A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Hú Bodza, ez még izgisebb, hogy indián! De biztos én vagyok szefo, nem Te írtad el...
:lol:

Kép
cseka

Manóka!
Szívből örülünk, hogy túl vagy a fizikai részén, kívánjuk, hogy a lelkin is hamar legyél túl és most már csupa jó következzen az életetekben!!!!!!!!!!!!:-) :-) :-)

Katóc!
Jó, akkor no sashimi!!! vagy hogy kell írni:D
Aranyos vagy!!!:D

Hanyatka, dőlj hanyatt!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Február! Pusssssssssssssz!!!

Szerintem akkor legyen a találka, amikor mindenkinek jó!!! Nem?
Megvárunk Manóka!!:D:D:D
bodza2005

Csekám! Úgy örülök, hogy tetszik Nektek az ötlet!
Én is csak egyszer voltam ott, de rögtön az a hely jutott eszembe, amikor felmerült a tali, hogy különleges, 2ezer féle finomságos tea és még ott van nekünk a szepáré is!!!!:D:D
Még mindig nem jött át a mail-címed.
Pusssz
bodza2005

Tatus! Ági!

Mik a hírek?
Hogy vagytok?
bodza2005

[quote="cseka"]J írta:csekaó reggelt mindenkinek!

Ági, gratula a petécskékhez, ez igazán jó eredmény!!! :lol: :lol: :lol: Szurkolok nekik holnapra is!

Beber: ezt a szívultrahangot mikor csináltatta meg Veled? Én úgy érzem, engem most gyűlöl, mert nem fogadtam szót neki és nem csináltattam meg az amniot. Már nem is volt olyan kedves és viccelődős a legutóbbi vizsgálaton, mint amilyen előtte mindig...lehet, hogy akkor velem mostmár mindig ilyen lesz? És hol csinálták meg a szívultrahangot? Kellett beutaló? Nekem miért nem mondta? Én már le vagyok kakilva, mert egyszer nem azt csináltam, amit ő mondott? Olyan szar ez a helyzet... :cry:

Cseka!
Én sem csináltam meg vizsgálatokat, amit mondott. Kicsit morcos volt, de elfogadta.

Nem olvastam vissza, de nem küldött el előbb genetikai vizsgálatra?(két vérvétel, kb 95 %-os biztonság, több helyen csinálják)
Tudom, hogy általában az amniót mondják, de én sem kockáztattam volna. De engem is el akart küldeni, pedig 28 vagyok és természetes fogantatás. Ez neki fontosabb, mint más dokinak.

Kép
szõke

bodzám, ötlet remek, mail címem már nálad :D:D
Nekem mindegy hol talizunk, megyek ahova mondjátok! :D
Teázni is meg sütizni is szeretek :D:D
:lol:
yamita

Szia Szőke!

Az Istenhegyin csináltak a 12. héten egy korai down kór szűrést, a vér része negatív lett, de mértek egy 3,8-as tarkóredőt. Majd egy héttel később az 1-es nőin nem értették, hogy miért mértek nagyobb tarkóredőt, mert ott 2,2 volt, ami tök normál. Aztán az AFP is tök normál volt és a 20. héten megint visszamentem kontrollra az 1-es nőire, ahol mindenét megnézték, megmérték uh-n és azt mondták, hogy tökéletesen rendben van minden. Ezután az ottani doki mondta, hogy az amniot nem javasolja, mert ilyen eredményekkel annak nagyobb a kockázata...mármint a vizsgálatnak.

Kisbüdös fiú vagy lány lesz? :lol:

Kép
cseka

Cseka!
Vettem, átjött!!!!!!:D:D
Egyértelműen én sem szeretném ebben a helyzetben, amit leírtál!
Milyen neveken tanakodtok????:-)

Yamitám!
:lol: :lol: :lol: :lol:
bodza2005

A nevet tőlem kérded, Bodza? Nekünk már megvan a nevünk...illetve persze nem nekünk, vagyis nekünk is van nevünk már egy ideje természetesen.....húúúú de gáz vagyok ma...szal a bébi neve is megvan már Dani lesz. Mert amíg kicsi, addig olyan édes rosszcsont név, aztán ha megnő, akkor ő lesz Dániel a nők bálványa :lol: :lol: :lol:

Kép
cseka

Csekám! Jaj, de barominagyhülye vagyok!
Hát, persze, tudom én a Danit!!!!
Biztos azért bolondultam meg, mert 2 napig neveket nézegettem:D.
A DANI szerintem szuperjó név. Kicsinek és nagynak is tökéletes!!!!!!!
Hihi! A nők bálványa...:D :lol: :lol:
bodza2005

sziasztok csajszik,
ennyit csevegni...! :lol: már össze kellett írnom, mit is akarok én is írogatni.

Manóka - örülök, hogy minden rendben fizikailag, hamar letelik a 3hó, s kívánom, hogy addigra lelkileg is megerősödj!

Cyprus - tényleg, merre jársz? elűzted a bacikat?

Yamita - de jó, hogy jók az eredményeitek!

Ági - megy a drukk, gyere a hírekkel!!

Cseka - én már nem kezdek nagy elemzésbe, hasonlókat írnék úgyis, mint a többiek, de én azért a kismami oldalára húzok kissé...! ellenérzéssel és némi gyomorgörccsel az újabb találka gondolatáig...ez így nem jó!! a megérzés csodás tulajdonsága a nőnek, használd ki!

Zsembi - a 3.napi visszaültetés is már D+nak számít?
Vajon a D+ és az AHA mehet együtt is?

Bodza - köszönjük a szívecskét! hány Choragont kaptál a beülti után? ezt mindenki kapja, vagy hormonszint alapján?
mindjárt küldöm a mélcímem! jó az ötlet!

Naná, hogy a babásokat és pocakosokat is szívesen látnánk, ahogy az "elhagyókat" is!! hisz erőt ad nekünk, pozitív példát, s még több tapasztalati tanácsot! a teázó is jó ötlet, bár én a pesti oldalon lakom, ahogy látom, mindenkitől jó távol, így nekem metróközeli hely a jó, vagy jó parkolóhelyes rész. Bár az is lehet, hogy épp a beülti körül leszek, s akkor nem tudok elmenni, de szeretnék nagyon!!
szépem

úgy tűnik, hogy ma este meg fog jönni, de majd csak holnap reggel telcsizek a dokinak. még mindig úgy van, hogy csütörtöki napon nincs benn a rendelőben? mert számolgatom, hogy akkor valszeg péntekre fog behívni.
szépem

ti mit csináltok ebben az őszi időben? nekem kimozdulni sincs kedvem, pedig még menni kell vásárolni..
szépem

Hello lányok!

Írtam 1 csomót és elszállt, agyrém!!!

Bocs, hogy eltűntem, de nagyon sok a munkám és esténként bizony látni se bírtam a számítógépet.

Most gyorsan írok, nehogy elszálljon megint, de utána még jövök.

Szóval remélem mindenki jól van!!!!

Ági! Köszi az sms értesítőt a punkció után, drukkolok a folytatáshoz is!!!!

Mi elhalasztottuk a lombikot októberre. A bacikat nem tudom, hogy elűztem-e, mert még csak ma voltam újra keneten, majd 1 hét múlva kiderül. Nagyon remélem, hogy minden ok lesz!
Szóval végül azért kellett halasztani, mert egyrészt én akartam, mivel nem voltam nyugodt a kenet miatt és nem akartam úgy belevágni, hogy ha esetleg megint pozitív a kenet, akkor a punkció előtt kelljen leállni. Ennek apánk nem örült, állította, hogy minden ok lesz, de aztán lett még valami és erre már ő mondta, hogy akkor ezt a hónapot hagyjuk ki. Méghozzá az, hogy magasabb lett a prolaktinom:((( Még sosem volt vele baj, sőt a hormonjaimmal sem. Minden más szuper lett most is, de ez nem. Dévai mondta, hogy lehet, hogy elmérték, de azért inkább csekkoljuk le megint. Majd a héten ez is kiderül.
cyprus

Most, hogy elment az üzenetem, folytatom nyugisabban:

Szóval nem jött össze ez a szeptember, de remélem, hogy igaza lesz apánknak és csak elmérték a prolaktinomat. Remélem a kenet és a prolaktin is megoldódik októberig. Úgy utálom, hogy mindig van valami, de nem hagyom magam és én fogok győzni:))))

Most megyek, de még jövök!

Beber! Imádom Pistikét:))) Én is akarok!!!!!

puszi
cyprus

Fúúúúú, mostanra olvastam vissza, amit írtatok Lányok!

Bodza, privit elküldtem.

Ági, hát ez szupiiiiii! Tiszta ideg voltam idáig, mert nem tudtam, hogy mi van Veled. Ááááá, függő vagyok, ez már biztos. Tisztára úgy éreztem magam nélkületek, mintha letiltottak volna a kedvenc sorozatomról, amiben ráadásul még én is szerepelek. :lol: :lol: :lol:
Szóval holnap reggel minden kiderül, igaz? :D :D

Beber, egyelőre nem nyílik meg Pistike képe :( , de még majd próbálkozom. Azt írja ki, hogy "Ooops, nem tudom megnyitni". :evil: Mostmárasztántélleg kíváncsi vagyok. :D

Február, tényleg írj gyakrabban, könnyesre röhögtem magam most is. A füleden is benézhetett volna, nem?? :lol: :lol:

Én tizedikén megyek Apánkhoz. Már nagyon-nagyon hiányzik a drága Maci. Ma reggel lecsapolták a víremet :D , már megismer a nővérke. Tüdőszűrőm negatív lett, remélem a labor is az lesz, meg a rákszűrés is.

Jaaajj Csajok, erőt vett rajtam a pesszimizmus. Tudom, hogy hülye vagyok, de néha teljesen elkeseredem. Lehet, hogy ez a szahara idő teszi?

Szép jó éjszakát Mindenkinek!
katóc

szia Katóc, nem vagy egyedül, ez a vacak idő letöri az embert, de azért nem szabad elkeseredni. jómagam sem vagyok az optimizmus mintaképe, de ne hagyjuk magunkat! 10-én asszem én megyek, lehet, hogy találkozunk! (végre már én is összefuthatok vkivel :-)))

Megjött a havim végre - remélem sokáig nem talizom vele ezután! Holnap hívom apánkat, lehet hogy be is hív? csütörtökről mi hír?
szépem

Sziasztok!

én is tiszta ideg voltam úgy mint Te Katóc, olvasni tudtam csak írni nem...vmit elállítottam a gépben :(

Szépem: 1x hívtam csütörtökön Apánkat és a takarítónő vette fel, ráérsz péntek reggel telcsizni. Choragont nekem nem írt. Mondjuk nem bánom, elég volt a szurikból.

ÁÁÁÁÁÁGGGGIIII: gratulálok a 4 emriócskához, holnap biztos mész beültire, Neked is fognak menni a babaragacsok-:))

Manóka: örülök, h a fizikai részén túl vagy, csak előretekinteni...ezután már csak jobb jöhet!!!! Megérdemlitek!!!

Február: melyik kórházban fogsz szülni?

Cseka: nemvoltam még ilyen helyzetben, de sok kismamás újságban/cikkben olvastam, h hacsak felmerül az orvos személyében/viselkedésében bármi kis "gond" akkor elgondolkoztató a váltás, itt a baba egészsége és a Te lelki/testi biztonságod a lényeg.

Dévai dokinak voltak fura megjegyzései nekem: pld. először naívul megkérdeztem, h sokan járnak ide a klinikára? Furán válaszolt, h "miért milyen választ vár erre, h azt mondjam, h kevesen"????
Meg a méhszondánál elmondta, h van ilyen lehetőség, vállalom-e.....? Kérdeztem mi van ha nem szeretném..erre aszongya " hogy akkor felállunk és mind2-en hazamegyünk"

Zsembi: tegnap kérdezted, ahányszor mész a lombik előtt konzultációra MINDIG kell fizetni konz. díjat, 8000,-Ft-ot.
És a rettegett amnió: hasfalon keresztül egy tűvel magzatvízvétel a 12. héten, vetélést okozhat 1-2%-ban. Sajnos alá kellett írni, hogy lombik, főleg ICSI.....kötelező.....35 felett meg amúgyis, de ma már vannak vérből kombinált tesztek.
Ide önként mentetek el....kismamik?

Cseka és Hanyatka: én meg a Tétényi u-i kórháztól 5 percre dolgozom.

Yamita: grat. az eredményekhez, végre valami simán ment

Beber: grat. az évfordulóhoz...és Pistike gyönyörűűűűűű, micsoda haj és hurkák, nemcsoda hogy bele vagy esve.

Bodza és Zel: mostmár biztos kapaszkodnak a lurkók

Tali nagyon jó lenne, természetesen minden topictag jöjjön kérdezés nélkül, az INdián/Indiai (?) teázó a szeparéval jóóóóó ötlet, főleg Pistike miatt...gondolom lesz vele tennivaló.

Akit névszerint kihagytam annak is puszi

Anikó
tatulány

halihó!
Cyprus! akkor lehet, hogy együt leszünk októberben. Bár amensim nem tom hogy lesz, lehet, hogy csak okt vége... Lányok! Idei leleteim vannak.. Mibeől kell új a stimci előtt, Az utolsóleszívás visszaülti nélkül júniusban volt.. Vigyázzatok a babokra és a babóalkaltérszekre!
Vendég

Baboca: sztem. friss kenet és 3. napi vérvétel fog kelleni

Cyprus: a prolaktin ugrál, mennyire magas? Nekem tavaly extra magas volt, szedtem a Bromot, Dévai apánk leállított évelején, mert majdnem 0 lett, erre aug-tól újra kell szednem

Anikó
tatulány

Sziasztok mamák!
Értesítek mindenkit,hogy péntekenként újra lehet jönni zenebölcsizni a II. ker.be(Máriaremetei út ), 9.30 és 10.30-kor lesznek a foglalkozások. Illetve szerda délután zeneovi indul lelkes csemetékkel Várlak Titeket szeretettel. Ha kérdésetek van, írjatok bátran az info@sunizene.hu cimre.
Jó pocakosodást, szoptatást, beszéditanitast Mindenkinek! Es éljenek a gyermekdalok, mondókák!
üdv.
Norka
norkini

Sziasztok! Húúúúúúú majdnem egy órába telt, mire elolvastalak benneteket!

Kismamik!! Eszetekbe nem jusson nem eljönni a találkozóra!!

Még 28 perc, és minden kiderül, olyan ideges vagyok....
Ági28

jaj emilcímet változtattam, és mindenféle újralogolást kellett csinálnom. remélem sikerült! :-)
Ági28

Na szóval 11-fél12 körül megyünk vissza az álomszép embriócskáinkért! :-)

Olyan izgatott lettem, ahogy kimondta, hogy álomszép embriókról számolhat be, hogy el is felejtettem megkérdezni, hogy hányan is vannak! De ha embriókról beszélt, akkor legalább ketten! :-)
Ági28

Szia Ági!

Gratulálok, nagyon szurkolok Neked továbbra is! Majd jelentkezz, ha bent vannak a lurkók :lol:

Ezer puszi addig is!

Kép
cseka

Jó reggelt!

Ági!van már infód???
hanyatka

Ú,csak most frissítettem,bocsika :(
Ez nagyon szupi...álomszépek,ja de óóóó!!!
hanyatka

Persze, hogy jelentkezem majd. Bár lehet, hogy csak holnap lesz belőlle, mikor írok.
Ági28

Ági: az egész topic energiája feléd száguld, majd írd meg, h hányat kaptál vissza

Nálunk 6 fok van, kb. mint novemberben :(

Anikó
tatulány

Fú itt is hideg van. Remélem azért javulni fog az idő, nem akarom a 3 hetet paplan alatt tölteni.
Ági28

Na csajk, viszont most kilépek, mert még hajat szeretnék mosni.
Majd jelentkezem.
Ági28

jó reggelt!

Ági - szép legyél, hisz már várnak a kis kölykök! :lol: :lol: méghozzá gyönyörűek?! éljen, megy a drukk!! lehet hogy talizunk, mert most hívtam apánkat, mondta hogy induljak el hozzá!!

puszi mindenkinek, du. jövök, hogy bírtam a szondát...
szépem

Szépem, Neked is megy a drukk ezerrel, meglátod, nem olyan szörnyű az a szonda... :)

Kép
cseka

Sziasztok!
Csak éppen bekukkantottam, mert tegnap este, és egy kicsit ma reggel is eléggé szurkált a hasam, és inkább a fotelben üldögélnék ma, és nem a gép előtt. (igen, tudom, a szurkálások elég szokványosak ilyenkor, viszont cseppet sem kellemesek, és ha pihengetek, akkor elmúlik).

Szépem, jó utat! :) A szonda pedig abszolút túlélhető, a lényeg, hogy ne engedd, hogy a frászt hozza rád előtte, mert akkor nem tudsz lazítani, és az a legfontosabb.

Cypruuuus! De jó, hogy itt vagy. Nekem is felugrott a prolaktin a másodiknál, én is Bromo-t kaptam rá, de igazad van, lehet, hogy mi sem vágunk bele, ha még a stimuláció előtt kiderül.

Katóc, télleg, a fülem eszembe sem jutott, pedig milyen logikus lenne – szülészet-fülészet… Ami a pesszimizmust illeti, szerintem az a leggyönyörűbb időben is elfogja az embert (engem biztos), de tény, hogy ez a nyálkás, borús, sötét gusztustalanság, ami most kint folyik időjárás címén, elég sokat ront a helyzeten. (Gondolkodtam egy darabig, hogy hol élsz, ahol szahara(i) időjárás van, mert itt konkrétan két napja kitartóan esik, aztán dekódoltam ám! :) )

Tatulány, az Istvánban szeretnék. Az közel van a lakásunkhoz, a kiszemelt doki rendelője meg a munkahelyünkhöz. Ráadásul nagyon megbízom benne, pedig először csak a fent említett logisztikai okok miatt mentem el hozzá tavaly nyáron. Le sem merem írni, még csak 5 hónapja próbálkoztunk, persze sikertelenül, de nekem megvolt az az előnyöm, hogy tudtam, nincs minden rendben a hormonjaimmal. A korábbi orvosom gyógyszerrel valamelyest rendbetette a ciklusomat, de sejtettem, hogy valószínűleg nincs peteérésem. A doki megvizsgált, majd röviden közölte, hogy akkor talán ballagjunk el a Zurammal egy meddőségi szakrendelésre, lehetőleg a Kaáliba, és készüljünk fel, hogy minden szempontból kemény menet lesz. Tulajdonképpen azért mentünk most vissza hozzá (majdnem pontosan egy évvel később), mert akkor őszintén megmondta, hogy ő ehhez nem ért, egy darabig tudna kezelgetni, de az felesleges pénzkidobás lenne, és az idő is telik. Mondta mindezt a magánrendelésén! Őszintén szólva úgy igazán akkor kezdtem ezt értékelni, mikor olvastam, hallottam, hogy itt némelyik lánnyal mit műveltek nőgyógyászok. Bocs, hogy ilyen bő lére eresztettem, csak mindig öröm, ha az ember összefut egy normális orvossal.

Ági, igen, Álomszép embriók > 1 :) Jaj, de jó, már biztos indulsz értük.

Megyek én is, forró tea, pokróc, fotel + könyv. Nem hiszem el, hogy szeptember eleje van…
február

Sziasztok!

Ági! Nagyon örülök! Tényleg szép legyél ám!
( Én is igyekeztem szép lenni, és amíg a katéterből kikandikálhattak, ki is lesz az anyukájuk még tartottam is magam. Aztán szerintem fele sminkem lebőgtem örömömben. Még sosem voltunk ennyire közel ahhoz, hogy gyerekünk legyen...)

Bodza, Tatu! Ragik továbbra is!

Nálunk is hideg van. Itt a világ végén.

De jó nektek a tali! Majd gondolatban kérjetek nekem is egy csésze fincsi teát!! naaaaa, lécciiiiiii!!!

Kép
Kép
Kép
zel

Sziasztok!
Hogy bírjátok ezt a "sarki" hideget?Kint hideg van, de itt tombol a "babamonszun".

Február! Szuper, hogy minden a legnagyobb rendben, sokat gondoltam Rátok, és egy picit önző módon úgy érzem én is a "részese" lehettem.

Ági sok-sok sikert.

Manóka, a tegnapi email-ben még nem tudtam mi történt Veled, mert nem olvastam végi a topikot, bocsánat, hogy megkérdeztem. Minden jót kívánok.
Remélem hasznos amit írtam.

Yamita, kösz mindent.

Katóc, én is 10.-én megyek, de sajna délután, így valószínű nem talizunk.
moncso70

Helló!

Nem bírtam ki estig és sunyiban beléptem:)))

Ági! Ez szuper, és drukkolok!!!!

Február! És előtte neked sem volt semmi a prolaktinnal? Nekem tényleg mindig tök normális volt és most felugrott 40,9-re!!!! 20 a megengedett maximum:( Ti mennyi bromot kaptatok rá? És azt meddig kell szedni?

baboca! Jól van, legalább valakit már "ismerek" a kilométeres októberi listáról. Bár anno még noczi is azt mondta, hogy ők csak októberben jönnek. Noczi hol vagy????
Ja és a hormon mindenképp kell friss. Meg esetleg teljes vérkép.

Örülök, hogy optimista hangulat dúl a topikon. Hajrá kismamik és lassan már megint lesznek új kismamik, igaz?
cyprus

Sziasztok Lányok,

hú, az elmúlt napokban igazán bő volt a termés!Próbáltam végigolvasni, dehát ugye jegyzetelni kéne... :D

Először is:

Ági,

szuuuper hírek!!Mától Hozzád is mennek a babaragacs energiák!!!!Annyira jó, hogy Te is beállsz már a mindjártbabásodó sorba! :D

Tatu,Bodza,Zel!

veletek mi újság? Tudddom, ilyenkor olyan lassan telnek a napok....remélem sokat pihentek a takaró alatt.

Iszonyúúú ez az idő, tiszta november!Pedig milyen szép tud lenni az ősz.....reménykedjünk...

Február,

pihenj is sokat teástul, könyvestül. Majd ha jól vagy, megint jössz és vidítod a topicot :D Én is imádom a hozzászólásaidat. :D

Manóka,

nagyon jó pihenést Nektek!Töltődj fel energiával!!

Jajajaj, pedig mindenkinek akartam írni. Navárjunkcsak.

Beber Mami (ez annnnnnyira tetszett! :lol: :lol: )

Pistike tündériiii, továbbra is.

Cyprus,

hajrá az októberi babákhoz!Az is mindjárt itt lesz!

És akkor egy két szó a Dévai pro kontra eszmecseréhez. Én is nála szeretnék maradni, mert ő az első nőgyógyász, akinél úgy érzem, maximálisan biztonságban vagyok és tényleg figyel rám (most már ránk :D ). Ráadásul ki tudja mit hoz a jövő, a második (harmadik...) babánál és akkor is ő lesz a nyerő orvos nálam (de remélem azért simábban fog menni...). Néha valóban túl szigorú, túl aggályoskodó, de ezeket a mi érdekünkben teszi. Valóban lehet rossz napja, nekem is kifakadt párszor a most folyó "reformok" miatt és én abszolút megértem, hogy szörnyű helyzetben lehetnek.

Ennek ellenére úgy érzem kevés az olyan orvos, aki nemcsak maximálisan a legjobbra törekszik a gyógyítás terén, hanem emberként kezeli a betegeit és van empátia kézsége is. Ez elég ritka sajnos.... Viszont biztos nekem is leszenk vele problémáim... na majd meglátjuk...

Viszont. Cseka, ha úgy érzed, nem jó Neked nála, én is azt mondom válts. Fontosabb, hogy nyugodt legyél!!Csak meg ne bánd később....

Amnioval kapcs. Én még annnnnnyira nem vagyok képben,de ha jól tudom, növeli a vetélés kockázatát, azért fél tőle mindenki.Ugye???

Húúú, jó hosszú lettem. Ma vagyunk 9 hetesek!!Már annyira várom az egyhétmúlvát, akkor megyünk apánkhoz!!!!!!

MINDENKINEK szép napot (időjárással ne is törődjünk) és az éppen aktuális jó kívánság: babaragacs, tüszőnövesztés, pocaknövesztés, gyógyulgatás stbs stb stb ......

Bébé
bébé2007

ÁGI GONDOLOK RÁD!!!!

szia bébé! :) máár 9 hét! jééézus, dejóóó :D:D:D:D

cyprus mi is októberiek leszünk! :)

az időtől kihullik a hajam..konkrétan gyapjú kardigán van rajtam és befagy a kis seggem... ráadásul menstruál a főnököm... :evil: ami azért necces, mert férfi.. és ez náluk mindig nehezebben megy.. vááá, idegbeteg..

csajok, a hormonvizsgálatos beutalóra az van írva, hogy 3. vagy 4. ciklusnap. Ha ma még nem jön meg, akkor pont szombat vasárnap a 3. 4. Akkor menjek simán péntek reggel vérvételre??
(ha jól emlékszem azt mondta Apánk hogy egy -egy nap nem számít.. de annyi mindent mondott, inkább megkérdezlek Titeket! :D)

Ne röhögjetek ki, de:
nem tudom ismeritek-e a 2in1 kismama boltot. Évek óta ott dolgozik az egyik barátnőm. Rettenet jó cuccaik vannak, nem csak kismamáknak, nagyjából mindent tudsz előtte és utána is hordani!!! Tegnap olyan szoknyákat vettem az outlet részében, hogy beszaráááás :D:D:D (már van egy csomó jó cuccom onnan)
és itt a lényeg..egy utcával feljebb (aki még nem értesült róla) megnyitották az outlet részleget, ami azért nagyon jópofa mert egyébként elég drága mindenük.. szóval ami épp szezonból kifut, vagy egy két darab van az 70%-os áron van.
Szóval csak ajánlom figyelmetekbe! ;)
yamita

Jaj az előbb lemaradt, amit a prolactinról akartam írni.
Ez állítólag egy stressz hormon, az agyalapi mirigy által termelődik, amelynek a szintje több mindentől is függ, napszak,(általában ezért kell reggel vérvételre menni), életkor, gyógyszerek és ha az agyban van adenoma, de akkor már bazi magasnak kell lennie.
Ez a hormon valóban csökkentheti a babaeljövetel esélyét.
Gyógyszerekkel kellemesen, avagy némi szédülés és hányinger kísérete mellett kordában tartható.
Amikor előszőr Apánk elővezette, azt hittem már másnap agyműttétre mehetek, de egy "JÓ HÍRŰ" kórház endokrinológiai osztályán (Jáhn Ferenc Kórház) találkoztam egy hasonló kaliberű orvossal, mint Dévai, (aki amióta tudja, hogy IVF miatt kell hozzá járnom, mindent soron kívül és időpont egyeztetés nélkül megcsinál, és elintézte, hogy a gyógyszer után sem kell fizetnem, igaz nem egy nagy összeg a gyógyszi, persze nem ezért kíváló, de Dévain kívül Ő eddig az egyetlen aki tényleg komolyan veszi és hisz a Hypokrateszi esküben),aki elmagyarázott mindent, és most nem tűnik annyira félelmetesnek. Igaz nem öröm, hogy űrhajos kaját kell enni, de ....
Szóval nem tudom ki, hogy van vele, most egy picit kevesebbet próbálok stresszelni, hátha ez segít a szintentartásban.
moncso70

Szépem: drukk. a szondához, lényeg, h minnél jobban lazulj el és gondolj arra, hogy 1 perc az egész.

Cyprus: nekem most 32 volt a prolaktinom és nap 1 Bromót kaptam, de tavaly 65 volt, akkor napi 2 x 1-re 1 hónap (!!!!!) alatt a normál tartományba került, még 1 évig kellett szedni egyre csökkentve..... a végén már felet....abbahagytam és persze felugrott az érték :(

Ági: Szép legyél a nagy találkozáskor, déltől mennek a babaragik Neked is.

Bébé: ma van az utolsó pihenőnapom, holnap munka...ott is üldögélek egész nap...legalább gyorsabban megy az idő.
Az amnió a vetélésveszélyen túl nem egy kellemes beavatkozás lehet.

Este gondolkoztam a tegnapi eszmefuttatásokon.....Apánk hozzám a konzultációkkor vagy semleges vagy szigorú volt, lombikkor meg tüneményes, kedves, bűbájos, mivel ez a fő lényeg a tevékenységében, sztem idegesíti a sok adminisztráció.....ezt jópárszor szóvá is tette nekem.

Február: örülök, h jó orvost sikerült találni, nekem is kell keresnem újat és az Isván KH-al szemezek, megírnád priviben a nevét? Van honlapja akár neki akár a KH-nak?

Anikó
tatulány

Yamita: a Nyírőben van hétvégén is vérvétel, bár nemtom, h csak sűrgős esetekben (pld. a leszívás előtti) vagy lehet menni 3. napira is...sztem telefonálj oda a laborba.
Hol van ez a kismamaruci-bolt?

Moncso: nekem bazi magas volt a prolaktinom, nem is volt peteérésem, kiderült, h adenómám is van, először halálra ijedtem :roll:

Zel: hol van az a világvége? Balaton közel van hozzátok?

Anikó
tatulány

Szia Bébé: én konkrétan azért tojok az amniotól, mert annak az esélyét, hoyg vmi baj van a babóval az 1es nőin a doki fél százalék alattinak mondta, a vetélés kockázatát pedig 2-3 körülinek. Plusz hozzájön, hogy 18. héten szokták csinálni, de én már csak a 21. hétre kaptam volna időpontot, annyian vannak, tehát a baba 3 héttel nagyobb, tehát nagyobb az esélye, hogy megszúrják. Valamint azt hiszem, megölném magam, ha kiderülne, hogy tök egészséges baba és elmenne a hülye vizsgálat miatt. Plusz apánk régebben még azt is mondta, hogy az is előfordulhat, hogy soha többet nem lehet gyerekem. Szal ezeket mérlegelve azt mondtam, hogy: NEM!!! Kösszépen nem kell az amnio, hiszen a baba teljesen okés és ezt TUDOM!!! :lol:

Kép
cseka

Tatu!

majdnem érzem a Balaton szagát.... Cirka 55-60 km ide Balatonszentgyörgy. Mi attól még délebbre lakunk. Nagyatád mellett.

Bedöglött a tv-nk. Vagyis ez már a szerelő tévéje, amit addig adott amíg a miénket megcsinálja...

Kép
Kép
Kép
zel

Yamita: ez a ruhás tök jól hangzik. Jól tudom, a Mammut környékén van?

Kép
cseka

aha, aha rucibolt a két Mammut közötti utcában (asszem Lövőház??) kell fölfelé menni. Egyszercsak jobbra van a rendes bolt, és még egy kereszteződéssel följebb balra az outlet.. de mostanában át is költöznek majd a rendes bolt mellé, sikerült megszerezniük a másik üzlethelyiséget is.

Tatu én is István párti vagyok. (ott is műtöttek) És a nőgyogyim is oda tartozik. A legjobb barátnőmnek három kislánya van (imáádom őket :D:D) és mindhármat ott szülte.. Se fektetés, se beöntés, vágás, oxitocin, siettetés.. A bátyám volt barátnőjének az anyukája pedig egy nagyon -nagyon jóhírű szülésznő, csodakezekkel :D:D:D (azt mondják iszonyat jól csinája) szóval ha kell még kontakt én is nagyon szívesen küldök!!!!

cseka, tökre megértelek.. És már ne is rágd magad miatta. Tök helyesen döntöttél. Macika jól és jó helyen van ;)
yamita

Vérvételre a Nyírő laborba lehet menni hétvégén is, de akkor sűrgősségi felár van, 1000 Ft.
Valakinek vette már a vérét a Nyírőben az a pici, vékonyka, kézremegős, pipaszár lábú, kicsit matykós emberke? Elsőre azt hittem, hogy felület kezelő menedzser (takarító) ,aztán legnagyobb megdöbbenésemre behívott.
Akkor volt előszőr magas a stresszhormon szintem, totál beijedtem, attól gazolva, hogy előszőrre nem találja a vénát olyan kilengése volt a kezének.
Amúgy kedves figura, és lehet vele poénkodni, mert érti a viccet.
moncso70

Tatulány nem Te szorongattad a múltkor a Raditec -es borítékot Dévainál, mert akkor talán Veled beszélgettem a bemenetel előtt.
moncso70

Sziasztok Lányok!

Segítségeteket szeretném kérni! Péntekre kaptam időpontot első konzultációra. Szeretném tudni hogyan zajlik, a beszélgetésen kívül más is történik? Jól tudom, hogy a díja 10. ezer Ft? Olvastam itt a méhszondázásról. Ezt mindenkinek csinálják? Ettől kicsit megrémültem. A másik helyen ilyen nem volt.
Köszönöm!

Kép
mofly

szia mofly! :)

én is nemrég voltam első konzin.
Beszélgetés, leletgyűjtés (vittem mindent ami megvolt) és levett kenetet, és megnézett UH-n.
Nagyon-nagyon kedves és segítőkész.
Igen, egy 10-es.
yamita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: