A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Szombat éjszaka annyira elviselhetetlen meleg volt a lakásban, hogy elmenekültünk anyósékhoz, akik fent laknak a Pasaréti tér fölött, kert, szellő meg minden. Ott elviselhetőbb volt, tegnap este jöttünk haza. Viszont ott még nincs net, mert nemrég költöztek. Györgyi, köszi a hiányolást, annyira hirtelen ötlet volt, hogy még el sem tudtam köszönni. Odamentünk ebédelni, aztán nem jöttünk haza, csak a párom jött haza cuccokért.
Gratula Jázminnak a fogakhoz. Lénának múlt héten jött ki a harmadik!

Barbi! Nem tudom, olvasod-e még, de jó nyaralást nektek! Sikerült úszógumit venni?

Vali! Ez a hajkorona tényleg fantasztikus!!!

Memme! Jó a cicás kép. Anyóséknál is van két cica, Léna még nem nagyon akart hozzányúlni, de mindig figyeli őket meg mászik utánuk.

Tünde! Igen, levágattam a hajam, de lehet, hogy megint megyek, és még egy kicsit rövidebb lesz:) Utólag is jó nyaralást!

Borsa! Örülök, hogy már túl vagytok az egészen, nem semmi min mentetek keresztül.

Eni! A spenótos kép is szuper, Léna is szereti, hetente egyszer szabad adni, én úgy tudom.

Ancsa! Remélem elmúlik a piros Laráról, én nem tudok segíteni, Lénának nincs ilyen.

Biztos kihagytam valakit, attól elnézést!

Szép napot mindenkinek, ma egész kellemes az idő!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat! Már meg is jöttünk az orvostól! Sőt már el is felejtettük. :wink: Hát nem tudom végül mi okozza.
Azt mondta a doktornő, hogy nem vírus, és még nem ekcéma, (jó mi? Mi az hogy még nem? :twisted: ) lehet a melegtől van, csak nagyon elterjedt, de lehet a banántól is. Így most nem kaphat banánt, pedig úgy ízlett neki. :cry:

Kapott rá 8-as kenőcsöt, meg fenistil cseppeket, már adtunk is be belőle. Meg hintőport is kaptunk, de sokat legyen szabadon, és figyeljünk hogy ne legyen nyálas!
Ha jövő hét szerdáig nem múlik el, akkor vissza kell menni, és akkor kapunk erősebb krémet! :cry: Remélem erre nem kerül sor!

De holnap már nem kell menni tanácsadásra, mert meg is mérte a doktornő, kb 70 cm környékén van, azt mondta, akkor mért feszül rajta a 74 ruha. :roll:

Vali,
De jó hogy tettél fel képet!
Megzabálom a kis drága szöszke fejét! Nagyon édes!!! :wink:

Mielőbbi gyógyulást!

Manóka,
Akkor jó pihenést nektek!
Milyen idő lesz?

Memme,
Szegénykém, akkor a TE lányodnak sem egyszerű a bőre, sajnos Lara az én barna, de problémás bőrömet örökölte, bár a színe szerintem az Apjáé de a probléma az átment tőlem. :cry:

És sok kaja van amit nem bír? :cry: Használ a kúra?

Nagyon jó ez a cicás kép! És a cica mit szól hozzá??? Bababarát? Levágjátok a körmeit? Jujj, az nem jó!

Én is félnék a macskához engedni, ugyanis Apának meg macskaször allergiája van. Kár, pedig én imádom őket, ezért nekem már csak a fa macskák maradnak! :lol:

Tünde a Börzsönyben van, ha jól emlékszem TE hiányoltad Őt.

Györgyi,
Hát igen, lehet hogy tényleg minden együtt! Akkor nincs több banán!

Gratula a fogacskához!!! Külön jött neki az alsó kettő? Nekünk majdnem egyszerre.

Aranyos vagy, nem kentem rá semmit! Pedig 8-as kenőcsünk van itthon is! :D

Emano,
Sudocremmel szoktuk kenni a nyakát, a nagy nyáladzás miatt. Az arra használ, de erre inkább nem kentem semmit.
azért köszi, aranyos vagy, mint itt mindenki!

Barbi,
Örülök, hogy jól van Danca! Apa mitszólt a csukafejeshez? Jó pihenést nektek! Hova mentek Tihanyban?
Tényleg jó sok mindent bevállaltál, de hát úgy jó az élet ha zajlik.
Lemondtam az úszást! :cry:

Lilluska,
Jó hogy jöttél, és jó hogy majd gyakrabban tudsz jönni, várunk!
Hát fent leírtakat tudtam meg! Ha majd használnak szólok!

Zsófi, Jól tettétek, hogy nem aludtatok otthon, talán most már jobb lesz!
Mentek mostanában valahova?

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Csajok a dinnye 12 kg-os volt! :lol: :lol: Jázmin 8. :lol: :lol: :lol:
Képzeljétek a gyógytornász letiltott minket egy hónapra. Nem járhatunk, mert attól fél, hogy elindul Jázmin az ízületei meg csak 7 hónaposak, ha a mozgása nem is. Szépen körbemegy az asztalkörül, meg egyedül is áll jó pár másodpercig kapaszkodás nélkül. Szóval torna leállítva egy hónapra, mert Jázmin iszonyúan siet....:)

Barbi

Jó utat ha még látod!!!!!!!!!!! :lol:

Lilluska

Szia! De jó hogy többet jössz! De akkor tényleg ám! :lol:

Memme

Hú de kíváncsi vagyok!!!Nekem már a 14. héten azt mondta, kedvenc dokibácsink, hogy valószínűleg lány. Így is maradt. :lol:

Zsófi

A hajvágással így szokott lenni, én már csak tudom. :lol:

Ancsa

Külön jött a két alsó, másfél hetes különbséggel, de már nagyon látszott egyébként mind a kettől, csak nem bújt még kis. Na de ma igen. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Vali! Hát ez....hihetetlen :D
Szerintem meg fognak érte őrűlni a csajok, majd meglátod :-)
A nagyfiad is olyan jóképű...lesz még bajod a csajokkal már látom :-)

Györgyi!
Szinte el sem tudom képzelni, hogy egy baba 4 hónaposan mászik és űl...nem semmi.
Milyen tornára jártok???? És miért???? Erről lemaradtam :oops:

Szép napot....

Kép

Kép
cukipofa

Üdv azoknak is , akikkel ma még nem találkoztunk!

Ancsa, a babánra pl. biztos allergiás volt ez a kis nő is. Hogy mikor gyógyul? Nem napok alatt az biztos, ezek a homeo-szerek nem gyorsan fejtik ki a hatásukat.

Györgyi, tényleg én el is felejtettem, hogy ti gyógytornáztok is. De hát ha te is mentél már 8 hónaposan? Nincs baj mégse az ízületeiddel. Vagy ne hordjak össze butaságokat?

Zsófi,, tényleg a hajad. Hát azért volt olyan furcsa az a kép. De jól áll. Én csak azért nem vágatom le,mert nem akarnék fodrászhoz járogatni. Persze ha folytatom majd a táncot, amiatt is kell. Meg hát igen na, nekem nincs ilyen fejem, amihez így illik ez a haj.

Mondtam már lányok, hogy hétfő óta a párom anyukája itt van nálunk? Még holnapig. Jól kijövünk, nem volt semmi gond. Igyekszik, látom rajta, én meg szintén igyekszem a viselkedésemmel pozitívan megerősíteni. Nem pózolok semmit, jó, hát komoly dolgokról nem beszélgetünk, de úgy látom ő sem olyan feszült. Talán megjön a kedve hozzá, hogy gyakrabban kivegyen így egy pár napot és Melindával legyen. mert szerintem mindhármunknak - azaz -négyünknek jót tesz. És Melinda legalább végre nem folyton velem van, ami nagyon kellett már, mert jövő héten jön a segítségem. Heti két napra 5-6 órára. Nem ismeretlen bébiszitter és azt hiszem jó lesz.
Hát ilyen nagy újságok voltak nálunk.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Az elmúlt hetekhez képest nagy volt a forgalom, alig bírtam visszaolvasni....

Tök jók a képek!! Mindegyik!

Végre egy kis enyhülés, az ember kap levegőt!

Memme! Mit szeretnétek? fiút vagy lányt? vagy mindegy. csak egészséges legyen! :D :D
Tünde azért nincs, mert nyaral a héten Börzsönyben...

Rita! SZomorúan olvastam soraid, hogy vannak ilyen kismamák? Akkor valahol máshol kellett volna szülniük, hogy értékelni tudják azt, amit itt kaptak! Én is úgy imádok odajárni, az egész osztály egy "nagy család"(nem akarok csöpögős lenni)
de tényleg! az orvosok,csecsemősök,szülésznők! még a kajaosztó néni is! :D Felháborít,hogy ilyen tuskók vannak! :cry:
És remélem,hogy nem tagjai a mi kis csapatunknak, akik itt irogatunk!
A lényeg,hogy mi szeretünk titeket!!!és ezen nem változtatnak az ilyen nemtörödöm kismamák.

Györgyi! Nagyon aranyos Jázmin!!! és nagyon jók a nyaralós képek! A gyógytornásznak igaza van: a barátnőm kislánya is hamar talpraállt, és el is indult. Most sajna görbe a lába, de azt mondták majd kinövi. Ez azért lett,állítólag mert a csontjai még nem bírták a súlyát. De hát lekötözni nem lehet a gyereket, ha menni akar.... :D

Barbi! Jó nyaralást, és jó időt hozzá!!

Cancan! Durcáékról van híred esetleg?

Tigri?Merci?Snowwhite?

Lilluska! Jó rólatok is hallani!!! :D
Vendég

Borsa!
Nem semmi amin keresztül mentetek!!! És örülök,hogy visszaállt a tejcid. Ilyen helyzetben én is tuti depis lettem volna.
Vírust összeszedni a kórházban? tiszta horror,de sajnos van ilyen.
a lényeg,hogy túl vagytok rajta! és gyere gyakrabban ha tudsz, és picurka engedi :D
Vendég

Hát... megszületett a szüléstörténet is... :D
Bocsi, ha vkit untat, kicsit hosszúra sikeredett. De hosszú és izgalmas szülés volt.

Julius 12 csütörtök

„Elegem van, szülni akarok” ez motoszkált egész nap bennem, mármint hetek óta motoszkál, csak most valahogy másképp, erősebben. Szinte könyörögtem Kristófnak, hogy induljon el kifelé, mert nagyon-nagyon szeretném már látni és nagyon szeretném végre magamhoz ölelni…
Még este 7-kor a Duna-parton sétáltunk és kutyát úsztattunk és nekem valahogy olyan fura, olyan „minden más” érzésem volt.
Péntek hajnalban fél 3kor valami egészen különleges fájdalomra ébredtem. Jó párszor kérdezgettem már a barátnőimet is, hogy honnan fogom tudni, hogy elkezdődik, ha nem folyik el a magzatvíz és mindenki nagyon határozottan állította, hogy fogom tudni, hogy igen EZ AZ. Komolyan aggódtam a kérdésen, mert már egy hónapja folyamatosan voltak jósló fájásaim, amik sokszor szabályos 20 majd 10 perces fájáskákkal jöttek és egy párszor gondolkodóba ejtettek. Sőt még július 5-én Mészáros doki is azt gondolta itt az idő és felvett a szülőszobára, ahol egy igazán mókás napot töltöttünk el Ritával hármasban. Peti (a férjem) és Rita ültek velem és az 5 perces fájáskáimmal egy egész napot a szülőszobán, majd én közöltem, hogy márpedig nem szülök és haza is akarok menni. Rita mondta, hogy ez azért ennyire nem egyszerű, de azért ha ragaszkodom hozzá… Beszélt Mészárossal telefonon, majd Tóth doktor csinált egy UH-t, megállapították, hogy a baba remekül érzi magát odabent és valóban esze ágában sincs még elindulni, úgyhogy mehetünk haza! Hurrá!!! Nem értem magam miért, de nagyon boldogan repültem kifelé és még a kórház parkolójában megrendeltük a pizzát, amivel sikerült egyszerre hazaérni!
Szóval ott tartottam, hogy 13-a, péntek hajnal, fél 3. Fájások TUTI AZOK, éreztem, hogy ez most valami tényleg más és szabályosan 7 percenként jöttek. Nem mertem felkelni, nehogy elmúljanak! Tényleg ezt éreztem, vártam, hogy még jobban fájjon, figyeltem, hogy erősödnek-e. 4-kor szóltam Petinek, hogy azt hiszem elkezdődött, de szerintem nem mert hinni a fülének, mert elsőre nem igazán vett komolyan. :D
Sőt. Egyáltalán nem. Megfordult és aludt tovább… Amikor dolgozni megy fél 5-kor kel, tehát úgy gondolta, van még fél órája, hogy aludjon, nem fogja ezt az értékes időt megint elbohóckodni. :) Azt mondja, tényleg nem hitte el. :D :D
Felkeltem és kiültem a konyhába reggelizni (!) és elolvastam a babanetet, mert előtte napokig nem jutottam hozzá.
5 körül hívtam Ritát, megbeszéltük, hogy Ő bent van a kórházban, éjszakás volt, úgyhogy lassan készülődjünk és induljunk el.
Mire beértünk már egyértelmű fájásaim voltak, úgy 3-4 percenként és mivel Mészáros doktor szabadságon volt, így az ügyeletessel „voltam kénytelen beérni. :D :D, aki Vida doktor volt! Akik ismerik ŐT, ők tudják igazán mennyire nem bánhattam, hogy így alakult.
Az első élményem vele kapcsolatban, hogy 36 hetes Ctg-n ültem, amikor kirobogott a szülőszobáról, megállt az ajtóban és azt kérdezte tőlem, hogy hallottam-e…, mert annyira szépen született. Majd tovább robogott. Én meg ültem ott és bőgtem. Ritától kérdeztem, hogy ki ez, mire mondta, hogy Ő Vida doktor. Akkor, ott azt érezem, hogy én vele akarok szülni :). Sikerült.
:D :D :D
Mészárossal azt hiszem nem nagyon voltunk egymásnak teremtve…
Így a sors megrendezte nekem ezt is.
8-kor már a szülőszobán voltunk, szépen jöttek a fájások, lassan tágultam. Rita folyamatosan gyártotta nekem a homeo bogyókból összeállított gumibogyó szörpit és felváltva masszírozták Petivel a derekamat. Úgy tűnt minden rendben és szépen haladunk. Én remekül bírtam, állandóan a zuhanyozni akartam, mert olyan jól esett a meleg víz. Furcsa dolog, de jól esett egyedül lenni, mármint kettesben a babával. Bíztattam őt, és próbáltam elmagyarázni neki mi is történi velünk. Ez annyira megfogalmazhatatlan. Sose hittem az ilyesmiben. Többek közt abban sem igazán, hogy felismernek hangokat, zenét… Pedig most már biztosan tudom, hogy igen.
11-kor burkot repesztettek. Olyan megnyugtató volt, hogy kristály tiszta a magzatvíz. A fájások tovább erősödtek, de még mindig remekül bírtam állva, labdán hintázva, na meg a zuhany alatt. Csak azt vettem zokon, hogy örökké kiparancsoltak. 15-20 percenként szívhangellenőrzés… mert Kristóf baba feje még mindig az égben, talán a kimeneti nyíláson RAJTA, de nem benne. És ez így is maradt! Nekem ebből az egészből csak az tűnt fel, hogy Rita még mindig a köldököm magasságában talált szívhangot és délután kettőkor Vida doki vizsgálata után összenéztek és kimentek. Mint a végén kiderült egyikük sem adott volna egy lyukas garast se azért, hogy azzal a méhszájjal és babaállással sima szüléssel fejezzük be. Vida azt mondta a végén, hogy azért hagyta és próbálta utolsó percig hagyni, mert látta és érezte, hogy mennyire akarom. Tényleg nagyon-nagyon akartam. 4 órakor gyakorlatilag készen voltam. Tolófájásokkal, eltűnt méhszájjal. Kristóf viszont nem jött sokkal lejjebb… Nem volt túl megnyugtató, viszont jól bírta. Én már akkor kevésbé… :D Bár egyszer volt egy „NEM BÍROM TOVÁBB” mondatom, és folyamatosan azt kérdezgettem, hogy „SOKÁIG TART MÉG?” „BABA JÓL VAN?” Meg emlékszem, egyszer azt is megkérdeztem, hogy tuti, hogy minden rendben van és ez így normális és én ezt tuti túl fogom élni??? Rita megnyugtatott, hogy igen. :)
Majd elkezdtünk nyomni… Semmi. Majd a fájjunk 3-at a jobb, majd 3-at a bal oldalon… Ezt már oxitocinnal. Csak nem úsztam meg.. :o)) Majd megint nyomtunk és megint semmi. „Talán egy kicsivel lejjebb jött” – mondta Vida és kiment. Mi meg fájtunk és forogtunk. Azt hittem ott halok meg. Vagy ha meg nem is halok, de tuti nem bírom ki. NAGGGYOOON FÁJT! És ez így ment még párszor. Vida be, nyom, Vida ki, fáj + belehalok… A végén megkérdeztem, miért ment ki mindig és azt mondta, hogy azért, mert attól jó orvos valaki, ha nem játszik mindenhatót, tudja, meddig tart a „hatásköre” és csak akkor avatkozik be, ha tényleg segítség az, amit csinál. Így biztos volt, hogy nem tesz olyat, amit egyébként nem biztos, hogy akarna… Kicsit elérzékenyültem a magyarázattól… Bár már akkor mindegy volt, mert amúgy is bőgtem, mint a záporeső.
Majd 5-kor bejött, azt mondta vége, most meg kell csináljuk, úgyhogy hajrá. Helyet cseréltek Ritával, jött a fájás én meg nem tudom honnét, de erőt kaptam, így megszületett a babám feje. Nem hittem el! Fura dolog, de odakaptam, megfogtam, megállapítottam, hogy tényleg kint van. Ez adta az erőt a következő fájáshoz, amikor nem nagyon követtem imádott doktorunk utasítását, hogy nagy levegő, szépen, lassan, egyik, majd másik váll… hanem nyomtam egy nagyot, így az én kicsi fiam csak úgy robogott kifelé! Ennek megfelelően elképzelhető, milyen hosszú ideig tartott az eredeti állapot helyreállítása…
Azt a pillanatot pedig amikor először öleled magadhoz és néztek egymásra, meg sem próbálom leírni. Úgy sem lehet. Aki átélte, úgyis tudja.
Valami egészen felfoghatatlan és megismételhetetlenül boldog pillanatok ezek és nem lehet elégszer megköszönni azoknak akik segítettek és ott voltak velem.
NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM Nováky Ritának és Dr. Vida Gábornak. Gyönyörű emlék és élmény maradt. Jó csapat voltunk. A második babánknál pedig már összeszokott csapat leszünk!

V.Klein Brigitta

Kép
vkbrigi

Brigi!
Bőgök...

Kép
Kép
kriszta36

Én is...

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de jó okom volt rá, akit Tündének hívnak!

Július 5-én 14:26-kor megszületett Tünde baba 3300g és 55cm-es méretekkel. Szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni Tóth doktornak és Zachár Erikának a kíváló segítséget valamint a többi személynek (nővérek, csecsemősök, mindenki), hogy ilyen kedvesek és segítőkészek voltak végig velünk a kórházban.

Szülésstoryt is írok majd, de addig is gratulálok a két Briginek és Babáiknak, valamint a nagyobb Babáknak is, mert nagyon jók a fotók.

Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Gratulálok Dóri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...és csatlakozom a sírók csapatához. minden elismerésem Brigi, hogy ennyi ideig bírtad. nekem az a 3 óra is bőven elég volt.

Kép
Kép
Kép
manóka28

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:15-kor.
Vendég

Hófehérke Dóri!
Nagy-nagy gratula! Nem hiába firtattam, hogy hol vagy...

Kép
Kép
kriszta36

Brigi!

Csatlakozom a sírók táborához!!! :D :D Enci néz,hogy mi bajom??
Gyönyörű a történeted!!! És gratulálok,hog yilyen kitartóan viselted, mert elég sok ideig vajudtál.De megérte!!! :D :D
Nálunk is olyan hamar nyomtam ki a végén,hogy 45 percig stoppolt utána Tóth doki, ugyhogy tudom miről beszélsz...
Vendég

Brigi!
Én is csatlakozom a sírók táborához :D Gyönyörű a történeted :) És gratula hogy ennyi ideig bírtad :)
aynan

Ja amúgy én aynan nővére vagyok de minden nap olvasgatok titeket :D mostantól én fogok irkálni itten :D

Csináltam egy képet a hugomról aki 29 hetes terhes :) Látszik hogy fiú lesz :D

Kép 29 hetesen :)
aynan

Már majdnem kikapcsoltam a gépet, de kár lett volna!

BRIGI, HÓFEHÉRKE, GRATULÁLUNK!
olyan klassz, hogy erre a napra ezeket hoztátok! És jól vagytok Hófehérke? De hülye vagyok, most épp az lesz a fő gondod, hogy idejárkálj. Vagy mégis, nem tudom, képek? :)

Brigi, 16-án hétfőn több születésről mesélt Vidadoktor és mesélte, hogy volt egy Mészáros doktorúré, aki épp nem volt, és már úgy volt, hogy császár lesz, de "a kismama nagyon akarta, hogy természetes legyen". Úgy irigyeltelek az erődért, és tényleg szerencse, hogy hozzá kerültél. :) :)

Megjött az emberem és le kell kopnom. Nagyon jó volt így befejeznia napot.

További szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Először is köszönöm szépen azt a sok kedvességet amit írtatok, nagyon jól esett.
Nagy gratuláció az új babukáknak gyönyörűek :D
A befulladás azt jelentette, hogy a bukásból visszajött tejcsi lement Emma tüdejébe de apukája lélekjelenlétének köszönhetően azonnal hasra fodította Emmát és apró veregetésekkel "kiverte" a naggyát így újra levegőhöz jutott. De szerencsére ez már a múlté és már csak az orráig jön vissza valamennyi ami már nem vészes :D
Mindenkinelk szép napot, gratula az új fogakhoz képeket igyekszem feltenni :D
Ja és Vali sajnálom az autót :(

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Ancsa! (ÍROK!!! :lol: )

Az, hogy 70-es, meg 74-es, szerintem ne is figyelj rá. A mérés sem pontos, a ruhák mérete meg, na arról jobb egy szót se szólni. Szerintem iszonyú nehéz megmérni ezeket a babákat...:lol:

Kép
Kép
kriszta36

Brigi, úgy látom ma jól megbőgettél többünket! :lol: :oops: :lol: :oops:
Nem hiába, Vida doki tudja, hogy lopja be magát a kismamák szívébe!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

Halihó!

Grtalula a fogtündér kegyeltjeinek!! 2 fog, 3 fog meg 12 kg-os dinnye :lol: :lol: micsoda kombinációk!!

Fotók tündériek!! Macskabirkó különösen! Látszólag Pitének bejön! :)
Csipa cicának és Nyafi és Kormi nevű porontyainak még 6 jó hónapja lesz, aztán Mica is barátkozni fog velük!! :lol:

Születéstörténet gyönyörű Brigi!!
Dóri!! Hatalmas gratulaaaa Tündéhez!!

Aynan poci gyönyörű!!

Memme,
pihizz ezerrel!! Tök jó, hogy lett segítséged!

Mi ma együtt vacsoráztunk, 2 hónapja először anélkül, hogy verseny evésbe csaptunk volna.. Édesanyám élvezte a fülközeli ordítást.. :lol:

Szép estét Mindenkinek!!

KépKép
Kép
gyuzso

Ja, és Brigi!
Kristófodnak boldog névnapot! ( ha ma tartjátok)

Heni

Kép

Kép
cancan

SZiasztok!

Cukipofa

Egy olyan gyógytornászhoz járunk, aki továbbfejlesztette a Dévény tornát. Jázmin lábfeje állt egy kicsit befelé és biztos ami biztos a gyerekorvosunk elküldött hozzá. :lol:

Memme

Ez igaz, de én a 8. hónap végén kezdtem járni ő meg még csak a hetedik elején van. A gyógytornász meg azt mondta, hogy két hét és megy. :shock: Egyébként sajnos az ízületeim tropák. Három éve azt mondták, hogy úgy néz ki mint egy 80 évesenek. Most jut eszembve lehet hogy ettől?? :roll: :lol: Anyóstémában ez tényleg nagy újság. Jó hogy te is ilyen jóban vagy vele. :lol:

Brigi

Nem is tudok mit írni, csak annyit hogy én is nála szültem, úgyhogy átérzem az egészet!!
Kristófnak nagyon boldog első névnapot!!

Dóri

Gratulálok!!!!!!!

Kép
gyorgyi33

Gyuzso!

Jó hallani, hogy mások is versenyevést tartanak :D
Már azt hittem, hogy csak mi csinálunk ilyet...

Györgyi!
Sztem nem lehet megállítani, ha menni akar, nem????? Bár azért még várhatott volna egy kicsit...mondjuk 10 hónapos koráig...
De ha egyszerűen ilyen gyorsan fejlődik akkor ez van...

Nekünk szörnyű északánk volt...másfélóránként üvöltés...naaaaagyon álmos vagyok.
És ma délután mennünk kell még Agárdra Orsiért, mert most ott nyaralt anyukámmal. Már nagyon hiányzik, de azért jó volt egy kis időt csak Danival tölteni...

Kép

Kép
cukipofa

Cukipofa

Megállítani nem lehet ez biztos, de éppen azért nem mehetünk most egy hónapig tornára, mert túl gyorsan halad miatta. Egy hónap kihagyás és talán nincsenek úgy stimulálva az izmai. Jó utat és fürdést, ha maradtok is. :lol:

Steffi???

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Brigi: Neked is nagyon szép volt a szülésed!! Gratulálok!! Te is csatlakoztál a Vida fun clubhoz??? :lol: Mert én igen!!!
Nagyon boldog névnapot Kristófnak!

Nagyon jók a fotók amiket feltettetek!!!

Mi ma éjszaka csak 3 órát voltunk fent, de tegnap előtt este 6-tól hajnali 3-ig ment a műsor :-((( A hidegfront megtette a hatását, de már túl vagyunk rajta. Ettől függetlenül tündéri kisfiú, egyenlőre eszik alszik.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Jó reggelt!!

Csatlakozom a sírósokhoz!!Brigi,gratulálok!!!!!!Ügyi voltál és nagyon Kitartó!!!!!!!

Dóri neked is gratulálok a csöppséghez!!!

Tegnap Balázs nagyon nyügös volt,gondolom a széltől!!Alig akart aludni, de így legalább este fél11-től aludt hajnali fél 5-ig :lol: :lol:
Végre aludtam egy jót,főleg,hogy tegnap szétszakadt a fejem!!

KÉpzeljétek szeptemberbe megyünk nyaralni Balatonfüredre!!!MÁr alig várom!!!

Többiek?
emano

emano/Andi
KépKép
emano

Emano: irgyiellek, én kivagyok, pedig ez még csak az eleje... Jó hogy menetek nyaralni, mi talán jövőre....

Dóri: Neked is gratulálok Tündédhez!!!

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sajna valahogy még mindig nem tudok vonalzót csatolni :-(((

KépKép

KépKép
cukorfalat

Cukorfalat!

Azt kell csatolni aminek png a vége...ha jól emlékszem.
Ja és kitartás. Amint nagyobb lesz a gyerkőc sztem annál könnyebb vele. 3-4 hónapos korában már másképp látod a világot :D

Egyenlőre mi is kivagyunk....Dani sajna borzasztóan sírós...már az utcára sem megyünk ki csak ha nagyon muszály mert beszólogatnak az emberek és ez nagyon kellemetlen.
Ráadásúl megint sokkal sűrűbben eszik, már 2 óra sincs két evés között és minden evés között kb 10 perc alvás van. Evés után játszunk aztán vígasztalhatatlanul sír amig elalszik és felébred 10-15 perc múlva....
Ja, és ehez hozzá kell tenni, hogy nem hasfájós (ami szerencse, de így meg aztán még annyira sem tudom az okát, hogy miért sír állandóan).

Esetleg Rita nem vagy itt???? Egy jó tanács?????
VAGY VALAKI SEGÍTSEN!!!!!!!!! :shock:

Kép

Kép
cukipofa

Kati!
Ez nem az az eset, amikor megnő az étvágya a babának (3-4 hónapos kor körül) és a cici nem egyből alkalmazkodik hozzá és egyfolytában éhes?

Én csak tippelek. Orsinál nem volt ilyen?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

ilyen volt nálunk is,kb 2 hétig tartott

emano/Andi
KépKép
emano

Cukipofa,

fogalmam sincs, mi lehet. A gyerekorvos mit mondott? nincs valamilyen talpraesett védőnő, akinek volna valami ötlete?
Állandóan sír? vagy alkalmanként? Van kitüntett napszakja?
Milyen volt a születése? Kezdettől fogva ilyen sírós vagy csak valamikor elkezdte?
Írj privátba, hogy a többieket ne terheljük... ha gondolod, bár lehet, hogyha leírod, a többieknek is lesz ötletük
szeretettel: Rita
nováky_rita

barimami: mivel te kezdted az oldalt, most olvastam, hogy nálatok még semmi fog. remélem emiatt nem aggódsz.
Ricsivel 4 hónapos kora óta mindenki azt kérdezgette, hogy hány foga van már. kezdtem kissé besokallni. ugyanis Ricsi majdnem 1 éves volt, amikor az első foga kidugta a hegyét éppen csak, és nőtt vagy másfél hónapig.
állítólag minél később bújik elő, annál erősebbek lesznek (vagy legalábbis engem ezzel vigasztaltak)
de igazán a gyerekorvos hozzáállása tetszett, mert megkérdezte, hogy láttam már fog nélküli gyereket? na ugye! :)

Mikolttal most kóstoltattam meg először a gyümölcsöt. lelkesen ette, még a kezemet is megfogta, hogy segítsen a kanalat a szájába dugni. azt hiszem nála sem lesznek evés gondok. :wink:

amúgy szerintem alkat kérdése is, hogy kit mennyire kell stoppolni, ha ilyen gyorsan tolja ki a babát. Ricsi az első elszúrt nyomás után (na ja, kezdő voltam még nagyon) a másodikra kint volt. akkor volt gátmetszés is, de mire a férjem visszaért Ricsivel a fürdésből, már össze is stoppoltak. Mikolt 3 tolásra volt kint gátvédelem mellett. oké, az is igaz, hogy egyikük sem volt óriás baba.

Kép
Kép
Kép
manóka28

cukipofa: babakocsi sem ringatja el?
amúgy átérzem problémád, Mikolt az első két hónapban folyton ilyen volt, de azért a babakocsi ringatása és a levegő elaltatta, de amúgy nem volt jó alvó és 2 óránként ő is evett, bár ha rajta múlt volna, akkor sűrűbben. én nem tudtam semmit sem kezdeni vele. elmúlt. úgyhogy sajnálom, de nem tudom neked megmondani a tuti megoldást. :(

Kép
Kép
Kép
manóka28

LÁnyok!
segítsetek!!Nagyon el kezdett hullani a hajam!!!
Mit csináljak??? :cry: :cry:

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok lányok!

Olvaslak ám bennenetet csak az írásig nem jutok, mert mindíg közbejön vmi... :D

Tegnap nekünk sem volt valami jó napunk, Kristóf is egész nap cicizni akart és nagyon nyügi volt.

Cukipofa
Én mint nagy tapasztalt... :D De tegnap nekünk bevált ! Próbáltál már vele babazenét hallgatni? Kristóf tegnap a nagy ordításból vette észre, hogy bekapcsoltam és nagy kerek szemmel figyelte és nagyokat sóhajtozott! :D :D Majd közben megkapta amit annyira szeretett volna :) és teljesen megnyugodott!

Dóri

Gratulálok a babádhoz! Tegyél majd fel képet, hogy nagyban is láthassuk! :)

Sírósok :)

Remélem azért nam bánjátok, hogy így megríkattalak titeket??! :D :D :D

Kép
vkbrigi

Emano!
Sajna azt kell mondjam, hogy nem nagyon lehet semmit tenni. Most hullik ki, ami a terhesség alatt nem. Majd elmúlik :cry: Nálunk az egész lakás az én hosszú szőke hajaszálaimmal volt tele pár hónapig. Már mászott Panna, még szedegettem ki az ujjai közül... :oops: Remélem nem nagyn keserítettelek el. Viszont jó hír: Maradt is hajam!!!! :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Andi,
nekem is hullik a hajam! Én örülök, hogy eddig bírta, egész várandósság alatt alig hullott valami belőle :lol:
A barátnőm a Merz haj és bőr drazséját szedte, neki nagyon bevált, hátha nekünk is jó lesz. Dől ki belőlünk a sok vitamin és ásványi anyag a tejcsivel! :)

Kati,
nekünk a hordozókendő és a babakocsizás jött be. Csak telipocival megyünk ki az utcára. :lol:
nekem is haza kell időnként jönni féltávról :) csak ez itt senkit nem zavar, max viccelnek a szomszédok vele :)
Mica szintén max. 2,5 órát bír kaja nélkül, napközben még kevesebbet. ha nem lenne felkötve, sokkal hamarabb ébredne. Most ilyene van..

Mi hasfájósak vagyunk, 1 hete már rosszul is alszom éjszaka, focizik a fiam, a pukijait tologatná ki.. De este legalább bezuhanunk az ágyba..
A dokinéni szerint, aki 1,5 kg-ot nő egy hónap alatt, az nem ússza meg emésztési gondok nélkül.. Olyan bugyborékoló szegénykémnek a hasa, mint egy bélgyulladásos kutyáé.. Szakmai ártalom, bocs a hasonlatért.. :lol: :lol:

Manóka,
le kell lakatolnotok a hűtőt, mert Mikolt ki fog csócsálni Titeket, ha nem figyeltek eléggé! :lol:

Mi is próbálunk szombat éjjel először nem itthon aludni, lemegyünk a Balcsira.. tartok tőle egy kicsit, mi lesz.. legfeljebb nem hívnak vissza egy darabig az anyósomék :lol:
azt is túl lehet élni!!! :lol:

Borsa,
hogy vagytok?

KépKép
Kép
gyuzso

Cukorfalat/Brigi
egy ilyet kellene a profilodba másolni mellékletként!!
Sok sikert!!

http://babafalva.hu]Kép[/url]

KépKép
Kép
gyuzso

erre becsatolta a képet még egyszer.. :evil:
akkor betűzöm:rakok bele néhány megszakítást, hátha az bezavarja

[img] :lol:
http://babafalva.hu :lol:
/tickers/cc8.png[/img] :lol:
[/url]

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Most épp az a negyed óra van amikor alszik :D

Rita, Te rögtön itt...a segítségemre???? Köszönöm...
Írok privit inkább, nem akarok senkit sem fárasztani... :lol:

De annyit azért írok ide is, hogy cickók tele vannak állandóan, de nem kell neki több annál a kis mennyiségnél...

Kriszta!
Orsinál semmi ilyesmi nem volt...ő ilyenkor már 3-4 óráig is bírta...és már 200akat szopizott és minden elringatta :D

Na fel is ébredt...letelt a negyed órás szünetem :shock:

Kép

Kép
cukipofa

Cukipofa

SZegény! Vidd csak ki az utcára és hát nem írok csúnyábbat, de szégyellje magát aki beszól és sz... le!!!!!! Szerintem ne aggódj, lehet hogy ilyen típus, majd összeszoktok. Én is teljesen ki voltam az elején hogy Jázmin mennyit sír, aztán végülis nem is sírt olyan sokat. A védőnőm azt mondta, hogy van olyna gyerek aki 10 órákat is üvölt egy nap, vagy még többet, de nem lehet tudni, hogy miért. Rossz itt most még nekik. Ha sok cicit kap akkor éhes sem lehet. Szóval megy a pozitív energia neked is. :lol:

Manóka

Ügyik vagytok a gyümivel. Jó hogy ízlik, mert szerintem ettől a hozzátáplálástól mindenki fél. ÉN legalábbis féltem. :oops:

Emano

Szerintem ne aggódj, nekem is volt egy időszak amikor nagyon hullott, aztán abbahagyta. Állítólag a hormonok. Én nem csináltam semmit, de a tökmagolajat szokták ajánlani, meg a masszázst kefével.

Gyuzso

Jó utat!! Biztos minden ok lesz. :lol:

Steffi??? Ja és hát Merci teljesen eltűnt!!!! Eni??

Kép
gyorgyi33

Brigi!!! Megható a történeted!!! És piszokul mázlista is vagy - már ami az ügyeletes doki "kifogását" illeti.
Jól értem, hogy minden maradt egyelőre a régiben a Kútvölgyiben?

Emano! Ezúttal valóban igaz, hogy a hajhullást, csak a padló állítja meg! :lol: Nekem is piszokul hullott, kb. egy fel évig. Aztután magától rendbejött.

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

A síróstéma: Emma is ugyanilyen sírós volt most kezd helyre állni. Nálunk az volt a megoldás hogy állandóan megyünk valahová. Új emberek új helyek azóta Emmus sokat mosolyog :D
Gyuzsó: Jól vagyunk köszi és a kakimanó is egyre többször meglátogat minket, szélcső nélkül :D
Emano: Egy ismerősömnek ugyan ilyen hajhullása volt a szoptatás befejeztével jött helyre neki...
Ma is nagyon csavarogtunk és éjjel 6 órát aludtunk :D Tök jó volt
MIndenkinek szép napot!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Györgyiiiiiiiii!!! Köszike. :wink:
Hófehérke, Tündérkédhez óriási gratula! Várjuk a részleteket...
és hát Brigi, valóban csodálatos. Amúgy sejtettem, eszembe jutott, mi volt velünk (férjemmel, Vidadokival és Ágival) fél évvel ezelőtt. Boldog Kristóf-napot! :D
Emano, haj nekem is nagyonnagyon hullott, ne foglalkozz vele túl sokat, hisz ahogy Kriszta is írta, ez a felesleg. Nekem rengeteg kihullott, pedig sose volt sok... :?
Cukipofa, Benőkénk veszett sokat sírt, aztán elmúlt, és most hurvizik és huncutkodik. Vehemens nőszemély tudok lenni, én is tettem megjegyzéseket azoknak, akik találgatták, miért sír... kedvencem a "biztos éhes". Válasz: biztos semmi köze hozzá. Tartsatok ki! :idea: :roll:
vbea

Benedeknek boldog félévest!!! Haja még mindig nagyon tuti, akkor is ha kevés van.

Kati! Akkor nincs tippem. Ez van, majd kinövi. Beszólóknak meg tol la fülébe. Nálunk a boltban voltak annyira okosak mindig. Mondták, hogy meg fog fulladni a gyerek (végre elaludt a kocsiban ülve és lecsuklott a feje), de annyi már nem volt egyikben sem, hogy segítsen kimenni az ajtón a babakocsival (rács, küszöb, ajtócsukó izé). Mindenki mindent jobban tud. De gondolom, Orsival ezt már tapasztaltad. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

tol=toll :oops:

Kép
Kép
kriszta36

Én vagyok a 400-on az első!!!! :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak