A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Kép
babarozsa

Sziasztok csajokKép

Megnéztem a mammystic hálóingjét. Jól néz ki, de legalább kettő kéne belőle.
Én azon is gondolkozom,hogy csak az első egy- két napban leszek hálóingben, aztán valami itthoni cuccban. Mert nem szeretnék ott az előtérben meghalós cuccban üldögélni ha jönnek a rokonyok!Kép Meg a bokám is olyan gusztustalan.Kép Elvégre nem betegek leszünk, csak friss anyukák. (aztán lehet, hogy majd örülök, hogy élek, nem még, hogy divatozzak isKép)

Gigi

KépKép
gigi28

en is ugy gondoltam, hogy valamilyen szabadido ruhat is veszek, legalabbis nadragot

Kép
babarozsa

Nem akarlak Titeket elkeseriteni, de nekem a 40. heten jelentek meg a csikok a pocakomon (baba 41.-en szuletett). Hirtelen es irto sok. Mondjuk egyaltalan nem kentem semmivel. Mostmar igyekszem (az Avent olajat valasztottam, szerintem a bimbovedo kremuk is nagyon jo). Majdnem megusztam ...

Ja, igen, mintha a mellemen is lenne csik, de az csak egy pici, meg a combomon, azok meg alig latszanak, szoval csak a pocakon veszes.

Szerintem olyan ruhat vegyetek fel, ami kenyelmes es jol erzitek magatokat benne. En vettem ket haloinget a kinaiban (tenyleg tul rovid a gombolos resz), de csak az elso ket napban hordtam, aztan mar sortban es ujjatlan poloban voltam (nyar volt). Amikor kimentem a tarsalgoba, akkor azert felvettem a kontost. Egyebkent a haloingeket utalom, itthon poloban alszom. Senki nem fog ratok szolni, hogy nem haloingben vagytok, es a gatsebet is csak egyszer neztek meg a szules utan, szoval nyugodtan vegyetek fel szabadidonadragot, nem kell majd oltozkodnotok. Nekem a haloingtol meg inkabb olyan erzesem volt, hogy jajkorhazbakerultemaligvanszorgokmileszvelem.
Pedig nem betegseg miatt lesztek ott, szoval csak kenyelmesen oltozzetek, ahogy otthon, mar attol jobban erzitek majd magatokat.
moosejaw

Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysense legzesfigyelo joval aron alul, kerem irjon a emduan@yahoo.com e-mail cimre.
Udv
Emduan
emduan

Moosejaw !
SZép hosszú szavakat ismersz. :D
Szóval menjünk kényelmesbe. Ez jó, de gombok híjján hogy szoptatunk? Kibújunk és kész? Gondolom, úgyse akkor, amikor ott tolong a lakosság apraja-nagyja, nem? Ha meg egy másik kismama lát, na bumm, legalább majd jól irígykedik, milyen szépek is vagyunk, nem?? Kép
Nekem pl. van egy írtó kényelmes aranyos pizsim, akkor lehet, h amellett döntök. Bár még ráérek, van vagy 10 hetem..

Emduan, szerintem próbálkozz a keres-kínál témánál, hátha ott hamarabb elkel a portéka. Kép

Sziasztok, megyek a 6.adag vasamért...Kép
neet(30)
neet

Bocsi, kimaradt. Találkozott már más is a fogínyvérzéssel így a végefelé, ugye? Mi a teendő? Fogdoki, vagy valami kenegetős, ecsetelős vacak a patikárustól???
Köszi: neet
neet

Neet

Nekem néha van fogínyvérzésem. De csak akkor ha jobban megsíkálom fogmosás közben. De magától elmúlik.

Gigi

KépKép
gigi28

sziasztok régenlátottak! Kép
vagyis csak ti láttatok régen engem, mert én azért olvasgattam, csak kicsit már kikészít, hogy "még mindig semmi", ezért nem nagyon szólok bele a pocakos témákba. azért csak elámultam, hogy hogy telnek a hetek, biztos gömbölyödtök szépen! Kép
a hálóing témához egy személyes tapasztalat: én legjobban egy szál betétben tudtam szoptatni, annyira küzdöttem így is az "elemekkel", hogy minden más zavart. a szobába meg amúgy sem jöhetnek be látogatók, úgyhogy nem kell szégyellősködni!
neet! egy kérdés, amit lehet, hogy már föltettem, csak nem emlékszem a válaszra, te hová, kihez jársz terhesgondozásra? csak merthogy nincs fogadott dokid... a Bártfaiban voltam körülnézni egyik nap, de semmi rendelési időt nem láttam kifüggesztve Kép
Ági
kajamán

Neet, 1 es 2 agyas kortermek vannak, tehat vagy tokegyedul vagy a babaddal, vagy egy masik mama szoptat melletted. Latogatok nem johetnek be, babat meg nem viheted ki, tehat senki nem fog latni, nyugodtan nekivetkozhetsz.

Kajaman, engem meg az a hulye szoptatos melltarto is zavar, nem is hordom, kar volt kettot is vennem. Megsporolhattam volna egy rakat penzt ezzel a sok folos szoptatos cuccal (2 melltarto, 2 haloing, spec parna, eldobhato melltartobetet, moshato melltartobetet, tejgyujto kagylo, mellszivo hulye fagyaszthato zacskokkal). Csak azt a muanyag bimbovedot meg a bimbovedo kremet hasznalom, semmi mast.
moosejaw

Szia Kajamán!

Moosejaw!
Akkor mellszívót nem is érdemes venni? Vagy azért a biztonság kedvéért szükséges?

Neet!
Nekem minden fogmosásnál vérzik az ínyem, ha erre gondolsz! Azt olvastam, hogy előfordul a terhesség alatt és annál jobban kell sikálni!

Ildi (23)
ildi76

Ildi,
Mellszívó: szerintem dönts el, hogy milyet szeretnél, de ne vedd meg mert lehet, hogy nem lesz rá szükséged és felesleges kidobni a pénzt, ha meg kell akkor a családból valaki megveszi. Én a hazajövetel utáni 4. napon vettem meg, mert nekünk szükségünk van rá.
zsebi2004

Sziasztok!

A szoptatásra szerintem azért jó felkészülni, de extra cuccok feleslegesek. Az úgyis csak a gyakorlatban fog kiderülni, hogy gond nélkül, simán szoptatsz és literszám rakod el a lefejt tejet, vagy éppen csak elég, avagy végigkínlódsz pár hónapot. Én a szoptatós melltartót nagyon szeretem, azóta is csak azt hordom - tiszta pamut, puha, kényelmes, s amilyen strapabíró, szerintem megéri az árát.
A mellszívón már elgondolkozhatsz, lehet kézzel is fejni, és van, akinek abszolút nem kell fejni, mert a baba megeszik mindent. De ez megint csak később derül ki.. Bimbóvédővel vagy hajlandó szopni a gyerek, vagy nem; a bimbóvédő krém talán a legbiztosabb, hogy az elején szükséged lesz rá, nagyon érzékeny tud lenni a mellbimbó. Aztán a többi extrát(szoptatós hálóing, szoptatós párna etc.) nyugodtan felejtsd el. Én szerintem 500 forintos kockás ingben fogok szoptatni Kép de a pólót is tök jól fel lehet húzni, vagy félig kibújni belőle Kép

Neet, a fogínyvérzés, meg a gyakoribb orrvérzés is előfordul ilyenkor, egyszerűen érzékenyebb a nyálkahártya. Sok mindent nem lehet kezdeni vele, szülés után ez is el fog múlni.

Üdv mindenkinek,
Soosoo
soosoo

Sziasztok!
ritkán írok ide, mert már "régen " szültem itt, de időnként olvasgatlak Benneteket!

Szoptatás és felkészülés:
azért elég nagy biznisz kismamáknak való kütyüket, ruhákat gyártani ám Kép
nekem van 3 szép gyerekem, szoptattam összesen 43 hónapig, szóval nem kis időt Kép
az elsőnél még megvettem a lekapcsolható ingyom- bingyomokkal ellátott cicifixet, kár volt, a csatja elrozsdállt két hónap alatt, és ugyanúgy használtam csak, mit a "terhességi" cicitartót: szopi előtt felhúztam... nem votl elég kezem csatolgatni ide -oda :o
hálóingnek a kórházba a kínai tök jó, esetleg egy "gála" ha jönnek a látogatók, bár akkor meg köntös van az emberen...de nem szabad meglepődni ha kimoshatatlanul véres lesz, és lehet kidobni Kép

bimbóvédő sosem kellett, mellszívóból meg az 1000 Ft os kézi használtam, volt idő amikor napi 1 litert tudtam vele lefejni, szóval ez is cici és mamafüggő, nekem bejött. Kép
(úgy fejtem ahogy anyámtól láttam: egyik kezével a vákuumos harang gumigombócát fogja, másikkal "kézzel feji " a tejet kifelé....

Szvsz nem érdemes előre megvenni ezeket a dolgokat.
Mellszívót adnak kölcsön a kórházban (gépit) megnézheted bejön-e Neked. Ha tetszik, meg is vásárolhatod.
Bimbóvédő, kézi mellszívó lenn a gyógyászati segédeszközboltban volt anno kapható, a büfé mellett, a család vagy Te megveheted amikor felmerül rá az igény.
kis kenceficéket kap az ember az ajándékcsomagban is, bár egy tubus Neogranormon vagy hasonló valószínűleg mindenképpen kell, de a patikában is megvehető a kórház területén.
Cici mérete a tej megérkezésekor még sokkal nagyobb mint ami lesz mire beáll a tejtermelés, sztem a legcélszerűbb a tágulékony pamut, főzhető melltartót használni az első napokban aztán majd később beruházni többre , ha nem jó az addigi méret.
Melltartóbetét valószínűleg fog kelleni.

Szoptatós párna: ugye kinek mekkora a lakása Kép de rögtönözni is lehet, csinosan összekötött plédekből, és ha elengedhetetlennek érzed, még mindig meg lehet venni később Kép

Ügyesen, önbizalommalKép
csicser
csicser

sziasztok kismamik!

látom, az olajos téma sokakat felvillanyozott Kép
tök igazatok van, mert a többezer forintos "bőrfeszesítő zselé" pont annyit ért, mint halottnak a csók. bár érdekes mód és szerencsére nem csíkos lettem, csak gusztustalan véraláfutásos, hihi. olyan a sejhajom, mint egy borvirágos orr :o) De sebaj, majd kinövöm!
A hasimat meg egyszerű bioboltos natúr (Aromax)mandulaolajjal kencézem, és a babus is iszonyúan élvezi! nagyon kevés fogy belőle, pedig minden este külön program az olajozás (még a papa is beszáll Kép). de legalább jut majd a babamasszázsra is - most azt tanulgatom, még csak könyvből és elméletben, de nagyon tetszik, és alig várom, hogy kipróbálhassuk Kép

a fogínyvérzésre - nekem is volt - használt némi fincsi kis szájvízes öblögetés. de elmentem a fogorvosomhoz is, és ő elmagyarázta, hogy nagy különbség van aközött, hogy egy helyen vérzik mindig, vagy hogy nagyjából az egész mindenütt vérzik. előbbi meglehet, hogy egy időközben kilyukadt fog miatt van, és ha betömik, meg is szűnik a vérzés, míg utóbbi már lehet fogínygyulladás is - ami ugye másállapotban előfordul. az öblögetés jó rá, meg azért nem árt megnézetni se. az erősebb sikálást senkinek se ajánlom, attól szerintem csak jobban begyullad.

Moosejaw, hol tartatok a kézi fejéssel? találkoztál az LLL-es nőcivel? segített?

Ki jön tornázni?

votiv (31)

votiv 8)
votiv

Ja még annyit hogy csíkjaim sincsenek, 3 terheség után Kép pedig az elsővel 20, a másodiknál 17 kiló plusz volt rajtam (főleg víz) de megúsztuk!
ALkat kérdés, bár a krémezés /olajozás nagyon fincsi program tud lenni Kép
csicser

Ildi, ez nehez kerdes. Ahogy Zsebi mama irta, megveszitek, ha kelleni fog (en kepes vagyok mindent osszevasarolni, hatha kelleni fog alapon, plane, ha eppen valami akcio van). Egyebkent nekem az a bajom ezzel az egesz szoptatas dologgal, hogy csupa ellentmondas:
1, allitolag a baba igenyeitol fugg a tejtermeles, ha sokat eszik, sokat termel a szervezeted, ha keves fogy, akkor kevesebbet. (Ergo a fejessel is noveled a mennyiseget.)
2, Viszont ha nem fejed ki a baba utan, akkor begyulladhat attol, ami benne maradt.
Nem ertem, igy hogy apadhat el barkinek is a teje szep lassan, problemamentesen,, mindenkinek be kene, hogy gyulladjon a melle elvalasztasnal, nem?

Votiv, holnap reggel jon az LLL-es tanacsado, majd megirom, mi sikerult.
moosejaw

A 2. pont nem igaz Kép maximum az első hetekben.
később már egyáltalán nincs így.
csicser

Sziasztok !
Én is csatlakoznék a Szt. Imrés csapathoz Kép
Ma vagyok 11 hetes, dokim : Kocsis Éva .
A szoptatós témához még nem igazán tudok hozzászólni , de figyelmesen olvaslak titeket ! Kép

Kép
Kép
greenolive

Csicser, akkor szerinted mitol gyullad be? Nekem mind a ketszer azt mondtak, hogy azert volt, mert nem fejtem. Bar majd holnap talan okosabb leszek.

Ja, es a zenes korgforgo is felesleges a kisagyra Kép
moosejaw

Greenolive, üdv a klubban! Kép

Gigi, a fogínyvérzés "csak" kb 3 helyen jelentkezett eddig, pont mióta nem szedek magzatvédőt, lehet, h visszatérek rá. Doki mondta h hagyjam, az intravénás vas és a folsav szerinte elég.

Kajamán, én egy sima otiba vagy mibe járok terhesgondozásra, oda, ahol a dokim is van, de nem nála szülök, mert ő Péterfy-s és épp nyugdíjba vonul és egyébként se. Ez különben a BLESZ (Belváros-Lipótváros Eg.ügyi Szolg.) a Hercegprímás u-ban, a dokim meg Falkai Antal, a terhesgondozós néni nevét meg nem tudom. (Ő ex-szülésznő a SztImréből!) Marha kultúrált az egész, mintha magánrendelő lenne, időpontra hívnak, mindennel mindenkivel meg vagyok elégedve, kedvesek, értik a dolgukat, ja és ingyé van. Kép)

Moosejaw, Votiv, Csicser, Soosoo és a többiek!
Örülök, h itt nem a reklámdömpingnek bedőlt nénikkel találkozom. Kép Szóval van egy rakás hülyeség, amit sajnos bizonyos kereskedők (mind?) képesek eladni szegény terhes nőciknek, azzal a dumával, h enélkül aztán nem élet az élet. Lásd speckó párna, cicifix és társaik. Nekem marha mákom van, mert nem csak hogy spúr vagyok, de a körülöttem levő emberek is tök értelmesen állnak a dolgokhoz (doki, védőnéni, stb), és ha véletlen meginognék, rögtön lebeszélnek bármi idiótaság megvételéről. ÉLJENEK! Kép

Holnap megyek épp terhesgondozásra, majd akkor rákérdezek erre a fogas kérdésre (íny), vagy fogdoki lesz, vagy csak veszek valamit a patikában, vagy majd eldől. Remélem, nem hagytam ki senkit, olyan rendik vagytok, h ennyien írtatok! Ha mégis kimaradt valaki, bocsi, de már így is regényt írtam...
pusz: neet(30)
neet

Moose: a jóisten tudja, szerintem a gyerek ráköpköd bacikat.... nekem besgyulladt ha fejtem ha nem, illetve az amikro a kórházban szó szeritn egy litereket adtam le a koraszülöttosztályra (két félliteres söröskriglit :o nem itt) és hazadobtak a 9. napon, otthon meg egyedül maradtam a koraszülöttel plusz a "nagy kétévessel" pisilni sem volt időm, nemhogy fejni... na akkor biztos hogy rosszat tett a fejés hiánya....

a lll majd tutibbat mond, én csak arról szóltam hogy az első heteket kivéve már biztos nem kell kifejni, akkor már nem gyullad be, elválasztáskor sem.
Az első hónapok kérdése részemről nyitott, én nem tudtam megoldani Kép

majd mesélj, mit mondott a szakértő! Kép
csicser

Sziasztok!

Babarozsa, Ildi, voltatok vegul relaxon? En ma reggel elmentem, es nem bantam meg. Csupa jo dolgokat "tanulunk". Ha fel birok kelni, ezentul is el fogok jarni Kép

Manos! Kedden voltal eloadason? Rengetegen voltak, hiaba neztem korul, nem lattalak.

Votiv! A babamasszazsrol melyik konyvben lehet olvasni?
Koszi, Fibi

KépKép
fibi

Tkp nem mondta, mitol gyulladhattam be. Azt viszont igen, hogy a lanykam rossz technikaval szopik (cumizavar), ragja a cicim. Bimbovedovel ez fel sem tunt, igy anelkul viszont irtora faj, meg kell ot tanitani a helyes mukodesre. Meg a pozicionk sem megfelelo. Es nem kell fejnem, az tenyleg csak a tejtermeles novelesere jo.

Fibi meselj a relaxrol kerlek. Sajnos en nem tudtam kiprobalni anno. Az is erdekelne, hogy ez csak kimondottan a szulesre felkeszito, vagy valami altalanosabb (mert akkor megis elmennek, a szoptatason ui. tok sokat stresszelek).

Öö... meggondoltam, a zenelo korforgo lehet, hogy megsem felesleges. A koldoktapasz viszont az volt.
moosejaw

Sziasztok!
Köszi az infókat a felesleges-nem felesleges dolgokról, mellszívóról stb! Bár nekem még odébb van a vásárolgatás, azért nem árt informálódni!
Én egyébként úgy tudom, hogy nagyon különbözőek az árak a baba-áruházakban!
Tudtok valami olcsó, de jó helyet???

Fibi!
Volt valami érdekes kérdés az előadás végén? Szegény férjem rosszul lett a melegtől,így nem vártam meg a végét, utána mentem! Nem semmi, hogy mennnyien voltak, tarthatnák gyakrabban azokat a témákat, ahol ilyen nagy az érdeklődés! Előtte tornán is szinte már az asztal tetején is tornáztak, annyian voltunk!
Igazából én új dolgokat nem tudtam meg, amiről szó volt, az már elhangzott más előadáson is!

Fibi! Engem is nagyon érdekel, hogy zajlott a relax! Nagyon akartam menni, de múlt héten is a relax előtt éjjel, meg most is, pont semmit nem tudtam aludni éjszaka. Olyankor meg hajlamos vagyok ájuldozni, ha fáradtan megyek v.hova, úgyhogy nem kockáztattam!

Sziasztok!
Ildi(23)
ildi76

Fibi:
nem voltam, sajna suru volt a program reggel

miket tanultatok?Kép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Az elmúlt napokban eléggé összecsaptak a hullámok a fejem felett. Kedden jól meg is hajtottam magam, elcsúsztam időben, így nem értünk oda az előadásra. Mire haza értünk rosszul is lettem, pedig ez eddig nem volt rám jellemző. Én voltam az erősség és tartász mintapéldánya. De tegnap este kikészültem, annyira fájt a hasam, hogy csak feküdni (fetrendeni) bírtam. Mára jobb, de nem múlt el teljesen. Lehet most nő a pocakom is. Még mindig azt mondják, milyen kicsi a hasam, hát nekem ez is elég, és még milyen lesz!
Holnap megyünk 4D-s UH-ra, biztos érdekes leszKép
Most már én is ki leszek írva, felhagyok a munkával. Ha kipihentem magam megyek relaxációra is, meg az összes többi foglalkozásra is.
Ildi, csütörtökön nem megyek az intimtornára, de jövő hétfőn már biztosan.
Tényleg mi volt az előadáson? Fibi, érdekes volt?
A jövő héten is lesz valamilyen előadás.
Másik dolog, úgy tűnik szivárog némi előtejemKép) Ez lehetséges ilyen korban? 28. hét. Moosejaw? Csicser? Ti már tapasztaltabbak emlékeztek ilyesmire?
Manós
manós

Manós: igen, volt valamennyi Kép kismanó készíti a "konyhát " a hormonokkal Kép
csicser

Szia ManósKép

A túlhajtással azért csak vigyázzál. Nekem is volt olyan, hogy nagyon fájt oldalt a hasam, menni alig bírtam, persze bementem a dokihoz és mondta,hogy csak a méhszalagok húzódnak.
Előtej meg simán lehet, van akinek már jóval hamarabb is megindúl.

Gigi

KépKép
gigi28

látom, megint van pezsgés! Kép bár már én is pezseghetnék! Kép
neet, köszi az infót, bár ez sajna nem sokat segített rajtam. azt hiszem, ha oda jutunk, csak bemegyek valakihez, és kész. talán már kicsit túlspiráztam a dolgot...
moose, a cicibegyulladás nem akkor van, mikor a baba nem mindenhonnan szívja ki a tejet (vagy mert túl sok van, vagy mert még kicsi hozzá),és ezért "bedugulnak" a tejcsatornák? mert én ezt így képzeltem, de személyes tapasztalatom nincs. (én mániákus fejő voltam, 9 hónapig fejtem, mert stresszeltem, hogy nem elég a tejem, kicsit hibáztatom emiatt a védőnénit, mert állandóan azzal szekált, hogy nem gyarapszik a gyerek, és folyton a fejünk fölött lebegett a tápszer)

kicsit irigykedem rátok, ezért most rossz lett a kedvem, úgyhogy megyek. pedig ma vettem egy téli kismama szoknyát is, remélem, azért fogom tudni hordani!
na sziasztok!
Ági
kajamán

moosejaw! és megtanított az lll-es néni kézzel fejni?
kajamán

Sziasztok!
Szia Manós!
Nem örülök, hogy nem voltál jól, mostmár pihenj sokat, hogy otthon vagy! Ha tudod tedd majd fel a 4D-s képeket, reméljük a babóca megmutatja majd magát! Én is tervezem, hogy felteszem őket, de amíg nincs meg az amnio eredménye, addig babonából nem akarom feltenni! Elmondom majd mi volt az intimtornán! Nem hiszem, hogy túl sok újdonságot veszünk!
Kajamán!
Ne keseredj el! Reméljük nemsokára Te is együtt aggodalmaskodhatsz velünk! Kép Neked már ugye van egy gyerkőcöd! Jól tudom? Mennyi idős? Mesélj róla!

Vigyázzatok magatokra!
Szió
Ildi
ildi76

Sziasztok!
December 3-ra vagyok kiírva és én is Szt. Imrés vagyok. Szívesen találkoznék olyan "sorstársakkal", akik szintén e dátum környékére várják babájukat - tehát november utolsó és december első napjaira - hátha összefutunk majd a kórházba alapon... Jó lenne személyesen is tapasztalatot cserélni a kórházzal kapcsolatos kérdésekről és megismerni egymást, hátha tényleg egy időben töltjük bent azt a néhány napot.
Légyszi jelentkezzen az, akit érdekelne. E-mail címem a kiss.melinda@malev.hu
Üdvözlettel,
Mazs
mazsolka

Manos, nekem nem volt ilyen elotej szivargas, de a baratnemnek igen. Normalis, ahogy a tobbiek is irtak.

Kajaman, nem tanitott meg kezzel fejni, mert azt mondta nem muszaj (csak ha novelni akarom a mennyiseget), ugyhogy akkor en nem is akarok/fogok.

Fibi, mar mindenki nagyon varja a reszletes beszamolot a relaxrol! Hol csavarogsz? Kép
moosejaw

Sziasztok!
Hát megvagyunkKép Mindenki mondja milyen kicsi a hasam, de szerencsére a babára ez nem igaz. Kb. 1200 g, talán picit kevesebb lehet, de hosszú mint az apukája és kisfiú. Ő lesz Benedek, nekünk csak Benő. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Praxis rendelőt, ez most nem reklám, de mivel nekem ismerősök is nem ajánlották a másik 4D-s helyeket és mi ezért kapásból ide jöttünk, nem is bántuk meg.
Köszi a megnyugtatást a tejjel kapcsolatban, bár pl. ma nem jött. Attól tartok a kissrácunk nagy kajás leszKép)
Azt hiszem könyvekről még nem beszéltünk. Képzeljétek én még semmilyen könyvet nem vásároltam. Nem vettem kismamakönyvet se. Talán most már kellene valamilyen csecsemős könyvet vásárolnom. Esetleg tudtok ajánlani? Igaz nézegettem már, de olyan áruk van, hogy nem szeretnék 3-4-et összevásárolni belőlük, hanem csak 1-et amit tényleg tudok is használni.
Ma rossz idő van, nem vártam egyáltalán az őszt, de mi lesz majd télen?Kép))
Manós
manós

Manos, en kineztem a konyvesboltban, aztan a www.alexandra.hu -n rendeltem meg a konyveket, mert igy mindegyik 15 %-al olcsobb volt. (Neztem a tobbi helyet is - Libri, Fokusz, Konyvklub -, de messze ez a legkedvezobb ar.) En szeretem az olyan gazdagon illusztralt konyveket, mint pl. Kismamak nagykonyve, Picik es kicsik, de leghasznosabbnak megis A suttogo titkai I., meg A doktor neni konyve bizonyultak. Mar alig varom a suttogo masodik reszet, ugy tudom most a hetekben jelenik meg. Milyen tipusu konyvre gondoltal? Egyebkent a korhazi ajandekcsomagban is kaptok egy kis fuzetket a csecsemogondozasrol (mint a varandos mama csomagban volt a terhessegrol), de az nagyon kis minimalis valami.

Fibi!?
moosejaw

Ja, es kispapa odaig van a boldogsagtol, hogy sracotok lesz? Minden apa arra vagyik.

Rajottem, jobb is, ha csak egy konyvet veszel, mert mindegyik mast ir, mint ahogy mindenki mast fog tanacsolni ugyanabban a temaban, csak teljesen osszezavarjak az embert.

Egyebkent nagyon ellentmondasos velemenyeket olvastam Benjamin Spock csecsemogondozos konyverol. Ti ismeritek? Mondjuk eleg regi darab, de nemreg nyomtak ujra. Ami szinten regi, de nekem tetszett Miriam Stoppard Babakonyv-e.

A tobbiektol bocs, hogy annyira off voltunk.
moosejaw

Moosejaw, nálunk a kispapa nem határozott még, de mintha lányt várna... ki érti ezt? Én is azt hittem, mind fiút akarna. Kép

Mazsolka, én dec.4-5 körül vagyok kiírva, lehet, h akkor találkozunk? Mennék én mindig a H-ba ea-ra meg tornázni, de mindig összejön valami, vagy elalszom, szóval eddig egy összefoglaláson voltam, és kész.

Nekem a kismamák és kisbabák egészségkönyve van meg, meg pár kisebb füzetecske, de már ezek is rohadtul ellentmondanak egymásnak, úgyhogy többet be se szerzek. Viszont ha jót akartok nevetni, ajánlom a "Hurrá terhes vagyok!" c. angol irományt (vagy amcsi??), na az viccesen leírja az egész dolog oldalát onnan nézve, h mi a mítosz, és mi ehhez képest a valóság. Ismeritek? Ez az egy könyv többet segített, mint az összes többi. Ja, és a "Hoppá, baba született", azt egy tacsi szemszögéből írják, nagyon édes. Kép)
Most már nem is offtopic, ha ennyit írunk erről. Kép
neet(30)
neet

Moosejaw,
Igazából mi lányt gyártottunkKép) De mégis így sikerült, és örülünk, hogy ilyen kis szépecske. Majd a második csajszi leszKép Bár ki tudja, a férjemék fiúk, mármint egy bátyja van, nekem öcsém. Majd kipróbáljuk a lányos praktikákat, mikor hogyan boruljunk összeKép) Amúgy kispapi odáig van, mert nagyon tetszik neki a baba arcocskájaKép És az a lényeg, hogy a jövevénynek örülünkKép
Anyukámnak a régi Csecsemőápolás és gyermeknevelés c. könyv van meg, de azt mondja nem jó, Ő nem tudta használni. Én is inkább képes ábrás magyarázó könyvre gondoltam, ami a baba megszletésétől legalább 3 éves koráig segít a nevelésben. Leírja a betegségeket, oltásokat, ápolást, etetést, praktikus tanácsokat ad. Hallottam én is a Suttogós könyvről, azt hiszem beszerzem.
Neet, én a Szécsi Noémi A kismamma naplója c. könyvét olvastam, sőt a férjem is és neki is nagyon tetszett. Sőt ez azért is jó volt, mert amiket én panaszkodtam, mit érzek mi van velem, mi történik éppen velünk mástól is hallotta, olvasta és hihetőbbnek tűnt neki. Na nem azért, mert nekem nem hiszi el, inkább azt gondolhatta magába csak én kényeskedek vagy ilyesmi.
Igazából nekem a kedvenc színem a kék, most kiélhetem magam, mégis egy kislány furán nézett volna ki kékbenKép
Mazsolka én dec. 18-ra, de bármi történhetKép Lehet a Télapó fogja meghozni Benőt.
Manós
manós

Sziasztok!

Tapasztalt előadásrajároktól kérdezném,hogy mikor van a közeljövőben szülőszoba látogatás?Lehet,hogy béna vagyok de nekem nem derült ki egyértelműen a kórház honlapján.
Köszi előre is információt:

Jucus
20170114224602

Jucusmamus!
Tudtommal a csütörtöki kismama-klubban lehet szülőszobát nézni, meg van egy előadás (talán a rooming-in, baba-mama szoba?) ahol megmutatják. De ha valaki pontosabbat tud, az írjon, mert én is benéznék már egyszer...
Kép
neet
neet

Sziasztok! Neet, Manós, akkor lehet, hogy tényleg összefutunk. Ha gondoljátok valamikor majd találkozhatnánk. Mi is járunk előadásokra, bár már majdnem mindet meghallgattuk. Még talán 1-2 van hátra. Tegnap elmentünk egy baba-mama klubra, ahol én naív azt hittem a babaápolást mutatják meg. Erre az egész fél órás volt, tul.képpen ismertető hangzott el a kórházban történő babaápolásról és kérdéseket lehetett feltenni. Ennyi. Lehet, hogy én értettem félre valamit?
A Suttogó tényleg nagyon szuper könyv. Terhességről még az Egészséges nő szeretnék maradni-ból lehet sokat tanulni, de babanevelős könyv cím nekem is kéne..
Üdv.
Mazs
mazsolka

Jucus, en vegigultem mindegyik eloadast, de egyiknel sem akartak megmutatni, csak a kismama klub alkalmaval (minden honap masodik csutortoken, du. 5,, A epulet IV. emeleti tanacsterem).

Manos, en az alabbi konyveken szakadtam meg a nevetestol:

Frank Mungeam: Kispapakönyv
Szily Laszlo: Kitolas (Kalauz leendo apaknak)
Willy Breinholst: Apak kezikonyve
dr. Patik Laszlo: Apas szules es egyeb viszontagsagaim hiteles tortenete

Sajnos a parommal meg nem sikerult egyet sem elolvastatni, pedig mind kispapa szerzo tollabol van, irto muris es (sajnos) egy-ket ora alatt be lehet falni.
moosejaw

Mazs, tenyleg ennyi volt csak? Pedig azt irtak rola a tajekoztatoban, hogy babakat is lehet vinni. Akkor jo, hogy azt eddig kihagytam, minek rangattam volna el a bebim, ha csak arrol nyifognak, mit nem csinaltak, amig bent voltunk. Tkp. mar nem is csodalkozom rajtuk.

Fibi! Hol vagy mar? Varjuk a relax beszamolot!!
moosejaw

Sziasztok!

Fibi, a babamasszázsos könyv Vimala McClure: Babamasszázs - Gondos szülők kézikönyve (Kép). Szerintem bármelyik Libriben vagy Alexandrában megtalálod, úgy vettem észre, nagyon népszerű.
tényleg jópofa könyv, a maszizásokhoz még mondókák is vannak. a gyakorlatok egyszerűek, és biztos jól jönnek majd, pl. hogy hogyan simogasd a babád hasát, ha szélgörcse van.

no de azért, mert ennyi szakirodalmat olvasunk össze, még bízzunk az ösztöneinkben is! szerencsére a párom elég józan ilyen tekintetben, és mindig az önbizalmamra próbál hatni, ha látja, hogy kezdenék aggódni, mert a sok (és legtöbbször ellentétes) infótól elbizonytalanodom. ja, és aszondja, kidobja a könyveket az ablakon... Kép

Manós, ne izgulj az előtej miatt, inkább örülj neki. nekem már félidőben folyton csordogált, és azóta se hagyja abba. ez beüzemeli a tejcsatornákat, és a babona szerint majd a szoptatáshoz is sok tejed lesz!

Kedden velünk is nagy dolgok történtek, végre megfordult a baba! csak azt vettem észre, hogy mintha ki akarná lyukasztani a hasamat, úgy böködött. szerda délelőtt a doki azzal kezdte, hogy kezdjek lelkiekben készülni a császárra, mert lassan (a 33. hét után) már nem lesz nagyon helye megfordulni. aztán megvizsgált, és mondta, hogy mintha meghallotta volna, mert már a feje tetejére állt! nagyon megkönnyebbültem, azóta szinte szárnyalok, és csak vigyorgok, mint a tök.

üdv Mazsi, mi nov 28-ra vagyunk időzítve, de a kisfiam nem siet el semmit. jóval a félidő után mozdult meg, szinte az utolsó pillanatban fordult, úgyhogy lehet, hogy még a télapó is megelőzi Kép

szép és panaszmentes napokat mindenkinek!

Votiv (32)

votiv 8)
votiv

Egyebkent ez a kedvenc konyvem: Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol
Nagyon alapos, mindent megtalaltok benne a varandossagrol, szulesrol, gyermekagyrol es meg a szoptatasrol is ir. Es tele van homeopatias izekkel is, illoolajok, gyogynovenyek stb., ha szeretitek az ilyesmit. Votiv, az is benne van, hogyan lehet megforditani a babat Kép De szerencsere Neked mar sikerult.
Sajnos bebeimenedzseles temaban meg nem talaltam olyan konyvet, ami ennyire tokeletes lenne, mint ez. Ott hat-nyolcbol lehetne osszeallitani egy valamirevalot.
moosejaw

azt ismerem, tenyleg jo, csak kar, hogy magyarorszagon nem annyira elterjedt a homeopatia

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Én nem terveztem, hogy bevásárolok könyvekből, a csecsemőgondozást, pelenkázást stb megtanulja az ember a kórházban, meg ha van a családban segítség - gondolom! De most annyi jó címet soroltatok fel, hogy megnézek majd egyet-kettőt ezek közül a könyvek közül!
Én A Terhesség mindentudó nagykönyvét vettem meg még korábban - szerintem nagyon jó, meg most a második részét, A babaápolás mindentudó nagykönyvét, az viszont, most látom, hogy beleolvasgattam, kutya fülét sem ér!
Egyébként én sem tudom rávenni a férjemet, hogy bármit is elolvasson, viszont zokszó nélkül jön velem az előadásokra és már fejlődik, úgyhogy egy szót sem szólhatok!

Manós!
Az e-mail címed céges vagy otthoni??? Megkapod, ha írok rá?

Ildi(23)
ildi76

Ildi!
Akkor te már haladsz. Kép)
Az én férjem ugyan eljött az előadásra, azaz elvitt, de megvárt a parkolóban... Hát igen. Kép
Viszont vett finomságokat időközben, mert tudta, h a végére megéhezem. (1 teljes óra kaja nélkül??)
Jó olvasgatást Mindenkinek a könyvekhez!
neet
neet

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol lehet kapni a következő könyveket, mert én sehol nem találom őket?:
Lelki köldökszinór,
megfogantam, tehát vagyok

köszi
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: