A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Ja és nekem is volt ma kalandom a Tesco-ban. A pénztárosnő unott képpel emeli a zacskót: '- Hány darab a zsömle?' Mondom neki: '-Kettő!' (bocs! de még csak le sem esett a csajnak, hogy miért nézek olyan értetlenül.)
zill

Barbi, borzasztó az eset, amit leírtál, és nagyon jól tetted, hogy szóltál, én is így tettem volna, hiába semmi közöm, de a gyerek érdeke megköveteli, hogy ne dugjuk a fejünket homokba, ha ilyesmit látunk.
A minap starndon voltunk, és megláttam egy helyes-kedves pocakos kismamit, aki még 2 2-3év körüli gyermekkel starndolt. Elhűltem, hogy bírja ezt, hisz nekem csak az egyik rohangál a strand minden irányába, a másik még "rajtam", de néha nekem is égnek áll a hajam. Na, ez a nő egy percet nem ült, nem napozott, igazából csak egy robot volt a gyerekei mellett, akik hol éhesek, hol szomjasak, vagy hinta, vagy víz, vagy egyebek. Nagyon agyonstrapáltnak láttam a nőt, boldogságnak semmi jele, no mosoly. És a non plus ultra: egyszercsak odaszalad hozzá még 2. Két nagyobbacska, olyan 9-11 évesek. Na akkor majd' elájultam. Mind az övé volt, hisz direkt figyeltem, anyának szólították.
Lányok, nem tudtam, hogy sajnáljam-e inkább, vagy konstatáljam, hogy nem komplett(bocsásson meg az Úristen), vagy a kalapom emeljem-e meg gyorsan. A nap végére látszott, totálisan kikészült, egyre jobban üvöltözött a gyerekekkel, és az egyik 3éveskét többször úgy pofon és fenéken terítette, hogy nekem is fájt. Én képtelen lennék ilyen mértékben feláldozni magam, éppen ezért becsülöm, tisztelem, hogy ő megteszi, hogy úgy él, hogy igazából nincs saját, különbejáratú élete, viszont azt gondolom, az a gyerekeknek nagyon nem jó, hogy szó szerint rajtuk veri le, hogy nem lehet soha többé önmaga.
Én abszolút verés ellenes vagyok, nem bírom, hogy sok szülő alattvalókat nevel a gyerekéből. Nem mondom, vannak nagyon nehéz pillanatok a gyereknevelésben. Hűűű gyerekek, Zsombi is rendesen próbálgatja, csavargatja az idegeimet mostanság, de nem hinném, hogy veréssel tarthatnám kordában. Na, ennyi, ez is kimeríthetetlen téma.

Tünde, örülök, hogy jobban vagy!

Gyuzso, köszi nektek is!

Memme, rendben, mi is ott! A tánc fellépést nem is gondoltam már komolyan :wink: , csak reménykedtem, talán feltűnsz a közelben. Mi ott leszünk, mert színházi érdekeltségünk miatt az utánatok köv. színházi évadnyitót is megnézzük.

Sári lányom tegnap felállt! Annyira büszke magára, azóta is sokszor ismételgeti a gyakorlatot, úgyhogy Apa ma ünnepélyesen leengedte a kiságyat. Én is büszke vagyok... :oops: :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Fúú Lányok, most vettem észre, hogy délelőtt egy csomó üzenetet nem tudtam elolvasni, mert a babanet összekeverte őket, és nem láttam...

Remélem, semmi izgiből nem maradtam ki :)

Tünde

mtunde

Jó regglet!

Sajnos nem tudok visszaolvasni, mert már egy menza vezető szakácsának érzem magam, mert annyit kell főznöm ennek a kiscsajnak és mindjárt mennem kell. Csak Gabóét látom:

Gabó

Hát egyetértek. Én tutira nem bírnám. Van egy pár példa előttem. Mármint ilyen amilyet leírtál. A gyerkőc szenvedi meg leginkább. Persze tisztelet a kivételnek, de ezt mindenkinek magának kell tudnia. Nagy gratula Sárinak!!!! NAgyon ügyes!!!

Ja és azt is láttam hogy vannak újak! Mindenkinek üdvözlet!!!! :D

Na rohanok! :twisted:

Kép
gyorgyi33

Jó reggelt!

Gratula Sárinak! De szép: "Sári lányom". :)

Zill, én is rengeteget jósoltam előtte, szép fokozatosan lettek egyr4e erősebbek, még nem fájtak, de ülni már nem bírtam vele. És könyörögtem a nemtudomhova, hogy legyen egyértelmű, amikor kezdődik. És teljesen az volt. Épp tegnap idéztük fel. Persze féltem (elfolyt a magzatvíz egy hajnalon), de közben az egy olyan semmi mással össze nem hasonlítható hangulatú hajnal volt, hogy most is gyorsabban dobog a szívem, ahogy írom.
Szóval érezni fogod!
(A telefonálkgatóknak én azt mondanám, hogy legyenek szívesek ne zavarjanak, mindennek megvana maga ideje, ha hiszik ha nem, és ezért nem szabad megsértődniük, fordítsuk meg a dolgot, majd te hívod őket.)

Nehéz hetünk lesz, csak két délutánra van segítségem és Melinda nem nagyon jól alszik. De nagyon várjuk, hog yjövő héttől beálljon a segítőnk hetirendje és rendszeresen tudjon jönni.
Kicsi már kézzel érezhetően ficánkol. :)
Melindával megyünk úszni.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Memme

Ki a segítőtök? Néni, vagy babysitter szerűség? Takarít, vagy Melindánál segít? Vagy mindent? Na jó többet nem kérdezek! :D :D
Jaj, annyira jó amikor elkezd ficánkolni!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Kép "Volt beszólni...?"[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Zill
kicsi félreérthetően írtam. Szo, nem attól féltem, hogy elfolyt a magzatvíz, hanem a hirtelen bekövetkező bizonyosság jött, hog ymostmár tényleg nem sok idő van hátra. "Szülni fogok!" Csak ezt hajtogattam.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!
csak gyorsan bekukk!!!!
Boldog vagyok ,mert úgy nézki,hogy beindult a tejcsike!Hála a kecskerutafű-teának+HUMANA Still-tee+karmalaz sörnek!!!!!Ja és persze NEKTEK!!!!!! Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Memme, hát ez nagyon cuki, melinda látom már most elég biztos kezekkel vezeti a családi autót! :lol:

Gabbó, Memme, jaj, de jó, h ti is így érzitek, bennem is dolgozott az erő, h homokba dugjam a fejem és azt mondjam, mint a többi ember, h nincs semmi közöm hozzá, de sztem se szabad elmenni szó nélkül az ilyenek mellett, mert az nekik egy visszaigazolás lenne, h senki nem szól, tehát egyet értünk azzal, amit művel avgy legalábbis elviselik! és Gabbó, teljesen igazad van, mindenki annyi gyereket vállaljon be, amennyit az idegrendszere és a pénztárcája elbír, ez így kicsit túl racionálisan hangzik, de ha félretesszük az érzelmeket, tényleg nagyon fontos megnézni, h vajon az 5. gyermekemet is ugyanannyira jó suliba tudom-e küldeni, mint az elsőt és ugyanolyan türelmes leszek-e vele, mint amikor még csak 2 gyerekem volt!

Györgyi, ügyes vagy, h ennyit főzöl, én is próbálok minden nap, de néha lustaságból elő veszem az üveges ételt is :oops:

KépKép
barimami

Memme, bocsi, persze Nagy M-mel a Melinda!

Emano, édesek a képek, kár, h ilyen picikék! és a tejcsinek nagyon örülünk ám!

KépKép
barimami

Kép Kép Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Jók a fotók!!! :) :)

BArbi

Hát én sem akarok minsden nap, ezért nagy adagokat főzök. De mivel ebéd vacsi főzelék, eléggé sok kell ugye. :roll:

Kép
gyorgyi33

Még befér egy hátizsákba: :shock: :shock: :shock:

Kép csomag

Kép
gyorgyi33

Memme!
Néha rá kell vezetni őket a dolgokra... (Mármint a pasikat.) :lol:

Györgyi!
Nagyon édes az egy táska Jázmin...

Emano!
Ez tök jó! Akkor stresszelés is abbahagyva, ugye? De még mindig fejed, vagy Balázs szopizása is megjavult? És nem kell annyi pótlás sem, vagy egyáltalán nem kell? A képeken nagggyon elégedettnek tűnik...
Egyszer olvastam a Kútvölgyis gyerekdokinak egy nyilatkozatát, hogy már általában a tápszer-felírás tényétől meg szoktak nyugodni az anyukák, és lesz elég tejecske... És védőnővel beszéltél, vagy száműzted őt az életetekből?

Lányok!
Tök mérges vagyok. Meg szoktam venni az Éva magazint. De most (meg már az előző hónapban is) csak táskával együtt lehet kapni. És úgy még drágább (már alapjáraton sem olcsó :evil: ). De nekem nem kell a táska, én csak el akarom olvasni a lapot. :evil: Egy csomó újságárusnál voltam, de mindenhol azt mondták, táskátlan lap nincs. Múlt hónapban már beugrottam, de nem kell, és még nem is tetszik. Mérgesmérges.
Bocs, hogy a nyakatokba zúdítottam. :oops:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Én nem szóltam még rá senkire gyerekügyileg, de láttam már egy-két idegbeteg anyukát. Nálam is elszakad néha a cérna, de vannak más módszerek is, minthogy verjem szegényt. És ráadásul én úgy látom, ezek a picik még nem is értik, miért bántják őket. Én csak a kezére ütöttem rá régebben, de nem is használt, én meg nagyon rosszul éreztem magam tőle. Ígyhát maradok a tárgyalásos módszernél. Szerencsére nálunk ez bejön. Még a legnagyobb hiszti közepén is sikerül(t eddig még :lol: ) megértetnem a csajszival, hogy a bőgve-üvöltve mondja, hogy mit szeretne, azt nem értem. Szerncsére még csak akkor hisztizett, amikor én éppen nem. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

szia Kriszta!
Hát íígy hogy van tejem így sem szopizik rendesen :cry: ,de lefejem és úgy eszik rendesen,de este és éjszaka cicizünk :lol:
Tápszert péntek óta nem kapott :lol: :lol:
Védőnő???Hagyjuk most nem találkozok vele kb 2 hétig :lol: , de annyira jó lett volna ill.lenne egy normális,segítőkész védőnő!!!! :roll:
Amúgy annyit beszéltem vele,hogy pénteken felhívtam,hogy nem volt tejem redesen és mit vettem!Annyit mondott jó az adjam csak neki!!!????
Amúgy a kecskerutafű teából mennyit lehet inni 1 nap???

JA NEM IS ÍRTAM:
tegnap nagyon pici segítséggel megfordult a játszószőnyegen!!és nagyon édi a kis ágyba fogja a rácsot mind 2 kezével és próbálfordulni :lol: :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok lányok!

nagyon jók a képek! Jázmin a hátizsákban? tök cukiiiii :D :D

Emano! Balázs is nagyon édi!!Már 3 hónapos elmúlt? hogy rohan az idő, emlékszem amikor neked drukkoltunk,hogy mi van... :D

Barbi! Szörnyűez a történet, szegény gyerek!de sajnálom!!! minek szül az ilyen???? meg sem érdemli!!!! nem a gyerek tehet róla,hanem a hülye szülő, aki azt hiszi,hogy csak így tanul a gyerek.. :evil: én is biztos szóltam volna "anyukának",vagy lehet hogy pofán is vágom... hátha ő is "megtanulja" vagy megérti?hogy miért kapta...bocs! dde felment a pumpa.. :evil:
Vendég

Hm. Nagyon ambiciózus ez a Balázs....
Emano, az is nagyon jó, hogy tudsz fejni, hogy akkor meg legalább így kap tejcit.

Györgyi, a barátnőm nénje, aki egyébként ovonő, de most gyerekvigyázásből él, jön el. Még nem állt be a rend, de le fog adni egy családot és akkor tud jönni. Melindára vigyáz. Meg talán néha megkérem, hogy ha van ereje, amikor Melinda alszik, akkor segítsen vasalni, teregetni. Vagyis ezt ő így szokta csinálni, és anno én is így csináltam és nagyon hálás volt az anyuka. Muszáj a segítség, mert nem boldogulok a szakdogával és nagyon fáradt vagyok egyébként is. Tavaly végig jártam úszni, most örülök ha a babauszásokra eljutunk heti 2X, megfőzök és kész.

Én egyébként tanárként egyből látom-érzem, ha valamelyik gyerekkel rosszul bánnak otthon, vagy sehogy se bánnak, és már nagyon hozzá vagyok szokva a "rossz" gyerekekhez. De amikor a szemem előtt történik (és ez sajnos sokszor az iskolában is előfordul), akkor ha mást nem is, valami nagyon pozitívat szólok a gyerekhez, vagy megdícsérem a szülő előtt. Mert az is baj, hogy a kedves szülők -tisztelet a kivételeknek - óriási dolgokat várnak el a gyerekektől (türelmet, jó viselkedést, teljesítményt), de ők maguk keveset vagy semmit nem tesznek ezért. És igen, ezért "rosszak" a gyerekek. csak épp abba nem gondolnak bele, hogy nem maguktól lettek azok, nem úgy születtek.
Azok a gyerekek, akikre én vigyáztam, sose kaptak verést, de náluk értettem meg, hogy egy gyerek mindent megért, persze rávezetni, meggyőzni több időbe, fáradságba telik, mint utasítani. Sajnos a felnőttek egy része lebecsüli a gyerekek szellemi képeségeit. :(

"Egy táska Jázmin..." :) Nagyon jó. "Jónapot kívánok, kérek egy táska Jázmint."

Hú Emano, az a középső kép az nagyon szép.

Kép

Kép

Kép
memme

Györgyi,
Egy táska Jázmint kérek elvitelre! :lol: :lol:
Drága a csajszli!!
Le a kalappal a sok főzőcskéért!! :lol:

Melindának nagyon boldog hófordulót!!
Lassan kitúrja édesapját a kormány mögül!

Emano,
hatalmas gratulaaa a sok tejcsihez!!Csak győzd fejni, cicizésnél meg megy a drukk Balázsnak a szívóteljesítményhez!
Nagyon szép gyerek, én komolyan nem tudom, miről beszél a védőnőtök! szerintem is alegtöbb dolog amit tehetsz, hogy az ilyen negatív emberektől távol tartod Magatokat!!
nagyon ügyi balázs, hogy így forgolódik!

Kriszta,
teljesen egyetértek! Nekem ne csomagoljanak felesleges kütyüket, ha én csak olvasni akarok!

Szörnyűek ezek a gyerek-fegyelmezős sztorik! Én is tök kiakadok, ha ilyet látok! Velünk cora-eset volt: 3 év körüli kislány hisztizett a bevásárlókocsiban anyuka anorhexiás "barbi", apuka túltesztoszteronizált izomagyú. Kislány előadja a hisztit több felvonásban, senki nem foglalkozik vele, csak ordítás szintjén. Én épp elmegyek mellettük és csak annyit mondtam: szegényke.. Mert igazából mindenkit sajnáltam: a gyereket, hogy nem is akarják megnyugtatni, meg az édesanyát is, hogy feladta minden nélkül. Erre izomagyú barátunk megfordult és egy Mit mondtál? című kérdés+agresszív testhelyzet felvétele. Én meg gondoltam, hogy szépen vagyunk, mindjárt megverik a 6 hetes fiával vásároló kismamát hétvégén a bevásárlóközpontba.. :twisted:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

A veréssel kapcsolatban én is egyetértek veletek. Bevallom, mostanában, hgy Bene aktívan és DIREKT rugdossa a hasam a tiltás ellenére, megpróbáltam elfenekelni. Röhögött. És folytatta. Ha viszotn többször rászólo, arrébbteszem, stb akkor abbahgyja. Akkor nem jobb így. Örülök, hogy ő maga is rávezet, hogy mi a jobb megoldás. Ráadásul a verés később olyan megalázó büntetéssé válik, hogy iszonyat sebeket ejthetünk a gyereken...

Emano, nagyon örülök a tejsikernek!!! Kecskerutafű karmalaz sör megjegyezve! :)

mtunde

Na, na, Jázmin nem eladó!! :lol: :lol: :lol: Na jó néha bérbeadok egy táskával. :D :D :D :D

Memme

Most látom csak, 11 hónapos!! Boldog hófordulót!!!

Emano

Gratula Balázsnak! AKkor mindjárt pörög majd mint a taxióra. :D

Kriszta

Hát ebben élünk. Rászoktatnak valamire, aztán meg szivatnak, hogy vedd csak meg drágán az újságot, mert már megszoktad. :evil:

Ancsa

Merre kolbászoltok már megint?

Kép
gyorgyi33

Melindának boldog-boldog hófordulót!!!

MÁr megint kérdezni szeretnék! :oops: :roll:
Mit lehet foginyre venni a babóknak!Balázs foginyére kéne, mindig dörzsölgeti alul!!!
köszi

JÁzmin nagyon tündéri :lol: :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Hazajöttünk a nyaralásból, végigolvastam a lemaradásomat. Nagyon szomorú hírre jöttem, Gabi, őszinte részvétem, örülök, hogy maradtál, és irogatsz továbbra is. A következő fél év meg tényleg el fog repülni Enci mellett. A magyar egészségügyhöz inkább no comment... :evil:

Ancsáék Tihanyban nyaralnak, majdnem találkoztunk, de aztán mégsem jött össze.
Nagyon jól sikerült az 1 hét Balcsi, majdnem végig jó idő volt, a kölykök szerintem nagyon élvezték egymás társaságát, mi meg esténként jókat dumáltunk, bográcsoztunk, grilleztünk. Így most ki kell pihennem a nyaralást.
Mindjárt kaptok képeket.

Visszaolvastam ugyan, de nem sok minden maradt meg, mert hulla vagyok, bocsánat. A képek persze gyönyörűek, Emano gratula a több tejhez, Vali, te vigyázz magadra, Tünde, örülök, hogy jobban vagy. Minden fogjövősöknek kitatartást, Lénának 4 van, de szerintem már jön a többi is, mert folyamatosan rágcsálja az ujját és literszám dől belőle a nyál.

Kriszta! Nekünk megvan az összes Éva, mert az anyu ír bele és ezért megkapja ingyen. Ha gondolod eljuttatom neked valahogyan, táska nélkül is.

És akkor a képek:
Virágszedés:
Kép
Léna szerelme:
Kép
Frizura a Balcsi után:
Kép
Fürdőköpeny:
Kép
Spenót (grimasszal):
Kép
Szieszta "alvósállattal":
Kép
Csók:
Kép

(Bocs a sok képért, de majdnem 200 készült, ezeket is nehezen válogattam össze...)

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Szia Zsófi!
Jó hogy jöttél! Téged is hiányoltunk...Köszönöm az együttérzésedet!
NAgyon szupik a képek! Léna Tündéri baba.
Biztos nagyon élvezte a nyaralást. :D látszik rajta :D
Vendég

Jó reggelt!

Emano

Szerintem ha nem kell nagyon, akkor ne kend semmivel. Jázmin is dörzsölgette, nem baj az.

Zsófi

SZia! Nagyon jók a fotók!!! De jó lehetett.. bográcsolás...hm....
Léna mindig annyit változik. Nő mint a gomba és már teljesen szőke. Vagy csak a fotókon?

Kép
gyorgyi33

Én is, én is, egy zsák Jázmin rendel! :lol: :lol: Györgyi, azt senki nem kérdezte, hogy adod-e, mi elvesszük :lol:

Zsófi, Léna tényleg mindig hatalmasat nő, nagyon cuki a képeken!! és jó, h ennyit küldtél!! nekem is kicsit szőkésnek tűnik! Dani meg mintha barnulna/vörösödne mostanság...

Emano, szerintem max vegyél neki hűtős rágókát, Dani azt nagyon szereti, van neki szőlő, meg dinnye formájú (cora, 400 ft asszem) és amint meglátja, rácuppan, de amint felemelegszik, dobja el és másikat kér :D én egyébként néha használok Dentinoxot, de ne mlátom, h utána sokkal jobb lenne, inkább csak figyelemelterelésnek jó sztem...

Tünde, elképzelem Benét, ahogy kiröhög, miközben fenekelni próbálod! :lol: (máig nem feledem, h a közös sétánknál felvett egy botot, amihez beszélt egy kicsit, meg elnevedgélt vele :D )

Gabi, elmeséltem szüleimnek az esetet és apukám is azt mondta, hogy az ilyet jól szájon kéne törölni néhányszor, aztán majd meglátjuk, hogy ő abbahagyná-e tőle a hisztit :twisted:

KépKép
barimami

Zsófi!
Köszi, köszi, de már kavartam valamit a kiadónál, és lehet, hogy lesz újságom.
Jujuj, Léna holnap szülinapozik??? :lol: :lol: Nagyon szép a képeken.

Tünde!
Vigyázz a pocidra! Mikor lesz UH? Már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy kettő vagy egy-egy.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Megjöttem az UH-ról. KISLÁNY!!! úg yörülök, határozottan láttam!!!

És minden méret, stb rendben.

Kriszta, én meg valamelyik újságosnál láttam az Éva hirdetését, hogy táska nélkül x Ft-ba kerül. Akkor meg levileg adniuk kéne úgy is. Amúgy jó újság? Mostanában néha veszek Nők Lapját... Hátha ezt is néha.

LÁnyok, azzal mit csináljak, hogy Bene verekszik velem. Vagy viccből, vagy ha dühös, komolyan. Pl tegnap nem akart aludni, és elkezdett csípni, meg karmolni meg verni. Hogy tudnám leállítani. Nagy nehezen a hiszti mondjuk elmúlt, mert elkezdtem énekelni, de ez sem jön be mindig.

Tünde

mtunde

Tünde!
Akkor egy-egy :lol: De jó!!!
Panka is szokott verekedni (ököllel:oops: ) , ha már nem tud micsinálni tehetetlenségében. Én ott szoktam hagyni, vagy ha éppen az ölemben van, lerakom. Na, ettől meg kiakad.
Éva elég jó, nekem tetszik. Egyedül az ára nem annyira. :?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ja, és nyáron köpködött (a nyaralás alatt), mert nem akart aludni, mire apja bepakolta ruhástól a zuhany alá (melegvíz). Aztán mindenki bőgött. :cry: Aztán gyerekem mondta: ne haragudj anya, ne haragudj apa, mi meg azon filóztunk, honnan tudja, hogy ezt kell mondani. AZtán azóta nem köpköd...

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Bocs, h csak most, de a vállam miatt szenvedtem, most már legalább nem bénázok Ádámmal...

Rita, köszi a tippet!!!

Elkezdték a kerítésünket csinálni, mivel sarok telek 55 m hosszú! Kész vagyon... :( Úgy volt, hogy szept közepén jönnek, de szólt az ember csütörtökön, h hétfőn kezdenének. Rohamléptekkel kezdtem el pörögni az ügyön, hogy legyen anyaguk. Autó nélkül nem volt egyszerű, de mára kértem egyet kölcsön, ezért úgy néz ki, h mindent sikerült megrendelni, elintézni, kiszállíttatni.

Üdv az új tagoknak, jó, hogy folyamatosan bővülünk.

Nem nagyon tudtam követni az eseményeket, de mindenesetre gratu Tünde a kiscsajszihoz! Benéhez meg nagy-nagy türelem kell, érzi azért biztosan, h oda az egyedülisége. Alapjáratban van ilyen korszak, nektek meg most még nehezebb. Hajrá!

Hétvégén vendégeink voltak megint. 15 hónapos kisfiú az 5 hónapos terhes anyukával. Hát tudjátok nem irigylem a kisgyerekes kismamákat, minden tiszteletem a Tiétek!!! Egy csepp nyugta nem volt, mindig menni a gyerek után, emelni, etetni stb. Pedig itt volt apuka is, s mi is segítettünk. Komolyan elgondolkoztam a hármaskán, legalábbis a korkülönbségen... :?

A képek nagyon jók, csatoljatok még-még! :-)

Autóról sajnos nincs hír, a rendőrség válaszolt, de jól felhúztak, csak mellébeszélnek. :( A múlt szerdai blikkben benne volt a sztorink autó fényképpel. Jó kis bulvár hír... :lol:

Gabbo, gratu Sárinak a felálláshoz! Lassan kezdődik a suli, hogy álltok a készülődéssel? Nálunk holnap van a tankönyvvásár, kicsit rettegek! Pénteken évnyitó este hatkor.
Ákost most lekötik a munkásemberek. Állandóan a nyakukon lóg, még jó, h türelmesek. :) Kicsit mulatságos, ahogy a sódert a maga kis teherautójával, vödrével és lapátjával rendezgeti, viszi a betonkeverőhöz, ásta az alapot stb. :lol: De legalább élvezi.

Na, megyek intézem a házat, mert az szalad, s mivel már este hozzák is a ma intézett kerítés léceket, holnap már kezdhetem festeni. 400 db-ot vettünk! Azt hiszem a következő 2 hétben nem fogok unatkozni. :)

Szép napot! Hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Kriszta!

örülök én is az 1-1-nek, nagyon drukkoltam... amikor néztük az uh-ot, kérdeztem, "jól látom, hogy nem látok ott semmit?" és mondta a Dokinő, hogy igen, de ő meg látja a 2 szeméremajkat :)

Amúgy jó, hogy el kellett mennem erre a genetikai uh-ra, nem mintha bármi más lett volna... nyilván a szakvatott szem sokat számít, de kb 1 percig tartott. Elég keveset láthattam... és legközelebb csak 32. hét...

mtunde

Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Györgyi, Emano, Zsófi: Nagyon jók a képek!!

Boldog hófordulót Melidának!!

Ma voltunk a doktornénéinél, mivel már olyan nagy fiú Petya, hogy már nekünk kell menni és nem ő jön :D Megmérte és a pucér súlya 4470 gr!! Úgy örülök neki. Kicsit hiányoltam, hogy a hosszát nem mérték le, kíváncsi lennék rá. Legközelebb szept. 13-án kell mennünk és akkor megkapja a 2 hós oltást is, illetve az agyhártyagyulladás ellenit is. Úgy döntöttem, hogy azt is beadatom neki.

Tünde: Gratulálok a kislányhoz!!! neve akkor Villő lesz??

KépKép

KépKép
cukorfalat

Tünde

Hugi!!!! Szuper! Örülök és gratulálok! Hát a verekedést nem tudom. Én biztosan visszaadnám, persze kicsiben és vicceskedve. Ez Jázminnál bejön, ha bömböl. Ha én is elkezdem egyből abbahagyja és néz rám. :shock: Volt egy hét, amikor a kaját köpködte, csak úgy viccből. Ebben az esetben az jött be, hogy egyszerűen nem vettem róla tudomást, és tényleg abbahagyta,mert nem vettem a lapot. Dehát nagyobbacska gyerkőcben nincs tapasztalatom. :roll:

Vali

Megcsinálta Anyukám a sütit! Az is jól sikerült. :lol: :lol: A kerítésépítéshez részvétem. :roll:

Emano

Balázs gyönyörű!!! Milyen nagy már!!!

Na megyek, mert dolgoznom kell.

Kép
gyorgyi33

Györgyi! Sajnos a visszaadás csak felbátorítja :( Ráadásul szeretném benne tudatosítani, hogy ez nem helyénvaló viselkedés. Ha nem veszek róla tudomást, akkor is azért csinálja egy darabig, nem tudom... Lehet, hogy akkor viszont előbb utóbb megúnja? Apja szigorúan szokott rászólni, ha itthon van, vagy megfogja a kezét, meg ilyenek, de az sem túl hatásos...

Cukorfalat, igen, Villő Borostyán lesz! :) Azért biztonság kedvéért fiúnevet is keresünk :)

mtunde

Sziasztok!

csak gyorsan bekuukk, hátha tudnék még pihenni, alszik a Csöppke.

Köszönjük a hófordulás-köszöntést, ja és a gyógypuszik is jól jöttek. :)

Tünde....., :) :) :)

Zsófi,
ez a lány gyönyörű. És olyan mimikája van! :) Nem sok a kép egyébként, te úgyse olyan gyakran exponálod magad.

Emano, gondolom, agyonpuszilgatod ezt kismanót. :)

Vali, jó munkát! Egy képet attól dobhatnál.

Üdvözlet mindenkinek,megyek, ledőlök.

Kép

Kép

Kép
memme

Tünde!
Tudtam én, mikor kell kérdezni az UH-t. :lol: És ez az UH-s doktornő Hajdú Krisztina volt?

És az én "otthagyós" variációm se válik be Benénél? Tudom, érzelmi zsarolás, de hát csak meg kell neki tudnia, mit szabad, és mit nem. Nálunk is apa a szigorúbb. Azért is engem köpködött a múltkor, csak ráfázott, mert apja is ott volt. De én úgy sírtam a zuhany miatt... Aztán este kérdezte, hogy apa berakott zuhany alá? Mondom, igen. Erre ő, köpködtem? Mondom, igen. Erre ő, miért köpködtem? Hát, mondom, tudomén? Egyébként nálunk miért-korszak van. Súlyos. :roll:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Tünde,
szerintem meg ha nem veszel róla tudomást, akkor nem határolódsz el a cselekedetétől. Szerintem határozott, de nem haragos nemmel kell megfogni a kezét, mert az első szavak között megismerték a gyerekek a nemet illetve a tiltást. ha nem veszel róla tudomást, akkor csak azt "könyveli" el, hogy nem hatásos, de szabad. Tehát nem azért nem csinálja, mert nem szabad, hanem azért, mert nem érte el a célját. Ettől még esetleg valakinek odavág/hat. A helytelen cselekedetet pedig jelezni kell nekik, mert ebből tanulja meg, hogy mi a helyes, mi a helytelen.
Szerintem. Szeretettel: Rita
nováky_rita

Rita,
igen, én is azt írtam, hgy szeretném, ha tudná, hogy ez nem helyes.Ezért mindig határozottan mondom is, még ha nevet... Hátha lassan beérik. Lefogom a kezét, ennél jobbat nem tudok. Bár ma a fenekét is elvertem, és persze ezután abbahagyta. Csak közben tudom, ez sem megoldás... verekedésre veréssel ???
Csak ki bírja ezt 1 órán keresztül ???

mtunde

Tünde

Hát igen. SZép, szép a türelem, csak nehéz... :roll: Meghát ugye már biztosan tudja, hogy nem szabad, mert azt felfogta. Lehet hogy valami figyelemfelhívás féle. Hogy fogadta egyébként a kishugi hírét? Hogy mondtátok el?

Kép
gyorgyi33

Tünde, hát ez nehéz eset, sajnos még ne mtudok ebben tanácsot adni, max. ahogy szüleim csinálták, nálunk is volt egy-két kézre verés, meg max egyszer popsi elverés, de az esetek 90%-ában a következetes és határozott tiltás és csúnyán nézés megtette a hatását :roll:

Györgyi, nálam is Dani csinálta a fújást, de én nagyon határozottan rászóltam, hogy nem szabad, többször egymás után, azóta nem is nagyon csinálja, nálunk meg ez vált be. Mondjuk én már 1-2 hónapja következetesen mondom neki, hogy nem, nem szabad játszani a vezetékkel/dugóval/növénnyel/cd-kel, szóval már ott tartunk, hogy mielőtt hozzáér, hátranéz rám, én mondom, hogy nem szabad és csóválom a fejem, mire az esetek 70%-ában már el is fordul a kiszemelt tiltott dolgotól és keres másikat, mert tudja, hogy úgyis arrébb teszem őt, ha mégis ragaszkodna hozzá :D

Kriszta, Panna örökös miértjei édesek lehetnek...no meg hosszú távon idegörlőek is :D

nA, MEGYEK ÉS PORSZÍVÓZOK GYORSAN, APA ELVITTE SÉTÁLNI dANCÁT...jaj, nem akartam kiabálni, bocsi...

Szép estét!

KépKép
barimami

Sziasztok!

Igazából Bene sem sokszor kapott ki, azt is popsira. Talán 2x. DE azt hiszem, pláne fiúknál, és nagyon durva dolgoknál ez előfordulhat. Nálam a verekedés, pláne családon belül az. Nálunk sem volt divat a verés, azt hiszem, néhány jól irányzott fenékreverés elég volt. Én is így tervezem... Jobb lenne enélkül is, meg asszem vannak helyzetek, amikor nem verném meg. (pl egy bevásárlóközpont közepén. Ott nem ez a megoldás. Onnan el kell vinni, és nem megalázni mások előtt...)

Persze, hogy ebben benne van a figyelemfelkeltés, meg időhúzás a lefekvéskor, meg minden. Biztos vagyok benne, hoyg nem érti, mi készül bennem, de tudja, hogy valami lesz. De ez nem ok arra, hogy elfogadjuk ezt a viselkedést. szerintem.
Egyébként nagyon édes, néha megkérdezem, hol a kisbaba, és a hasamat, vagy a mellemet fogja meg (ahol domborodok, ugye :)), de néha apja hasára is közli: kisbaba, vagy a saját hasára. Ebből is gondolom, hogy sokat nem fog fel ebből az egészből. De azt mégsem csinálhatom, hogy egyszer csak hazaállítok egy bőgő babával... Így megvan az esélye, hogy valamit megért.

mtunde

Sziasztok!

Csalódottan láttam, hogy nem kaptam választ senkintől az Állatkerti játszóházat érintő kérdésemre. Pedig tényleg érdekelne. Na mindegy... :(

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Zsuzsóci, úgy tudom, hogy az állatkertből is be lehet menni,o olcsóbban, de kintről is, de nem tudom, pontosan hol van a játszóház, és mennyibe kerül. Cancan tudja, de most ő nem járt erre.

mtunde

Sziasztok!!
Tünde! :D :D :D Gratulálok a kis puncishoz!!!

ANcsa! megkaptam a privit is meg a mail-edet is, én is írtam neked!! :D remélem megkapod...
Ha vannak képek a nyaralásról, tegyél fel!!! :D :D

Most jöttünk haza SZilvásváradról, jól elfáradtunk,de nagyon jó volt. Igaz,hogy esett egy kicsit az eső is, de aztán hamar elállt. :D
Ha nem baj,rakok fel képeket:
Kép Kisvasúton

Kép Egy kis pihizés

Kép ANya, szállj le a tuskómról!

Kép Fátyol-vízesés (csak kevés volt most a víz)

Kép Encikém kidőlt :D
Vendég

Gabi, nagyon jók a képek!
Szilvásvárad a kedvenc helyeim egyike. Azt mondják a Fátyol vízesés lassan ki fog száradni. :( Nagyon jó, hogy leruccantatok oda! :)

Kép
Kép
Kép
v30

Jó reggelt!

GABBÓ,
nem tudom mit csináljak, így hogy esőre áll. Mert innen 3/4 óra séta be a központba és még esernyőm sincs. Azt hiszem, nem kockáztatom. Ugye nem baj? De leírom priviben a telefonszámomat.
Esetleg este, ha valamivel jobb lesz az idő, bemegyünk, mert akkor apja be tud vinni. Akkor mondjuk a nagytemplom előtt lennénk 7 órakor. Ami késik, nem múlik...

Zsuzsóci
én vagy négy éve voltam ott, de egyébként sem pesti vagyok.
Egyébként hogy vagytok?

Tünde
édes nagyon ez a tapogatja ahol domborodsz. :) Szerintem nem fogja őt meglepetésként érni. Viszont pont abban a korban lesz -van már most is -, amikor az ő kis énjére rádöbben és most ott lesz a világban valaki, akinek ugyanolyan köze lesz hozzád, mint neki... Nagyon szép lesz a neve' :)

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

zsuzsóci: szívesen segítenék én is neked, de sajna nem tudok. hallottam róla, hogy van, de ennyi.

Ennyi jó képet egy rakáson!!!!!!!!!!!!!!! :)

nektek mikor kezdett el úgy igazán beszélni a gyereketek? csak mert Ricsi továbbra is csak pár szót mond, a többi meg halandzsa. alapból nyugodt vagyok, mert ő nem szokodt kapkodni semmivel. csak akkor kezd bele valamibe, ha már úgy érzi, hogy az menni fog. csak tudjátok több helyről meg azt hallom, hogy a gyerek ilyenkor már tök jól beszélt, meg ilyenek.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: