A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Györgyi! Nekem medela kézi mellszívóm volt, és annál a kézi fejés nekem kényelmesebb és kellemesebb volt. Ugyanannyi dő alatt sokkal többet tudtam vele produkálni (értsd 20 ml-vel többet :)), mert a módszer szerint masszírozni is kell, és hasonlóan ingerelni, mint a baba szája. Én naponta 3x fejtem, ami kevés volt, mármint legalább 7x kellett volna ezt eljátszanom, de mivel minden etetés cumisüvegből is 1 órát tartott, örültem, hogy élek, nemhogy még fejjek, önző disznó voltam! :oops:

Veronikusz, sajnálom! :(

mtunde

Veronikusz!
Elég kellemetlen, szegény!

Tényleg, hol van Borsa???

Kép
Kép
kriszta36

Most írtam egy hosszút... de elszállt a fenébe!!! :?

Borsa biztos csalogatja a babát... hurrá! Tünde, az jó, hogy jól vagy, nagyon drukkoltam neked, bőven eleget kínlódtál Benével... hátha így is marad. És Vácrátótot én is nagyon megszerettem, félpocakkal jártunk ott. :wink:

Memme, akkor egyelőre jól vagytok? A hétköznapok hogyan telnek Melindával? Alvás, kelés? Gabi, rád is nagyon figyelek, mert Enci épp annyi idős, amennyi reményeink szerint Benőke lesz, amikor elkezdjük Benőtesót gyártani. :lol:

Vali, a fiaid gyönyörűek...

Hát GYuzso, no comment, szépségesek vagytok.

Emano, nekem nagyon bejött a moremilk kapszula, tulajdonképpen enélkül nem is igen ment volna a szopi. Vagyis szopi ment szépen kezdettől, csak nem volt mit... tény, hogy mindenki másképp működik.

Képzeljétek, Benő hátról hasra már fordul. Megőrülök. Hason továbbra is ordít, úgyhogy nem tudom, mikor lesz ebből hasról hátra. Már állna fel. :shock:
vbea

Tünde!
Cumisüvegből etetted?Nem is szoptattad?
Csak azért kérdezem,mert cumisüvegből eszik rendes adagot 125 ml,Szopival max 100 és ordít,alig akar elaludni utána!!!Lehet hogy lusta szopni?Vagy a bimbóvédő gátolja?Nem tudom :cry:
Vbea
moremilk kapszulát hol nézzek?

emano/Andi
KépKép
emano

Emano,
Több info a www.boldogmama.hu oldalon. Nincs semmilyen részesedésem, nem azért kampányolok a kapszula mellett, de nekem bejött.
Én a kenguru goldban szoktam megvenni.
vbea

mennyibe kerül?meddig elég?

emano/Andi
KépKép
emano

Emano!
Bimbóvédő nélkül nem akar? Vagy a cicid kisebesedik?

Kép
Kép
kriszta36

Jaj Vali! Nagyon szépek vagytok, meg Emanoék is. Én is akarok...

Kép
Kép
kriszta36

Nem sebesedik ki!Csak egyszerűbbnek tünik!Próbálgatom anélkül, de nem mindig sikerül jól bekapnia a cicit!

emano/Andi
KépKép
emano

Csak azért kérdeztem, mert én sem szoptattam (Panka nem akart), de néha bimbóvédővel sikerült valahogy. De az olyan kényelmetlen volt nekem. Az Aventossal mellette folyt a tej, és volt egy másik, amibe meg Panna olyan vákummal beszívta a cicim, hogy bazira fájt. És olyan lassan ment, hogy csak na. És közben fejni is kellett, mert ugye nem mindig szopott. Szóval bonyolult.

Kép
Kép
kriszta36

sziasztok!

veronikusz!
sajnálom :cry:

györgyi!
martin jobban van. én meg nem :( éjjel 1kor hidegrázásom lett aztán fél óra alatt fel ment a lázam 39.5-re :( nagyon szarul vagyok most is, alig van erőm, fáj a fejem nagyon és most is van hőemelkedésem. szerintem ez már ilyen lelki eredetű, valszeg a szervezetem így üzen, hogy most már stop. tudsz valami bogyót vagy valamit amivel jobban lehetnék? a lázon és fejfájáson kivül semmi bajom. és persze állandóan aludnék, ha nem fájna a fejem. nimi itthon maradt, hogy ápoljon és martint ellássa, így egy kicsit jobb. szerencsétlen vagyok egy kicsit mostanában :cry:

szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Én úgy veszem Balázson észre,hogy lusta szopizni!!!Elején szopizik aztán inkább alszik és nem szívja!Cumisüvegből meg olyan jól evett!!

emano/Andi
KépKép
emano

Steffi!
Jobblást!
Rubofen,nekem ezt mondta a doki!!de algopyrin is jó!

emano/Andi
KépKép
emano

Beszéltünk ma Vidadoktorral telefonon, ugyanaz van mint eddig. Mármint kórház ügyben. Egyszer valaki mondta itt, hogy a nyugodtságukat inkább rezignáltságnak érzi - így van. Nem lehet másképp reagálni egy ilyen tartós szörnyű állapotra.

De tudjátok, az a szép, hogy ez az egyik fórum, amelyik a legtermékenyebb - mindenfajta értelemben. Hiszen szinte hetente száll be valaki, hogy most ő is... Vagy megint... És ahhoz képest, amilyen helyzetben van a kórházunk, ez olyan kedves dolog. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Eni, bocs, elfelejtettem válaszolni.

Hát szo-szo. Ma pl. jól aludt, de a front és a meleg szörnyen megviselte, napok óta nem aludt nappal, csak 20 perceket. Ki vagyok most merülve. De hát jönnek a fogai is. Már hat van. ha nevet, látszanak. :)

Az jutott eszembe, hogy remélem, ebben az évne is tudsz majd csinálni tablót és főleg hogy lesz hova kitenni. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!
Olvastalak a Jánosos topicon, meg a hozzászólásokat is. Hát... Ha majd az ő kórházukat fenyegeti veszély, ők lesznek "outsider"-ek. Nem akarok beírni nekik, mert ugyanúgy lehurrognának, meg aztán meg tudod te védeni magad, ha akarod. Mindenesetre egy nem sokágyas szülőszobánál nehezen fordulhat elő, hogy illetéktelenek is belátogatnak a szülésedre.:lol:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

v30: Mikolt is rendszeresen visszabukta a tejet nem kis mennyiségben a kezdetekben (vagy 2 hónapon át) és nem tudtam mit kezdeni vele.
olyan is volt, hogy 1,5 órával kaja után kezdte visszaköpni a tejet. próbáltam ezt csökkenteni azzal, hogy szoptatás közben rendszeresen büfiztettem, de mihelyt vízszintesbe tettem, már jött is ki. az ő esetében ez nem azt jelentette, hogy tele van, hanem csak azt, hogy nem zárult még jól a gyomra és szimplán visszajött a tej. mivel rendesen gyarapodott ennek ellenére, nem aggódtam tovább.
mostanra normalizálódott a helyzet, de még most is visszabukik néha.
szerintem azt figyeld, hogy magától elfordul a cicitől vagy sem.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Veronikusz,
Jobbulást! remélem a fájdalmad lassan szűnik, így a műtét után!

Steffi,
Jobbulást nektek is! Nimi annyira jó fej papa!! Martin bizti élvezi, hogy most Apa is körülötte pörög egész nap!

Nem fejek továbbra sem, bontatlan az aventos doboz! megnyugtattatok, hogy Micu majd intézi helyettem! :) Köszi Mindenkinek a jó tanácsokat!!

Memme,
cuki lehet a "hatfogú" manó! Jót mosolyogtam rajta, amikor elképzeltem! :)

Borsa üzeni, hogy elszállt az internete, már rajta van az ügyön, hogy minél hamarabb legyen újra. Délelőtt még hazajött dr. Hájsztól, apró fájások vannak, drukkolunk és várunk!

A ma éjszakánk tragikus volt, gyakorlatilag 11 és fél 3 között volt nekem alvás, aztán 5 után, akkor kellett szegény Apát kelteni. a fiatalúr kicsit többet tudott pihizni. :)
De azóta gyakorlatilag együtt alszunk, úgyhogy most már jobb. reggel végem volt..
Szegény Apa nem tud itthon maradni Velünk, csak később tudja kivenni a papa-szabit, úgy szenved! De mi tartjuk benne a lelket! :)

Szép estét Mindenkinek!

KépKép
Kép
gyuzso

Kriszta,
kösz a szolidaritást. Sejthető miért ez a "lehurrogás. Pedig azt még nem is írtam le, mert most jutott eszembe, hogy az egész "családlátogatás" ügy nem csupán azért kínos, mert romák, hanem azért is, mert ha ilyetén módon neagyisten a médiába került volna, esetleg sokakban felmerül, hogy EGYÁLTALÁN történhetett ez meg.

Én meg csak azóta lettem ilyen "kötekedő", amíóta látom, hogy az eü reform is a kontraszelekciónak kedvez. És ez most a személyes sorsunkat is érinti.

Amúgy megszoktam már hogy sokakból ellenérzést vált ki, amikor kiderül, hogy én a Kútvölgyiben szültem ilyen és ilyen körülmények között, és azt tartom normának.
Épp ma a védőnőm megint lefagyott egy pillanatra, amikor felhívta a figyelmemet a közelgő 12. hetes ultrahangra és én udvariasan válaszoltam, hogy majd a Kútvölgyiben elintézem azt is. (Nem kezdtem el ecsetelni, hogy miért nem Kméten, elintéztem annyival, hogy a doktorbácsink történetesen szonográfus is. ):) Tavaly, amikor először találkoztunk, nagyon nehezen vette be, hogy nem a kecskeméti kismamák táborát szaporítom. Én továbbra is kedves maradtam hozzá és ez hatott.

Bocs, hogí ilyen hosszú voltam.

Merci, Valentina, Tigri ? :)

meg még sorolhatnám. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!
Teljesen igazad van. Nem tudom, tudják-e azok a lányok, hogy hány Kútvölgyis kismama olvassa őket, történetesen mert oda tartozik. És tudják-e, hogy a Kútvölgyi fölött lebeg a kard. És ha már szültem egy olyan helyen, ahol magam lehettem, miért menjek oda, ahol többágyas szülőszoba van, és nem tudom, ki hall engem, és ki van még ott, ahol max. négynek van helye (én, apa, doki, szülésznő). Engem, bevallom, már az is zavart, amikor a végén bejött a csecsemős. De nem vagyunk egyformák.
És Te el tudod képzelni, hogy a Kútvölgyiben be tudjanak jönni a szülőszobába. Nekem fizikailag elképzelhetetlen. Max. a lift előtt az előtérben lehet tombolni. Magyarul: meg lehet úgy csinálni, hogy ne lehessen bejönni. Roma vagy nem az, mindegy.
(Egyébként a Kútvölgyiben is lehet találni rosszat, de nem a szülőszobán, hanem pl. a közös WC-ben a folyosón.)

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Zsófi!
Mi van kakaügyileg?

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
Emano! Ha 100-az spoik, az tök jó! Tény, cumisüvegből könnyebb, és többet eszik, de Benénél azért nemilyen arányok voltak, 30 perc alatt 10 grammot nyammogott mellből, és cumisüvegből is 60 perc alatt 60 grammot. Egyszerűen nem jött rá, hogy kell szopni, és nem tudtam megtanítani, pedig az egész csecsemősosztály rajta volt a témán, aztán meg a védőnő is. :)

Szerintem ha most 100-at szív, az sokkal több is lesz! Viszont ha kipróbálja a könnyű cumisüveg-evést, annyi a szopinak :(

mtunde

SZiasztok!

Memme. Kriszta! Olvaslak titeket, próbálom kivenni miről van szó, a Jánososok közé nem megyek olvasni...De eltudom képzelni mekkora a pofájuk, csak akkor esnek majd pofára, ha a Jánost bontják le. Mert egy nagy szar az egész épület, és valszeg az lesz, hogy a Jánost bontják, és az ő osztályait osztják szét.
Mindenestere akármi lesz a kútvölgyivel, az tuti ,hogy a Jánosba nem megyünk. :twisted:
Memme egyébként nálam ugyanez volt a helyzet védőnőnél, hogy mindent a kútvölgyiben csináltatok... Terhesgondozásra is hiába mentem,minek azért hogy megmérjék hány kiló vagyok? azt itthon is tudom mérni. Ráadásul most Szentendre elvileg Jánoshoz tartozik. NA tudod ki megy oda??? 1000er kútvölgyi.
NA mindegy, mára ennyi dühöngés elég.... :(

Veronikusz! Remélem túl leszel majd a fájdalmas részen, aztán már csak jön a pihi!Addig is kitartás! A nehezén már túl vagy!!! :D :D

Steffi! Jobbulást kívánok neked!

Bocsi akire nem reagáltam....
Vendég

Hali!
Memme, elolvastam a Jánosos topic történéseit (ráérek :D), és megdöbbentem, mennyire félreértettek!!! Te nem akartad őket leszólni. Megdöbbentél valamin, és igenis érint, hiszen lehet, hogy téged is oda küldenek szülni majd. Ennyi, nem?

mtunde

Vali! Tündéri a szőke herceged!

Steffi! Léna már kap húst, egyelőre csak csirke- és pulykamellet kapott, csütörtökön megyek egészséges rendelésre, ott majd kifaggatom a dokit, hogy a többi mikortól jöhet. Meggyet már evett, de nem önmagában, hanem főzelékben, asszem meggy-krumpli-csirke volt, cseresznyét csak pár szemet, de most majd megint akarok. De a cseresznyével vigyázz, mert az puffaszt, védőnőm szerint napi max-6-8 szem! És mindennek húzd le a héját, de ezt gondolom úgyis tudod. Húst viszonyleg gyakran kap, ízlik neki, hallottam sokmindent, hogy heti max 2-3-szor, vagy a kár 5-6-szor is, majd ezt is megkérdem. Örülök, hogy Martin jobban van, remélem te is hamar meggyógyulsz!

Lucacska! Üdv köztünk, én is Tóth dokis vagyok! Szülésznőm Zachár erika volt, csak ajánlani tudom, régóta dolgoznak együtt Tóth dokival!

Gabi! Köszi a dinnye ötletet, holnap megpróbálok venni!

Veronikusz! Remélem hamar túl leszel a nehezén!

Eni! Ügyes nagyon Benő! Léna is előbb tudott hátról hasra fordulni, aztán amikor elfáradt, üvöltött és én fordíthattam vissza. És ez így ment egész nap. Vagy megtanul visszafordulni, vagy megszokja a hasonlétet... Léna az utóbbit választotta... És, majd néhány hónap múlva, amikor Benő már feláll, meg lépeget, azt fogod mondani, hogy milyen nyugis volt az életed, amikor csak feküdt magatehetetlenül a földön... És ez így van rendjén!

És akkor rólunk: Léna kakigondja mára nagyjából rendeződött, szerencsére. Egészen mostanáig nagy-nagy erőlködések után kipréselt magából egy kis bogyót, ma meg kétszer is kakilt, puhábbat és egyedül. Azért a répát még egy ideig kihagyom az étrendjéből...
Tegnap voltunk a Velencei-tónál, majdnem egész napra, tök jó volt, bevittem Lénát a vízbe is!
Pénteken meg repülünk Koppenhágába a barátnőmhöz 5 napra! Kicsit már izgulok! Ha bárkinek van bármi hasznos ötlete, tapasztalata, szívesen fogadom!

Jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Ma megérkeztünk Kemencéről! úgy volt hogy maradunk még Larával, de aztán mégsem maradtunk!
Most nem nagyon tudlak visszaolvasni titeket, remélem majd sikerül.

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat a kezemre vonatkozóan!
Hát remélem hatnak! Ha már a krémek nem nagyon!
Nem ez még nem gipsz, ez még csak fásli!
De mostanra jutottam el oda, hogy már nem kísérletezem tovább a krémekkel, hanem holnap felhívom a háziorvosom, aztán meg is látogatom, hátha Ő mond valami okosságot! Mert már nagyon, nagyon tud fájni!

Vali!
Gyönyörű ez a szöszke Baba! És mennyi haja van!!!! Gratulálok hozzá!Sok puszi neki és persze a büszke Bátyónak is!

Barbi,
Mikor mentek legközelebb úszni?
Mi is megyünk a héten!

Zsófi,
de jó! tök jó! és mit szólt a Velencei tóhoz????
jó útat! Nagy útazok vagytok Ti is!!!
Kiváncsi vagyok hogy fogja bírni a kis hölgy!
tapasztalatom még nincs, csak légiutaskisérő csoporttárs mondta, hogy le és felszállásnál itatni kell a babákat, hogy nyítva legyen a szájuk!!! és akkor nem dugul be a fülük!

Azt hiszem most megyek!

Mindenkinek nyugodt éjszakát!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Hát nem bírok ellenállni, pedig már nem szabadna itt ülnöm. De úgy hiányoztatok! 8)
Nagyon fáradt vagyok. Ugyanis Lara tegnap éjszaka 1,15-től 4,20-ig fent volt, előtte nap nem kakilt így fájt a hasa! :cry: aztán reggel bepótolta, 8,40-ig aludt aztán kivettem egy kisebb kakiból, aztán ettünk! Hú és utána meg fürdeni kellett akkora volt a kaki! Aztán hazajöttünk és itthon délután akkorát aludt! De most is alszik, remélem reggelig, mert holnap megyünk gyógytornára, meg csütin is, pénteken meg úszni megy Lara baba! Már úgy izgulok!!! Kíváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni!

Szóval elcsábultam és a 366 oldalt elolvasom gyorsan!

Tünde,
Remélem Bene most már tejesen jól van! És TE is! És mikor is mész a dokihoz???
Hát én úgy hallottam, hogy a lányokkal van rosszul az ember, mivel ugyanaz a hormon, én 2005-ben egyáltalán nem voltam rosszul a kisfiúval, Larával viszont nem csak 12 hétig, hanem tovább is, igaz hányni csak 2* sikerült azt hiszem! De hányinger volt reggel és este és napközben is! De megérte!

És amúgy TE mit érzel, hogy mi lesz? Benénél érezted?

Kriszta,
Én is megértelek! Jól tetted hogy írtál!!!!Kíváncsi vagyok!!!

Memme,
Köszönjük a dícséretet!!!
Hogy vagy??

Cukorfalat,

Aranyos vagy! Köszönöm!

Ez a leleteidtől függ, én is nagyon a vége felé kezdtem el csak vasat szedni, mert az rendben volt! Egyél sok céklát! Aztán a doki majd megmondja! De ha jól tudom a vége felé szokták felírni, de most nem is tudom a nevét!

Hú hát mi tudatosan, csak a vége felé vásároltunk, mármint a 8 hónaptól, de addig meg nézelődtünk, és ha volt valami akció akkor azt megvettük. Az első egy mérleg volt, digitális 8.000 Ft volt akcióban! Az megérte! Én sokáig csak figyeltem, felírtam táblázatba hogy mi hol mennyi?

Gyuzsó!
De jó hogy itt vagy!!!
Puszika Nektek!!!
Nagyon édes Micu!
Tök jó hogy Apa ilyen lelkes, megértem, hisz a lányába majd szerelmes is lehet!!! És hát azt az érzést is meg kell tudni! Mi a másikat akarjuk érezni!mármint érzést!

Györgyi,
És Teát sem iszik?
Lara szintén! Semmit nem hajlandó meginni, cicizés is kész küzdelem! A tápiót bezzeg megissza! De hát eddig olyan jól cicizet, nem értem, hogy mi baj lehet!
Már próbáltuk becsapni, hogy teát kap cici után, hogy igyon egy kis folyadékot, de meghúzta aztán fuldoklást játszott! Igazi kis szinésznő! Imádom!!!
Nekem is azt mondták, hogy várjuk meg a 6 hónapot, ha nagyon muszáj, akkor 5,5 hónapot de addig ne adjunk mást csak tejcit meg tápot, és én eddig támogattam is ezt, ja a teát azt simán engedélyezték, de hát semmi nem kell, se víz se tea, és hát ebben a melegben biztos jól esne neki valami folyadék!

Steffi,

Megértelek! Jó ez az eltáv itthonról, de mikor hazajön az ember, az a nagy kupac!
Hú szegénykém, nem semmi utatok volt! És Ő nem látta, hogy az Unokájának melege van?
Most voltatok először máshol Martinnal?
És megismerte hogy otthon van? Örült? Lara már megismeri és mindent megnéz, hogy úgy van e? gondolom, és mosolyog! De úgy éreztük, hogy már Anyukám házát is megismerte, most volt ott 3*!
A torta az enyém volt, természetesen a Danubnerből, brazil dió tortát kaptam! Szülinapi torta.

Barbi,
Ti mikor kezdtetek el mást is enni? Nem csak pár hete?
Látom jó Anyuka vagy, nem tejben vajban fürdeted a gyermeked mert az allergiát okozhat, hanem biógyümilében! Nagyon helyes!
Sajnos nincs erkélyünk, de az ablakból szoktunk nézelődni!

Jajj szegénykém! Most olvastam, hogy Martin beteg!!! Remélem már jobban van! Na nagy hőségben jól megfázott a kis drága!!!

Borsa,
Ez csak természetes!!!

Lilluska,
Köszönöm!!!
De miért mondta, hogy fáj a füle?
Képzeljétek én mikor általános iskolások voltunk 4-ben a barátnőmmel kitaláltuk, hogy meg akarjuk nézni a Starky és Hutchot (bocsi már nem emlékszem hogy is kellett írni) és kitaláltuk, hogy akkor azt mondjuk, hogy rosszul vagyunk, és hát így is tettünk aztán kaptunk két lázmérőt, hogy mi a helyzet velünk! És hát nem volt lázunk, de azt mondtuk, hogy hőemelkedésünk van, és hát mivel én helyben voltam engem azonnal hazaküldtek, a barátnőmet nem hisz ez volt az utolsó óra, és utána úgyis ment haza a busszal. Én meg hazamentem, erre otthon volt Anyu, Apu. És hát kérdezték, hogy én? Én meg mondtam hogy beteg vagyok, mondták hogy akkor menjünk az orvoshoz, de aztán Apuval megnéztük a filmet és utána elmentünk az orvoshoz és beteg is lettem, egy hétig otthon voltam!

Lucacska,
Üdv a csapatban!

Gabbó? Eni?

Gabi?
Hogy vagy? És hol vagy?

puszi

na most már megyek!
eltünt a következő oldl! :oops:

Ancsa

ancsaboszi

Ez megbolondult, az előbb a 365. oldalra írta, hogy az a 366. így azt olvastam el! :lol:

ancsaboszi

Eni!!!

Látom itt vagy! de az előbb ezt a lapot nem láttam! :lol:

Most már senki nem hiszi el Neked, hogy nem kapsz részesedést! :lol:
Tényleg még mindig szeded?
mi vettünk a múltkor két dobozt, és ha az elfogy akkor már többet nem szedek! Mert mindig mondták mikor mentünk érte, hogy hát nem jó sokáig szedni mert akkor pont az ellenkező hatást érjük el! hát nem tudom! helyzet változatlan!
szóval én ezt még beszedem aztán már nem!

puszi

ancsaboszi

Veronikusz,

Felétlenül írd meg, hogy mikor mész a dokihoz!!!
hogy tudjunk gondolni rád!!!
puszi

ancsaboszi

na jó most már megyek aludni, mert elég unalmas vagyok, hogy így egyedül írogatok!
:lol:

ancsaboszi

Kedves Lányok!

Eddig jól megvoltunk egymás mellett, nem kéne a jószomszédi viszonynak megmaradnia?

A színvonal érdekében a "pofás" és hasonló megnyilvánulásokra borítsunk elegánsan fátylat okés?

Lehet véleményetek a Jánosról, de a tények mellett ne menjetek el légyszi. Mi egy kedves társaság vagyunk, akik ott szültünk, és szeretjük azt a kórházat, ti egy kedves társaság vagytok, akik nem ott szültek, de mi is szülhettünk volna a Kútvölgyiben is, vagy akár a mezőn a tehenek között. A topikot, az ottani anyukákat, kismamákat ne keverjétek össze a Jánossal. Nem értettük félre Memmét, és nem is szóltuk le.

A Kútvölgyi nyilván sokkal felszereltebb és jobb, ezt senki sem vitatja el tőle. De nem ti tehettek róla, mint ahogy mi sem a Jánosról. És arról se mi fogunk tenni, ha összevonják a kettőt.

Kérlek titeket, hogy ne túráztasságok magatokat feleslegesen. Béke van meg ilyesmi. De azért legközelebb majd egy kicsit lehetne empatikusabb az, aki leereszkedik hozzánk, a pórnéphez, aminek ez a fajta hiánya bántja azokat, akik ott szültek, és ez volt életük legszebb (bár nyilván boldogan tudatlan) élménye. Tehát mégegyszer, hogy értsétek: a stílus volt bántó, nem maga az érdeklődés. Tény igen, a Jánosban ilyen a szülőszoba. Mégis ott szültünk. És legközelebb is ott szeretnénk. De ha véletlenül összevonják a Kútvölgyivel, akkor majd jól találkozunk veletek, és akkor kénytelenek lesztek belátni, hogy mekkora jófejek vagyunk :)

Na puszi. Köszi. Sziasztok. Jó babázást.
mircike

Kedves Lányok!

Eddig jól megvoltunk egymás mellett, nem kéne a jószomszédi viszonynak megmaradnia?

A színvonal érdekében a "pofás" és hasonló megnyilvánulásokra borítsunk elegánsan fátylat okés?

Lehet véleményetek a Jánosról, de a tények mellett ne menjetek el légyszi. Mi egy kedves társaság vagyunk, akik ott szültünk, és szeretjük azt a kórházat, ti egy kedves társaság vagytok, akik nem ott szültek, de mi is szülhettünk volna a Kútvölgyiben is, vagy akár a mezőn a tehenek között. A topikot, az ottani anyukákat, kismamákat ne keverjétek össze a Jánossal. Nem értettük félre Memmét, és nem is szóltuk le.

A Kútvölgyi nyilván sokkal felszereltebb és jobb, ezt senki sem vitatja el tőle. De nem ti tehettek róla, mint ahogy mi sem a Jánosról. És arról se mi fogunk tenni, ha összevonják a kettőt.

Kérlek titeket, hogy ne túráztasságok magatokat feleslegesen. Béke van meg ilyesmi. De azért legközelebb majd egy kicsit lehetne empatikusabb az, aki leereszkedik hozzánk, a pórnéphez, aminek ez a fajta hiánya bántja azokat, akik ott szültek, és ez volt életük legszebb (bár nyilván boldogan tudatlan) élménye. Tehát mégegyszer, hogy értsétek: a stílus volt bántó, nem maga az érdeklődés. Tény igen, a Jánosban ilyen a szülőszoba. Mégis ott szültünk. És legközelebb is ott szeretnénk. De ha véletlenül összevonják a Kútvölgyivel, akkor majd jól találkozunk veletek, és akkor kénytelenek lesztek belátni, hogy mekkora jófejek vagyunk :)

Na puszi. Köszi. Sziasztok. Jó babázást.
mircike

Sziasztok!

Látom belharcok dúlnak a szomszéddal.
Én az első fiammal jártam a Jánosban, amikor az Uzsokis doki a 12 hetes vizsgálaton sápitozva közölte, hogy nem találja a gyereket, majd szombat lévén közölte hétfőn mennjek be és meguh-oz. na ekkor mentünk be a Jánosba, hogy nézzenek meg. Ha jól emlékszem itt az osztály fel is van újítva, nekem teljesen rendezettnek tűnt.
Ami pedig a szülőszobákat illeti, Lilluska még biztos emlékszik, hogy a Kútvölgyiben is függönyös volt. Mátét még olyanban szültem. És ott és akkor tényleg lesz..ja az ember. Én nem is bántam, bár a másik anyuka késöbb jött és elöbb végzett, ami akkkor rosszul éríntett, de ott már a 2. baba született, míg nálunk az első.
Persze én sem véletlenül a Kútvölgyit választottam. De rengeteg kismama szül az Uzsokiban is, ahova én be nem tenném a lábam (első gyerrekkel az első 15 hétben odajártam).
Tényleg Ancsa, a Jánosban dolgozik egy doki aki Kemencei, Laura is nála szült.

Réka
Vendég

Jó reggelt!

Hétszer???? Jézus! Én négyszer fejek, masszírozom is, már ínhüvely gyulladásom van. :( Hát mostmár mindegy. Így is hős vagy ilyen sokáig.

Eni

Gratula!!!! Mármint a forgáshoz. Próbáld, hogy minnél többet legyen hason, hogy megszhokja, mert úgy még jobban fejlődik a hátizma, meg mindene. Ezt mondta legalábbis a gyógytornász.

Drága Steffi

Jobbulást neked te szegény!!! Sajnos nem tudok semmit. Mármint bogyót ehhez a dokinéni kellene, de ő is csak úgy ad, ha elmész, mert elég magas a lázad és azt látni kell. A c vitamint mindenképpen nyomasd, ha tudsz akkor grapefruitmag-olajat és sok sok fokhagymát. Ez is segít, de próbálj meg ALUDNI!!!!!!!!!!!!!!!Szerintem is itt a STOP, egyszer írtam, hogy el fogsz biztosan jutni oda, hogy már fizikailag nem bírod a nappal nem alvást és éjjel 8 szor kelést. :( :( Annyira sajnálom, én a helyedbe már rossza anya módjára hagytam volna egy-két éjjelt sírni. Nem vagyok iylen erős. :( Gyógyulj!!!!!!!!!!!!

Memme

Hát megértelek!!!!!! :lol:

Zsófi

Repülésügyben nincs ötlet!!! De jó lehetett nektek a Velencei tónál!!!!!!

Ancsa

MOstmár eszik rendesen, tuti a meleg miatt volt. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Ancsa,
lemaradtam, mi történt a kezeddel?

Gyuzsó,
a hatfogúságot nemsokára te is látni fogod. :) Olyan gyorsan elrepül ám ez a pár hónap.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Ancsa,
lemaradtam, mi történt a kezeddel?

Gyuzsó,
a hatfogúságot nemsokára te is látni fogod. :) Olyan gyorsan elrepül ám ez a pár hónap.

Kriszta,
dehogy tudom elképzelni, hogy a szülőszobába, ahol én szülök, bejöjjön bárki.
Tünde,
engem nem küldenek sehova. A Kútvölgyibe se küldtek. Orvost választottam majd szülésznőt, és örülök, hogy egy olyan kórházban dolgoznak és olyan módon, ahogyan az nekünk a leginkább segít, és megfelel az elképzeléseinknek.

Cinicini,
igen, nagyon sok kórház volt függönyös. De azt egy abnormális állapotnak tartom. A mi ayáink még természetesnek vették, mert nem volt más választás. De most van. Épp az lenne a cél, hogy egyre több lehessen az olyan hely, ahol zavartalanul lehet szülni.

További szép napot!

Kép

Kép

Kép
memme

Utoljára: Ha már a János lett a súlyponti kórház, elvárná az ember, hogy a mai legmodernebb felszereltség és szemlélet (nem kell gyertyafény és nincs is!!!) legyen. Főleg, hogy HÁ nyilatkozataiban folyamatosan a bababarát, mamabarát, otthonhoz hasonló, de kórházi biztonságos szülések szerepelnek.
Ők ott szültek és ott szeretnének, mi meg itt szültünk, és ezután is itt szeretnénk. A boldog tudatlanság pedig az első gyerekesekre vonatkozott. Én sem tudtam, mi vár rá. De így, hogy most már tudom, nem akarok mással együtt szülni, és más körülmények között. És a Kútvölgyi nem biztos ám, hogy jobban felszerelt, mint a János, legfeljebb nincs összedőlőben, úgyhogy ezt a pórnép dumát lehet elfelejteni.
Na, részemről téma lezárva.

Kép
Kép
kriszta36

Memme, igazad van, nem is azért írtam. Csak sajna a jelen eü. helyzet döntés elé állítja a kismamákat/betegket. Vagy-vagy,vagy dokit kell választani vagy kórházat. Tisztelet a kivételes helyzeteknek, amikor esetleg mind a kettő összejön. .
Réka
Vendég

Sziasztok!
Megvan a 2. terhességi tünetem! Az első az iszonyatosan fájó mellek :) Most meg kipattanásosodtam. Benével is ez volt, iszonyat durván. Asszem most is végig ragyás leszek :( A kozmetikusom mindig sápítozott, hát most folytathatja! :D

mtunde

Ez a kórházasdi, olyan mint a gyerek, senkisem szereti, ha a sajátját szídják. Tegyük hozzá, hogy joggal. Mi sem örülnénk ha a Kútvölgyit "lenéznék".
Anno még házonbelül is voltak nagy viták ha egyik doki nem tetszett a másik doki kismamájának.
Hál'istennek nem vagyunk egyformák (jól néznénk ki - mindeki ugyanott és ugyanannál akarna szülni).
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:09-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:09-kor.
Vendég

xxx
Vendég

Sziasztok Lányok!

Csak épp egy rövidre jöttem, mert a Kisasszony természetesen felébredt, mialatt vissza(próbáltam)olvastam.

Én is a függönyösben szültem Zsombit, és annyira rossz volt, mert a függöny túloldalán az anyuka sokkal hamarabb "végzett" és én meg ezerrel vajúdtam, amikor ők már videó meg visongás meg elégedettség. Bocs, de kedvem lett volna egy széket akkor odavágni közéjük. Ráadásul Várnai Gabika mint ügyeletes szimultán vezette a két szülést, mert akkor még nem lehetett választani.

Na, ordításba kezdett a drágám! Én nem is értem, ti hogy tudtok ennyit írni?! :shock:

Eni , gratulálok a kis Benődnek a forgáshoz! Sári hasról hátra csinálja egyelőre.

Mindenkinek puszi, mennem kell!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

SOS

Küldje el valaki, hogy hogyan kell paradicsomlevest csinálni!
Amit a neten találtam, az nem jött be, a könyvem meg nem írja a víz mennyiségét. Meg béna is vagyok, igen.

Cinicini!
Olyan nem szerencsécs a "lenéznék" kifejezés. Senki sem szidta senki gyerekét. Tényekről beszélgetünk, amikhez lehet így vagy úgy viszonyulni, presztízskérdést csinálni, de attól tények maradnak. Viszont senkitől sem vitatható el, hogy azt találjon elfogadhatónak, amit akar.
De én azért tartom fontosnak beszélni ezekről a dolgokról, hogy akik olvassák, lássák, hogy mik a lehetőségek. Ezt nem győzöm hangsúlyozni. Ha nem lett volna rá igény, nem jöttek volna létre a "kivételes" szülészetek. Nagyon kéne, hogy - az általam - optimálisnak tartott körülmények ne csak "kivételes" szülészeteken legyenek.
(A házon belüli vita nekem is eszembe jutott, igen ez emlékeztet rá, de tárgyi körülményekről mégiscsak tárgyilagosan lehet beszélni, orvosok esetében ez nem mindig jön be.)

Kriszta,
egyetértek.

Tünde,
ilyen hamar? Vagy nem is tudom. És egyébként jól vagy?

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!
Én szoktam csinálni egy világos rántást, és felönötm a paradicsomlével, és annyi vízzel, ami a te ízlésednek megfelelő állagra higítja a cuccot. És aztán sok-sok cukor (ez is ízlés dolga) és tészta. Én tavalyelőtt ettem először cérnametélttel, fini.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Cinicini,

Szia, szia!
Kemencei?
tényleg? hát mivel én úgye nem vagyok az, ezért nem tudom, két évig laktam ott, mert aztán koleszos lettem, és csak azt a korosztályt ismerem, aki velem egyidős +-2-3 év!
Laura szült? na ezt sem tudtam!
és hogy van?
mekkora már a babája?
Puszika Nekik

ancsaboszi

Na most összekevertem a Te ízlésednek meg az én ízlésemnek, és ettől kicsit zavaros lett. De azért remélem érted.

Ja, és megtanítasz a jó modorra? :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Memme,

Ínhüvely gyulladásom van, de nem maradtál le!
nem egy fontos infó ez! :)

Lilluska,
hát igen, én sem gondolom, hogy ilyen pici még tudatosan csinálja, de a nagy zsiványok így kezdték :lol:
na komolyra fordítva! szerintem a kőrózsa kivonat jó lesz! Nekem is ajánlották mindig!

Eni,
Én is gratulálok a forgáshoz! Lara még csak oldalra fordul! meg az ágyában megy felfelé! :lol:

ancsaboszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: