2007.07.20 08:33
Szerző: cukorfalat
Sziasztok!
Visszaolvasni jelenleg nem volt időm, de megpróbálom leírni a szüléstörténetemet.
Viszont előszőr szeretnék így is köszönetet mondani Ritának és Hajninak, hogy hozták nektek a jó hírt.
Gabi: A prividet megkaptam, de csak itthon olvastam már. Köszönöm, de közben tárgytalan lett...
szülés:
2007.07.12-én hajnalban keltünk, mert elmetünk reggel él 7-re a metróba vásárolni, hogy Peti tudjon segíteni nekem még munka előtt. Bevásároltunk, hazajötünk, Peti elment dolgozni én visszafeküdtem aludni, mert annyira fáradtnak éreztem magam. Kb 11 körül felkeltem ettem és nekiláttam egy-két házimunkának, de nagyon-nagyon lassan csináltam, mert valahogy nem éreztem magam jól. Délután hazajött a férjem szerencsére elég korán. Olyan fél 5 körül elmentem pisilni a Wc-ről kijövet éreztem, hogy valami folyik. Kétségbeesve kiabáltam a férjemnek, hogy : 'Apa valami folyik!!!" Ő megnézte, de azt mondta, ez nem víz, valószínű nem ürítettem jól a hólyagom és bepisiltem. Persze semmi cuccom nem volt összekészítve, így szépen lassan kezdtem elővenni a dolgokat és pakolni. Közben éreztem, hogy valami folyik, míg az előszobában egyszercsak kizúdult valami, ami egy kicsit véres volt. Na ekkor már mindketten tudtuk, hogy ez bizony magzatvíz, de fájásom egy darab nem volt. Roham tempóban elkezdtük pakolni a cuccokat. Nem tudtam, hogy melyik kórházba menjek, mert megvolt beszélve a kútvölgyis orvosommal, hogy 16-án visszajön szaiból hívom és ha augusztusban is van még Kútvölgyi, akkor visszavesz és megyek megint hozzá. Nem tudtam mit csináljak, de eszembe jutott, hogy felhívom a Ritát és megkérdezem, hogy mehetek-e hozzájuk. Kérdezte, hogy hányadik héten vagyok mondtam, hogy 37. azt mondta, hogy akkor igen. Így elindultunk a kórházba. Törölközővel a lábam között, mert a magzatvíz folyt, bár még mindig nem voltak fájásaim. Közben 2 gyógyszertárat útba ejtettünk, mert Tena eldobhatós bugyim nem volt, sajnos egyik gyógyszertárban sem és én bugyit elfelejtettem csomagolni.
Beértünk a kórházba rohatunk fel az 5.-re, fájásom még mindig nem volt, így kicsit féltem is, hogy császár lesz, mert víz nélkül nem lehet a gyerek. Felvettek az osztályra, megvizsgált az ügyeletes a Vida doktor volt, aminek nagyon-nagyon örültem, mert mert anno rőt szerettem volna orvosomnak, de nem vállalt, mert augusztusban ő szabin van, azt mondta, hogy 1 újnyira nyitva vagyok. Kérdeztem, hogy nem lesz-e császár?Azt mondta, hogy dehogy menjek be a szülőszobára, mert be fognak indulni a fájásaim. A szülésznőm szintén ügyeletes volt Zsigáné Vörös Grayina, aki egy tüdéri szülésznő és nagyon-ngyon kedves volt végig. Szóval ekkor már tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Mivel nem volt szülés, így a 3 szülőszobából választhattam, a Napsugár nevezetűt találtam szimpatikusnak, így oda kerültem. Ekkor kb. 7 óra lehetett. Nagyon jól éreztem magam, nem féltem, nem izgultam. A szülészővel nagyon jól elbeszélgettünk, közben nézteg ctg-vel, hogy milyen Petya szívhangja és van-e fájás. A szívhang rendben volt fájást már mutatott a gép, de nagyon gyengék voltak és rövidek. Közben Petit hazaküldtem egy-két dologért ami eszembe jutott, hogy hozza be. olyan kb este 10-re vissza is ért. Kb 11 körül elkezdődtek a fájások, de még nem voltak durvák, olyan éjfél körül már a falat kapartam, de akkor még volt szünet 2 fájás között, így tudtam pihenni.Olyan hajnali 1 körül jöttek a tolófájások, ami nagyon jó volt, mert könnyebbség volt nyomni. De viszont "vissza " kellett tartanom a nyomásingert, mert még nem tünt el a méhszáj teljesen és azt mondta a szülésznőm, hogyha nyomok és túl gyorsan jön Petya, akkor szétreped a méh és az nagyon fájdalmas míg összevarják. Olyan hajnali negyed 3 körül megvizsgált a szülésznő, azt mondta, hogy még egy kicsit jobb oldalon ott a méhszáj, de hívja az orvost. Ő is megvizsgált, ő azt mondta, hogy ez már nem gond, szülhetünk. Kb fél 3-kor elkeztünk kinyomni Petyát, aki hajnali háromnegyd 3-kor kiújt, de nem úgy, hogy előszőr jött a feje és utána a köv. fájásnál a teste, hanem egyben. Kaptam egy kis gátmetszést, mert nem tudtam kinyomi a nélkül, mert a fájás végére elfogyott az erőm és feszes is voltam, de mivel nagyon pici, már aznap lazán jöttem-mentem, sőt 2 nappal a szülés után, már szinte be is volt gyógyulva.
Peti végig velem volt (kivéve mikor hazaküldtem cuccokért) a szülőszobán, a szülésnél belé és az orvosba kapaszkodtam, ami nagyon-nagyon jó volt. Peti vágta el a köldökzsinórt. aztán megszületett a placenta és Vida doktor úr nagyon profin összevarrt.
Szülés után 2 órát feküdtünk a szülőágyon, Petyus szopott én gyönyörködtem benne. Aztán felkeltünk a szülőágyról és elmentem pisilni, majd zuhanyozni. Megnyitottam a csapot és éreztem, hogy valami nem stimmel, kiabáltam a szülésznőmnek és utána már csak arra emlékszem, hogy 2 szülésznő (Grazyna és Zachár Erika) állnak felettem és éleszgetnek. Ezután kitoltak a szobába és kb 2-3 óra múlva már Petya is velem lehetett.
Ezúton is zerteném megköszönni férjemnek, Vida doktornak, Grazynának és nem utolsósorban Ritának (aki többször benézett hozzám a szülés közben), hogy nagyon kedvesek voltak velem végig és egy csodálatos élményként maradt bennem a szülés!!!