Sziasztok!
Beni baba nagyon tündéri!
Találkozó nagyon jó ötlet, mindenképpen mennénk, az időpontban rugalmasak vagyunk, a jövő hét teljesen jó. Egy kérés, hogy ha fixáljuk az időpontot, akkor tutti maradjon, mert mi szerintem vonatozni fogunk...
Rendőrség: több okból vagyok velük levelező kapcsolatban, s mivel nem jutunk dülőre, segítséget kértem egy ismerősömtől.
Az aggályaim:
- 20 percembe került, mire valaki végre felvette a 112-es vagy a 107-es számot, folyamatosan hívtuk mind a kettőt.
- amikor ellopták az autót ki sem jöttek helyszínelni, nekünk kellett a rendőrségre bemenni.
- Kérdeztem a rendőrt, hogy most itt állunk, nem ismerjük Csepelt, csecsemő és másik gyerek, strandcuccok stb, hogy menjünk be. Válasz: felszállunk a buszra (ami 30 percenként jár, s pont akkor ment el), elmegyünk eddig, ott fordulunk erre-arra, s már ott is vagyunk.... - kb 10 percbe került volna, ha kiküldenek egy járőrt értünk.
- este 9-re készült el a jegyzőkönyv. Amikor aláírtam a 3 oldalas dokumentumot, s nyújtottam a kezem a saját példányomért, közölte, hogy csak oldalanként 100 Ft, azaz 300Ft-os illetékbélyegért cserébe tud nekem másolni!!! Eredeti példány nekem nem jár! Kérdeztem, hogy ugye nem gondolja komolyan, hogy vasárnap este 9-kor, 2 hónapos és a nagyobbik gyerekkel, miután ellopták az autónkat, nekiállok nyitvatartó postát keresni az illetékbélyegért. Nem, mondta, hollnap is bevihetem... Kérdeztem, hogy komoly, hogy másnap vonatra és BKV-ra kell ülnöm a babával a 40 fokban, hogy legyen példányom... De, komolyan gondolta.
Feltettem másnak az ORFK-nak pár kérdést:
- milyen számot hívhatok, ha SOS segítségre lenne szükségem?
- miért nem jönnek ki helyszínelni?
- milyen jogszabály írja elő, hogy nem jár eredeti példány a sértettnek a feljelentésből - jelenleg a mai napig nincs papírom arról, hogy ellopták a kocsit.
- ár-költség arány, a legdrágább helyen is max 30 Ft-ért másolnak egy fekete-fehér A/4-es oldalt, akkor mi is ez a 100Ft?
- mit jelent az a mottó, hogy Szolgálunk és védünk?
Na, erre kaptam egy választ, amiben az illeték törvényre hivatkoznak. Ebben nincs szó arról, hogy nem jár nekem példány, csak arról, hogy a hivatalos másolat ennyibe kerül. Ezt értem is, de nekem EREDETI kell, hiszen én is aláírtam a papírt... Rólam szól, az én adataimat tartalmazza, én vagyok a sértett... Válaszoltam nekik, hogy akkor talán minden kérdésemre kérem a választ, mert ez engem nem elégített ki... Még aznap felhívtak telefonon Csepelről, s 20 perc beszélgetés után nekem úgy tűnt, hogy ezzel a beszélgetéssel akarják, hogy fogjam már be a szám. Nem sikerült, mert mondtam az embernek, aki amúgy nagyon kedves volt (gondolom neki adták ki, hogy hívjon fel, de szegény nem tudott semmire válaszolni, hiszen kicsi ember a gépezetben), hogy írásban kérek választ mindenre.
Szóval itt tartunk, felháborító szerintem, hogy ezeken kell görcsölnöm, miközben éppen elég kár és lelki probléma ért a lopással. Nem hagyom magam, mert azt gondolom, hogy adófizetőként a rend őrei nem nyújthatnak ilyen szolgáltatást!
No, szóval megkértem jogász ismerősömet, hogy nézzen utána a jogszabályoknak, de egyelőre úgy néz ki, hogy a Btk. sem mond erről semmit, tehát joghézag lehet, amit rendőrkapitányságonként másként értelmeznek! De lehet ilyet???
Nem fárasztalak tovább Titeket, tudjátok ez és a kocsi hiánya nagyon megvisel, s akkor ezt tetézi a bűz, apósom, Pamperssel levelezek, stb.
Ja, mi is használt, részletes autó vásárlásban gondolkozunk, jegyzetelem én is az ötleteket.
Hali, Vali