A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Durca

Bocsánat!
Nem sos puszit, hanem sok, sok puszit küldünk!!!!
Úgy örülök nektek!!!!!!

ancsaboszi

Jó reggelt!

Cukipiofa: Szeptemberben lesz 2 éves és olyan 4 hónapos kora óta járnak uszni.

Gratulálok Borókának, hogy végre hazamehetett!!! Nagyon erős kislány és nagyon élni akar.

Veronikusz: Nagyon sajnálom, hogy éjszakáztatok, illetve, hogy Szodi összeszedte ezt a nyavaját. Remélem minnél hamarabb túl lesztek rajta.

Ancsa: Lara kiütései elmúltak már? Nem emlékszem, hogy írtad volna.

Steffi: Várjuk kérdésed...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Gondoltam ma reggel még benézek. Hát megérte. (Mindig meréi, de most más.)

DURCA, nagyon örülünk ennek a hírnek. Micsoda boldogság lehet, hogy otthon tarthatod a karjaidban! És gratulálok, fantasztikusak vagytok. Ha néha marad energiád, írj magatokról. :) :) :)

Veronikusz, ezt viszont szörnyű volt olvasni. És most hanyadik napon vagytok? Hogy van most?

Steffi :?:

Ancsa, sos-puszi is jöhet! :)

Megyek pakolok tovább. Esetleg próbálok egy képet.

Kép

Kép

Kép
memme

Kép

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Ma végre kezdünk visszatérni a megszokott kerékvágásba. Emma újra úgy alszik ahogy kellene neki. Én hülye túl erős kávét ittam és szegénykém nem tudott aludni tőle... 2 napig szenvedett.

Durcáéknak nagyon sok boldogságot kívánunk otthonra remélem minden rendben lesz a kis Boróval.

Nagyon édik a kicsik és úgy nőnek mint a gomba. :D

Jövőhéten megyünk kocsit venni remélem sikerrel járunk.
Mindenkinek szép délutánt, a lábadozóknak jobbulást.

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!
a múlt éjjelünk ve volt jobb. Sőt! most később aludtunk el. Talán 6 fele és 8-kor keltünk. Csak akkor volt csönd, ha bekapcsoltuk már kínunkban a Madagaszkárt. Tegnap reggel óta szinte csak cukros limonádét iszik. Csodálom, hogy nem csípi a citrom, de ha megissza akkor inkább ezt mint citrommentes, cukros teát. Memme! Ha minden igaz akkor ma van a 4.nap. :oops: Úgy be van dagadva a felső ajka, mint akinek feltöltötték szilikonnal. :oops: Úgy megy mint aki részeg. :oops: Dülöngél. :oops: vágom a centit!

Ancsa!
Larának is mielőbbi gyógyulást! Szegénykém! :oops: Mitől pöttyös? lemaradtam. :oops:

Megyek mert most is lángol. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Szegénykéim kitartást nektek! De főleg a kismanónak

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Veronikusz!
Szegényke! És nem írt semmi gyógyszert a doki? Nálunk is voltak afták a torkán, azt mondta a doktornő, hogy ez ilyen és ne csodálkozzak, ha nem fog enni. És éjjel is felsírt kb. 15 percenként.
De nem kellett volna az antibio, ha lement volna az láz. Csodálom, hogy nálatok hagyják ezt a mags lázat ilyen sokáig. Vagy ez most összeadódott a foggal, és azért ennyire szörnyű?

Ancsa!
Írok majd privit, csak nagytakarításban vagyok, mert Panka nincs itthon.

Memme!
Ez nagyon édi. Kicsit koncentrál?

Steffi! Mondjad!

Heni!
Tényleg nem csak a fiúk... :oops:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Most van egy kis nyugi... :D
Ma is elég nyűgös Kristóf... Lehet, hogy most meg a széltől van??! Kivittem délelőtt szélárnyékba, betakarva de nem nagyon maradt meg még a kocsiban sem, pedig mindíg olyan jókat alszik benne... :roll:

Veronikusz

nagyon sajnállak benneteket! Ilyenkor nem tudja az ember, hogy kinek rosszabb... Szofi biztos nagyon szenved, na de én téged se irígyellek. :( Szörnyű lehet...
Kristóf csak nyafog és mégis a szívem szakad érte, annyira rossz, ha nem tudok neki segíteni...
A citrommal kapcsolatban:
Apukámnak volt egy öreg doktorbácsi barátja amikor én kicsi voltam. Ő még használta az igazi hagyományos dolgokat és tőle tudom, hogy a citromnak fertőtlenítő és fájdalomcsillapító !! hatása van azáltal, hogy csíp! Egyébként ilyenkor nem fáj ahogy csíp, hanem hűsít! Amikor tüszős mandulagyulladásom volt, vagy csak fáj a torkom, azóta is mindíg citromot eszem. Tehát én értem, miért fogadja el szívesen Szofi! Próbáld ki egyszer!!!

"Fogdosós" téma: Ezért akartam én eredetilek kislányt... :D :D
de ezek szerint tényleg mindegy... :D

Előszedtem ma a játszószőnyeget és nem kis sikere volt! Csináltam pár nagyon cuki képet is, majd jövök velük!!

Nyugodt estét mindenkinek!

Kép
vkbrigi

Jó reggelt Lányok!

Végre újra írhatok kicsit.

Drága Ancsa! Hihetetlen figyelmes vagy, mindig észreveszed, ha eltűnök, jól esik, köszönöm. Nyaralás? Ugyan nem voltunk itthon, de nyaralásnak túlzás nevezni a kiruccanást, anyósnál voltunk Miskolcon. Larapöttyök ma hogy vannak? Jobbulást a Hercegnőnek!

Kukifogdosás: A téma engem is érint. :lol: Zsombi már elmúlt 6 éves. Ezt szerintem nem növik ki a gyerekek (hajaj...sőt!), csak ekkorra már annyira sikerül bennük elültetni a bűntudat gyökerét, hogy szégyenükben nem csinálják a szülők előtt. Én próbáltam Zsombival a legtermészetesebben beszélgetni a dologról. Soha nem szóltam rá, hogy nem szabad, mert nem szeretném, hogy a későbbi szexuális életét (merthogy lesz neki!) ez a bűntudat határozza meg. Miért ne szabadna? Ez az élet része, az lenne a baj, a természetellenes, ha nem ismerkedne meg a saját testével. Ezzel kapcsolatban tehát nem a finom rászólás a megoldás szerintem, hanem a kötetlen beszélgetés, hogy ne azt érezze, ez valami titkos-bűnös-ártalmas-szégyenletes dolog. Azt mondtam neki, a szobájában, itthon lehet ilyet. Ha másvalaki is van nálunk, vagy nem itthon vagyunk, akkor nem szokás a gatyába nyúlni. Így, hogy beszélgetünk róla, legalább elmondja őszintén és nem szégyelli, hogy néha bizony megkeményedik a kuki, és nem tudja, mit csináljon vele. Idézem: "-Anya, a kukim nagy lett, és hiába nyomkodom, nem megy le, és a gatyám is szorítja!" :lol:
-szóval ilyenek miatt is fogdossák ebben a korban, merthogy fura dolgok történnek 'Vele'. -erre mondtam neki, hogy csak akkor fog lemenni a kukija, ha kicsit nem foglalkozik vele, és nem fogja meg. Ezután örömmel értesített, hogy igazam volt.
Szóval nekünk bevált ez a "természetes" módszer. Ha valakinek más a nézete...legyen, de szeritem így egészséges a szexuális nevelés.
Bocs érte, de a 'fikázáshoz' kell hasonlítanom. Azt is meg kellett ugyanis tanulnia, hogy nem túrjuk az orrunkat mindenki előtt az utca közepén, hanem anyától kell kérni egy zsebkendőt, és elfordulva, elvonulva kipiszkálni a zavaró cicakakát. Minden gyerek túrja az orrát addig, amíg nem tanítjuk meg, hogy tegye úgy ezt, hogy ne zavarjon senkit. Végülis, a felnőttek is kiszedik valahogy. :lol: Ki diszkrétebben, ki nemes egyszerűséggel hányingerkeltő módon. bocs.

Veronikusz, ma hogy van Szofi? Jobbulást neki, stramm kis nő Ő!

Vkbrigi, olyan szépen írtad le a születéseteket! Irigyeltelek, miközben olvastam! :cry: :wink:

Memme, micsoda kis tornásznő! Nagyon szép lyányka!

DURCA, nektek nagyon örülök! Manka hogy fogadta Kistesót? Jó lenne, ha jönnél!!! :wink:

Sárikám választja magát le rólam. :cry: Állandóan enne szinte. Gyümi, zöldség, volt már egy kis husi is. Zabagép lett. Olyan hirtelen történik. Rendes szopi szinte már csak reggel és este van. Hááát, el kell fogadnom a helyzetet.

Merci, na végre, hogy olvashatlak! Gyermekek gyönyörűek!

Steffi, alvásnaplót írod még? Mi elég cefetül állunk alvásügyileg. Ma éjjel szerintem kb 7-szer keltem. Kicsi ivás, cumi aztán alszik tovább, na de nekem akkor is fel kell kelnem. :cry: Dögfáradt vagyok. Úristen, nemsokára 1éves? Emlékszem, mikor mentél szülni...ilyen régen volt? Atyám!

Heni, jaj de helyes ez a kissrác!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a jó tanácsotokat.
Kép
vikus számitogépezik
Néha bele nyúl a gépbe és igy nehezebb irni, de érdekli hogy mozog a kép.Rácsodálkozik, mi van amit nem tud meg fogni és megrágni. Minden ami a kezébe kerül az a szájában köt ki! Nagyon nyáladzik de fogacska még nem látszik. A leg ujabb,hogy mint az autó brümmög és fujja a nyálát és minden tele lesz és ez tetszik neki, mosolyog rajta. Forog hasrol hátára és körbe körbe, de már hátra is megy egy kicsit. Elöre nem jött még rá, hogy kell de nem féltem, hogy nem jön rá és mászik majd.
Megyünk anyosékhoz ebédre igy befejezem majd jelentkezem.
Mindenkinek szép napot kivánok
V.

valentina

DURCA!

annyira örülök.

mtunde

memme!
nagyon édi Melindád! :lol:

Gabbó!
nem írom a naplót, kb egy hétig írtam, mert jobb lett a helyzet, és el is felejtettem reggelre hányszor keltünk. már nem izgatom magam rajta, de ehhez kellett 4 hónap szenvedés. msot már azért úgy ahogy alakul.

ja amit írni akartam: pénteken voltunk ilyen szoptatásos előadáson, nem ez a lényeg, hanem egy csomó gyerek volt 2 hónapostól 4 évesig. és le volt rakva szőnyeg rajta millió játék. martin szépen leült játszadozott, rágcsált. votl egy katica amire rá lehetett ülni ilyen gumi izé volt és nagyon tetszett neki, nézegette nevetett rá stb. és jött egy kisfiú és fogta és elvitte, hogy ne nézze már ez csakis az övé. én pislogtam, hogy ez mi volt, a párom látta rajtam, hogy mindjárt megszólalok úgyhogy mondta, hogy ne foglalkozzak vele nem az én feladatom, hogy neveljem más gyerekét. ezzel én is egyetértek mindenki nevelje a sajátját, viszont az az én dolgom, hogy a kicsi 10 hónapos gyerekem megvédem a nagy 4évestől és szerintem meg kell értenie, hogy az a játék nemcsak az övé mindenki más játszhat vele. ellenkező esetben mi biztos martinra szólunk, - már most is - így nem értettem az anyukát. nem akarok ebből balhét, biztos mindenkinek megvan a véleménye, de ez egy nagoyn kényes téma és kiváncsi lennék mást mit csinált/csinált volna. szerintem rá kell szólni, finoman a kicsi gyerekünk érdekében. ki hogy gondolja?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Durcáéknak nagyon örülök, nagyon erős lány Boróka!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Tündérkém szerdáig olyan napirenddel rendelkezett, hogy esténként 6-7 óra között evett majd utána fürdés és 22-23 között még egy evés, majd egybe lenyomott 5-6 órát. Szóval álom baba.

Még most is az, csak most kihagyja a fürdés utáni evést és így 6-7 óra után alszik egyben 5-6 órát, azaz általában éjfél után valamikor kér enni. Utána meg 3-3,5 óránként, szóval az éjszakai egy kelésből most 2-3 lett. Tudom, hogy még így is összetehetem a két kezem, csak hátha van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne a nagy alvását a miénkhez igazítani.

Próbáltam álmában megszoptatni, de nem lehetett. Ma megpróbálom a vacsi után kitolni a fürdést, mert akkor tuti ébren van és esetleg utána még megkínálni cicivel, hátha így. Vagy bármi ötletet szívesen fogadok.
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok lányok!

Nagyon szép hétvégét mindenkinek!
Köszi a biztatásokat, rám fér.... Igaz az egész család ezt csinálja...
Jó,hogy ti is itt vagytok akinek elmondhatom bajaimat....
CSak várom,hogy teljen az idő! Hogy Babuci is nőjjön a pocakban, meg dokim is hazaérjen a nyaralásból.. :D

Nagyon örülök Durcáéknak!!! Végre! :D :D

Steffi! Egyetértek veled, én is szóvá tettem volna a játék-dolgot. Sőt én is úgy vagyok ha nálunk van másik baba, és Enci irigy a játékait illetően mindig rászólok, hogy mutassa meg, adja oda stb. Szerintem is így helyes. Tanuljon meg osztozkodni!
Vendég

Sziasztok,
itt vagyok én is, bár a telekről jelentkezem. Nekünk nem indult valami jól a hétvége, bár már rendeződött szerencsére. Anyósom 2 napja nagyon szarul volt, szédelgett, nem evett, a 180-200as vérnyomása amire vérnyomáscsökkentőt szed, tegnap 70 körül mozgott és estére negyvenvalamennyi!!!!!!! volt. Hívtuk a mentőket, kórház.... Szerencúzsére mindent rendben találtak, belenyomtak 2 adag infúziót, ma reggel kiengedték. Az történhetett, hogy mérés nélkül vette be a bogyóit, holott nem kellett volna, mert rendben volt a vérnyomása, egyre szarabbul volt és nem evett , nem is ivott. Jól ránk ijesztett. Itt a telken mostanában mindig történik valami...... :twisted:

DURCA DRÁGA - ha olvasod sorainkat, annyira de annyira örülök! Itt mindenki szívvel-lélekkel drukkol Nektek!

Veronikusz: atyavilág, ezt még olvasni is rémes, Kicsi Szofinak sok-sok gyógypuszi!

Steffi: abszolút egyetértek Veled, én is rászólok Szandira ha így viselkedik. Szerencsére nem sűrűn kell.

Kriszta:
"örülök" hogy nem vagyok egyedül a témában, van időszak mikor feledésbe merül, van amikor azt sem tudom, hogy tereljem el a figyelmét annyira érdekli :oops: Nem voltam én még erre felkészülve ilyen korán.....

Édesek a babócák!

Heni

Kép

Kép
cancan

jaj, Gabi: úgy szeretnék segíteni, hogy megnyugodj, hogy nincs semmi baj! de tudom, ez csak akkor fog megtörténni ha a köv. uh-n túlleszel. Biztos minden renben van!!!!! ++++++++++++++++

Heni

Kép

Kép
cancan

SZiasztok!

Nálunk egy újdonság van, emgtanítottam Jázmint tapsolni, meg tánci-táncizni, ez azt jelenti, hogy ha áll, akkor olyan mint egy kis rugólábseriff. :) :) Persze ha mondom neki. Tapsolni meg édesen tapsol, nem teljesen a tenyerét teszi össze, hanem olyan kis bénán. :)
Nem tudok nagyon visszaolvasni, most jöttünk meg a Mátrából!!!!

AMit láttam nagy hirtelen:

Durca

EL sem tudom mondeni, mennyire örülök. Ha arra gondolok, hogy azt beszéltük, hogy majd egyszerre szülünk, mi egy időponta voltunk kiírva!!! Fantsztikusak vagytok!!!!!!

Steffi

MAximálisan egyetértek!!!!

Memme

De jó hogy mégis mentek Erdélybe, édes a képen Melinda!!!

Veronikusz

Hú ez nagyon kemény! Szegényke remélem jobban van!!!

Showwhite
Hát ha rám hallgatsz, akkor mindenképpen megpróbálod megtartani neki azt a napirendet, amilyenen volt, mert ahogy leírtad az elég ideális. Ha kihagyja azt a hamit, akkor fel is fog kelni, az tuti. Én óvatosan felkeltegetném 6-7 körül enni, de persze ezt tényleg csak te tudod. De ha akarod, akkor majd leírom priviben, hogy miért gondolom így.

Heni

Ti sem unatkoztok!!!

Brigi

A gyerekek azt mondják tényleg nem szeretik a szelet. :roll:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok Lányok!
köszönjük a jókívánságokat! :oops: sajnos semmi jóval nem szolgálhatok! Szombat éjjel 11-kor már a mese se kötötte le, így úgy ahogy volt pizsiben és mezítláb a hónom alá vettem és elvittem a Budai Gyermekkórház ügyeletére, ahol 3 doki se tudta megmondanil, hogy mi a baja és mért tekereg mint a kígyó kínjában. Alig bírtam fogni a 10 kilójával. Torka szakadtából üvöltött és vonaglott a kezemben. Már bőgtem. :oops: A dokinő aki megvizsgálta azt mondta, hogy nem lát vírusos keléseket a szájaban, hanem csak fogzik és a csütörtöki eleség miatt fáj a szája. (tiszta hülye, mert akkora bazi nagy sebek vannak, mint egy ház. És egyre több) Azt mondták, hogy mivel nem tudják mitől van ez a kínzó fájdalom (injekciót akartak már adni neki) ezért felveszik a kórházba. Ott akivel beszéltek azt mondta, hogy mielőtt felvennék vigyem el a Heim Pálba a fülészetre és ha nem a füle felveszik. Úgyhogy robogtam át vele az Üllőire. Mindezt kb hajnali 1-kor. Szegény olyan fáradt volt, hogy fel sem ébred mikor kivettem, mindaddig, míg a hülye 3,14 dokinő (valószínüleg ruszki) el nem kezdte vizsgálni. De nem is ez volt a bajom vele, hanem, hogy úgy viselkedett, ahogy a vágóhídon nem volna szabad. Unott, undorral teli közönyös pofával. :twisted: :twisted: :twisted: Alig nézett rá, erre benyögte, hogy piros a torka. :?: :?: :?: Hügye liba. Szóval most voltam 3 helyen és 3 diagzózisom van. Én a mi gyerekorvosunkra szavazok, mert ordítanak a sebek a szájában. Hogy ezt hogy nem vették észre??????????? Én azért vittem be, hogy adjanak neki fájdalomcsillapítót. Na azt nem kapott. :twisted:
Ez a Heim Pálos mészáros, meg ilyet szólt: "Most mit csinájak vele? adjon neki kúpot." Nyalja ki!!! - azt csinálja! Mondtam neki hogy azon már túl vagyunk és PAnadolt is kap de semmi. Üvolt mint a sakál, mert ennél sokkal nagyobb fájdalma van. "Ő akkor se tud vele mit csinálni." és elment aludni. :twisted: :twisted: A portásnak már bőgtem. Mit csináljak, ha mindezek mellett vonaglik a gyerek a kezemben????? Nappal még valahogy hagyján, de éjjel.!!!!! Most is felsírt, behajoltam hozzá hogy megpusziljam, erre elkapta a nyakam és addig úgy kellett lógnom befele a kiságyba, míg el nem aludt. :( Megszakad a szívem és olyan bénának érzem magam ILYEN SEGÍTSÉGGEL. :twisted: Továbbra sem eszik semmit, csak citromos-mézes-cukros-gyümi teát iszik. (és igen, én is hallottam a citrom eme remek tulajdonságáról, ezért is próbálkoztam vele.
Ja! Kata meg szombaton a nagyszülőknél megfázott, így ő meg azért üvölt éjjel, mert nem kap levegőt. :oops:
Na megyek kardomba dőlni! :cry: :?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Te jó ég Veronikusz! Hát ez nagyon durva. És csak orvos kezébe ne kerüljön az ember. Méghog ynem tudnak neki erősebb fájdalomcsillapítót adni. Őrület.

(Most hétvégén nálunk is járt az ügyelet, de csak nálam. Elkaptam egy hányás-hasmenéses vírust, 1 nap alatt végigment rajtam, de szombaton annyit hánytam, hogy kértem a férjemet, hogy hívja ki a dokit, mert félek, kiszáradok. Ha mást nem is, de legalább B6 injekciót tudtak adni...)

mtunde

Tünde!
mi az hogy "CSAK"????? :shock: :o hát nem éppen elég? Nagyon sajnálom. Teljes gyógyulást és pihenj sokat!!!

Azt mondta egyszer egy OKOS EMBER, hogy "csak akkor menj orvoshoz, ha tudod, hogy mi a bajod!" köszi!!! Én megmondtam, hogy mi a gyerek baja, mégis úgy érezték, hogy nekik okosabbat kell ennél mondani és kitaláltak valami mást! ÉN LÁTOM (és mondtam) hogy napról napra egyre több a seb és egyre nőnek. :cry: :oops: Legalább a Budaiban elismerték mindamellett, hogy azt mondták csak fogzás és elesés, hogy FINGJUK SINCS hogy mért fáj neki ennyire, de legalább hajlandóak lettek volna felvenni, hogy kiderítsék. Így viszont hogy a fülészeten nem kaptam papírt, nem tudtam visszamenni felvetetni a gyereket. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
atyavilág... Szegényke!!! Le kéne vadászni egy rendes dokit!! Nekem az egyetlen gyerekdoki, aki eszembe jut a Tóth doki felesége (Kőérberek-Tóvárosban van a magánja....). Ha akkor van, amikor a férjének, akkor holnap rendel..
Nem Te vagy a béna!!! Te egy öntudatos, tuti jó, igazi anyatigris vagy!!! De nagyon sajnállak!! Én is bőgnék a helyedben!!!Rengeteg energiát küldök Nektek, hátha segít!!!!

Memme,
drága Melinda!! Hatalmas már!!

Valentina,
Vikus a számítógép-májer!!! Cuki!!

Dóri,
hú de jól hangzik a napirended!! Sok sikert a visszaállításhoz!!

Heni,
anyóstól elvenni a tablettákat!! :shock:
Hihetetlen, mennyire oda kell figyelmi a rutinszerűen gyógyszert szedő idősekre..!!

Steffi,
én is rászóltam volna Micára, ha a Te Martinodtól elvette volna a kincsét!! Szerintem jogos a felháborodásod!!

Gabbó,
jó hogy jöttél!! Jegyzeteltem, ha arra kerül az idő Micával, én is az ösztönös és ne a prűd megoldást válasszam! :lol:

Nálunk szombat éjjel zombi-program, sírás ezerrel, csak a kendő segített, összekötve aludtunk..
úgyhogy ma reggel kaptam 2 óra extra alvást Apától!! Egy hős!! Macskákat leköltöztettük a szuterénbe, tágas, kertbe is ki tudnak menni, 2-vel kevesebb sírós a házban.. :) Kezdünk jól állni!!! :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Tünde,
jobbulást!! Szegényke!! Remélem, mostmár sokkal jobban vagy!!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok Lányok!

Most már én is tudom, milyen az a tejláz... :(
Átaludtuk az éjszakát (!) :D és éreztem én hajnalban, hogy nagyon fáj, de nem gondoltam , hogy felkeljek fejni... Reggel fél 7-re beton kemény lett a bal cicim és hozzáérni is rossz volt... Majd délre sikerült 39,6 fokos lázat produkálnom...
Mostmár jobb, a lázam lement és úgy ahogy sikerült szétmaszírozni a csomókat is.
Ez valami kegyetlen fájdalom! Gyakorlatilag egész délután fejtem, a barátnőm azt mondta, hogy próbáljam meg teljesen kiüríteni egyenlőre minden szoptatás után.
Kérek szépen tanácsokat!!! Mit csináljak, mert ezt a fájdalmat én nem akarom még egyszer!??

Kép
vkbrigi

Sziasztok!

Veronikusz!

Engem születésem óta egy nagyon édes dokihoz cipelnek és én is ehez a dokihoz cipelem a gyermekeimet.
Ha netalántán semmit sem javula dolog akkor hívhatod bizalommal:
06309400477, elmondhatod, hogy mi van és hogy mi történt eddig.
A Villányi úton rendel 22/A szám alatt. Holnap 17-18ig. A rendelő száma 3344222. És Dr. Magyar Vilmosnak hívják.
Tényleg nagyon tutkó doki...Már lassan 25 éve csak gyerekekkel foglakozik... :D

Dóri!
Tündérbaba még csak 1 hónapos, sztem most pár héten belűl folyamatosan változik a napirendje...nálunk legalábbis ez volt.
Dani most állt be arra, hogy 9től alszik reggel 4ig és utána 7ig.
Azelött meg voltak más összeállításai :D
Sztem várj még 1-2 hetet, hogy mi lesz...

Gabbka!

Tetszik ez a kukifogdosós megbeszélős dolog, de azon teljesen ledöbbentem, hogy már ilyen fiatalon keményedik a kuki?????
Én ehez nem értek, de olyan furi...

Jó éjt mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Cukorfalat,
Köszönöm kérdésed, hát a kiütések már elmúltak de a bőre még nem volt ott az igaz :cry: i, most meg ilyen piros foltok vannak rajta a kezén és a lábán. Valahol úgy néz ki, mintha csipés lenne, de nem hiszem hogy az, mert hol elmúlik hol meg előjön. :cry:

Memme,
Nagyon édes Melinda.

Borsa,
Szorítunk a kocsivásárláshoz!
És igyál koffeinmentest! :wink:

Veronikusz,
Írtam emilit!
Lara kiütéses volt, de nagyon keményen az egész testét beborította, de hát nem tudták megmondani hogy mitől!
Azért itt is küldök sok sok gyógypuszit!!!!
Neked meg sok erőt!

Brigi,
A játszószőnyeg nagyon jó dolog, még mi mindig használjuk, bár egy ideig le voltunk róla tiltva, de most már azért megint játszunk vele! :lol:
És várjuk a képeket!!!

Jaj, szegénykém! Remélem már jobban vagy!
Hát igen, amig nem áll be a napirend, akkor nem tudja a cici, hogy mikor legyen benne tejci, és ha kimarad egy hami akkor ez jöhet. :cry: Én ezt szerencsére megúsztam, mondjuk nem is volt olyan nagyon sok, de mikor úgy láttam hogy nem kel fel Lara lefejtem, és gondoltam max odaadom neki ha felkelne, de akkor nem is kelt fel! aztán itt a lányok mondták, hogy majd a cici beáll, mert én reggelre úsztam a tejben ha nem fejtem.
Remélem mikor olvasod mrá jobban vagy!!!!

Gabboka,
Jó hogy jöttél!
Jó ez a story :lol:
Mekkora már Sárika???
És miket eszik??
Lara ma megevette egy tálka krumplis répát, amit én csináltam neki! Olyan büszke voltam!!! Mert a krumplim nem ízlett! De így lecsusszant! :lol:
Hány kg már Sáribaba?

Mi most este mértük Larát, és 8980 g-t mutatott a mérleg!!
Ja, és már 80-as ruhákat hordunk.
Én kis naiv vettem a múltkor 4-4 rövid és hosszú ujjú bodyt hogy majd összel jó lesz, na hát már egy ideje hordjuk, és most még örököltünk is egy csomót ,szóval jól jön!

Steffi,
Megértelek, és egyetértek!!!
De az a baj, ha a szülőnek szólsz az még csak rosszabb lesz!
De én is egyetértek veled, hogy a BAbókat már most úgy kell nevelni, hogy ne legyenek irigyek, és ne viselkedjenek így. De úgy látom azokat a bizonyos szülőket nem így nevelték.
Úgy nem bírom az ilyeneket!!!
De igaza van a Párodnak nem szabad ilyenekkel leállni, persze tudom iszonyat nehéz lehet, hisz a TE gyermekednek okoz így fájdalmat, de ott kell hagyni és keresni kell mást!
De én is tuti neki mentem volna, ahogy magamat ismerem.
Szóval megértem az Anyatigris ösztönt! :lol:

Dóri,
Hogy sikerült az éjszaka? Én azt tanácsolnám, hogy a fürdetést egy picit próbáld meg eltolni és utána mindenkép megetetni. De hát azért még elég picike, és ha most Ő enni szeretne, akkor úgyis fog! Még azért nagyon kis picike, hogy átaludja az éjszakát! Azért szorítunk!!!

Heni,
Anyósodnak mielőbbi gyógyulást!!! És sok egészséget!

Györgyi,
Tényleg?
De jó de jó! Mi is tanulunk már tapsolni! De még csak csapkod nagyokat! :lol: De azt már rendületlenül! :wink:
Tündér Jázminnak meg sok puszi és gratula!!! :D
Milyen volt a hétvége?

Tünde,
Jajj Te jó ég!
:cry: Megnézi az ember a híradót és rosszul lesz, és akkor feljön ide és még itt is ennyi rossz!
Jóbulást neked!!! Pihenj sokat!!!

Kriszta
várom a privit!
ha már csillog villog a ház! :wink:

ancsaboszi

Tegnap volt két éve, hogy meghalt a kisbabánk! :cry: És ha visszagondolok, hogy akkor min mentünk keresztül, akkor még bele sem mertünk gondolni, hogy 1év múlva már ott lesz a Pocakban Lara baba, de még akkor sem mertem elhinni, hogy 2 év múlva már itt lesz velünk és tényleg itt van és már fél éves!
Olyan édes a kislányunk!
Bocsánat, hogy ezt megosztom veletek. :cry:
De mostanában történt velünk sok dolog, amiben volt rossz is. És most ezen úgy elgondolkodtam! És az hogy LARA itt van, erőt ad!

De mindig eszembe jut, hogy miért történhetett az, ami történt? :cry: Mit tettünk amiért ezt kellett átélni?
És hát erre sosem kapok választ.
Kisfiúnk mindig velünk lesz, és gondolom most már Ő is vigyáz ránk!

De azt tudom, hogy most van egy csodálatos kislányunk! Aki szebbé teszi a mindennapjainkat, és hálát adunk a sorsnak hogy Ő van nekünk.
És ha szomorú vagyok, akkor arra gondolok, hogy mi volt, és hogy most mi van velünk!
Jól kibőgőm magam, aztán meg a jelenre gondolok és megyek tovább!

Képzeljétek Larának kint van már egy picit az egyik felső foga :D (ez már a 3. fogacska), de nagyon fáj neki! De még szerintem nem törte át az ínyét!

Na jó most már nem rabolom a helyet, és az időtöket sem!

Bocsánat hogy megosztottam veletek, a nem túl vidám gondolataim de úgy éreztem, hogy leírhatom. Bocsánat ha tévedtem.

csak emlékszem, hogy Ti is sok erőt adtatok amikor már itt voltam veletek, ezért írtam le! :oops:

de most már megyek aludni.

puszi

ancsaboszi

Jó reggelt!

Veronikusz

Ez döbbenet! De miért is nem lepődök meg? Made in hungari.... :evil: Remélem találtok valakit aki tudja mi a baja.

Tünde

Te szegény neked is jobbulást!

Brigi

Minden szopi után fejd ki. Ha én nem fejtem volna, ugyanez lett volna, mert egyszer észre is vettem hasonlót, csak nem volt ilyen magas lázam.

Ancsa

Hát nektek is jobbulást!! Szegényke. Larának sem tudják, hogy mi ez?? A hétvége jó volt, leszámítva, hogy már anyatigrisnek éreztem magam, mert állandóan őrködnöm kellett, hogy a hagoskodással ne ébresszék már fel a gyereket. :roll: Tudom hogy könnyű mondani, de ne gondolj arra mi lett volna ha. Valamiért ennek így kellett lennie, én ebben hiszek.

Kép
gyorgyi33

Jó reggelt!
Atyavilág Veronikusz!!!Szegény lányzó!!!!
Hát Magyarországon orvoshoz menni......életveszély!!!!!

Györgyi!Lara nagyon ügyi kiscsaj!!!!

Képzeljétek,átaludta az éjszakát!!!!pénteken leraktuk este 10kor és szombat fél7kor kelt :lol: :lol: !!!!

Olyan furi mert 3-4 óránként eszik,de sosem ugyanabban az
időben!!(mármint naponta pl.7kor, 11kor,15kor......)ez baj??????

mostanába elkezdte tömködni a kezeit a szájába :shock: gondolom a fogai miatt :shock:

A nem kötelező oltásokról tudtok nekem valamit mondani????

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

na most már van jóhírem is!!! :D :D :D

tök jól aludtunk!!!!! :D :D :D
bár Kata is vagy 5-ször felsírt még éjfél előtt, viszont Szofi ezt a rángatózós műsort :oops: :cry: csak egyszer adta elő éjfélkor, akkor kapott teát, meg ment megint neki a mese. Majd kezdett eldőlni az álmosságtól, odadőlt hozzám, úgyhogy bevittem és magam mellé fektettem az ágyunkban (és bár éjjel vagy 6-7-szer felsírt valahányszor megmertem mozdulni), de még most is alszik. :D :D :D :D :D :D úgy néz ki lassan túl lesz rajta. Hiába!!! holnap lejár a 7 nap amit mondott a gyerekorvosunk.

ja! elnézést! :? biztos félreérthetően írtam, de nem akarom lecserélni a gyerekorvost. :D Minimum 40 éve gyerekdoki, hisz bátyám már 37 éves és mind a hárman (testvérek) hozzá jártunk. Tapasztalata az bőven van, a várója mindig tele, így jobb időpontra menni.
Írtam, hogy Szofinak napról napra egyre jobban fájt. Mikor nála voltunk, még nem volt olyan súlyos és a diagnózisa is helyes volt. Biztos vagyok benne, hogy akiket írtatok is szuper dokik, de én maximálisan megbízom a sajátunkban. :D tök rendes. Engem is folyton megdícsér és ez olyan jól esik. :D

na jó! megyek, mert mintha Totyi hangját hallottam volna. :D (Totyi = Szofi, mert olyan mókásan jár még)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szofi! 4 nap teljes koplalás után most ivott meg 180ml tápszert! :D :D :D :D :D :D olyan boldog vagyok. :P

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Emano

Nekem egy kis Jázminom van, de ő is ügyi. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gratula az éjszakáért, szerintem nézd meg, hogy most hogy evett aludt napközben és azt tartsd meg. Biztosan így jó neki. :lol: Én nem vagyok a nem kötelező oltások híve, szerintem lenyúlás, és feleslegesen megterheli a gyerek immunrendszerét. De persze nem vagyok orvos így csak ezt mondhatom, de kérdezd meg a dokidat is. :lol:

Veronikusz

Jaj de jó, akkor ez már javulás lesz!!! :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Kriszta!!!!

Kicsit megkésve
:oops:

De nagyon boldog névnapot!!!!!!!!! Kép

Sok sok puszi!!!

ancsaboszi

Veronikusz,

De jó, de jó!!!!
úgy szorítottam!!!
És a ma éjszaka még jobb lesz!!!

Puszika Totyikának, édes ez a becenév!!!

ancsaboszi

Sziasztok!

Annak idején én mániákusan írtam Bene napirendjét az első napoktól kezdve. Ha ezt utólag visszanéztem, kb a 2-3 hónapos korra alakult ki a mi szavaink szerinti napirend, addig is volt rend-rendszer, de az szépen alakult hátről hétre. Sokat nem lehetett alakítani rajta, ha 1-2 napig nagyon elcsúszott, ő maga tornázta vissza magát egy mindenkinek kényelmesebb rendbe. Ezt azért írom, mert annak idején én is mindig aggódtam, hogy nem uyganakkor eszik, mi lesz aj éjszakával, stb. Okosak ezek a gyerkők, és az a jó, ha tőlünk meg érzik azt a biztonságot, hogy megadjuk nekik azt a rendet, nyugalmat, amit ők kívánnak. Rossz is a rend szó. Talán rendszer a helyes?

Köszi lányok, jobban vagyok, étvágym még alig....de amúgy rendben.

Veronikusz, juhéééé....

Ancsa, a miérteket én már felsem teszem magamban, de olyan jó, hogy van Lara!!!

mtunde

Györgyi!!!
Bocs!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Lányok!
a pihenőszékről mi a véleményetek??

emano/Andi
KépKép
emano

Györgyi,

Én is ebben hiszek, és tudom, hogy ez valamiért így volt. De azért fáj. :cry: És Lara tényleg imádnivaló!
Megértelek itt a házban a bejáratnál is már többször ébresztették fel az alvó gyermekemet, más gyermekek.
Megértem a tigrist!! hisz mind azok vagyunk!

Úgy látom ez a Jázmin Lara keverés már általános lesz! :wink:

Emano,
Lara is nagyon ügyes!

De most már nem tudjuk kire gondoltál! :lol:
Gratula az átalváshoz!!! Csak így tovább!!!

Tünde,
örülök, hogy jobban vagy Te is!!!
akkor ez a gyógyulások napja.
Igen, igen nagyon jó, hogy a kisHercegnőnk van nekünk!!

Györgyi, és még aki kérdezte,
ma reggel Lara bőre is egész szép volt, száraz de már alakul! :lol:

Zsófi,
HOgy van LénaBAba?
Remélem Ő is gyógyulgat!!!

Masni? Steffi? Barbi???

Eni,
már megint eltüntél! :twisted: :wink:

Szép napot mindenkinek!!!

ancsaboszi

Emano!

Bocsi,
csak közben répás krumplit csináltam.
Szóval!
Pihenőszék!
Nekünk van!
És nekünk bejött! Az elején mikor még "pici" volt, akkor azért volt jó, mert beletettük és odahúztuk az asztalhoz, és akkor Ő is ott volt velünk. Néha elbóbiskolt benne. Meg nem nyugtatta, de azért el volt benne.
Most meg amikor főzök és nagyon nincs el egyedül akkor szintén jön a pihenőszék és viszem a konyhába (persze amennyire lehet messze mindentől :D ) és akkor a kisasszony abban ücsörög és nézelődik!
Ja és most Lara még úgye nem tud ülni, ezért vagy ebben van , vagy az ölemben mikor etetem, de jobb szeretem ebbe, mert már mozog ezerrel és nincs annyi kezem!
:lol:

Szóval a vélemény!
Sokat nem szabad benne lenni, a pici gerincük miatt!
De szerintem jó! Én ajánlom. Nekünk hauck van, Disney-s
Mondjuk annyiban nem jó, hogy a figurákat nem lehet róla letépőzárazni, meg rossz helyen van, de a szék stabil, és hintázik! Nekünk ilyen van!

Remélem segített!

ancsaboszi

Köszi Ancsa!
Kb hány hónapos koráig lehet használni??

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok kedves Anyukák, Kismamák!
Csak egy gyors bekukkantás és érdeklődés!?
Mi a legfrissebb információ a Kútvölgyi szülészetének bezárásáról? Tudni lehet vmi biztosat? Tóth dr. marad, megy? Ha vmelyikőtök tud erről bármit, légyszi írja meg! Nagyon köszönöm, bocs a belekotyogásért!
Márti
csmarti

Emano,

Szerintem a babától is függ, hogy mennyire izeg mozog. :lol:

De kilóig van meghatározva, nem korig, hogy meddig lehet használni. Szerintem a mienk 12kg-ig jó!

ancsaboszi

Marti,

Jól tetted hogy jöttél!
Gyere nyugodtan!
A többiek is tuti ezt mondják!

Sajnos én nem tudok Tóth dokiról semmit,
de vannak akik igen, és biztos majd jönnek és írnak neked.

Jön a kistesó?

:wink:

ancsaboszi

Sziasztok!

Megjöttünk már 31-én a nyaralásból, de teljesen fel vagyunk fordulva. :shock: Kár volt hazajönni, nagyon jó volt, de azóta itthon folyamatosan az újabb problémák, mindegy...

Durcáéknak nagyon-nagyon örülök! Tesó, hogy fogadta, hogy Boró végre hazaérkezett! Annyira drukkoltunk már karácsonykor is, és most végre otthon aludhat! Olyan jó Durca, hogy a legkritikusabb időszakban is kitartottatok, erősek voltatok, s nem hagytátok magatokat! Boróka nagyon erős kislány, büszkék lehettek rá és magatokra is nagyon-nagyon!!!

Veronikusz, hihetetlen ami történt Veletek! Nem elég, hogy ordít a csöppség, még utazgatni is kell a városban éjjel, ráadásul a dokik is bunkók! A Heim Pálba egy orosz nő műtötte az orrmandulájával Ákost pár éve. Lehet, h ugyanaz volt. Minek orvos, aki aludni megy a kórházba, s szinte meg van sértődve, ha beteg gyerek érkezik... Felháborító!

Kriszta, hogy vagytok? Szobatisztaság? :D Jártok már bölcsibe? BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Ancsa, nagyon rossz lehet visszaemlékezni, ám biztos azonnal mosolyt csal az arcotokra Lara baba ittléte, tündérsége! Én még elképzelni sem tudom min mehetettek keresztül, az biztos, hogy Ti is nagy erővel dicsekedhettek, hogy fel tudtatok állni a tragédia után. :cry:

Tünde, már minden rendben?

Napirend: nekünk nagyon bejött, hogy este 7-8 között fürdés, szopi és alvás. Szerencsére semmi hiszti nincs, s most már 5-6 órakor ébred reggel. Megtalálta pénteken a hüvelyk ujját, s így visszaaltatja magát. Sajnos a cumiról végleg lemondog, én azt jobban szerettem volna, de az a lényeg, neki mi a jobb. :)

Bocs, ha mindenkire nem reagáltam, de szerencsére volt pörgés mióta nem voltam. :D

Szép napot!

Hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Ancsaboszi, szia :D!
Köszi, aranyos vagy, jólesik az invitálás :D! Sajnos nem nagyon fér bele az időmbe! Próbáltam már korábban is, de nem tudom tartani a lépést :(. Eszter és Sára minden időmet kitöltik. Hááát, még nem jön, de úgy tűnik szeretnénk egy harmadikat :lol:! És olyan jó lenne Tóth dr-nál+Zachárné Erikánál szülni :wink:! Lehet, h. ez csak álom??

Márti
csmarti

Sziasztok,
Köszönöm a válaszokat. Nem akartam félreérthető lenni, persze, hogy egy 1 hónapos babónak még nincs napirendje. Ami állandó az a változás :) a kérdésem arra vonatkozott, hogy szerintetek felkeltsem este 6 és éjfél között egy cicizésre vagy sem. Mivel utána már 3-3,5 óránként kel, tehát önzésből nekünk jobb lenne úgy, hogy kicsit később kezdi meg a hosszú alvását. De tudom, hogy még változik, szinte minden nap. Igaz Tündérke kb. fél órákat tologatja ezeket az időpontokat. De amúgy meg nem tudom felkelteni, úgyhogy tárgytalan. Kelek amikor éhes :)

Veronikusz: örülök, hogy jobban van Szofi, csak így tovább.

Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Márti: Tünde baba a nálad is jól bevállt párosnál született. Elvileg szeptemberben lesz döntés a Kútvölgyi sorsáról. Addig minden marad a régiben. Nemsokár megyek 6 hetes kontrollra majd kérdezősködöm.

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Köszi a kérdéseket, tényleg jobban, de étvágy nuku, és a a diétás kaja is olyan nehéznek érződik :( Este bevásárláskor veszek asszem actimelt, vagy activiát. Nem szoktam ilyen spéci dolgokat enni, a sima joghurt is megteszi, de talán most érdemes ezt, nem?

Pihenőszék: nekünk nem volt, hanem az autósülést hazsnáltuk ugyanarra a célra, mint Larának a piehnőszéket Ancsa. Talán a pihenőszék gerinckímélőbb? benének mindenesetre az autósülés nagyon bejött, főleg a nehezebb emésztéseknél :)

mtunde

Sziasztok, hú, hát jó sok minden történt, amíg nem voltam, zajlik az élet ezerrel!

Borónak továbbra is megy a pozitív energia, csak így tovább!!!

Tünde, sajnálom, h nem voltál jól...:( Én személy szerint nem hiszek ezekben az Activiákban, meg ilyesmikben, az csak kamu, a kakukázusi kefír a legjobb, ha jól tudom...

Pihenőszék nálunk nagyon bevált, Dani még midnig nem tud ülni, így abban etetem, nekünk Chicco van, Kikában vettük 7000ért és Dani minden nap abban eszik, meg szereti nézni, ahogy zuhanyzom :oops: :lol: És tényleg jobb, mint a kocsisülés, miénket vízszintig le lehet dönteni ,az fontos szerintem, plusz lehet hintázásra is beállítani, meg arra is, hogy stabil legyen (asztalra fel szoktam tenni és úgy etetem, szóval fontos, hogy tényleg jó szilárd lábakon álljon)

Steffi, hú, nagyon megértelek, én is biztos kiakadtam volna, de férjednek igaza van, ezekkel a gyerekekkel nincs mit tenni, ha bátnják Martint vagy ilyesmi, persze közbe kell avatkozni, de egy ilyen esetben talán jobb, ha látja, hogy sajnos vannak ilyen szituációk (még leszen kis sokszor valszeg:() és ezt is meg kell tanulnia kezelni, de persze fő a fokozatosság, az elején jobb közbe vatakozni, hogy biztonságba érezze magát Martin (én legalábbis így fogom csinálni, de nagy a szám, mert személyes tapasztalatom még nincs)

Brigi, nekem 4x volt mellgyulladásom, 3x voltam lázas, sajnos nekem fejnem kellett minden nap egyszer-kétszer ahhoz, hogy ez ne legyen, Dani egyszerűen nem szívta ki elég jól a mellemet és becsomósodott...

Veronikusz, jaj, szegény ti, most akkor már jobban vannak a lányok?? Ez a kórházas sztorid rémálom, el se tudom képzelni, hogy milyen lehet, amikor látod, h ennyire szenved a gyereked és nem tudsz mit tenni, borzasztó!! :evil: :cry: De akkor most már jobb, ugye?

Györgyi, kik hangoskodtak a Mátrában? Egyébként amikor Agárdon voltunk, én is kimentem éjjel 11kor és elzavartam az ablak alatt beszélgető tizenéves fiúkat (épp azt tárgyalták ki, hgy mi a strici szó pontos jelentése :lol: ), de rendesek voltak, megértették és rögtön arrébb mentek.

Ancsa, de van egy édes Larababád, aki már örökké ott lesz neked és szeretni fog téged!! Látom, h eléggé rád jár a rúd mostanában, hogy van lara bőre? Javul vagy már el is tűntek a pöttyök? és anyukád hogy van???

Kriszta, boldog névnapot kívánunk neked Danival!!

Memme, kép nagyon édes, ilyet már Dani is tud, imádja csinálni, én A-betűzésnek hívom! :D

Na megyek teregetni, szép napot mindenkinek!

KépKép
barimami

Barbi!
igen, már sokkal jobb és elkezdett piciket enni is. Eddig CSAK cukros teát ill. limonádét ivott a tápszerbe bele se kóstolt.
Kata is talán jobban van. Mintha nem folyna már annyira az orra.

Ancsa!
örülök, hogy Lara pöttyei is kezdenek gyógyulgatni! Sok-sok gyógypuszit küldök neki.

Pihenőszék:

csatlakozom Tündéhez: mi is az autósülést használtuk lakáson belül. Mindenki azon röhögött, hogy Szofi egészen pici korában megtanulta hintáztatni és nem hitte el senki, hogy nem én csinálom. Szofi imádta nagyon. :D
Ja! kizárt hogy 12 kilóig tudja valaki használni. SZERINTEM max. addig, míg fel nem tud állni, mert akkor már nem nagyon fog ülve maradni. De ez az én szubjektív véleményem. Természetesen ha kaptunk volna nagyon örültünk volna neki. :D

Memme!
nem is dícsértem meg cukkancs lányodat. :D Már negyon ügyi-bogyó :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: