A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Brigik, meséljetek, olyan jó lenne már hallani a szülés, születés történeteket. :-) Hogy viseltétek a meleget bent, emlékszem, mi májusban izzadtunk, mi lehet most...

Mi a játszó szönyeget úgy oldjuk meg Ádámnak, hogy a nappal használt járókájára keresztbe kötöttem egy szalagot, s azokra akasztottam rá pici plüss állatokat. Majd ha tudok, akkor küldök képet róla. Olyan jót "beszélget" velük. :-)

Tejcsi van rendesen, de Ádám kevesebbet kér szerintem, inkább többet alszik (éjszaka is csak pelenkában). Amikor fent van, folyamatosan kínálom, akkor iszik rendesen. A pelus tartalma teljesen rendben, ezért nem aggódom.

Strandoltunk ma Cegléden, nagyon jó volt. Szegény Ákosom folyamatosan azt nézte, hogy a Papa autója megvan-e még. Nagy nyomot hagyott benne a történet. :-(

Képzeljétek, még mindig bűz van, de "csak" esténként. Azt nem tudom, hogy lehet ez, de csukva kell tartani az ablakokat. Még ez is ebben a hőségben, már nagyon kivagyok. Holnap már nem fogok az autó keresésével, vagy kerestetésével foglalkozni, jön a sok levél a szemétbűzzel kapcsolatban. Hihetetlen, hogy a hetem ezzel telik, a mait kivéve egész nap netezem, telefonálok, hátha... :cry:

Na, most nem irigylem a kismamikat, próbáljatok sokat zuhanyozni, talán segít...

Szép éjszakát! Hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Barbi!
hát ennek nagyon örülök. Ügyes vagy! Nagyon kellemes pihenést nektek!

Meg se merem próbálni felsorolni a lurkókat, de gyönyörű egytől-egyig! :D :D :D

Memme!
sok boldogságot! :D

Képzeljétek! mi ma útlevelet megyünk csináltatni Katának, mert már LEJÁRT NEKI. :lol: :lol: :lol: ilyen "öreg" már a csaj, hogy lejárt. :lol: :lol: :lol:

hűvös napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
:lol: Milyen öreg csaj már Kata, tényleg.. :lol: :lol: :lol:
Mennyi időre adták elsőre?

Tünde,
nem mondjátok, hogy keddig lesz kánikula!! Mi nem sok tv-t nézünk, de vasárnapnál ragadtunk le.. Nem bírom ki addig.. :oops:

Emano/Andi,
Brendonos, most kuponakciós (Anyák Lapja), 11e körül vettük 18e helyett.

Vali,
ne már, hogy még mindig bűzölög!!! :twisted:
pont este, amikor már lehetne szellőztetni!! Mit mondanak az önkormányzatnál, mi az oka, hogy nem szűntették meg eddig a hibát??
Még mindig dühöngök a kocsitok miatt.. Drukkolunk,hátha van csoda és megtalálják...

Tikó,
ha Microsoft Office Picture Manager-rel nyitod meg, akkor van olyan lehetőség, hogy Képek szerkesztése, ott képméret módosítása-átméretezés-600x600 pixelt kell beírnod és menteni más néven. Remélem sikerült segítenem.. :D

Nálunk a szomszédban építkeznek, tegnap du. átmentem "megismerkedni" a munkásokkal. Bömböltették a Ramsteint (német gothic rock vagy micsoda, akusztikus+üvölt hozzá..), hogy be kellett volna csuknom az erkélyajtót, hogy ne úgy hallatszódjon, mintha én hallgatnám.. :twisted:
hamar megérette az emberem. Szép lehettem, felkötött gyerek, vérben forgó szemek..
Miért kell szólni, mikor látja, hogy a szomszédokban 4 db 3 évesnél fiatalabb lurkó van??? Köcsög...

Szép napot Mindenkinek!

KépKép
Kép
gyuzso

Hahó!
Tegnap le lettem parancsolva a netről is meg a gépről is, mert a férjem szerelt, és nem volt biztos, hogy nem lesz rövidzárlat. Pedig épp kezdtem volna aktívabb lenni babanetileg.

Veronikusz! Pankának is októberben jár le az útlevele :)

Nálunk az apukám van már totál kész (80 éves) meg a nővére (82). Őmiattuk aggódom nagyon. Apunál szereltettünk légkondit, de a testvérénél nincs semmi, tegnap beszéltem vele, szegény totál kivan.

Hétvégére jön haza a lányom!!! Még egy hét bölcsiszünet, aztán megint járunk. Kicsit félek, milyenek lesznek az első napok. Meg hogy ott hogy megy majd a bilizés. Otthon már csak éjszaka van pelus, meg kakiláshoz. Remélem nem lesz ilyen meleg, mert majd buszozunk reggelenként.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Jó reggelt mindenkinek!

Memme! Utólag is nagyon sok boldogságot!

Barbi! Hihetetlen ez a kis napszemcsis srác...
Mi is vettünk Orsinak ilyen baby banz-os szemcsit (a nagyobb méretet), de tök nagy rá... :shock: , így most vettünk egyet a dechatlonba és az tökéletes...az is uv-s meg minden...

emano! HA megissza a vizet akkor nem kell mást adni...sztem...az a legjobb neki. Én is csak azért kérdeztem, mert a vizes üveget csak szopogatja...néha megnyomom a cumit akkor nyeli, de nem igazán szívja...gondoltam egy kis íz feldobná a dolgot a számára...

Szép napot...izzadjatok sokat :wink:

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Visszaolvasni jelenleg nem volt időm, de megpróbálom leírni a szüléstörténetemet.

Viszont előszőr szeretnék így is köszönetet mondani Ritának és Hajninak, hogy hozták nektek a jó hírt.

Gabi: A prividet megkaptam, de csak itthon olvastam már. Köszönöm, de közben tárgytalan lett...

szülés:

2007.07.12-én hajnalban keltünk, mert elmetünk reggel él 7-re a metróba vásárolni, hogy Peti tudjon segíteni nekem még munka előtt. Bevásároltunk, hazajötünk, Peti elment dolgozni én visszafeküdtem aludni, mert annyira fáradtnak éreztem magam. Kb 11 körül felkeltem ettem és nekiláttam egy-két házimunkának, de nagyon-nagyon lassan csináltam, mert valahogy nem éreztem magam jól. Délután hazajött a férjem szerencsére elég korán. Olyan fél 5 körül elmentem pisilni a Wc-ről kijövet éreztem, hogy valami folyik. Kétségbeesve kiabáltam a férjemnek, hogy : 'Apa valami folyik!!!" Ő megnézte, de azt mondta, ez nem víz, valószínű nem ürítettem jól a hólyagom és bepisiltem. Persze semmi cuccom nem volt összekészítve, így szépen lassan kezdtem elővenni a dolgokat és pakolni. Közben éreztem, hogy valami folyik, míg az előszobában egyszercsak kizúdult valami, ami egy kicsit véres volt. Na ekkor már mindketten tudtuk, hogy ez bizony magzatvíz, de fájásom egy darab nem volt. Roham tempóban elkezdtük pakolni a cuccokat. Nem tudtam, hogy melyik kórházba menjek, mert megvolt beszélve a kútvölgyis orvosommal, hogy 16-án visszajön szaiból hívom és ha augusztusban is van még Kútvölgyi, akkor visszavesz és megyek megint hozzá. Nem tudtam mit csináljak, de eszembe jutott, hogy felhívom a Ritát és megkérdezem, hogy mehetek-e hozzájuk. Kérdezte, hogy hányadik héten vagyok mondtam, hogy 37. azt mondta, hogy akkor igen. Így elindultunk a kórházba. Törölközővel a lábam között, mert a magzatvíz folyt, bár még mindig nem voltak fájásaim. Közben 2 gyógyszertárat útba ejtettünk, mert Tena eldobhatós bugyim nem volt, sajnos egyik gyógyszertárban sem és én bugyit elfelejtettem csomagolni.
Beértünk a kórházba rohatunk fel az 5.-re, fájásom még mindig nem volt, így kicsit féltem is, hogy császár lesz, mert víz nélkül nem lehet a gyerek. Felvettek az osztályra, megvizsgált az ügyeletes a Vida doktor volt, aminek nagyon-nagyon örültem, mert mert anno rőt szerettem volna orvosomnak, de nem vállalt, mert augusztusban ő szabin van, azt mondta, hogy 1 újnyira nyitva vagyok. Kérdeztem, hogy nem lesz-e császár?Azt mondta, hogy dehogy menjek be a szülőszobára, mert be fognak indulni a fájásaim. A szülésznőm szintén ügyeletes volt Zsigáné Vörös Grayina, aki egy tüdéri szülésznő és nagyon-ngyon kedves volt végig. Szóval ekkor már tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Mivel nem volt szülés, így a 3 szülőszobából választhattam, a Napsugár nevezetűt találtam szimpatikusnak, így oda kerültem. Ekkor kb. 7 óra lehetett. Nagyon jól éreztem magam, nem féltem, nem izgultam. A szülészővel nagyon jól elbeszélgettünk, közben nézteg ctg-vel, hogy milyen Petya szívhangja és van-e fájás. A szívhang rendben volt fájást már mutatott a gép, de nagyon gyengék voltak és rövidek. Közben Petit hazaküldtem egy-két dologért ami eszembe jutott, hogy hozza be. olyan kb este 10-re vissza is ért. Kb 11 körül elkezdődtek a fájások, de még nem voltak durvák, olyan éjfél körül már a falat kapartam, de akkor még volt szünet 2 fájás között, így tudtam pihenni.Olyan hajnali 1 körül jöttek a tolófájások, ami nagyon jó volt, mert könnyebbség volt nyomni. De viszont "vissza " kellett tartanom a nyomásingert, mert még nem tünt el a méhszáj teljesen és azt mondta a szülésznőm, hogyha nyomok és túl gyorsan jön Petya, akkor szétreped a méh és az nagyon fájdalmas míg összevarják. Olyan hajnali negyed 3 körül megvizsgált a szülésznő, azt mondta, hogy még egy kicsit jobb oldalon ott a méhszáj, de hívja az orvost. Ő is megvizsgált, ő azt mondta, hogy ez már nem gond, szülhetünk. Kb fél 3-kor elkeztünk kinyomni Petyát, aki hajnali háromnegyd 3-kor kiújt, de nem úgy, hogy előszőr jött a feje és utána a köv. fájásnál a teste, hanem egyben. Kaptam egy kis gátmetszést, mert nem tudtam kinyomi a nélkül, mert a fájás végére elfogyott az erőm és feszes is voltam, de mivel nagyon pici, már aznap lazán jöttem-mentem, sőt 2 nappal a szülés után, már szinte be is volt gyógyulva.
Peti végig velem volt (kivéve mikor hazaküldtem cuccokért) a szülőszobán, a szülésnél belé és az orvosba kapaszkodtam, ami nagyon-nagyon jó volt. Peti vágta el a köldökzsinórt. aztán megszületett a placenta és Vida doktor úr nagyon profin összevarrt.
Szülés után 2 órát feküdtünk a szülőágyon, Petyus szopott én gyönyörködtem benne. Aztán felkeltünk a szülőágyról és elmentem pisilni, majd zuhanyozni. Megnyitottam a csapot és éreztem, hogy valami nem stimmel, kiabáltam a szülésznőmnek és utána már csak arra emlékszem, hogy 2 szülésznő (Grazyna és Zachár Erika) állnak felettem és éleszgetnek. Ezután kitoltak a szobába és kb 2-3 óra múlva már Petya is velem lehetett.

Ezúton is zerteném megköszönni férjemnek, Vida doktornak, Grazynának és nem utolsósorban Ritának (aki többször benézett hozzám a szülés közben), hogy nagyon kedvesek voltak velem végig és egy csodálatos élményként maradt bennem a szülés!!!
cukorfalat

Imádom a szülés (születés) történeteket! :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Kati, köszi, hogy leírtad, olyan jó volt olvasni. Kellett a zsepi... :)

Mi lehet Dórival (Hófehérke)???

Kép
Kép
Kép
v30

Cukorfalat!gartulálok!!!bennem is jó élmények maradtak :)
Hogy bírjátok ezt a meleget??Nálunk 30 fok van már most!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

emano/Andi
KépKép
emano

Kati,
én is imádom a baba-bújik-ki sztorikat. Végigizgultam!!! Még egyszer nagyon sok örömet Petihez!!
Vonalzó..???? :lol:

Andi,
a második, "Kick and play" álnévre hallgat :lol:
Én féltem, hogy az öl-manó mit fog vele kezdeni, de tetszik neki!! Persze, ha sírni kezd kiveszem, ne érezze büntinek :)

Kriszta,
szegény Apudék!! Semmi tippem nincs, a klíma, sok folyadék, pihenésen kívül valami segíthet-e. Nagyon terheli a hőség sajnos a keringésüket :(

Mi kendőben izzadunk, folyik a víz rólam, reggel óta egy 1,5 literes víz eltűnt :)

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Születés sztori nagyon megható, köszönjük Kati!
Nekem is néha kételyeim vannak egyébként a napszemcsi méretével kapcs., mert van, amikor megnyomja picit az orrát, ha nagyobb lesz, sztem már nem gumisat fogunk neki venni (ez 2 éves korig jó), hanem simát (plusz amikor háton fekszik a földön, akkor le kell venni róla, mert össze-vissza csúszkál a gumipánt és utána tiszta csálé)

Kriszta, apud tesója esetleg nem tud átköltözni ideiglenesen keddig valami légkondis lakásba, lásd testvéréhez? Persze nem tudom, h mennyire felxibilisek, de mi ezt csináltuk anno nagyszüleimmel, magunkhoz költöztettük őket, aztán most már vettünk nekik légkondit, mert olyan hőségek vannak minden nyáron az utóbbi 5 évben, hogy csak na...

Igen, igen, Kick and Play, Dani most pont erre a rugós-zenélős részére van rákattanva, hason fekszik és kézzel üti és zenél, meg világít (át lehet így is fordítani azt a zenélős micsodát). Egyébként hihetetlen, hogy most csak ennyibe kerül, akinek mostanában kell, akkor vegye meg mindenképp, ennyiért teljesen simákat lehet kapni, ami se nem zenél, se nem csörög, csak sima plüssek lógnak róla. ja, és tavaly még 26ezer volt az eredeti ára, nagyon durva!!! (én azért vettem tízért, mert kuponakciós volt, plusz volt egy tízezer forintos ajándék vásárlási utalványom és még amellé fizettem tízezret!!) És amik lógnak róla, azok magukban is Dani kedvenc játékai, szóval jó és kész! :lol:

KépKép
barimami

Sziasztok!

Teljesen a születéstörténet hatása alatt vagyok.
Igen Cukorfalat, én akkor pénteken találkoztam Vidadoktorral és lelkendezve mesélt három szülésről - hát a tiétek volt az egyik. :) Örülök nagyon, hogy így volt.

Cukipofa, nagyon szép amit a nagylánnyal kapcsolatban meséltél a szülésről. Mindenn ilyen történet abban erősít meg, hogy ők MINDENT tudnak és éreznek. Büszke lehetsz a gyerekeidre.

Brigi, ugyanezt éreztem én is Melindával (és szerintem érezzük sokan), megfejelve sok elképzelhetetlen dologgal. Most már Kicsivel pontosan érzem, hogy "ha meglátom, megismerem". Ez a legnagyobb biztonság a világon.

Veronikusz, nagyon aranyos ez a lejárt útlevél. Nézem itt a képen cumival a szájában és lejárt az útlevele...
:D

Apropos, mi a proicedúra? Én is most fogok időpontot kérni az okmányirodában, Melindának is kell.

Tünde, vigyázz magatokra.

Vali, hát én is kész lennék a helyedben. Bűz, autólopás+hőség. :oops: Éppp ideje lenne már, hogy jobb napok köszöntsenek rátok.

Gyuzso, nagyon jól tetted, hogy szóltál nekik. Az emberekben nincs már semmi empátia, persze a hőségben munka közben mért is figyelnének ugye. De mostmár csend van?

Heni, tíz évvel vagyok "könnyebb" mint kedvenc doktorbácsink. :) És én is őszülgetnék már, ha nem festeném a hajam.

Lányok, az ördög vigye mostmár ezt a hőséget, Melinda rosszul alszik tőle, mi is, nem hűl vissza a lakás.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Barbi!
Én próbálkoztam náluk, de nem mozdíthatók. Olyan makacs mind a kettő. Még otthon voltam Pankával, amikor apumnak mondtuk, hogy legyen nálunk egy kicsit. Kórház után volt, és valahogy ott jobban lerobbant szegény, mintha otthon lett volna. (Felerősítésre ment be :evil: ) Nálunk kicsit rendesen felerősítettem volna. Volt is Pbjenőn, vagy három hetet, mindent eléje raktam (végre én tudtam róla gondoskodni!), de azt mondta, hogy jobb neki otthon, és hazament. Aztán tavaly ősszel megint kórházba került, utána meg össze-vissza kerestünk neki otthoni ellátást (megnéztünk ún. idősotthont is, ne tudjátok meg milyen!), mert én már dolgoztam és nem tudja ellátni magát. Most visznek neki ebédet, és találtunk egy nőcit, aki megy hozzá 3x és tálal, meg elmosogat, meg bevásárol, meg segít, és járnak hozzá fürdetni, mert nekem azt sem hagyta. Magyarországon annyira nincs megoldva ez az egész :cry:

Memme!
El kell vinni a babát, és az öledben lefényképezik. Mindkét szülőnek ott kell lenni, Ti írjátok alá az útlevelét. és nagyon hamar készen van. :) Mi Pilisvörösváron voltunk, és mikor odaértünk, mindjárt kérdezték is: " ő a Szegvári-baba?" és nagyon aranyosak voltak.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta, tudom, ne is mondd, sokan vannak körülöttem, párom rokonságában is, akiknek segítségre lenne szüksége, csak nem fogadják el, én már el is határoztam, h ha öreg leszek, engem nem kell majd győzködni, hogy takarítson valaki helyettem vagy főzzön rám, hanem el fogom fogadni a tényt, h én már nem vagyok képes ellátni magamat. Egyébként 77 éves nagyszüleimet mi is csak most tudtuk rábeszélni, hogy fogadjanak fel egy takarítónőt, aki kéthetente egyszer elmegy hozzájuk rendesen kitakarítani, mert mosogatni, főzni még tudnak (bár néha érdekes dolgokat találunk az általuk főzött ételekben, mert a szemük ugye már nem a régi, eddig a spárgakötél és a körömnyi kődarab vezeti a listát), de porszívózás, hajolgatás, ilyesmik már nehezen megy, persze ez így sem elég, gyakrabban kéne mennie valakinek hozzájuk, dehát már az is nagy szó, hogy ezt sikerült kiharcolnunk...

KépKép
barimami

Jaj Cukorfalat, annyira megható ez a sztori. A hideg és az irigykedés futkos rajtam. Lányok, ha szülést lehetne vállalni főállásban én megtenném. De csak úgy, ha minimum olyan élmény lenne, mint Beni születése. És persze a bevált csapatommal.
Akkor ezek szerint csak Vidánál kötöttél ki. :lol: :lol: Ha nem lennék ilyen iszonyú nagycsalád párti, kitanulnám a szülésznősködést. Olyan szép szakma. Mondjuk bármikor készenlétben állni elég megterhelő életstílust jelenthet. És azért sajnos akadnak szomorú(bb) esetek is.

Memme: miből gondolod, hogy tudom, dokibácsi hány éves? ( de tudom :oops: :) ) Azért mégegyszer Isten éltessen!

Nekem pocsék éjszakám volt. Alig tudtam valamit aludni. Este 10 után átciepltük a mobilklímát a nappaliból a háló előtti folyosóra. A hálószoba előtt van egy ablak, ott kidugtuk a cső végét, ráhúztam a redőnyt és beirányítottuk a hálóba. Na, így elviselhető lett a hőmérséklet, de baromi zajos volt, ha meg kikapcsoltam 5 perc alatt 30 fok lett. Fél éjjel járkálgattam, ablakban könyököltem, Szandit nézegettem, aztán visszanyomtuk, mert inkább zaj, különben nem lehetett volna aludni. Akkor Benit felöltöztettem, mert lehűlt a szoba 25 fokra, közben Szandus is felsírt hajnalban és áthoztam, utána tőle nem tudtam aludni, mert úgy dobálja magát, az egész ágyat elfoglalná, hihetetlen poziciókba tud aludni. Szóval kicsit megviselt vagyok.

Benus szerencsére tegna du. óta láztalan, igaz kapott Nurofent éjjelre. Most is jó kedvű és a szemecskéi sem bágyadtak, úgyhogy hátha...... Ha nem lesz napközben láza, lehet este lemegyünk Szelidire.

Heni

Kép

Kép
cancan

Köszönöm mindenkinek viszont 1 dolgot mondanék, hogy nem Kati vagyok, hanem Brigi :oops:

Valamit elírtam a szülésznőm nevét, most helyesbítenék Zsigáné Vörös Grazyna Bocs Grazy...

Még annyit mondanék, hogy szülés után Vida doktor megölelt megpuszit és gratulált nekem a férjemnek és a szülésznőnek. Ez olyan jól esett nekünk.

Emano: Egész jól bírjuk a meleget, bár valami kiütések jöttek a gyereken....

Memme: Örülök, hogy Vida doktornak is élmény maradt a szülésünk ez nagyon jól esik nekem!!!!
cukorfalat

Cukorfalat!
sztem a melegtől,Balázson is van!Hintőporozd,legalábbis én azt csinálom és jobb tőle!!!!

Grazyna volt aki szuperül ellátott minket a kórházba császár után!!!!

Vida doki is fej volt utolsó nap a kórházba,mert pont akkor jött vizitelni mikor infúziót kaptam a fejfájásomra,és kérdezte:Mit csinál kedves koktélozik :lol:

Gyereknél 30 fok van,alig eszik, alig alszik!!! :cry:
mikor lesz még jövö7 szerda :?

emano/Andi
KépKép
emano

Brigi: ez a szülésznő akinél szültél, új? Mert még soha nem hallottam a nevét..... :shock:

Szerintem Vida dokinak az összes szülése élmény marad. Én őt olyan igazán szívvel-léllekkel dolgozó szülésznek ismertem meg. És ennél szebb bók nagyon nincs is, amikor a doki azt mondja, "milyen szép szülés volt".

Heni

Kép

Kép
cancan

Memme!
útlevélhez kell:

ha volt a lejárt útlevél + 1500Ft (ekkor 30 nap alatt van meg) + születési anyakövnyi kiv. + anyuka és apuka (személyivel együtt) + házassági anykönyvi kivonat (ez hülyeség, de mivel mondták mi vittük, de végül nem kellett) + ja! a gyereket sem ért ha viszitek, hisz kell a fényképhez :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Cukorfalat, azaz Brigi, ne haragudj a névtévesztés miatt, én a sok új arcot/felhasználónevet/nevet/babanevet állandóan keverem, csak küldés előtt mindig szoktam ellenőrizni, h mindent jól írok-e, erre tessék, most nem ellenőriztem, meg is lett az eredménye :oops: :roll:

KépKép
barimami

Jaaaj, Bocs Brigi, én Katiztalak le!!! Ne haragudj! :oops:

Ha picik a kiütések akkor biztos a meleg. Szegények. Ádámot napont többször lemosdatom, mert olyan forró a pici teste. :(

Az igaz, hogy amikor bent voltam, a Vida doktor volt az egyetlen ügyeletes, aki körbejött a kismamákhoz, viszont (ne haragudjatok, lehet, h népszerűtlen leszek) azt elég furcsa stílusban tette, olyan kelletlenül. Ill. amikor UH-on voltam nála, akkor sem volt nagyon barátságos, sőt. Ezt én betudom annak, hogy pont a legrosszabb megszűnünk vagy nem időszakban történt mindez, de biztos, hogy nem hozta az itt olvasott kedvességet, szeretetet. Meg is lepődtem rajta.
Amikor Ákossal voltam terhes, ő mondta meg az UH-on, h fiút várunk, azt viszont úgy, hogy azóta is emlékszem a szavaira, az UH-ra oda is írta a géppel, h kukac és nyíl. Ez nagyon jó emlékem róla.

hali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok! :D
Cukorfalat!Én is meghatódva olvastam a szüléstörténeted, olyan jó, hogy szép élmény volt!!
Sok szeretettel gratulálok és jó egészséget kívánok!
Vkbrigi! Neked is szeretnék gratulálni, és jó egészséget kívánni a gyönyörű Kristófotokhoz.

Nekünk amikor ilyen picike volt a babánk akkor a köldökre használt Hexaclorophenes hintőporral szórtuk a melegkiütéseket, és szépen csökkentette.
Heni! Örülök, hogy Benidnek nincs komoly baja!

Szép napot!
ktina

Vali, mindenkinek lehet rossz napja, ő is emberből van, neki sem lehetnek kötélből az idegei. Tudom, hogy mindenkinek az marad meg a fejében, ahogy vele viselkedett és aki nem ismeri és pont rossz passzban találkozott vele, az nem is gondolná, hogy igazából milyen orvos.

Beninél is kezd betenni a hőség, ha nem vele foglalkozom vagy nem cipelem folyamatosan üvölt. Ha szórakoztatom, kutya baja. Már 3 napja nem mozdultam ki itthonról ( csak egy gyors bevásárlás a közértben ) nekem is kezd betelni a pohát a nyűgösségtől és a hőségtől.
Alig várom, hogy a férjem kicsit átvegye őket.......

Előbb odaégettem Szandi tésztáját, valami iszonyat szag lett a házban. :mrgreen:

Heni

Kép

Kép
cancan

Vettünk olyan brendonos játszószőnyeget :lol:
nagyon jóóóóóóóóó és a gyereknek is nadon teccccikkkk

emano/Andi
KépKép
emano

Szerintem minden dokinak vannak jó és rossz pillanatai, egy kismama barátnőmet most küldtem hozzá és áradozott utána a barátosném, hogy mennyire szimpi volt és jófej (bár továbbra is eltanácsolja a kismamákat a Kútvölgyi bizonytalan helyzete miatt :( )

KépKép
barimami

Sziazstok!

Nálunk is felborult a nap. Been 5-kor kelt, ezért már délelőtt 10-kor ment aludni, most felkelt, ebédelt, stb. Közben én is megpróbáltam aludni, (de állandóan sörgött a telefon), mert 5 óra alvás valahogy nem voltelég.
Most már mi is izzadunk, mint egy ló.... Izsonyat, ami itt van, de vasárnap du megyünk Börzsönybe... alig várom, bár illuzióim nincsenek, hogy ott is meleg lesz :)

Brigi, olyan szép volt a történeted, én is akarok ilyet! :)

mtunde

Sziasztok!

Itt van 2 kép Dorináról!

Kép Kép

Kép
tikó

Tünde, megközelítőleg már csak 184 nap, és Te is átélheted, majd írhatod nekünk! :lol:

Kép
Kép
Kép
v30

Tikó, Dorina a második képen kész hölgy! Nagyon jóóóó!

Kép
Kép
Kép
v30

Cukorfalat!
hát én majdnem bőgtem ... :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vali!
Igen, és ha Isten is úgy akarja, most nem császár lesz belőle!

mtunde

Sziasztok!

Köszönm mindenkinek.. én is még a hatás alatt vagyok a szülésemnek...

Cancan: Grazyna nem új szülésznő, csak most jött vissza gyesről. Lehet, hogy ezért nem ismered

Megpróbálok egy pár képet feltenni:

Kép Kép Kép Kép
cukorfalat

látom, hogy a gyerekről ,megint csak kicsi képet sikrült feltenni :-((( Majd próbálok nagyobbat is feltenni...
cukorfalat

nagyon aranyos :lol: :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!
Most jöttünk haza a balcsiról, nem tudtam visszaolvasni csak az uccsó oldalt. Cukorfalat! GRATULÁLOK!Nagyon szép a történeted, de a szülés gondolom mindenkinek ilyen csodálatos élmény. (bármilyen fájdalmas is akkor...)
Szóval tényleg nagyon örülök!!!! Gyönyörű a babóka is! Mekkora?

Most befejezem, mert kipakolok stb... de majd holnap remélem több időm lesz.. iszonyúúúúúúúúú ez a meleg. most zuhanyoztam ,mégis folyik rólam a víz. :evil:

Ja felrakok egy kis pancsolóst... :D

Kép

Kép
Vendég

Balázs nem szopizott este csak vizet ivott :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

Tiko, Cukorfalat, köszönjük a képeket!

Igen, Cukorfalat, Vidadoktor csinál ilyeneket. :)

Vali, nem lettél szerintem népszerűtlen, az is hozzátartozik, amit te leírtál, még akkor is, ha jónéhányan még sosem láttuk ilyennek. Mindenkivel megesik, én azt szoktam mondani, hogy nem mindegy, milyen arányban. Nála szerintem azért tűnik fel, mert ő általában, pont az ellenkező "véglet".

Grazynáról még én se hallottam, örülök, hogy mégy egy ilyen valaki erősíti a csapatot.

Tünde, ennek nagyon nagyon örülnénk!

Gabi, a képek: :D :D

Heni - de mostmár leszakadok a témáról - hát onnan tudni, hogy nyilvános (iwiw), de ezt tképpen neked nem is kellet volna mondani.

Kicsit megszédültem. Megyek most.
Ja , köszönöm az útlevél-infókat.

Kép

Kép

Kép
memme

Hahó!
Este megint választhattunk, szauna, vagy fulldoklás. :-(
Írtam mailt a Környezetvédelmi Minisztériumba, ill. az országgyűlési képviselőnknek. Másolatba beletettem az önkormányzatot. Este hívott a jegyző, h most jön ki végre egy autó, aki beméri, h mennyire káros a füst. Majd még később hívott, h nincs káros anyag a füstben, a bányánál a szén-monoxid kicsit magasabb a megengedettnél, de a faluhoz érve már ez nem vészes.
Előtte mondtam uramnak, h valami ilyen választ várok, igazam is lett. :-( Annak örülök, hogy nem egészségkárosító, viszont nem lehet mellette meglenni annyira bűzös.
Sajnálom a jegyzőt, mert tényleg nem tudnak már mást csinálni, a hivatalok meg tojnak a falura. Kíváncsi vagyok én milyen válaszokat kapok.
Addig meg szívnuk folyamatosan. Szó szerint... :evil:

Memme, igazad van teljesen. Vida doki esete megmaradt nagyon, mert nem ezt vártam, nem ezt hallottam róla. Az, hogy az ügyeletes orvos amikor szültem rosszul vizsgált meg, szintén megmaradt, de mivel róla nem hallottam annyi jót, már szinte el is felejtettem.

Emano, Balázs szopizott este, ill. reggel? Remélem...

Brigi, a képek nagyon jók, még kicsiben is, a nagy a legjobb azért. :-)

Gabi, nem kicsit irigykedem a Balcsis képek miatt! Milyen jó, h Enci is ennyire szereti a vizet.

Szép napot mindenkinek!
Hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Memme, a melegtől szédelegsz? Remélem iszol sokat és most már jobban vagy!!

Gabi, képek nagyon édesek! Ez az úszógumi alul keresztpoántos? Hol vettétek?

Emano, ebben a nagy melegben nem csoda!! Azért jól aludt vagy gyakrabban kelt, mint szokott??

Tud valaki esetleg 3000 forint környékén ilyen, alul kersztpántos úszógumit? Évente kb. 5x fogjuk használni, szal nincs kedvem 6000ért venni, én eddig csak ennyiért láttam!

Danácska nagyon ügyi volt, megint átaludta az éjszakát! Többieknél hogy viselik a babák a hőséget éjszaka? (Dancát láthatólag nem zavarja)

Tikó, Cukorfalat, jók a képek!!

KépKép
barimami

Sziasztok!

Tegnap bejöttünk a telkünkről, hát nem kellett volna. Ott legalább az éjszakák elviselhetőek... Én ezt már nem sokáig bírom... De nem akarok panaszkodni, mert se pocakos nem vagyok, se egész kis babám nincs, akit folyamatosan cipelnem kéne, csak szimplán rosszul viselem a meleget.
Gyuzso, minden elismerésem a tiéd a kendőzés miatt!

Cukorfalat és Brigi! Nektek óriási gratula a babákhoz! Nagyon gyönyörűek! Szerintem Petin nem is látszik, hogy korábban jött!

Barbi! Lénának az anyu vett a Rossman-ban úszógumit, asszem 1300 Ft volt, két körből áll, sárga, és alul keresztpántos. Még nem használtuk, de szerintem jó. Poolschool step 1, babyfloat a neve.

Vali! Olvastam az autólopást, én is jól kiakadtam!

Bocs, ha most nem reagálok mindenkire, de megsülök a gép előtt, átmegyünk anyukámhoz, ott elviselhetőbb.

Mindenkinek kitartást a meleghez, most már megpróbálok gyakrabban jönni.

Egy viszonylag friss kép, profi fotós csinálta...
Kép

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

végül felébredt 10 perc után és evett, de szopizni nem akart csak cumisüvegből evett :shock:
aludt után 5 órát egyhuztomba, de marha meleg volt nála 29 fok!!

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Cukorfalat! Én múlt pénteken voltam este 7-8 körűl 6 hetes kontrolon a korházban...akkor véletlenűl nem Te voltál aki kitolta a babáját és a férjed fotózott a szülésznővel??? (Egy csinos hosszú szőke hölgy volt) és még egy látogatótók is volt...
Vagy pont az voltál aki kint űlt a széken és mesélt egy fiatal párnak a szülésről????
Bocsi csak én ott ámúltam bámúltam és irigykedtem az ott fekvőkre :)
Meg akiknek ott mondták, hogy maradhat is szűlni :)

emano! sztem ne aggódj...Dani is mostmár rengeteg vizet iszik és kevesebbett szopik. Néha üvegből neki is jobban megy a szopitól borzasztóan leizzad és nyűgös lesz...

Szép napot mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

nem én voltam aki fényképezkedett, szerintem az a szobatársam volt :-)) Viszont az a lány aki mesélte a szülést a fiatal párnak. A lány aki ott volt terhesen, ő a Hajni, aki Ritán kívül hozta a hírt nektek ...:-))

Szerintetek adhatok Petyának vizet aventes cumisüvegből? Nem fogja megzavarni? Oylan meleg van, hogy félek kiszárad...
cukorfalat

Zsófi: Köszönöm szépen... Egyébként tényleg mindenki azt mondta, hogy nem látszik rajta és nagyon kisimult baba.
cukorfalat

Hú, de nagy a csend! Mindenki piheg a hőségben?

Zsófi, jó ez a kép! :wink:

Lányok, Daninak a zacsija alul, plusz mellette mindkét oldalon egy-egy sávba elég piros lett :oops: , sőt, picit már a felülete is érdes a két sávnak, ez csak sima bepállás a melegtől??? Volt ilyen másnak is? :?: Próbáltam ma szellőztetni kicsit, meg Neogranormonnal kenem, de ez a szellőztetés már elég bonyolult, mert Dani nem marad egy helyben, hanem kúszik össze-vissza és közben pisil-kakil, ti hogy oldjátok meg ezt? ja, persze elfelejtettem, h ilyenkor nem ajánlott a popsitörlőkendő, de az utolsó pelusozásnál már eszembe jutott és a zuhannyal mostam le... :?

KépKép
barimami

Cukorfalat, sztem adhatsz nyugodtan, bár kiszáradni biztos nem fog, ha sokat a cicire teszed. Ádám is csak tejcsit iszik, még ebben a melegben is eddig csak azt kapott. Volt, hogy mind a két ciciből egyszerre úgy, hogy csak az elejét szívja le, ami ugye a vizesebb.
Nem látom, hogy bármi problémája lenne ebből.
Ha a kutacsa be van horpadva, akkor szomjas állítólag... Ezt olvasam.

Hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Barbi, nincs ötletem, de valószínű a melegtől lehet. Szegények, a pelusban ilyenkor...

Kép
Kép
Kép
v30

Barbii! Sajnos ez a melegtől van! :( Semmi nem jó erre, ki kéne hogy hűljön, száradjon, stb... esetleg hintőpor... de az sem biztos, hogy segíteni fog. Hát igen, a pelus nélküliség lenne a jó, de érthet, hogy nem nagyon megoldható, esetleg a kertben?

úszógumi: mi is a rossmanban vettünk tavaly ugyanolyat, mint Zsófiék, de van tescoban, stb. Még 3000-be sem kerül :)

Zsófi! Levágattad a hajad? Jól látom?

Mi most pakolunk, du megyünk szépen Börzsönybe. Ott is meleg lesz, de biztos jobb lesz az éjjel. Meg végre kimozdulunk.

Puszi Mindenkinek.

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés... :D

Nagyon jól vagyunk, alakul a "tejállás" is, már majdnem elég... :D :D
Kicsit izgi volt számomra, hogy Kristóf elmúlt egy hetes és a kórházi 4 db szurkos pelus óta se semmi, de tegnap 10 gramm kamillatea hatására ez a problémánk is megoldódott! :)
Ez az a bizonyos első 6 hét, amitől annyira "tartunk" egyáltalán nem szörnyű!
Nagyon-nagyon élvezem a babázást, alig várom, hogy felébredjen!
Az éjszakák persze kicsit zűrösebbek, de nem vészes...

Készül a szülésbeszámoló is, csak lassan, mert mindíg történik vmi. :D

Tudjátok, nekem van még + 2 kutyagyerekem is!
Mindenikek kitartás a meleghez.

Jövök, amint tudok!

B.

Kép már egész babaformátum Kép még így is melege van... Kép

Kép
vkbrigi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: