A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!
Itt van egy pár nyaralós kép........ Kép Kép Kép

Kép
tikó

Lilluska!
már most minden második ember ikreknek nézi őket! :shock: nem is értem, hisz van minimum egy fél fejni különbség köztük. :lol: :D

Gyuzso!
jaj! nem szeretem az ilyen embereket. Én ezért zártam ki anno a szamközti nagynénémet és így sikerült 8 hónapig szoptatnom. Mikor Katánál átjárt, csak 4 hónapig szoptattam. :oops: Rám nagyon rossz hatással vannak az ilyen mindent tudó, negatív emberek, mert ilyenkor sokkal sebezhető vagyok. :oops: :oops:

a többire majd később ragálok, de most mennem kell :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!

TÜnde

Csakhogy itt, én lemaradtam arról, hogy te is elmentél, szerintem majdnem egyszerre voltunk. :D

Gyuzso

Hát jót röhögtem a sztorin. NEkem a saját apámmal van néha ilyen gondom, de azért megoldom. Húzza a száját egy kicsit, meg hogy ez nem így van, de azért nem szól annyira bele. :roll:

Veronikusz

Gratula a szobatisztasághoz!!!!! Azért bugyi nélkül nme menjetek sehova! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ANcsa

Ugye véletlen sem jártok babaúszásra? Azt is akartam írni a múltkor. Egy ismerősöm babaúszásoktató és ő mondta, hogy a gyerekek nagyon nagy százalékánál kijön az ekcéma. :(
JA én hülye voltam, mert Masnival nem csináltunk képeket azóta felvilágosított. :(

Tiko

Édes a kislányod!!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

képekre még várok, mert a mi gépünkkel nem igazán csináltuk, viszon volt ott egy profi gép és a gazdája sok jó képet csinált, azt várom majd. És akkor meg is osztom veletek :)

Ancsa! Remélem, ez a kiütés hamar elmúlik.

mtunde

Lányok!
Köszi a jókívánságokat. Szombat óta nincs láz, de muszáj volt elkezdeni az antibiotikumot. Most már evés is van, már amennyit szokott...
Most éppen Vili a verebet néz. Most ez a sláger.
Nálatok hogy megy a yógyszerbeadás? Panka mintha megbokrosodott volna, még egyszer sem volt ilyen rossz. Ketten kellett lefogjuk. Ma reggel meg egyedül voltam vele, lelkére beszélte, úgyhigy egy kisebb hiszti után tök jól bevette.

Ancsa!
Szerintem a hajhullás úgy múlik el, hogy észre sem veszed majd. de ha még szoptatsz, akkor várni kell egy kicsit.
Megyünk még nyaralni, de csak egy hétvégére, mert jönnek a barátaink Erdélyből, és kicsit velük szeretnénk lenni. Hajdúszoboszlóra szoktak menni egész családdal, és mi is foglaltunk ott szállást egy hétvégére.
Végül is most már biztos, hogy allergiás kiütés volt?

Heni!
Jó, hogy hoztál újabb híreket Durcáékról. Szegény pici lány, milyen erős, és mi mindent csinált már végig!
Veronikusz!
Nagyon ügy Kata, nálunk ez a kakiügy még nem megoldott. Kizárólag pelusba hajlandó intézni. Úgyhogy mi is bugyiban megyünk vásárolni, de bili és pelus a csomagtartóban. :lol: ja, mert a pisi meg kizárólag bilibe működik.

GyuzsÓ: én mondtam, hogy mindenki mindent jobban tud. És nehezen fogadják el, hogy ez a Te gyereked, Te is anyuka vagy már (sőt: Ti is szülők vagytok már), és nem hiszik el, hogy Te tudod a legjobban, mi a gyerekednek a legjobb.

Tünde!
Jobban vagy már? Kicsit azért pihentél is, ugye?

Tűz: Nem tudom ki az a barom, aki gyújtogat, de mindenki azt mondja, hogy ez gyújtogatás volt. Sőt: Szombaton este sétáltunk egy kicsit, és az egyik szomszéd rohant, hogy éppen abban a pillanatban gyújtotta meg valaki a tarlót mindenki szeme láttára. Persze a pasik utána. Csak azt merem remélni, hogy el is kapják egyszer és jól megverik.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
Hát alig bírtalak visszaolvasni Titeket, de azért reagálok, amire tudok.

Steffi, hú, Martini nem semmi csávesz, gratula neki, meg sok-sok gyógypuszit küldök a bibijeire! Egyébként Dancának nem lett semmi baja hálisten, szal nem kellett röntgenre mennünk vele, másnap már szinte nem is látszott, h leesett az ágyról :oops: :roll:

Ancsa, jaj, szegény Jázmin, mi Fenistil krémmel is kentük Daninak, remélem hamar elmúlik, most akkor még midnig nem derült ki, hogy mi okozta? Ez elég szomorú...sajnos ekcémára tényleg nem túl jó az úszás, azaz majd nézd meg otthon fürdetés után, ha olyankor pirosabb, akkor biztos nem tesz jót neki a víz!
Egyébként Dani is rosszul aludt éjjel, 4től óránként kelt, nem értem, lehet, h a várvavárt fog?

Manóka, köszi a bíztatást, én is hallottam, h minél később jön a fogacska, annál jobb! :) Csak nem tudom, h annál fájdalmasabb-e?! Plusz ugye az is kérdés, hogy utána hány fog nőni neki egyszerre!!??

Györgyi, tőled nem olvastam semmi hírt, mi van veletek??

Veronikusz, tényleg mint két tojás, de szerintem a hajuk teszi legfőképpen!! Most mi van a hírdetéssel? és a jelenlegi pótnagyszülőkkel? Találkoztatok azóta megint?

Na, később még jövök a képekkel, nyaralás egyébként jó volt, Dani jól bírta a strapát, egész nap ide-oda cipeltük őt, csak főleg férjem rokonainak a látogatásával telt, plusz a Balaton habjai elnyelték a karikagyűrűmet :(
Ja, és a sajkodi strand szuper volt, tényleg nagyon bababarát, ha bárki még jár arra a nyár folyamán, mindenképp látogasson el oda!

KépKép
barimami

GYörgyi, Barbi

nem még nem járunk, de amint jobban lesz megyünk. :lol:

Azt mondják főként a meleg lehet az okozó és a banán együtt, de a védőnéni most volt itt és még azt mondta, hogy lehet hogy a naptej.
És hát igen, ebben is lehet valami, mert valamikor én is néztem hogy pöttyös lett tőle a kis keze, szóval lehet ebből is másikat venni. Bár most úgy nézem nem kell! :lol:

Bocsi, de rohannom kell!

puszi

ancsaboszi

Persze a két legfontosabb lemaradt:

Durca, nagyon drukkolunk Nektek, hihetetlenül bátrak és erősek vagytok!!!!

Brigi, szüléstörténetet én is megkönnyeztem!

KépKép
barimami

Barbi

Velünk minden ok!!! Azért nem is írtam magunról, mert nem történt semmi. Ja csak annyi, hogy aranyosan adja a kiscsaj az ötösöket, tudod a pacsikat. :lol: :lol: :lol: megtanultuk. :lol:
Hát a karikagyűrűmet én is sajnálnám. Mostanában elfelejtem felvenni, :roll: legalább nem vesztem el... :lol:

Kép
gyorgyi33

Tikó,
Nagyon édes Dorina! Hol jártatok?

Györgyi,
Sajnálom, hogy a randiról nem lettek képek, na majd legközelebb :lol: .

Tünde,
Akkor mi is veled várjuk a képeket!
Én is remélem!

Kriszta,
Szegény kicsi Panka! Sok sok gyógypuszi neki!!!
Ügyes vagy, hogy sikerült beadnod. Emlékszem mikor én pici voltam nekem is nehezen ment.

Köszi, remélem nekem is hamar elmúlik a hajhullás.
Nem, nem lehet tudni, hogy mitől. De már múlik. És végül én már ennek is örülök!

Hú, ez nem semmi. :cry: akkor szurkolunk hogy elkapják a gyujtógatót! Milyen világ ez? Ha nincs baj, csinál. :twisted:

Barbi,
Édes vagy, hogy írod, hogy szegény Jázmin. :wink: :D
De úgy tudom, hogy Jázmin jól van! :wink:
Na jó :lol: csak ez magas labda volt nem lehetett kihagyni :lol:

Azt mondta a dokinő hogy nem ekcéma. Csak lehet belőle :wink: Voltatok úszni? milyen volt?

Képzeld, mi szerdán találkoztunk a Csillával a Floriánban, olyan aranyos volt, odajött megnézte Larát gyógyulást kívánt neki, és mondta Neki, hogy hát én vagyok az edződ :lol: és mondta hogy ha jobban vagyunk vár minket!

Várjuk a képeket!
Mi is azt hiszem azon a strandon voltunk.
az a jobb oldali ugye? ha Füred felé megyünk?De miért Bababarát?

Karikagyűrű :cry:

ancsaboszi

barbikám!
oda a karikagyűrűd? jajj istenem! na tudtam én, hogy danca strapa kis krapek és kutyabaja se lesz, de persze én könnyen beszélek nem én láttam, hogy leesik meg ilyesmi. ano és is úúúgy megijedtem. de azóta már ha beüti valamijét fel se veszi :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Lányok, tudja valaki a szülészeten, a nővérpult számát?

Heni

Kép

Kép
cancan

Köszi, már nem kell...

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni, köszi az infókat... Mai napig csak tanulni tudok Borótól és Szilvitől... :? :cry:
vbea

Ancsa, drukk megy, hogy csajszi kiütései gyógyuljanak. Próbáld ki a sudocremet, na ne irdatlan mennyiségben, először csak egy-két pöttyön gyakorlatozzatok! Nekem bevált, meglehetősen ekcémás tudok lenni.
Kriszta, bokájánál fogva lógatnám fel a fára... Jó hallani, hogy Panka jobban van, édesbogyó.
Tünde, végre. :wink:
Tiko, Dorina elég huncut.
Na, Veronikusz tojásairól nem is beszélek. :D

Megnéztük Benő "még-nincs-kéthetes" uncsitesóját, Ádámot. Nagyhajú, pinduri édespofa. Nagyon elkezdtem várni a következőnket... :roll:

Györgyi, hát van mit tanulni tőletek... :wink:

MARTINNAK GRATULA! :idea:
vbea

Eni: azért ne ilyen áron tanuljunk..... :(
Úgy látom, lassacskán baba-váró-vírus terjeng a fórumon :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Ancsa!
most látom, hogy a meleg + banán + naptej volt a ludas talán. :oops: :oops: :oops:

Barbi!
pót-nagyszülők? hát? most épp nyaralnak az Adrián, de remélem hamarosan találkozunk velük megint.

Kriszta!
pisi-kaki ügyben eresszük össze a két csajt egy kis eszmecserére. :lol: :lol: :lol:

Györgyi!
:lol: hi-hi-hi egy tapottat se bugyi nélkül :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsaa, jaj, de hülye vagyok, persze Larát akartam írni!! :D Sztem azért bababarát, mert 10 méterenként van szemetes, van egy elég jó játszótér, nagyon sok árnyas hely, nincs tömeg egyáltalán és szinte csak babások voltak, tehát senkit nem zavar, ha a gyerek üvölt, hangosan röhög, sikongat, stb...

Györgyi, látom akkor ti is nagyon jó el vagytok, én imádom Dancát ilyen okosságokra tanítgatni :lol: Egyébként férjem egyáltalán nem hodja az övét, azt mondta, h azért, h ne eshessen ez meg vele! :roll: Hiába, béna vagyok és kész, nincs mit tenni...

Na, és akkor még megbombázlak titeket képekkel, bocsi :oops:

Kép álljunk meg egy szóra

Kép strandon

Kép utazunk

Kép utazunk 2

Kép tihanyi séta

Kép ágyjelenet

KépKép
barimami

Jaj! meg se köszöntem a szobatisztaság miatti gratulációkat. :D Csak annyit akartam ezzel kapcsolatban mondani, hogy szerintem ezért felesleges erőltetni már 2 évesen ezt a dolgot, mert ha az ő kis agyában megérik a dolog, akkol elég 3-4 nap és szobatiszta lesz. (akkorra, mintha kínoztam volna 2 éves kora óta) Nincs igazam? :idea: Az hogy 3/4 éve WC-be kakil is az ő döntése volt. Úgyanis ahogy kakil, rögrtön jött oda, hogy kér tiszta pelus. Mi csak figyeltük, hogy mikor van akció és felajánlottuk, hogy ülhet a WC-re is. (kb 3-szor tettük ezt, majd ő jött, hogy kell a szűkítő kakilni). :D :D :D Kis Ügyi-Bogyó! :D Most úgy dagad a mellem! :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Györgyi, és a gyűrűm valszeg azért is esett le, mert már fogytam több, mint 3 kilót! (minden rosszban van valami jó...vagy ez most fordítva van nálam? nem tudom már... :? )

Steffi, már megegyeztünk, hogy apától fogok újat kapni, amint lesz rá alkalom (szülinap, házassági évfordi vagy vmi) :) Most már csak azon gondolkodom, hogy válasszak-e újat vagy a régit csináltassam meg újra (mi terveztettük) :roll:

KépKép
barimami

Barbi

Hű de ügyi vagy!!!! Csak vigyázz nehogy túl sokat fogyj! Nincs is honnan!!! Meg pótold a sok mindent, ami a szoptatás alatt kiment, nehogy most még jobban kiürüljön!! A fotók nagyon jók! Dani annyira megnőtt. Komolyan teljesen más mint amikor utoljára láttam. Vagy csak lehet hogy a fotók?

Eni

Köszi!!

Heni
Nekem ez a szám van: 325-1100. Én ezen hívtam a kórházat, de ez lehet hogy a porta. de majd kapcsolják a nővérpultot. Na, most látom, hogy már nem kell. :)) Mindegy nem törlöm ki. :)

Veronikusz

Remélem én is ilyen ügyes leszek Jázminnal. :lol:

Steffi

Egyszer nem te írtál véletlen egy csodakrémről az ínhüvelygyulladásra? Nagy nagy szükségem lenne rá, illetve az unokatesómnak. Köszike, ha te voltál, de lehet hogy szenilis vagyok és rosszul emlékszem. :roll:

Kép
gyorgyi33

Györgyi, én írtam, de lehet, h Steffi is, mindenesetre nekem van egy nagyon jó szerem rá: AMINOERG. De ne a krémet vegyétek, mert az nem jó, hanem a folyadékot kell, azzal egy rongyot jól benedvesítesz és felteszed a kezedre napi 3x egy 15-20-30 percre, amennyi ideje van az embernek (és nem kell higítani!!).
Hát, Dani szerintem is nagyon nő, meg változik, szóval a képek élethűek :D

Veronikusz, dagadhat is, ügyi vagy nagyon!!! :lol:

KépKép
barimami

Barbi

Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
gyorgyi33

Ancsa

Isaszegen voltunk, kifogtuk még a jó időt. Tegnap este jöttünk haza.

Kép
tikó

györgyi!
én dolobenét kentem rá, nekem bevált! barbi azután mondta az ő tutiját, de nekem akkor már nem kellett így azt nem teszteltem.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Barbi,
fogyást abbahagyni! :lol: Már nincs honnan, tök vékony vagy!!
Én új gyűrűt kérnék :)
Mondom én, aki kihízta a jegygyűrűjét is és már láncai sincsenek :)

Tikó,
Dorina nagyon drága!! Mosoly-királynő!! :D

Ancsa,
remélem Lara bőre hamar meggyógyul!! Küldünk sok jó energiát!!!

Veronikusz,
megerősítettél, hogy az ösztöneinkre és nem csak a könyvekre hallgatva is lehet gyerkőcöt nevelni. Hogy a manók tudják, mikor mi jó nekik!

Én félek, hogy fogom kiságyba szoktatni majd, mert most este nagyágyban, napközben meg a kendőben alszik.. De amint hosszabban alszik majd éjjel és jobban lekötik a lógós játékok, meg fogom próbálni! Addig meg kiélvezem, hogy max. 10 centire vagyunk egymástól. :) Önző vagyok..

Györgyi,
remélem használ majd az aminoerg! Pihentesd azért sokat!! Már amennyit Jázmin hagy!!
:lol:

KépKép
Kép
gyuzso

barbi!
jók a képek! jó nagyot nőtt a te kisfiad is!

gyuzso!
én is akartam írni, hogy mit foglalkozol az 'okos' rokonokkal? hallgass az ösztöneidre, ez a te gyereked ezért TE tudod mi a LEGJOBB neki, akárki akármit mond, hogy ő x gyereket nevelt fel és izé... engem a teáztatással meg a víz ivással idegesítettek halálra... persze azóta is mindig minden jobban tudnak... na mindegy, szóbal te vagy a kisfiadnak a legjobb!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,
köszi a biztatást!! jól esik nagyon!!
szükség van rá, mert unom a szembeszéllel harcolást már.. :oops:
a teáztatás, háromóránként etetés már megvolt mint téma.. :?
jó tudni, hogy a jelenség általános..

ma a párom azzal jött haza, hogy anyósom felhívta: miszerint megbeszélte a sógornőjével, hogy ez az állandó ringómozgás rossz a gyereknek.. igaz, hogy ettől nyugszik/alszik.. de ők ezt jobban tudják..
István meg rövidre zárta a kérdést, miszerint lehet véleménye, de ez minket nem befolyásol, ez a gyerek ringni fog és kész! Olyan büszke vagyok, hogy bevállalja a konfrontációt a szüleivel is, hogy megvédjen minket a ba..ogatástól!!

Labdán alvást kérdezte valaki: én rugózom egy 75 cm átmérőjű gimnasztikai labdán, így az én hátam erősödik, a gyerek meg imádja! Sokat rugóztam terhesen is rajta, szerintem ezért szereti ennyire :)

Barbi,
drágák a Dancás fotók!! aaaaakkora már!!! Tiszta nagyfiú!!

KépKép
Kép
gyuzso

gyuzso!
ja ha kell máskor is masszírozom a kis lelked! a többieknek már a könyükükön jön ki, de anyósékkal én is rengeteget harcoltam/harcolok azzal a különbséggel, hogy a férjem nem állt mellém. most már alakul, de régen totál gáz volt. regényeket tudnék írni az okoskodásról, de inkább bele sem kezdek. nekem egyébként senki nem mer beszólni gyerekneveléssel kapcs-ban, idegenek is csak 1x próbálják meg, többször már nem 8) na jól van, elég belőlem, ha kell lélekerősítés szólj bátran! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Gyuzsó! Ezt a beleszólást a szülők nem tudják elég korán kezdeni! Nekem teganp apósom a telefonban rákezdte, mikor én nem mentem át hozzá csak apja és fia, és én maradtam pihenni, hogy nem jó eltunyulni, és sportolni kell, mozogni, stb. Röviden csak annyit kérdeztem, életében hányszor volt terhes :?:

mtunde

tünde!
jajj ne máááár! amúgy hogy vagy? pocika?! neveken gondolkodtok már? és gabi és memme?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Huh, Tünde, Gyuzso, Steffi, ezektől a rokonok-beleszólnak-a-nevelésbe sztoriktól kivert a víz, nálunk is akadt már erre példa, nem is egyszer, de én két taktikát fejlesztettem ki: vagy finoman közlöm az illetővel, hogy én jobban tudom, hogy mi a jó a gyerekemnek+nekem vagy csak egyszerűen egyik fülemen be, másikon meg ki és süketnek tettetem magam, nem is reagálok bizonyos beszólásokra, egyszerűen elkezdek másról beszélni :lol: Eddig jól bevált, max. lehet, h kicsit flúgosnak néznek, csak sajna néha elég hirtelen mondok dolgokat, amiket később megbánok, mert rájövök, h felesleges magyarázkodni, úgysem értik meg, 5 perc múlva kezdődik előről vagy csak sértődés a vége! Szóval én inkább a témaelterelést választom most már az esetek többségében! :D (persze csak ameddig bírom cérnával)

KépKép
barimami

barbi!
hát egy ideig én is csak mosolyogtam, aztán elkezdődtek a hajmeresztő javaslatok amik ált-ban úgy kezdődtek, hogy én 'úgy gondolom' én 'úgy csináltam' és közben néztek rám értetlenül és csúnyán, hogy dehát én szerencsétlen kis kezdő mirét nem értem már meg, hogy az nem jó amit én csinálok??? ráadásul állandóan nimin keresztül üzengettek, na mára eljutottunk odáig, hogyha valamit mondanak ami nem jó akkor már kerek perec megmondom a véleményem, persze szépen. aztán ha nagyon akadékoskodnak akkor tudok úgyis beszélni, hogy már a végén inkább nem szólnak hozzám.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Köszi a sok drukkolást, talán azért is jobb már Lara bőre :D

Steffi,
Hol vannak már Martinról a képek!!!!Édes lehet amint egy esés után már megy is tovább! :lol:

Eni,
A sudocremet már használtuk, azt kentük a nyakára, mert a nagy melegben és az állandó nyálfolyástól nagyon piros volt, arra használ.
De most úgy néz ki, hogy a 8 kenőcs az használ. :lol:

Kriszta,
Hogy van Panka?
Segített a mese?

Barbi,
Tényleg?
Mikor mi voltunk akkor akkora tömeg volt, hogy csak nagy, de tényleg sok a babás. És kijött egy kacsa és ott ette a szedret a fa alatt, annyira édes volt, csináltam róla is egy csomó képet!
Annyira édes a kicsi Pasid! :wink:

Gratulálok a fogyáshoz!
De most már tényleg ne!! Hova már? :twisted:
Én is múlt hétfő óta fogyozom. Eddig elég jól bírom, nem is bűnöztem. 8)

Veronikusz,
A melled az csak dagadjon is! Mert megérdemled és nem csak ezért, hanem sok mindenért! :wink:

Heni,
Eni tuti tudta volna a nővérpult számát, hisz tudod Ő álmában mindig ott szül, és hát gondolom közben felveszi a telefont!

Gyuzsó,
Köszi, köszi az energiát ránk fér!
Én kérdeztem a labdát! :)
Én is egyetértek, a TE gyermeked TE tudod mi a jó neki, hisz az emberek nem egyformák!
És Ti vagytok a szülei a többiek csak statiszták, tudod kívülről bármit könnyű mondani! Szóval kicsit lehet dühöngeni, de Te úgyis azt csinálsz amit jónak látsz!

Gabi, Tünde, Memme,
Csatlakozom Steffihez, engem is érdekelnek a nevek. Vannak már?

puszi

Nyugodt éjszakát!

ancsaboszi

Steffi, tudom, ne is mondd, mondjuk én eleve nem találkozom túl sokszor ezekkel a rokonokkal, szóval nem izgatom magam, de azt nem bírnám ki, ha minden héten beleszólogatna valaki a dolgaimba. Szóval nekem egyszerűbb, arra a pár órára összeszorítom a fogam, vigyorgok, aztán le van tudva egy jó időre a dolog...

Ancsa, tényleg, a kacsák is nagy vonzerők, iszonyat cukik voltak, most volt legalább 20 és ott lebzseltek, van egy kacsaetető hely is. ja, plusz az is tök jó, hogy ott van a parkoló közvetlenül a strand mellett a büfék után, szal nem kellett az ezermilló cuccunkkal messzire menni. Basszus, nem is gondolná az ember, hogy ennyi minden kell egy babának, olyanok voltunk,mint a málhás szamarak, babakocsi, törölközők, lepedők, kaják, piák, cumik, játékok, na jó, nem sorolom, mindenki tudja, hogy miről beszélek...

Köszi a fogyis bókokat, igazából már én se akarok túl sokat fogyni, csak az a helyzet, hogy még mindig van rajtam két kiló, de csak a hasamon sztem, mivel a szülés előtti, szűkebb fazonú gatyáim továbbra se jönnek rám :( Ugye idővel azok is fel fognak jönni?? Azok voltak a kedvenceim, sajnálnám, ha nem...

Veronikusz, Adria, oh, az nem rossz, lehet, h jövőre már Katáékat is viszik magukkal? :wink:

Györgyi, és ti a fogzást meg se éreztétek? Jázmin éjjel ugyanúgy aludt akkor is, amikor kibújt a fogacska? ja, meg még azt akartam kérdezni ezer éve, hogy még elutazás előtt írtad, hogy szopizott??? Vagy csak rosszul olvastam? Vagy azt a tápszerre értetted?

Halljuk a neveket!! Én is kiváncsi vagyok!

Masni, Zsófi? nyarlanak, mint mindig? :wink:

Masni, mennyire vált be az új autósülés? Már használatba vettétek?

Na visszabújok még pihizni az ágyba, kihasználom, hogy Danca még húzza a lóbőrt!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
barimami

Barbi!
ne parázz a fogak miatt. Nekünk 8 hónapos és pár naposan jött az első, semmi sírás. Alvás volt. Onnan tudtam utána, hoy fog jön, hogy szinte egész napra bealudt, és nem nagyon akart enni, csak cumisüvegből tápot vagy tejet. Egyszer volt csak nagyobb sírás, amikor úgy jött az egyik, hogy Panka rágott valamit (fogkefét :lol: ), és azzal törte át az ínyét. Úgyhogy nyugi, a késői fogzás nem jelent fájdalmasabbat. Ja, és most úgy növesztette ki a nagyörlőket, hogy észre sem vettük, csak gondoltam, megnézem már, van-e.

Beleszólás: Velem meg éppen az a baj, hogy sokáig nem mondok semmit, aztán ebből azt hiszik, ilyen kis izé vagyok. Aztán gyűlik-gyűlik, és egyszercsak egyben robban az egész. És ebből egy jó nagy balhé van. Ezt én mondjuk anyóssal adtam elő egy párszor, férjem legnagyobb örömére.

Labda az tök jó. Mondjuk én terhesen nem, mert még nem volt, de amikor Panka már hét-nzolc hónapos volt, és nem akart elaludni, ráültem, a lábam közé ültettem, rugóztam, és csak azt vettem észre, hogy gyerek lekókadt, és alszik.

Steffi! Gratula Martinnak. Nagyon ügyi kislegény, de hát már lehetett sejteni egy pár hónapja, hogy már nem sokáig "pihizhettek". :lol:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Kicsit bekukkantok! Tündérkém egy álom baba, nagyokat alszik éjszaka és szépen eszik, a kettő között meg nézelődik egyre többet. Sírás csak fürdésnél van, de már Apuka is szeretné, ha megszeretné a pancsolást. Remélem hamarosan eljön ez az idő is, mert amúgy tényleg nagyon boldog kiegyensúlyozott baba. Este 10-kor eszünk utána meg 3-4 között majd csak 7 után reggel. Szóval egy szavam sem lehet, mert ez már egy hetes kora óta így van. Kezd kialakulni egy napirendfélénk is, így nagyon jól be lehet iktatni a sétákat, bár a múltkor éppen hazaértünk és azonnal nyitni kellett a büfét :) Igaz nagyokat sétálunk, általában 2 órát alkalmanként.

Csatolok fotókat. Kép Kép Kép

KépKép

KépKép
snowwhite

A szövegek lemaradtak. Első kép: 3 percesen, utána 1 hetesen, majd 17 naposan.
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

SZiasztok!

Gyuzso

Szerencsére nem nekem fáj, hanem az unokatesómnak!

Steffi[/b

Köszi!! Ezt is megmondom majd neki.

[b]Barbi

Ja persze arra értettem.
A fogakat nem vettük észre, csak napközben volt nyűgös két napig, de éjjel aludt. Tegnap és úgy tűnik ma is nyűgi. Nem szokott ilyen lenni. Most jobb felül látom hogy jön a fog, szerintem az a gondja szegénykének. Olyan anyás bújós. Pedig ez tényleg nem jellemző. Inkább mindig menekül az ember kezéből a földre, mopstmeg olyan kis nyűgi. :roll:

Showwhite

Jaj de gyönyörű!!!!!!!!!!!!

Anyóstéma

Az én anyósom egy héten kétszer, de inkább háromszor nálunk van, minimum 5-től 7-ig. Na???? Jól kijövök vele, de kicsit mintha már sok lenne. :shock: Vagy nem? Ráadásul hétvégén gyakran nem vagyunk itthon, úgyhogy mindez 4-5 napra esik. :roll:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Barbi! Szerintem a derekad, ha nem is tökéletesre, de lassan most fog visszaformálódni, nekem és több barátnőmnek is kb a 9-12 hónapos időszakban lett egy nagy formálódása, minden egyéb segítség nélkül. Nem is kilóban, inkább centiben. De tény, hogy nekem olyan kinyúlt lett a bőröm, hogy a csípőnadrágokat elfelejthetem, méretben hiába jók. Viszont másoknak mindenük olan, mint régen :) Most, hogy már elég nagy a pocakom, a brőöm még mindig laza... :evil:
Ha még mindig nem vagy elégedett, azon már csak a hasizomerősítés segtíhet.

Nevek: fiúneveket még nem nagyon gondoltuk, de kb ugyanazok vetődtek fel, mint Benénél: Botond, Buda, Keve, Brúnó, Bálint, Bulcsú, Soma, Hunor, Kende, Dömötör... meg még néhány, és 2 neve lenne.
Lányból választottunk. Bene Villő Réka lett volna, ezt most tovább fokoztuk: Villő Borostyán. A család idegeire fogunk menni, a Villőt is alig vette be a gyomruk :)

mtunde

Sziasztok.
Bocsi a kimaradásért de sokat csavargunk mostanában mert Emmus imádja. Éjszaka hihetetlenül jól aludtunk. Fitt vagyok és üde, köszi Emma :D
Kriszta, örülök hogy Panna étvágya javul, remélem hamar meggyógyul.
Veronikusz, Kata igazi bugyis nagylány lett gratulálok neki.
Mindenkinek! Gyönyörűek a babák, nagyon jók a képek.
Dóri Tünérke tényleg tündér.
Anyós téma: nálunk állandóan azzal viccelődik mert szerinte ez így szokás hogy milyen rossz szülők vagyunk. Állandóan meg akarja fogni a síró gyereket nem éeti hogy csak az anyjánál nyugszik meg...
jövőhéten megyünk Balcsira remélem jó idő lesz és Emma is nagyokat alszik majd.
Mindenkinek szép napot!
Ja és Durcáéknak kitartás, mi negyedannyira sem voltunk bajban mint ők és mégis kivoltunk, inden elismerésem a lelkierejükhöz.

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Anyós nálunk is baromi sokat segít. Nem is tudom, mit csinálnék most a bölcsiszünettel, ha nem lenne.
CSak néha besokallok :oops: :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Showwhite
Édes a baby nagyon!!

mtunde
Nagyon jók a nevek!!!

Anyóstéma,háááát nem 1xrű!!!
itt lakik mellettünk,de sose jön be megnézni az unokáját!sose kérdezi megtőlem,hogy vagyok!!Sőt nem is segít és nem is segített a terhesség alatt se,pedig feküdtem 2-3 hónapot!!!ANya jött ki segíteni!!!
Ha be is jön hülyének nézi a gyereket!!!Úgy beszél vele mint egy kis bolonddal (már bocsánat a kifejezésért)
Születése óta 3xjött be megnézni a gyereket :?
De nem akarok panaszkodni

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Snowwhite! Gyönyörű Tündérke! És tényleg egy szavad sem lehet!! Mekkorán született???

A rokon-beszólásokat csak ideig lehet hallgatni. Után aigenis meg kell mondani mi az ábra, különben el szalad velük a ló! Én ezt tettem azóta csend van! :D Azóta megkérdik , hogy van ez? hogy csinálom azt? nem azt,hogy ők hogy csinálták!
SZóval én az elején rövidre zártam,hogy nem tűrők beleszólást.
De párom is egyetért ezzel. Mi gyerekünk, mi neveljük. Majd megtanuljuk,hogy kell? :D

Tünde! Nagyon jók a nevek!Szóval még nem tudjátok fiú lesz e vagy lány? NA a név választás nálunk is úgy ment, hogy ez nem jó, a barátnőm szerint az nem jó, a szomszéd szerint...stb.
Most rövidre zártuk mindenki levan sz......va. És az lesz ami nekünk tetszik vagyis Fruzsina. :D :D

Encikém ma másfél éves!! Hogy eltelt ez az idő! hihetetlen! Pedig még csak most született... :D :D

Ma megyünk 4Dre, megnézzünk hugicát!! :D :D
Vendég

Tünde

Tök szép nevek!!! Nekem csak a Soma nem tetszik, mert ha fiunk lett volna Soma lett volna, mert Apa adta volna neki a nevet. Sebestyén Soma. És ha pösze lesz? :roll: :?: lehet hogy még átgondolja a másodikra. :lol:

Kép
gyorgyi33

A teljesség igénye nélkül pár szösszenet:

azt hiszem félreérthetően írtam. Én úgy értettem, hogy KATÁRA VAGYOK NAGYON BÜSZKE. :D Nem pedig magamra. Miatta dagad a mellem, hogy milyen ügyes volt. Én inkább lusta voltam, mert előbb nem próbálkoztam (de azt hiszem nem is nagyon kellett volna). Most viszont érezhetően kevesebb pelus fogy. Persze DU és éjjel még a biztonság kedvéjért kap pelust, de sokszor a DU-it kapja vissza, mert csont szárazon veszem le. Szóval ez még csak a szobatisztaság első fázisa. :D

Barbi talán te írtad, hogy jövőre esetleg a pót-nagyszülők viszik már a lányokat az Adriára. Az a helyzet, hogy aug. végén együtt mehettünk volna ha a Betti ill. a férjem szabija nem lenne ilyen hülyén elcsúszva. Ők ajánlkoztak, hogy akkor esténként tudnak a lányokra vigyázni, mi meg mehetünk bulizni. :D (mikor a férjem kivette a szabit még ezt nem tudtuk.)

beszólás:
nekem is gyakran beszólnak. Főleg a nagynéném, de sajnos néha a saját édesapám is. Tudom, hogy jót akar, de elég bántón csinálja. Például folyton mondja, hogy ne vállaljunk 3. gyereket. :twisted: Mért nem beszél még Szofi, Kata ilyenkor már beszélt. :twisted: Meg hogy nincs még egy ilyen hiper-aktív gyerek a világon vigyem el Katát orvoshoz. :twisted: Minden megszépül idővel. Mi folyton kiborítottuk a mamám, csak erre már nem emlékszik, hisz folyton dolgozott és nem volt otthon. De a legdurvább, hogy mondta, hogy Szofit ne szoptassam mert tönkremegyek bele. :twisted: :twisted: :twisted: Na ekkor már üvöltöztem vele és mondtam, hogy ha akarja látni az unokáit akkor ki ne nyissa még egyszer a száját. Mondtam sokkal jobb a babának az anyatej, meg hogy tök drága a tápszer, erre mondta, hogy inkább kifizeti. :twisted: :twisted: Persze tudom, hogy ezt egy férfi máshogy látja! A nevelőmamámmal is példálózott, hogy ő is csak 3 hónapig szoptatta az öcsém, meg én is 4-ig Katát. (no de nála a nagynéném szugerálta be hogy nincs tejem). Ja! fogyozni se fogyózzak. :twisted: Szóval én is megőrülök ettől a jószándékból történő beszológatástól, pedig a papám a legsegítőkészebb mindenki közül. Csak futtyentek és rohan ha tud, meg pénzt nyom a kezembe, hogy de nem mondjam el senkinek. Nagyon imádom őt, de néha hullik tőle még a hajam is :lol:

na jól kipanaszkodtam magam :D
el is dugulok, főleg hogy mennem is kell lassan Katáért :D

puszi

Veronika

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde, Gabi!
nekem nagyon tetszenek a nevek :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hófehérke, a Tündérkéd nagyon cuki.
Tünde, BAROMIJÓK a nevek. Én is adagoltam apának, hogy a második esetleg Brúnó... :wink:

Sokat panaszkodtam már én is anyósról. Kétszer látta a gyermekünket születése óta, persze mindent ránk ken, miszerint MI NEM megyünk... Holott a 300 km nekünk is annyi, nem csak nekik. Nem idegelem magam, én totál közömbös vagyok. Néha meg leordítom a haját a fejéről... :shock:
vbea

Szép napot mindenkinek!

A teljesség igénye nélkül:
Ancsa, mondd, hogy javul a helyzet kiütésileg. Én még a látványtól is rosszul voltam, de legalább nem viszketett Melindának. Mivel ugyanúgy eszünk mindent, biztosra veszem, hogy a homeós szerek segítettek és persze a hőség is elmúlt. Szóval remélem jobban vagytok.
Tikó, egy kislány is tud csibészes lenni. :D
Veronikusz, teljesen igazad van szobatisztaság ügyben. Én sem fogom hagyni, hogy sürgessenek bennünket. Ügyesek vagytok! :)
Egyébként első látásra tényleg ikrek, megint megmutattam őket a páromnak és sikert arattak. Küldenék egy privit.
Barbi, hol van már az a tágra nyílt szemmel bámészkodó csecsemő! Biztos, hogy a szemeire fognak bukni a lányok. :)
Tünde, nagyon okés a válasz. :)
Hófehérke, örülünk az ilyen híreknek. És tényleg tündér. Csinos, nőies kis tündér. :)
Borsa, képek Emmababáról?

Beszólás téma: egyszer viseltem el az idős nagypapitól, tízig kellett számolnom. (Itthon voltunk pár naposan, a család látogatott, és ő folyton hajtogatta, hogy ne vegyem fel Melindát, mert felszoktatom.) Mi keményen meghúztuk a határt és tiszteletben tartják, de szerintem ez csak akkor működik, ha az élet más területein is így van. Én régebben is megmondtam anyóséknak, hogy más dolog az, ha "saját belátása szerint a tesz, mert a legjobbat akarja nekünk" - amit én készséggel elhiszek - de más dolog az, hogy azt kérem: tegye AZT AMIT ÉN KÉREK. Mert adott esetben egyszer életre szóló veszteséget okozott nekem, hiább akértem hangsúlyozottan, hogy ne a saját esze szerint tegyen, ha vész van. Nem érdekelte. És ez olyan tanulság volt, hogy azóta vagy tiszteletben tartanak minket vagy nélkülözik az unokájuk társaságát. Ez durván hangzik, de így van. És talán azt is megértette, hogy ez nem presztízskérdés, hanem egy másfajta életvezetés. És látnia kell, hogy ha ránéz az unokájára, akkor egy egészséges gyereket lát és ennyi elég kell, hogy legyen.

Az a gond sokszor, hogy a jó szándék ürügyén gyakorlatilag arról van szó, hogy képtelenek megérteni, hogy mam már másról (is) szól a gyerekkel való törődés. Rosszabb esetben presztízskérdésnek is veszik. Ügyesnek kell lenni és jó konfliktuskezelőnek. Én a magam részéről inkább felszínre juttatom a konfliktust és nem megyek bele semmilyen kompromisszumba a látszólagos békesség kedvéért.

Nevek... Ha Kicsi fiú, az apja után Gyula lesz. (Melinda az enyémet kapta, főként az apja kívánságára, de én is szeretem a nevemet). Ha lány lesz ő is, akkor Eszter. Szerettem volna Zsófit, de az nagyon rosszul menne a vezetéknevéhez. Esetleg másodiknak. Az Esztertől Vidadoktor volna elragadtatva, mert az ő lány is Eszter. Kiderül két hét múlva. :)

Bocs, h hosszúra sikeredtem!

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!
Én is remélem, hogy pár hét múlva kiderül. Nagyon szeretnék egy Villő Borostyánt :D

De ha fiú, akkor meg lesz idpm ráhangolódni. De olyan lányvárhatnékom van... Hátha ez számít valamit???

Nálunk a beszólások nem olyan gyakoriak és elviselhetetlenek, apósom Benénél látta, és többször megdicsért érte, hogy jól csinálom :) Vagyis az ő szájíze szerint... Anyum sem nagyon okoskodott. Igaz, keveset is jön. Nekem inkább ez a bajom, hogy anyu még nem élte bele magát a nagyiszerepbe. Fényképeket mutogatni, jó kis ajándékokat venni, büszkélkedni az egy dolog, de rendszeresen jönni, vagy elvinni Benét, az nem megy. Az is lehet, hogy rajtam múlik? És nekem kéne ajánlkozni? Ráadásul most néhányszor anyu vigyázott Benére, és akárhányszor jön, Bene rögtön elkezd hisztizni. Úgyhogy most nem is akarom anyura bízni, mert látom, anyut ez nagyon frusztrálja és magára veszi. Legyenek csak együtt itthon, akár velem is.

A héten viszont itthon van szabin Bene keresztanyukája, és minden nap jön, és csinálunk programot, stb, sőt, asszem megkérem, hogy pénteken hadd mehessek el kozmetikushoz :)

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: