Rilla, remélem nálunk is behozza magát a lurkó. Eddig mindig 2 nappal idősebb volt a leleteken, most meg fiatalabb, de gondolom 1 hét még nem okoz gondot.
Akkor te már nem is varrsz? minden kész az ágyhoz?
Bikmakk, én vettem a neten 1 gyereket kiszolgált paplant, de eredetileg 3 részes pamut, magyar 70X90-es paplant, 30X40-es párnát + fejvédő terveztem venni, de mivel párna nem kell, s találtam a neten fejvédőt paplannal, így én azt vettem meg. Mivel a mérete, s általában ritkán árulnak babahuzatot a paplanhoz, emiatt döntöttem úgy varrok magamnak.
Eddig a lepedőket szabtam le, ma egyiket gombostűvel felhajtottam, majd összefércelem, s utána varrom, és a fércet kiszedem. Ez még nem is okoz nagy gondot a nulla tudásom mellé. A gondot a huzat okozza, egyrészt mi legyen a végén: gomb, kötő, tépőzár, cipzár? Utóbbi kettőt vettem már, de a tépőzárról lebeszéltem magam, csak kiszőrözné mosáskor az anyagot. Vettem hosszú cipzárt is, de annak meg a nem cipzáros maradék területe okoz gondot. A cipzár vékony kabátcipzár, s nem tudom hogy kellene úgy beletenni, hogy előtte és utána ne legyen lyuk. Nincs ilyesmi cuccom, így ha valaki tudja segítsen legyen szíves. (70-es cipzár, és előtte s utána is marad kb. 8-10 cm)