2004.10.06 17:49
2004.10.06 18:40
2004.10.06 19:21

2004.10.07 08:10
Van ez a topic ahol a Margitról és a vele kapcsolatos észrevételeinket írjuk le, ha nekem ez vélemények, akkor ez van, ezen Te nem fogsz tudni változtatni. Én nem írtam róla véleményt (de sejteni lehet), csak amit a saját fülemmel hallottam és velem volt azt írtam le. Minden úgy volt, ahogy leírtam (frissiben), elferdíteni nem ferdítettem el, mert miért lenne az az érdekem? 2004.10.07 08:17
Jujj, de izgi!
Tényleg. Eddig én féltem bemenni a kórházakba, de itt nincsen olyan szörnyű légkör, és szerintem az orvosok szakértelme is nagy. Én most úgy vagyok vele, hogy nem érdekel velem, hogy fognak bent bánni, csak a babámmal legyen minden rendben, és vele bánjanak jól. Ez pedig biztos így lesz,...én meg majd megvédem magam, és nyalogatom a sebeimet.
Én is szeretnék még egy babát, sajnos az én orvosom úgy tűnik, hogy nyugdíjba fog menni addigra...bár az biztos, hogy nagyon megérdemelné már. Ő is olyan kis lelkes, mindent a betegért orvos! Olyan jó, hogy ilyenek is vannak! 2004.10.07 11:24
2004.10.07 12:12
Én is irigykedem ám rátok nagyon!
Mostanság ki fog szülni? Ha jól tudom, akkor Gombócnak is a közeli jövőben kéne...tudja valaki?
Lehet, hogy hülye vagyok, és valamit egyszer nagyon félre olvastam.
2004.10.07 13:05

mar egy hete rendesen kemenyedek es eleg eros joslofajasaim is vannak. Kovetkezo vizsgalat hetfon, kivancsi vagyok, mit mond majd az orvosom.
Bar nem tartom sokra azt az embert, aki a korhazban, kiszolgaltatott helyzetu emberekkel igy erezteti hatalmat, folenyet.
2004.10.07 13:49
De ez a hirtelen rázúdult sok pocskondiázás szerintem nem volt fair. Ez nem vonatkozik arra, amit te írtál, az úgy szvsz korrekt volt. Neked inkább arról szerettem volna írni, hogy szerintem miért nem volt helyes, ahogyan az UH-on viselkedtél. Arra akartam kilyukadni, hogy magad sodortad magadat abba a kellemetlen helyzetbe, amibe kerültél.
Pont ilyen fontosnak tűnt nekem is minden apróság, mint most neked, és én se értettem, mások szerint miért nem az én pocakom körül forog a világ.
Nagy pocakal vártam az UH előtt órák óta, mikor kitoltak a liftből és bevittek előttem egy nőt az UH-ra. Pedig már én következtem volna. Éhes, és fáradt voltam, majd be pisiltem, üvöltözni let volna kedvem. Azt gondoltam, tuti benn fekszik, itt van egész nap, a jófrancért kell ilyenkor idehozni?! Aztán jó sokára kitolták a nőt, kicsit félrecsúszott a takarója, és látszott, hogy alatta minden csupa vér. Némán zokogott, csak folytak az arcán a könnyek... még most is elszorul a torkom, ahogy eszembe jut, annyira megrázó volt. Tuti, hogy akkor derült ki, hogy elveszítette a babácskáját. Akkor hirtelen belémhasított, hogy én egy boldog egészséges kismama vagyok, aki mindjárt bepisil egy jólirányzott rugástól. Mennyire eltörpülnek az én gondjaim a másokéhoz képest...
2004.10.07 15:00
2004.10.07 17:08
Ha megírod az e-mailcímed, vagy írsz nekem privátban, akkor szívesen küldök a pocaklakóról képet. Mármint velem együtt! Most ego vagyok? Az én férjecském se érezte még nagyon konkréten, azt mondja olyan pici az a mozgás... Ne legyél ennyire türelmetlen, egyszer csak már ott lesz a baby a karodban. És elmúlik a szép kis pocink! 2004.10.07 20:00

2004.10.08 00:24
2004.10.08 07:31
Nem indultam nádszál alkatról, de ezt a terhességet fogyással kezdtem, mert az evés gondolatától felfordult a gyomrom. Most (22. hét) tartok ott, hogy már meghaladom az induló súlyom. Érdekes, mert Lacikával meg a terhesség elején olyan farkasétvágyam volt, hogy egész nap csak zabáltam volna.
Én szeretem a lényegre törő, pontos, tényszerű válaszokat.
Bizonyára ezért is jövök ki vele jól, mert én se válaszolnám soha a "mennyit hízott" kérdésre azt, hogy sokat. Persze én világ életemben fiús lány voltam, dolgozni is férfiak számára "fenntartott" területen dolgoztam évekig. Eleinte sok gondot okozott a munkatársaimmal való kommunikáció, aztán sokat olvastam a férfiak és a nők kommunikációs módszerének különböző voltáról, és megpróbáltam felhasználni amit megtudtam. Döbbenetes hatékonysággal bejött.
Később, mikor Bp.re költöztem Életem Párjához, csak úgy sikerült cégen belül bp.i beosztásba kerülnöm, hogy elvállaltam egy ügyfélszolgálatos munkakört. Ott komoly kommunikációs képzés volt, tréningek, és a napi munka adta gyakorlat. Ráadásul azt hiszem, jóval idősebb lehetek nálad (34 éves vagyok), nem csoda, ha nagyon másként látjuk a dolgokat.
Szuper, hogy ilyen sok orvos van, mindenki választhat kedvére valót.
2004.10.08 08:37

2004.10.08 09:35
), hogy a topmenedzser anyuka a Margitban szult? Nem tudjatok, ki volt az orvosa, aki nem ment be hozza? Csak ugy kivancsisagbol erdekel(ne).
MAr egyre rosszabbul birom, most mar tenyleg olyan terhes vagyok...
2004.10.08 10:06
2004.10.08 10:44
2004.10.08 11:01
), de akkor még csak egy kis "hólyag" látszik, ami finoman pulzál. Azért persze már azt is tök jó látni...
2004.10.08 11:16
2004.10.08 11:17
Nekem most volt az első olyan éjszakám, hogy szinte éreztem, hogy Bence baba azzal szórakoztatja magát, hogy a nunimmal játszik belülről, és közben nyomkodja a hólyagomat.
Nagyon kafa érzés volt!
Ráadásul hajnali fél 1 volt...bezzeg a szülőszobát elaludtam, és nem tudtam megnézni. Bár lehet, hogy nem is bánom. Majd látom még élőben eleget.
Szemlátomást Mártinak is, és neked is totál ellentétes véleményetek van, ama "kedves" dokiról. Szerintem több vitát nem ér meg. Tudod, hogy én is úgy gondolom, hogy a többségnek van igaza, de mindegy.
2004.10.08 12:14
Szakmailag vitán felül áll, hogy tuti. Emberileg az a típus, aki a pontosan megfogalmazott kérdésekre tömör, érthető válaszokat ad. Nem egy csevegős, negédeskedős típus, nem is kedves mindig egyformán, de én ezt is kedvelem benne. Ha hülyén viselkedek, érezteti, hogy nincs elragadtatva tőlem. De legalább tudom, hogy amikor éppen kedves hozzám, akkor nem gondolja közben azt, hogy egy idióta liba vagyok, tegyem már le a borítékot, és húzzak a francba, mielőtt görcsöt kapnak a megerőltetéstől a mosolygó izmai.
Én valahogy nem tudom elképzelni, hogy bárki is képes lenne mindig, mindenkivel, minden szituációban szívből jövő őszinteséggel kedves lenni. Na, bocs, képtelen vagyok függetleníteni magam az előzőektől, pedig te új vagy, neked jár a "tiszta lap".
), úgyhogy a terhesgondozóba járok. Én ott nem szoktam borítékozni, szvsz nincs miért. Oda egy hívatalos rendelésre megyek, ahol az orvos "munkakörileg" van jelen, az egészségügy ilyen szolgáltatásaiért fizetem be a rengeteg TB járulékot. Szerintem, ha eldöntötted, hogy kihez fogsz járni, menj be hozzá nyugodtan a terhesgondozó beli rendelési idejében, és mond el, hogy nála szeretnél szülni, elvállal-e. Szvsz ekkor nem kell borítékot vinned magaddal. Azután majd ő megmondja, hogy hogyan tovább. Lehet, hogy kapásból mond egy összeget, vagy éppen a kezedbe ad egy névjegyet, amin a telefonszáma mellett a magánrendelési ideje is rajta van. Persze ez még nem jelenti azt, hogy a magánrendelésére kell járnod, csak azt, hogy megadta neked a telefonszámát, amin el tudod érni, ha valami gondod van...
A szülés más tészta, ott persze egyértelmű, hogy olyasmit vársz el tőle (24 órás rendelkezésedre állás), ami nem a munkaköri kötelessége. Viszont utólag fizetsz, és hacsak nem mondott előre árat, akkor az összeg nagysága erősen függhet az elégedettségedtől. Támpontnak azt szokták mondani (kismamatársaktól legalábbis én ezt hallottam), hogy a magánrendelési tarifa tízszerese körüli összeg szokott lenni. 2004.10.08 13:17
2004.10.08 14:04
) EZÉRT IS ÉN VAGYOK A HIBÁS....
Javaslatom, amíg meg nem bizonyosodsz 100%-ig, hogy ki legyen az akinél szülnél AKKOR A KISKÖNYVEDBE A VILÁGÉRT SE IRASS BE EGY NEVET SE! Nekem beirták és mindig magyarázkodnom kell, most miért megyek a másikhoz, a harmadikhoz stb. Javaslom, hogy menj be a terhesgondozóba és az ajtón ki vannak téve a nevek, rendelési idejük.
Bár ezeket is hallottam! Azt tudni kell, hogy minden ilyen bejutás annyira rossz! Előtte a gondozáson (magyarázkodás), már a vérnyomásból is kiderült, hogy teljesen be... Min. 140 szokott ilyenkor lenni, pedig 100-110 között van amúgy! 2004.10.08 15:30
2004.10.08 16:43
2004.10.08 18:25
2004.10.09 08:59
2004.10.09 09:58
2004.10.09 12:37
(Ellentétben a csecsemősökkel
) Mindegyik nagyon kedves épp, ezért mondják ha nincs választott, akkor sem jársz rosszabbul. Viszont sokkal több szerepük van, mint a dokinak! Mucusnak igaza van abban, hogy sok kérdéssel mehetsz hozzájuk. Terhestornán pl.: a légzésgyakorlatokkal nem foglalkozunk mélyebben, ezért ilyenkor javasolják a szülésznőket.
Engem már az is megnyugtat, hogy M. Ritához járhatok havonta a gondozásra. Most még nem idegeskedek azon, hogy végül kinél is fogok szülni, de most hogy belegondolok...
Inkább nem idegeskedek! De nagyon bízom abban, hogy M. Rita bejön a szülésre, mert együtt fogunk tudni dolgozni az elkövetkezendő ~20 hétben. 2004.10.09 18:54
2004.10.10 19:58
2004.10.11 05:57
2004.10.11 09:55
Így (teljes EDA hatás alatt) is érezhető volt, hogy megváltozott a "fájások" jellege, de igazából a tolófájások is csak olyanok voltak, mint a fájdalom nélküli keményedések a terhesség alatt. Oda kellett figyelnem rá, hogy mikor, de még arra is tudtam figyelni, hogy hogyan nyomjak. Szerintem direkt szuper volt, hogy akkor még teljes érzéstelenítés alatt voltam. A varrást se vettem észre se, és még a szülés után is tudtam aludni egyet, mire kiment a hatás.
Most gondban vagyok a választással, mert senki mást nem ismerek, de ha úgy időzít Pincura, hogy nem lesz kire hagyni Lacikát, akkor lehet, hogy apátlan szülés lesz. Akkor meg nagyon jól jönne, ha fogná valaki a kezem... Arra gondoltam, hogy talán az orvosomat kellene megkérdezni, hogy kit ajánlana, ő úgyis mindenkit ismer, és szakmai szempontból is meg tudja ítélni a munkájukat. 2004.10.11 10:37
Hűűű, már kezdek izgulni.
Én nem haragszom ám rád.
Szóval, szerinted akkor édemes EDA-val szülni? Nem csökkenti az összehúzódások számát? Mert én azt hallottam, hogy csökkenti, ezért szokták adni az oxitocint (fogalmam sincs, hogy kell leírni, bocs), amitől viszont "kibírhatatlan" fájásai lesznek az embernek. Én szeretnék kérni, mert sajnos a fájdalom tűrő képességem nem túl nagy. Csak szeretném tudni, hogy mire számítsak.
2004.10.11 12:50
Én anno hajnali 4-kor kezdtem a műsort, magas burokrepedéssel, ici-picit csepegő magzatvízzel, minimális fájásokkal. 6-7 óra körül értünk be, burokrepesztés, valami méhszáj-érlelő (?) zselé, és várakozás... 11 órakor még mindig laza és rendszertelen keményedésekkel sétafikáltam, úgy tűnt, a fiamnak esze ágában sincs megszületni. Na, akkor bekötötték az oxitocint... 13 órára, mire a 2 ujjnyi méhszájat sikerült elérni, azt is megbántam, hogy valaha férfia néztem. Halálosan fáradtnak éreztem magam, legszivesebben hazamentem volna, legyen gyereke inkább valaki másnak. Akkor már 9 órája vajúdtam! Az oldalamon feküdtem, és mikor a hátamra kellett fordulnom egy-egy vizsgálathoz, az olyan iszonyatos erőfeszítésnek tűnt, hogy szinte képtelennek éreztem magam rá. Tegyél hozzá még 3 órát intenzív fájásokkal, oxitocinnal, és próbáld meg elképzelni, milyen együttműködésre és erőfeszítésre lettem volna képes akkor, mikor Lacika végre elérkezettnek látta az időt...
De 13 órakor megkaptam a megváltó EDA-t, néhány perc múlva már azt kérdeztem Anitól (szülésznőm), hogy felkelhetnék-e, mert ha kiülnék a labdára, az talán gyorsítaná az eseményeket. Lehet, hogy az EDA nélkül nem is sikerült volna hüvelyi úton megszülnöm, mert fekve tán sose tágultam volna ki eléggé. Vagy ha igen, akkor már nem lett volna erőm nyomni.
Az meg, hogy ha az EDA miatt kell valakinek oxitocint kapni, már nem gáz, mert akkor már úgyse fáj.
2004.10.11 17:08
2004.10.11 18:53
2004.10.11 19:34
2004.10.11 21:49