagyon keveset eszik, pánikomban lehet, h inkább túrórudit adnék neki, mert az legalább megeszi, csak egyen már vmit! Kép

és így kezdődik az ördögi kör Kép

pár napja megint nem veszek semmi édeset, natúr joghurtot meg kefírt meg tejfelt kap, és sokkal jobb étvágya van, lekopogom. csak tízóaira!!! evett 2 májaskenyeret (héj nélkül) és csomó sajtot hozzá Kép vagy lehet, hogy a jó biai levegő teszi? Kép

votiv 8)
votiv

Recca!

Be kell vallanom,hogy nálunk "csak" a testvér kérdés miatt lett Panna.Ez volt az az érv ami amellett szólt,hogy szüljek és neveljek még egy gyereket Soma mellett.Ez most tök hülyén hangzik de igaz!
Arra gondoltam,hogy milyen rossz lesz majd Somának ha mi már nem leszünk.És most itt van ez a boszi aki éppen annyira tündéri és imádnivaló mint a bátyja.De több kölköt semmi pénzért nem szülnék,nevelnék.

Jöhetnek a sárga buszvezetők vagy sárgabuszvezetők vagy akár a mókusok isKép

Juc
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: