A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Steffi!
Aranyos vagy, néha mondja, hogy fáj a füle, de nem sír, nem lázas, úghogy nem tudom. Még várunk, nem rohanunk az ügyeletre.

Cukorfalat!
Majd meglátod, mennyi tej lesz, és hogy szopik a manó. Szerintem vegyél egy kézit, elektromosat bérelni is lehet. De Te tudod.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Hahó mindenki :-)

Megjöttünk a Balcsiról, nagy örömmel látom, hogy 3 oldalnyi termés van 4 nap alatt, ejha!

Minden baba és mama szépséges, ide tényleg csak a szép babások jönnek!!!

Merci,
örülök, hogy megvagy!

Cukorfalat, Gyuzso
én is használtan néztem Aventet, aztán végül egy barátné adta kölcsön az övét. Szerintem nem gáz, sterilizálod és kész. Csak azt nézd meg, hogy minden alkatrész megvan-e hozzá.
Az elektromos-kézi témában tényleg mindenki mást fog mondani :-) Nekünk volt Medela elektromos is kölcsön két hétig, nekem bejött, de életem párja nem bírta a hangját. Akkor váltottunk Aventra, azzal is nagyon szépen jön a tej, nekem az is bevált. Az Aventban még azt szerettem, hogy jól variálható, kompatibilisek a cumisüvegek. Lehet, hogy a Medelánál is így van, azt nem tudom.
A Kútvölgyiben Medela van, ki lehet majd próbálni szülés után :-) :-)
Én elektromosból inkább újat vennék, kéziből tökjó a használt is. Mondjuk az elektromos jóval nagyobb beruházás, lehet hogy érdemes lenne megvárni a babát, hogy egyáltalán kell-e fejni?

Gabboka,
hú, biztos hamar felépül Zsombi a mandulaműtétből, ügyes fiú ő! Nekem 24 évesen vették ki, utána sok sebösszehúzó-teát ittam meg nem ettem 24 órán át (csak a Voltarenes teát nyakaltam) és két nap múlva vígan toltam a bablevest otthon. Na nem magamtól voltam ilyen okos. Egyszerre műtöttek egy osztályos nővérkével és ó mondta a tuti tippeket.

Masni
masni

Szép estét!
Remélem mindenkinek jól telt a hosszú hétvége!!
Mi jól vagyunk, csak a kisfiam nem akar kibújni és szétszakítja a pocakom :?
Megyek holnap is ctg-re!Hátha lesz valami!!
Magzatvíz vizsgálatot szokták csinálni túlhordáskor?Mikor?hanyadik naptól?MÉg milyen vizsgálatokat szoktatk csinálni???

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Nem volt net 2 napig :twisted:
Györgyi! Úgy örülök!!! Mi volt a nyerő taktika?

Cujorfalat: melszivó ügyben nehéz előre dönteni. Ha Medelát veszel, akár kézit is, azt később lehet elektromosra bővíteni, ha kell. Azzal kézzel fejni elég macerás. De előre nem tudod, mennyit kell majd fejned, és lehet, hogy pénzkidobás lesz.
Az aventtel kézzel könnyebb fejni, és jobban masszírozza is a melled közben. Abból nem tudom, hogy van-e elektromos, és tényleg jók az üvegei, cumifeje nekünk nem jött be, de beleillett a MAM ami meg igen :)
Kézi fejés. Na nekem pl ez jött be, és ezzel fenn tudtam tartani a tejem 4 hónapig úgy, hogy Bene egyáltalán nem szopott. (hallod Györgyi!? :)) Az lll honlapján van leírás róla. Na ez meg ingyen van :) Szóval most nyugodtan vegyél használtat, és majd a baba és a te igényeid megmondják, hogyan tovább, és ha ez nem kell, (bármilyen típust is veszel) el tudod adni megint.
Legrosszabb esetben Medela mini electricet (amihez gépet is tudsz bérelni) a kórházban is tudsz venni. 6 000. volt

Pelenka, érdekes, maikor én szültem, akkor meg Libero termékek voltak a kórházban. Úgy látszik, mindig más támogat :)

mtunde

Emano!
Szegénykém! Tökéletesen megértelek. Én 5 nappal hordtam túl. Szerdán elment a nyákdugó vasárnap megszületett. Jóslók sincsenek? Nekem egyedül flowmetriát csináltak. Azt sem tudom mi az a magzatvízvizsgálat, ill. sejtem. gondolom a tisztaságát nézik, hogy minden rendben van-e, tiszta-e stb?! A kútvölgyiben semmit nem csinálnak, ha túl vagy a kiírt időponton! Megvárják míg beindul szépen magától! Egyébként ilyenkor még nem túlhordásról van szó - legalábbis a szakirodaloms szerinte - 2 hét plusz minusz nem számít. Merci is írta azt hiszem ezt. Persze ez a kismamának nem nagy vigasz. :shock: Pihenj. lazíts, relaxálj. Ki tudja lehet, hogy már ma beindul a szülés!!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kriszta!
Nem rosszindulat tényleg, de Panka elég fülfájós ugye? Ez örökletes dolog??

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Mandulaműtét:
Gabbó, hogy derült ki? hogy műteni kell? Azt vettem észre, hogy Benének szinte állandóan be van dugulva az orra, miközben orrszíváskor nem jön semmi. A védőnő beültette a bogarat a fülembe, hogy nem az orrmandulájával van-e gond. Tudom, Gabbó, hogy nektek a másik mandula :) Csak nekünk azt is mondta, hogy 2 éves kor alatt úgysem műtenek... Nem is szeretném, ha nem muszáj :)

mtunde

Sziasztok!
Itt vagyok, itt vagyok, csak most az ünnepek alatt sok volt a program! Próbáltam visszaolvasni a 4 oldalt, de nem ment! :( azért majd még próbálkozom!! amik megmaradtak:

Babák nagyon édik, Jázminon jót derültem!!

Györgyi: juhééééé!!! ÜGYIK VAGYTOK!! Üdv a cumisok klubjában! Képzeld, Dani most 10 nap alatt 230-at hízott, nagyon örültem neki!! Szerintem nekünk jön a fogunk, Dani szívja az alsó ajkát, meg állandóan töm a szájába mindent, plusz az éjszakáink is elég ramatyok :(

Cukorfalat: én is használtan vettem Medela elektromosat, nekem előtte kézi volt, de nem jött be, nagyon fájt tőle a kezem, mert ugye elvileg a tej serkentéshez min. 15-20 percig kell fejni, ami azért a kézivel nagyon megeröltető! Én úgy vettem használtan, hogy még volt rá garancia 4 hónapig! Babaaprón találtam! (www.babaapro.hu)

Steffikém: itt vagyok, itt vagyok!!! Persze, jöjjenek a képek ide, juj, de jóóó, hogy meg vannak!! Hogy vagytok? Nimi? Jól láttam, h törölte magát wiwről? be akartam jelölni :( Hogy teltek az ünnepek? Én sokat voltam anyukámmal, voltunk Agárdon nagyszüleimnél, de sajna Dani kb 50 percig van el a kocsiban, aztán ordít :( de azért jó volt, egész nap kint voltunk a levegőn, pokrócon az árnyékban a Danca, én meg a napon! :roll:

Na, most egyelőre ennyi, jó éjt mindenkinek!

KépKép
barimami

Gabbó, drukk megy, h minden rendben legyen Zsombival!!

Tünde, nálunk is még Libero volt!

KépKép
barimami

Barbi!
Megvagyunk-megvagyunk. Holnap is megyünk szemészetre kontrollra. Reméljük a legjobbakat. Csak lelkileg szar. Ma megállt mellettünk egy autó az utcán egyből nyúltunk a zsebünkbe a paprika spray-ért... Hagyjuk is. Nem törölte magát wiwről!!!! Jó volt minden. Szegény Danca a fogával! Annyira édes mikor nevet! Mindig megnézem azt a videot :lol: Az autóban nincs el sokáig? Hát igen attól én is félek egy kicsit, főleg, hogy bevállaltunk egy makói utat...
Képecske:
Barbi és Danca manó
Kép

Danca és Martin manó Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gabboka!
Zsorítok nagyon Zsombinak!

Steffi!
nagyon szépek vagytok! :D

Györgyi!
Úgy örülök nektek! Látod!? Jázmin is rájött a cumizás technikájára. Nagyon ügyes kislány. Olyan jó volt olvasni, hogy ügyesen eszik! sokat gondoltam rátok. :D de jó! de jó!

Memme!
nem tudom, hogy gratuláltam-e. Szívből gratulálok! Jó egészséget és kellemes pocakoskodást neked is, Gabinak is és persze minden nagyobb pocisnak is! :D

Emano!
Remélem már babázol! :D

elnézést mindentitől akire nem reagáltam, de tegnap este futottam végig és a szita agyam ..... :lol:

Mindenkinek nagyon szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!

Képzeljétek tegnap megjött. Nem korai még? Kinél hogy volt, van??

Tünde

KÖszi! Hát nem volt taktika, mindig próbálkoztam aztán amikor már szinte egész nap nem evett semmit, végre rájött, hogy mit akarok az üveggel. :lol: Hát hihetelen sokat eszik szegényke. Gondolom pótolja. :roll: Fejem fejem, de azért sokkal kevesebb van. :(

Masni

Örülök hogy jól sikerült a hétvége. Máté is jól viselte?

Emano

Én is megértelek. Én 8-ára voltam kiírva és 15-én született Jázmin. Ráadásul semmiféle nyákdugót nem láttam és jóslók se nagyon voltak.

Steffi

Jók a képek!!

Barbi

Hát mostmár eszik rendesen. Biztosan a foga jön Daninak. Jázmin is szenved néha tőle. Látszik is, olyankor tiszta vörös duzzadt az ínye, de a foga nem jött ki.

ENI????

Hogy vagytok? Remélem jól van Benő is meg te is!! :lol:

Kép
gyorgyi33

Steffi!
Nem örökletes, mert egyikünk sem volt fülfájós. Nála meg a takony megy mindig a fülére. Először a nátha és utána már megfigyelés allatt tartom, mert jön a fülfájás. Van ilyen ismerősöm, hogy kicsikorában ugyanez volt neki, de kinőtte. Azt mondták a fülészeten, meg a gyerekorvos is, hogy szívni kell sűrűn az orrát. meg orrcseppezni. Na az orrszívás nagyon gáz, ketten kell lefogjuk. Utálja. Az orrcsepp még inkább megy. De amit úgy fellazítunk, azt ugyebár le is kéne szívni.
Egyébként annyira nem volt fülfájásos tapasztalatunk, hogy én az elsőnél melegíteni akartam a fülét, csak nem hagyta, és később az ügyeleten mondták, hogy nem szabad, mert kifakadhat tőle. Valószínűleg inkább alkati a dolog.

Megőrülök. Az otthoni gépen fordítva van az y meg a z. Itt a melóhelyen meg fodítva. És most már nagynehezen megszoktam az otthonit. Állandóan elütöm.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Györgyi
Hát, nekem még nem jött meg, de egy barátnőmnek szülés után 10 héttel igen és a dokija szerint ez nem gáz! Szóval ez teljesen normális! :)

Steffi
Jaj, köszi, köszi, jók lettek a képek! Fura, én rákerestem Nimire az ismerőseid között és nem találtam meg! Hmmm...ez a wiw át akar verni engem! Fogzással hogy álltok? Martini hogy viselkedik éjszaka? Szerintem nálunk is kezdődik valami, Dani elég rosszul alszik mostanában, kb 5-6x felkel, plusz szivogatja az alsó ajkát!

Emano
Megy a drukk, remélem már a kórházban dédelgeted a babádat! :wink:

Memme
Nagy gratula neked most, ha eddig még nem tettem volna meg!!

KépKép
barimami

Sziasztok!

Kriszta,
jobbulást a kicsi lánynak. Mennyi baj eléri a csöppségeket. :(

Steffi,
Borzasztó lehet így járni-kelni. De a képek jók
Én is kérdezni akartam már tőletek, hogy mi lett az alvás-mizériátok vége. Mi kb. most tartunk ott, amitől te voltál kb. két hete kikészülve. És nem tudom hagyni sírni, mert náthás, és ha hagyom, teljesen bedugul szegénynek az orra, ki kell szívni és már fel is ébredt. Persze a felső ínyét is állandóan vakarássza, lehet, hogy a fogzás befigyel. Nekem már fekete karikák vannak a szemem alatt, és kezdődnek a vizsgáim is.

Györgyi,
Szerintem teljesen jó,
nekem is ilyen tájt jött, és aztán rendszeresen egészen mostanáig. :)

Mindenkinek köszönjük a gratulációkat. Ma még a biztonság kedvéért megcsinálok egy tesztet és azzal a lendülettel írok Rákóczi Áginak, még mielőtt Vidadoktort felhívnám. Nem akarom most egyből, ki tudja, lehet hogy most van elég gondjuk. De már alig bírom ki, hogy ne tárcsázzam. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Megjártuk a Mátrát, nagyon jó volt! Léna szerintünk legjobban a kajálásokat élvezte, ült velünk etetőszékben az asztalnál, és mindenkivel kikezdett, főleg a gyerekekkel! Vigyorgott, felhívta magára a figyelmet, nagyon barátkozós volt. A szállodában 41!!! gyerek volt, Léna volt a legkisebb, de sok 1 év körüli volt, meg persze 3-4-5 évesek. Nekik két délután is volt gyerekprogram, gyöngyfűzés, gyurmázás, ilyesmi. Nagyokat sétáltunk és jó sokat aludtunk!

Györgyi! Örülök, hogy Jázmin rákapott a cumisüvegre! És akkor most a fejéshez kívánok kitartást! Mennyi ideig "éheztetted"?
Nekem még nem jött meg, de én szedek gyógyszert. Szerintem nincs olyan, hogy korai. Van barátnőm, akinek 10 hetes jött meg, van akinek 11 hónaposan.

Emano! Ma még nem jelentkeztél! Csak nem???

Mellszívó: Nekem kézi avent van, csak a szülés után vette a párom, az első mellgyuszim miatt. Én asszem nem vennék előre, elég hamar kiderül, hogy kell-e, és ha igen, akkor elektromos, vagy kézi, és az apukák is meg tudják venni. Nekem bejött ez az avent, de ha sokat kéne fejnem, valószínűleg én is váltanék elektromosra.

Pelenka: a kórházban Libero mini van. Mi ittohn babylove-val kezdtük. Aztán vettünk Libero newborn-t, mert azt hittem, az volt a kórházban. Na, az pici volt Lénára. Azóta Liberot használunk, ez bevált, most fog elfogyni, lehet, hogy kipróbáljuk az általatok sokat dicsért tesco-s pelust.

Steffi-Barbi! Nagyon jók a biopiacos képek!

Gabboka! Nagyon jó a kép, drukkolok a műtéthez!

Séta?

Szép napot mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!
Újra itthon!Most értünk haza és már3/4 8kor a Kórházba voltunk !
De semmi,pedig olyan érdekes volt a ctgm is, fájdogál a hasam is!!!
holnap kell menni 8ra!!!!
szomorú vagyok

emano/Andi
KépKép
emano

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:00-kor.
Vendég

Kriszta!
:cry: És most jobban van már a lányka? Ha vigasztal Martin is utálja a z orrszívást. Úúúgy sír :( De jobb, mintha kórházban kötne ki...

Memme!
Hát ez van, majd lesz valahogy. Alvás? Ezt a szót nem ismerem 7 hónapja :? :D Tegnapelőtti éjszaka 9kor tettem le 2x ébredt, aludt 6-ig. Tegnap éjjel meg 2től 3ig müsorozott, cicin se tudott elaludni, fél óráig ringattam, 1/4 óra múlva felébredt. Kijött a bal felső fogacskája és a mellette lévő is nagyon duzzadt és iszonyú fehér az ínye, várjuk már, hogy áttörjön. Szóval elég szarul megy nálunk az éjszakai alvás. Van, hogy lerakom és 2x-3x felébred fél óránként. És ez már márc. közepe óta megy így. Én meg du. hulla vagyok, aztán persze átesek a ló túloldalára és kukorékolok 11-ig, mert nem bírok aludni. Félek úgy ált-ban, gondolkodom, várom, hogy Martin most felébred vagy mi lesz? Persze mire nagy nehezen elalszok, pár perc múlva felébred. Nehéz ügy. Bízom benne, hog ykinővi.

Emano!
Szerintem se aggódj, olyan még nem volt, hogy egy baba bent maradt volna! Bár gondolom most mindenki ezt mondja, de tényleg inkább aludjál, relaxálj!

Zsófi!
Tök jó lehetett a kirándulás! Léna jól tudott aludni idegen helyen?

Györgyi!
Tényleg nagyon kitartó vagy!!!!

Barbi!
Memmének részleteztem az alvás dolgot és a fogzást is. Szerintem nyugodtan nézd meg Nimit mégegyszer az ismeröseim közt ott kell lennie! :D Van valami csodaszer amit beszereztél a fogzásra? Nekünk semmi nem vált be és ha esetleg te olyat tudsz amit én nem...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök, mi is már itthon vagyunk! És halmokban áll a koszos ruha, Lara meg már igényel! Szóval csak gyorsan pár sort.

Látom azért szép termés volt ebben a szép időben! Szuper!
Nagyon édes az összes Mama és Baba!

Emano,
hol vagytok????? Még egyben?
Nagyon szorítunk!!!+++++++++++++++++

GYörgyi!!!
De jó, de jó!!! úgy örülök Nektek! Nagyon, nagyon kitartó voltál! Gratulálok! és látod sikerült! Puszilom a kis hölgyet ezerrel!

Merci,
jó hogy jöttél, és jó volt olvasni.
És már kinötéttek a hasjáfjást? az szép! Mi még küzdünk vele!

Veronikusz,
Jó volt a tröténetedet olvasni!
merre jártatok?

Gabó,
nagyon nagyon szorítok Zsominak!
GYönyörűek a gyermekek!!!, majd én is rakok fel, ígérem.
HOl van Eni? Tudsz róla valamit? mi volt ez a cinkos mosoly? :wink:

Kriszta,
jó lehetett ez a csúszdás progi!
És hogy van Panna? remélem nem kellett ügyeletre menni?

Zsófi,
örülök, hogy jót pihentettek.
Nagyon édes lehet Léna

séta?
Péntek délután?

Memme,
Gartulálok!!! De jó, de jó! Ismét egy pocakos!
Szuper! És tényleg nagyon bátor vagy!!!

Mellszívó.
Nekem avent elektromos van, és jó hogy az, mert a csúklom így sem bírja a megterhelést.

Cukorfalat
szerintem is újat vegyél az a tuti.

Pelus.
hát mi kipróbáltuk a pamperst, úgye kaptunk mintát, az nem jött be.
Mi liberot (éjszaka, mert ez jobban szívja a nedvességet) s hugist(nappal, mert ez szerintem kényelmesebb :) ) használunk,
de ki akarom próbálni a babylove-t is.

Steffi,
Hogy vagytok? Mit mondtak a szemészeten?

Barbi,
aranyos vagy! Köszike :wink:
júniustól már szerintem megyünk, akkora tervezzük az uszit! Addig Apának sok a dolga!

Heni,
örülök, hogy hallottunk rólatok is!
Puszika Szandinak!
Ne dolgozz sokat!

Tünde,
akkor most már nem kell suliba menned csak vizsgázni? hány vizsgád lesz?
és már végzel?
szorítok!

Vali,
akkor jó!
Gyere gyakran!!!

Masni,
milyen volt a Balcsin?

na megyek, mert a kis hercegnőm nagyon hív!

Szép rövid hetet mindenkinek!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!
Most értem haza a ctg-ről, elég sokan voltak...
Minden rendben volt kivéve hogy még mindíg nincs kórház hír...
Azt mondták, hogy ma lesz valami megbeszélés az I. sz. Női klinikán talán utána okosabbak leszünk!
Emano
Tarts ki!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok,

mellszívó téma: szerintem se érdemes előre venni, majd szülés után kiderül, hogy kell-e. apák nagyon ügyesen be tudják szerezni. 8)
nekem kézi volt, de nem igen használtam, csak a kórházban az első gyerkőcnél (a másodiknál már nem is). Mivel Ricsinek cumisüvegből nem kellett az anyatej, így feleslegesnek tartottam az egészet. azóta sem fejek. amennyi Mikoltnak kell, annyi van. se több, se kevesebb. szerintem nem létkérdés a fejés, de ez biztos alkat kérdése is.

Kenguru: már nem emlékszem, hogy Ricsit mikor kezdtem kenguruban függőlegesen hordani. Ti hogy tudjátok? meddig lehet csak fekvő pózban hordozni és mikortól lehet függőlegesen cipelni?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Emano,

ne legyél szomorú! :) Tudom, hogy mi járhat a fejedben, vagyis nem tudom, még nem voltam ilyen helyzetben. De próbálj arra gondolni, hogy ezek a megadott időpontok annyira hozzávetőlegesek. És a te kis picid jól érzi még ott magát benn, és el fog indulni, ha igazán ottlesz az ideje. :)

Steffi,

dettó ugyanez van. Viszont Melinda napközben akár három órát is alszik egyfolytában. Fáradt, hogyne lenne az. Tényleg, mi lesz, ha két gyerekem lesz? :)

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok! :D Komolyan kezdem szégyellni magam amiatt, hogy valóban csak akkor jövök, amikor Györgyi már nagybetűkkel írja az enit... :oops: Györgyi, olyan szupimami vagy! Nagyon jól csináljátok, és a Jázminba vetett bizalmad biztosan sokat segít(ett). Épp tegnap kezdtem azon gondolkozni, hogy mi lesz, ha újra megjön... még az is. Nekem szülés óta vagyogatnak menstruációs fájdalmak. Semmi komoly, gondolom, természet teszi a dolgát, aztán hamarosan én is visszatérek a "nagylányok" táborába. :lol:

Danca és Martin nagyon helyesek együtt... És mindenki. Látom, pihentetek, kirándultatok (Zsófiék is, gratula). Szóval mindenkinek telt valahogy a hétvége.

Nekem két nap anyós, ideje volt, hogy megnézze Benőt, miután már elmúlt 13 hetes. Nem kommentálom, kicsit ki is vagyok borulva, de ne hari, valóban nem ide tartozik, meg abszolút nem is akarok semmit public mondani. Én próbáltam többször nyitni, nem ment. Belefáradtam. :?

Gabbó, itt is drukkdrukk Zsombinak!

Ancsa, semmi gáz, nincs cinkos mosoly, csak másnap összefutottunk SáriGabbóval...

Nekünk babylove és nagyon bevált.

Jövő héten 3 hós oltás, előre para. :roll: amúgy jól van a kisember. tudjátok, jobb és rosszabb napok, de nagyjából kezd ráállni a 2x1,5 órás alvásra, mármint napközben, éjjel pedig egyszer kel (ez már régóta). Ha beszélek hozzá, mosolyog és imád. Hát ilyenkor megszűnik minden más.

Memme, még nem is gratuláltam! NAGYSZERŰŰŰ. Hívd már fel dokinkat és Ágit!!! Örülni fognak. Már 10x megtettem volna... HAJRÁÁÁ.

Rohanás. Megyünk sétálni. Sok pusziiiiiiiiii. Kép GabbóSári és EniBeni
vbea

Eni, Gabi!
Szépek vagytok csajok! Persze a babák is! :D
Összejártok?

Memme!
És te gondolom még a baba miatt is fáradékonyabb vagy. Nekem még a héten van a párom itthon, de jövő héten már megy dolgozóba :( Martin már 2 emberes, semmit nem lehet mellette csinálni, folyamatosan rohangálni, hogy ne menjen rossz írányba, szórakoztatni és a kis szaros napközben 2x alszik úgy kb. fél órát, órát.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Eni de jó!!!
Hol voltatok?

Puszi

mtunde

jajj, Ancsa, nem akartalak kihagyni a válaszból. Szóval iegn, 3 vizsgám lesz és egy szigorlat, de ez már diploma utáni szakképzés, ráadásul elég könnyű :) Ez az 1. év, és van még 1 évem.

T

mtunde

Eni

Na csak azért! ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jók a képek.

Steffi

Szegények, akkor még mindig küzdelmesek az éjszakák. Legalább nekem ebben szerencsém van, ha már szegénynek a szopi nem akart menni. Egyébként megnézte a gyógytornász a szááját és azt mondta teljesen rendben van, nem tudja miért lett ez. Hm. Lustika?

Séta:

Péntek délután? Zsófi te írtad, hogy a csüt nem az igazi. Nekem jó a péntek. Eni, Barbi, Masni, Steffi, Ancsa.....többiek?
Ja látom Ancsa neked ok. a péntek! Hol legyen? Liget? Sziget?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Borsa,
örülök, hogy minden rendben van! És ez így is lesz!
Próbálj meg a lehető legkevesebbet idegeskedni, és élvezni a pocsakosság útolsó napjait!

Tünde,
:lol:
És most még mi lesz, ha nagy leszel?

januárban is Libero volt a kórházban!

Steffi,
akkor a házimunkát mikor csinálod?
Ki lakik Makón?

van segítséged?
Én most pont besokkaltam, mert nagyon fáradt vagyok, Lara elég nyügős az útobbi pár napban, és hát a lakás meg szalad és tele van a cuccainkkal amit ki kéne pakolni!
Na jó nem panaszkodom!
Hisz nem ez a lényeg ,volt már ez így és még lesz is! :wink:

Eni, Gabi,
Nagyon csinosak vagytok!
Nincs közelebbi kép? ahol a babák is jobban látszanak?
Hol készült a kép? nagyon szép az az épület a háttérben!
Barokk?

Barbi, Steffi,
A két fiú is nagyon édi!
Ők mit szóltak egymáshoz?
Olyan kép nincs ahol mind a négyen láthatók vagytok?

Steffi,
mitől félsz általánosságban?
:cry:
Nem jó hogy alig alszol! Amikor alszik próblj meg aludni!
Nagyon kemények lehetnek ezek az éjszakák.
de gondolom hamar megtudjuk!

Memme,
megértelek, hogy már tárcsáznád a dokid!
:lol:
annyira jó Neked!
:lol: :lol:

úgy hallottam hogy a kedvenc dokitok külföldre menne ha nem marad a Kútvölgyi. Hm?

Állítólag május 8 után lesz pontos infó a kórházról.
Pocakosok ti erről mit tudtok?

puszika

Ancsa

ancsaboszi

Györgyi!!! Nanáááááááá...

Steffi, Ancsa... köszi! A LIGETBEN voltunk, a háttérben az a fürdő. De ott nem jártunk. Keresek közelebbit is. :D Kép
vbea

Itt lógok megint, elaludt a kicsi Manka, fő a leves.

Zsófi,
irigykedve olvastam a beszámolódat. Mi csak a környéken csángáltunk, illetve kötelező nagyszülő-program volt és bevallom, fárasztott.

Eni, Gabbó,

ha nem olyan színű lenne az épület, azt mondtam volna, hogy a színház Kecskeméten. Jó a kép!

Ancsa,

reméljük, hogy marad a Kútvölgyi és benne kedvenc doktorbácsink és kedvenc bábánk. Ha nem, szülök otthon.
Rettentően sajnálnám, ha külföldre menne, de megérteném. Már ez is nagy teljesítmény tőle és a kollégáitól-kollegináitól, hogy egy ilyen színvonalú szülészetet működtetni tudnak ebben az országban, ahol az ezzel foglalkozó hivatalnokok olyan kórházaknak adnak bababarát minősítést, hogy az vérlázító.
Most gondold el: hol keresne állást? És hol keressen állást a sok szülésznő, aki most munka nélkül van? Mint pl. a tavaly az év szülésznőjének választott Wéber Zsófia. Meg a csecsemősök. Elkeserítő.

Pelus:
mi jó ideje Huggiest használunk. Jó széles a gumírozása a derekánál, jobban tartja az "anyagot". :)

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!!

Györgyi,
Nekem a péntek eddig úgy néz ki, hogy OK. Remélem nem jön közbe semmi!
Nekem a sziget lenne jó!
Többiek?

Eni,
Látom azért itt vagy!
Nagyon jók a képek!
Szépek vagytok!!!
Nem tudom miért én is azt hittem hogy Kecskeméten van!
Apukák és Zsombi is itt járt?

Memme,
Nagyon szorítok, hogy itt maradjanak!!!
Miért nem raksz TE is fel a vonalzódba egy képet?
és mikor lesz új vonalzó? :wink:

na megyek.

puszika

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!
Gabó, ani nagyon édesek a babák!
Ancsa!
Annyit tudok hogy ma lesz valami tájékoztatás, és amit még a ctg-n hallottam, hogy csak megindult szüléseket fogadhatnak...

Azt szeretném kérdezni hogy normális e hogy éjszaka vannak néha menstruációs görcshöz hasonló érzéseim... de csak egy-egy aztán vége....!
Ezek azok a bizonyos jóslófájások? Vagy butaságot kérdezek és vacsizzak kevesebbet :D

Egyébként ma voltam először bent azon a bizonyos folyosón (szülőszoba) és valami egészen misztikus érzés volt :D

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!

Orsi

borsa

Ja azt elfelejtettem hogy láttam a kútvölgyiben az emlék táblát és nagyon megható volt!
Nagyon szépek vagytok ti is meg a babócák is :D

Orsi

borsa

Borsa, köszi neked is. :wink: Ahan, valószínűleg jóslók. Én szülés előtt már 3 héttel éreztem, szintén leginkább este. Aztán amikor valóban beindult a dolog, az elég egyértelmű volt... meglátod. :D
vbea

Borsa
Mikor voltál ctg?Én is ma voltam igaz olyan 3/4 9 körül!!!
Na azok a görcsök a jóslófájások!Nekem elég sűrün van olyan!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok Lányok!

A még újabb babás-mamás fotók is csudajók!!
Mi erős ágyban fekvésre ítéltettük hétvégén, Apát leverte egy ételmérgezés: láz, fekvés, wc elfoglalása és másnak át nem engedése.. De jobban lett, szerencsére!

Steffi, Nimi szeme hogy van? Szívódik fel a bevérzés? És a lelke? Borzasztó, hogy a paprikaspré állandó készenlétben van!

Borsa, azt írják a nagy könyvben, hogy a 37. hét körül száll le a pocak. Lányok, nektek mi a tapasztalat? Mivel ez nálad már a múlt héten megtörtént, simán bármi lehet. Főleg, mert nagy a baba is!

Emano,
relax, pihi, melegítsd az ágyat nekünk a kórházban!! A pocaklakó meg imád bent lenni és ez jó!

Ancsa,
Vida vagy Tóth kedvenc dokink tervezi a külföldre dolgozósat?

Pedig már reménykedtem, hogyha 1.-ig nem történik semmi drasztikus, talán kivárják, míg Micu megszületik.. Majd lesz valami, a baba előbb-utóbb ki fog bújni, az biztos!! :))

Szép estét Mindenkinek!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget mindenkinek és meggyőztetek, hogy majd csak szülés után veszek mellszívót ha kell és valószínű újat fogok venni.

Tud valaki valamit már a kórházunkról?? Még mindig itt állok és nem tudom,hogy hol szüljek.
cukorfalat

Ja igen, azt hiszem Steffi kérdezte, hogy nem teszek-e fel vonalzót. Egyenlőre nem, mert egyszer már próbáltam, de nem jött össze, így feladtam.
cukorfalat

Meggyőzés szintén sikerült: csak Micu kibújása után döntünk, vagyok-e tejcsárda eléggé ahhoz, hogy Apa elmenjen és megküzdjön a mellszívó-vásárlással! :)

Egy másik fórum szerint nincs sok jó hír: vagy bezárják vagy privát szülészet..
Csak én érzem, hogy körbe-körbe futnak a szálak..?!
Nem hagyom magam azért sem, hogy elrontsák a kedvem! és megyek a parlamentbe szülni!! :)))

KépKép
Kép
gyuzso

Ancsa!
Eddig történelem-finn szakos középiskolai tanár voltam. (némi minőségbiztosításos és pályázatírásos kispapírokkal megspékelve) amit most csinálok, annak a szép fennkölt neve: Közoktatási vezetőképző, vagyis igazgató lehetnék... :D
Valójában, ha még megmarad a pedagógus bértábla (ami nem valószínű, jövőre azt is meg óhajtják bojgatni), akkor 1 oszloppal feljebb kerülök :) és 7 évig nem kell továbbképeznem magam, és különben is szeretem, ha nem csak az osztályteremben vagyok otthon oktatási kérdésekben :)
Vagyis most már mindenhez jó nagy pofával hozzászólok :) Max nem értek hozzá továbbra sem :D

mtunde

Sziasztok!

Most voltam a dokimnál és azt mondta, hogy ma tájékoztatták őket arról, hogy junius 1.-ig biztos nem lesz változás.
Utána meg megint vár rájuk a bizonytalanság...
Szóval a májusi kismamák megússzák a fizetést...

Kép

Kép
cukipofa

Manóka,
úgy tudom 4 hónapos kortól ajánlott a kenguruban ücsörgés

Eni,
üdv sorstárs, nálunk após 1x látta Mátét, anyós ki se jött. Kedden felhívtuk őket, hogy itthon vagyunk és ha jönnek vissza a telekről ugorjanak be. Válasz: időre mennek haza, úgyhogy nem jönnek...
Bizony, bizony, biztos nagy kitérő lett volna az a 100 méter a Pesti útról lekanyarodva! Ugyanis Nagykátán van telkük és minden héten előttünk mennek oda le és jönnek vissza a Pesti úton. Mi onnan 1 sarokra lakunk.
Ha nem hát nem, senkire nem szeretném ráerőltetni a gyerekemet.

A gyerekek gyönyörűek, ez a lényeg!!!!!

Séta,
nekünk jó a péntek du. Hol???
A Liget egy hangyányival közelebb van, de tényleg csak egy hangyányival :-)

Kismamák,
hurrá, akkor még mindenki tud a Kútvölgyiben szülni! :-)

Masni
masni

Cukipofa!!!
Ez akkor azt jelenti,hogy jún. 1ig nem fizetünk a szülésért????
Ki az orvosod?

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Bocs hogy eltűntem, de végre jutott egy kis szusszanásnyi időm, hogy írjak pár sort. Készülök a vizsgámra, mert úgy tűnik, ha idöre szülök, akkor 10 nap múlva mehetek is vizsgázni, még gőzöm nincs róla, hogyan fogom megszervezni, hogy egyáltalán megjelenjek.

Emano!

Ne idegesíts magad, és bárkit aki sürgetni próbál, nyugodtan küld el melegebb éghajlatra! Hidd el tökéletesen átérzem a helyzeted, mivel én most töltöm a 40. hetet és már néha falra mászom a sok érdeklődő, -még mindig egybe vagy?, telefontól. Ha a babának nem sürgős akkor nekik se legyen,, különösen, hogy a dokid sem aggódik. Szurkokok!

Memme!

Gratulálok a pocaklakóhoz!

Manóka!

Mi most kaptunk kölcsönbe, egy használt kétfunkciós kengurut. A tájékoztatójára az van ráírva, hogy 4 hónapos koráig vagy addig amíg biztonsággal tudja tartani a fejét vízszintesen kell használni, utána már lehet ültetni a babát.

Gabóka!
Édesek a srácaid! Drukk a műtét miatt, minden rendben lesz!

Holnap megyek ctg-re, remélem a szülésznőm is megerősíti a jó híreket, bár már van egy másik helyen egy másik dokim, de nem szívesen mentem volna máshova. Izgultam mivel fájásoknak semmi jele sincs, valószínűleg én is a kiírt idő után fogok szülni.
Lányok volt valakinek szaggató, láb felé sugárzó derékfájása a vége felé. Ez normális?
kangamama

Cukipofa ez jó hír, de nekem mégsem annyira, nagyon úgy néz ki, hogy marad a Flór Ferenc kórház
cukorfalat

Borsa

Szerintem normális, de azért kérdezd meg a dokid! Szép kis tábla mi? :lol: :lol: :lol: :lol:

TÜnde

Nekem Anyukám tanár. Ő is azt monddta, hogy nem hagyják meg a bértáblát. Hihetetlen!!!!!!!!Hogy lehet pedagógusokat teljesítmény alapján díjazni????

Kangama

Nekem nem volt ilyen, de hallottam már ilyesmiről.

Masni

Nekem is a Liget lenne egy hangyányival jobb, de Ancsának és Eninek is inkább a Sziget. Úgyhogy szerintem legyen ott. OK?

Séta

Péntek Sziget fél 4 szálloda-parkoló? Ahol a múltkor? Ki jön?

Kép
gyorgyi33

Kangamama!
Mikorra vagy kiírva?Kinél szülsz?Ki lesz a szülésznőd?
Amúgy most már ott tartok, hogy anyunak, öcsémnek, meg az egyik barátnőmnek veszem fel a telefont!!!
Holnap én is megyek ctgre :)

emano/Andi
KépKép
emano

Györgyi!
Sajnos sok olyan tanárt ismerek, akikre viszont ráférne a teljesítmény alapján való bérezés. Persze nem a jó bizonyítványok alapján, hanem a tényleges, minőségi munka alapján, amit ugye zárt osztáylajtók mögött nagyon nehéz mérni! Sajnos viszont szerintem sem lesz igazságosabb a rendszer. Bár az sem igazságos, hogy most meg csak az idő múlása miatt kaphatok többet...

mtunde

Sziasztok!

Pocakosok!
Akkor ez a június 1 már jól hangzik, és reméljük ez így lesz tovább, tovább és tovább!!!
Szuper!
De ez már bizti?

Gyuzso
És TE jól vagy? És a párod is jobban van már? Vida dokiról hallottam az infót!
Igen, igen jól döntöttél TE is, majd Apa megveszi amit kell! nálunk is így volt!

Tünde,
Finn? Tényleg??? De jó!!! És hol tanítasz finnt?
Az ISO-t én is ismerem, dolgoztam én is benne, de nem szerettem, nekem nagyon száraz volt. Te szereted?
Remélem ott leszel a sétán.

Manóka,
A brendon honlapján vannak kenguruk, amiket már újszülött kórtól ajánlanak. Nézd meg.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... rd=kenguru

Barbi,
Neked milyen kengurud van, mi is most akarunk venni? Kinek mi a tapasztalata, melyik jó, milyet érdemes?

Utazóágy
Kinek van ilyen? És jó? Bevállt? Mi akarunk venni, de ebből milyet érdemes? Érdemes? Bírják a babák? Lányok kinek mi a tapasztalata?

Kangamama,
Jó hogy jöttél! 10 nap múlva vizsga! Az nem semmi! Szorítunk!!!

Séta,
Nem jó kicsit korábban.
3-kor? A parkoló az jól hangzik!
Mert Apa tárgyalásra megy, és akkor oda tudna vinni, különben meg nem tudom még hogy jutunk el, mert oda elsétálni az már sok. Holnap megnézem hogy a 106 megáll-e. mert nagyon szeretnénk elmenni.

Zsófi, Steffi, Barbi, Eni és a többiek jöttök ugye?

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: