A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Sziasztok lányok!

Vasikáé:köszike a biztatást de egyre fogy az erőm és türelmem mert nem tudom miért nem sikerül már a babyke! :(
de a 27.e már lassan télleg eljön!!!
mizujs egyébként?mivolt bmc be?

Kép
sting1982

szöszi1977! én is szűcs dikhoz fogok majd menni 27.én.milyen doki?odafigyel a betegekre? alapos?megnéz mindent?most megyek majd elösször csak azért kérdezem :?:

Kép
sting1982

Sziasztok

NA, tegnap meg volt a 2. konzultáció. És most már véglegesen, Zekéhez kerültem, első benyomásom jó volt, szerintem rendes doki lehet :roll:

Szóval amit mondott: Férjem eredménye tökéletes lett mind kétszer.

Hát vegyes érzelmek kavarognak bennem.
Legközelebb 20-án kell mennünk uh-ra. Akkor, és ott minden kiderül majd, a továbbiakkal kapcsolatban.

a-verzió: A dokim,láttni fog egy növekedésben lévő tüszőt, és pár nap múlva kapok egy tüszőrepesztőt és a repi után 36óra múlva meg csinálja a 1.inszeminációt.

b-verzió: Nem látt egy db tüszőt sem, várunk kb a 30.cn és meginditja a mensimet norculottal. Ha megjön a mensi akkor a 2. naptól szúrnom kell vmi tüszőérlelő szurit. Egészen a 9.cn. Utána uh megnézni hogy tart a tüsző növekedés, és hogy mennyi tüszőm van. HA kevés és kicsi, akkor még kapok érlelőt. Ha pont jó lesz, akkor jöhet a repi a hasizomba és inszem.

Hát, nem tudom, lesz-e tüszőm jövő héten kedden, akkor csak a 14.cn leszek, és nekem nem félidőben van pém. Álltalában ha minden jól megy akkor a 20.cn van pé. BAgy később.

Mensim van, ezért nem nagyon szeretném ha megbolygatná gyógyszerek, hisz örülök, hogy végre beállt a ciklusom.

Csajok, ha most lesz tüszőm de csak 1 db-akkor mennyi az esély hogy igy is sikerül a inszem??
Még is csak egy tüsző lesz.

Ha meg gondolom szurikkal stimulálnak akkor meg nem csak egy tüsző van?

Én nagyon félek, a szuritól, hogy fájni fog...nem az amikor beadják, ha nem a hormonra hogyan reagálok, még sem szaladhatok 80km re fel ha vmi baj lesz.

Már csak azért, is mert mikor szedtem a clostit azzal is nagyon megszenvedtem pedig akkor csak egy tüszőm volt.

Az érlelő is ilyen brutál?? Vagy csak én, érzem meg annyira?

Szöszi: tegnap nem jártál a bmc-ben?
A leírtak alapján, lehet téged láttalak, bár nem biztos :roll:

Kép

Kép
edinka

Edinka
Attól még hogy később van péd lehet a 14. napon akkora tüsző(k) amit meg tudnak repeszteni. Kb. 18 mm-től már meg tud repedni.
Nekem is 19-20. napon volt pém de a 13. napon általában már voltak szép tüszők és így a 15. nap környékére esett az inszem.
A closti durvább cucc mint a szurik. Én is ki voltam tőle mint a liba, a merionalt, fostimon szurikat pedig szinte meg sem éreztem, pedig általában 3 nagyobb tüszőm volt tőle a clostitól meg csak egy de az min. 32 mm. Úgy feszült, és görcsölt tőle a hasam, hogy az utcán alig birtam továbbmenni.
Egy tüszővel is prímán teherbe lehet esni. Egy másik topicban egy lánynak végig 5-6 tüszője volt, jó minőségű sperma és amikor már lombikra készültek mert nem sikerültek az inszemek még egyet bevállaltak, de spontán ciklusban mindenféle gyogyi nélkül egy tüszővel, csak épp feljuttatták a katonákat (sőt a spermakép is gyengült). Nem is bíztak benne, hgoy sikerülni fog, így elmentek a Kaáliba lombikkonzira, pedig akkor már babás volt. :wink:

Bármelyik verzió is alakul kívánom, hogy sikerüljön a kistesógyártás! :wink:

RILLA
Hystero=méhtükrözés

Mikor csinálsz babás vonalzót?

dita75

BÖBE
A BMC-ben nem kerülhetsz rossz dokihoz! :wink:

dita75

Dita !
Hova kell a vonalzó kódját beilleszteni ? :oops:
rilla_

RILLA
A lap tetején van két lenyithatós fül. Társalgás és segédletek. A segédleteken belül kiválasztod a profilt. A profilon belül pedig az aláíráshoz kell beilleszteni img-től img-ig!
Ha nem megy írj és segítek bővebben! :wink:

fontos, hogy a bb code be legyen kapcsolva!

dita75

Köszi Dita ! :D

Kép
Kép
rilla_

Dita

Köszönöm, szépen amiket leírtál.
És, még egy kérdésem lenne :oops: fájdalmas az inszem??
De, most komolyan??
Még is hogyan zajlik? Nem az inszemináció menetére gondolok...

Az inszemináció hasonló mint a hsg? Gondolom ez is hasonlóképp működik?

És reggel van vagy este az inszem? vagy az időpont mindegy?

Na, meg honnan tudja majd a doki, hogy jókor csinálta a inszemet?
Nem-e repedt már meg a tüsző?

jaj, ennyi kérdés :oops:

Kép

Kép
edinka

RILLA
Szupi a vonalzó, ügyes vagy! :D

EDINKA
Semmit nem fogsz érezni, kb. fél perc az egész és utána fektetnek egy darabig. Tök komolyan. Lehet, hogy utána kicsit puffadsz majd, én legalábbis puffadtam, de amúgy ez a gyogyiktól van, főleg az utrotól amit biztosan te is fogsz kapni (hüvelykúp).

A tüszőrepesztő beadása utáni 36 órával csinálják az inszemet mert akkor reped a tüsző, és szabadul ki a petesejt.
Előtte vagy utána megnézik hogy megrepedt-e (hasi ultrahangon) és ha még nem akkor vagy halasztanak vagy másnap is csinálnak még egy inszemet, de akkor ez nem számít már bele a 6 inszembe mert ami egy ciklus alatt történik az egynek számít. Nálam is volt a 3. inszemnél másnap repeta! :wink: :lol:

Kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok! :D

dita75

Köszi :lol:

Akkor a inszem menete nem hasonlít a hsg-hez??
Nem azt mondom, hogy fájt de azért nem maradt kellemes élmény :oops:

Akkor a inszem után csak utrót fognak adni, és abból csak kú van. Utálom a kúpokat, de a tesóért mindent :wink:

És másnap, vagy még az nap görcsölni fogok, vérezni nem?

hú rendesen izgulok, aztán az is lehet csak köv.ciklusban lesz :P

Kép

Kép
edinka

Sziasztok, csajok!
Megcsinálták a hysterot! Nehéz szülés volt, mert tegnap reggel kellett volna befeküdnöm és ma csinálták volna meg, de amilyen szerencsém van, már megint adódtak problémák.
Tegnap reggel megjelentem és sok-sok várakozás után közölték velem hogy 1. nem jó a cyt. eredmény, ugyanis ez nem eredmény. (pedig én direkte ezért mentem Pestre és ezt a papírt adták, most mit tudok mit tenni?) - hát, nagyon cuki-muki volt a doki és azt mondta ő elfogadja, mert úgy gondolja biztosan jó lehet az eredmény, hiszen ha nem lett volna jó nem adták volna ki ezt a papírt sem. Tehát felvesznek enélkül is, de.... 2. csak egy műszer van, amivel ezt a hysterot csinálják és kettőnket jelöltek ugyanarra a napra.
És ismét csak a doki rendességével tudok dicsekedni, mert talált nekem orvost aki megcsinálta tegnap. Ő csak asszisztált.
Szóval megvan. És itthon vagyok. Holnap mehetek dolgozni. De a BMC-be csak a mensim után mehetek. Ma telefonáltam időpontot kérni, de hát nem akarnak adni. Azt mondták pihenjek. Hiába mondom hogy a doki mondta hogy keressem meg miután meg lesz a hystero.
Most megint várok.... Ettől hülyét kapok!!!!

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

VASIKÁÉ
Dettó! :? :roll: :(

Fehérváron csinálták? Melyik doki?
Szép kis kalamajka. Nálam is volt egy kis gubanc, hogy nem vittem a vércsopimról igazolást, de végülis megoldottuk a dolgot. :wink:
Amúgy milyen volt? Ugye hogy kibírható?

EDINKA
Az egész olyan mint amikor nőgyógyásznál vagy és kenetet vesznek. Nem tart egy percnél tovább és nem érzel abszolúte semmit, talán pár csepp vér lehet, de nem jellemző, és a görcsölés sem igazán. Az utrót szájon át is lehet használni, de a kúp hatásosabb és van még a duphaston. Szokták együtt is adni vagy csak egyiket csak másikat. Az orál gyógyszerek azért nem annyira jók, mert átmennek a májadon és nem jó hosszú távon a szerveidet feleslegesen terhelni.

Természetes, hogy izgulsz én is tiszta ideg voltam hiába mondogatták, hogy semmiség az egész, de igazuk volt mint most nekem! :wink: No para! :D

dita75

Sting!

Én meg vagyok elégedve a Szűcs dokival, nekem is úgy ajánlották, eddig még nem csalódtam benne (remélem, hogy nem is fogok).
Kicsit szűkszavú, de ha kérdezel, akkor mindent elmond. Én úgy mentem a BMC-be, hogy tuti lombik lesz, mert a másik dokim azt mondta, hogy mindkét petevezető árjárhatatlan és nincs értelme a laparoszkópiának. A Szűcs megnézte az eredményeimet és elsőre elküldött laparra, ami persze sikerült és elvileg mindkét petevezetőm átjárható. Azt mondta nincs értelme várni, én bízom benne, most lesz az első inszem, ma voltam és megkaptam az első merionalt.

Vasikáé!
Holnap már mész dolgozni?? Ilyenkor nem javasolt a pihenés?
Viszont azt én sem értem, hogy miért nem kaptál időpontot, ne húzzák az idődet!

Edinka!
Tegnap nem voltam a BMC-be, pénteken és ma voltam.

Bikmakk!
Én is ma voltam, nem lehet, hogy láttalak? Egyedül voltál?
Mi volt?

Babszika!
Hajrá! Mikor kell menned? Ma én is elkezdtem a merionalt.
szöszi1977

Rony!

Mi van veled? Mi volt tegnap? Nagyon eltűntél!!!!!
szöszi1977

Sziasztok!

Nem tűntem el, olvaslak ám folyamatosan titeket, csak gondoltam amíg ezt a nagyon negatív korszakomat élem meg, addig nem terhellek inkább a jelenlétemmel titeket. Holnap inszem lesz végül de.....szóval megpróbálok helyrerázódni és akkor majd jöhet a beszámoló. Ne haragudjatok, még én sem ismerek magamra, soha nem voltam ilyen.
És közben tudom, másnak sokkal nagyobb problémái vannak. hát ez van.

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77

Dita.
Tóth Károly csinálta, nagyon fiatal doki. Bata főorvos is jelen volt hogy segítsen neki. Nekem mindegy volt hogy ki csinálja, mert mint már mondtam én egyiket sem ismerem. Biztos vagyok benne hogy mindegyiket lehetne illetni jóval és rosszal. Mindenki kritizálja az orvosokat, vagy dícséri. Asszem maradok is Tóth Károly-nál ha vállal. Majd megbeszélem vele.
Nem volt szar, csak ez a sok idő. Milyen sok idő telt már el mióta Szúcs-nél voltam és még nem mehetek. Most megint várok.

Szöszi.
Én rákérdeztem hogy mehetek dolgozni, azt mondták hogy igen. És a zárojelentésben is az áll hogy minden rendben, munkaképes vagyok. Egyébként jól is érzem magam. Néha érzem hogy van hasam, de nem olyan szar mint a mensis görcsök és akkor is szoktam dolgozni.
Egyébként mit csináltál a BMC-ben?

Rony.
Ne légy ilyen. Oszd meg velünk érzéseidet. Én sem voltam még sosem ilyen mint amilyen mostanában vagyok. Ma is borzasztóan elkenődtem amikor azt mondták hogy várjak csak szépen két-három hetet. Már megint bőgtem és azt mondtam hogy ezt én már nem bírom, feladom, de szerencsére ilyenkor mindig megnyugszom. Mindent írj le nekünk. Meglátod milyen jó, amikor látod hogy reagálnak, próbálnak megnyugtatni, tudod hogy törődünk veled. Fel a fejjel! Holnap leszünk egy néhányan akik nagyon szorítanak neked. Próbálj pihizni utána. És néha írj nekünk mi van veled.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Rony!
Ne légy magad alatt, bár nem tudom, hogy mi történt az a lényeg, hogy lesz inszem. Próba szerencse. Ne add fel! Egyébként én tegnap voltam nagyon oda, hiszen megjött és ezzel elúszott megint egy remény. Pedig nagyon hittem benne, hogy lapar után sikerülhet spontán. Hát nem, de ma azért elmentem a 2. napi uh-ra és elkezdtem a merionalt. Még én sem tudom, hogy mi lesz belőle, lehet, hogy egy újabb pofára esés, de tovább kell menni!
Nagyon szorítok Neked holnap, és azt hiszem a többiek nevében is mondhatom fel a fejjel!

Vasikáé! Bocsi, én csak kérdeztem, nem tudom milyen a hysteró. Nekem laparom volt és utána pár napig elég szar volt a helyzet.
Ma voltam a BMC-be a 2. napi uh-on és elkezdtük a merionalt, jövő hét kedden megyek megint uh-ra. Remélem minden rendben lesz és akkor péntek felé meglesz az első és remélem utolsó inszemem.
szöszi1977

VASIKÁÉ
Most úgy sem tudna mit csinálni a dokink, mert nekem is pihenni kell és minden műtétesnek ki kell hagyni egy ciklust. Addig meg bőven tudsz időpontot kérni amíg az letelik. Ott volt a Kacsintós Barna? Csípem! :lol: A 3. inszem előtti uhu-n énekelve mondta el, hogy hány tüszőm van és úgy köszönt el (szintén énekelve) hogy legközelebb már a terhesultrahangon találkozunk, hát nem jött be, mert a 4. inszememet konkrétan ő csinálta, és a műtét után is találkoztam vele.
Én is mehettem volna dolgozni, de kivételesen nem mentem, mert az évvégi hajtásból nem kértem.

RONY
Amikor már 4 éve vártam a babára elmentünk egy meddőségi központba (nem a BMC) és ott rákérdeztem az inszemre azt hittem egyből kezdhetünk. Aztán mondták, hogy kb. egy hónap a kivizsgálás és csak az az utáni ciklusban lehet kezdeni. Én hazáig úgy bőgtem, hogy a párom már alig bírt vezetni, eleve nem ilyennek ismer ő sem, mert alapvetően vidám tipus vagyok. Pedig akkor még csak 2 hónapról volt szó és nem tudtam, hogy lesz az majd fél év is mire kezdhetünk. Persze most már tudom, hogy teljesen felesleges is volt az egész, hisz a fél év alatt sikerült szépen elzáródnom, úgyhogy én is ki vagyok rendesen, és azt hittem, hogy idén már jobb évem lesz és vége a pechsorozatnak......... hát eddig még nem úgy tűnik, de a remény hal meg utoljára, és én nagyon bízom benne hogy anyukám álma valóra válik, miszerint hamarosan ikerbabáim lesznek! :wink:
Fel a fejjel! Drukkolok az inszemhez!
Kép

dita75

Rilla!

Megvagyok még én is. Nagyon örülök neki, hogy jól vagytok. Vigyázz a babátokra. Velem nincs semmi különös. Most extra mély depiben vagyok, úgyhogy csak olvasó üzemmódot használok.
Majd összeszedem magam és írok.

Mindenkinek kitartást kívánok! Nekem most egy kicsit kifogyott a készlet!!!!

Kép
gyorfitimi

Köszönöm a bíztatást igazán rendesek vagytok. Igazából a hitemet kéne kicsit visszaszereznem és akkor ok lesz a dolog.

(Rodin)
rony77

RONY
Hát ezt én is megszoktam kapni ismerősöktől, de hülyeségből mondják, viszont az exedtől ez a beszólás eléggé izléstelen volt. Kerüld el őt!
Kapcsolj ki és csak a jóra gondolj.

TIMI
Te is depizel?
Lassan átkeresztelhetjük a fórumot Depis BMC-sek topicja névre.

Én mindig azzal nyugtatom magam, hogy a rossz idők után már csak jobb lehet.
Nemsokára meglesznek a babáink és ezek az időszakok feledésbe merülnek majd.

dita75

Na szép! Te kis cseles :) Én meg gyorsan kitöröltem, hátha nem olvasta senki :D Amikor az ember megnyugszik és végre azt hiszi révbe ért, akkor sutty felkavarodik az egész. Csak azért hogy nehogy olyan eccerű legyen az élet. Na, holnap lezárom ezt az egészet, ja és ott dolgozik, el se tudom kerülni.

(Rodin)
rony77

Nem tudom mi van ma, de itt mindenki depis. No problemo. Van ilyen. Mindenkinek kitartást, és meglátjátok minden csudijó lesz, mert hamarosan babások leszünk. És csak arról fogunk panaszkodni, hogy úristen, milyen sokat rugdos a picikém/picikéim. Meg ilyesmi. Én is elég szarul vagyok, de tudom hogy meg fogok nyugodni és másképp látom majd az egészet. Ez most egy ilyen nap. Fogjuk rá a frontra.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Lányok : RONY, TIMI, DITA, VASIKÁÉ !

Ne legyetek magatok alatt, mert higyjétek el, hogy itt előbb vagy utóbb mindenkinek lesz kisbabája.
Aki ennyi mindent megtesz érte, azoknak sikerül is !!
És láthatjátok, hogy szépen lassan mindenki sorra kerül... csak amióta én fórumozok, már vagy 10 terhesség lett és amikor én regisztráltam, az akkori régiek már mind a babát várunkos topikban vannak !! Ti is ott lesztek hamarosan !!
Úgy hallottam, hogy a statisztika szerint inszemből átlagosan az 5. szokott sikerülni, lombikból pedig a 3.

Rony !
Nagyon-nagyon drukkolok Neked mára !!!!!! +++++++

Kép
Kép
rilla_

RONY
Dita szeme mindent lát, füle mindent hall, majd megszokod! :wink: :lol: A másik topicban én vagyok a főboszi! :lol:

Gáz, hogy nem tudod elkerülni. Mi is akartunk egy párszor szakítani a párommal az évek során, de mivel egy munkahelyen dolgozunk úgyis hamar egymásra találtunk volna ismételten. :D
Bár én ha a házamat eladnám utána mennék vissza budára, vagy Dunakeszire, hgoy anyuékhoz rokonokhoz közel legyek. Nemrég amikor volt egy nagy balhénk akkor is már kinéztem az új kecómat Keszin. Aztán végül úgyahogy megoldottuk a problémát. :roll:

RILLA
Remélem javítjuk a statisztikát.

dita75

Sziasztok!
Olvasom, hogy mennyire nem vagytok most jó passzban.
Rony, Te nagyjából ismered a mi kálváriánkat. 2 évet küzdöttünk a BMC-ben. Minimális eséllyel indultunk neki a saját babának. Aztán jöttek a pofonok, a biztató jelek és megint a pofonok. Végül az 5. beültetés meghozta az eredményt. Nekem is voltak nagyon nehéz időszakaim, de mindig arra gondoltam, hogy előbb-utóbb sikerülni fog. Amíg a szükséges szerveim megvannak ahhoz, hogy kihordjak egy kisbabát (akár a férjemét, akár donorét), addig nincs veszve semmi.
Tegyétek rendbe a lelketeket is!!!! Néha egy pszichológus vagy egy kineziológus is sokat tud segíteni.

Fel a fejjel!!!! Csak hinni kell benne! :wink:

Sok sikert kívánok mindannyiótoknak!

KépKép
süni76

Sziasztok

Ditta :D

MA reggel elkezdett szurkálni a bal petefészkem, lehet már növekedik a tüsző.
AZT szeretném megkérdezni, hogy mi lesz akkor ha pl: kedden Zake már egy 20-22mm es tüsző lát? Arra is beadja a repit? De az már megreped lehet már aznap. És mi lesz akkor ha a repi szuri előtt reped a tüsző? Akkor már felesleges az inszem, nem??

Jaj, mindig van vmi ami agyalni tudok :cry:

Kép

Kép
edinka

sziasztok!

köszönöm a kérdést!
ma beadtam az utsó szurit is és pénteken megyek első UH-ra :wink:

csajok!
én egy óriási ölelést küldök mindenkinek, mert nekem + enerdzsiből most úgy is van elég! hogy miért, azt nem tudom, de a lényeg:
Kép

vasikáé!
nem semmi sztori!
elhiszem, h az ideg megölt míg ez az egész lezajlott!

edinka!
akár magamt olvasnám! én is és sztem más is kérdések millióival (bénákkal és bénábbakkal) jöttünk ide. de nyugi, itt mindig van vki, aki tud segíteni!!!!! :wink:

babszika

Sziasztok!

Edinka! Ne aggódj amiatt, hogy a tüsző hamarabb fog megrepedni! A tüszőrepesztő nem csak repeszt a kellő időben kb 36 óra múlva, hanem előtte blokkolja az idő előtti repedést és közben befejezi a tüsző érését. Olyan van, hogy az inszemináció napjára megreped a tüsző (mondjuk hajnalban, vagy reggel, útközben stb) de annak már nincs jelentősége, mert a következő 12-24 órában még "fogadóképes" és addig időben találkozhat a kiskatonákkal. Szóval emiatt ne aggódj. Egyébként nekem is a Zeke doki volt az orvosom, én két évig jártam hozzá és sírtam, amikor búcsúzni kellett. nem az a mézes-mázas orvos, de nagyon jó ember és ami a lényeg, hogy nagyon jó szakember! :wink: Drukkolok a tesóhoz!

Még valami! az inszem. után kicsi görcs lehet (katéter miatt amit a méhbe vezetnek fel) , de vérzés nem nagyon!

Szöszike! nekünk a 3. lombik sikerült. :) (előtte azért volt 4 inszem)

Sting! nekem semmi tünete nem volt a petevezetők átjárhatatlanságának (meddőséget leszámítva) , viszont valahogy megéreztem, hogy nálunk azzal lesz a baj.

Vasikáné! A lényeg, hogy túl vagy rajta! :wink: Nekünk tényleg mondta a doki, aki csinálta, hogy amellett, hogy rejtett miómákat, polipokat, sövényt lehet megtalálni és kezelni a műtét alatt, az a jótékony hatása is van, hogy a műszer, amivel vizsgálja a méhfelszínt kicsit megkapargatja a méhfalat így a régi sejtek leválnak. Azzal a hasonlattal élt, hogy olyan ez mint egy megkeményedett talaj, amit ha meggereblyéznek kicsit, akkor kicsírázik benne a mag. Nekem nem találtak egyébként semmit, de a következő beültetés egyből sikerült. :roll:
nellike

rilla,
nekem nov. 25-én volt a beültetés, egy 3 és egy 2 napos embriót kaptam vissza (de szerintem a 3 napos maradt meg). Ez alapján - és mert pontosan 14 nappal az utolsó menzim után volt a tüszőrepedés, aug 15-re lettem "kiírva".
Tegnap voltam 9 hetes UH-on, és oooooolyan édes volt a babácska, nagyon megható volt. Van egy nagy feje, egy nagy pocija, és két kis pálcika-keze. Remélhetőleg lába is van, de a képen, amit kaptam, ez nem annyira látszik (vagyis van valami, de az szerintem a köldökzsinór). Majd ha bescanneljük, akkor felteszek képet is, megmutatni...
Már csak bíztatásul is, lányok, hogy egyszer mindenkinek lesz egy (két? három? :) ) ilyen!!

Egyébként nekem is a 3. beültetés sikerült (és volt előtte 6 inszem...)

Jaigen, rilla, és a tegnapi uhun 29 mm volt a CRL, ezért ma, amikor felhívtam az Istenhegyi géndiagnosztikát, hogy bejelentkezzek kombinált szűrésre, 2 nappal idősebb minősítést kapott a babó... :) És ez alapján mondták meg, hogy leghamarabb mikor mehetek. (Merthogy betöltött 12 hetesen lehet, noha a honlap szerint már a 12. héten is... Na mindegy..)

Szöszi,
igen, voltunk tegnap, és pont amikor kijöttünk Szűcstől, az ajtó mellett ült egy szőke szemüveges lány, és gondoltam is, hogy hátha Te lehetsz, de egyrészt épp egyáltalán nem nézett (néztél? :) )ránk, másrészt nagyon siettünk - 10-re ígértem magam a munkahelyen... A férjemmel voltam.

Lányok, mindenkinek nagyon drukkolok, hogy ez az év meghozza a várva várt babót!!

Kép
bikmakk

Lányok!

Ma nagyon ügyi voltam, beadtam magamnak az első, (vagyis 2-at, mert az elsőt a BMC-be kaptam) merionalt. A párom aki nagyon fél a tűtől, még Ő is segített. Sikerült!!!!! Remélem hamarosan a + teszteknek örülünk majd!

Nellike!
Köszi az infót a tüszőrepesztőről ez engem is aggasztott, jókor jött. Nektek hogyhogy nem kellett végigcsinálni a 6 inszemet? Kor miatt vagy mást is figyelembe vesznek?

Bikmakk! Valószínű, hogy engem láttál, fél kilenc után már ott voltam és az ajtó mellett ültem, fennt az emeleten a Szűcs dokinál.

Hogy nézel ki? Nem tudom, hogy láttalak-e? Kár, hogy nem taliztunk.

Babszika! Akkor ezek szerint Neked mind a 10 merionalt be kellett adni? És csak pénteken mész uh-ra?
Én tegnap kaptam az elsőt és jövő hét kedden kell mennem uh-ra. Nagyon kíváncsi leszek, mi lesz ebből. A Szűcs szerint, ha minden smakkol akkor péntek körül inszem. Persze csak ha minden jó, bár nálunk semmi nem megy egyszerűen.

Rony!!!

Mi van Veled?????? Mi volt?
szöszi1977

Bikmakk !

Ha Neked dec. 25-én volt a beültetésed és aug.15-re vagy kiírva, akkor nálam, hogy lehet, hogy dec. 2-án volt a beültetésem és aug. 13-ra vagyok kiírva ???....nekem ez nem áll össze ! :(
(nekem igazából nem volt utolsó menzim, mert Orgametrilt kellett szednem, amivel teljesen felborúlt a ciklusom és a gyógyszer szedése közben vérezgettem, pedig akkor nem is kellett volna ...)

Én jövő csütörtökön megyek uh.-ra, már annyira várom, nagyon lassan tellik az idő. Én is szeretnék hasonló szépeket látni, mit te ! :)

Az istenhegyi géndiagnosztika a genetikai vizsgálat ? Itt nézik meg a véredből ? (és azt hiszem 28 000 Ft)
Ilyenkor van még valamilyen kötelező vizsgálat ?

Szöszi !
Gratulálok az első szuridhoz ! Én is úgy izgúltam, amikor az elsőt adtam be magamnak, nagyon remegett a kezem ! :lol:
De a többi már simán fog menni !

Rony !
HOgy vagy ????

Kép
Kép
rilla_

JÓ REGGELT LÁNYOK!
dita75! köszi a biztatást! nekem akihez jártam dokihoz azt mondta hogy a bogyóval clostilbegyt nagyon szépen megértek a tüszők és szép nagyok! szerinted talán lehet hogy az van hogy hiába megértek a peteék de nem repednek ki és azért nem sikerül a baba?vagy nagy hülyeséget mondok??

Kép
sting1982

nellike! nekem sincs semmi tünetem de egyszer már el voltam záródva,és csak reménykedem talán most is az a baj!!
az inszem az amikor beülti van??
puszi neked :P :P :P :P :P

Kép
sting1982

szöszi1977 mi az hogy laparoszkópia???az nem átfújás az a hsg ugye jol tudom?

Kép
sting1982

Szöszike!

nekem azért csináltak csak 4 inszemet, mert a 4. inszemináció sikerült ugyan, de a petevezetőbe ágyazódott be, tehát méhen kívüli lett. A babával együtt el kellett távolítani a petevezetőt is, maradt volna ugyan a másik, de azt a HSG-vel sem sikerült megnyitni. Tehát nekünk csak a lombik maradt, mint egyetlen lehetőség. :?

Sting! A beültetés a lombiknál van, tulajdonképpen a 3 vagy 5 napos Petri csészében "tenyésztett" embriók visszaültetését jelenti. Orvosi nyelven "embrió transzfer", rövidítve: ET.

Az inszeminációnál "csak" bejuttatják a centrifugázott kiskatonákat egy katéteren és azok meg szépen végzik a dolgukat, felúsznak a petevezetőkön a kilökődött petesejtig.

A laporoscopia egy diagnosztikai és műtéti eljárás is egyben. Van akinél pl. az endometriózist nézik vele, nekem pl. a méhen kívüli babát távolították el laporoscopiával. A lényege, hogy ejtenek egy vágást a köldökben és még kettő aprót a bikinivonal mentén. A három lyuk egyikén bevezetik a világítást, a másikon a kamerát a harmadikon pedig a műtőeszközt (ne kérdezd, hogy melyiken melyiket) aztán ha kész a vizsgálat vagy a műtét egy-két öltéssel bezárják a sebeket és szinte már másnap (ha panaszmentes a beteg) mehet is haza. Nem mondom, utána napokig fájt a köldök sebem, szóval nem túl kellemes beavatkozás, de jobb mint egy nagy hasi műtét. Lényegében azt váltotta ki. Persze nem mindent lehet így vizsgálni operálni.

Még kérdés? :roll:
nellike

Bikmakk!

Miért kell neked menni a géndiagnosztikára? :shock:

Nekem a 11. és a 13. héten volt genetikai vizsgálat, és akkor a nyaki redőt nézte a doki ultrahanggal.
nellike

Helló dr. Nellike :o))) Nagyon profi vagy már Te is!! Hogy vagy? Hogy vannak a babák? Mentek még az Istenhegyire a 18-20. héten genetikai uh-ra?

KépKép
süni76

sziasztok!

szöszi!
honnan veszed, h én 10 merit szúrtam :?: :?: :?: :?: :shock:
nem értem

babszika

rilla,
nem dec. 25, hanem nov. 25 volt a beültetésem.
Nem tudom, hogy neked mi alapján számolták. Ha neked dec. 2-án voltak 5 naposak, akkor fogantatás időpontja a nov. 27. Ha ebből kivonunk 14 napot, akkor az nov. 13, vagyis egy "átlagos", 28 napos ciklusú nőnél ekkor lett volna az utolsó menzi. Ez alapján a szülésed várható időpontja aug. 20. De hát ha másképp számolták, annak is biztos van valami oka, de nem tudom, mi.... :shock:
Egyébként ilyen korai terhességnél az UH méretek nagyon számítanak, mert az alapján szokták megadni a baba korát és a szülés várható idejét. Vagyishogy azt mondják, hogy nincs olyan, hogy "túl kicsi" vagy "túl nagy" baba, merthogy a baba akkora, amekkora, és ebből következtetnek a korára. PErsze spontán terhességnél igaz is, hogy nem lehet amúgy sem 100%-ban megmondani a fogantatás idejét. Lombiknál azért ez másképp van, de pl. az Istenhegyiben a telefonos csaj a CRL alapján 2 nappal idősebbnek számítja a terhességem, és persze hiába tudjuk mindketten, hogy lombiknál ezt tutipontosan lehet tudni, mégis, ez a protokoll....
Lehet, hogy Te a babaméret alapján vagy egy héttel idősebbnek kezelve. Nem tudom...

nellike,
nekem a Szűcs maradt az orvosom, és ő azt mondta, hogy minden lombik esetében javasolja a genetikai vizsgálatot, mivelhogy lombiknál ugye nincs természetes szelekció a spermiumokra nézve, ezért valamivel (kicsivel) nagyobb a genetikai rendellenességek kockázata.
Ezért azt ajánlotta, hogy a 12 hetes UH-t olyan helyen csináltassam, ahol nagyon értenek az ilyenhez, és ráadásként nem ártana genetikai szűrés sem. És konkrétan az Istenhegyiről adott szórólapot.

Szöszi,
akkor szerintem Téged láttalak. Azalatt érkezhettél, amíg mi bent voltunk, mert figyeltem, és szőke szemüveges lány addig nem volt a váróban, amíg mi is vártunk. Aztán amikor kijöttünk, és mentünk el, akkor az ajtónál ült egy. Mindez kb. 9 körül.
Igen, jó lett volna beszélni. :) Na majd legközelebb!

Kép
bikmakk

Sünike!

Hát igen. Bárcsak "hülye" maradtam volna ezekhez a dolgokhoz. Azon gondolkodtam épp, hogy nem nagyon van olyan vizsgálat, beavatkozás, amit rajtam ne végeztek volna el vagy ezért vagy azért. Két év alatt sok mindent átéltünk. Egyébként
én nem voltam sosem az Istenhegyin genetikai uh-n! Még amikor a BMC-be jártam, és nem sikerült a 2. beülti sem, akkor mentünk el egy géndiagnosztikára a párommal, (az volt asszem a 28 ezres vérvizsgálat) de nem találtak semmi öröklődő betegséget.

Lehet, hogy azért nem küldtek oda, mert az orvosom olyan uh. vizsgával rendelkezik, hogy ő is nézhet genetikai ultrahangot. Úgy tudom, hogy nem minden nőgyógyásznak van ilyen vizsgája. a 18. hetit is ő fogja csinálni és mi a 21. héten megyünk 4 D-re, aminek szintén a mozizás mellett a betegségek szűrése lesz a lényege.

Nálunk a két baba miatt a vérből nézett komplex vizsgálatnak nem sok értelme van, a dokim nem is ajánlotta. :roll:

Egyébként jól vagyunk, leszámítva, hogy nem lett jó az EKG-m, úgyhogy kéthetente oda is mehetünk. Amúgy az egyre növekvő pocakomon kívül más jele nincs annak, hogy állapotos vagyok. :roll: Ti hogy vagytok?
nellike

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a bíztatást.
Látom, borítottam a bilit :roll:
De most már jóhírem van: ahogy rámtört, el is múlt ez a sötét időszak és újra reményekkel vagyok teli. Azóta beszélgettem több BMC-s lánnyal és szinte mindenki a 3.-ik inszem után akadt ki ezen az egészen, úgyhogy megnyugodtam hogy nem velem van a baj. :wink: Akkor ezek szerint, ahogy írtátok, Nálatok is volt néha hullámvölgy, csak nem tudatosult bennem.
Tegnap megvolt az inszem, képzeljétek: csak ketten voltunk egy másik csajszival az egész napra. Senki nem sürgetett minket, kényelmesen lazítottunk az ágyba, jó sokat dumcsiztunk (több órát :oops: ) , bejött a (fő)nővér és még meleg teával is megkínált minket. Tiszta olyan volt, mintha szanatóriumban lettünk volna. Még mondtam is, hogy nem is emlékszem, mikor pihiztem utoljára ilyen nyugodtan még otthon sem.
Ex-et lezártam, már az sem zavar be, sőt még mondta is hogy sok sikert kíván. Na arra szükségem is lesz :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rony77 2009.01.15 16:48-kor.

(Rodin)
rony77

Rilla!
Akkor te már nem is jössz többet a BMC-be? :cry: Mi lenne ha majd csinálnánk ilyen terhestalcsit? Persze majd ha már én is az leszek :lol:

Tényleg, szoktatok talikat szervezni itt a fórumon, vagy nem jellemző? Olyan jó volt Szöszivel is találkozni így élőben, bár nagyon sajnálom, hogy akkor rohannom kellett szívesen beszélgettem volna még. :cry:

(Rodin)
rony77

Hát igen, nekem is megvolt minden vizsgálat, ami csak lehetett. De nem bánom, ennek így kellett történnie és legalább van eredménye. Mi is jól vagyunk. Az ég világon semmi negatívumot nem tudok elmondani. Minden eredmény jó lett, úgyhogy már csak a növekedésre összpontosítunk. Egyébként a hétfői genetikai uh-on a méretek alapján 1 héttel idősebbnek vélték a kissrácot :D Lehet, hogy túl jól van táplálva? Pedig én eddig csak 4 kg-t híztam.
Mindegy...

KépKép
süni76

Sünike! Szuper! Én sem nagyon híztam, de alig van étvágyam, pedig szeretek enni, csak madár adagok már elegek, hogy jól lakjak.

Ez érdekes, hogy egy héttel későbbinek vélték! pedig nálunk ugye pontosan meg lehet határozni a korát! Szinte órára pontosan! :)

Akkor szépen növöget és fejlődik, csak így tovább! Nem érzed még mozgolódni? :)

Roni!

Nekem egyszer volt ilyen, hogy hagytak pihenni, mert alig voltunk, és az sikerült is.:) Az nagyon jót tud tenni a testnek-léleknek egyaránt, ha nem kell kapkodni, nem húzzák már át alattad az ágyat, úgyhogy drukkolok nagyon, hogy sikerüljön! :wink:

Volt már korábban BMC-s topic tali több is! Igaz, nem mostanában! :)
nellike

Sziasztok! Tegnap is írtam, de mire elküldtem volna, megbolondult a gépem.
Szöszi! gratulálok a bátorságodért. Ügyi vagy. Remélem nekem is menni fog.
Rony! jó, hogy végre írtál és örülök hogy jól vagy. Az is tök jó, hogy meg van az inszemed. Pihizzél. Biztosan sikerülni fog. Iszol valami teát, vagy szedned kell valami beágyazódós gyógyszert?
Ja!Jó lenne a tali. Én is terhes leszek! Úgy hogy én is megyek a talira.
Szöszi, babszika hat szurit bökött magába. Nagyon ügyi volt!
babszika! Mikor mész? Csak hogy szorítsunk neked!
vasikáé
Székesfehérvár

nellike!
értem!köszi a sok adatot!akkor ha megyek dokihoz én kérhetem az inszemet vagy ezt majd ő fogja eldönteni a doki!vagy a vizsgálatok után majd mondani fogja hogy van e értelme eggyáltalán inszemnek?
nem tudom érted e mit akarok kérdezni...

Kép
sting1982

sziasztok!

holnap reggel irány a bmc!
jön még vki????

babszika

Böbe!

A vizsgálatok után mondja meg a doki. Általában az inszemet részesítik előnyben és ha annak valamiért nem felel(ne) meg a pár, akkor jön a lombik. Pl férfitagnál rossz minőségű az anyag, vagy a nőnél elzáródás van stb. Ilyenkor előfordul, hogy az inszemet meg se próbálják, mert ilyenkor nem sok értelme van és rögtön lombikra küldik az illetőt. De az sokkal több hormonális megterheléssel jár.

(Rodin)
rony77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: