A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Johi !
Nekem kb. 4 hétig tartott a vérzés , de a végén már csak barnás volt , egyénenként változó .
Hasfájás nekünk is kb . akkor kezdődött és szerencsére csak pár hétig tartott . Viszont az Infacol abszolút bevállt ( nekünk ) .

Kép
Kép
greenolive

Johi!
Vérzéssel én is ugyanígy vagyok! Pl. a 6.-7. napon már szinte semmi vér nem volt, csak folyás, örültem is, gondoltam érdemes volt enni az Arnicat. Erre akkortól meg megint beerősített, most megint több van. Sajna már teljesen elfelejtettem, hogy Petránál hogy volt, de talán ez belefér...szóval NO PARA - ez most Neked is, magamnak is szólt!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Johi,
nekem kb. 5-6 hétig tartott, és barnás után megint erősebb lett. Beszéltem az orvosommal, ő azt mondta, hogy még 8. hétig is tarthat. De ha úgy érzed, valami nincs rendben, inkább beszélj a dokiddal Kép
kisün

Ancsi: Én a Savoya parkban lévő herbáriában vettem az egyiket a másikat a bioboltban ugyanott... ha nem kapsz málnalevél teát sehol, nekem van egy csomaggal, akkor szívesen átadom.....szerintem nem lakunk messze egymástól.

Ancsi: az az olcsó márkájú etetőszék és társai hol fellelhetők?

Zsanci: nekem is tetszik az a pihenőszék, vegyük meg majd mi játszunk benne... engem leköt, lehet, hogy a lányomat nem? :-))

Kép
Kép
johanna1975

KÖSZI A BIZTATÁST ÉS A TEAINFOT MINDENKINEK. Vera által mondott Kosztolányi lesz a legjobb, az elég közel van hozzám.

Johi: BERGON: Bp. XIV. Szentmihályi út 58. www.bergon.hu ha az M3-as kivezetőjén megyünk, akkor nem jobbra, mint a Pólus Center, hanem balra. a balrakanyarodás utánkb. 50 méterre. két garázsból árulnak, szerintem ezért is ócsók. van nekik valahol az Örs környékén üzeltük is, de kisebb választékkal. a nem saját cuccaikat is olcsóbban adják, mint máshol. pl. az AC 201-es légzésfigyelő itt 33, míg a Brendonban 35, a MMarktban 36.

VÉRZÉS: mennyi tena betétet kell venni, és mikortól lehet normálisat használni? vagy a tena csak a kórházba kell?

HÁLÓING: végleg tönkre lehet tenni a kórházban egy hálóinget? hányat vigyek be? nincs kedvem olyan mamás hálóingből sokat vásálni, mert később nem akarnék olyanokban járkálni Kép , de muszáj a szoptatás miatt, hogy legyen rajta gomb meg ilyesmi. gondoltam veszek a kínai bótban 1-2-t, mert úgyse akarok 6-8eFt-os Triumphot, de azok elég passzentosan jók rám, nem égő a kórházban, hogy gumimaci formát öltök? ráadásul nem olyan hosszú, mint a kismamás fotókon, hanem alig ér a térdemig. Kép

SZOPTATÓS MELLTARTÓ: ti hányat vettetek? a szakirodalom 3-at javasol, de kicsit fölöslegesnek tartom. mintha Votiv mondta volna, hogy otthon egy szál ciciben lecengérezett Kép .

HOL VAN VOTIV? HOL VAN MOOSE? (Neetnek szerencséje van, mert most láttam itt) csak nem a mókusok előtt?

PELENKA A KÓRHÁZBA: hány darab? én fogom pelenkázni, ugye? nem akarok egy bazi nagy 80 db-os zacskót cipelni, ha nem kell. és nyilván nem fog kelleni.

ETETÉS A KÓRHÁZBAN: épp tegnap gondolkodtunk rajta, hogy mi lesz a kajája a picinek? szüléskor gondolom van előtej, de utána csak 2-3 nap múlva lesz rendes? addig mit eszik? mihez tartsam magam? mit ne hagyjak a csecsemősöknek?

ancsipancsi

na, pl. a Bergonban egy ilyen etetőt láttam, mint itt a Bababolt.hu-n, és pont ennyiért:

http://bebibolt.hu/images/large/szeteto_LRG.jpg

ancsipancsi

Vérzés : én tena ladyt használtam , jó volt , az always pl.: erre nekem nem volt jó .

Hálóing : én vettem elöl gombolosakat , holt feleslegesen Kép melegítő +poló nekem jobban bevállt .

Melltartó : nekem pont 3 van Kép ez elég .

Pelenka : egy kisebb csomagot vettem , de nem fogyot túl sok , mert uyge cask két és fél napot voltam Kép ( csőtörés miatt ) .

Etetés : nekem az 5. napon indult be rendesen , addig egyszer-kétszer kapott tápit , de mindig csak cicizés után . ( Azóta sem kapott )

Kép
Kép
greenolive

Green, köszi az infokat!
szóval figyelnek arra, hogy ne haljon éhen? Kép már tökre féltem!

nekem van 2 kedvenc pizsamám, de lehet, hogy összerondítanám őket a vérrel? asszem nem veszek már több hálócinget. van nekem 2 (egyikben nagyobb gumimaci vagyok, mint a másikban), és amúgy is a nem gombosak sokkal szebbek és ócsóbbak. szerintem veszek egy jóminőségű sima hosszúbbat a C&A-ban, ami megy a Snoopys köntösömhöz Kép . majd lehúzom, ha szopira kerül sor.

Pelenka: szerintem akkor 30-at elég bevinnem. gondolom én tudatlan.

MÉRLEG: ti vettetek babamérleget? vagy lehet bérelni valahol normális áron? semmi kedvem 20eFt-ot kiadni egy nagy böhönye mérlegért, amit később nem tudok majd hova tenni/használni.

ancsipancsi

csak úgy tolulnak fel bennem a kérdések Kép

MOSÁS: ti minden plüssjószágot kimostatok használat előtt? az enyémek utálnak fürdeni, de még az újak is visítanak a víz láttán, nem beszélve a gondolatról, hogy fülüknél fogva csipeszeljem ki őket.

ancsipancsi

Sziasztok!

Bogárka!

Nagyon jó volt olvasni a történetedet! Teljesen el tudtam képzelni az egészet! Lehet, hogy azért is, mert én is Balogh dokinál szültem, meg hasonlónak is éreztem a történetedet az enyémhez! KépKár, hogy én nem írtam le az enyémet ilyen részletesen annakidején!

Ancsi!

Szedret fán termőt vettem, az nem olyan magos! Meg én úgy tudom csak az eperrel kell vigyázni szopi alatt! Biobanán: A banánt is permetezik, ha valaki nem tudna róla, ezért én mindig kezetmosok miután eszek!
Én a terhesség vége felé már nem tudtam sehogy sem aludni! Hanyatt fekve rosszul voltam, mert a baba nyomta a nagyeret, oldalt fekve meg becsípődött a rekeszizmom, szóval kitartás...lesz ez még rosszabb is!Kép Á, csak viccelek! Lehet, hogy nyomja a bordát a baba, de ha majd lejjebb megy jobb lesz!Kép
Én vettem szoptatós melltartót, de el nem tudom viselni magamon! Sportmelltartót hordok, azt is csak, ha elmegyek itthonról, egyébként megsülnék benne!

Neet!

A szopi a kaják után megy még, amolyan desszertként vagy közöttük?

Ildi
ildi76

Ancsi!

Vérzés: a legnagyobb tena nekem nagyon jól jött az első napokban, de ez kb 2-3 napig kell. ja és jó volt nagyon hozzá a hálós bugyi is, szintén tena. Utána már allwayst használtam, pár napig éjszakait, aztán simát.

Hálóing: talán első nap legyél olyanban, amit nem sajnálsz, hátha van egy kis baleset. Egyébként én a többi nap rövidgatyi+pólóban voltam, a pólót pedig felhúztam szoptatásnál.

Melltartó: számomra egy teljesen felesleges darab. Petránál vettem kettőt, akkor hordtam néha, most egyszersem volt rajtam. Ha menni kell valahová sima sportmelltartót veszek, az nekem kényelmesebb, szoptatásnál fel lehet tolni.

Pelenka: a newborn kiszerelések 24 darabosak kb.

Evés: elég az előtej!!! Én Petrát az első napokban sokszor betoltam, és vsz. adtak is neki tápit. Doni végig velem volt, és ha csak megnyekkent cicire tettem! És elég volt neki!!!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka,
Nagyon szép a szüléstörténeted! Amikor olvastam, én is teljesen át tudtam élni (bár én nem Balogh dokinál szültem, de még így is).... Kép

Babaetetés: mi is hasonlóan csináljuk, mint Neeték (vagyis csak vizet iszik, cukros lötyiket nem a kibújó fogacskák miatt stb) Azzal a különbséggel, hogy V. bizonyos dolgokat még sokáig nem ehet, mert Papája nagyon allergiás egy csomó dologra, fűre-fára, és állítólag bizonyos ételek elkerülésével lehet csökkenteni a kockázatot, hogy a babának is kialakuljon. Pl. nálunk a banán tiltott gyümölcs ezért.

Blaye
blaye

Ancsi: igen, mi kimostuk a plüssöket, nagyon murisan néztek ki... ahogy lógtak... némelyik nagyon édes volt, azt hiszem valahol fénykép is van róluk, de nem tenném rá a fejem...

Szerintem kedvenc pizsit hálóinget ne vidd. első napokban rémees, hogy mi jön ki belőled... Nálunk mindent adtak, mármint hálóing, pelenka, úgyhogy a fene nem akarta a sajátját használni. Szentimrében nem tudom, hogy van, igy nem akarok okoskodni.
Betétet is ott kaptam, sőt még haza is hoztam belőle, úghyogy elinte szerencsére az sem kellett....
Melltartó: nekem egy van, de még életemben nem volt rajtam. Én is egy szálllll csöcsözök... szerencsére meleg van. Amúgy egy rossz polóban vagyok, amire csöpög a tej, baba hányhat rá.. szóval igen vadítóan nézek kis itthon. Undorító bugyik, ocska polók, nem is értem, hgoy kedvesem, hogy bír rám nézni? mikor lehet már az ember újra NÕ?

Pihenőszék: csak 9 kilóig jó??? hát akkor tényleg nem sok értelme van venni... főkétn
ennyi lóvéért.

Infacol: lehet már 3 hetes kor után adni? Az tényleg csodákat tesz? hogyéééééé aggyyyyyyyyyyák?

Johi

Kép
Kép
johanna1975

most nagyon morcmorc vagyok,mert csomót írtam és tök oksakat és erre elmegy az áram és minden elszáll Kép Kép Kép
lényeg:

névtáblás csajok,
mailtam!

bogárka,
nagyon nagyon szép a történeted és most már nem csak látogatni megyek(már indulok isKép),kezelned is kell mert meggajdultamKépéééééééééééééééééén is!!!!!!!!!!már megbeszéltük ugye hogy te vagy a sorsíróm.......akkor nekem is ilyen szép lesz a következő isKépmost tökre megnyugodtam hogy a második szülés is lehet ugyanolyan szép mihnt az első!élvezni is ugyanúgy élveztedKép?(érted mire gondolok,másképp nem tudom megfogalmazni)

ancsi,
nagyon készülszKép

johi,
lehet adni persze,bálint olyan 10 napos volt mikor mi elkezdtük adni neki a sab simplexet.az olyan 1000 körül van szerintem annyi lehet az infacol is.nekünk az nem tett csodát,hanem a sab simplex!
ha nem jön be az infacol,próbáljátok ki.....pipocsnak is bejöttKép

gigi
Vendég

Ancsi!
Nekem is Snoopys köntösöm van...Kép szintén Cund/andA?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok Lányok!
Szerencsére nem írtatok nagyon sokat hétvégén, így vissza tudtam olvasni.
Szombaton családi találkozón voltunk, összesen 450km-t autóztunk oda-vissza, de Emma teljesen jól bírta. Kb. 50-en voltunk, persze ő volt a legkisebb családtag, így mindenki őt csodálta, de leginkább álmában, mert a jó friss levegő teljesen kiütötteKép

Ada, Bogárka!
Küldöm a képeket a lányokról.

Bogárka!
Csudajó volt olvasni a történetet, nekem a kép is bejött a végén, nagyon édes Doni! 29-e nekünk is jó, jó lesz újra talizni!

Zsanci!
Jó, hogy előkerültél!

Na többi témába már nem szólok bele, úgyis írtatok mindenre, inkább megyek ebédelni.

Manóka

Kép
Kép
manoka11

Gigi: ha jól olvasom a Sab Simplexet étkezés után kell adni, a szopi végén csöpögtem a szájába vagy hogy? Érdekes, hogy miért jön be valakinek az egyik és másik, mert a fő hatóanyag ugyanaz... Nem tudom melyiket vegyem, de van időm eldönteni, mert még szárad a babakocsi, amit kint felejtettem éjjel.
Ja és mennyi idő után várjunk csodát?

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Infacol : 1600-1800 körül van talán , sokáig elég és könnyen kezelhető , csöppentő van a végén .
Nekünk szinte azonnal hatott . Bár Áron inkább csak este, délután volt hasfájós.

Manóka ! Jó hogy ilyen jól viselte az utat . Tömeget is ?

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!
Végre van egy kis szusszanásnyi időm: pici alszik, és már ki is teregettem.
Tehát:
Köszönöm mindenkinek a welcome-back köszöntéseket, nagyon jól esett. Ti tényleg egy kicsit a családom vagytok...!! Kép
A férjemmel, ha nem is szent a béke, de megpróbálunk jobban figyelni a másikra. A múlt héten családot látogattunk, össz. 3 órát tudtunk kettesben tölten az egy hét alatt, de ez is több, mint amennyit az elmúlt 4 hónapban érdemben egymásra tudtunk forditani. Beszéltünk, és kiderült, hogy nem utál!! Kép Csak túl sokat kiabálok...MIndenkivel! Ezért ez a sok felkiáltó jel itt is...Kép
Ezt majd próbálom csökkenteni! vagyis .
A múlt hét egész jó volt, kicsit féltem, hogy Bigi hogy viseli majd az új helyet, de jelentem: ez a kis lurkó egy angyal!!! Nem érdekelte, hogy nem otthon vagyunk, a lényeg egy ágy volt, és én a közelében. Később már én sem kellettem...csak az ágy. Amit viszont gyűlöl, és ez némileg megneheziti a család látogatást, az az utazás. Minkét alkalommal szinte végig üvöltött, tegnap pl. Pécsről 5 óra alatt értünk fel Pestre, úgy, hogy az autópályán 1 óra alatt Pesten voltunk Siófokról, mert akkor összeszoritottuk a fogunkat, és azt mondtuk, hogy NEM állunk meg. Én is bekapcsoltam a béjbi-entertéjner funkciót, és egész úton a KUKUCS, SZIJASZIJA, HÁPCI szavakat kiabáltam, erősen gesztikulálva...Bigi elől ült (kikapcsoltattuk a légzsákot) a nagy B meg mellettem, és mindkettőnek műsoroztam, mert a nagy rájött, hogy ha nem csinál vmi rosszaságot, akkor rá senki nem figyel...Kép
Próbáltam volna bejelentkezni Bajáról és Pécsről, de ugye a gépet összevirusoztam, ezért nem tudtuk használni Baján. Pécsről már viszont irtam, mert ott volt gép. Az a gép, amiről én is benyaltam a virust az msn segitségével...Kép Úgyhogy 2 napig azt javitotta a Levi. Utána tudtam csak irni...
Egy kis sztorit anyósról? Na jó...
Esszük az ebédet, B pedig épp bal kezébe markolta a kanalat és azzal evett. (Megjegyzem a kisfiú egyelőre KÉT kezes, mindkét kezét elég jól használja, de azért a jobb keze a jobbik...) Erre anyós: "Hát a gyerek nem jobb kezes? Eddig jobb kézzel evett." Mondom, nem, mindkét kezét használja. Erre a nő: "B fogd meg szépen a másik kezedben a kanalat. Egyél azzal." Erre kikapja a bal kezéből a kanalat, és átteszi a jobba. Mondanom sem kell, B rakta vissza a másikba, nő megint át akarta rakni. Erre Levi mondta, hogy tök mindegy, melyik kezével eszik. Erre már nem mert mit mondani a nő, hagyta, de azért megjegyezte, hogy inkább a szebbik kezével egyen. HOL ÉLÜNK???? Az 50-es években???? Nekem van egy nagybátyám, aki azért ir jobb kézzel, mert a balt hátra kötötték neki a suliban. Minden mást ballal csinál.
Az ügy szépsége egyébként csak az, hogy én is BAL kezes vagyok, és ez az egész műsor igazából nekem szólt. Anno az unokájának is mindig azt mondogatta ebédnél, ha megpróbált a bal kezével enni, hogy EGYÉL A SZEBBIK KEZEDDEL!!!!
Na, ilyen az én anyósom, aki nem is az anyósom igazából, de ettől még annál idegesitőbb tud lenni!! Persze rendes is tud lenni...
na, megyek, megpróbálok Bogárkának mélezni!!!
Jucus!
A pasi, akit átküldtél, sztem NAGYON helyes...Szted???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok Lányok!

Juc: reggel még láttam, amit írtál, de már éppen indultunk a Megatoysba (kendő, BKV !!!!----teljesen jól ment), mert kaptam fülest, hogy ott vannak jók, egész normális árban.
Vettem is egyet (l'rossi) 9e-ért, most abban pihizik Bogyesz és imádja Kép
Hazacipelni kicsit körülményes volt, de megérte Kép

Ancsi:

pelus: egy kis newborn csomag elég a kórházba, mi Huggies-t vettünk, jó volt
hálóing: vettem gombos kínait, felesleges volt, mert nyakig feltűrtem mindig, mert úgy jobban hozzáfértem...szóval én rendesen pucérkodtam ám ott bent, csoda, hogy nem vittek be közszeméremsértésért Kép....itthon pedig a teregetőn találkoztam a hálóingekkel utoljára.....a futós pólóimat hordom Kép

vérzés: nekem is 3 hétig tartott, volt, azonban, hogy a barnásból pirosba váltott, erősebb lett, főleg szopi után

betét: nekem van még Tena Lady-m, ha kéri valaki szivesen odaadom, természetesen ingyé' Két nagy csomagot vettem, a másodikat épphogy kibontottam...első két nap után sima eü. betétet használtam, inkább sűrűbben cserélgettem, mert jobban éreztem magam, ha tiszta voltam ott lent.

Bogárka: szüléssztori király, gratulálok.

Manóka, Gigi: nézem máris az emilt
Ada
ada007

Green!
Igen, a tömeget is jól viselte Emma, amikor éppen fent volt, mosolygott ezerrel, de az idő nagy részében tényleg aludt. A babakocsi ráadásul szinte a kert közepén volt, ott járt el mellette mindenki, néha bekukkantottak, meg persze csönd sem volt, sőt, de Emmát semmi nem tudta megzavarniKép

Zsanci!
Örülök, hogy kezdenek rendeződni a dolgaitok!
Anyós-sztori nagyon durva, hiába, ezek a régi beidegződések még nagyon benne vannak az ő korosztályukban. Ami csak azért gáz, mert rá akarják erőltetni az emberreKép

Kép
Kép
manoka11

Green!
Igen, a tömeget is jól viselte Emma, amikor éppen fent volt, mosolygott ezerrel, de az idő nagy részében tényleg aludt. A babakocsi ráadásul szinte a kert közepén volt, ott járt el mellette mindenki, néha bekukkantottak, meg persze csönd sem volt, sőt, de Emmát semmi nem tudta megzavarniKép

Zsanci!
Örülök, hogy kezdenek rendeződni a dolgaitok!
Anyós-sztori nagyon durva, hiába, ezek a régi beidegződések még nagyon benne vannak az ő korosztályukban. Ami csak azért gáz, mert rá akarják erőltetni az emberreKép

Kép
Kép
manoka11

Zsanci,
anyós KépKépKép én is balkezes vagyok, Karcsi is, sőt anyósom is, ő egyszer majdnem nekiment egy tanárnak, aki a fiát jobb kézre akarta szoktatni... szóval nálunk a családban most MINDENKI annak szurkol, hogy Dóci is balkezes legyen Kép egyébként én is találkoztam már fiatal banki ügyintézővel, aki amikor látta, hogy bal kézzel írok, mondta, hogy a gyereke balkezes, és ugye ez nem befolyásolja hátrányosan az intellektuális képességeit... megnyugtattam, hogy egyetemi végzettségem van, sőt, a férjemnek is, és egyikünk sem érezte a bal kéz visszahúzó erejét Kép szóval ilyenek még mindig vannak Kép

Ancsi,
HÁLÓING: én is melegítőgatyában és pólóban feszítettem, és nem csak praktikus volt, hanem nekem a kórház-fílinget is csökkentette Kép pólót meg fellibbentettem, azt ment szopi ezerrel. Olyan darabot ne vigyél, amit sajnálsz, mert - nálam legalábbis - 3-szoros erősségű havivérzés szintjén távoztak a dolgok.
ETETÉS: gyerek téged fog enni, ha csak nincs NAGY gáz, és NEM LESZ, akkor bőven elég neki az előtej, amíg meg nem jön az "igazi" Kép
PELENKA: legkisebb csomag bőven elég.
MÉRLEG: érdemes bérelni, és NE digitálisat, mert az az őrületbe fog kergetni, amikor szopi után kevesebb a gyerek, mint előtte, hanem hagyományos, ha lehet, háromskálásat (0-tizenvalahány kg, 500g, és 250g-os skálákkal). Védőnő esetleg meg tudja mondani, hogy hol, de ha kell, adok telefonszámot, ahonnan mi béreltük, elmenni se kell érte, házhoz viszik.
PLÜSSÖKet átmostam, mosógépbe be, 30fokon, aztán ilyen kedvencek temetője fíling, amikor lógnak a szárítón Kép

vera
kisün

Manó: jó, hogy ilyen jól tűrte bébi a családozást. Édes lehetett....

Ada: mennyi ideig jó egy ilyen szerkezet a babóknak? mik vannak rajta. Önmagát tudja hintáztatni, egy kicsit, hogy álomba szenderüljön.... Olyan kiváncsi vagyok, hogy hogyan is néz ki. Nem semmi, hogy bkv-val mentetek babó rád kötve, a cucc a kezedben. Vagány vagy.

Zsanci: hát "álanyósod" valóban furi.... de az ilyen hülyeségeket rájuk kell hagyni. Tényleg nem tudom miért gáz, ha valaki balkezes, nekem pl.kifjezetten tecccccik.

Juhé, süt a nap, megyünk sétálni, márha még ma felébred a gyerekem. Hasfájásos sírása után úgy bealudt, hogy csak na. Megyünk veszünk poci fájás elhárítót.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Ada!
Nem tudsz róla képet feltenni esetleg? Nagyon érdekelne. Vagy nem lehet valahol látni a neten?

Zsanci!
Hát anyóshoz nem tudok mit mondani Kép
Enyém anyós viszont tök tuti volt tegnap, rengeteget volt Petrával, és nagyon kedves volt vele. Lehet, hogy mégiscsak olvassa a babanetet? Kép

Manóka!
Köszönöm a képeket, nagyon édesek a lánykák!!! Kép

Gigi!
Hát persze, hogy élveztem! Kép Még talán jobban is, mert nagyon szerettem volna újra mindent átélni, és talán jobban átadtam magam a történéseknek. Vagy ki tudja, csak frissebb az emlék? Mert nagyon jó volt a Petráé is!!!
Ha én vagyok a sorsíród, akkor már most irigyellek, hogy ez még előtted áll! Kép Akkor most én is meggajdultam ... na, gyere, aztán kikezeljük egymást! Kép
Bálint jobban van?

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ancsi!

Vera jól beszéltKép ne bérelj digitális mérleget, én éppen a múlt héten tartottam ott, hogy falhoz vágom, egyáltalán nem tűnt megbízhatónak. Ha mindenképpen akarsz, akkor hagyományosat. Venni pedig szerintem sem érdemes.
Hálóing-témában a többiek már mindent elmondtak. nekem volt, de nem olyan, amit sajnáltam, mert ömlött belőlem az előtej, és folyamatosan úgy néztem ki, mint aki leette magátKép

Kép
Kép
manoka11

Tyü, mennyi kérdés, és csomóra tudok (vagy legalábbis akarok) válaszolni! Kép

1: TENNA(normal): nekem 5 hétig tartott a cucc, de csak az elsö héten kellett a tenna, a továbbiakban csak azért azt használtam, mert annyit vettem, és nem akartam kidobni. H-ban elsö nap H-i hálóing volt rajtam és láb közé szorított valami, amit ök adtak (egy huzat vagy mifene), du szültem, ezzel reggelig elvoltam. (Igen, még sétálni is tudtam vele! Lassan, de biztosan...) Saját hálóing a reggeli fürdéstöl volt rajtam, semmi baja nem lett, mert nagyon sürün cseréltem a tennákat. (1-2-3óránként)

2. MELLTARTÓ: sztem tökfölösleges, nem vettem egyet se, a Tescoban vettem olyan Bellinda sportmelltartót, amit tök könnyü fel-le huzigálni, betét belefér (MIMI A JÓ, A TÖBBI GAGYI!!!). Nyilvános helyen úgysem szoptatok (na jó, vonaton, strandon, kocsmában, suliban igen, de csak felhúztam a melltarót és egy pelus eltakart, ezt a pelustakarást egyébként Kókuszdiótól loptamKép), itthon meg votivszerüen, félmeztelen.

3.PELENKA A HBAN: te is pelenkázhatod, de nem muszáj (persze jó megtanulni), viszont kell (illik??) vinni, de egy kis csomga böven elég. Én egy 28 db-od newbornt vittem, asszem Liberot, és egy kis popsitörlöt, de kapsz annyi termékmintát a 2. nap, hogy tripleteknek is elég lenne pár napig. Kép Amikor betolod a megörzöbe, úgyis bepelusozzák, ha kell, sztem csak értékelik, ha van alatta (a kis tolókocsija aljában) pelus+törlö, de nem eszik le a fejed, ha nincs. Na bumm, legfeljebb behozatsz a látogatókkal másnapra.

4.ETETÉS: csak akkor kap valamit, ha külön kéred, egyébként semmit. 1-2 napot jól kibírnak bármi nélkül is, nekem 2 nap után jött a tej, addig 1x-2x kértem neki vizet, megitta. Q meleg volt a szobákban, izzasztó, pedig dec.volt!!!

5.MÉRLEG: nem vettünk (nem csodálkoztok már, ugye? Kép), védönéni úgyis méri, meg adott is egyet kölcsön, de csak idegesít, h mennyit eszik. Legközelebb még kölcsön se kérünk, nemhogy nem veszünk!!!

6. PLÜSS: fürdik, punktum.

7.SZOPI / KAJÁK: vagy szopi van, vagy kaja. Mivel este 8 és reggel 6 között semmi sincs, reggelre kenterbe verem Pamela Andersont, ezért ezzel az adaggal kihúzzuk a kövi etetésig. Kép Napközben 1-2-3 kaja van, ebböl 1 esetleg még szopi, és este is van 1 vagy 2 szopi. De akkor más nincs! A fürdés+játék utáni utolsó lehiggasztó kaja is szopi, az olyan álomba andalító. Kép Jaj, már most hiányzik.... sírdogáló szm helye...

8. Van egy INFACOLom, csak érdeklödés végett bontottam ki, de nem használtuk, meg egy csomi MIMI melltartóbetét, kinek kell?

9. Van még kérdés? Kép
neet
neet

Hát igen, digit mérleg: én most szopikat nem nagyon mérek, de ma reggel mértem súlyt. Háromszor! Első mérés: 3720, majd: 3770, majd: 3740... Na akkor most mennyi???

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

A 7es pont érthetöbben (mert visszaolvasva én sem értem magam...)
Kb reggel 6: szopi.
Kb reggel 9: szopi
Kb dél és kb 3: tejpép VAGY rizspép (Milupa vagy Milumil vagy nem tom, nincs elöttem a doboz, E mind imádja)
VAGY: saját fözet (répa, krumpli, egyebek megfözve, összetörve (villa vagy mixer), esteleg húsleveslével elkeverve, mostantól próbálkozunk majd a hússal, sajttal, túróval. Nasinak köztesen barack, meggy, ilyesmi, de nem üveges, azt nem komálja a csaj.
Kb 5 körül szopi. (Vagy más kaja.)
Fürdés 7 körül.
Játék, bohóckodás a nagyágyon úgy fél8-8ig.
SZOPI: este 8 körül.
Beájulás, reggel 6ig nyugi van kenobi. Kép
Anyu, apu borozgat, tökmagot rág a teraszon... éjfél felé alvás...vagy ez már nem érdekel?Kép Kép Kép
neet
neet

Ancsi!
Plüssöket én is kimostam. Utána hálásak voltak, hogy régi "fényükben" pompáznak!!!Kép
Sőt, télen amikor fagy, egy éjszakára kirakom, azt mondják, az megöli az atkákat...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Bogárka!
Nekem ennél sokkal nagyobb különbségeket is mutatott egy mérés alkalmávalKép

Neet!
Ez jól hangzik! Mármint a borozgatásKép A hétvégi családi talin én is résztvettem a borkóstolón, és Emmának semmi baja nem lett. Igaz, minden fajtából csak egy kis kortyot ittam, de ilyen hosszú kihagyás után már az is fejbevert, pedig azért nem vagyok egy absztinens típusKép

Kép
Kép
manoka11

Manoka!
Hát én inkább sörözgetek, mert abból többet lehet, borból egy decinél többet nem szoktam, az meg nem túl sok, pláne tökmagra, de sörböl egy egész nagy pohárral is lecsusszan. Kép (Kb 3 deci.)
Csak az jobban hangzik, h borozgatunk a forró nyári estéken... csak se forróság, se nyár, se bor... marad a sör. Kép
neet
neet

Neet!
Az a rész érdekel csak igazán...Kép
Johanna!
Ne indulj sétálni, esik az eső!!!! Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Neet: engem ez érdekel igazán... mármint érted:-)

Mérleg: Ancsi nehogymáááá vegyél.. tök fölösleges és k...a drága. Szóval ha mindenképpen akarsz, akkor kölcsönözz. hogy melyik jobb azt nem tudom. Nekün olyan a digi, hogy átlagol, tehtá bármennyit ficánkol, kiad egy átlagot, tehtá ez nekem jónak tűnik. De ez is nagy hülyeségeket mér.... van hogy szopi után fogyott a gyerek.. szóval kész vagyok tőle. De azért soxor ráteszem, néha elalszik rajta olyan édes.

Zsanci: igen atkák ellen jó a fagyasztás.... én néha a mélyűtőládába tárolok ilyen célzattal dolgokat.

Na juhéé helyett zuhé.. hogy lesz ebből séta és Infacol vásárlás...

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Kapcsford, nyisd ki az ablakot, infacolt telepottal küldöm.
Köbüki.Kép

Pajzán népség!
Azért se írom le, mik történnek itt, mikor alszik a ded! Kép
neet
neet

Neet,
szoptatós vagy igazi sört? Kép

Mérleg: Mi is majdnem kölcsönöztünk, de végülis kaptunk ajándékba digit.-t , és sokszor felidegesített engem is, de összességében nekem mégiscsak jobban bejött, mint a hagyományos, amit öcsémnél használt a mamám és én akkor (még?) nem tudtam kiigazodni rajta.

Zsanci,
Ezt az utazást elképzeltem, hogy nekünk is ilyen lesz néhány év múlva. Kép Mi elég sokat autózunk főleg nagyszülőkhöz. Hogyan készüljek? Gyerekdalokat tanuljak, azzal lehet 2 gyerkőcöt szórakoztatni?

Blaye
blaye

Most muszáj újra írnom, mert ez lesz a 100. hsz-em, és ezt meg kell ünnepelni, úgyhogy mindenkinek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
blaye

Blaye!
Igen, a dalok is jók tudnak lenni. B-nél teljesen beváltak, meg is tanultam a Halász Judit Best of-ot. De Igi egy picit más, ő egy ideig hallgatja, aztán szomorú zokogásba tör ki. Abban bizom, hogy sikerül gyorsan felhizlalnom 9 kilóra, és akkor már menetiránnyal szemben utazhat, az anno bátyusnál is hetekig tartó csöndet jelentett...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ildi! igen, a banánhéjj és harancshéjj (citromhéjj) fogdosás után is kezet kell mosni, mert a sugárkezelés meg egyéb szerek se okék rajta. az epren kívül málna és ribizli nem igen fogyasztható, a fai szederben biztos nincs annyi kicsi mag. állítólag a kismagvúakra allergiásak a bébikék.

Bogárka! szóval tena hálós bugyi is van? mert épp akartam kérdezni, hogy hol kéne vennem. cicifixem meg van egy pár szilikon pántos (rendes pántja is van), tehát le tudom csatoln, lehajtani a kosarat, és szoptatni, úgyhogy asszem lehet, hogy nem is veszek. és utána itthon ha nincs rajtam melltartó, majd jön a cicikből kicsit a tejcsi??? már vettünk kicsi pelenkát, de 80 db-osat Kép. asszem 3-6 kilóig. ez lesz nekünk jó, mert úgyis mamut lesz a babám :DDD. azt, hogy elég-e az előtej, azt méréssel állapítják meg? már a kórházban is hízik? nem akarom éhenhalasztani Kép

Johi! mosógépben és centrivel mostad őket, ugye? nem bömböltek? Kép Kép kibírták, ugye? van egy csomó olyan hálóingem, ami mint egy jó nagy póló, olyan térdig érős, ilyen olyan mintákkal. van belőle sötétbordó meg sötétkék is. lehet, hogy ezeket viszem be. a Szt. Imrében nem adnak ilyesmit, vagyis hálóinget adnak, ha éppen nem fogyott el nekik, legalábbis a szüléshez. de se betét, se pelus.

tényleg! BABAFÜRDETÕSZEREK, KENÕCSÖK, STB-K: igaz az, hogy ne vegyek egyelőre semmit, mert gyógyszertárit kell használnom, és majd írnak fel? bízhatom azokban?

Zsanci! én egy hülye kölök vagyok! imádom az édi cuccokat, pedig böhönye vagyok, tehát nem mindig áll jól rajtam. Kép terhesség elején vettem kb. 6-8 snoopys bugyit, azt a szélesebb menőt, és mai napig azok vannak, csak még vettem hozzájuk. irtó kényelmesek. aztán most találtam 8eFt-ról 3,7 eFt-ra leárazva világoskék köntöst. sztem neked is hasonló van! Kép C&A persze. majd minden cuccom onnan származik. Örülök, hogy kicsit kibékültetek a férjeddel. Valahol kérdeztem, hogy milyen indíttatásból adtál szláv neveket a kicsiknek, de még nem válaszoltál. Kép A tesóm azt mondta, hogy tegyem fagyasztóba a plüssöket, mert az is okker nekik. Elég egy negyedórára.

Ada, szívesen fogadom a betétet, csak asszem elég messze lakunk egymástól Kép. a gyerkőcöd is olyan örökmozgó lesz, mint te vagy (voltál az utolsó napokban), ha ilyen frissen fiatalon már BKV-ztatod Kép.

Vera! igyak valamit, hogy több tejem legyen már szülés után? a mérlegtéma érdekel! (telószám)

Neet! nekem is van Bellinda sportcicifixem, olyan, mint egy kis trikó, irtó jó mikorizé anyaga van, úgyhogy azt is fogom használni.

TERMÉKMINTÁK: csak nem hogy jönnek ilyen hiénaszerű izé emberek, akik rá akarnak beszélni, hogy ezt vagy azt vedd? vagy le lehet őket könnyen rázni? hogy oké, köszi, majd meggondolom? mert az energiámat nem akarom marketingesekre pazarolni a kórházban.

NEW BORN pelus: azt mondták, hogy ne olyat vegyek, mert hogy az lehet, hogy kicsi egy nagyobb gyerökre, ezért vettem rögtön 3-6 kg-os Pemperst. már abból is van 2 csomag, 160 db. ez esetben gondolom ne vegyek még new bornt is, mert lehet, hogy hamarosan 6 kilós lesz??? inkább megbontom a 80-as csomagot, és 30-at beviszek belőle a kórházba.

ancsipancsi

Én ellenben bátran le merem írni, mi történik amig bébi alszik...szülök sokat beszélgetnek, örülnek egymásnak, vagy anya netezik, apa tvzik, néha összebújnak, és nem történik semmi, mert Johanna még gyermekágyizik... hát igy telnek a napok...

Neet: köszi megérkezett....

Kép
Kép
johanna1975

PELENKA ÚJBÓL: na, bizti, hogy nem veszek egyelőre new bornot, mert van 2x80 db 3-6 kilóig Pempers, meg 2x32 db 4-9(?) kilóig Pempers bugyipelenka, és nem akarom, hogy rám maradjon a készlet. elég gyorsan híznak a gyerkőcök nem? ez az adag 3 hónapra elég? igaz 3 hónap múlva meg mittomén hány kilós lesz. inkább megbontom a 3-6 kilóig csomagot és abból viszek be.

ancsipancsi

Ancsi!
Sztem nem kell 30! Én egy 24 (?) darabos csomagot vittem be, abból is egy csomó maradt. Igaz Doni péntek déltől volt velem, és hétfő délelőtt már tepertünk haza Kép
Tena bugyi: én a szobatársamtól hallottam, rögtön vetettem is Apával. És nagyon bántam, hogy anno Petránál nem próbáltam ki. Tök jól odafogja a betétet. ja, és gyógyszertárban kersd!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Neet: engem az alvás utáni rész érdekelne Kép

Bogár, Johi: csináltam képet, de ezen a gépen nincsen képszerkesztő, majd csak este rakom fel, ha nem gond.

mérleg: nekünk nincs, csak idegesíteném vele magam, gyermek jókedvű, pisil, kakil, dokinéni és védőnéni kéthetente látja...szóval baj nem lehet

Johi: a szükség nagy úr, kocsi híján kénytelen vagyok kreatívkodni a kendővel, meg babóval, meg megvásárolni való cuccokkal Kép

No, felébredt a lánykám....ma teljesen meg van vesződve, kétóránként szopizni akar, ő, aki kezdettől fogva négyóránként eszik.

No, menek
ada007

TERMÉKMINTA: nyugiiiii! Behoznak pár zsák cuccot, csak alá kell írni, és leadni a címed, és késöbb bombáznak még levelekkel, de ez minden.

Patikus cuccok: a legjobbak, legolcsóbbak, legbababarátabbak. Kép Majd papinkó kiváltja a vényeket, amíg te a Hban hávájozol...

Blaye!
Szoptatós sör? Viccelsz? Kép Borsodi, Ászok vagy ami épp van itthon. Kép
neet
neet

Pihenöszékes csajok!Akkor 9-ért ADAé a nyerö.Az akváriumos szerintem min.12 mivel a villám ára 13500kb.

Soma belázasodottKép

Juc
20170114224602

Ancsi!
Sztem is viheted a nagyobbat (3-6 kilóig) ha úgyis azt mondták , hogy nagy lesz. Nekem kicsit jósoltak, ezért kicsit vittem be, de már a kórházban mondták a nénik, hogy ez pici, de OLYAN ARANYOSAK voltak, hogy becserélték az én pici pelusaimat, az ő nagyobb pelusaikra!!! Ez annyira kedves volt, hogy sosem felejtem el!!! Kép

Nevek:
Igen, van családi indittatása a szláv neveknek!! Én vagyok a ludas!!! Kép
Egyébként tök érdekes, mindkét névről kiderült, hogy skandináv eredetű. Talán azért van elég sok Borisz és Igor Németországban is...Kép Egyébként német vonalam is van...;) Elég nemzetközi vagyok!!!

Nekem sötétkék a Snoopys köntösöm, pedig a v.kék jobban tetszett, de paráztam, hogy mi lesz, ha csupa vér leszek...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Soma!
Jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zs!

Köszi!
És bogyót kapok Ilditöl,szóval köszi de akkor nem kell szerveznünk az átadás-átvételtKépMegkérdezem Enikötől priviben az akváriumos témát,nem igérek gyors választ mert lehet,hogy nyaral.

Szoptatósmelltartó:ebben vitatkoznék Neet-el(bocsKép)Én vettem 2 fehér és egy fekete csipkés ANITAt.Nem olcsó de ha már nem szoptatók akkor is tudom majd hordani öket mert tök kultúráltak.És már terhesen is ezt hordtam.

Juc
20170114224602

szopismelltartóban én is Jucushoz csapódok. Főleg, hogy irtam neki egy emilt, amiben kértem tőle valamit...Kép
nekem 5 szopt. melltartóm van, és szeretem őket...Kép az egyik már lukad ki...hehe...de szeretem őket...kényelmes, pamut, tartja a mellet, stb...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

juc,
Kép Kép Képfáj is valamije?adjál neki gyógypuszit,én is szoktam bálintnakKép

bogárka,
ez jó,te irigyelsz engem mert még elötte vagyok,én meg téged mert olyan friss mindenKép Kép Kép
olyan jó érzés tölt el hogy azt mondtad hogy még jobban át tudtam élni....most már hogy tudom mit is jelent,remélem én is teljesen át tudom majd adni magam az érzésnekKépde jó lenne már ott tartani.......
nálatok harmadikKép???????????????de jó ha ketten vagyunk lököttek,jelentősen jobban érzem magam tőle,hogy nem "csak" én vagyok egy csodabogárKép
voltunk vásárolni ma és vettem ai-t doninakKépde mit vegyek petrának??????????????mire van szüksége szegény hátrányos helyzetű gyereknekKép???????????
és akkor ha azt is megvettem indulnék isKép
persze a kezelésünkre.én jól járok mert te szakember vagy,de hogy teKép??????????
köszi,bálint már egész jól van,kicsit pityergős még,meg nem nagyon eszik.....de már nem lázasKépde olyan bújósKépolyan jó érzésKépezer éve nem csinált ilyet,úúúúúúúúúúúgy élvezemKépmármint azt hogy bújik!

ancsi,
én sem vettem new born-t,a mini 3 kilótól van és bálint 3850-nel született,teljesen jó volt!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: