A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!
Nagyon régen voltam már(igaz, akkor is csak egy-két hozzászólás erejéig), közben megszületett Flóra lányunk. Olvasgattalak Benneteket és látom,fontos téma a tejecske. Én is segítséget szeretnék kérni. Eddig csak szopizás volt, viszont a 3. hónap első két hetében nem hízott eleget a nőci, így elkezdtem neki pótolni. Most pedig napközben nagyon nehezen bírom rávenni a szopásra, a ciciről elfordul, egyet-kettőt szív belőle, de ha cumisüvegből kínálom, abból nyomja befelé. Az is nehezíti a helyzetemet, hogy nem igazán jelzi, ha éhes, csak a mérlegelésből látom-láttam, hogy kevés, amit szopik, 40 g után is fülig ér a szája, és az éjszakát is 9-től 1/2 7-ig átalussza. Lehet valamit tenni, hogy szívesebben szopjon és visszajöjjön a tejecske(hiába nem eszik egész este, már nem telik meg úgy reggelre a mellem, ahogy mondjuk két hete, nem feszül, sőt...). Tudom, hogy az is megoldás lehet, hogy tegyem sűrűn mellre, próbáljam hosszabban szoptatni, de(ne köpködjetek meg érte),nem tudom Kisjankó mellett megcsinálni, hogy fél óránként mellre tegyem, vagy hogy órákig szoptassam.Több gyerekesek, Ti hogyan csináltátok-csinálnátok?
Köszönet a tanácsokért, ötletekért előre is.

Kép
Kép
paklincs

Veronikusz, nem tudom.
Én eddig a vérvételes-vizeletes résznél soha nem vártam sokat, bár azt tudom, hogy délelőtt van egy félóra, amikor nincsenek.
De hát én is pipa lennék. Ez nem jellemző, vagyis nem t'om, én még nem jártam így. De azt hiszem, megkérdeztem volna, hogy "Valami gond volt?..." vag ilyesmi.

Szia Paklincs,
gratulálok Flórához. Sajnos nem tudok segíteni. De tényleg próbáld minél többet szopiztatni.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.
Most jöttünk vissza Kehidáról!
Nagyon, nagyon jó volt!!!
Nincs kedvem, pakolni, így gondoltam benézek! :wink:
remélem lesz időm visszaolvasni.
De látom, hogy volt sok szülinap!
így útolag is minden kedves szülinaposnak boldog szülinapot!

Csodásak a képek!
Minden BAba csodaszép!

Micu és Emma minden héten találkozik????
de jó!!!

Borsa!
Kehidát csak ajánlani tudom, nagyon jó.
és ez a baba-mama wellness csúcs.
Megtanultuk a baba-mama tornát, és még új merüléseket is.
szóval nagyon tetszett!
Kép Zsákos Lara ilyen jól érzi magát!

BArbi,

várom a mailt.
hol vagy?

PUszi mindenkienk.

Kép Ez is egy új merülés, Apával a víz alatt.

Ancsa
Légy üdvözölve!
Ki az orvosod?
Őket kérdezd?
Bár egyet értek Veronikuszzal!
:wink:

na megyek, elkezdek pakolni.

puszi

Jó hétvégét mindenkinek.

ja, akkor most mikor lesz a séta?

ancsaboszi

Paklincs, csak egyet tehetsz, hogy a nem anyatejet kanállal adod neki vagy pohárból itatod.
Amit leírsz, az a cumizavar tipikus esete. Állítólag ritka,hogy nagyobb baba is így jár, és nem tudom, hogy a babád mikor kezdte a cicit nem elfogadni.
Teljesen hagyd el a cumi használatát. Sokat legyen mellen, hogy úgymondjam: akaszd rá a baát, éljetek együtt, ciciközelben.
És mindent pohárból vagy kanállal adj neki.
Egyébként a tejedet is vissza lehet hozni ezzel a módszerrel, csak erősen érezni kell, hogy meg tudod csinálni, képes és alkalmas vagy rá. Bár ez amúgy nem hit kérdése, ez tény, mert minden anya, aki szült, képes szoptatni.
A cumizavar azért alakul ki, mert egészen más technikával kell a cumiból kivarázsolni a tejet, a cici meg másként működik.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Paklincs!
Gratulálok Flórához, Ritánál szakszerűbben úgysem lehet leírni a dolgot, úgyhogy én csak szurkolok neked!

Ancsa!
Örülök hogy jöttél, bár biztos Te inkább maradtál volna még egy kicsit :D Köszi hogy eszedben volt a kérdésem szülinapomra már megrendeltem a férjemtől a Wellness programot, ami februárben lesz de mi csak 3-an megyünk és addigra már Emmus is pancsizhat velünk :D Azért kérjük a részletes élménybeszámolót, és még több képet!!! :D:D:D

Ancsa!
Szerintem, úgyis érzed hogy mennyit kell adnod! Én megmondom őszintén kicsit kevesebb mint a 10x esét adtam hogy jusson a világ egyik legjobb szülésznőjének is ugyanannyi :D

Veronikusz!
Sajnálom hogy ilyen sokat kellett várnod!

Memme!
Remélem ma nem keltetek annyira korán! Fogacskák hogy állnak?

Képzeljétek nálunk kész lett az új betonút végre! :D:D:D Tök szupi!
Mi nem aludtunk túl jól Emma 3kor forgolódott, nem vártam reggelig kiszedtem a kakit, de annyira felpörgött hogy nem akart visszaludni csak 5 kor. Dumált nevedgélt....
Aztán fél 8kor evett azóta újra alszik én meg kómázom... Apa persze dolgozik már tegnap este 8 óta, mondjuk ég jó mert ha éjjel elkezd visszavigyorogni a kis szeme fényére akkor tuti hogy 5 kor sem aludt volna vissza :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Borsa, jó ha értesz, mert nem elrettenteni, sem elítélni nem akartam, csak bennem megvolt ez a félelem, mivel úgy alszom,mint egy tuskó :)

mtunde

Tünde!
:D:D:D Pocilakó hogy van?

Orsi

borsa

Sziasztok!

Paklincs
SZia! Én emlékszem is rád. Gratula a picihez!!! A tejci ügyben meg Rita a tuti szakértő. :) Másrészt meg már 3 hónapos nem kell annyit híznia, mint eddig, gondolj bele mekkora lenne egy éves korára. :D Ha nem sír akkor biztosan nem éhes annyira. Az én kislányom sem jelzett soha hogy éhes, a mai napig sem. (Remélem nem csak én nem vettem észre. :D )

Ancsa
SZia!! Mennyi ideig voltatok Kehidán? Írd már meg nekem mennyi volt, foglaltatok, milyenek a szobák, meg hogy működik ott a dolog, szóval érted na, mennénk... :lol: :lol: Lara gyönyörűség!!!!!
Ja a séta, egyébként pénteken lesz ha jól tudom. Jöttök?

Na megyek melózni, jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép
gyorgyi33

Köszi mindenkinek a segítséget, különösen Ritának.

Rita,
még olyan kérdésem lenne, hogy meddig szabad "éheztetni" a gyerköcöt? Ha 4 óra hossza elteltével is elfordul a cicitől, azért kínáljam meg lefejt tejjel vagy tápszerrel(nem túl sokat tudok fejni), vagy húzható még tovább a dolog? Flóra egyébként, okt. 7-én töltötte a 3. hónapot, most 5 és fél kg. Szerinted neki kb. mennyit kell minimum ennie 24 óra alatt, illetve mennyit kell gyarapodnia hetente?
Köszönöm, ha tudsz segíteni.

Nem baj, ha én is megmutatom Nektek az enyéimet egy fotó erejéig?
Kép
Kép

Kép
Kép
paklincs

Paklincs, baj hát hogy volna az gyönyörűek a gyerkőcök, bármikor nézegetünk édes baba-képeket :D:D
Inkább kérjük a ráadást!

Orsi

borsa

Paklincs,
azt szokták mondani, hogy féléves korára jó ha eléri a születési súlya kétszeresét, egyéves korára pedig megháromszorozza .
A gyerekek nem tartják be az étkezési időket, saját napirendet tartanak ebben is. Sokszor van az, hogy délelőtt ritkábban esznek és délután pedig gyakrabban. Ha mindig van a pelusban, minden tisztába tevéskor pisi, saját ütemben, de rendszeresen kakil, a súlya egyik hétről a másikra, vagy egyik kéthétről a másik kéthétre gyarapodik, akkor ne borzold a kedélyeiteket. A babáét sem azzal, hogy sokat "nyomulsz", mert nagyobb korában esetleg felismeri, hogy ez neked mennyire fontos...ha érted, mire gondolok. A saját kedélyeidre meg azért hat ez, mert sokszor érezheted úgy, hogy keveset eszik, "nem teszel meg érte mindent" stb. Talán érted :)
Nézz rá, akkor látod szabad szemmel is, hogy baj van-e vagy sem. Nevet? Tevékenykedik? Kezdeményez kapcsolatot? stb. ha jókedélyű, mosolygós, akkor nincs baj. Az a baba, aki éhezik, az szól. Csak azok nem, akik már a sok nélkülözéstől apátiába esnek. Erről nincs szó a képoeket látva. Kifejezetten gömbölyű , tokás kislány a Flóra. Ne aggódd túl a dolgot, jól csinálod, igyekezz sokat szoptatni, sokat mellre tenni és nem lehet semmi gáz.
Örülök, hogy nektek is Jankótok van, nekem is van egy és elképesztően jól sikerült darab!
Majd egyszer teszek fel néhány képet róluk is.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Bocs, hogy csak most jelentkezem, eléggé el vagyok havazva. Szept. 28-án 12.35-kor megszületett Gergő. 4150 grammal, 59 cm-rel. Okt. 1-jén jöttünk haza. Szépen szopizik, szemmel láthatóan gyarapszik, nagyon imádnivaló kisfiú. :) :)
Köszönöm az osztály összes dolgozójának a segítséget, amit ottlétünk alatt nyújtottak.

Igyekszem majd gyakrabban jönni, puszi nektek
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok Lányok!
Nagyon szégyellem magam, mert már arra sem emlékszem mikor voltam köztetek utoljára. Azért többször olvasgattalak titeket, persze nagyon rendszertelenül, de mire írni kezdtem volna, biztos hogy felébredt Benike.

Gabi! Nagyon sajnálom ami történt, de te nagyon klassz és erős csaj vagy. Remélem hamar eltelik az a 6 hónap és újra jóhírekkel állsz elő. Az hogy nagyon pozitív vagy biztos segíteni fog, hogy hamar összejöjjön a kistesó és vele minden rendben lesz!!!!

Klassz látni, hogy milyen sok új fórumozó van és sok kisbaba. A képeket is mind megnéztem, egyik baba szebb, mint a másik! Bevallom 2 gyerek mellett, óvodai beszoktatás idején, örülök hogy élek. Szóval nálunk zajlik az élet. Olicska imádja az ovit, de sajnos 1 hétnél többet eddig nem tudtunk járni. 4-5 nap ovi után következik 8-10 nap betegség. Szerencsére semmi komoly, csak láztalan nátha, de két gyereket orrporszizni, gyógyszerezni, úgy hogy utálnak bármiféle gyógyszert bevenni elég nehéz. Benike a cicin és a kajás kanálon kívül nem visel el mást a szájában ugyanis. Igazi kis pasi, ha valami nem izlik köpi ki! Ezen a héten apa is itthon volt, hugyúti fertőzéssel, szegény nagyon ki van, szóval ez a hét nagyon durva volt eddig.
Benike amúgy 7 hónapos volt múlt héten, ezerrel teper 4kézláb, ülve játszik, két hete feláll, és már csak ritkán esik el. 6 foga van, 74 cm, több, mint 8 kiló és 18-19-es lába van. Nagyon gyorsan fejlődik. Olicska 8 hónaposan ült csak fel. Azért a fiúk fizikailag tényleg gyorsabban fejlődnek. Olicska imádja az ovit, bent nagyon jó és persze itthon éli ki magát, kiborít minket a hisztijével. Szerencsére ez természetes folyamat a beszoktatáskor, azt mondják. Imádják egymást. Ha Beni sírva fakad, mindig Olicskát hívom, hogy vigasztalja meg, az biztos siker. Már bújócskáznak négykézláb és a gurgulázó nevetésüktől ilyenkor rögtön boldog leszek és minden bajomat elfelejtem. Úgy hiszem a legnagyobb boldogság az életben, amikor látod, hogy a gyerekeid szeretik egymást.

Cicizésről én is csak azt tudom mondani, hogy ne add fel, és ne ijedj meg, ha csak rövid ideig szopizik a babád, vagy hogy nem hízza meg az orvosok, védőnők táblázatában lévő értékeket. Benike a nagy nyári kánikula óta gyakran és maximum 2-3 perceket szopizott, Tény hogy kevesebbet is hízott, de egy 5 kilós babánál nem is várható el az a gyarapodás, amit Rita írt. Olicska pl. most 3 és félévesen háromszorozta csak meg a súlyát, most lett 12 kiló. Ő is nagy súllyal született, igaz. Szerintem a képen látszik, hogy Flóra egészséges, szép baba, és ha a mozgásfejlődése rendben van és vidám, akkor szerintem dobd ki a mérleget, mert ez teljesen meg tudja őrjíteni az embert.

Most megyek aludni, mert elég durvák az éjszakáink, Benike még mindig 1-2 szer eszik éjszaka és azon kívül is sokat van fent. Olicska pedig hajnal 3-4 körül már a mi ágyunkban van, szóval max 3 órát alszom egyben és kicsit ki vagyok, Jó éjt mindenkinek!

ZSUZSÓCI29 - GRATULÁLOK GERGŐHÖZ, SOK BOLDOSÁGOT NEKTEK ÉS GYORS REGENERÁLÓDÁST KÍVÁNOK! Kép Kép Kép

Kép

Képurl]
eszesmerci

Paklincs! Az utolsó előtti bekezdésem neked szól csak, elflelejtettelek megszólítani, bocsánat Kicsit már hulla vagyok....

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok!

Még várom a gépet, ezért gyorsan bekukkantok.
:lol:

Borsa,
Aranyos vagy, köszi.
Örülök, hogy elékészült a betonút. :wink:
És a ma éjszakátok milyen volt? Remélem már alszotok! És jó sokáig!
Nagyon helyes, menjetek csak.
És hova mentek?
Most mi is 3-ban voltunk, Lara mikor 4 hónapos volt akkor voltunk a nagyikkal, de most csak mi hárman, és szuper volt! :lol:

Paklincs
Gratulálok Flórához! Nagyon szép gyermekeid vannak, és még még kérünk képeket, örülünk neki nagyon!
És gyere ha tudsz!

Zsuzsóci

Szívből gratulálok Gergőhöz! Kérünk még képet! Pont a napokban gondoltam rád, hogy mi lehet veled, biztos már megszületett a kis Herceg, csak én lemaradtam! De jó hogy jöttél! Nagyon sok boldogságot nektek!!!

Merci,
Hát szia kedves elveszett Anyuka! :wink: Már azt hittük lekerült a gép a pincébe! :wink:
Nagyon édesek a gyermekeid, és már ennyi mindent tud Beni, gratulálok, hát hiába igen Ő fiú! :lol:
Olyan édesek lehetnek, ahogy írod hogy Olicska vigasztalja meg!
olyan jó olvasni soraidat! :wink:
Nagyon jók a vonalzó képei is.
Gyere ha tudsz.

Györgyi,
Ment emil! :wink:

Eni,
Hol vagy?
Költöztök, vagy gondolom már pakolsz és takarítasz ezerrel. :wink:

Gabi drága
Hogy vagy?
Írok ám, csak még nem jutottam oda. Bocsi
Képezld, még mindig nincs meg a vérvétel eredménye. :twisted:

Gabbó,
Jól láttam, hogy nem láttlak 8) Hm?

Barbi,
Hol vagy????
Kedden mentek?
És mikor mentek a héten úszni?

Memme, Tünde hogy vagytok?

Memme, annyira édes Melinda a kádas képen!
Járok még úszni?
Nagypapa nem gondolta meg magát?
Gabbóval szoktatok talizni?

Masni,

Hogy vagytok?
Keresztelő hogy sikerült?

Bocsi, de még nem volt időm visszaolvasni, csak belenéztem, és most már igyekszem napra kész lenni.
Na megyek megnézem a gépet!

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Ancsa!
Még gondolkozunk a helyszínen, még tájékozódnom kell. Sajna ma nagyon rosszul aludtunk valami lehet a levegőben Emma 5x kelt sírva, most az apjával együtt beájult. Sajna én ilyenkor már képtelen vagyok visszaaludni.... majd ma éjjel...

Zsókuci!
Gratulálunk Gergőhöz! Kérünk szépen képeket! Sokat gondoltunk rátok.

Eszesmerci!
Nagyon jók a képek, milyen ügyes nagy fiad van! Mikor ült fel?
Sajnos az ovi elején minden gyerek betegeskedik, főleg azok akik első gyerekeke a családban, mert az imunrendszere még nincs felkészülve ezekre a bacikra, de egyre jobb lesz!

Orsi

borsa

Sziasztok!

Egy-két kép a fiatalúrról:

Köszi mindenkinek a gratulációkat és jókívánságokat! :) :)

puszi
Zsu és Gergő

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok Lányok!

Zsuzsóci, jó, hogy hírt adtál magatokról. Remélem, hamar kialakulnak a napjaitok, és tudsz majd jönni.

Paklincs, nagyon átérzem, amit átélsz, mert Bene sem akart szopni, ő az elejétől fogva nem volt hajlandó megdolgozni a tejért, pedig kellett volna neki. Próbáltam előre masszírozni a mellem, kicsit fejni, hogy gyorsabban jöjjön, de hát hamar rájött, hogy előbb utóbb kap máshonnan is, és én nem bírtam ki, hogy ne adjak neki, tiszta pánik voltam egy újszülött, aki nem eszik???
Szerencsére Flóra már nagylány, és láthatóan nem éhezik! Nyugi, biztos jól csinálod. És 2 gyerekkel otthon. Minden elismerésem. Én pont most gondoltam bele, milyen lesz, amikor majd a kicsi is hosszan szopizik (remélem, ő hajlandó lesz :)), és a nagy meg közben a fejemen ugrál :D

mtunde

Na és néhány kép:
egyrészt a kávéivásról, igaz ez most habos kakaó, mert nem volt koffeinmentes :)
Kép

aztán a vasútmániáról

Kép

aztán egy kis őszi nyugi. Csoda, hogy néha ilyen is van :)

Kép

és végül egy tegnapi pocak-ihletmény :) nagyon tetszettem magamnak ebben a csíkosban :) Kép

mtunde

És most nézem a vonalzómat, már kevesebb, mint 100 nap!!!

Bocsi, hogy túltengek, de szakdolivázlatot kéne írni :D :twisted:

mtunde

Sziasztok!

Merci
Szia!!!!!!!!! Végre jöttél, annyit emlegettünk!!!!

Zsuzsóci

Gratulálok Gergőhöz! Szép nagy volt és pont olyan hosszú, mint Jázmin. :lol:

Tünde
Tényleg jó ez a kis csíkos cucc. :) Remélem azért haladtál a dolival is.

Képzeljétek ma reggelre megvan Jázmin harmadik foga. :lol: :lol:
Hú megyek, mert na mindegy hosszú... :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
mtünde,
az az igazság, hogy tényleg nem a kicsi a probléma, hanem a nagy. Nem tudom, hogy más több gyerekes anyukák hogy voltak-vannak vele, de nekem olyan volt, amikor hazajöttem a kórházból, mintha elvesztettem volna az addigi édes kisfiamat. Teljesen fel volt pörögve, láttam rajta, hogy iszonyúan fel van zaklatva a lelke. Két napig csak sírtam. Aztán eltelt kb. egy-másfél hónap, és bár a külső jelek csitultak, elkezdett megint bekakilni(a kaki miatt már régóta szólt, csak a pisi ment még a pelusba), naponta akár többször is. Talán mostanra normalizálódik a helyzet, nappalra teljesen szobatiszta, elkezdett bújni Flórihoz és mondja, idézem: Mi tesók vagyunk!
Én is azt hittem, hogy nem fogom bírni, de azt kell mondjam, jobban megy a kettő együtt, mint annak idején Kisjankó. Igaz, Flórka nagyon jó baba.
Mindjárt teszek fel néhány képet, hogy megmutassam, cseppet sem féltékeny az én drága kisfiam.
életében nem cumizott:
Kép

soha nem lehetett ráadni olyan cuccot, amin csak egy pöttynyi rózsaszín is volt, mert az "túl csajos":
Kép

és egyéves kora óta nem volt hajlandó bemenni a kiságyába:
Kép

úgyhogy készülj, remek móka lesz!! :roll:

Kép
Kép
paklincs

Paklincs, köszi, kb hasonlókra számítok, kezdve, a mindig megnézi, alszik-e mindezt úgy, hogy kinyomja a szemét, és társaival...
Pelenkáról direkt le sem próbálom addig szoktatni :)

mtunde

Bocs Tünde,ha kicsit brutál módon vázoltam a dolgokat. Előbb-utóbb Te is és Bene is megszokjátok majd az új helyzetet, ki fog alakulni mindennek a menete, de az bizti, hogy eleinte nem sok idő marad magadra. Mi versenyeztünk egy barátnőmmel, hogy kinek hosszabb a szőr a lábán. Ő egy gyerekes, úgyhogy könnyedén nyertem.
Szoptatás alatt pl. mesét olvasok Jankónak. Flórit pedig úgy kezdte megszeretni Jankó, hogy mutattam neki, ahogy ránevet, ha föléhajol, meg ha hozzáér a kezével, ahogy kalimpál, akkor azt mondjuk, hogy simogatja a kicsi, mert szereti. És dicsértük mindenért...
Ja,nem kevesen azt fogják Neked tanácsolni, hogy vond be Benét a fürdetésbe, meg a pelenkázásba. Én becsszó megpróbáltam...nem kis mennyiségű popsikenőcs és popsitörlő fogyott el az első héten.

Kép
Kép
paklincs

Borsa,
Remélem a ma éjszakátok már jobb lesz!
És nem is próbálsz meg olyankor pihenni, mikor Emmus alszik?? Pedig hidd el jó!
Jó nézelődést,
Ha gondolod majd írok Kehidáról privit.
8)

Zsu,
Nagyon édes Gergő!
Sok puszi nektek!!!
Köszönjük a képeket!!

Tünde
De jó, tök jó hogy kaptunk új képeket!
Nagyon csínos vagy!
És tényleg jó ez a csíkos cucc!
és milyen nagy már Bene, igazi nagyfiú!!!!Olyan igazi bátyos!!! :wink:
Hol voltatok kakózni?
Ma mi is voltunk, Apa kezéből majdnem kitépte a poharat Lara :lol: , de aztán mondta neki Apa, hogy majd egy év múlva kaphat, de akkor sem Testarossát hanem mást :wink: (mert ezzel foglalkozik, csak most itt nem akarom reklámozni a márkát, de jó)

Györgyi
Gratulálok a fogacskához!!!!
Minden érdekel minket, még az is ami hosszú! :lol:
Mi is az? :wink:

Paklincs
Nagyon jók a képek!!!
Olyan nincs ahol együtt vannak?

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

ancsaboszi

Veronikusz, Kriszta, Heni,
Merre vagytok?
Remélem pihentek Apával!

Rita
kicsit nosztalgiáztam,
és láttam, hogy Te tájékoztattál minket, hogy Masni Máétja megszületett! :wink:
És írtad, hogy milyen jó, hogy Apa is örült,
miért nem ez a gyakori???
Apák nem örülnek?
ez olyan furcsa, és most megakadt rajta a szemem, akkor nem kérdzetem.
Emlékszel még erre? :wink:

puszi

ancsaboszi

Drága, Drága Máté Baba!

Kép

Nagyon, nagyon Boldog születésnapot kívánunk!!!
Sok, sok puszi
Lara Baba és Anyukája

És egy virág és sok puszi a büszke Anyukának! :wink:

Kép

ancsaboszi

Máténak Boldog szülinapot!

Paklincs, nem akarsz bekerülni a táblába??? Tudod, név, születési dátumok, orvos neve, szülésznő, lakhely...

Őszíntén szólva nem akarom megtervezni, mi lesz majd. Eddig is annyi mindenmiatt tudtam már életemben aggódni, aztán másképpen alakult. Pl pont amikor rosszul kezdtem lenni a kicsivel, Bene megtanult egyedül enni. Most megint nem eszik egyedül, de a legkritikusabb, hányingeres-émelygős időben csak oda kellett elé tennem a kaját, és fetrenghettem vissza. Hiába terveztem, hogy nem fog bbakocsizni, most magam miatt kell babakocsival vinni. Szóval részletekbe bele sem gondolok, mert úgyis ott fog eldőlni, hogyan reagál Bene, de jó, hogy van sorstárs, ráadásul pont azonos korkülönbséggel :)

Ancsa, csak a Pólusban voltunk egyszer, de akkoriban, amikor megigértem, vittem a fényképezőgépet magammal. :)

A pólót meg most találtama szekrényemben, nem is terhespóló, csak eszembe jutott, hogy ez hosszabb fazon. :)

mtunde

szép jó reggelt!

Tünde
Igazad van, a sors majd úgyis eldönti, hogy mit kell tegyél!
Előre nem szabad aggódni!

Nagyon jól tetted, hogy szétnéztél a szekrényben.

Azért még kérünk ám képeket.

Hogy vagy ma?

puszi

ancsaboszi

Tünde!
Tetszik ez a pozitív hozzáállás, meglátod minden jól alakul, én mindig mindenen parázok és ez nem jó....
A képek meg szupik! Nem próbáltad Benénél a gyerekkávét? Maci kávé nagyon fincsi az ovisaim imádták :D

Ancsa!
Megköszönném a privis beszámolót ha nem nagy fáradtság neked. Ma éájjel csak 2szer keltünk enni de 3tól forgolódik aztán cumival vissza, tuti nem éhes mert akkor ordítana, nem tudom miért ilyen éber az éjjel 2. felében, de majd beáll remélem...
Ha reggel visszaalszik jöhet a házimunka, mert nem bírom a kupit, ezért nem tudok visszaaludni. De már megszoktam....

Györgyi!
Gratula a 3. fogacskához és a hófordulóhoz is :D

Paklincs!
Remélm egyre jobb lesz a helyzet nálatok, kitartást neked! Édik a képek!

Zsuzsóci!
Ne haragudj hogy elírtam a neved tegnap de már 2ig nem láttam :D
Le a kalappal előtted 3 babócával... hogy bírod?
Remélem hamarosan gyakrabban "engednek" majd gép elé és olvashatjuk a beszámolóidat, ja és Gergő gyönyörű!

Orsi

borsa

Hanna, Steffi, Barbi, Veronikusz... és persze mindenki más merre vagytok!
Gyuzsót nem kérdezem mert ő ide tart Micával :D

Orsi

borsa

Borsa,
és minden héten taliztok Gyuzsóval?

Az tök jó!

puszi

szép napot!

megy a beszámoló

ancsaboszi

Ancsa!
Igen általában minden héten :D

Orsi

borsa

Ja és várom a beszámolót köszönöm! :D

Orsi

borsa

Sziasztok!

Masni, Mattikátoknak nagyon BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!!! :D :D :D
Akinek nagyon örülök, MERCI, végre! Jó látni benneteket, jó olvasni rólatok. :wink:
Üdv Paklincs, és míg el nem felejtem, őszintén gratula, Zsuzsóci. Hogy bírjátok a három gyerkővel? Szépek vagytok... :roll:

Ancsa, köszi az érdeklődést. Az igazság nagyon távol áll mindettől. Költözés még a láthatáron sincs, egyéb gondokkal küszködünk, de túljutunk ezen is.

Benedek igazi csoda nekünk, napról napra meglep bennünket. Szombaton felállt a komódfiókot kihúzva, majd abba kapaszkodva. Tündérbogár. Alvás továbbra is nuku, de ez van. Sajna ott tartunk, hogy már akkor sem igazán alszom, amikor lehetne. Magyarul tök spontán felkelek, és fenn is vagyok 1-2 órákat. Így minimálisra csökkent az alvással töltött órák száma. Már nem is tudom, mit kezdjek ezzel... :shock:

Megyek is hozzá, meg kaja, meg mosogatás, meg egyebek. Puszi mindenkinek.
vbea

Borsa

átküldtem az emil címedre a beszámolót
vagy ide kéred?

ancsaboszi

Eni

ezt szomorúan olvasom!
Sok sok erőt!!!
És remélem minden hamar rendben lesz!!!
sok puszi

és gratulálok Lara első randipartnerének.
őt sosem feledjük el!
:lol:

ancsaboszi

Borsa, macikávét iszik minden reggel :)

mtunde

Hú, sziasztok, meg se próbálok mindenkire reagálni, azaz a legutóbbi bejegyzésekre csak...

Ancsa, Borsa és mindenki, aki még hiányolt, köszi, itt vagyunk, jól vagyunk, Dani még mindig taknyos, asszem kénytelen leszek maximalizálniaz rrszívások számát, szerencsére nem rosszabbodik a nátha, inkább egyre jobb, de még mindig szörcsög...

Ancsa, ment email!

Paklincs, édesek a képek, üdv itt!

Merci, de jó, h jöttél és milyen nagy már a kisfiad, hihetetlen!!! nagyon szépen áll! Dani is elkezdett pár napja most már mindig felállni, nagyon édes, azt bírom a legjobban, amikor a gatyámba kapaszkodva ágaskodik, persze ilyenkor nem merek hirtelen mozdulatokat tenni, nehogy felboruljon... :roll:

Eni, kitartást nektek! remélem, h hamarosan megoldódnak a problémáitok, mesélj ,ha van kedved, meg időd! alvás meg cska jobb lesz előbb-utóbb!

Én lekopogom, de nálunk most már több, mint egy hete megint minden a régi kerékvágásba megy, Dani nem kel éjjel, max. 1x, aminek rendkívül örülök!!!

Tünde, nagyon jó ez a felső, gyönyörű benne a pocid, de az arcod miért maradt le? Na, majd legközelebb! :wink: Szuperanya vagy, meg fogsz bírkózni a két csemetével is valahogy és igazad van, felesleges előre tervezni, mert úgyse úgy fog történni ,ahogy előre eltervezed, az biztos! :D

És végül a legfontosabb, [b]Máténak nagyon boldog szülinapot kíván Dani[/b], na jó, meg én is és ezt üzeni Máténak: ahdlncs,vkjdgh, ami babanyelven gratulációt jelent biztosan!
Kép

KépKép
barimami

Tünde, én is macikávét ittam nagyon minden reggel, kb 10 éves koromig :lol: nagy rajongó voltam!!

KépKép
barimami

Jázminnak boldog hófordulót és gratula a 3. foghoz!! meg se érezte, hogy jön? az tök jóó! (mi még mindig 2nél tartunk :? )

KépKép
barimami

Sziasztok Lányok!

Merci jó hogy jöttél.
Viktor baba még csak most kezd felállni, kisseebb nagyobb sikerrel :lol:
Nagyon ügyes fiad van.
Viktornak nagyon nehezen ost kezd kibújni az első fogacskája.

Nagyon szépek a babák, majd én is teszek fel képeket,ha lesznek.
Elkaptunk valami virust és a Viktornak megy a hasa,úgy-hogy a dokink diétára fogtak a manómat. :cry: :cry: :cry:
Puszi mindenkinek.
V
Kép itt még csak 7hónpos volt
Kép

valentina

Györgyi,

Tényleg!
boldog hóforudlót Jázminnak!!!!
és hogy van????
Képek?

Barbi,
de édes lehet Danca ahogy áll!
Gratulálok hozzá nagyon!!!

Valentina,
Gyógyulást Viktornak.
Nagyon édes a kisfiad!
Boldog Hófordulót Neki!

Lányok mi van Veronikuszékkal???
Zsófi hol van?

Steffi hol csavarogsz az új kocsival?

Heni Ti merre jártok?
Hogy van Durca?

Réka és Vica, már rég voltatok!

Masni még buliztok????

Borsa, Gyuzsó kérünk képeket!

Hanna?

ancsaboszi

köszönet mindenkinek a dicséretért, kedvesek vagytok, én meg nagyon büszke(mármint a gyerköcökre).

Tünde,
nyugodtan pakolj be az adatbázisba, privibe küldjem a hozzávalókat, vagy írjam meg itt?

Kép
Kép
paklincs

itt is jöhetnek:

nicknév, születési éved, lakhely(kerület), gyerekek neve, születési ideje (pontosan), doki neve, szülésznő neve.

mtunde

hát tessék:
Paklincs 1977 Őrbottyán János 2005.02.11. Mészáros-Várnai Gabi
Flóra 2007.07.07. Tóth-Várnai Gabi

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Zsuzsóci,
Szívből gratulálok Gergőhöz! Le a kalappal előtted... Hogy bírod három gyerköccel?

Borsa,
Tök jó, hogy ilyen sűrűn taliztok Gyuzsoékkal!

Tünde,
Bene igazi nagy fiú már! Szép pocid van.

Gabi,
Veletek miújság? Hogy vagytok?

Ancsa,
Te jó ég, Lara mindjárt 9 hónapos!!!! Hogy szalad az idő!
Aranyos vagy hogy hiányolsz. Mostanában kihasználjuk még hogy jó idő van és szinte az egész napot a szabadban töltjük. Rékának 16 foga van és már csak az uccsó 4 rágó fog hiányzik... Persze ez megint megkínozza és hát az éjszakáink sajna nagyon rosszak. :cry: Ami nagy hír, hogy most már intenzíven bilizünk!!! :lol: :lol: Egyre többet kakil bele, sajna a pisiről általában lecsúszunk. (de szerintem már ez is haladás) Egyre többet beszél pl. Ő is imádja a kávét :lol: ami helyett, Ő "kágé-t" mond.

Valaki múltkor írta (bocsi már nem emlékszem :oops: ) hogy mennyire imád otthon lenni és hogy milyen szép korszak ez! Ehhez én is csak csatlakozni tudok! Nagyon nagyon élvezem az anyaságot!!!!!!!!!!!!

mennem kell...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

SZiazstok!

Köszi a köszöntéseket, időm egy szál se, de visszaolvasok, mert akkor megint lemaradok nagyon...

Ancsa
Képek lesznek, emint lesz időm. :lol: AMúg yminden ok, csak tegnap főztem, vasaltam, mostam, ésm ég van egy Jázmin is. :D :D Na de mindenki így van ezzel. :lol:

Barbi

Hál istennek nem érezzük meg, talán napközben nyűgibb, de az alvás nagyon ok. Minden reggel kelteni kell a kisasszonyt. :D Ja és a babakocsit valahogy nehezrn viseli az elmúlt két-három napban. elunja magát és ki akar szállni, vagy én nem tudom, úgyhogy most játékokkal megyünk sétálni. Most a Hajógyárin voltunk, iszonyat jó játszótér van, bár még Jázmin kicsi hozzá, de nemsokára nagyon tuti lesz. :lol: :lol:

Képzeljétek tönkrement a chicco cumifejünk és sehol a városbannem kaptam olya, a chicco megszüntette. Na kíváncsi leszek este megeszi-e a kisasszony belőle a kaját. Rászoktatnak, aztán megszüntetik. :twisted:

Kép
gyorgyi33

Húha, nincs valami nagy forgalom!

Ancsa

Na most lett időm. :D

Kép 10 hónapos lettem...

Kép Megyünk sétálni!!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Nem tudtamfeljönni :evil: :evil:
amikor meg sikerült akkor meg írni nem tudtam,mert nem volt ez a kis ablak az alján :evil:
Amúgy is nyügös vagyok. Fogorvosnál voltam. Gyökértömés,csiszolás... nem folytatom. Fáááááj :cry:

Merci, de jó rólad is hallani végre!!! Mekkora már a pici fiú :D :D

ANcsa! írtam mailt.

Györgyi! Nagyon szép Jázmin!!! :D :D Azok a szép barna szemek....sok fiút fog még megbabonázni... :D :D

Vica! Jó,hogy te is jöttél. Puszilom Rékát és Ricsit is.No meg Téged :D
Remélem jól vagytok!!

Kriszta?Brigik?Emano?CAncan???
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: