A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Hanna!
Rác csirke:

ez így helytálló vagy máshogy szoktad???

Hozzávalók:

csirkecomb 80 dkg
burgonya
vöröshagyma 2 fej
lecsó 3 ek ./idényben zöldpaprika és paradicsom/
tejföl 2 dl
zsír 6 dkg
pirospaprika 1 ek. só

A combokat a forgóknál elvágjuk/ ha melle húst is használunk, azt a csontról lefejtjük/ A húsdarabokat gyengén besózzuk és forró zsírban hirtelen átsütjük, majd félre tesszük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk.
Egy tűzálló tálat jól kizsírozunk, szétterítjük benne a burgonyakarikákat, a vékonyra szeletelt hagymát, a lecsót, vagy a meghámozott és szeletekre vágott paradicsomot, kicsumázott zöldpaprikát, megsózzuk, megszórjuk kevés pirospaprikával és tetejére tesszük az átsütött csirke darabokat. Meglocsoljuk a maradék zsírral és előmelegített sütőbe tesszük. Mikor a hús megpirult megfordítjuk, a másik oldalát is megpirítjuk, végül megöntözzük a tejföllel és még néhány percig sütjük. Ugyanabban az edényben tálaljuk.
Természetesen készíthetjük darabokra vágott egész csirkéből vagy aprólékból is. Ez utóbbi esetben az aprólékot előbb kevés hagymás zsíron, 1-2 dl vízzel, fedő alatt
Pároljuk puhára, a nagyobb csontokról szedjük le a húst, a zúzát is vágjuk darabokra és úgy tegyük a burgonya alapra. A továbbiakban a leírtak szerint készíthetjük.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Köszi lányok a tippeket a hasamra. Persze ami repedt, annak már annyi, ugye??? Szóval Weleda és Borsa, írd le légyszi még egyszer... mi az az olaj, és hol szerezted be? Nekem is kismamaamnéziám van, de ezen az oldalon ha majd látom, gyorsan fel is írom...

Tegnap nem tudtam jönni, mert suli volt, persze mindenki azzal jött, hogy ott fogok megszülni :) Pedig még szeretnék 1-et vizsgázni, 2 dolgozatot leadni (csak rövid kis semmik), és január 4-5-én lesz egy tréning a sulival, és olyan jó a társaság, szeretnék oda elmenni, és aztán szülök :!: Na, kicsit sem vagyok igényes, mi?

Ja, a nagy pocak egyetlen előnye, hogy nem kell többet pisilnem, mert nem nyomja a hugyhólyagot, annál előrébb van :) Olyan az egész, mintha egyszerűen rámpakolták volna... nem pedig belém :)

Köszi a reakciókat, jó nektek képeket küldeni :)

Karácsony
: idén sok embernek, főleg barátnak azt találtam ki, hogy a Vörösmarty téren beszerzek olyan kis mécsessel működő csoki-fondü készletet. Beleteszed a csokit, elolvasztja az alatta égő mécses, és mártogatsz bele gyümölcsöket. kb 2000.- lehet. Majd szombaton fogom beszerezni. Még ilyen öltet egy jópofa asztali naptár. (pl az én memóriámból kiindulva, amióta gyerekem van :) asszem olyanokat is lehet kapni, amikbe lehet írni (heti beosztással, szép, jól mutat az asztalon a gép mellett, és legalább nem mindent felejtünk el. Ilyet magamnak fogok venni :))
Aztán néhány embernek a bookline-on rendeltem könyvet, 10000.- felett kihozzák ingyen, amúgy meg néhány helyre érte lehet menni. Jó sok kedvezményt is lehet szerezni, ha többet rendel az ember. Az alexandrában meg nagy leértékelés van albumokra, de ott most nem jártam.

Amit lehetett most neten szereztem be, vagy kezdtem el intézni. Lassan minden megvan, csak meg kell érkezniük, és akkor csak a csomagolás marad.
A családban lévő gyerekek egy része és Bene is szinte mindenkitől lego-duplót kap... (de a kicsinek már jegyzetelek FP ügyben :D), a nagyobbak meg valami apróságot avonból, vagy a fiúk valami mást, de ebben most összefogtam a húgommal, és ezeket ő szerzi be.

Szóval jó ez a NET!

Ja, még Paklincs, neked akartam írni, hogy Bene is elkezdte átaludni az éjszakát, aztán egyszer csak elkezdett megint ébredni. A védőnő akkor előtte szólt, hogy ezen ne lepődjek meg 4-5 hónapos korukban van ilyen rosszabb alvás, ha lehet, akkor altassam vissza, enni már ne adjak neki, mert ha eddig átaludta, akkor elég neki a napközbeni kaja. Végül Benénél pár hét alatt ez elmúlt, de tudom, hogy nem mindenkinél :(

mtunde

Veronikusz!
jó a recept én is megcsinálom majd...a bnőm is szokott rácost csinálni, gondolom akkor ez az. :D

Gyuzso! nagyon jó a kép!!!milyen jól elvannak a cicával :D :lol:

Ancsa,Memme! ti pörögtetek csak éccaka :D

Steffi?
Vendég

Tünde! jó ötlet ez a csoki fondü :idea: a Vörösmarty térre én is kiszeretnék menni, utoljára Encivel a pocakban voltam. de annak a térnek olyan jó Karis hangulata van :D

Lányok hétvégén nem jár vki a Művészetek Palotájába?? bnőm hívott hogy menjek,mert Alma koncert lesz. ingyenes. az emeleten babajátszó stb. szóval ha Encit nem érdekli a koncert mehetünk a játszóba is :D
Dec.9-re meg vettünk jegyet a Mikulásvonatra. A Nyugatiból megy a vasúttörténtei parkba, ott 1-2 órás műsor, aztán vissza.
(1500 Ft /db a jegy!)
Szívesen elmegyek bárhova ,mert kocsival ugye könnyű.-csak a forgalomtól tartok,hogy indul a karácsonyi bevásárlási láz-és meg sem lehet mozdulni a városban :evil: parkolóhelyről nem is beszélve :evil: én meg utálok araszolni a dugóban!!!nincs türelmem!Pláne ha esetleg a gyerek is nyügős, na az kész horror :lol:
Vendég

Eni,
elfelejtettem írni Neked, rotyimanót leszedte a faluvégén Paklincs/Flórka hozzánk jövet :lol: , nekünk már nem jutott csak 2 hőmérős.. :oops:
ma sincs még nyoma tegnap du. 2 óta, gyanúsan hőmérős lesz..

Veronikusz,
a fürdetőkrémet is próbáld ki ( a sok egyéb mellett :wink: !! )
vagy Szofi nyúlta le a rotyimanónkat.. :lol: szegényke, remélem rendeződik hamar a helyzet!

Tünde,
a Kisasszonnyal egyeztettél már születés ügyben? :wink: szép elképzelések! :lol:
csoki-fondü jó ötlet!!

én is netes karácsonyozó vagyok! semmi kedvem dugóban tülekedni köcsög, intoleráns emberek társaságában..
magamat a 66 karácsonyi édesség c. könnyvel lepem meg, állítólag alapmű :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

ezt találtam..
lehet, hogy mégsem megyek ki Micával a Vörösmarty-térre, majd csak jövőre :lol: :lol:

http://www.irodaszerdepo.hu/index_konyha_sajt.htm

KépKép
Kép
gyuzso

Hali!

Gabi, elmentél személyesen megvenni a jegyet? Mi is kinéztük, hogy oda mennénk, mert apja is nagy vonatfun :) Meg Bene is. Mert ha lehet neten is.... :) ha nem, apjával holnap elküldöm őket...

mtunde

Sziasztok!

Tünde!
Ment privi!

Veronikusz!
Örülök hogy szebb már egy kicsit Szofi popsija, én tényleg ajánlom a neogranormont nekünk nagyon bevált!

Zsuzsi!
Milyen édik :D Köszönjük a köszöntést :D

Karácsony!
Van egy tuti pate receptem ha valakit érdekel leírom, egyszerű még nekem is mindíg sikerül :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Borsa,
Emmának boldog felediket!

Cukipofa,
apát elrettentette (milyen szó ez?!), amit a maciról írtál, úgyhogy még körülnézünk, hátha találunk mást. :)

Gyuzsó,
66 nekem megvan, jó szerintem, már sokat sütöttem belőle. Csak ezek a tepsiméretek... Nekem mindig kevés a mennyiség, amit megadnak. Nem vagyok egy nyújtóbajnok.
Kölesgolyót Kisjankó is CSIPÁzza, túrja be ezerrel. Rossz hírem van, Flórka már két pelenkagyalázáson van túl, lehet, hogy ma se sok fekamanót hagy nektek.

Tünde,
akkor csak cumit dugjam vissza és annyi? Én is azt gondolnám, hogy elég, amit napközben eszik, mert mióta megetetem éjszaka, nem vacsorázik. 5 körül eszik gyümölcsöt, fürdés után pedig nem hajlandó már enni, sőt reggelizni is alig. Na de ma este kitolok vele(de mi van, ha magammal is :cry: ). Fondü ötlet nekem is tetszik. Csak nálunk a felnőttek mindig kitalálják, hogy egymásnak ne vegyünk ajándékot, csak a gyerekeknek.
A pocak gyönyörű, nekem se volt kicsi, de csak előre nőtt, neked meg mindenütt ott van, brutál.

Babakocsizni lehet ilyen hidegben, vagy ma inkább tartsam bent a kölköket szerintetek? Csak a kukát toltam be, de nekem elég volt...

Na Kisjankó kínlódik, úgyhogy lépek Micimackó magazint olvasni. Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
paklincs

Hali!

Paklincs, mi csak cumit nyomtuk vissza, egy kis simi, és visszaaludt.

felnőttek nálunk sem nagyon ajándékoznak, de van 1-2 barát azért...

Nekem anno azt mondta a védőnő, hogy mínusz 5 fokig simán lehet kint is altatni a lurkót, és a köd az, amit nem szeretnek, meg a nagyon erős szél. Elvileg ez az idő jó sétához, csak ki akar kimenni??? Bár nálunk most legalább ESIK A HÓ.

mtunde

Sziasztok!

Boldog fél éves szülinapot Emmusnak!!!

Veronikusz
NEM NEM NEM ez nem a tutifinom ráczcsirke receptem!Az csirkemelles (lehet comb is, de apa nem szereti) gombás, sajtos, tejfölös és nagyon fincsi :roll:
Persze ez is biztos jó, de mi nem vagyunk nagy paprika kedvelők!
HA du. alszik manó akkor leírom ígérem!
Ja és van egy nagyon egyszerű, de eszményien finom csupa csoki tortám! (Csak egészégesen!) :D
Gyerkőcök nagyon szeretik, de nincs töltelék, így nem olyan nehéz és mindent össze kell dobálni hozzá, kb 8 perc, ja és jól is néz ki!

Gyuzso
Nagyon édes Csipa úrral Micu, de a macsekotok sem piskóta!!! :shock: Látszik, hogy jól megy a sora :D
Hány kiló a drága? Nem nyomja agyon Micut?
Egyébként igaza van Micunak Csipa Úr olyan dögönyözni való macseknak tűnik.... :D

Tünde
Szép tervek, de megbeszélted ezt kislányoddal is, és türelmes lesz? :D
Ügyes vagy, hogy ilyen állapotban még ennyire aktív vagy a fiatalÚr mellett!

Nemrég jöttünk meg a Váci Úti Brendonból!Akartam egy pár dolgot venni és a kuponjaimat beváltani, de ugye, aki az utolsó pillanatra hagyja... :?
Rengetegen voltak és egy gyors körbenézés után inkább hazajöttünk, persze a jó dolog, hogy Áron baba bealudt! :D
A legszörnyűbb az, hogy kint hideg van, tehát kocsiból ki kell a kabát és a sapka, de bent nagyon meleg és mi nem szeretünk öltözködni (főleg, ha alszik). Ha meglátja a kabátot vagy a sapit máris torka szakadtából ellenkezik :?
A kaisersben még rólam is olvad a ruha, nem szeretem!

Paklincs
Védőnénink azt mondta -5fokig ki szabad vinni a gyerekeket sétálni!

Hanna

Kép
hanna09

Sziasztok!

Gyuzso!
Nagyon édes a kép...Csipa nem karmolja Micát amikor nyúzza????
Egy ismerősömnek sziámi cicája van és olyan féltékeny lett amikor meglett a baba...

Paklincs!
Jaaa, nem akartam levenni a kedveteket a macitól...végülis Orsi szerette :D Bár ő már 1 éves volt amikor megkapta..na jó eleine fura volt neki, de megbarátkozott :D

Gabi!
Mi is megyünk vonatozni :D Csak mi szombaton... :D
Orsi imádja a vonatokat...

Szép napot...

Kép

Kép
cukipofa

Gyuzsó! lemaradtam valami képről?

Hanna, ugyan, semmi energiám nincs, csak terveim :) Álmodik a nyomor. Kiscsajnak igencsak bent kéne maradnia még addig, azért 38 hétig kibírhatná... De majd azért tájékoztatom elképzeléseimről :)

Kivételesen nem dőlök ki délután aludni, hanem öszedobom az egyik házidolgozatot, ha már a szakdolihoz hozzá sem tudok nyúlni...

Ja, Ancsa, Vichy-t nem próbáltam, de előbb valami olcsóbbal próbálkoznék... Amúgy ez kifejezetten terheskrém? Vagy valami más?

Lányok, az olajokat majd terhesség után is lehet-érdemes hazsnálni?

mtunde

GYUZSO, VERONIKUSZ

Ide teszem, ha nem baj!

Rácz Csirke

Hozzávalók az én gáz (sima) nagy tepsimhez mérve:
4-5 Csirkemell vagy comb,
50 dkg gomba
Kb. 1 kg burgonya
2 tejföl
50dkg sajt

Csirkemellet „srégen” apróbb szeletekre vágni, hogy vékonyabbak legyenek és gyorsabban átsüljön (de akár félbe is vághatod és kiklopfolni picit).
Burgonyát tisztítani, majd vékony kb. 1-2mm ( és tényleg vékony) szeletekre vágni, vagy mint én is a reszelő szeletelő részén lereszelni.
Nagy tűzálló edényt ici –picit kiolajozni, burgonyát elteríteni (csak 1 sor legyen ezért kell a nagy tepsi) az alján sózni borsozni, majd erre a csirkemell szintén egy sorban, majd a felszeletelt gomba.
Mindezt a tejföllel leöntjük, amit előzőleg összekevertünk nagyon kevés törött paprikával sóval, borssal.
Be a sütőbe kb. 180-190 fokra amíg nem puha a husi és a burgonya (kb 30 perc) Ha akarod alufóliát is tehetsz rá, akkor gyorsabb és biztosabb a puhulás.
Ha kész rá reszelt
sajtot és vissza a sütőbe, amíg rá nem olvad, de ha szeretitek, pirítva az igaz!

Jó étvágyat!!!

Pusszancs
Hanna

Kép
hanna09

Na tessék, egy délután, amikor nem alszom, és mindneki más eltűnt :D

mtunde

én nem :D itt kukorékolok :lol:
(aludni akartam, de más lett belőle :D )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hanna!
nyam-nyam! nagyon jól hangzik :D ki fogom próbálni :D köszi

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Képzeljétek, akartam foglalni telefonon jegyet a Mikulás-vonatra, erre elvágták a telefonvonalukat. Most elég fitt vagyok, úgyhogy elmegyünk Benével, azt megvesszük :)

mtunde

Hanna, ez szuper recept, még talán bennem is marad, hétvégén megcsinálom!

mtunde

Tünde
Szerintem kismamáknak is kitűnő!!! :wink:

Veronikusz
Apa nagyon válogatós, úgyhogy muszály jót alkotni :wink:

Felteszek egy pár képet ha nem baj, hogy megmutassuk mennyit nőttünk az elmúlt hetekben.

Kép

Kép

Hanna

Kép
hanna09

Zill
Nagyon eltüntél, Veletek mi újság tessék hírt adni Magatokról és képet is ha lehet!

Ma Áron aludt du. csak ezért tudtam ennyit írni, lehet, hogy éjjeli bulira készül.:D

Hanna

Kép
hanna09

sziasztok, sziasztok, ezer éve nem voltunk, szóval van mit visszaolvasni, csak hát sok a meló (bár nem panaszkodom, örülök, h végre van mit dolgozni), meg Dani se az a nagyon nyugodt típus, mostanában minden ok nélkül bömböl napi 2-3x, pedig régebben ő nem volt ilyen, ez pár napja tart, remélem hamar kinövi :roll:

Steffikém, utólag is nagyon BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk Neked Dancával!!! Volt ünneplés? lemaradtam az élménybeszámolóról :(

Ancsa, ringatót most hanyagoljuk, nagyon sokat dolgozom és már nem fér bele az egyéb programok mellett, de jövőre talán majd megint megyünk! Láttam, h megtaláltad a játékot, ügyik vagytok nagyon, örülök!!!
FP állatos vonat az én fantáziámat is izgatja, ti láttátok már azt élőben? Tényleg olyan jó?

Tünde, én már a 2. hónaptól használtam a Rossmannban kapható, Rossmann márkájú, sztem nagyon fini illatú olajat a ghasamra és a combomra és nem is repedtem meg szinte egyáltalán, pedig rám 15 kiló ugrott fel ha jól emlékszem. Egyébként ez teljesen természetes anyagokból készül és tufürdőt, meg testáploót is lehet kapni belőle, mindegyik nagyon jó (sárga tubusos mindegyik)! DMeset is használtam egy ideig (az a fehér-rózsaszín), de az nem volt olyan finom illatú, meg az olaj abból valahogy össze-visszajött, mindig mellécsöpögött, ennek a kiszerelése is sokkal felhasználóbarátabb!
Hát ,ami elrepedt, az eltűnni már nem fog, de halványodni mindenképp! (tesóm a kozmetika iparban dolgozik, szal bennfentes infóim vannak a témában :wink:)

Veronikusz, piros popó nálunk nem ismeretlen, Dani kisbaba korától kezdve napi 4x szokott átlag kakilni, nálunk egyedül a szellőztetés válik be, napi 15-20 perc, minden tisztábatétel után egy 5 perc, ja, meg neugranormon! Egyébként imád pucérkodni, nem tudom, a lányok hogy állnak ehhez, Dani akkor van elemében, ha lekerül róla a pelus, olyankor sikkantgat és viháncol ezerrel!

Paklincs, csatlakozom az előttem szólókhoz, mínusz 5 fokig nem árt a hideg, csak a lényeg, h száraz legyen az idő, meg ne fújjon ezerrel a szél! Egyébként nekem is volt olyan időszakom Danival, amikor éjjelente 5-6x ébredt, csak egy kis innit kapott, vagy azt sem, elég volt visszatenni a cumit és aludt tovább, ez bármitől lehet, fogak, rossz álom, stb., Dani is kinőtte és már kisanygal éjjel megint!

Hú, Hanna, ez a recept tényleg isteni, nekem már van újévi fogadalmam! Minden héten 3x főzni fogok, már nagyon izgulok mert eddig kb ha hetente egyszer főztem, az már nagy szó volt, akkor is inkább csak a gyereknek kotyvasztottam, főleg a szüleim/nagyszüleim látnak minket el főtt kajával, de remélem 2008-ban ez már másképp lesz, el is mentem a receptet, köszii! :wink:

Gyuzsó, Micu nagyon édes a macsekkal!!!

Emmának mi is kívánunk Boldog Féléves Szüliiit!

KépKép
barimami

Hanna, Áron nagyon édi a garfield-jával! :D

Tünde, azt elfelejtettem írni, hogy ezek kifejezetten kismama krémek/olajok és a babaholmiknál szokták kitenni őket és igen, terhesség után is lehet és kell használni, mert ugye akkor meg a fogyás miatt csíkosodhat az ember! És direkt illatanyagmentes, hogy a baba orrát ne bántsa!

KépKép
barimami

Tünde, én is a "Barbis krémet" kentem magamra, és szupi volt!!! De hiányzik az az illat. :D

Én kérek receptet, Borsa, főleg olyat, amit nem lehet elrontani. Kéne valami gyors és olcsó süti. Azt hiszem, kaja ua lesz, mint tavaly. Fehérboros csirke mazsolás rizzsel. :D Nem akarok menni turnézni (szülőkhöz), úgyhogy gyűjthetem a recepteket, ha ők jönnek. :?

Hanna, Áron sokat nőtt, irtó huncut lesz ő is... :shock:
vbea

Barbi, köszi neked is a tippet. A DM-es mmakrémet használom amúgy, de majd akkor áttérek valami jó kis olajra :)

mtunde

Tünde, én is DMesről álltam át Rossmannosra, majd meglátod, hogy finibb a másik!

Eniii, nekem is hiányziiik!!! :lol: :lol: no, majd pár év múlva megint! :wink: hogy vagytok amúgy??

Ancsa, akartam még kérdezni, Lara egyébként tök jól elvan a babakocsiban, amíg vásárolsz, meg nézelődsz? Dani egy ideje csak 15-20 percig bírja kb., aztán ki kell menni vele az utcára (furcsamód kint megnyugszik, csak a boltban sokall be az egy helyben üléstől, lehet, h ott már menni akarna felfedezni a terepet, utcán meg tudja, h amúgy sem lehet?) Ja, mondjuk lehet, h béna vagyok, de nem szoktam neki berakni játékokat, mert elhajigálja persze, de van olyan, amit oda lehet kötni, lehet, h azzal tovább ellenne.

KépKép
barimami

képzeljétek! hallom valaki csörömpöl a konyhában ... odanézek, erre Szofi ott pipiskedik lábujjhegyen az asztalnál és próbálja kikanalazni az utolsó kanál tejberizst Kata tányérjából.
pedig annyit evett előtte
Kis Zabagép :lol: :lol: nem csoda hogy ennyi pelus fogy :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Barbi! Szerintem PASI, és utál vásárolni :)

Bene még 1 boltba haljandó bejönni (betolom babakocsival), ott is limitált ideig hajlandó nézelődni, de a következő bolttól már sikítófrászt kap :) És ez 1 éves korától egyre rosszabb... :D

mtunde

Sziasztok!

Szárad a pareketta, ezért egy gyors bekukk.

Barbi! Gyuzsó!
Igen, igen a vonatot láttuk már élbőben többször is, olyannyira, hogy már itt van a polcon, ezt kapja Lara tölünk karácsonyra! :lol:

A játszvelem.hu-n ott 10.000 Ft.
de pont tegnap néztem hogy az Intersparban most akciós 9990 Ft
és lehet hozzá elemeket is venni!
Szerintem nagyon jó! Lara a boltokban, ahol kinéztük is odáigvolt érte! :lol:

Na megyek, mert már csak egy kicsi kellett, és a lakás többi részén meg bonba robbant, ezt kéne valahogy elháírtani :lol:

Szép estét!

És jó hétvégét Mindenkinek!!!

ancsaboszi

Veronikusz, itt a recept (nem karácsonyi :) ) de mindenkinek ajánlom, akiknek érzékeny bőrű babája van.

Natrium tetraboricum
6,0 g
aa ad gta 300,0

Be kellett gépelnem, mert képnek túl nagy volt...

800 Ft, jó sok és nekünk bevált.

További szép napot mindenkinek, a pocakfotó holnap talán elkészül.
M.[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Tünde, ajaj, akkor nem túl jók a kilátásaim! :roll: :lol:

Ancsa, kösziii, holnap futunk az Intersparba! :lol:

KépKép
barimami

Sziasztok!

Tünde,
igen ez terhes krém. és nekem nagyon bejött, múltkor is ezt használtam terhesség alatt és után is, és most meg is dicsérte az egyik nővér a vágásomat, hogy milyen szép! azt mondta biztos a krém miatt! :lol:
Hát iszonyat drága volt, de hát használtam :oops: igyekeztem spórolni vele!

Hú ezek nagyon jó receptek, majd le is mentem őket.

Hanna,
Annyira édes Áron! És annyira jó a garfildos kép színhatása!!! nagyon tetszik!

Gabi
nem is mondtam beszéltem a dokival. 2 hónap után! hát nem semmi! de még mindig nincs meg a részletes eredmény. azt mondja majd küldi és akkor jelentkezik.
Képzld kérdezte, hogy milyen hamar sikerült teherbe esni? mert állítólag akinek hamara sikerül azoknál fordul elő ez gyakrabban! De hát ez nincs alátámasztva tudományosan ez csak megfigyelés!

Barbi,

Azért sokat ne dolgozz!!! REmélem az SzF-t nézed!!! :wink:
Ma majdnem 5 órát voltunk a WE-ben, mondjuk abban volt kajálás is! De jól bírta Lara!
Igen, igen szeret vásárolni!
és egyetértek Tündével, valószinű azért mert NŐből van!
A legjobban az tetszett neki amikor a C und A-ban és a liftben ült a tükörrel szemben, kicsit mérges volt, mikor eltoltam onnan! :lol:
Apa dolgozott mi meg spoppingoltunk!
és megvettem a Keresztfiamnak és Tesójának az ajándékot, sőt Lara keresztmamájának is! nagyon hatékony voltam, már nem kell sok ajándék!

Most szokás szerint várom a gépet!
:lol:

Memme,
hú, szegénykém, látom nem tudtál aludni.
Remélem most tudsz!
és nagyon várjuk a képeket!
Melindát is rég láttuk!!

ancsaboszi

Hanna, Veronikusz

Na elmentettem mindkét receptet, mind a kettőn nagyon jól hangzik! hú de éhes lettem! :lol:

Borsa,
jöhet a recept!

Steffike
Irgum burgum Apának! :twisted: :wink:

Steffi, Borsa, Gyuzsó

HOl vannak a képeke????

ancsaboszi

Ja Lányok!

Jut eszembe, nekem van mákos-ribizli torta receptem, az ment már itt körbe, csak az újaknak írom. Én fejlesztettem a receptet! :wink:

És a lényeg, hogy kaptam Stahl Karácsonyi receptgyüjteményt!
Aki kéri, és nem tudom a címét az írjon privit emil címmel!

puszi

Ancsa

azt hiszem kimosotta a gép! :lol:

ancsaboszi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:12-kor.
Vendég

Ancsa,
van Stahl karácsonyi receptgyűjtemény..?
Fotókat Steffi csinált, de 5-kor (amikor eljöttünk) Martin már befáradt, Nimi pedig reméljük nemsokára otthon volt, úgyhogy később kerülnek fel.. :wink:
mákosribizlitortát ide nekem!! zsgyuro@freemail.hu
Lara tényleg csajból van!!! Édes lehetett!!

Veronikusz,
micsoda furfangos csajszi ez a Szofi!! Lopja a kaját.. szerintem meggyógyult!!

Eni,
jól hangzik a menü!! megyünk koldulni a maradékot!! :lol:

Kati,
Csipa még gondolni sem mer a karmai kiengedésére!! de tényleg, ha nagyobb gyerekek jönnek és nem szólnak rájuk a szülők, hogy nem gyilkoljuk a macskát, akkor is csak fenyeget 1x és inkább felmászik az ablakba, ott nem érik utol.. :lol:
Miklóshoz meg azért bújik, mert látja, hogy Ő kiválasztott nálunk.. hihetetlen intelligens kis dög :lol: , bocsi - nagy dög 3,5 kg :lol:
megőrzős sziámi nálunk is függönyön/TV tetején közlekedett, zizi keleti macska, nem gyerek mellé való...

Tünde,
egy csipa Micu ölében a pihiszékben-ről maradtál le, előző oldal alján :wink:

Hanna,
édesek a pasijaid!!! Csipa felháborodott egy picit, kikérte magának, ő bizony Kisasszony, vagyis inkább Asszony (még) :lol: :wink:
köszi a receptet!!!

Paklincs,
megint Flórka volt a gyorsabb rotyikománál a sorban!! :lol:

Steffi,
próbapempi rosszul vizsgázott az este, moshatom a hálózsákot és a pizsit.. :wink: , de a Libero is fel szokta ritkán adni, azért még nem írom le.. :lol:
remélem jó éjszakátok volt..
mi fél kilenckor ájultunk be családilag :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Ancsa! Na ilyet én még nem hallottam :shock: akinek hamar sikerül azoknál fordul elő??? A b.nőmnél most jön a 3.baba. Csak ránézett a párja és gumiban!!!voltak, és tessék. De minden gyerek egészséges! SZóval ez megint csak találgatásnak tűnik :shock:
SZtem te sem és én sem fogjuk soha megtudni mi is történt valójában?....Csak hát vmit mondani kell a dokinak is...
Na majd ha én megtudok vmit - akkor majd mondom. Bár kétlem hogy hamar eredmény lesz.

Tünde! Igen személyesen kellett. Mert úgy hallottam se neten se másképp nem lehet venni, csak elővételbe a pánztárnál.
Mi vasárnap megyünk a 10.40. vonattal.
Kati! de kár hogy ti szombaton :cry: jó lett volna talizni....
Vendég

Sziasztok!

Gabi!
Hát igen jó lett volna talizni...
De én már akkor amikor megvettem a jegyeket akkor szóltam, hogy lesz ilyen vonatozás és mi megyünk...nem figyeltél...asztapaszta.... :wink:

Ancsa!
Az nem stahl receptkönyv
Én is megkaptam, de sima receptek az internetről...ilyen receptgyűjtemény oldalról...utánanéztem :(
Egyébként meg sztem nagyobb reklámja lenne ha a Stahlnak lenne karácsonyi könyve...
Viszont ha valaki szeretné akkor az összes többi könyve megvan íméles változatban ha gondoljátok küldöm... :D
Már nagyon várjuk ám a csütörtöki talit...
Bemutatjuk Danit Larának :wink: HÁTHA :D
Vagy nem kedveli a fiatalabb pasikat??????? :D

Akartam szólni, hogy ha valaki szeretne jó kis ajándékot olcsón akkor lehetne akár fényképes kulcstartó is...én ezt találtam ki a rokonságnak...
http://www.extremcopy.hu
De vannak más oldalak is...most épp ezt találtam...

Ja Ancsa!!!!!
Ti merre laktok, hogy westendeztek????? Közelben????

Kép

Kép
cukipofa

Te jó ég. Lilluska, de igen, neked címeztem, mert nem emlékeztem, hogy mit írtál, persze azt nem tudom, honann vettem, hogy három manó van nálatok. Bocsánat. :)

Úgy láccik, mostmár nemcsak elfelejtek dolgokat, pl. válaszolni, hanem hülyeségeket is képzelek. Hm. Pedig ennél még leszek kimerültebb. Nem baj.

Gabbó, holnap este leszünk az Erdeiben. Este hattól.

Lányok, szerintem ilyen műsor még nem volt néptáncilag. Kezdődik a születéssel (az ÉLETről szól) egy mese keretében, aztán jövünk mi, 11 kismama 12 azaz 14 babával (ebből kettő pocakban), aztán micsik nagyok és az öregek, akiktől tanultunk táncokat. majd rakok fel képet.

Megyek, megpróbáljuk a pocakfotót. :)

Kép

Kép

Kép
memme

ancsaboszi: igen, elég az igazolás is az adószámról

Gabi: sajna lemaradtam az intelmedről, de meg is jártam. :(
(az is igaz, hogy alapból ott van a számlánk és semmi kedvem nem volt most egy másik bankot keresni)

borsa: engem érdekel a tuti pate recept.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Lilluska
Hát igen!
Tegnap sok colát ittam, így még az átlagosnál is tovább fent voltam. :wink: fél 3.
Hogy vagy?
Hétfőn már mész dolgozni?
És mit dolgozol? Ha meg lehet kérdezni! :oops:

Gyuzsó
Ok, akkor várjuk a képeket!
Hát nem tudom, hogy Stahl vagy nem az, a lényeg úgyis a receptek számomra
Ok, a mákosat küldöm.
Igen, édes volt hogy már próbáltam rá ruhát, pl. egy kardigánt és hát megnéztük magunkat a tükörben. Imádta! Én meg Őt! :lol:

Ez jó duma, hogy azért bújik, mert Miklós a kiválasztott! :lol: :lol:

Gabi,
Nem ez az ok, hanem ez nem egy tudományosan alátámasztott dolog, csak azoknál akiknél hamarabb sikerült, azoknál gyakrabban előfordult. Ez csak egy felmérésen alapul. De nincs bizonyítva. És érdekességképpen megkérdezte a doki, hogy nálunk hogy volt. Érted? Valami sperma…. nak hívják a dolgot. nem tudtam megjegyezni, de a lényege, az hogy a nő szervezetének nincs ideje hozzászokni a férfi spermájához, és ezért nem kilöki, hanem később baj lesz vagyis kilöki :cry: valahogy így magyarázta doki!

Mi már nem tudunk meg semmit, most azért vizsgáltak ugye, hogy van e esetleg valami genetikai dolog, ami miatt ez lehetett. De eddig úgy néz ki, hogy nincs. 8) De hát ez még nem a végleges eredmény!

Cukipofa,
Hát nem baj, én elmentettem, lényeg a recept! Azt hiszem az utolsót leszámítva minden könyve meg van nekem is wordben is, de majd megnézem. És ha nincs azt kérném :wink:
Köszönöm

Ok,ok,mi is várjuk a talit ez a pár hónap nem idő!!! Úgyhogy majd meglátjuk! Bár jön Masni Mátéja is, és Ők már úgye ismerik egymást, de hát a friss hús az mindig izgi, és amúgy is pasi imádó a csaj! Azok a mosolyok amiket el tud ejteni. Hú hát valamikor még Ő is belepirul! :oops:

Mi a III. kerületben lakunk, és Ti? Oda Apa vitt el, és értünk is jött, mert Ő dolgozott, mi meg vásároltunk!

Memme,
Hú ez annyira jó lehet!! Kérünk majd sok sok képet! Gabbó fotózz!
Mi is úgy elmennénk!!!

Manóka
Köszi

Látom nincs nagy pörgés!

Szép hétvégét!

Jó éjt!

ancsaboszi

Melindának
Nagyon Boldog névnapot!!!!
sok, sok puszi

Kép

ancsaboszi

Sziasztok!

Voltatok már bárányhimlősek?
Beadatátok a védőoltást?
Érdekelnek a tapasztalatok!
Mert most olvasom hogy 9 hónapos kortól lehet!
Köszönöm.

puszi

ancsaboszi

Szia Ancsa!

A fenti kérdéseddel kapcsolatban, írtam pü-t.

Üdv: Móni

Kép
mÓni

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:13-kor.
Vendég

Jó reggelt,

Elnézést az eltűnésért, majd írom, hogy miért, csak előbb a válaszok.

Ancsa: Babakötvényt mi a CIB-nél kötöttük és ott is jó kamatot adnak rá. Nem kell az adókártya elég az igazolás, amin rajta van. Még kapucnis fürdőlepedőt is adnak ajándékba.

Cukipofa, Ancsa: az EuroCentertől nem lehet látni minket, csak a hídról, de egy lakópark szerűségben lakom. Az a sportolás része a dolognak amikor lemegyek és utána megpakolva feltolom a babakocsit. Amúgy ez a Perényi út hivatalosan. Sajnos csak most olvasom, hogy jártatok erre, de nem adom fel, szívesen találkoznék Veletek! Ezek annyira új házak, hogy hasonlóan Enihez nekünk márciusra ígérték, de csak októberben jöttünk, de így is kicsit hamar, mert még sokat fúrtak/faragtak/lánctalpassal földmunkáztak az elmúlt 2 hónapban.

Tünde: nagyon szép Pocak!

Megkésve picit, de mindenképpen szívből:
Boldog Féléves Szülinapot Daninak!
Lénának Boldog Hófordulót!
Emmusnak Boldog Féléves Szülinapot!
Melindának Boldog Névnapot!

Paklincs: én is a -5 fokot tudom, mint határt, hogy ki lehet vinni a Babókat. Mi minden nap megyünk Tündével, bár néha, ha mesteremberek jönnek a lakásba, akkor csak a teraszra megy a kisasszony. Éjszakai ébredés, ha addig átaludta, akkor tényleg megéri megpróbálni, hogy pici simi és hátha alszik tovább, vagy ha van cumi, akkor azt visszaadni neki. Tünde egy időben mindig hajnal 3-kor kakilt, az elején azt gondoltam, hogy éhes és persze evett is, de utána rájöttem, hogy csak a kakiláshoz kellek vákumozni, így mivel ő cumizik, ment neki a cumi a szájába, kaki ki és már aludt is tovább.

Hanna: nagyon nagy fiú már Áron, kérünk még ilyen mosolygós képet!
Gyuzsó: tök jó a kép Mica és Csipa egy székben!

Hiányzás oka, hogy elég katasztrófális napjaink voltak szerdától szombat reggelig. No meg éjszakák is, de szombatra előbújtak a fogak! Igen többen, azaz az alsó két foga kijött a lánynak, így most már újból mosolygós. Azóta egyfolytában eszik, alszik és vigyorog, megzabálom. Megyek mert hallom, hogy magyaráz, összepuszilgatom!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!
Köszönjük szépen a köszöntéseket nagyon figyelmesek vagytok!

Íme a recept:
1 kg reszelt almát megcukrozunk, megszórjuk fahéjjal, állni hagyjuk.
Tészta:
1 kocka RÁMA
4 bögre liszt
1 bögre cukor
1 tojás
1 sütőpor
A tésztát összegyúrjuk 2 részre szedjük kinyújtjuk.
kivajazott lisztezett tepsibe tesszük az alsó tésztátr megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a lecsöpögtetett almát utána a felső tésztát megszurkáljuk a tetejét és megkenjuk tojássárgájával.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük.

1 buktató van: olyan villanysütő ami nem hőlégkeveréses nekem abban nem lett jó.

Orsi

borsa

Melindának nagyon boldog névnapot!!!!

Orsi

borsa

Hali!

Mi is megyünk mikulás-vonatozni, de mi meg szombat du-ra kaptunk jegyet. :)

Manóka, már korábban akartam reagálni, hogy az első 3 hónapban én is SÓS-tejfölös-sajtos tésztán éltem. :) Nekem sajnos az almához és a répához semmi hangulatom nem volt...

Memme
-sorstárs... Hát én is itthon hagynám már a fejem is, ha nme lenne rámnőve. Ráadásul tegnap csak úgy elbögtem magam. Mondván, olyan kutaszorítóban érzem magam. A terhességből, a háynásokból, stb már elegem van, de ha meg vége, ott a kicsi és a nagy együtt, attól meg tartok.... Na de azért nem látom ilyen tragikusan a dolgot, csakhát jönnek a kismamaparák is lassan...

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: