A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

JUj,Katóc,hát te sem vagy semmi csibém!!!
Nagyon jól hangzik a menüd :)Nyam nyam,éhes vagyok!!!
hanyatka

Na megyek teregetni!!!
Jó éjt édes DRK!!!
hanyatka

Gyors és Különleges Narancsdzsem recept

Elkészítési idő 40 perc

4db 3,5 dl-es üveghez

1 kg narancs
1/2 l rostos narancslé
1 tasak zselésítő anyag
1 kg kristálycukor
2 db citrom leve, 1 vaníliarúd
1 kissujjnyi fahéj
1 csillagánizs
3 cl Campari vagy piros gyümölcs szörp.

(A cukor mennyisége csökkenthető)
A narancsokat meghámozzuk (fehér részt nem) gyufaszál vastagságúra vágjuk a héját, majd forrásban lévő vízben 5 percig főzzük.Majd 10 percre bő hideg vízbe tesszük, leszűrjük és alaposan lecsöpögtetjük.

A narancsgerezdeket elválasztó hártyákat eltávolítjuk. A héjban és a hártyák között maradt lét kinyomkodjuk és a narancsléhez adjuk. majd lábasba öntjük

A zselésítő anyagot elkeverjük a teljes mennyiségből elvett 2 ek. kristálycukorral majd a narancshúshoz adjuk és alaposan összekeverjük.

A narancslét összeforraljuk a maradék cukorral, a citromlevével, a felhasított vaníla ruddal és a fűszerekkel, beleszórjuk narancshéjcsíkokat. mérsékelt tűzön 5 percig főzzük. Majd hozzáadjuk a narancshúst folamatosan erőteljes kevergetve 2 percig főzzük.

Lehúzzuk a tűzről (ekkor még teljesen híg, nem megijedni) belekeverjük a Camaprit, vagy szörpot kibodjuk a vaniliarudat az ánizst és a fahéjat, és ha kell leszedjük a habját.

4 db 3,5 dl-es csatos üveget tepsibe állítunk, ujjnyira felöntjük meleg vizzel és tölcséren át színültig töltjük dzsemmel. Azonnal lezárjuk és fejre állítjuk az üvegeket , majd 5 perc múlva visszafordítjuk és kész is!

Remélem segítettem!
:lol:
andi67

Katócom nyam - nyam ! Van még szabad szék az asztalotoknál nálatok?? :D
Hanyikám jó éjt, és terengetést. Holnap főzzél be finom nari - jammot.

Pusszantás én is bekuckolódom az álomhoz!
andi67

Köszke tündér Andi!!!

Gyönyörű álmokat!!!!
hanyatka

Andikám, sok jó ember kis asztalnál is elfér. :D :D

Jóccakát Mindenkinek!
katóc

Jó reggelt Drágáim!

Őszintén remélem hogy mindenki ezerrel gyógyulgat és hétfőre makk egészséges lesz!!!! küldök is hozzá sok-sok pozitív gondolatot és energiát! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++

Köszönöm én is narilekvár receptet, IMÁDOM! és boltban nagyon ritkán lehet kapni. Majd szólok a jóuramnak csináljuk együtt keveset. Igaz most nincs jó bőrben, de reméljük nem lesz olyan mint 2 éve januárban. Nem komoly, csak kellemetlen és nem leírható :?

Noczi remélem jól vagy, nagyon sokat gondolok rád!!!
Ági nagyon vigyázz magatokra, egy esés semmi jóval nem szolgál!!!
Bodzi hol van?
Katóc ezt mind megfőzöd??? Nem semmi! Nekem még semmi ötletem, amibe ugye az is bejátszik, hogy még mindig nem eszem túl jól. Igaz sokat fejlődtem :-)

Most mennem kell, majd jövök!

Puszi
Kriszta
dobsakriszta

Édes kicsi Csajocskáim!
Voltam a mi édes-drága Apánknál...
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Bodzám! ne szórakozz! Veled ébredtem! Ugye nem csak receptet írtatok?! Egy kósza UH??????????

Kép
Kép
Kép
zel

Bodzika, ez ugye jó hírt jelent???????????????????? Szóval baba vagy babák vannak a pocidban????????? Ne csigázz mááááááááááááááááááááááááááááááár!!!!!!!!!!!

Bea
beus77

Bodza!

gyere gyorsan, mert mingyáááááá bőgök izgalmamban!!!!!!!!!

jajjjjjjj, de szorítok!!!!

Kép
Kép
Kép
zel

Zelecske, veled mi a helyzet???? Hogy vagy???? Mikor tesztelsz pozitívat? :wink:

Bea
beus77

Bodza, ha nem írod meg azonnal, hogy mi a helyzet veled, esküszöm felhívlak telefonon! Annyira izgulunk itt érted, és Te nem írod meg! Ne tedd ezt velünk!

Bea
beus77

Én nem merek még tesztelni...... Apánk 24-re adta a tesztelés dátumát, de akkor meg tutti nem fogok. Szóval várok még. Ugye nem baj....

Kép
Kép
Kép
zel

Dehogy baj, csak nagyon izgulok érted is, ezért kérdeztem. Ami a 24-ei tesztet illeti, lehet hogy én sem csinálnám meg. Csak akkor ha tudnám, hogy pozitív lenne... :shock:

Bea
beus77

IGEEEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Kép
bodza2005

Annyira köszönöm, hogy így velem, velünk voltatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Istenkém!!!!!!!!!!!

Kép
bodza2005

Mindjárt leírok mindent!!!

Kép
bodza2005

JUHÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez szuper Dárga Bodzika!!!!!!!! Látod, megmondtam, hogy pozitív teszt kerül a kaárcsonyfa alá!!!!!! Annyira örülök, hogy el sem tudom mondani!!!!! Hányan vannak odabent??? Mikor teszteltél? Nem pénteken kellett volna menned Apánkhoz??

Bea
beus77

Ha nem Veled beszélnék telefonon édes Bodzám :D:D:D:D:D:D:D
akkor nem is tudnám elmakogni.....
hogy úrIsten... :D:D:D:D:D
yamita

Bodzikám :D :D :D

Örült Apánk, hogy ma van az utsó munkanapja? Ma is olyan kis fáradt volt???

Zel!!! Most rajtad van vigyázó szemünk.... én időközben teszt-ellenes lettem. :?
24-én pláne felmentés. Ilyenkor ajándékot kell bontogatni és Mennyből az angyalt énekelni.....
andi67

ááááá, már izgalmamban gépelni sem tudok. Szóval nem kaárcsonyfa, hanem karácsonyfa.

Bea
beus77

Te édesdrága Bodzikám!

Kicsit bővebben. ha lehetne!!!!!!!

Úúúúúúúúúúúúúúúúúúúgy örülök!

Kép
Kép
Kép
zel

Kicsi Zel, Veled vagyok ;)
yamita

Bodzikám bearanyoztad a napunkat! :D
andi67

Tegnap szétparáztam a fejemet, mert közeledett A NAP és a teszt ideje.
Az én drága Andikám viszont írt egy mailt, amitől eldöntöttem, nem tesztelek és egy kő esett le a szívemről... Még 1x köszönöm Neked!!!!!
Előtte megvettünk 2 féle tesztet...
Aggódtam azért is, hogy az Ovitrelle csak 10 nap alatt ürül ki, tehát 19-én, illetve, hogy ez még csak a 18. nap...
(Azóta megtudtam Apánktól, hogy az Ovi 72óra alatt ürül ki...)
folyt.

Kép
bodza2005

Bodziiiiiiiiiiiiiiiii!

Annyira nagyon örülök! Kérjük a részleteket!

Puszik
finch

Bodzi ne szórakozz!!!!!! Zsömle helyett tízóraira a körmeimet rágom!!!!!!!!!!!!!!!!!! Írjál lécci lécci lécci lécci!!!!
dobsakriszta

Bodzika, kérjük a további részleteket is!!!!! :D :D :D :D :D :D

Bea
beus77

Andim levele után visszatért a teljes nyugalmam.
A jelekről: nekem annyi volt, hogy elkezdtem ipari mennyiségű savanyúkáposztát enni... és csoki helyett!!!!! savanyúságokra vágyni...:D:D:D Ezen kívül a mellfeszülés, b. érzékenysége és a szúrkálás volt, de most nem éreztem 1x sem, hogy meg akarna jönni.
folyt.

(nem volt net pár percig..., bocsánat)

Kép
bodza2005

Jaaaajj Bodziiiiiiiiiiii!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Istenem, csak bőgni tudok! :D Annyira örülök!
Kicsi Bodzim nagyon vigyázz magatokra, a legszebb karácsonyi ajándékot kaptad. :D :D :D Nagyon megérdemelted már.

Remélem, hogy ezzel beindítottad a csapatunk nyerő szériáját. :D

Én is voltam ma szurin, Zsuzsa nővér az egész csapatnak NAGYON BOLDOG ÜNNEPEKET kíván. :D

Bodzikám, Te leszel az 1716. a táblán. :D :D :D :D
katóc

Katóc, köszönjük, hogy továbbítottad Zsuzsa üzenetét! :D

Bea
beus77

Tegnap óta erősödtek és gyakoribbak lettek a szúrkálások, de semmi más nem történt.
Ma: Megérkeztünk Apánkhoz, ahol csak Zsuzsika és Ő volt bent.
Zsuzsi, aki egy édes, mondta, hogy még korán van, mert 21. nap előtt nem lát semmi Apánk, én pedig mondtam, hogy jó, csak elfogy az Utro és a Progit is szeretném megkérdezni, ha netán nem csíkos a 21-i teszt, nyomjuk-e tovább.
folyt.

Kép
bodza2005

Tök jó lányok, ahogy írtok mindenkinek eszembe jut a mosolygós arca és egy kicsit olyan volt, mintha megint egy talink üldögélnénk EGYÜTT :D
Bodza gépeljél a kis remegő kezeiddel.... 8)
yamita

Közben Apánkhoz bement egy házaspár, akik már babát vártak, németek voltak, illetve jött egy lány, akinek tegnap derült ki (21.nap), hogy terhes, bár embriózsák még nem volt, de a vérvétel igazolta.
Gondolhatjátok, két kismami között én, mi... Remegve az izgalomtól...
Apánk közben kiköszönt és kedvesen kérdezte, hogy vagyok...:D
1xcsak jön Zsuzsika, hogyx Apánk meg szeretene nézni, írjam alá az UH-s papírt.
folyt.

Kép
bodza2005

Bodzika, annyira örülök, tiszta könny a szemem! Tiétek a legszebb karácsonyi ajándék!!!! Jövőre pedig mi is követünk! De előttünk van még Zelecske, akinek szintén az idén pozitív tesztje lesz!

Bea
beus77

még még még még még!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
dobsakriszta

Jaj, Yami, tényleg alig bírok írni...

Másodikként bementünk (ilyen még nem fordult elő :lol: ), és a drága Ember kérdezi: teszt? Erre mondom, hogy anak én nem hiszek, csak Neki!!:D Mosolygott, de mondta, hogy ilyenkor még nem lehet látni semmit, de a sárgatest, ha kialakult, informatív, nézzük meg... :-)
Felfekszem, megnézi, mondja, hogy semmi kétség, gyönyörű, nagy 2db sárgatest van!! Ez nagyon jó jel...
Én azt hittem egy pillanatra, hogy azt mondja, semmi nincs...
Oda is fordította a monitort, hogy nézzem meg, milyen szép és bíztató!!!
Ekkor megnyugodtam, de nagyon izgultam!!!
folyt.

Kép
bodza2005

Szias ztokm lányok!
Bodzikám! Te kis csibész, itt csigázod az embert! Gratulálok, és nagyon vigyázz magatokra!
Lányok, mindannyiótoknak kívánok békés boldog karácsonyt és babákkal teli új esztendőt!
Nem semmi az 1716 szám, mikor nyáron voltunk még csak 1600 valamennyi volt...
baboca03

bocs, már arni sem tudok...
Bodzi mennyi?????
baboca03

Majd ekkor azt mondja sugárzó arccal, nini, itt van egy embriózsák és benne minden, aminek kell!!!!:D:D:D
Azt mondta, ahhoz, hogy ez ilyen jól és egyértelműen látsszon, nagyon kis tökös, erősnek kell lennie!!:D:D
Behívta a Zuramat is azonnal, aki ott állt és kész volt... :oops: :oops: :D :D :D Mire kimentem, már fotónk is volt!!!!!!:D:D:D
Annyira örült Apánk is, olyan csodás pillanatok voltak.
Én remegtem, mint egy nyárfalevél!!!!!!!!!!!! Agyon pusziltam!!! Nevetett. :lol: Kérdeztem, hogy de ez igaz???:lol: Zsuzsika is úgy örült, annyira drága volt!!:D Mondtam, hogy csípjen már meg...
Mi csak álltunk meg ültünk és egyfolytában fülig ért a szánk és csak néztünk másodpercenként egymásra!!!!:D:D:D

Kép
bodza2005

Elmondta, hogy kell élni, enni, ilyesmi, meg, hogy szigorú lesz ám nagyon!!!:D:D és azt mondta, januárban 2-án találkozunk, de addigra elképzelhető, hogy többen... :lol: :lol: :lol:

Végre felállhattam a bűvös mérlegre és a vérnyomit is megmérték, hát jóval felette volt a normálisnak, gondolhatjátok, pedig nekem az mindig tök rendben van... :D :D :D

Kép
bodza2005

jaj de jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!
ja de szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dobsakriszta

Itt bőgök a gép előtt, mint egy óvodás! Bodzika, ez annyira csodás!!!!! Hatalmas gratula!!!!! És nagyon kérlek vigyázz magatokra!!!! Akkor most már nyugodtan mondhatom, hogy BOLDOG KARÁCSONYT!!!!!

Bea
beus77

a vérnyomásom elsőre nekem is magas volt az izgalomtól ne aggódj!!!!
én is másodikán megyek hozzá!!
NAGYON VIGYÁZZ MAGATOKRA!!!!! Tessék azt csinálni, amit pocak diktál!!!
potyognak a könnyeim!
dobsakriszta

Mondtam kint Zsuzsinak, hogy ennek a gyermeknek a felét Nektek köszönhetem!!!!!!!!
Tényleg így gondolom és érzem!!!
Ennyi szeretetet, drukkot, imát, amit kaptam, kaptunk...
KÖSZÖNÖM NEKTEK kedes DRK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D

Kép
bodza2005

Ezért érdemes volt felkelnem és bejönni dolgozni! Ez úgy látszik egy szuper hét így karácsony előtt!
Tegnap a férjem dobta fel a napomat, ma meg Te Bodzika! Holnap remélem Zel fogja! :wink:

Bea
beus77

Istenem Bodzi! Ez fantasztikus!
Kívánok minden fórumot olvasónak és írónak ilyen csodás ajéndékot!
baboca03

Fú, elolvasom, amit írtatok, mert még nem tudtam, mert írtam, hihi.
Apánk azt mondta a Páromnak édes mosollyal: Mester... :lol: :lol:
Annyira imádni való, ugye?!!:D

Kép
bodza2005

Én is eláztattam a laptopomat! :D :D

Bodzi millió puszi Nektek és a Férjecskédnek is! Nagyon Boldog Karácsonyt!
És lécci lécci lécci fertőzz!!!!!!!!!!! :D :D :D
katóc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: