A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Egyébként megjegyzem a dokiknak sem lesz könnyű elhelyezkedni, legalábbis itt a közelben. Gondolhatjuk, hogy nincs munkaerőhiány a megmaradó budai kórházakban. És megszűnik a Margit (elvileg ez 100%) is, vajon hova fogják küldeni ezt a nem kevés nőgyogyit??? A nem pályakezdő nem fog elmenni a város másik végébe, vagy más városba, vagy falura!!!
curt

Hahó,
Szörnyű ez a kórház-bizonytalanság, legalább mondanának valamit! Nem értem, miért a szülészetet szüntetik meg, ahol mindig teltház van?

Séta
mikor, hol lesz? Igyekszem odamenni!!!

Látom, mindenkinek jól telt a napja, hasonlóan békés éjszakát mnden babának!

Masni
masni

A nőgyógyász-túltengésről még annyit, hogy nem csak a bezárt szülészetek lesznek gondban, de ha egy intézménynél ágyszámot csökkentenek (Pl SOTE összesen 200 ággyal az eddigi többszörösével szemben) Szóval igencsak nehéz lesz a többieknek elhelyezkedni, pedig nagyon is jó szakemberek és jó lenne, ha máshol dolgozhatnának. De őszíntén még mindig jobban aggódom a szülésznők miatt, akik ugye még annyit sem kerestek eddig, mint a dokik...

mtunde

Ja, én is megkaptam a Panadol-plüss-figurát. Bene le se kakilta, úgyhogy ha kell valakinek, séta alkalmával odaadom :)

mtunde

Séta jöhet, ha olyankor mentek, amikor ráérek! hozzám kedden du. jön a védőnő, de még nem tudom, hogy hányra, majd aznap beszélek még vele! Most hova mentek?

Manóka
Édes a kép, Ricsi nagyon csibészül néz rajta!

Steffi
Ment privi, meg volt a daubneres fagyi: grillázs, joghurtos-epres, tiramisus. ja, és itthonra vettem sütiket, meg pogit, meg madártejet (tudom, tudom, tej...de nem bírtam ellenállni, az a kedvencem, manó hasának hozzá kell szoknia, nincs mese :lol: )

Györgyi
Nekünk is van a sírás szopikor továbbra is, de nem mindig, mondjuk a napi 6 szopiból 3x, de ő is szörnyen sír, alig bírom megnyugtatni, fel kell pattannom, vállra kapni és csitítgatni, meg zötykölni... :roll:
Ja, és én továbbra se vagyok hajlandó mérni a mérleg-parám miatt, hanem azt mérem, hogy hány percet szopik, ő 30 perc alatt telítődik el! (persze a sírós részeket nem számolom bele :( )

Merci
Nem semmi, hogy megjöttél és máris ilyen sokat tudsz írni!
Vödrös kép cuki!
Nem írtad, hogy hogy álltok tej-ügyben? Hogy eszik? (vagy csak nekem kerülte el a figyelmem a fáradtság miatt, akkor bocsi...)

Ancsa
Abszolút nem gáz, hogy nem emlékeztél rá, szivesen leírtam még egyszer! De ezeken a pöttyökön tényleg ne parázz, ha nem múlik el 6-8 hét alatt, akkor kezdj csak el foglalkozni a témával szerintem!

Tünde
Szerintem valamit eírtál a napokkal, nem? :D Most akkor neked csak a szerda jó? Nekem szerintem az jó!
Hát igen, igazad van, a szülésznők tényleg gázban lesznek, szegények :(
Az a Panadolos bigyula mire van? Kocsiba kell felragasztani? Ha nektek tényleg nem kell, mi lehet, hogy lecsapunk rá, nekünk olyanunk még nincs :roll:

Mi ma egész nap meg se álltunk, 3 babával is randiztunk, összesem a fáradtságtól (3,5 órát sétáltam összesen!! :shock: ), megyek aludni!

Jó éjt mindenkinek!!

KépKép
barimami

Sziasztok,

arról senki nem beszél, hogy a megszűnő osztályok évi több, mint 7000 szülést bonyolítottak le. nem lesz Budapesten évi 7000-rel kevesebb szülés azért, mert megszűnnek az osztályok. Hanem a fennmaradóknak az osztályát terhelik meg vele. És az évi 7000 szülést az elbocsátott személyzet kísérte. Nem hinném, hogy a fennmaradók a meglévő személyzettel elboldogulnának. Hogy persze hol a mwegoldás, azt nem tudom, és azt sem, ha így lesz, én pl. hova megyek dolgozni.
Hát csak ennyi. Szeretettel: Rita /még szülésznő/
nováky_rita

Rita :(

Csak azt ígérd, meg, ha tudsz valahova menni, mondd meg nekünk, hova!!! És persze a többiek sorsa is érdekel!

Barbi!
Elsőként lecsaptál a Panadolos nyuszira, tiéd, igen, olyan Baby on Board feliratos plüss nyuszi és nem is lányos, jó lesz Daninak!
Kicsit zavarosan írtam... kedd, szerda tök jó sétára, a csütörtök már húzós... hétfő-péntek nem jó.
Vagyis summa-summárum kedd-szerda. Neked a kedd nem jó, akkor szerda? Maegitsziget? Györgyi? Masni? Heni? Steffi? Többiek???

mtunde

Én még (egy-egy naív pillanatomban) abban reménykedek, hogy ha a kórház sorsáról a SOTE igazgatósága dönt, akkor talán nekik lesz annyi gógyijuk, hogy egy olyan osztályt nem szüntetnek meg, ahova annyi kismama megy szülni, hogy már vajúdni is csak a folyosón tudnak, mert annyian vannak. Talán ha a statisztikákat olvasák akkor nem csak számokat fognak látni, hanem fel is fogják agyilag, hogy VALAMI miatt a szülészet kapaciátson felül teljesít!!! Le a kalappal minden Kútvölgyiben dolgozó előtt! :D Bízom a döntéshozók ítéslőképességében, még akkor is ha biztos vagyok benne, hogy ők már személyesn nem érintettek a témában. (mármint ők vagy feleségük már nem fog szülni). Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép
veronikusz

A szülészetek megszűnéséhez:

Igen Rita, pontosan ez jutott először eszembe nekem is. Annak idején azon poénkodtam Rákóczi Áginak, hogy majd szülök otthon. De vicc nélkül, tényleg megfordult a fejemben más miatt is. Ha nem így állna az otthonszülés ügye Magyarországon (nem tudom, hol tart most a Bábaszövetség meg a minisztérium ez ügyben, de gondolom a mostani viharos-recessziós időkben nem ezen rágódnak a tisztviselők), szóval ha végre kapnának a szülésznők jogosítványt az élveszületés igazolására, az talán segítene valamelyest. Ha nem is oldaná meg generálisan a problémát, sokunknak megoldás volna. Persze ez nem zárja ki, hogy mi pl. elhívjuk az orvost is, ha épp nem munkaidőben van, sőt. :)
Sokan aggódunk az osztályért,a segítőinkért. Az eü reform kigondolói sokszor a legegyszerűbb, hétköznapi körülményekkel nem számolnak. De hát legtöbbször ez van, ha hivatalnokok kezébe kerül valami, régi hagyománya van ennek kis országunkban.
És most egyelőre azokért kell drukkolnunk, akik épp most lettek pocakosok.
memme

Bocs, egy kis kiegészítés, nehogy félreérthető legyen: természetesen nem a kútvölgyis élmények miatt jutott eszembe az otthonszülés.
És gratula az fórum új kisbabáihoz.
memme

Jó reggelt!!

Séta

Szerda Margitsziget, Várodliget nekem is jó nekem is jó. Ki jö még?
Tünde a kedd is jó ha van kedved a Ligetben. Jöjjön aki csk tud!!! Olyan jó idő van. :))

Barbi

SZegény Dani. Mi tegnap túllettünk rajta. Remélem. Lekopogom. Már egyszer sem sírt. De tényleg iszonyatos volt én ilyenről nem is hallottam. Azért voltam muszály mérni, mert tényleg lövésem sem volt hogy mennyit evett. De most!!! 190-et hízott a héten. Örülök és meg is nyugodtam. Remélem ti is mindjárt túllesztek ezen a szarságon. Akkor majd séta közben megbeszéljük. :lol:

Heni

Hú te szegény, építkeztek? Bővítiés? NAgy meló?

Kép
gyorgyi33

Még valami. Nem is az otthonszülés a leglényegesebb egyébként (bár az se lenne rossz), hanem a segítők. (Nem a Geréb Ágnesékre gondoltam.)
memme

Jaj, Györgyi, az előbb Danit már elneveztem Malackának, szegény tényleg úgy visított szopinál :cry: :cry: Persze a délelőtti etetés a legrosszabb (9-10 körüli), mert akkor szokott kakilni. De szerencsére csak ennél és max a köv. etetésnél szokott az lenni, a többit már bírja visítás nélkül.

Margit szigeten hol lesz a tali szerdán? Most mgpróbálok én is menni, bár nem ígérem, hogy saját kocsival :) Fél négy?

KépKép
barimami

Sziasztok, csak gyorsan beköszönök.

Steffi, Györgyi örülök, hogy így számontartjátok a távolmaradásomat. :wink: sajnos most még olvasgatni sincs nagyon időm benneteket. Sok csip-csup hivatali intéznivalóm összejött, meg egy kicsit el is kezdtem dolgozni, bár nem nagyon akartam :? ...

Köszi a biogolyó receptet, tegnap már voltam egy boltban, de ott csak nézett rám a néni :shock: így, úgyhogy ma más helyen nézem meg.

Valaki írta a tejkiütést. Azt hiszem Barbi és mégvalaki, bocs nem tudom ki, szóval Sárinak is van, múlt péntek óta, arcán, nyakán, homlokán, meg a pici fülecskéin. Szerencsére én tudtam, hogy ez az, úgyhogy nem idegeskedtem, majd elmúlik.

Eni! Dögönyözni való Benőd van! Zsiráfhaverral nagyon kis drágák!

Merci, jó, hogy jöttél! Milyenek az éjszakák? Bocs, ha írtad már...szopizás?

Vali, nagyon szép vagy!

Ancsa, édes nagyon a lányod! Te jól vagy, mióta nincs szuri?

Kórházbezárás: Csak azt tudom írni, hogy agyatlanok :evil: !
Én bárhová képes vagyok Vida után menni...bár azért remélem, nem a záhonyi kórházban talál állást. :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Györgyi, Barbi és többiek! Legyen Margitsziget, és szerda. Eni??? Ez neked is közel van! :)
3-fél 4 korai nektek alvás-evés ügyileg? Brá a szigeten nyugodtan tudtok szoptatni is, szerintem az elég mamabarát hely, meg úgyis körülülünk benneteket :)

Memme teljesen egyetértek veled. nyilván nem lenne mindenre megoldás az otthoni szülés, de sokmindenre igen.

(Sajnos én ugyanezt a fejetlenséget látom más témákban is. Belelátok a szakközépiskolák Bp-i összevonásába és egy ismerősöm intézményét úgy vonták össze egy tőle messzebb lévővel, hogy ott helyben lehet egy fél portásul meg egy fél gondokuk. Se titkárság, se iskolapszichológus, szabadidiőfelelős, stb. Az csak az anyaintézményben! Gondoljátok el, hogyan működne egy iskola csak tanárokkal (akik köztudottan borzalmas adminisztrátorok) minden titkárság, és pedagógiát segítő személyzet nélkül) Mindezt úgy, hogy az az iskola messze kiemelkedő munkát nyújt, és most is többszörös volt a túljelentkezés!)

Veronikusz, igazad van, itt csak az imádság segít :)

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Felhívtam az orvosomat és megkérdeztem, hogy akkor most mi van. Azt mondta, hogy sajnos ők se tudnak többet. Ha esetleg bezárják a szülészeet, akkor ő folytatja a nőgyőgyászatot, de a terhesgondozást és szülés levezetést befejezi. Így nekem nem sok reményem maradt, mertha bezárják, akkor én még az orvosom után sem mehetek :cry:
cukorfalat

Kedves Memme,

tegnap azt mondta egy kismama, hogy azt hallotta a tévében, hogy nem is biztos, hogy kell orvos a szüléshez. Ez persze egy féligazság, de ha ezt kimondják, akkor több szülésznőre lesz majd szükség és az orvosok csak a problémás szülésekhez mennek be a szülőszobára. Ennek rengeteg előzménye és következménye kell hogy legyen, nem is ecsetelem. Egyelőre a Bábaszövetség nem tárgyal ezügyben a Minisztériummal, minden annyira cseppfolyós amúgy is ezekben az időkben...
Azt remélem, hogy a kismamák megelégedésére alakulnak valahogy a dolgok, még akkor is, ha a régi rendszer, esetleg teljesen megváltozik.
Azért az igaz, hogy az lenne a cél, hogy egy szülésznő, egy szülés. Tehát ne kelljen az új, meghajtott rendszerben egy műszak alatt sok szülést ellátnia egy szülésznőnek, mert az egy soha nem látott helyzet, hogy egy műszak alatt hat szülés lát el egy szülésznő, szinte csak a nevét és a méhszájstátuszát tudva a kismamának, de sem a félelmeire, sem a megküzdési stratégiáira, sem az előző szüléseinek történetére nem derül fény, ezzel a kismamák csak veszíthetnek000000. Eszméletlen sokat. Márpedig tudjuk. hogy egy nagyon rossz szülésélmény a következő gyerekvállalást is súlyosan befolyásolhatja, nem beszélve a pszichoszexuális következményekre.
Bocs, nagyon hosszú lettem, rengeteget tudnék erről írni, nem is folytatom, csak nézem kívülről-belülről a káoszt és drukkolok, hogy még legyen rám szükség. Rám, mind a 100 kilómmal, a négy saját gyerek szülésekor tapasztaltakra, és a szakmai tudásomra. Hát ennyi.
Boldog tavaszi napot kívánok mindenkinek. Szeretettel: Rita
nováky_rita

Lányok, olyan jól indult a mai napom. :lol:
Egy másik fórumon, ahova már majdnem 2 éve irogatok, pozitívat tesztelt egy lány, aki már legalább 2 éve próbál teherbe esni és eddig nem sikerült. Nemrég volt lombikjuk és elsőre sikerült nekik!!!!!! Még az is lehet, hogy ikrek!!!!!

Györgyi: nem bővítés, építkezés a nulláról! Csak éppen van a telken egy ház, amit előtte le kell bontani. Na, azt kezdtük tegnap.

Szerintem a jövő szerda nekem is jó ha szép idő lesz és ha a szigetre szervezitek. Ráadásul akkor lesz Beni névnapja! :lol:

Na, megyek a dolgomra, napközben nem leszek.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Csak benéztem, mert Lara pont alszik, és én meg teszek veszek.
csak gondoltam megkérdezem, bár nem tudom hogy tudnánk e menni, de nagyon nagyon szeretnék veletek együtt sétálni.

Mehetük ha tudunk???? :oops:

Igen nekünk is közel van a sziget, azért is beszéltük meg még Enivel a kórházban hogy majd ott sétálunk! Csak közben kiderült, hogy erről az oldalról nem megy busz! :cry: De hát valahogy megoldjuk ha lehet!

Na megyek pörgök tovább, majd még jövök!

Mindenkinek szép napot!!!

Puszi

Ancsa

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Hát ez a kórházi helyzet nagyon gyalázat! Én is gondolatban minden 'jót' kívánok a 'észlénynek', aki miatt szívunk!!!!!! Többet nem írok erről most, viszonylag jó hangulatban vagyok...

Tali: én nem tudok menni! De kár! :cry: :cry: :cry: De lesz még ilyen ugyi?

Én teljesen be vagyok parrantva. Martin 2-3 napja éjjel 2óránként ébred, mindig szopizik. Napközben is viszonylag sokszor kér cicit. Most nem tudom,hogy kevesebb a tejem és azért kéri sűrűn vagy nyugtalan? A furcsa, hogy vasárnapról hétfőre éjjel csak 1x kellett hozzá kelnem ezért nem értem. Egyik napról a másikra kevesebb lesz a tej? Lehetséges ez? Most megszoptattam nemrég, kifejtem a maradék tejet és odaadtam neki kiskanállal, mivel a cumisüveget nem fogadja el. Szerintetek? S.O.S.!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffike, ne izgulj egyelőre szerintem. :roll: Átmenetileg előfordulhat, hogy egyszerűen csak szüksége van ily módon Martininek rád. Főleg, ha nyugtalanabb, ingerültebb stb, Benő is gyakrabban adja elő a tejdrámát. Máskor 4,5 órát durmol egyhuzamban. Erre csak azt tudom mondani, hogy egyelőre figyelgesd, de semmi esetre se ess kétségbe! :!: Főleg, ha szépen gyarapszik...

Heni, hány céggel dolgoztattok, hogy a nulláról nyár végére költözést terveztek? :wink: Nektek kéne a miénket is építeni, ha ilyen ütemben. Gyere-gyere jövő héten te is! Már annyira látnálak, Benit is.

Ancsa, te is gyere. Még én sem tudom, hogy teszem fel magunkat a buszra, de megpróbálunk azzal menni.

Csajok, tényleg Benedek nap lesz jövő szerdán. Megyünk akkor szigetre??? :?: :D :D :D
vbea

Azt elfelejtettem mondani,hogy ha minden igaz, akkor mi is a fiúk táborát gyarapítjuk :D
cukorfalat

Rita, nagyon nagy szükségünk van rátok!!! Szerintem függetlenül attól, ki mikor szült, igen elevenen élnek bennünk az élmények... és mennyire igazad van! Csak nem akarok most hosszan belefogni. De személy szerint nekem is sokat számított... számítottatok. Talán 50 év múlva meg is tudom fogalmazni. :idea:
vbea

Cukorfalat, HAJRÁ! Neve a kiskrapeknak? :D
vbea

Eni!
Köszi! Aranyos vagy. Igyekszem nem pánikolni, de elég nehéz.
Milyenek az éjszakáitok, már rég akartam kérdezni.

Cukorfalat!
Szuper!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Igen van, Péternek fogják hívni.
cukorfalat

Steffi, vbea: Köszönöm
cukorfalat

Séta,

nekem is jó a szerda délután, ha olyan 3 felé találkozunk!
Jujj de jó lesz!

Steffi,
esetleg mérd Martint szopi után, hogy lásd evett-e rendesen.
Barbi,
botrány, hogy mennyit jársz a Daubnerbe, és még fagyit is veszel, fúúúj! :lol:

Masni
masni

Cukorfalat!
De jóóóóóóóóó! Ha a 3. sikerülne kisfiúnak akkor ő is Péter lenne. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Cukorfalat! A Péter nagyon szép név. Kötődöm hozzá. :wink:
Steffike, tényleg nyugi! Köszi, elég változó. Többnyire egyszer ébred, olyan 3-4h körül, a nagyobbik gond az, hogy általában nem akaródzik visszaaludni, és így elég nehéz. De meg kell dicsérnem, hisz éjjeli órákig tartó bulik nincsenek! :roll:
vbea

Eni!
Nagyon ügyik vagytok!

Én most mértem 100-at evett :cry: :cry: :cry: És sajna egy ml-t nem bírtam kifejni, hogy legalább oda tudjam adni kanállal :cry: :cry: Le vagyok törve, mint a bili füle. Szerintem azért alakult így, mert egy ideje a szopinál jobban érdekli az őt körülvevő világ én meg azt hittem, hogy elég neki annyi, amennyit evett és szép lassan lecsökkent a tejállomány. Padlóóóó!!! :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

steffi, ne csüggedj, visszahozható a tej, ha gyakrabban szoptatsz, ez sokszor előfordul, semmi baj, amint visszaemelkedik a tej mennyisége, ő is leáll, visszaállítja a ritkább, nyugodtabb időszakot.
Nyugi és szoptass sokszor!
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Rita!
Nagyon köszönöm!!!! Akár 1,5 -2 óránként is?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Drága Steffi

Ne aggódj. Dettó úgy jártál ahogy én, de totálisan. Tudod ezért nem hízott Jázmin és én sem mértem a kajákat neki. Szívás, mert nekem is tutira kevesebb lett a tejem, de már úgy érzem hogy van, mert tudok 160-140-et szoptatni, és még 20 g-t le is fejek. Nagyon durván mindent nyomok magamba. :lol: :lol: Szó szerint. Gabonagolyó, napi fél liter alkoholmentes sör (undorító), kb 4 liter folyadék és kétféle homeos bogyó: urtica urens d4 és ricinus d4, persze a német. Nekem ez azt hiszem meghozta a tejcit, Jázmin 190-et hízott, de nem akarom elkiabálni. Amit Rita írt azt nekem is mondták, meg hogy fejjek sokat, ez nem jött be. Mert ugye Jázmin meg pont ritkábban kért enni. SZóval fel a fejjel!!!!!!!! Ezek meghozzák a tejet az tuti! :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Ja séta!

Igen és mindenki jöjjön aki tud. Ancsa még szép hogy jössz ha tudsz nem is kérdés. A névnaposoknak meg egyenesen kötelező. Nekem fél 4 jó a két időpont körül. Szerintem a szálloda parkolójában kellene találkozni, mert kocsival csak arról az oldalról lehet menni, aki villamosozik, annak is az jó. Na???

Kép
gyorgyi33

steffi: volt úgy nekem is, hogy Ricsit 1,5-2 óránként etettem, mert akkor éppen többre volt szüksége. voltak ilyen időszakok.(3 és 6 hónapos kora körül) nem volt kevés a tejem, mert minden evés után jóízűen aludt és békés volt, szóval nem sírt, hogy kéne még, de 2 óra múlva újra rájött az ehetnék, de ez csak egy ideig tartott. (végül 8 hónapos koráig szoptattam, akkor is ő akarta abbahagyni, nem én)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Györgyi!
Hát ez hihetetlen, hogy már megint ugyanaz... Apa hozza este a szállítmányt az alkoholmentes sört is mondom neki, meg a ricinus d4-et. Kezdek megnyugodni. Az is fontos, tudom.
Pusziiii!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

steffi! Hallgass ritára, ő ért hozzá! :D

Rita, olyan jó, hogy írsz ezekről a kérdésekről. Én mint volt császáros csak utána jöttem rá, mennyire szükségem lett volna rátok, szülésznőkre, még így is. Legközelebb ezt nem hagyom ki. És remélem, hogy a rendszernek is szüksége lesz rátok!!!
Kérlek írj nekünk, ami csak kavarog a fejedben, mert olyan jól közelíted meg a dolgkat! (ja, és véletlenül sem ajnározlak!!!)

Találka! Muszáj Benedeknapot megünnepeplni a Szigeten. Jó ki zsúrt csapunk! Ancsa, pontosan hol laksz? 1-es villamossal el tudsz jönni a híd túloldalára? Vagy valamivel a Margit hídhoz, és onnan besétálni? Jó lenne, ha tudnál te is jönni? Nem privát találkozó ez, mindenki jöjjön, aki csak tud!!!

Nekem 3-tól is jó, az is lehet, hogy mondjuk a játszótéren találkozunk, a nagyobbak kedvéért (jó kis bébihinta is van fél éves Beniknek :)), de Bene miatt a nagy rét is megteszi, vagy ha már működik, a szökőkút, mert ő úgyis mindenfele elkolbászol :)
A szökőkút mondjuk jó kis kiindulópont, és az egyik oldalán van egy kis rétecske is. Aztán, ha mindenki ott van, lehet sétálni, fagyizni, miegyéb :)

mtunde

Ja Steffi!

Azt elfelejtettem, hogy most egy pár napig próbálj meg pihenni, amennyire hagy Martin. Tényleg segít, ha fekszel, alszok pár órát. Csak pár napig. Az is igaz lehet amit Manóka ír. A védőnőm is midnig azt mondja, hogy a 3 és a 6 hónap körül vannak ilyen guzmis időszakok. Hát ez is stimmel. Szóval ne izgulj!!!

Kép
gyorgyi33

Cukorfalat,
Gratula a kisfiúhoz. Te is a Hegedűs dokihoz jársz???
HÁt ez szuper lesz, ha már nem vállal szülést. Akkor lassan ott tartok én is, hogy se kórház se orvos!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Tünde

A szökökút az hol van? Mert ha ott ahol az a kis tó a szállodánál, akkor oda nem nagyon lehet beférkőzni babakocsival. A múlt héten néztem. Azt hiszem. :oops:

Kép
gyorgyi33

Györgyi! Nekem a szálló parkoló is jó, e az 1-es villamos nem áll meg a hídon, vagyis valahonnan sétálni kell egy fél hídnyit. Lpcső sajnos mindenhol van... :twisted: Bár az Árpád-hídról lefele nincs, de a villamos-híd-sétálójárda vonatkozásában asszem mindenhol van :(

Lányok, nekem mindegy, ti mondjátok meg. 26-os busz mondjuk mindkét helyen megáll.

mtunde

Györgyi, a szökőkút a sziget túloldalán van, ahogy bejön az ember a Margit hídról.

Cukorfalat, hát, nincs könnyű helyzeted, egyáltalán nem irigyellek, reménykedjünk, hogy még beleférsz a Kútvölgyis szülésekbe!

mtunde

Hát az a gáz, hogy aki kocsival jön annak meg át kell sétálni a túloldalra. Szavazzunk! :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Mi megyünk 26-os busszal, ahogy Tünde írta, az mindenhol megáll. Vagy on foot. Legfeljebb Benőnek is szigeti piknik lesz. Cicit úgysem hagyom itthon. :lol:

Steffi, tényleg ne aggódj!
vbea

Nekünk is nagyon tetszik a Péter név :-)) A férjemet is így hívják :-)))

Tünde: Szerintem semmiképp nem férnék bele, mert úgy tudom júniustól szüntetik meg én meg augusztusban szülök. A doki azt mondta, hogy nem biztat semmivel, ha találok vki mást, akkor inkább váltsak. Úgyhogy most ezerrel dokikeresésben vagyok. Találtam egyet a Schöpf-Méreiben, de viszont ha magánkórház lesz, akkor egy kicsit drága lesz nekem.
cukorfalat

Steffi!
bocs ha beledumálok, de én mondtam ezt a sör dolgot. Szerintem nem jó bármilyen alkoholmentes sör. Amit én ittam az egy méz édes, egészen sötétbarna, maláta sör volt. Ez olyan mint régen a NEKTÁR sör volt, amit a gyerekeknek adtak tuningnak. Megpróbálom kinyomozni a nevét! (lehet hogy a sima alkoholmentes is jó valamennyire, de ez lenne az igazi)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi!
sikerült felhívnom a Herbáriát a Savoya Parkban. Sajnos csak a jövő héten lesz, mert viszik mint a cukrot.
a Sör neve Karamaltz. Van sima és citromos ízű. Nekem az utóbbi jött be. :wink: Sok sikert!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kép

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszi Veronikusz!

Kép
gyorgyi33